Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megújult a Zeneakadémia a Hét Olajfa árnyékában 2013. október 22. kedd 20:56 Forrás: AN

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megújult a Zeneakadémia a Hét Olajfa árnyékában

Budapest – Október 22-én, Liszt Ferenc születésnapján átadták a felújított Zeneakadémiát. Csillogott és villogott minden, igaz, csak kevesen láthatták, mert a környező utcákban nem lehetett közlekedni, minden négyzetcentimétert átvizsgáltak az Orbán Viktorra vigyázó TEK-es emberek.

Féltették a miniszterelnököt, nehogy baja essék a nagy össznépi szeretetben. Volt mitől tartaniuk, a fényes ünnepségtől nem túl távol, légvonalban mintegy ötvenméternyire az előkelőségektől, egy kicsiny klubban az egyik volt miniszterelnök volt a vendég. Gyurcsány Ferencet hívták meg a Hét Olajfa klub vezetői, vele beszélgettek az egyszerű magyar emberekből álló hallgatóság előtt.

Az egyik helyen díszes vendégsereg, a Videoton VIP-páholy sokat próbált prominensei, a másikon egy tisztességesebb országban reménykedő magyarok.

S ha már a párhuzamoknál tartunk: a Zeneakadémia felújításának – Batta András rektor szíves tájékoztatása szerint – 13,2 milliárd forintos költségéből 11,8 milliárd forintot fedezett európai uniós támogatás. A felcsúti futballstadiont a mi pénzükön építi a saját telkén Orbán Viktor. Az utóbbira eltapsolt 2,8 milliárd a magyar emberek adóforintjai révén került kifizetésre, a Zeneakadémia megszépülésének 90 százalékát a sokat szidott, Orbánék szóhasználatában gyarmatosítónak nevezett Európai Unió fizeti.

Vagyis, a német, francia, angol, belga, holland és más országok adófizető polgárai. Rájuk gondolhatott Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, amikor a Vértanúk terén, Nagy Imre szobrától néhány méternyire arról beszélt, hogy ne Európa fővárosaiban mondják meg, hogyan éljenek a magyar emberek. Ők azok az európai polgárok, akiknek a polgári köröket felváltó Békemenet zsoldosai a képükbe vágják, hogy abcúg Unió, nem leszünk gyarmat.

Álságos képmutatás, röviden: tahóság.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +53 ( 59 szavazatból)
Megújult a Zeneakadémia a Hét Olajfa árnyékában, 4.8 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. emigrant (és akik értik a német nyelvet):
    “Wilhelm Richard Wagner”
    http://www.schultreff.de/biographien/b0042t00.htm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Katalin
    Pontosan ahogy írtad. (Cosimánál a Wagner iránti szerelem minden gátlást legyőzött.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Kalous Antal, nem olvastam végig mind az 50 hszt, ha ismételnék, akkor bocsíí!
    -
    Liszt Ferenc ugyan nem tudott magyarul, de élete során többször büszkén hangoztatta, hogy ő magyar!
    Wikipedia.hu -ról idézem:
    -
    Liszt Ferenc magát magyarnak tartotta, ezt számos kijelentésében meg is erősítette. Az egyik legjelentősebb bizonyíték az, hogy bár hosszú ideig élt Párizsban, Weimarban és Rómában, soha nem vette fel sem a francia, sem a német, vagy az olasz állampolgárságot, de soha nem volt osztrák állampolgár sem. Utazásai során minden alkalommal magyar útlevelet használt, az illetőségi hely, amely útlevelében szerepelt, Sopron volt.[6] Továbbá Liszt gyermekei is magyar állampolgárok voltak, ez egy 1845-ös leveléből derül ki: „Mivel az én gyermekeim apjuk állampolgárságát … követik, tehát akár akarják, akár nem, magyarok.” (Liszt Lamennais abbénak írt levele)[7]
    -
    Liszt minden származására vonatkozó kijelentésében magyarnak vallotta magát, de mégis problémái voltak a magyar nyelvvel. [8] Ismeretes többek közt az 1823. május 1-jei pesti koncert plakátja, melyet sajátkezűleg készített.[9] De erre utalnak az 1838. évi pesti árvíz kapcsán tett cselekedetei és nyilatkozatai, melyben magyarnak vallotta magát.[10][11] Apja, Liszt Ádám családnevét a pozsonyi gimnázium anyakönyvébe is Lisztnek és nem Listnek írták be. 1823-ban kiállított útlevele is magyar volt, és saját magát magyarnak vallotta. Egyetlen olyan feljegyzés sem maradt fenn, melyben azt állította volna, hogy osztrák vagy német lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. “Hogy ki a zsidó, azt én mondom meg.”
    Én meg azt, hogy az antiszemita nem származással képződik, hanem szocializációval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Adminnak címzett kommentem módosításra szorul, mivel régen olvastam Wagner életéről, s nem emlékeztem pontosan a részletekre.
    “Wagner nyíltan antiszemita volt.” – apai ágon – vélhetően és általa is lebegtetetten félig zsidó létére, innen eredhet W. zsidók iránti örök ellenszenve, holott származása szerint bizonyára félig-meddig közéjük tartozott.
    Ennek pontos kimutatása vagy hiteles cáfolata azóta is várat magára. Ahány forrás, annyiféle megközelítés. A Wagner-kultusz jegyében az utókornak sem áll nagyon érdekében tisztázni.
    .
    Mellesleg: 2013 Richard Wagner születésének 200. évfordulója és a mesés fekvésû svájci Luzernben régóta múzeumként látogatható Wagner-villa teljes felújításának éve is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. proaktív. Köszi, tényleg egy kicsit eltér, nem lényegesen az általam olvasott Wikipédia-cikktől. http://de.wikipedia.org/wiki/Richard_Wagner de ez sem mond ellent annak, amit írtam. Az a lényege, hofgy ez a derék mostohaatya, Geyer téynleg zenész is volt, pontosabban tenorista, akit Weber is nagyra tartott. Wagner maga szerette volna azt hinni, hogy ez a remek ember a vér szerinti apja, és innen gondolta, hogy ő is zsidó származású. De úgy tűnik, hogy ez nem volt igaz, hiszen Geyer egy szép ember volt. Ezt már én teszem hozzá, mert a mai napig nincs genetikai bizonyíték. A dolog mindenesetre jellemző, teljesen máshogy gondolkodik az ember, ha tudja, hogy zsidó, de ez nem vonatkozik az antiszemitizmusra. Idevonatkozó vicc, amikor Móricka addig rosszalkodik, amíg a plébános büntetésből megkereszteli. Az apja megtudván a történteket alaposan elfenekeli a gyereket. Mire Móricka csodálkozva megállapítja: Még csak egy fél órája vagyok keresztény, de máris hogy útálom a zsidókat! Ennyit dióhéjban a Liszt-Wagner családról, a zeneművészetről, az EU pénzéről és a Zeneakadémia rekonstrukciójáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Ha kíváncsiak vagytok a cikkben megemlített Hét Olajfa Egyesület rendezvényére, ahol Gyurcsány Ferenc volt a meghívott, akkor itt megnézhetitek az érdekes beszélgetést:
    http://www.justin.tv/koztv_/c/3125188

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Úgy láttam, Sólyom László volt köztársasági elnök is a nézőtéren ült. Talán nem tudta, hogy a felújításhoz a “felkelő nap”-nak semmi köze nem volt?
    Érdekes, most a nemzeti ünnepeket nem Erdélyországban v a Felvidéken tölti?

    A művészek pedig miért hagyták, hogy a miniszterelnök mondjon beszédet egy kulturális rendezvényen? Menjen nyugodtan inkább meccsre, ott a helye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. De legalább most nem köpködte a szotyi héját. (Vagy mégis? Nem láttam az eseményt.) Örüljünk a kis eredményeknek is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. A magyar 1 /orbán tv…/elfelejtette közölni,mennyit adott a a felújításhoz az Unió…ott pöffeszkedik mindenhol,amihez semmi köze pl…Merci gyár felavatása…amit Gyurcsány és Bajnai lobbizott ki.Ez a törpe diktátor meg “arat”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos