Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bajnai Hernádi és nem a jog pártján áll 2013. október 2. szerda 20:48 | AN

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bajnai Hernádi és nem a jog pártján áll

Budapest – Az Index az ellenzéki pártokat kérdezte, egyetértenek-e Hernádi Zsolt MOL-vezér kiadatásával, mi a véleményük arról, hogy a „Mol-t és Magyarországot sérelmek érték″, és emiatt polgári és büntetőjogi lépések esetleges megtételére lenne szükség. Az LMP parlamenti vizsgálóbizottságot állítana fel, Bajnai Gordon pártja viszont hisz Hernádi ártatlanságában és helyesnek tartja, ha az Orbán-kormány megvédi. Ez a nyilatkozat nem áll összhangban a jogállami normákkal.

Ha egy nyomozóhatóság ki akar hallgatni valakit, hogy az ügyben játszott szerepét, vagy egy gyanút tistzázzon, akkor az illetőnek a nyomozóhatóság rendelkezésére kell állnia. Ez a jogállami norma. Parlamenti vizsgálóbizottság nem pótolja, vagy nem helyettesítheti egy nyomozóhatóság eljárását, nem is bírálhatja felül annak döntését. Egy esetben tagadhatja meg valaki az idézésen való megjelenést, ha alapos indokkal feltételezhető, hogy a hatóság nem törvényesen jár el vele szemben, nem tarja be a törvényes normákat. Erre utaló egyértelmű jel azonban Hernádi esetében nincs. Ha bármilyen törvénytelenség történne az eljárás során, aakkor megvannak a megfelelő jogi garanciák arra, hogy azzal szemben fellépjenek.

Az Orbán-kormány nyilvánvalóan a rendszer egyik oligarcháját kívánja megvédeni és kivonni a büntetőeljárás alól. Ha Hernádi ártatlan, akkor nyugodt lelkiismerettel a nyomozóhatóság rendelkezésére állhatna, és az csak tisztázná a szerepét. Magatartása inkább a gyanút támasztja alá. Orbán Hernádi ügyéből is a magyarok elleni összeesküvést vizionál, és ahelyett, hogy Hernádi felelne a nyomozók kérdéseire, a szokásos magyar sérelmi politika szellemében uszít a horvátok ellen.

Bajnai Gordon, aki az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szeretne lenni, pártjával Orbán Viktor mellé állt. Az Indexnek úgy nyilatkoztak: “”Hiszünk Hernádi Zsolt ártatlanságában, minden ismeretünk ezt támasztja alá.” Az INA-részvényekkel kapcsolatos stratégiai döntést (lévén szó tőzsdén jegyzett magánvállalkozásról) a részvényeseknek kell meghozniuk, magyarázták. Szerintük a magyar állam akkor jár el helyesen, ha ebben mint részvényes képviseli az állam érdekeit. “Amennyiben beigazolódik az, hogy a horvát kormány a szokásos gazdasági eszközökön túl nyomást gyakorol Magyarországra, akkor a magyar kormány helyesen teszi, ha maga is kész politikai válaszok megfogalmazására” – írták.

Csakhogy jogállamban nem számít, hogy Bajnai Gordon és Szigetvári Viktor miben hisz. Pártjuk nyilatkozata csúsztat, mert Hernádi esetében nem azért adták ki a körözést, mert az INA részvényeivel kapcsolatos döntés lenne vita tárgya, hanem Hernádit köztörvényes bűncselekmény elkövetésével, vesztegetéssel gyanúsítják. Ebben az esetben nincs helye politikai válaszoknak. Bajnai pártja nem jogállami módon állt Hernádi és Orbán mellé.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (26 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 42 szavazatból)
Bajnai Hernádi és nem a jog pártján áll, 5.0 out of 5 based on 26 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

39 Reader’s Comments

  1. Újabb “gyöngyszem” Bajnaitól. Már az elhatárolódás elhatárolódásánál tart, de gyanítom, hogy mond még Ő meglepő dolgokat!
    Ő nem akar elszámoltatást, Hernádi nem bűnös,én meg nem vagyok kedves nővér.
    Úgy néz ki, hogy Bajnaival kapnánk még egy Orbánt a nyakunkba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  2. Szomorú látni Bajnai rövid tündöklését és gyors bukását, a köztörvényeseket pedig -, élén a keresztapával gyorsított eljárással életfogytig a színvonalas magyar börtönviszonyok közé. Azt a sok aljasságot, amit elkövettek úgy sem tudják már semmilyen büntetéssel ledolgozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  3. Bajnai hálálkodott egy kicsit a kampánytámogatásért a MOL-nak, majd fog még Csányinak is.
    Aki tud válaszoljon, mitől is tehetséges ez az ember?
    A szememben egy nagy 0!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  4. Ha attól tartanak, hogy a horvátok visszaélnek a joggal, és ok nélkül lefogják Hernádit, akkor is lehetőség lenne semleges területen, egy harmadik EU tagállamban lefolytatni a meghallgatást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  5. Eggyenkent vadaszunk le benneteket, modtak nagy mellenyel a fidasznyikek. Megfordult a vilag elkezdödött a Polgari Bünszövetseg csalo, korrupt polgarmesterei es oligarhainak levadaszasa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  6. Ha jól értem a horvátok azert nem tudták ” szabályszerűen ” beidézni Hernyót, mert a magyar igazságügyi szervek egyszerűen nem adták neki oda az idézést, azaz elszabotálták azt. Akkor az nem bűnpártolás ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  7. Egyebkent meg Horvátország a horvátoké, szóval külföldi extraprofitot termelő multi húzzon haza (a Fidesz logika szerint). Ugye milyen jól esik a pofon láda másik végen állni ? Egyből a (Fidesz által ismeretlen) európai normákkal jön elő az álszent bagázs. (Az írek is röhöghetnek rajtunk)
    Várom már a horvát törvényjavaslatot, hogy a külföldi tulajdonú multik általi olajellátást nonprofittá kell tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  8. Még csak annyit, hogy a cseheknél és a horvatoknál, ahol van független (azaz nem pártállami) ügyészség, rendőrség előfordulhatott hogy nemcsak kormánytagokat, hanem (volt) kormányfőt vertek bilincsbe korrupció miatt. Nálunk persze ez elképzelhetetlen. Hajrá Polt Péter. Just do it! Yes u can!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  9. “…a szokásos magyar sérelmi politika szellemében …”
    Ez mekkora telitalàlat !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. Mindig mondom:
    Messiást vártunk de csak a Bajnai gyött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  11. Sajnálom Bajnait, egyre jobban elkurvul. Pedig tavaly ősszel nagyon vártam a visszatérését. Azóta csak csalódást, csalódásra halmoz.
    .
    Orbánnak elemi érdeke, hogy Hernádi ne menjen ki a horvátokhoz. Nem hiszem, hogy OV engedélye, tudta (parancsa?) nélkül cselekedett volna bármit is a MOL élén. Ha a horvátok faggatnák, az OV-nak nagyon kellemetlen lenne, hiszen ez akár a politikai bukásához is vezetne.
    De ezt Hernádi is tudja, hogy ezért könnyen érheti egy halálos baleset. Ha Hernádinak van esze (gondolom, van), akkor néhány papír, irat már 1-2 bécsi ügyvédnél van letétben, ha történne vele valami…..
    És szerintem ezt a Kedves Vezető is tudja.
    .
    Úgy látom, hogy egymást tartják kézben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  12. Bajnainak magánemberként azt hisz, amit akar. Az nem dolga, hogy nyilvánosan bármit is higgyen. Neki és minden felelős politikusnak egyetlen dolga van nyilvánosan: betartani és betartatni a törvényt. Hernádi ellen nemzetközi elfogatóparancs van. Ezt Magyarországnak kutyakötelessége tiszteletben tartani. Az eljárás akadályozása, szabotálása nemzetközi jogot sért. Bajnainak az lett volna a dolga, hogy ezt kimondja. Csak hát ugye az olyan kínos, meg talán veszélyes is lehet. Úriember ilyenkor sunnyog és mellébeszél. Legalább hallgatott volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. Bajnai nem éppen politikai képességéről adott tanúságot. Állítása szerint ismeri az anyagot., Melyiket is? Ismeri a horvát anyagot is? Legalább azt tette volna hozzá, “… tudomásom szerint …”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. Egyaltalan hogy jon ide Bajnai ? Miota van ebbe beleszolasa ? A kormany feladata, (OK nem ez a korrupt szarrakasnak ami magyar kormanynak neveznek) az igazsagszolgaltatas es az allam mukodtettese, az allampolgarok SZOLGALATA a feladata. A baltas gyilkos eset ota vilagos hogy itt a jog mast jelent mint a vilag ertelmesseb felen. Gondoljatok bele:
    Itt van ez a toketlen Bajnai adott a 7-10% os Gyurcsany es jonnek az eleve meghamisitott valasztasok.
    MEDDIG turtok meg ? Mit szerettek annyira MO-n hogy nem hagyjatok el a francba. Ha nem tudjatok megvaltoztatni, akkor vagy beledoglotok, vagy leleptek. Higyjetek el az otthon maradott szuloket, rokonokat is jobban lehet kivulrol tamogatni.
    ” A szerencsetlen szegeny ember magan sem tud segiteni , nem hogy masokon”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. Nemzetközi elfogatóparancs végrehajtása nem kötelező. A miniszterelnök döntése, hogy kiadatja, vagy sem.
    Az európai elfogatóparancs az EU tagországokra vonatkozik. Ennek világos szabályai vannak, a kiadatásnak autómatikusnak kéne lenni. Magyarország ovi vezetésével tavaly csatlakozott az egyezményhez. Na itt a baj, saját maga álltal kötött egyezményt rúgja fel. De hát miért is csodálkozunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. Sokszor gondolkoztam azon hogy akik elhagytuk MO-t, mint pl Bartus Laszlo, meg sokan rajta kivul, miert nem torodunk inkabb a sajat dolgunkkal ahelyett hogy MO sorsan toprengenek es “osztanank az eszt”.
    Nem csak idoben hanem penzben is sok ertek az amit az ember ennek a dolognak szentel.
    Mi lehet az oka ?
    - Az egyik oka hogy talalkoztunk olyan mukodo (nem hibatlan de jol mukodo) demokraciakkal amik azelott ismertlenek voltak a szamunkra. A mozikbol, hirekbol ez persze nem latszik, es annak sem tunik fel aki turistakent jar kulfoldon. A mindennapi elet , a munkahlye kereses, a hivatalokkal valo kapcsolat, a szomszedokkal valo beszelgtetes a kultura es a gondolkodasmodok megismerese teljesen uj tapasztalat, es ezeket a tapasztalatokat szivesen megosztjuk azokkal akik meg nem voltak a “dobozon” kivul.
    - A masik ok inkabb szentimentalis, az emlekek, a barti kapcsolatok a nagyszeru es kevesbe nagyszeru emberek, a rokonok, gyerekkor, iskolak stb stb, miatti kotodesbol ered. Ahogy megnezem a Duna TV-t vagy egy egy MO latogatas soran azonban azt veszem eszre hogy ez MO egy sokkal rosszabb verzioja annak annak amit en ismertem.
    - A harmadik egyertelmuen a nyelv. Elsogeneracios emigransoknak egyszerubb es konnyeb a magyar nyelven valo kommunkiacio, de a masodik generaciorol ezt mar nem lehet elmondani.
    Biztos lehetne felsorolni meg par okot, de egy biztos : Mind idoben energiaban sokkal jobb ha az ember nem foglalkozik a multtal, ha attol teljesen el tud szakadni, ha az erejet es a kepesseget a jovobe fekteti. Kevesebb idegesito dologgal talalkozik az ember ha nem olvassa amagyar hireket.
    Es megis, valahogy mindig vissza ter legalabb is gondolati szinten az embber MO-ra.
    Olyan mint a hires Ady vers: föl föl dobott ko foldedre hulva, kicsiny hazam ujra meg ujra haza jon a fiad.
    De hat nekem mar nem a hazam, soha nem akarok visszakoltozni, miert tekozlom az energiamat egy döglött dologra ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Nehezen irom le, de Bajnai egyre inkabb hasonlit egy nagyon logo, nagyon szomoru, nagyon haszontalan …ra.
    .
    Ha tovabbra is a jelen kormany segget nyalja, bizony megint MSZP-re szavazok, hiaba abrandultam ki beloluk 2010-ben. Nekik ott van Szanyi, de milye van Bajnainak? Egyaltalan mi van ezzel az emberrel? Szanni valo lesz lassan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  18. Gondoljunk csak bele, ez a történet 2008-2009-re datálódik, valószínűleg a baloldalnak is meg van benne a maga sara, Gordon volt akkor a gazdasági miniszter, tudnia kell, hogy mi történt, és azt is tudja, ezek után miért érzi úgy, hogy meg kell védenie a rablóbandát.
    Tényleg nincs kire szavazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. Nem védem Bajnai Gordont, de amíg valakiről nem mondja ki a bíróság, hogy bűnös, addig ne ítéljük el – ez az ártatlanság vélelme.
    -
    Nekem nem tűnik a Hernádi ártatlannak, hiszen valamiért nem engedték kimenni a horvátokhoz, hogy tisztázza magát!
    De engem nem is kérdeznek a véleményemről, csak itt írhatom le!)))
    -
    Diplomatikusabb lenne úgy válaszolniuk a megkérdezetteknek, hogy várjuk meg az ítéletet….de persze lehet össze-vissza nyilatkozni is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. A Tobin-ügyesedik ez a MOL ügy….szomorú, mert két ártatlan kisgyermek halálával kell a kiadatást összehasonlítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Azt gondolom én is, hogy meg kell várni az ügy szabályos menetét és azokra bízni a felgöngyölítést, akiknek ez a dolga.
    Addig, míg nincs egyértelmű ítélet, Hernádit is megilleti az “ártatlanság vélelme”. Magam nem tudom megítélni, hogy méltó-e rá, mert tudom, hogy ki a barátja, és azt is tudom, hogy “madarat tolláról, embert barátjáról”.
    Annyira keveset tudunk ezekről a dolgokról, hogy jobb megvárni a végét.
    Az is biztos viszont, hogy a horvátoknak nagyon bombabiztos bizonyítékai lehetnek, ha neki mertek ugrani ennek a nemzetközi témának. Biztos vagyok abban, hogy a horvátok nem egy “egy ismerősom látott valakit, aki hallott erről a témáról valamikor valamit” típusú bizonyíték alapján adták ki az elfogató parancsot.
    Szerintem Ivo Sanader vádalkut kötött, amiben egyértelmű bizonyítékok átadását vállalta.
    Itt szerintem többről van szó, mint a “nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja” c. mondásban.Ez a haraszt elég hangosan dübörög, attól tartok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Na most lett tele a poharam Bajnaival, ez a harmadik amivel kicsapta a biztosítékot nálam:
    1/ Kiment Házmesterrel ezerrel lobbizni eu-s pénzekért, miközben a kollégáival kiszámoltatta, hogy ezek nagy részét a közgép nyeli el – mi van Aranyapák, Ti is kaptok belőle morzsányit?
    2/ A németeknél kijelenti, hogy a regnáló kormánynak nincs köze az antiszemitizmushoz és rasszizmushoz (na itt már el is döntöttem, hogy előbb vágom le a kezem, minthogy rá szavazzak). – ide viszont annyi ellenérvet tudnék felsorolni, amennyit fizikailag ne is lehet, és egyébként meg megtette már sokszor az AN.
    3/ Na és ez volt a harmadik. Soha nem gondoltam volna, hogy még az LMP-nél is alkalmatlanabbnak tartom ezeket….amúgy meg nekem már büdös is ez az egész….erősen mutyi szaga kezd lenni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. A 10 millió eurós megvesztegetés tény.
    Erről már van elsőfokú ítélete is a megvesztegetett félnek,a volt Horvát minienöknek: 10 év börtön!
    Vagyis most már csak a vesztegetőnek(Hernádi)kell Bíróság elé állnia és vallani,mi célból fizette le?
    Mivel kiadták ellene az Interpol kőrözést,el kell fognia a magyar Rendőrségnek,és ki kell adni Hováto-nak.
    Vagy indul az újabb Szabadságharc Horváto. ellen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Facebookról:
    “Tarjányi Péter · Ez 179.453 embernek tetszik.
    3 órája ·
    BAJ VAN! NEM KICSIT, NAGYON!!!
    Hernádi Zsolt MOL vezérigazgató helyzete nem egyszerű. Látható, hogy Horvátország komoly lépéseket tett, és el akarja fogni a magyar csúcsvállalat vezetőjét. Nem kérdés, hogy probléma ez Magyarország számára. Nemcsak azért, mert egy honfitársunk életéről van szó, hanem azért mert a MOL hazánk egyik legfontosabb gazdasági szereplője. A horvát hatóságok a médián keresztül azt próbálják sulykolni kommunikációjukban, hogy ez az egész ügy egy vesztegetési bűncselekményhez kapcsolódó valami, mely miatt teljesen „normális” minden lépésük, pl. az INTERPOL felé is. Azonban ez csak látszat. Az ügy mögött egy nagyon komoly horvát belpolitikai válság van (az ügyet ismerő néhány szakértő szerint politikai leszámolás) amelynek keretében hasonlóan megszokott Magyarországi pártjátszmákban „feketítik” egymást a felek és próbálják politikai bűnözőnek bemutatni ellenlábasaikat. Nem kéne, hogy érdekeljen bennünket, magyarokat az egész ügy, ha ez nem befolyásolná azt az elmúlt 13-15 éves gazdasági építő munkát, melynek keretében a MOL a Balkáni régió egyik legmeghatározóbb vállalatává nőtte ki magát. Így a szánalmas belpolitikai játszmák mögött megjelentek olyan multinacionális gazdasági érdekek, melyeknek ez a vita abszolút kapóra jön. Természetesen Oroszország is szeretne a régióba visszatérni, és a régi Szovjet „birodalmi” érdekeit érvényesíteni. Ezen információk tükrében érthetetlen számomra, hogyan hagyhatta a magyar politikai elit (EBBE AZ ELLENZÉKET IS BELEÉRTEM!) odáig fajulni ezt a gazdasághoz kapcsolódó, nemzetbiztonsági problémát, hogy nyílt körözéseken keresztül kvázi kényszeríteni akarnak bennünket olyan lépésekre, amelyeken csak veszíteni tudunk. A fentiekben említett Balkáni gazdasági terjeszkedés sok pénzébe került Magyarországnak. Egy egyszerű INA részvényértékesítéssel ez a befektetés nem térül meg. Sőt, a horvátok is rosszul járnak, hisz az eladás kapcsán velük szemben kimagaslóan magas árat fog kérni a magyar fél. Miközben egy harmadik szereplő pl. Oroszország „röhögve” jut olyan piaci pozícióba, amelyen keresztül akár meg is engedheti magának a drágább részvényárat. Oroszországnak hihetetlen tartalékai vannak. Képes nem években, hanem évtizedekben gondolkodni. Így a megtérülés nekik hosszabb időre is elfogadható. Nem tudjuk, milyen bizonyítékai vannak Horvátországnak az állítólagos vesztegetések kapcsán. Sőt igazán az ügyről sem tudhatunk sokat a titkosszolgálataink által, mert Magyarország eddig ebben az ügyben csak válasz reakciókat mutatott, reakciókat egyáltalán nem. A válaszreakció pedig védekezést jelent, és aki védekezik, nehezebben győzhet. Nem elég lemondani a külügyminiszterünknek egy Dubrovnik-i látogatást, nem elég kommunikációs lufikat puffogtatni, fel kell tárni a valós horvát érdekeket (ha kell kinyomozni!). Feltárni az esetleges háttér alkukat, és bemutatni a világnak, hogy valójában kinek áll érdekében Magyarországot és Horvátországot összeugrasztani. Az ellenzék természetesen hallgat, kivéve Bajnai Gordont, aki annyit mondott, hisz Hernádi Zsolt ártatlanságában. Válaszreakciónak ez elég fakó. Több kellene kedves ellenzéki barátaim! Konkrét tájékoztatás kérése a titkosszolgálat és az ügyészség vezetőitől a helyzethez kapcsolódóan. Terv készítés az ország védelmében. Segítség nyújtás a MOL vezetésének, (halkan mondom, a magyar kormány nem utasíthatja a MOL-t részvény eladásra. A tegnapi bejelentés ezért is BLÖFF! Nyilván a horvátok ezt pontosan tudják.) gazdasági megoldások megtalálásában – állítólag értünk hozzá, sőt ebben vagyunk erősek mi ellenzékiek… -… És összefogás, olyan, mint amit az idei árvízi helyzet kapcsán láthattunk. Mert akkor a természettel szemben kellett összefognunk, most pedig idegen ország(ok) gazdasági érdekeivel szemben. És higgyétek el, ez utóbbi legalább annyira veszélyes ránk nézve, mint egy mindent elsöprő árhullám.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (6 szavazatból)
  25. Kedves aser!
    Nem tény ugyanis ez egy elsőfokú nem jogerős ítélet. Ha viszont nincsen megvesztegető akkor nincsen megvesztegetett sem! Hernádit eddig nem vádolták és nem is tudják hiszen ők csak gyanúsítottként akarják kihallgatni. A vesztegetés tényét bizonyítani kellene de ez eddig nem történt meg! A körözést pedig azért adták ki mert nem jelent meg a bíróságon nem azért mert jogerős ítélet van ellene. És itt jönnek a bajok ha nem lesz bizonyítható akkor bizony a jelenlegi Horvát kormány kivégezte magát mert isten nem mossa le róluk, hogy politikai üldözést hajtottak végre. Ezért van itt nagy felhajtás a részükről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  26. Kutató
    Csak kérdezem: ha nem sáros a Hernádi akkor miért nem ment el egy EU-s tagállam bíróságára?!
    Már régen tisztázhatta volna magát és nem lenne üldözött vad, persze ez csak az én szerény véleményem!
    Az ártatlanság vélelmét fenntartom, de az emberek elkezdenek gondolkodni, hogy “ezt akkor most hogyan”?!
    A politikai üldöztetést kár volt idehoznia!))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Kedves csakén!

    Nem ez a kérése a Horvát bíróságnak és a jelenlegi Horvát bíróság függetlensége épp úgy vitatható miénk. Elvileg az első jogsegély kérés után a magyar rendőrség lefolytatott egy vizsgálatot ahol is nem találtak semmilyen nyomot arra nézve, hogy a Mol kifizetett volna 10.000.000 eurót. A teljes vizsgálati anyagot megküldték a Horvát hatóságok részére. A független könyv vizsgálók sem találtak 3.000.000.000Ft hiányt a mol üzleti könyveiben. Én nem állítom azt hogy nem történt meg de azt sem hogy megtörtént. De az biztos ha meg is történt akkor nem olyan amatőr módon, hogy az elvezethetne a Mol vezérig. Az elképzelhető hogy Ivo Sanander nem tud elszámolni 10.000.000 euróval egy vagyonosodási vizsgálat alkalmával, de hogy ezt egy Hernádira rá lehetne bizonyítani törvénye eszközökkel vajmi kevéssé tudom elképzelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  28. Ez volt a kérdésem:
    Csak kérdezem: ha nem sáros a Hernádi akkor miért nem ment el egy EU-s tagállam bíróságára?!
    A magyar szügyészség nem találta meg Yosip Totot és Kaya Imrahimot sem, azer én egy kicsit hitetlenke vok!)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Még egy kemény vizsgálat!)))))
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/10/03/az-nni-atvette-a-szombathelyi-kokainugyet/#a3
    Most aztán nagyon megijedhetett az orrtúró!))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Csak én ezt írtam én is ahogy a Horvát bíróság úgy a minénk függetlensége is meg kérőjelezhető. Aztán meg ugye a Horvátok azt mondják előzetesbe kell tenni mert fenn áll a lehetősége annak hogy elrejtőzik ez annyira komolytalan. Kérhették volna azt is hogy Horvát szervek Magyarországon hallgassák ki de ezt sem tették. Magyarországon született egy jogerős ítélet ami bizonyítható volt a Francis Ciarán Tobin ügyeben 13 évvel ez ellőtt a ma napig nem ülte le a büntetést interpol ide vagy oda. lehetett bármilyen nemzetközi körözés és egyéb semmi nem használt írország nem adta ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  31. Kutató
    Tovább nem ragozom: én Hernádi helyében elmentem volna, mert én tiszta vok!
    Részemről ennyi volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. gets
    Nekem ez a Tarjányi féle bejegyzés nagyon nem kerek. Mi ez? Maszatolás, más síkra terelés? Említi az oroszok szándékát. Közben ecseteli, hogy micsoda tartalékai vannak nekik.Szerintem az oroszok nincsenek rászorulva ilyen kerülő utakra,éppen azért, mert hatalmas tartalékai vannak, és ha úgy hozza úri kedve, akkor másképpen is elérheti a célját!
    Én úgy látom, hogy ez a beírás Tarjányi részéről egy megrendelést takar, mert a kormány nagyon kevésnek érzi kivágni magát egy hatalmas korrupciós botrányból, és kellene az ellenzék egysége is, hogy fellépjenek ebben az ügyben a horvátok ellen.
    Az orosz szál, kamu. Akkor, és úgy lépnek, ahogy, és amikor úgy gondolják, hogy ez nekik kifizetődő.
    Nem lehetetlen, hogy nem sokáig lesz gázunk, ha így haladunk, köszönhetően a kormánynak.
    Ha olyan piti ügy lenne a Hernádi kihallgatása,és tisztessége,mint ahogy a kormány szeretné láttatni, akkor vigyék ki Hernádit, tegye meg a vallomását, és hozzák haza utána.Ezzel együtt vegyék tudomásul, hogy az igazságszolgáltatás ott is a kormánynak megfelelően működik, mint nálunk. Ez is az egyik bumeráng, amit évekkel ezelőtt már leírtam. (És még mennyi van!)
    Csakhogy itt már bejátszik a kormány politikája vastagon. Innen ki akarja a befektetőket üldözni, mert magyar embernek ne parancsoljon az idegen tőke, de amikor a horvátok ugyanazt a harctéri stílust veszik fel mint amit ők alkalmaznak, akkor már az gáz.
    Tarjányinak meg ez a kombinációja nekem hiteltelen.
    Lehet hogy csak én látom így, de nagyon kilóg a lóláb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. “A könyvvizsgálók sem találtak 3.000.000.000 Ft hiányt a könyvelésben” és gondolom olyan tételt sem,hogy ezt az összeget átutalták a horvát elnök számlájára,akkor már meg is van a vád cáfolatára a bizonyíték,ezzel a jegyzőkönyvvel nyugodtan elmehet Hernádi Horvátországba.A “szakértő” egy TV.műsrban úgy nyilatkozott,hogy a MOL.stratégiai szempontból,az ország érdekében cselekedett,tehát az ország érdekébenlehet bárkit megvesztegetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Bajnai sajnos nagyon gyenge. Így nem lehet a fasiszta diktátort demokratikus eszközökkel leváltani. Vérfürdő lesz, de még nem jövőre, csak 4 év múlva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Mi lenne, ha Hernádival együtt Orbánt és Kövért is kiadnánk a horvátoknak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Csacsicska,
    Mi lenne, ha Hernádival együtt Kövért is beadnánk Orbánnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Csacsicska Tamás (2013. október 3. csütörtök 18:09)
    Ez volt a legpazarabb ötlet, amit eddig az ügyben hallottam.
    Persze lennének még további jelöltjeim.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Egy dolgot valóban nem szabad figyelmen kívül hagyni, a vesztegetés időpontja valamikor 2008-2009-re tehető. Amennyiben ez a dolog igaz és ehhez 3MD forint kellett (kicsivel kevesebb),akkor ezt a pénzt valahonnan elő kellett teremteni. Tudom, hogy a költségvetésben ez nagyon pici tétel, ezért nehéz nyomára jutni, de LEHET.
    Amennyiben az INA irányítási jog megszerzése “államérdek” volt, akkor az államnak (gazdasági miniszter/miniszterelnök) tudnia kellett róla, amennyiben viszont “csak” a tulajdonosok érdeke volt, akkor meg kell nézni, hogy akkor kik voltak azok. 3MD forintot nem nehéz összedobni, ott, ahol a tulajdonosok egyéni vagyona több-tíz MD forint is lehet. Nem akkora összeg ez, hogy ne lehessen pár ember “nem nyilvános könyveléséből” pillanatok alatt “összekalapozni”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Gábor
    Pontosan nem emlékszem az összegre, de a Fidesz pártkasszának milliárdos tartozásai voltak, már nagyon kellett a hatalomra kerülés, mert az emútnyócév után sok támogató már kezdett nem hinni abban, hogy valaha is visszakapja a befektetett pénzét!
    Kormányra kerülésük után egy évvel már plusszal zárt a kassza.
    Tehát a milliárdos hiány után pluszt tudtak csinálni – ügyesek ezek a fijjjuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos