Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán “civiljei” fizetett hirdetésben támadnak 2013. október 12. szombat 12:17 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán "civiljei" fizetett hirdetésben támadnak

Budapest – Bajnai Gordont, az Együtt-PM vezetőjét és a Magyar Szolidaritás Mozgalmat elnézéskérésre felszólító nyílt levél jelent meg négy országos napilapban szombaton.

A levél aláírói szerint a Szolidaritás szeptember 29-ei szobordöntése sokkolta a magyar társadalom józan többségét. “Ami a Bajnai Gordon nevéhez köthető eseményen lezajlott, az civilizált országban elfogadhatatlan” – áll a nyílt levélben, amelyet művészek, politológusok, politikusok, tudósok írtak alá.

Eddig az MTI híre, amely kissé pontosításra szorul. A nyílt levél ugyanis valójában fizetett hirdetés formájában jelent meg, a négy országos napilapban, egész oldalon. Pontos ismereteink nincsenek a hirdetések díjszabásáról, de darabja hozzávetőlegesen egymillió forintot kóstált. Még akkor is, ha a Magyar Nemzet, és a Magyar Hírlap netán kedvezményes áron, esetleg ingyen, vagy barterben tette közzé a mívesnek kevéssé nevezhető irományt, akkor sem kevés pénzről van szó. Persze, köztudott, hogy a civil szervezetek dúskálnak az anyagi javakban.

Mert, majd elfelejtjük, az MTI a rá jellemző szemérmességgel így fogalmazott: „a levelet amelyet művészek, politológusok, politikusok, tudósok írták alá.”

A teljesség és a hitelesség kedvéért illett volna tenni, hogy a kormányhoz, jelesül a Fideszhez hű politológusok, politikusok tudósok. Köztük a szellem és a jellem olyan óriásai, mint Balázs Fecó, Grosics Gyula, Kárpáti György, Pozsgay Imre, Szűrös Mátyás, vagy éppen a tévészékház ostromában Túró Rudik eltulajdonításban élenjáró Wittner Mária.

Persze, Bajnaiék is hibáztak. Nem a szobor ledöntésével, hanem az azt követő kommunikációban vétettek bakikat. El kellett volna mondaniuk ugyanis mindenkinek, és nem egyszer, hanem ezerszer, hogy a szobordöntés egy performance volt. Egy vélemény megnyilvánulása volt, melynek során semmiféle atrocitás nem történt, ellenkezőleg: egy jó hangulatú, kedélyes szimbolikus esemény. És azt is tudatosítani kellett volna a saját emlékezetük terén kihívással küzdők emlékezetével, hogy néhány évvel ezelőtt a mostani aláírók sunyi hallgatásától és cinkos belegyezésétől övezve Gyurcsány bábukat égettek, Bajnainak kötelet vittek, mellesleg pedig szétverték fél Budapestet.

Ennyiben tényleg hibázott Bajnai és a Szolidaritás Mozgalom. Ha bocsánatot kérniük nem is kell, még mindig megtehetik, hogy a közvéleményt emlékeztetik arra, hogy kik is azok, akik ma Magyarországon félelmet keltenek, s hogy épp e nyílt levélnek hazudott fizetett hirdetés aláírói azok, akik miatt kettészakadt Magyarország.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +68 ( 74 szavazatból)
Orbán "civiljei" fizetett hirdetésben támadnak , 4.8 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Igen hibáztak nem jól kommunikálták le az eseményt. Javaslatom egy megoldásra.

    Rendezzék meg újból az eseményt de nagyobb léptékben, Orbánt szobrát most Hitler bajusszal díszítve, (ártalmatlan paródia uraim a valós Horthy szobor után) döntsék le újból, és most kommunikálják le jobban, hogy mindenki értse.

    Mindent le lehet rendezni, mindent jóvá lehet tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (50 szavazatból)
  2. bajnai nyomulását hihetetlen szerénytelenségnek tartom. annyit azért gondolom tud magáról, hogy bátortalan, fantáziátlan és finoman fogalmazva nem karizmatikus személy. békeidöben, gazdasági prosperitásban talán elcsúszhat, mint politikus. de forradalmi idökben az ö töketlen pávatánca csak árt azoknak, akik változást szeretnének egyre türelmetlenebbül. a szobordöntésben is az volt a hibája, hogy csak kicsit vállalta fel, majd kicsit elhatárolódott töle. nincs mit ragozni bajnait: alkalmatlan ma politikusnak. viszont nyilvánvalóan tehetséges az élet sok más területén. mit keres a politikai arénában?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  3. Én ha a Szolidaritásnak lennék, két hetente dönteném a porba az Orbán szobrot!
    Aztán felakasztanám, (a szobrot), majd felgyújtanám ( a szobrot). Mindezt két hetente! Közbeiktatnék két hetet, amikor köpködni is lehet. (a szobrot).
    Mindennek ellenére, nem járatnák úgy le az országot, mint a Kossuth téri, fideszesek által felhergelt szaros, hugyos brigád!
    .
    Tessék elkezdeni! Hadd szokják!
    Az ország 2002 óta polgárháborús légkörben él, amit a fidesz generál, mind a mai napig. Ezért az a legkevesebb, ha képletesen elbánnak a min.elnök jól, rosszul megformált alakjával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (55 szavazatból)
  4. bezanne
    Bajnai egy álságos képmutató! Tegnap bevallotta, hogy a fidesz nyomásának engedve vizsgáltatta ki Oszkó Péterrel a sukorói ügyet. Szerinte ez politikai ügy volt. Ennek lett aztán büntető ügy a vége,mert Schiffer ennek kapcsán jelentette fel Gyurcsányt!
    És még csak el sem gondolkodik rajta, hogy mennyi embernek (és családjának) tette tönkre az életét mind a mai napig!!!
    Csak ezt akartam megjegyezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  5. Kedves bezanne, te bizonyára nem ismered Bajnai tevékenységét.. a gazdasági világválság közepén elkezdte rendbetenni a magyar gazdaságot, megteremtette a kilábalás feltételeit, és elindította felfelé az országot.. Csak éppen nem volt senki, aki felvállalata volna a folytatását.. sem az MSZP, sem az új kormány.. Az előbbi okolható így a 2/3os fideszgyőzelemért, a jelenleg hatalmat gyakorlás helyett azzal visszaélő kormány és OV pedig az azóta tartó mélyrepülésért.. forintbedöntésért.. Lehet, hogy nem karizmatikus, mint Orbán vagy Gyurcsány, DE kiváló válságmenedzser.. és én hallottam pár beszédjét, bizony abban komoly tartalom volt.. CSAK éppen oda kell figyelni rá.. és talán megfogadni.. mert ma ez jelentheti a kivezető utat Magyarországnak.. Igen, a választásokon való győzelemhez széles összefogás kell, és Gyurcsány lendülete, meg az MSZP szervezettsége is.. DE a kivezető út bizony Bajnai.. legalábbis a gazdasági alapok megteremtése, ami nélkül nincs politikai siker sem.. mert ugye üres kamrának bolond a háziasszonya.. Szóval EZT keresi és ezért lehet/KELL támogatni őt is meg az összefogást is a politikai arénában..
    A pávatáncot meg meg kéne hagyni a feltalálójának, Orbán Viktornak.. aki ugyan karizmatikus meg nem is bátortalan (inkább vakmerő??) – és a tevékenységét tekintve nem is fantáziátlan.. csak éppen diktatúrát épít, gazdasági-politikai csődbe viszi az országot valódi kormányzás helyett, és igazat is talán csak véletlenül mond.. lejáratja, elhitelteleníti az országot.. maffiaklientúrát épít, megfélemlít, lerombolta a rendszerváltás vívmányait, demokratikus intézményeit, végletesen megosztotta az országot, ellopta és elherdálta a magánnyugdíasok (gyerekeink, unokáink!!) jövőjét, tönkreteszi a valaha híresen jó oktatási rendszerünket.. (és lehetne folytatni napestig.. ) Ő MIT KERES a politikai arénában?? (persze a fizetését is meg a hatalomnövekedést, stb, DE miért jó ez az ittélőknek??)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  6. “Ami a Bajnai Gordon nevéhez köthető eseményen lezajlott, az civilizált országban elfogadhatatlan”
    Csakhogy ez nem egy civilizált ország.
    Az “elmúltnyócévben” a fidesznyikek kiiratták az országot a civilizált országok sorából.
    2002-es (a fideszes belügyminiszterük által felügyelt) választások eredményét nem voltak képesek elfogadni. Aztán 2006-ban a megszerzett Gyurcsány beszéd részleteit célzatosan felhasználva a csőcseléket utcára víve törvénytelen eszközökkel puccsot készítettek elő.
    Pozsgai, Szűrös, Wittman, Grosics, Balázs, Kárpáti? Az “értelmiség” színe-java! Mindig az éppen uralkodóknak nyalnak be!
    Szégyellhetnék magukat!
    Pávatáncos azt kapta amit megérdemelt!
    Többet is érdemelne, amiért az országot tönkretette, 5*-os állami ellátást Szegeden!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  7. Kedves bumburi! Bajnai miniszterelnökként elrendelhette a kivizsgálást.. És az lett a végeredmény, hogy nincs bűnügy.. tehát ügyészi írásos bizonyítékot adott/biztosított erről.. Hogy aztán ezzel Schiffer meg Orbán miket csinált még, az egy más kérdés.. ehhez sztem Bajnainak van a legkevesebb köze.. Mi lehetett volna, ha nincs a bírói-ügyészi verdikt?? Ő megtette, amit tehetett.. és jól tette.. neki akkor gazdasági feladatai voltak.. az létkérdés volt az országnak.. a sukorói ügy meg vihar egy pohár vízben.. (Aquila non captat muscas)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  8. Demokrata
    Méltányolom a nagyvonalúságodat. Mond ezt azoknak, akiket a mai napig meghurcolnak.
    Mindensetre ha annyira az igazság érdekelte volna, akkor harcolhatott volna azért is, hogy a közvélemény megtudja, hogy Orbán, és Lauder miről tárgyaltak 2x is.
    Nem e az volt a gyanús?
    Mikorra lett ebből írásos bizonyíték?Nem elhanyagolható körülmény.
    De ha már kivizsgáltatta…Akkor nem kellett volna szólni neki azok mellett, akikről kiderült hogy ártatlanok?
    Vagy az rombolta volna a mit is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  9. Igen! Bajnai bizony kérjen bocsánatot. “Lehetőleg máma még!”
    AZ ÖVÉITŐL!!!!! amiért – ha nem is élesen, de – elhatárolódott a performancetől.
    (ez távol van az Ő értékrendjétől – cöcöcöcöcöcö).
    Meg kell követnie azokat, akik nyíltan merték vállalni azt amit Ő csak gondolni mer: ezt a rendszert meg kell kell dönteni, ezt a kultuszt le kell dönteni.
    Október 23-án egy “Orbán lovasszobrot” is le kellene dönteni, az is nagyon találó lenne, hiszen a Kossuth tér 4,2MD-ról 23 MD-ra e,emelkedett költségvetésű beruházása azt a kort hozza vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  10. Demokrata
    Erről írtam:
    http://www.hirhatar.hu/hir/bajnai-beismerte-fidesz-nyomasra-engedett

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Ezek a civilek nem akarják látni, hogy kinek a hátsójánál tülekszenek?!
    -
    http://m.cdn.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/orb%C3%A1n%20bilux.gif
    Magyarország miniszterelnöke – azer valamicskével jobbat érdemelnénk…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  12. Bajnai ezeket mondta, és szerintem egy demokrata politikus ilyen helyzetben nem is tehetett mást, hiszen ha elhessegeti a fideszt, akkor rásütik, hogy el akarja tussolni az ügyet.
    “”2009-ben az akkor ellenzéki Fidesz parlamenten belül és kívül is változó érveléssel folyamatosan támadta a projektet. Bajnai Gordon elmondta: kormányfőként a témában benyújtott parlamenti interpellációk és kérdések után felkérte Oszkó Péter pénzügyminisztert, hogy vizsgáltassa ki az ügyet, különösen annak a telekcserére vonatkozó részét.”"

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. http://www.youtube.com/watch?v=IQBpvxAbVqE

    Itt meg az a videó van ahol egy FideSS-s nőszemély Gyurcsány megölésére buzdítja Budavárit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Úgy néz ki az egész mind egy – gyászmenet -! Béke poraira!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Itt egy másféle levél, csak azer, hogy ne gondolják, hogy mindenki vakegér:
    -
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/10/12/durva-bucsulevellel-tavozott-a-kdnp-bol-veszprem-ex-polgarmestere/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Én nem döntöttem volna le azt a szobrot.Sokkal hatásosabb az akció,ha megkoszorúzzák,narancssárga nyakkendős gyerekek körbetáncolják,majd ünnepi kórus (fehérvári huszárok ) és tapsorkános laudációk után a hóna alá nyomnak egy aranylabdát,markába pedig szotyolás zacskókat tesznek.Esetleg ünnepi kolbásztötés,tüzijáték…….stb.A jobboldalnak szava sem lehetett volna,mi ellen tiltakoznának most?.Ezeket nevetségessé kell tenni,aztán csak röhögni,röhögni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  17. Kedves entropia! Annak a szobornak le kellett dőlnie.. és manapság egyre kevesebb embernek van kedve a röhögéshez.. az a szép ünnep meg visszájára is fordulhatott volna.. mert mi van, ha ezen felbátorodva ebből mint népünk nagyrabecsülésének jeléből azonnal haladó hagyományt csinálnak?? (mer azér ez is belefér ám a menüjébe meg rá a képére!!) és havonta megismételtetik ezt az ünneplést, síppal-dobbal meg kivezényelt iskolásokkal?? a kolbásztöltés meg a tüzijáték jól is jönne.. mer ha má kenyér nincs is (vagy egyre kevesebb), azér cirkusz az köll!! Ne adjunk ilyen ötleteket a PRosainak, mer még megfogadják..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Csasztuska egy egri nőtől, ez milyen emberi, vagy inkább állati, de asszonyi a legkevésbé….
    http://www.youtube.com/watch?v=0khxvHnGUWc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Megmosolyogtató ezt a sok, átkosban kompromittálódott nevet látni a listában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. Hosszasan keresgélve sem találtam egyetlen olyan nevet a listán, akinek ne lenne valamilyen anyagi kötődése a fideszhez.
    Sokan közülük állami kitüntetéseket kaptak, sokan zsíros állásukat, és anyagi jólétüket köszönhetik az orbán rezsimnek, de sokan közülük, mint például a CBA tulaj Baldauf, milliárdos nagyságrendű vissza nem térítendő hitelben is részesültek. Ezek a “díszlet hazafiak” mind egytől egyig az adófizetők pénzéből keresik magukat hónapról hónapra degeszre, mert tudjuk, hogy már régen nem a valamikor volt tehetségük, tudásuk, hanem kizárólag a vezérhez való hűségük miatt kerülhettek kedvezményezett helyzetbe.
    A helyzet pikantériája az egy listán aláíró volt KB tag moszkovita Szűrös, és Pozsgay mellett jól megfér a magát lánglelkű 56 -os forradalmár magyar anyává kinevező Wittner Mariska néni, akiknek mind volna miért bocsánatot kérni korábban viselt dolgaikért.
    Így hát az én szememben ez az egész akció inkább a lefizetettek, a gerinctelen kollaboránsok, és a haszonélvezők ócska kaffogása, ami vegyül némi agylágyulásos felhanggal is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  21. Jó a kép a testi nyomoréktól a lelki sérült agyhalott volt komcsiig terjedő skálán.Magyarország szégyenei ma ezek az agyhalott szavazok akik bármi áron megvédik kedvenc diktátorukat.Nemsokára megcsináljuk a magyar Word Wars z-t elég lesz csak kimenni az utcára………………………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. Az aláíróknak nincs erkölcsi akapjuk civilizált országról beszélni, mert amit az elmúlt évtizedben – vélhatően pártutasításra – műveltek ebben az országban, az nem jogosítja fel őket arra, hogy ezt tegyék és bárki civilizáltságát megkérdőjelezzék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  23. El kell menni közéjük vegyülni úgy tíz-húsz ezren és a csúcsponton elővenni az össz ellenzéki transzparenseket, erre az alkalomra egy gyorsan felfújható óriás Orbánt kell vinni és nagy látványossággal kidurrantani, vagy leereszteni!

    Nagy poén lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  24. Demokratata !
    Nagyon nagy igazságod vagyon. Úgy ítéled meg az eseményeket, ahogyan azt józan gondolkodással lehet és kell.
    Én emlékszem, hogy ezen lapokon annak idején hogyan ekézték Gyurcsány Ferencet azok, akik most felmagasztalják, avagy Mesterházyt /aki kellően megérdemelte/ most pedig Bajnai van soron.
    Nem a kritika ellen szeretnék szót emelni, hanem a stílus ellen, ahogyan ilyenkor írunk.
    Arra szeretnék rávilágítani, hogy tegyünk már különbséget / a szavak használatánál/ mikor egyes embereknek a HIBÁIT /!/ avagy a BŰNEIT /!/ tárjuk fel. Nem beszélve arról hogy ezen szavak értelme mindíg relatív = ki hogyan vélelmezi .
    Azt kivánom, hogy mindenki CSAK /tehát: csak/ olyan hazafi legyen Magyarországon,mint amilyen Bajnai Gordon !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. a fent mellékelt fotón végignézve az arcokat, sok debil…. ezért megyek el Magyarországról. mert ha ezek, az ilye fideSSnyikék kinyítják a szájukat, kő kövön nem marad, főleg, ha akciózni kezdenek….
    tessék csak nézni, ilyen a felhergelt és primitív orbáni, eszement csürhe:
    http://www.noltv.hu/video/4878.html
    ez itt már csak hab a tortán
    http://www.noltv.hu/video/4982.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. A “felhaborodott alairok” vagy vegtelenul butak vagy vegtelenul szervilisek (seggnyalok) – esetleg mindketto. Ez “ertelmiseg” lenne ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Bajnai nem uncsi vagy szürke, hanem visszafogott szakember – amiket mond, kevésbé retorikai, mint inkább szakmai módszertani szempontból ütős és főleg releváns. Ez a kompetencia is válaszol 1 szegmens igényeire – és nem látom be, mért ne lehetne GyF, MA és BG eltérő kompetenciáit és vonzóképességét egyszerre felhasználni. Elismerem, h most, h Bajnait politikai játszmázásba húzták bele, MA hatalmi ambíciói miatt, diszkreditálta magát. Hazugnak tűnik már ő is a beígért összefogás elmaradása és a 23-a körüli mi-már-rég-szervezzük, csak-nem-szóltunk miatt. Ja. És mennyire hazugnak fognak tűnni, ha 23-a után sem lesz jelölt-egységesítés. Ettől függetlenül Bajnai szakértő, aki már eredményekkel bizonyított. Én szívesen látnék most egy Bajnai-Békesi-Bokros-Ferge Zsuzsa csapatot a kormányban, mert már a télen honfitársaink fognak éhen fagyni. És gyűlölve megvetem a baloldalt, ha OV újra jön. És félek, úgy lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. A fotón középen az nem a savazós bácsi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Tisztelt G.
    Valahogy í g y !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Tudna valaki segíteni, hogy kik írtál alá pontosan (a teljes listára lennék kíváncsi), “orbán érdekében prostituálodott”, a szememben hitelüket vesztett művészeket, politológusokat és politikusokat már “ismerem” nagyjából… de tudósok is vannak közöttük? Ki/kik?
    Köszi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Egy civilizált társadalomban egy ilyen idióta diktátor az elfogadhatatlan, hogy még él. A románok milyen jól megoldották 1989.12.25-én.
    Lehetne a menetük a kedvencekre emlékező gyászmenet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos