Ronai and Ronai
AMERIKAI

Felcsútország 2013. október 6. vasárnap 11:22 Forrás: Nolblog

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Felcsútország

Felcsút, Orbanisztán – Munkasikerek mindenütt, a gazda szeme hizlalja a stadiont. Orbán vejének családtagjai, Tiborczék semmit sem hagynak az út szélén, még a más fáját is elviszik, nehogy útban legyen. Életkép a felcsúti uradalomból.

A Felcsútok Géniusza épp rezsicsökkentett kulipintyója tágas nappalijában időzött, amikor az ablakon kitekintve arra lett figyelmes, hogy Magyarország jobban teljesít. Sejtette már régóta, de most mindez bizonyossággá vált. Amerre a szeme ellátott, szorgos munkáskezek építették a felcsúti stadiont, Magyarország városállamának leendő büszkeségét.

Traktorzörgés hallatszott valahonnan. Tiborczék viszik a fát haza az erdőből, jutott az eszébe. Lám, még erre is van gondjuk, nem csak a magukét hordják el, de a másét sem hagyják az út szélén.

A sírás tudvalevőleg az asszonyok dolga, utoljára akkor érzett valami torokszorítót odabenn, amikor a Puskás Akadémia feljutott a kettőből az egybe. De most kis híján könny szökött a szemébe: gyarapodás mindenütt. Ha más mondaná, el sem hinné. Így is meg kellett csípkednie magát, hogy tudja: ébren van, és nem épp nagyot álmodik.

Szabad szemmel látta, hogy nő a foglalkoztatottság, csökken az államadósság, és szárba szökken a nemzeti együttműködés.

Ültében kissé előrehajolt, de enélkül is látta, amit látni akart: teszi mindenki a maga dolgát. A traktorosok mélyebben szántanak, mint az elmúlt nyolc évben bármikor, a múlt ártó erői a bankokkal szövetkeznek, a magyar emberek nem kérnek a bukott baloldalból, a Fidesz szőkéje megvédi a nyugdíjakat.

Zajt hallott a kamra felől, megijedt, hogy egér, de azután rájött, mi ez a hang: forgolódnak a tőkés birodalmak.

Hát csak forgolódjatok, mi meg majd móresre tanítunk titeket.

Elmosolyodott. Az Obersovszky nevű riporter ugrott be erről hirtelen. A múltkor, abban a Szemenszedett című műsorban, milyen bátran alákérdezett. Miniszterelnök úr, Ön tényleg annyira zseniális, mint amilyennek én látom, vagy csak nekem tűnik úgy, hogy Ön még annál is nagyszerűbb, mint amit én valaha el bírnék képzelni?

Tetszett neki ez a bátorság, ez a mokány miheztartás. Hogy valaki csak így, szemtől szembe. Ennek az embernek van vér a pucájában, nem hiába, nyakas fajta a magyar, se tót, se muszka, de még a furmányos horvát sem bír vele kikukoricázni.

Abcúg IMF, hülye INA!

Aztán hirtelen rosszkedve lett. Adódott ilyen időnként, nem volt mindig egyforma a hangulata. Néha ilyen volt a kedve, máskor meg másmilyen. Most megint borús gondolatok redőzték a homlokát.

Az emberek boldogok, mert minden nagyon szép, minden nagyon jó, és mindennel meg vannak elégedve. De mit tehetnék, hogy még ennél is szebb, és jobb legyen minden, és az emberek még jobban meg legyenek elégedve?

Ezen agyalt már egy ideje, éjjel, nappal, minden hullámhosszon.

Eszébe jutott a régi vicc, Rákosival hallotta először: utazik Rákosi elvtárs a nagy fekete Volgában a rakparton, süt a nap, gyönyörű a Duna, tetszik neki, amit lát. Elérzékenyül a Rákosi elvtárs: úgy szeretnék tenni valamit, hogy a népem boldog legyen, mondja a sofőrjének. Mire a sofőr: hajtsak a Dunába, Rákosi elvtárs?

Mit adhatna ő a magyaroknak, hogy azoknak még a mostaninál is jobb legyen az életük. Talán, ha vennék egy házat, 11 millióért, apám és Anikó birtoka között, annak biztosan örülnének az emberek. Lelki szemei előtt már meg is jelentek a nemzet napszámosának becézett pedagógusok, akik úgy örültek ennek, hogy alig tudták titkolni.

A fiataloknak is adnék valamit, gondolta, ők se legyenek mostohagyerekek. 600 millióért kisvasutat építünk Felcsúton, ez biztosan bejön majd nekik. Fiatal gyerekként én is hogy szerettem kisvasutazni! A mi kisvasutunk összeköti majd az arborétumot a Puskás Akadémiával. Ha valamitől, ettől biztosan hazatérnek a külhoni országokból.

Tetszett neki a gondolat, képileg sem piskóta, amint a magyar fiatalok egymás hegyén-hátán özönlenek hazafelé, Hegyeshalomnál akkora a tumultus, hogy úgy kell őket kordában tartani.

Még kellene egy-két jó ötlet. Talán, ha a Mészáros Lőrinc barátom még a mostaninál is gyorsabban gyarapodna! Ha még több földet és trafikot szerezne – ez biztosan sok embernek kedvére volna.

Bepittyegte ezt is a mobiljába, igaz, véletlenül nem a Teendők, hanem a Nem fogadott hívások közé.

Fázni kezdett, úgy döntött, hogy becsukja az ablakot. Még egy utolsó, simogató pillantást vetett a stadionja építésén munkálkodó emberekre, majd felállt a székéből, és mintha csak a tudatalattijának engedelmeskedne, ütemesen tapsolni kezdett.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (57 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +88 ( 98 szavazatból)
Felcsútország , 4.8 out of 5 based on 57 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Milyen jó lesz majd, ha Alcsúton, és Felcsúton is zakatol a vonat! Akkorra már minden bizonnyal felépül a szálloda is a most vásárolt telken, hogy a Reál, vagy a Manchester ha jön (már pedig jön, ha Orbán úgy akarja) rangadót játszani, akkor illő körülmények között tudják elszállásolni őket.
    Aztán majd a saját telekre építenek eu-s pénzekből, vagy adóforintokból támogatott szállodát bérbe adja pár évre, aztán meg a családé marad, mint a foci stadion!
    Bohócország, bohóc miniszterelnöke nem is olyan hülye, mint ahogy gondoljuk!
    De az ország lakossága az! Teljesen hülye, és lebutított! Az ilyen embernek már rég rácsok mögött kellene lennie, a bűntársaival együtt!
    Nincs ebben az országban egy felelős személy, aki úgy vonatná kérdőre, hogy ne tudjon kibújni a törvények alól?Nem lehet ez ellen tenni az EU-ban, vagy más nemzetközi hatóságnál valami érdemlegeset?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (56 szavazatból)
  2. Másokat pedig tönkretesznek:
    -
    http://nol.hu/belfold/20131005-kiszoritott_szurke_marhak
    -
    bumburi
    -
    “Nem lehet ez ellen tenni az EU-ban, vagy más nemzetközi hatóságnál valami érdemlegeset?”
    Jó kérdés!
    Jönnek a milliárdok, megindultak a visszatartott EU-s pénzek és Baltanisztán fővárosában, Felcsúton reptér is lehet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  3. Felcsuton már megvalósult legalább 50db.megnemvalósult sukoró ezért Gyurcsányt évekig hurcolta a független ügyészség és még most is ártatlan embereket gyanúsitanak! felcsútért több száz embert kellene 100évre lecsukni ha az értéket nézzük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (49 szavazatból)
  4. A fidesz frakció már tanulmányozza azokat a filmeket melyekben ,házakat templomokat költöztetnek közúton egyik városból a másikba mert meg akárják ajándékozni a vezért karácsonyra a parlament épületével,hiszen ott lenne méltányos helye!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  5. Ez a vezir, és slepje, már mindent elrabolt a saját nemzetétől, a zemberektől. Építi a birodalmát, hogy ha egyszer valóban megdöntik a hatalmát, akkor se kelljen nélkülöznie.
    2/3-al a felszabadult országból, csinálhattak volna egy valóban nagy nemzetet, de elkurták, mert a hatalom a fejükbe szállt. Nincs már idegen hatalom hazánkban, de a magyar magyar ellen rosszabb mindennél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  6. fecsúton

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Jó hír a kórházaknak:
    -
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/10/06/hatvanmilliard-forint-eu-s-penz-korhazfejlesztesekre/
    -
    Ami jár, az jár – pénteken is adott egy nagy sallert az EU-nak, mely annyira lehúz minket, hogy 60 milliárdot rögvest idelökött!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  8. Stadiont? Kisvasutat?
    Frászt! Kényszerzubbonyt, örökös grazi beutalót Fatolvajné O. R. apjának!
    Teljes vagyonelkobzás után a közügyektől életfogytig el kell tiltani a láthatóan súlyos beteg Miháj kirájt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  9. Olvasom, hogy a múlt héten Felcsúton kapott egy méretes zakót a Fradi, most meg Pécsett nyert a Csapat…, rebesgetik, hogy van vmilyen szoftvere az MLSz-nek a bundagyanus meccsekre… vajh’ mit mutatott kéthete?
    Van ára a stadionoknak :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  10. Bumburi, az EU nem tesz semmit, nem is fog. Debreczeni is megmondta. Az EU nak egy a fontos, hogy stabilitás legyen a térségben. Márpedig az lesz. A többi a magyarok magánügye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  11. A fideszesek szerint a Tavares-jelentést az MSZP javaslatára fogadták el!
    Akkor viszont annyi a vekkeresnek, ha ekkora hatalommal bír az MSZP:
    -
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=682205&referer_id=friss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  12. Nyert a Puskás csapat Pécsen, 1200 néző előtt….
    Jé, egész Felcsút elment szurkolni és szotyizni!
    Na, ezért kellenek a stadionok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  13. Lemaradtak az adatok:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=682147&referer_id=toplist

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Az a szerencséje,hogy a betegekkel mindég elnézőbbek,kíméletesebbek az emberek,pedig ezt nem minden idegbeteg érdemli meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. A FIDESZES keretlegények élén, a szóvivővé avanzsált Kocsissal, a “rezsi” biztos Némettel, vagy Tálaival úgy hazudnak, hogy már attól felfordul egy jó érzésű ember gyomra. Nem tudom, hogy a Tálai vagy a rezsi biztos Német hogy van képe kamerák elé állni mikor Tálainak akkora zsíros képe pocakja van hogy nem egy nélkülöző polgár benyomását kelti, úgyszintén Németnek is. Szalonképtelen szarjankók a nép verejtékén “ZSÍROSODTAK” ki ennyire, ez csak a látszat? de mit rejthet a mély.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. Addig míg a LABDARÚGÓK ebben az országban úgy teljesítenek mint ahogy, és a látogatottság 2012/2013 2948 fő átlag, addig stadionok építésére, bővítésére, MÉG EGY TÉGLA ÁRÁT is BŰNCSELEKMÉNY költeni. Orsós-Orbán Viktor Mihály még ezért a nép előtt fog felelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  17. Az első Volga 1956 októberében hagyta el a gorkiji autógyár szerelőcsarnokát. Rákosi ekkor már nem volt hivatalban (még nyáron elmenekült a SZU-ba). A többi stimmel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Remélem a jobbkeze már szintén!, késziti a koffert!,bünös ez egytöl eggyiggggg!!!
    Na meg hiányzik a szoba gyermek és felnött!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. “Daz 2013. október 6. vasárnap 21:12″

    Igazad lehet. De ZISZ-szel vagy Pobjedával is ül a poén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Ez egy valódi látlelet , úgy orbánról mint az Országról ! Háborgunk itt de nincs egy tökös képviselő aki a parlamentben odaszegezné a kérdést !-”drága mini szterelnökünk” lenne már kedves elmondani hogy milyen betegség gátolja önt a tisztán látásban , milyen kezelésekben részesül ? ! ! No még esetleg hozzátenni hogy a következő Országgyűlésbe csak FÜGGETLEN ORVOSI BIZOTTSÁG VIZSGÁLATA UTÁN LEHESSEN BEKERÜLNI !! Az a független orvosi bizottság ne olyan független legyen mint az Alkotmánybíróság !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  21. Kisvasút, kis pénz, de ez:
    “Orbán Viktor másik vasútja.
    Az első világháború óta alig épült vasút Magyarországon. A miniszterelnök szülőföldjén viszont nem sokára akár kettő is elkészülhet: egy rövidke, turisztikainak szánt, illetve egy gigantikus és drága projekt részeként egy nagy kapacitású, de alapvetően fölösleges tehervasút.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=682273
    Majd a “bégetőmenet” megtámogatja.
    A többi meg kussol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Bohém
    Hozzászólásodhoz kapcsolódva.
    Hegyeshalomtól Záhonyig ki van építve a teherforgalomnak is a vasúti közlekedés. Csak modernizálni kellene.Kevesebbe kerülne, mint az Orbán álma.
    Ráadásul az EU is Bp – Záhonyt támogatná.
    Akkor???
    Persze ebből nem tudnának annyit lenyúlni, mint amennyire éhes a sisera had.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Azerbaltanisztánban így mennek a dolgok:
    http://www.168ora.hu/velemeny/abszurdisztan-korrupcio-bizalom-becsulet-kenopenz-papcsak-ferenc-119011.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Ezelőtt hetven-nyolcvan évvel Kenderes gyarapodott,most Felcsút.Mire sor kerül mind a háromezerötszáz településre,hazánk végre fényre derül. Akkor aztán valóban elmondhatjuk,Magyarország jobban teljesít!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. És én még hülyéskedtem, hogy metró vagy gyorsvasút is lesz Felcsúton…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Valóban jobban teljesítenek?!
    http://img5.hvg.hu/image.aspx?id=743cf6d2-df8c-4cec-b925-166a62ca2c83&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Avonat azért kell,hogy a felcsúti stadiont feltöltsék a környék közmunkásaival nekik is kötelező lessz és még sokan másoknak is akik a környéken dolgozni szeretnének!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Kitüntették a dohányzás visszaszorításáért folytatott küzdelméért a trafik-mutyist!
    Erről már nincs is mit mondani, ez a világunk úgy hülye, ahogy van!
    Másik bolygó után kell néznem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Orbán, mint a sikló, elsiklott a 100 milliós kenőpénz-ügy kérdéstől….
    Gondolom, hogy holPolt, holnemPolthoz kell fordulni ez ügyben, hisz fő a bizalom, igaz, hogy nincs még meg Kaya sem és Josip sem, de bízzunk, nem kerül semmibe, csak időbe, de az rengeteg van, hogy elévüljön ez is!)))))
    -
    http://www.nepszava.hu/cikk/1000012/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Játékvonatot kapott, az egész országot a játékszerének tekinti!

    http://hvg.hu/itthon/20131007_Fotok_Jatekvonatot_kapott_Orban_Viktor_a#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Ezeket a dolgokat aki a helyére tudja majd tenni…..
    http://hvg.hu/gazdasag/20131008_180_Margitszigetnyi_fold_juthatott_Simics#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Schiffernek lenne miért feljelentést tenni, nem teszi, vajon miért nem?!
    Hülyének nézte a szavazóit, mert azt hitette el, hogy ő más, azóta kiderült, hogy inkább mis-más, úgy gondolja, a Fidesz hátán majd bent maradhat a székében, megesett ez már másokkal is…..
    -
    http://www.stop.hu/kommentek/index.php?forum_topics_id=474769&database_name=articles&database_id=1185158&forum_forbidden=0&subcategory=belfold&no_results_total=14&lstresults=2

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos