Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán rendőrsége és bírósága egymásra mutogat 2013. október 8. kedd 6:49 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán rendőrsége és bírósága egymásra mutogat

Budapest – Amíg nincs jogerős ítélet, nem lehet rablógyilkosokról beszélni. Pedig, a vád szerint legalábbis rablógyilkosok azok az – ároktői banda néven elhíresült gonosztevők, akik most megszöktek a házi őrizetből, és szabadon mászkálnak közöttünk. Vagy már valahol máshol, túl az ország határain.

Rostás Henriket és Rostán Elemért azzal vádolják, hogy idős embereket fosztott ki, áldozataikat megverték, ketten közülük meghaltak. Előzetesbe kerültek, majd, miután ag előírt időn belül ügyükben nem született ítélet, házi őrizetbe, ám onnan a napokban máig ismeretlen módon megszöktek. Pintér Sándor rendőrsége a bíróságra mutogat, amiért nem volt nyomkövető a foglyokon.

Jobb helyeken a belügyminiszter felajánlja a lemondását, tisztességes kormányok által vezetett országokban a miniszterelnök is elfogadja a lemondást. És nyilvánosan bocsánatot kér az emberektől, amiért gyilkossággal vádolt szörnyetegeket szabadított az országra.

A bíróság is mossa kezeit, szabályokra hivatkoznak, jogra és törvényre. Senki nem tehet semmiről, a gyilkosok köztünk vannak.

A bíróságnak nincs felelőssége a fogolyszökés ügyében – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Póta Péter bíró, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azzal kapcsolatban, hogy péntek éjjel megszökött a házi őrizetből az idős emberek ellen elkövetett rablógyilkosságokkal vádolt ároktői banda két tagja. A szóvivő hangsúlyozta, hogy a bíróság a törvények szerint járt el, hivatalból nem rendelhette el a nyomkövető alkalmazását, az eljárás részvevőitől, az ügyésztől vagy a védőtől pedig erre nem érkezett indítvány. A vádlottak között egyébként volt, aki korábban hozzájárult ahhoz, hogy nyomkövető legyen rajta a házi őrizet ideje alatt, a pénteken megszökött két vádlott azonban nem – tette hozzá.

Póta Péter közölte: a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki a két megszökött vádlott ellen. A szóvivő a sajtótájékoztatón kiemelte azt is, hogy az eljárás elhúzódása sem róható fel a bíróságnak, mivel azt – mint már korábban is közölték – részben a bíró személyében bekövetkezett változás, részben a szakértői vélemények elhúzódása okozta. A szóvivőnek a sajtótájékoztató előtt kiadott közleménye szerint a bíróság a házi őrizet elrendelésekor még nem alkalmazhatta automatikusan a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközt, mert az akkor hatályos jogszabály még a vádlott hozzájárulásától tette függővé a használatát.

A szeptember 1-jétől hatályos jogszabály-módosítás után már nincs szükség a terhelt hozzájárulására a nyomkövető alkalmazásához, ha a házi őrizetet azért rendelte el a bíróság, mert a terhelt előzetes letartóztatása a törvényben maximalizált időtartam lejárta miatt szűnik meg – írta a szóvivő a közleményben.

A rendőrség szombat délelőtt tette közzé, hogy péntek éjjel megszökött a házi őrizetből az idős emberek sérelmére elkövetett rablógyilkosságokkal vádolt ároktői banda két tagja. Fogolyszökés miatt indult eljárás a 26 éves Rostás Henrik és az 51 éves Rostás Elemér ellen. A közlemény szerint az “R. Elemér és társai ellen folyamatban lévő ügyben a bíróság az eljárásjogi szabályoknak megfelelően járt el akkor, amikor megállapította a vádlottak előzetes letartóztatásának megszűnését, tekintettel arra, hogy eltelt az előzetes letartóztatás jogalkotó által törvényben maximalizált időtartama”. A bíróság ezután a vádlottakkal szemben a soron következő legsúlyosabb kényszerintézkedést rendelte el, és házi őrizetbe helyezte őket annak érdekében, hogy mihamarabb eredményesen befejezhető legyen a bizonyítási eljárás.

A Fővárosi Törvényszék álláspontja szerint a házi őrizet végrehajtását és ellenőrzését a jogalkotó a rendőrség feladataként határozza meg. A rendőrség a házi őrizet előírásainak betartását folyamatos rendőri ellenőrzéssel látja el, ha a házi őrizetben lévő terhelten a mozgását nyomon követő technikai eszköz nincs, illetve, ha ellenőrzése járőr útján, valamint eseti ellenőrzéssel nem biztosítható.

Póta Péter szerint a két vádlott szökése a tárgyalások tervezett ütemét nem befolyásolja, lehetőség van ugyanis a vádlottak távollétében is lefolytatni az eljárást, és ítéletet hozni a további négy vádlott ügyében, ha ezt az ügyészség indítványozza. Ez esetben ősszel megszülethet az elsőfokú ítélet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 10 szavazatból)
Orbán rendőrsége és bírósága egymásra mutogat, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Kabaré! A házi őrizetes ellenőrzése ennyiből áll: Itthon van? – kérdezi a rendőr kapun kívül..
    A rendőrség cinizmusa mindent megmagyaráz.
    Egy ilyen országban, ilyen vezetőktől nem várható el törvényes rend.
    Pintér meg vigyorog, leválthatatlansága teljes tudatában.
    2 hét alatt rendet teszünk!- mondta a belügyér, és azóta megnövekedett a bűnügyek, és azok elkövetőinek száma.
    És senki nem felel semmiért. Senki nem mond le, és senki nem indít hajtóvadászatot a gyilkosok után, mondván: egyszer úgy is elkapjuk őket…
    Egyszer!Mikor lesz az?
    Soha! Bohócországban nem rendőrség remekel, hanem a bűnözők!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  2. Az sem kizárt, hogy a szökevények kormány, vagy NB feladatot kaptak. :(((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  3. Na igen. Főke Szeri esetét ismerve ez sem lepne meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  4. Szeptember 1-től már nincs szükség a terhelt hozzájárulására. Mi az oka,hogy szeptember 2-án még nem volt elhelyezve a terhelten a nyomkövető? Mi az,hogy ilyen súlyos esetben hozzájárulás kell? Még szerencse,hogy az elítélt hozzájárulása nem kell ahhoz,hogy börtönbe vonuljon. Nem a pálinkafőzéssel,a Biszku üggyel és más piti dolgokkal kellett volna foglalkozni három éven keresztül.
    Orbán Viktorral beszélget Pintér Dezső: Magyar Hírlap 1991. február 25.
    ,,Nyugat-Európában ha úgy tapasztalja egy miniszterelnök,hogy valamely minisztere elvesztette a szavazók bizalmát,vagy valamely tárca gyengén muzsikál,akkor haladéktalanul személycseréket hajt végre.”
    Úgy látszik a miniszterelnök szerint ma Magyarországon minden a legnagyobb rendben van. NEM EZT ÍGÉRTÉK !!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  5. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    “És senki nem felel semmiért.”- írod.
    Dehogynem felel.
    Mindenért Gyurcsány felel és az eeemúúúttttt nyóóóócccc év…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  6. Szerintem a) botrányos a bizonyítékok feldolgozásának lassúsága a vád szerint elkövetett bűntettek súlyához képest b) a sajtó jött, az ártatlanság vélelme etnikai okokból a köznyelvi tárgyalásból sajnos kimarad, és ez ellen nem tettek semmit, pedig káros c) botrányos az őrizet – teljes hiánya! HA feltételezték, hogy valóban, AKKOR a szökés és elrejtőzés veszélyét e két delikvensnél miért becsülték ennyire alá?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. nem kellett volna felforditani az igazságszolgáltatást azzal a felkiáltással, hogy igy majd sokkal de sokkal jobban lerövidülnek az itélkezési időszakok.
    és nem a birákat kellett volna elküldeni nyugdijba, hanem saját magukat a szemétdombra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Egyértelmű volt a szökés, ki nem lépne le ha tudná, hogy életfogytot fog kapni?
    Hiszen ezt már előre tudták, csak az ítélet nem született meg.
    Kéthétalattközbiztonság!
    Azóta a rendőrök agyonverik az embert egy fűrész miatt, a gyilkosokat pedig kiengedik.
    A belügyminiszter pedig még mindig a helyén.
    Már csak ebből is ordít, hogy a demokrácia mint olyan már nem létezik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  9. “A birosságnak nincs felelösége a fogolyszökés ügyében.”Mondja ezt egy biró a kettő rablogyilkosmegszökése kapcsán.Hát,akkor kinek van felelősége?A rendőrség megtette a magáét.A gyilkosokat elfogta és a biroság kezébe adta.Miért csámcsogott eredmény nélkül a biróság négy éven át?Nem csámcsogni kellett volna,hanem nagyon gyors eljárással börtönbe kellett volna zárni egy életre azokat a szemeteket.A biróság “jovoltábol!!!” most ismét itt vannak közöttünk a kegyetlen rablógyilkosok.Vérszemet kapva, tövább folytathatjéák “mesterségüket.”Kérdem én,milyen biróság az,mely négy éven át nem itéli el a törvény szigorával a gyilkost?Az itélet elmaradása cinkoságot éreztet a törvénytisztelő állampolgárban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  10. OV azt ígérte, hogy az országos maffiafőnöke, vagyis Pintér 2 hét alatt rendet tesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  11. Baján azt ígéri a Fidesz, hogy megvédi a zembereket!
    -
    Ezekből a megvédésekből jól mi még soha nem jöttünk ki, ne feledjük!
    De azer a bajaiak is elvarázsoltak, ha ezt a Zsigót polginak megválasztották, fura egy ízlésük van!
    -
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/10/08/baja-a-fidesz-megvedi-ont/#a3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Annyival azért tartozunk a méltányosságnak, hogy az ügyben eljáró bírót, dr. Cserni Jánost ne nevezzük “Orbán bíróságának”. Ő ugyanis az egyik vezéralakja volt a bíróságok tudományos és demokratikus alapon történő megújításáért kiálló bíróknak, annyira, hogy alapítója és elnöke az IBIKE Ideális Bírósági Igazgatásért Közhasznú Egyesületnek. Az egyesület alapításakor a konzervatív bírói kar egyik megyei vezetője egyenesen elmeszakértői vizsgálatot kért ellene, ennyit arról, hogy mennyire lopta be magát az Orbán-hívek szívébe. Azt már le sem írom, hogy az igazi orbánista bírósági dolgozók miket pletykálnak róla és a széljobbos sajtó hogyan emlegeti.

    Az egyesület éppen a bírói teljesítmények értékelését szorgalmazta, és azt, hogy a bírósági munkát – ellentétben a Lomnici-időszakkal – a nyilvánosság előtt átláthatóbbá és számonkérhetőbbé tegyék.

    Ne rójuk fel az eljáró bírónak, ha betartja az eljárási törvényeket. A törvényi előírás pedig egyértelműen az, hogy ha az előzetes fogvatartás elrendelésétől számított két éven belül nem születik elsőfokú ítélet, akkor az előzetes fogvatartást meg KELL szüntetni. Nem lehet, nem mérlegelendő, hanem KELL. Másik kérdés, hogy miért nincs két éven belül ítélet és miért nem volt nyomkövető a vádlottakon. Véleményem szerint egyébként ha külföldre szöktek, hamarabb meglesznek, mintha Magyarországon maradtak volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Ez az ügy is csak egy a sok mocskos fideszi taktika közül.
    A Lényeg a gyűlölet életben tartása.
    A gyűlölet (ami valljuk be akármikor jól jöhet a kormánypártnak) ez eszköz a társadalom amúgy is manipulálható – igen nagy – részére.
    Olyan ez mint a Nácikat éltető rendőrségi közlemény:
    ( http://index.hu/belfold/2013/10/05/nacik_elott_szabad_naculni/ )
    Hogy mi értelme? Nagyon is sok …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Nem ér rá az ügyészség figyelni a törvényeket, hiszen minden idejüket leköti a politika megrendelések teljesítése, és a fideszes disznóságok miatt tett feljelentések elkenése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Felelősök: Gyurcsán- Bajnai
    a téli nagy hó
    a tavaszi magas vízállás
    a nyári aszály
    a vörösiszap
    meg az agyhúgykő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Volt már ilyen szökés házi őrizetből, az a bűnöző szökött meg, akivel ov együtt fényképezkedett. Neki se tettek a lábára nyomkövetőt. De meglett. Szerencsére. Remélem, ez a két bűnöző is meglesz. Valószínűéleg külföldön.
    Még valami: bíróccsere miatt is húzódott az eljárás. A még hatályos törvény szerint akkor, ha bírócsere van, elölről kell kezdeni az egész bírósági eljárást. Ezt nem tudja a sok jogász, aki a parlamentben lopja a napot? Nem kellett volna nyugdíjba zavarni a bírákat, csak úgy törvényileg! Ha nem teszik, lehet, hogy már lenne jogerős ítélete ezeknek a bűnözőknek.
    *
    Dr. No, amit Cserni Jánosról írtál, azzal egyetértek. Cserni bíró úr nem a regnáló banda kedvence.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Mate, Ivan Tibor

    Dr. No, en meg az un. ellenzeki birokban sem bizom.
    Miert kellett ket evig huzni a vizsgalatot? A tekintetes birosag mas, komolyabb ugyekkel volt elfoglalva, peldaul becstelen emberek altal inditvanyozott ragalmazasi es becsuletsertesi ugyekkel? Semmi nem lehet elfogadhato magyarazat, hiszen tudtak, hogy ket ev utan el kell oket engedni. Miert nem kerestek es talaltak jogi formulat a tovabbi fogvatartasukhoz, ha lattak, hogy nem tudjak betartani a hataridot?
    Ez ismet egy bizonyitek arra, hogy Magyarorszag mint jogallam megszunt letezni. A bunuldozo szervek es a hivatasos, szervezett bunozes kozotti intim kapcsolat mar harminc eves multra tekinthet vissza. A “fuggetlen” birosagok a tenyek ismeretet mellozve felmentettek a MOL vesztegetot, de elfogatasi parancsot adtak ki az ellenzeki zsido aktivista ellen. Az azeri gyilkos kiadasa ota az amugy is illegalisan a zaszlora pingalt cimerben az apostoli kettos kereszt helyere a balta jobban illik. Ez a bagazs torvenyesdit jatszik, ha gyilkosokrol van szo, de a lopassal gyanusitott szerencsetlen aldozatukat agyonvertek a rendorok a “kivizsgalas” elso orajaban.
    .
    “Micsoda videk, micsoda kib…ott ocska videk…”
    (Beremenyi Geza – Cseh Tamas, Antoine es Desire)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Ivanka !
    .
    Csípem a szöveged. Hál’isten újra formában vagy… Minig betalálsz.
    Jó egészséget! (csak ne pipaz’)
    .
    Apropó, pipa> a napokban Orbaninit az Egészségügyi Világszervezet kitüntette a dohányzás elleni eredményes küzdelemért… Ahelyett, hogy meg, vagy felfüstölnék, mint a legnagyobb sertést széles e hazában, azaz a disznókirályt*…
    .
    *Disznókirály: a J Strauss: Cigánybáró c. operettjének egyik őszerepe. Tudod,ő mondja a belépőjében, hogy ;
    “…Jah, az irkafirka nékem
    Sose volt a meterségem.
    Máár apró gyermek-korban
    Csaak sertések közt voltam…”
    .
    “…Az ideálom semmi más ui-ui
    Mint jó evésés és jó ivás, .. :[[”
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. "tisztelhölgyeimésuraim"

    Ivanka !
    .
    Azt azért talán te is tudod az általad említett két szerzőről, hogy nagyon bekerültek az Orbanizmus uszályába… Bereményit, maga Orbán kereste fel az Eötvös klub nevű kávéházban, hogy rendezze meg a Honfoglalás című, (minden idők legrosszabb) magyar filmjét… Cseh T. ettől függetlenül nyugodjék békében…A temetés után, ahová a diktátor is elment, maga dicsekedett el vele, hogy úgymond, “ő is a mi emberünk volt.”
    Mindez persze csak megerősíti a kommented tartalmi igazságát.
    .
    Üdv !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Már megint egy fegyveres bankrablás, de mára jutott egy vonatgázolásos baleset is:
    http://nepszava.hu/cikk/1000166-fegyveres-rablo-fosztott-ki-egy-angyalfoldi-bankfiokot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Azért mondjuk egy Geréb Ágnes vagy egy Dániel Péter ügyében tud intézkedni a sintéri, polti koncepciós eljárások fasiszta rendszere ( elnézést: NER). Egy Hernádi természetesen az már más ügy. Ez az újabb minősíthetetlen eset is mutatja ki számít a rezsim számára ellenségnek és ki barátnak vagy legalább is ” jelentéktelen, piti” bűnözőknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán barátja továbbra is bajban 2014. március 22. szombat

A rendőrautóban halt meg a Simon-ügy érintettje 2014. március 20. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos