Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: A sír, hol nemzet süllyed el 2013. szeptember 17. kedd 22:22

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: A sír, hol nemzet süllyed el

És üzenjük Bartóknak, hogy túl hosszú zeneművet írt, máskor írjon rövidebbet, mert az emberek nem hallgatnak meg ilyen hosszú zeneműveket. BL

“Sok van, mi undorító, de a Fidesznél nincs semmi undorítóbb” – mondta volna a gyermekholokauszt emlékművének ötletére Szophoklész, ha Galuska Galagonya Ványatovicshoz hasonlóan megérhette volna. Az Orbán-rendszer, amelynek prominensei versenyben avatják Horthy szobrait, amely az iskolákban példaképnek állít halálra ítélt háborús bűnösöket, Hitlert éltető nyilasokat, amely utcákat nevez el a két világháború közötti antiszemita kurzus szellemi atyjáról, Prohászka Ottokárról, a holokauszt 70. évfordulójára rendezendő megemlékezések élére állt.

A kormányhatározatot “Schwartz bácsi” közeli ismerőse, Semjén Zsolt jegyzi, aki Prohászka Ottokárról azt állította, hogy nem volt antiszemita. Letagadta róla, hogy a hungarizmus elméleti megalapítója lett volna, miközben a “hungarizmus” kifejezése is tőle származik. Azt állította, hogy a zsidókat mentő katolikusok Prohászka szellemében cselekedtek. Semjén egy interjúban azt mondta, hogy az adott kor nyelvezetében mást jelentést hordoztak a szavak, a zsidó szó például “a kapitalizmus szinonimája volt”. Semjén totálisan hülyének néz mindenkit, mintha a zsidó a huszas években nem zsidót jelentett volna. A kapitalizmus nem akkor, hanem most szinonimája a zsidónak az olyan kódolt antiszemiták körében, mint ő maga. A holokauszt előtt az antiszemitizmust nem kellett takargatni. Semjén azt állította, hogy Prohászka műveiben nem faji jellegű antiszemitizmus nyilvánul meg, miközben Prohászka azt írta: “Itt egy rafinált, romlott, hitetlen és erkölcstelen faj garázdálkodásáról van szó, poloskainvázióról, patkányhadjáratról.” Semjén szerint nem volt antiszemita Prohászka, aki poloskáknak és patkányoknak nevezte a zsidókat, méghozzá szó szerint faji alapon.

Semjén, a nagy holokausztemlékező szerint Prohászkával szemben az antiszemitizmus vádja azért abszurd, mert 1927-ben meghalt. Semjén a harmincas évektől számítja az antiszemitizmus létezését, és azt állítja róla, hogy az antiszemitizmus mindig neo-pogány és keresztényellenes mozgalom volt. Itt tisztázni kell néhány fogalmat. Semjén a “keresztény” alatt nem azokat a valóban keresztényeket érti, akiket eretnekség címén százezer számra irtott ki és égetett el élve a katolikus egyház. A katolikus egyháznak semmi köze nincs a kereszténységhez. A katolicizmus nem kereszténység, hanem az ellentéte. E fölött csak olyan ember nyisson vitát, aki ismeri a Bibliát. A katolicizmus mindennek a fordítottja, ami a Bibliában van, és mindenben ellenkezője annak a zsidó Messiásba vetett zsidó hitnek (Ábrahám hitének), amelyet a kívülállók “kereszténységnek” neveztek el. Szavait tehát úgy fordíthatjuk le, hogy az antiszemitizmus mindig katolikusellenes mozgalom volt. Ez a világtörténelem legarcátlanabb hazugsága.

Mielőtt leszakadna az ég, hadd emlékeztessünk arra, hogy a 2-3. századtól kezdődő európai antiszemitizmus megalapítói a katolikus egyház “egyházatyái” voltak, akik megvetették a több évszázados zsidóüldözés alapját. Ez nem antijudaizmus volt, ahogyan azt némelyek állítják, mert a “judaizmussal” Pál apostol vitatkozott, és annak tárgya a törvény és a kegyelem viszonya volt. De még ez sem “antijudaizmus” volt, mert Pál apostol nem a zsidó hit ellenfele volt, hanem Jézushoz hasonlóan azt magyarázta a mózesi törvényben hívő zsidóknak, hogy az igazi judaizmus az, amit ők képviselnek. De ehhez semmi köze nem volt a katolikus egyházban nagy megbecsülésnek örvendő Aranyszájú Szent János püspök és társai szövegeinek. Ők az istengyilkosság vádjából kiindulva jutottak el az első fajtisztasági törvényekig, amelyeket a katolikus egyház hozott, megtiltva, hogy zsidó származású egyének bizonyos szerzetesrendekbe lépjenek és egyházi tisztségeket viseljenek. Igazolni kellett, hogy a családban nem volt zsidó vér. Miközben a Messiás kóser zsidó volt, az összes apostolokkal együtt. Az ő zsidó vére omlott ki a bűnök bocsánatára. Ez nem vallási zsidóellenesség, hanem faji antiszemitizmus.

Az nem antijudaizmus, amit Aranyszájú Szent János hirdetett: “Mivel megölték Krisztust, Isten gyűlöli őket, és amióta Isten gyűlöli őket, a keresztényeknek is azt kell vallani: gyűlölöm a zsidót. A keresztények kötelessége, hogy gyűlölje őket.” Kicsit bővebben: ugyanez „A zsidók minden ember közül legértéktelenebbek, buják, tolvajok, Krisztus kegyetlen gyilkosai, az ördög tisztelői, a vallásuk betegség. A zsidók Krisztus kegyetlen gyilkosai, és Isten meggyilkolása miatt számukra semmiféle megtérés nem lehetséges, nincs bocsánat vagy menekülés. A keresztényeknek nem szabad visszariadniuk a bosszútól. A zsidóknak pedig szolgaságban kell élni örökre. Isten mindig gyűlölte a zsidókat, ezért kötelessége minden kereszténynek gyűlölni a zsidókat.” Ez az 4. században volt, de Semjén szerint Prohászka nem lehet antiszemita, mert 1927-ben meghalt. Szent Ágoston, a katolicizmus legfőbb ideológusa azt mondta, hogy a zsidók, mint Káin leszármazottai, a vérükben hordozzák a gyilkosságot. Ez nem teológiai vita, hanem alpári rasszizmus.

Semjén elfelejti, hogy az európai antiszemitizmus nem Hitlerrel kezdődött. Az antiszemitizmus akkor emelkedett az állami politika rangjára, amikor az egyház és az állam összefonódása miatt a katolikus egyház antiszemitizmusát átvette a politikai hatalom. Amikor az egyház és az állam szétválasztása megtörtént, akkor a katolikus antiszemitizmus szekularizálódott a politikai antiszemitizmusban. Párhuzamos táblázatokban mutatták ki, hogy Hitler egyetlen olyan zsidóellenes törvényt nem hozott, amelyet korábban ne alkotott volna meg a katolikus egyház. A zsidóknak a katolikus egyház tette kötelezővé először a sárga jelzés viseletét, a gettó a pápaság találmánya. A római pápa gettójának bezárása és az első náci gettó megnyitása között nem telt el egy emberöltő. A keresztes hadjáratokban tömegesen gyilkoltak le zsidókat, erőszakkal átkeresztelték őket, akik nem voltak hajlandók, azokat száműzték vagy megölték. Lengyelországban a katolikus parasztok kivágták a zsidó nők méhéből a magzatokat és döglött macskát tettek a helyükbe. A spanyol inkvizíció tucatjával égetett el élve zsidókat, mert megtartották a szokásaikat, vagy mert szombaton tistza fehérneműt vettek fel. A XII. toledói zsinaton 681-ben még csak Talmudot és más zsidó könyveket égettek, később már magukat a zsidókat. 1096-ban zsidókat mészároltak Worms, Speyer, Mainz, Köln és más városokban. Két nap alatt nyolcszáz zsidót gyilkoltak meg, miután meztelenül végighajtották őket az utcán. A gyilkosokat vezető pap azt mondta: minden vágyuk Isten ellenségei ellen harcolni, akik elsősorban a zsidók.

Zsidó nő nem szoptathatott katolikus csecsemőt, mert a zsidó tej megfertőzi a katolikus gyereket. Nagyhéten zsidó nem léphetett az utcára, nem vállalhatott közhivatalt. Ezek mind zsinati határozatok voltak. A III. lateráni zsinat az igazságszolgáltatás jogát vette el tőlük: megtiltotta, hogy zsidók perelhessenek katolikust, vagy akár tanúk lehessenek katolikusok ellen. Ezeket tanítják az Orbán-rendszer iskoláiban? A zsidó vérvádakat a katolikus egyház indította el. Idézzük a katolikus egyházatyák műveinek címeit? Kifejtő tanulmány a zsidók ellen (Hippolyt), Három könyv a zsidók elleni bizonyságról (Cyprianus), és sorolhatnánk. Aquinói Szent Tamás: A zsidók ellen. Folytassuk Szent Ambrus, Origenész, Eusebius, Ireneusz és a többiek penetráns antiszemita szövegeivel, amelyekből progromok, gyilkosságok, népirtások nőttek ki? Semjén nem hallott Nagy Szent Vazulról, a teológiai diplomáját is lopta? Nem olvasta tőle, hogy “Szodoma hercegeinek” nevezte a zsidókat, akiknek keze véres? Miközben a katolikus egyház több embert gyilkolt le a történelem során, mint a nácik. Jeromostól, a Vulgata fordítójától sem olvasta, mit írt a zsinagógáról? Ezt: „Ha kuplerájnak nevezed, bűnbarlangnak, az ördög menedékének, a sátán erődítményének, a lélek megrontójának, mindenféle gonoszság szakadékának, akkor még mindig kevesebbet mondasz, mint amit megérdemel.” Szent Ambrus szerint a zsidók aposztaták, ezért méltók a halálra, sajátkezűleg gyújtott fel zsinagógákat. Niceai Szent Gergely a zsidókat gyilkosnak, viperák ivadékainak, a gonosz szószólóinak, Isten ellenségeinek és gyűlölőinek nevezte. Prohászka nem a levegőből vette a mocskos antiszemita szövegeit, ez az ő katolikus egyházának az ideológiája. Aquinói Tamás, az Angyali Doktor, a teológia “tudományának” megalapítója szerint a zsidók csak azért élnek, hogy Káin bélyegét viseljék. De ezt a bélyeget a katolicizmus és a pápaság sütötte rájuk. Luther Márton sok mindenben megreformálta saját katolikus egyházát, az antiszemitizmusát viszont változatlanul átvette, miután a zsidók nem akartak egy pogány bálványimádó vallásba betérni. Luther nélkül nincs Hitler.

A katolicizmusnak nincs köze a kereszténységhez. Jézus Krisztus szellemi egyháza soha nem lépett szövetségre az államhatalommal. Akik a konstantinusi átkozott fordulatban résztvettek, azok már nem Jézus Krisztus szellemi egyházának tagjai voltak, hanem egy új evilági vallás képviselői, akik nem Jézus országából valók. Isten nem embergyilkos, a Biblia szerint egyetlen embergyilkos sem látja meg Isten országát. Márpedig a pápák teljes bűnbocsánatot hirdettek azoknak, akik elmentek a keresztesháborúkba ölni. Az eretnekek között azokat gyilkolták, akik hittek a Bibliában. A Bibliát eretnekséggé nyilvánították, betiltották. Évszázadokon át gyilkolták azokat, akiknek a “keresztény” nevét kisajátították, akiknek a helyébe léptek. Élve égették el, aki azt állította, hogy megismerhető az Isten, mert ők nem ismerték meg, miközben Pál apostol végig erről beszél, Jézus főpapi imájában ezért könyörög. Egész városokat irtottak ki katolikus papok, apátok, érsekek vezetésével. Nőket kötöttek a lovak után, gyerekeket vertek fejjel a sziklákhoz. A valdensek kiirtását dokumentálták, a korabeli feljegyzések eredetiben megtalálhatók a cambridge-i egyetem könyvtárában. Íme egy idézet a valdensek törtenéből: „Nincs olyan valdens lelkész pásztorlásában levő piemontei város, amelyben legalább néhányat a mi atyánkfiai közül ne öltek volna meg. (…) A Finistrellából származó Hugo Chiamps-ot élve kínozták meg Torinóban úgy, hogy kitépték a beleit. A Bobbióból való Pietro Geymaralinek hasonlóképpen a beleit szaggatták ki Lucernában, és egy kiéheztetett macskát löktek oda, hogy az kínozza tovább. Mario Romanót élve temették el Roccopatiában. Hasonló sorsra jutott San Giovanniban Susanna Michelini, akinek összekötözték a kezét-lábát, és hagyták, hogy az éhség és a hideg végezzen vele Saracenában. Bartolomo Fachét összevagdalták egy szablyával, majd a sebeibe égetett meszet öntöttek, hogy szörnyű szenvedések között pusztuljon el. Ez Fenilében történt. Daniele Michelininek kiszaggatták a nyelvét Bobbióban, amiért Istent dicsérte. Jacopo Baridarit úgy ölték meg, hogy kénes gyufákat erősítettek a testére, mégpedig a körmök alá, az ujjak közé, az orrlyukába, a szájába és a testén véges-végig, majd meggyújtották. Daniele Revellinek a száját tömték meg puskaporral, majd meggyújtották. A robbanás darabokra szaggatta a fejét. A Liusában elfogott Maria Monnenának levágták a húst az arc- és az állcsontjáról. Az állkapcsa úgy maradt csupaszon, így pusztult el. Paul Garnier-t lassan szeletelték fel Rorában. Tommaso Marguetit leírhatatlan kegyetlenséggel csonkították meg Mirabocóban, ahogyan Susanna Susanna Jaquinit is darabokra vagdalták La Torréban. Sara Rostagnolt a lábától a kebléig felhasították, s otthagyták elpusztulni az Eyral és Lucerna közötti úton. Anne Charbonnier-t felnyársalták, és egy dárdára tűzve, mint egy lobogót hordozták körbe San Giovannitól La Torréig. Daniel Rambaud-nak Paesanóban előbb leszakították a körmeit, majd az ujjait szeletekben levagdalták, majd a láb- és kézfejét, utána a karját és a lábát, valahányszor nemet mondott az evangélium megtagadására, mindig egy testrészét.”  Ezt jegyezték fel Semjén “egyedül üdvözítő” anyaszentegyházáról: „az ember arra gondolt volna, hogy valami dögvész tombolhatott, amerre elmentek, holott csak az inkvizítorok jártak ott.” Az autodafé keretében liturgikus népünnepély keretében égettek el élve embereket. A nácik legalább nem tartottak népünnepélyt a krematóriumok mellett.

Mindez nem az őskorban zajlott. 1655. április 25-én a híres piemonte-i mészárlásban a római pápa megbízásából az alábbi történt a valdensekkel: “„Kicsiny gyermekeket szakítottak ki az anyjuk karjaiból, parányi lábaiknál fogva átnyalábolták őket, és fejecskéiket a sziklákhoz verdesték, vagy két katona megfogta őket, és reszkető végtagjaikat kézzel szakították le. Szétroncsolt testüket ezután az országutakra és a mezőkre hajigálták, hogy vadállatok falják fel azokat. A betegeket és időseket hajlékukat felperzselve elevenen égették meg. Voltak, akiknek levágták a karját, az egész kezét vagy a lábát, majd tűzzel kezelték a leválasztott végtagok helyét a vérzés elállítására, hogy ezzel is meghosszabbítsák a nyomorultak szenvedéseit. Egyes embereket elevenen nyúztak meg, másokat élve sütöttek meg, megint másoknak a beleit ráncigálták ki. Voltak, akiket fához kötöztek saját gyümölcskertjükben, majd kivágták a szívüket. Egyeseket rettenetesen megcsonkítottak, másoknak az agyvelejét főzték meg, ették meg ezek a kannibálok. Olyan is volt, hogy valakit a szántója barázdájába fektettek, majd ekével a talajba szántották őket, ahogy az ember a trágyát a földbe ekézi. Némelyeket élve temettek el. Apákat küldtek a halálba úgy, hogy gyermeküket fejüknél fogva a nyakukra akasztották. Szülőket kényszerítettek arra, hogy végignézzék, amint gyermeküket megbecstelenítik, majd lemészárolják, s csak ezután halhattak meg ők is.”

Nehogy valaki tévedésben legyen, rögzítsük: akiket legyilkoltak, hívő keresztények voltak, a gyilkosok katolikusok. Ez két különböző vallás. A gyilkosok az egyház parancsát hajtották végre. Ez nem a kor brutalitásából fakadt: a Biblia világos útmutatást tartalmaz, Jézus Krisztus nem volt barbár, és elég világosan elmondta, mi a jó és a rossz közötti különbség. A “Ne ölj!” a tízparancsolat része. Ez nem a “sötét középkor”, ekkor már élt Newton és John Locke, felvilágosodás atyja, és Descartes, a “cogito ergo sum” alapelv megalkotója már meg is halt. A 18. században még százötven zsidót égettek el élve a katolikus egyház ítéletére, mert ragaszkodtak a zsidó szokásokhoz. Nem a középkortól volt sötét a katolikus egyház, hanem a katolikus egyháztól volt sötét a középkor. Ekkor már javában Shakespeare után vagyunk. Vagy a IV. Pál pápa által alapított római zsidó gettót sem a pápák, hanem Garibaldi szabadította fel 1870-ben. Ez nem a sötét középkor. Arany János ebben az évben lett a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára. A katolikus egyház abba sem hagyta volna az öldöklést, ha a felvilágosodás és a francia forradalom meg nem állítja. Azóta az eszközök változtak, Semjén már nem használhatja ezeket az eszközöket, nagy bánatára. Ezért az egyházi státusztól megfosztott keresztény gyülekezetek örülhetnek, hogy csak az egyházi jellegüket nem ismerték el, mert a szájukat is teletömhették volna puskaporral, és a fejüket is felrobbanthatták volna, ahogyan ők ezt szokták. Remete Péter bandája nyárson sütötte meg az ilyen Iványi-félék csecsemőit, és megfőzték az agyvelejüket. Ez a katolikus egyház igazi arca. Ehhez térítette meg Szent István a magyarokat. Ezt magasztalják egyesek, mint a Nyugathoz való csatlakozást.

Ezeket a bűncselekményeket az köti össze a mával, hogy sem a szervezet, sem az ideológia nem változott. A gyilkosságok nem túlkapások voltak, hanem az eszme kiteljesedése: nagytudású, tekintélyes egyházatyák elméletei álltak emögött, amelyek ma is érvényben vannak, és amelyekre támaszkodik ma is ugyanaz a szervezet. Az inkvizíció alapját Szent Ágoston és Aquinói Szent Tamás teóriái alapozták meg, a pápák ezekre hivatkoztak, a gyilkosokat ezekre hivatkozva bízták meg. Nem a sötét középkor, hanem katolikus filozófusok tanai irányították a gyilkosok kezét. Ők mondták, hogy az eretnekeket lehet üldözni, kínozni, vagyonukat elrabolni, és Aquinói Tamás szerint meg is lehet őket ölni. Ennek a “szentté” avatott úrnak a szobra ott áll ma is a piliscsabai Pázmány Péter Katolikus Egyetem udvarán, és a katolikus egyház egyik legfőbb tekintélyének számít. Az ő szellemisége érvényesül ma is, csak hát sajnos ma nem lehet senkit megölni azért, mert nem hisz a csecsemőkeresztségben, a szentek szobrai előtt való leborulást pedig bálványimádásnak tartja. A hamis teológia és a kibelezés szoros kapcsolatban áll egymással. Az ideológia, amelyet a katolikus egyetem tanít, az ugyanaz, az eszközök finomodtak.

A könnyebb érthetőség kedvéért felidézzük Szent Domonkos, az inkvizíciót irányító domonkos rend alapítójának egy prédikációját: „Sok éven át mondtam nektek kedves szavakat, prédikálván, könyörögvén, könnyezvén. De ahogy az én országom népe mondja, ahol az áldásnak nincs hatalma, ott a furkósbot fog győzedelmeskedni. Most pedig föl kell hívnunk ellenetek főurakat és papokat, akik – sajnálatos, de – ezen ország szellemében gyülekeznek majd össze, és sok embert kardélre hánynak majd, lerombolják tornyaitokat, lerontják falaitokat, és mindannyiótokat szolgaságba taszítanak. A fegyver ereje fog győzedelmeskedni ott, ahol a kedvesség és az áldás mit sem volt képes elérni.” Ez a katolicizmus szeretetről szóló tanításának rövid összefoglalása. Értünk ölnek, nem ellenünk, de nem tehetnek mást, ezt diktálja nekik a „szeretet” parancsa. Addig könnyeznek, amíg engedelmeskedünk, de ha nem engedelmeskedünk, akkor letörlik a könnyeiket, és kardélre hánynak bennünket. Ha hagyjuk. Vagy csak begörnyesztenek egy fasiszta elnyomó rendszerbe, és a gyerekeinkből a mi pénzünkön, saját iskoláinkban vatikáni alattvalókat, antiszemtákat és inkvizitorokat nevelnek.

Visszatérve az antiszemitizmusra: a magyar iskolarendszer nagy hiányossága, hogy nem oktatják a katolicizmus ideológiájának alapjait, és az emberek semmit nem tudnak róla. Az egyház és az állam összefonódásának alapja Szent Ágostonnak az az elmélete, hogy a Messiás ezeréves királysága már megkezdődött. A Biblia szerint a Messiás (Jézus Krisztus) visszajön majd a földre, megítéli a nemzeteket, és utána ezer évig uralkodik Izrael királyaként a föld lakosai felett, és ez lesz a béke és nyugalom, a boldogság ezer éve. Szent Ágoston kitalálta, hogy ez az ezeréves királyság (a Millennium) már megkezdődött, Jézus Krisztus helyett a katolikus egyház uralkodik a földön. Ők helyettesítik a Messiást, neki nem kell az uralkodással vesződnie, azt ők elintézik. Ezért kell a világi hatalomnak alárendelnie magát a katolikus egyháznak, amely Isten uralmát valósítja meg a földön, méghozzá a fenti módon. Ez úgy kapcsolódik az antiszemitizmushoz, hogy az elmélet alapja a zsidók elvetésének teóriája. Ennek lényege, hogy a zsidók megölték az Isten Fiát, ezért Isten őket elvetette. Helyükbe a katolikus egyházat helyezte, amely a “szellemi Izrael”. A katolikus egyház helyet cserélt a zsidókkal. Ez egy antiszemita elmélet, ami azt jelenti, hogy a katolikus egyház egész identitása a zsidók elvetésére, elutasítására, antiszemitizmusra épül. Ha kihúzzuk alóla a zsidók elvetésének elméletét, az antiszemita teóriát, az egész felépítmény összeomlik.

Innen származik a zsidógyűlölet, mert a katolikus egyháznak örökké bizonyítania kell, hogy Isten a zsidókat utálja, őket pedig szereti. Ezt azonban a gyakorlat nem igazolta vissza, ezért sajátkezűleg kell érvényt szerezni “Isten gyűlöletének”, és be kell bizonyítani, hogy a zsidók átok alatt vannak. A világ alapkonfliktusa a zsidók és az igazi keresztények bibliai világképe, valamint a katolicizmus pogány, bálványimádó világképe között feszül. Előbbiből a szabadság, a demokrácia, a szabad verseny, a kapitalizmus következik, utóbbiból a tekintélyelvűség, az ideológiai elnyomás, az antiliberalizmus és a feudalizmus. A fogyasztói társadalom helyett a munkaalapú társadalom. A “keresztény-nemzeti” antiszemitizmus ezért harcol a “zsidó” mentalitás ellen. Ezt hirdette Prohászka és másik bűntársa, a jezsuita Bangha Béla a két világháború között. Ebből az antiszemitizmusból nőttek ki a zsidótörvények, nem Hitler nácizmusából. És ebből következett a zsidók deportálása, a náciknak való átadása, a holokauszt, amelyre Semjén Zsolt emlékezik, és amely megemlékezést ő irányít.

Tü ponyimájes?

Semjén csak a nácik antiszemitizmusát tartja annak, de náci antiszemitizmus nincs katolikus antiszemitizmus nélkül. Hitler soha nem emelekedhetett volna fel, a náci ideológia soha nem juthatott volna győzelemre a katolikus egyház 1500 éves antiszemita uszításai és zsidóüldözései nélkül. A katolikus egyház antiszemitizmusa a teológiai handabandán kívül annyiban különbözik a nácikétól, hogy Szent Ágoston alapján hivatalosan azt hirdették, hogy a zsidókat nem kell megölni, csak meg kell alázni, szolgasorba kell dönteni, hazátlanná kell tenni, társadalmi szerepüket korlátozni kell. Ettől még zsidók százezreinek halálát okozták. Semjén arra büszke, hogy a “végső megoldás” gondolata nem a katolikus egyháznak jutott eszébe, hanem Hitlernek. De Hitler csak a következtetéseket vonta le abból az érvanyagból, amelyet a katolicizmus állított elő. A pápa a “végső megoldást” csak a Bibliában hívő, újjászületett keresztényekre mondta ki. Hogy is kezdődött az eretnekségről szóló encikila? “Hogy irtassék ki…” Ők azonban az eretnekséget csak az “eretnekkel” együtt tudták kiirtani.

A katolicizmus mindig bűnözőkkel szövetkezett. Remete Péter rablóvezér volt, mint a keresztes katolikus csürhe összes hadvezére. Orbán is bűnszervezetet irányít, de ennek ideológiája, amellyel a hatalmát fenntartja, a politikai katolicizmus, a “keresztény-nemzeti” ideológia. Ez a két világháború közötti időszakhoz hasonlóan antiszemitizmusra épül. Ellenfele a “zsidó” mentalitás, és ezen belül elsősorban a zsidók. Ennek igazolására álljon itt egy rövid idézet Prohászka eszmetársától, Bangha Bélától. Ezt mondja Bangha a Katolicizmus és zsidóság című művében (a szövegben található „keresztény” kifejezést értelemszerűen mindig be kell helyettesíteni katolikusra, és nem keresztényt, hanem katolikust kell érteni alatta): „Zsidó szellem és keresztény szellem állandóan, bár láthatatlanul, mint tűz és víz állnak egymással harcban, és ahol a zsidóság befolyása bármily értelemben túlsúlyra vergődik, ott azonnal érezhető a keresztény gondolkozás és életmód gyors visszaszorulása. Márpedig könnyű belátni, hogy az újkorban a zsidóság befolyása a társadalmi életre állandó, legújabban rapid emelkedésben van, mégpedig főképp két irányban: a gazdasági téren és a sajtó útján.” Ebben minden benne van, amit az antiszemitizmusról tudni kell. Hitler ezért akarta kiirtani a zsidókat, csak ő nem “kereszténynek”, hanem árjának nevezte a nem zsidót.

Így jutunk el Lázár János ominózus mondatához, amelyben azt indokolja, hogy az Orbán-kormány miért a “gyermekholokauszt” áldozataira emlékezik. Lázár ezt mondta: “A XX. század abszolút bűneire mindig figyelmeztetni kell a mai közösséget, a gyermekholokausztot, a gyermekek áldozatát azért választotta az emlékbizottság és ezt azért támogatta a kormány, mert olyan pontot kerestünk, amely nem relativizálható, nem lehet viszonylagos, mert semmiféle magyarázat, semmiféle válasz nem fogadható el egy gyermek meggyilkolására”.

Ez a mondat a legmocskosabb és legundorítóbb antiszemita mondat, amely a rendszerváltás óta Magyarországon elhangzott. Ráadásul nem a Betyársereg vezérének szájából, hanem egy kormány hivatalos képviselőjétől, aki a magyar kormány álláspontját közölte. Lázár ezzel azt mondta, hogy a felnőtt zsidók meggyilkolása vita tárgya lehet, az ő meggyilkolásukra lehet magyarázat. Elválasztja a meggyilkolt zsidó gyermekeket a meggyilkolt zsidó szüleiktől, náci ideológiák alapján szembeállítva őket. Sőt: ha a felnőtt zsidók meggyilkolása jogos lehetett, akkor az ártatlan zsidó gyermekek halálért sem a gyilkosok, hanem az okot adó zsidó szülők a felelősök. Itt, kérem, antiszemiták sajnálják azokat a zsidó gyerekeket, akiknek a haláláról a zsidó szüleik tehetnek. Nekik állítanak emléket.

Lázár azt mondta, hogy a magyar kormány azért döntött a gyermekholokauszt emlékművéről, mert az ő meggyilkolásuk nem lehet vita tárgya. Ez azt jelenti, hogy Magyarország kormánya antiszemita, náci ideológiák létjogosultságát ismeri el, miszerint a zsidók maguk is felelősek lehetnek a holokausztért a magatartásuk miatt. A holokauszt 70. évfordulója alkalmából ezért a magyar kormány a felnőtt zsidók ártatlan legyilkolása mellett nem áll ki, csak a gyermekek mellett. A zsidó gyerekekre emlékezik egy emlékművel, a zsidó felnőtteket nem tartja erre méltónak, illetve esetükben nem akar vitába bocsátkozni az ártatlanságukat illetően. Legjobb esetben, abban maga sem biztos, legalábbis nem tud abban egyértelmű állást foglalni. De inkább valószínű, hogy osztja a nácik nézeteit.

Hogyan is állna ki a felnőtt zsidók ártatlansága mellett olyan kormány, amelynek ideológiája és propagandája Prohászka és Bangha antiszemitizmusának kódolt változatára épül? Ez a kormány a ma élő zsidók ismeretében nem tudja azt mondani, hogy a zsidókat ártatlanul gyilkolták le, kivéve a gyerekeket. Ez ennek a kormánynak a mai antiszemitizmusát igazolja. Ugyanazt gondolják, mint a két világháború közötti “keresztény-nemzeti” kurzus antiszemitái, akiknek szellemi örökösei. Ez viszont azt is jelenti, hogy Orbán Viktor kormánya úgy tekint az ő “zsidó testvéreire, akiket állítólag megvéd” (csak szóljanak neki, ha valaki bántani akarja őket), ahogyan a két világháború közötti antiszemita püspökök, politikusok, a deportálásokban és a holokausztban résztvevő csendőrök, keretlegények, a magyar köztisztviselői kar, amely haláltáborokba küldött csaknem ötszázezer magyar zsidót, és beköltözött a házukba.

De a történelmi előzmények alapján ez magától értetődő. Emögött a katolikus egyházatyák sötét antiszemita tanításai állnak, élükön Semjén kedvencével, a történelem legnagyobb eretnekével, Szent Ágostonnal. A magyar pusztulás oka, hogy a nemzeti identitást azonosította a katolicizmussal és a reformált katolicizmussal (álnéven a “kereszténységgel”). A magyar identitást egy antiszemita ideológiára helyezték. Ezt fejezi ki a pápától kapott “szent” korona, a “keresztény” gyökerek a Fidesz alaptörvényében is. Ez a sötét árny borul az országra, ez uszít egymás ellen magyart és magyart, átkozza a zsidókat, akik ezzel az országgal még csak jót tettek. A katolikus egyház a saját kreált ellenségét a magyarok ellenségéve teszi, és a zsidók elleni háborúját a magyarokkal (máshol más nemzetekkel) vívatja meg. Ha ez nem változik meg, Magyarország meg fog szűnni, mert a halál sötét idológiája a halálba viszi.

Visszatérve: mindez azt is jelenti, hogy a holokauszt 70. évfordulóját úgy ünneplik meg Magyarországon, hogy a gyilkosok ideológiájával szemben megértést és toleranciát képvisel, a gyermekholokauszt emlékművével a felnőtt zsidók bűnösségét és jogos halálát hirdeti a magyar kormány. Ennél mocskosabb gazemberséget a föld nem hordott a hátán. Holokauszt megemlékezés címén antiszemita propagandát terjesztenek, a zsidók ellen uszítanak, meggyalázzák a haláltáborok áldozatait, relativizálják és felmentik a gyilkosok tetteit. Esztelen módon ötmilliárd forintot akarnak költeni egy emlékműre, amellyel olajat öntenek az antiszemitizmus tüzére. Érzéketlenül egy pályaudvar mellé helyezik azt, miközben a holokauszt után egy zsidó nem tud ránézni egy vonatra. Bárkivel bármennyiben fogadok, hogy az ötmilliárd forint felét jó szokás szerint ellopják. Miközben az értelmetlenül magas összeggel indulatokat keltenek a “tolvaj” zsidók ellen, ők maguk még a holokauszt gyermekáldozatainak ürügyén is lopnak. Ahogyan a deportálásokban való buzgóság mögött is a Prohászkáék keltette gyűlölet mellett a harácsolási szándék állt.

A kormányhatározat azt is tartalmazza, hogy az emberi erőforrások minisztériuma kidolgozza “a gyermekholokauszt kutatásával foglalkozó tudományos kezdeményezések programját”. Vagyis állami szinten hozzák létre a holokauszt relativizálásának eddig ismeretlen formáját, a gyermekholokauszt felmagasztalását, a felnőtt holokauszt jogosságának lebegtetésére. Politikai kampányt csinálnak a gázkamrában meggyilkolt gyerekek aljas felhasználásával, hogy az ugyanott elgázosított szüleik meggyilkolásának jogosságát sugallják.

Nem a trafikmutyi itt a legnagyobb baj. Ez az ország, amely a bűnbánat helyett, az emberség és az őszinte bocsánatkérés helyett belerúg az áldozatokba, legyilkolt gyerekekkel kufárkodik, és amely ezt az aljasságot eltűri, halálra van ítélve. És nem is kár érte.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (67 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +98 ( 114 szavazatból)
Bartus László: A sír, hol nemzet süllyed el, 4.8 out of 5 based on 67 ratings

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

66 Reader’s Comments

  1. Ez olyan rettenetesen szőrnyű, hogy nehezen találok szavakat rá. És olyan reménytelennek tünik, hogy én bármit is tehetek ez ellen. Csak ismételni tudom magamat.
    . Ahol a jó a gonosz, és a gonosz a jó.
    Ahol az igaz a hazug, és a hazug az igaz
    Ahol a becsületes a tolvaj, és a tolvaj a becsületes
    Ahol a hit helyett az erőszakos vallást hírdetik
    Ahol a szeretet helyett a gyűlöletet éltetik
    Ahol a béke helyett a háborút éljenzik……………

    Szegény Magyarország ezt érdemled?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (37 szavazatból)
  2. szörnyű (jav.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  3. És üzenjük Bartóknak, hogy túl hosszú zeneművet írt, máskor írjon rövidebbet, mert az emberek nem hallgatnak meg ilyen hosszú zeneműveket. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  4. Nehéz az iszonyaton kívül mást érezni, csak annyit tudok mondani, hogy nem tudok és nem is akarok ezzel a kegyetlen, buta, primitív néppel azonosságot vállalni. A magyarok megmaradtak a bálványimádás és a feudalizmus világában, az individuáció, a szabadság és az emberi jogok, a szolidaritás eszméi elsuhantak mellettük, életüket minden oldalról a gyűlölet érzése járja át, gyűlölet és szorongás az idegentől, a másságtól, a piréztől, az intelligenciától, a tehetségtől. Hosszú az út, amíg ebből a halálos együgyűségből érző, humán lénnyé fejlődnek, vagy méltán pusztulás lesz a sorsuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (44 szavazatból)
  5. “…A magyarok megmaradtak a bálványimádás és a feudalizmus világában, az individuáció, a szabadság és az emberi jogok, a szolidaritás eszméi elsuhantak mellettük…”
    .
    - Akikre viszont mindezek a tulajdonságok (individuáció, a szabadság és az emberi jogok, a szolidaritás, stb) jellemzőek, azokat meg teli pofával gyalázza a többség. Ezeknek “keleti nyitás” kell, meg ilyenek.
    .
    Néha tényleg látni vélem, hogy sokan éppen vissza akarnak mászni a fára (az ilyen seggjén és orKbán félékkel együtt), ahonnan már lejöttünk vagy 2 millió éve.
    .
    Áh, ez reménytelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  6. http://mtdaportal.extra.hu/books/Antiszemita_kate.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. Nincs ebben semmi különös.
    Lenyúlják és kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. Eldrad 00:28
    ‘Ezeknek “keleti nyitás” kell, meg ilyenek.’
    Nem. Ezeknek Matyi és AVO kell. Punktum.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  9. Nehéz megszólalni.
    Egyik – másik mártírról nem tudtam, kerestem, találtam írást – borzalmas.
    Bartus úr mára vonatkozó konklúziója pedig sajnos pontos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  10. Én itt a new yorki metrón olvastam végig a cikket. Nem tudom minden reakciómat itt leírni, de bár nagyjából tudtam ezeket a dolgokat, azt hiszem most állt össze bennem végleg ez, most fogtam fel hogy tényleg mit művelt a katolikus egyház sokszáz év alatt. Azt soha nem értettem hogyha azt mondják hogy a szeretet vallása akkor hogyan lehetett egyáltalán az a sok kegyetlenség amit a vallás nevében elkövettek. De persze most már jobban látom.
    És hogy a mai magyar kormány ennek a szellemében működik, nos, az maga a borzalom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  11. “És üzenjük Bartóknak, hogy túl hosszú zeneművet írt, máskor írjon rövidebbet, mert az emberek nem hallgatnak meg ilyen hosszú zeneműveket. B.L.”
    .
    Nagyon jó! Sokan nehezményezik a Bartus féle írásokat is a terjedelmük végett. Pedig a hosszúságában van a lényege. Nekem legalábbis, mert járatlan vagyok pl ezekben a dolgokban is, amiről ez a cikk is szól. Így kibontva a tényeket keveset olvashatunk erről.Köszönöm. Voltak olvasmányaim ugyan amik az inkvizícióról meg más efféle “nyalánkságról” de teljes terjedelmében most látom át ezt a témát. Gyanítom, hogy csak egy szeletét.
    .
    Eddig is visszataszítónak találtam azt a sok ellentmondást ami a kereszténységgel, és katolikus vallással összefüggésben van (volt), de a mai politika meggyőz a cikk helyességéről, és időszerűségéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  12. Kiváló írás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  13. A tegnapi eseményeket, az őrjöngőket elnézve a bíróság épületénél, majd Morvai Krisztina értetlenkedését, hogy a volt miniszterelnök miért ment el a tárgyalásra – néztem és még rosszabb érzésem lett, mint ami eddig is volt bennem – miután ezt a cikket elolvastam, semmi vigasztalót nem tudok felhozni magamnak a jövőre nézve.
    Az igazság mindig nagyon fáj!
    Ebből a katyvaszból mi jöhet, lehet itt még normális élet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  14. Minden magyar megtanulhatna Bartus Laszlo szemevel latni az egyhaz valodi tortenelmi szerepet. Ennel reszletesebben es vilagosabban nem lehet elmagyarazni.
    Ha minden magyarhoz eljutna, elfogadnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  15. Semjén nem hülyének néz minket, ő egyszerűen csak hülye.
    A Nyugat-Európai média már – többnyire – fasisztának kezeli Magyarországot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  16. Érdekes, engem katolikusnak neveltek, mégsem mondták soha, hogy gyűlöljem a zsidókat. Sőt, embertársaim szeretetére neveltek. Jobboldali is vagyok, de soha senki nem mondta, hogy rekesszek ki másokat. Sőt, a jelenlegi kormány is, a befogadásra épít.

    BL úr, ellenben gyűlölettel, megvetéssel, gőggel beszél mindenről, ami egyházi, keresztény, ami jobboldali stb. Mindent eltiporna, ami neki nem tetszik. Ha lehet választani, én nem szeretnék az ő oldalán állni…. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -43 (47 szavazatból)
  17. Elöljáróban elnézést kérek a sok helyet használó hozzászólásomért!
    .
    Kérdésem az alábbiakkal kapcsolatban:
    hol és mikor emeli fel szavát a Katolikus Egyház az alábbiak betar(tat)ására:
    .
    Isten tízparancsolata

    I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
    II. Isten nevét hiába ne vedd!
    III. Az Úr napját szenteld meg!
    IV. Atyádat és anyádat tiszteld!
    V. Ne ölj!
    VI. Ne paráználkodj!
    VII. Ne lopj!
    VIII. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!
    IX. Felebarátod házastársát ne kívánd!
    X. Mások tulajdonát ne kívánd!

    Az Anyaszentegyház ötparancsolata

    1. A vasárnapot és a kötelező ünnepeket szentmisével és pihenéssel szenteld meg!
    2. A pénteki bűnbánati napokat és a parancsolt böjtöket tartsd meg!
    3. Évente gyónj, és legalább a húsvéti időben áldozz!
    4. Házasságodat az Egyház törvényei szerint kösd meg, és gyermekeidet katolikus módon neveld!
    5. Az Egyházat anyagi hozzájárulásoddal is támogasd!

    A hét főbün (Ezek önmagukban nem mindig halálos bűnök, de gyökerei sok súlyos bűnnek.)
    1. Kevélység;
    2. Fösvénység;
    3. Bujaság;
    4. Irigység;
    5. Torkosság;
    6. Harag;
    7. Jóra való restség.

    A Szentlélek elleni bűnök (Ezek alapjában rendítik meg az Istennel való kapcsolatunkat!)
    1. Aki vakmerően bizakodik Isten irgalmasságában;
    2. Aki kételkedik Isten kegyelmében;
    3. Aki a megismert igazság ellen kűzd;
    4. Aki irigyli mástól Isten kegyelmét;
    5. Aki az üdvös figyelmeztetések ellenére a bűnökben megátalkodik;
    6. Aki mindhalálig nem bánja meg bűneit.

    ÉGBEKIÁLTÓ BŰNÖK (Ezek szörnyűsége a Szentírás kifejezése szerint Istentől kér büntetést!)
    1. Szándékos gyilkosság;
    2. A szegények, árvák, özvegyek nyomorúságának nagyobbítása;
    3. A munkások bérének igazságtalan visszatartása.

    Idegen bűnök (Melyekkel mások bűnét elősegítjük vagy okozzuk, s ezáltal bűntársak, bűnrészesek leszünk.)
    1. Másnak bűnre tanácsot adni;
    2. Másnak bűnös dolgot parancsolni;
    3. Vétekben mással egyetérteni;
    4. Mást bűnre ingerelni;
    5. Másnak bűnös cselekedetét dícsérni;
    6. Másnak bűnét elhallgatni;
    7. Másnak bűnét elnézni;
    8. Mást bűnre segíteni;
    9. Másnak bűnét takargatni.

    Forrás:
    http://www.esztergomi-ersekseg.hu/?fm=22&op=htnf&id=9
    .
    A kormány tagjai között két keresztyén teológus van. Ha a többieknek nem is, de nekik feltétlen tudniuk KELL a fenti előírásokról. Némák.
    Ráadásul az antik műveltséggel sincsenek tisztában, mert az ógörög igazság szerint:
    Tanítatani betűből is, de nevelni csak példamutzatással lehet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  18. Semjén Zsolt azért nem azonos a a Katolikus egyházzal:
    http://nol.hu/belfold/20130913-a_biboros_ellenallt_semjennek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  19. KÖSZÖNÖM!!!
    “Akinek szeme van lásson, akinek füle van halljon”
    (Máté 13.16)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  20. Mea culpa:
    példamutzatással = példamutatással

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. dubitus
    A vezérük: ne azt figyeljék, amit mondok….
    Nos, ebből kiindulva és a pávatáncikálásból, van még kérdése, hogy ez milyen nevelés lehet?!
    - A példamutatás gyümölcse mindig beérik:
    A brókeres Attila csalásakor sok gyerek őt tartotta példaképének és a viszkist…- most mit látnak, hogyan lehet itt haladni és gazdagodni?!
    -
    A PlagiZsolt, a főamortizáló, a stüszi-vadász, PlagiPál a közt. elnök – na nem sorolom, mert a vérnyomásomnak annyi lesz!
    Minden szégyen nélkül élvezik a mocsokságból fakadó jólétet, ez a példa!
    Aztán otthon lehet magyarázni a gyereknek, hogy na de…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  22. De igenis a szeretet vallása! Mármint a pénz szeretetéé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. A cikk számomra: excellent !!!
    Balkánról jövő “sötét aggyal” soha sem tudtam megérteni a magyar zsidógyűlöletet. Eme cikk elolvasása után, kezd most már valami derengeni, köszönet a szerzőnek.
    Itt van Benny Goodman példája.
    A Wikipédia szerb változata szerint, Benny Goodman, a jazz egyik királya, Guttman Benő néven született, magyar zsidóként.
    A magyar változatból miért kell kitiltani ezt a tényt, ha a szerbben benne maradhat?
    Kezdem érteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  24. jobbdemokrata
    2013. szeptember 18. szerda
    08:41
    .
    ” Sőt, a jelenlegi kormány is, a befogadásra épít.”
    .
    Aki pedig nem akarja, hogy befogadják, azt kiátkozzák azzal, hogy elveszik tőle azt, ami az övé!
    Ez a befogadás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  25. Lézerjani ügyéhez vajon nem kell-e annyi, hogy a hazugsága önmagát gáncsolja el ideológiailag is?
    A biologizáló rasszisták-antiszemiták állítása szerint a zsidó “gonoszság” ugyebár “genetikailag kódolt”, azaz “örökíthető”. (A valóságban a szellemi tartalmak szerzett tulajdonságok, azaz az öröklés első törvénye szerint nem örökíthetőek: a “vulgármaterialistáknak” kikiáltott biológiai rasszisták tehát, azzal, hogy az anyagtól elkülönült létezést tulajdonítanak a szellemnek, mert az anyag korlátaitól függetlenül átörökíthetőnek kiáltják ki, valójában vulgárIDEALISTÁK…) Ha viszont örökíthető, akkor, amint a farkaskölyökből úgyis farkas lesz, úgy a zsidó gyermek a fajelmélészek szerint “úgyis” “világösszeesküvő” “gonosz ármánykodó” blabla, tudjuk.
    Magyarán, Lézerjani fennhangon mondott szépeket, közben csendben odacsúsztatta a feszítővasat, amivel az egész kifordítható a sarkából, hisz simán jön ebből a reakció: “Mivé nőttek volna azok? … Jaja!”
    És ezt ő lehetetlen, hogy ne tudta volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. @jobbdemokrata: Honnan veszi azt, hogy bármilyen befogadó jellege lenne a kormány politikájának? Azon kormányénak, amely pl. a faji törvényeket Gitlert 16 évvel megelőző Teleki Pált dicsőíti? Vagy úgy beszél a környező országoknak akár egészéről, mintha azok színmagyar területek lennének, a létezésből rekesztve ki ezzel a környező népeket, saját hazájukban? amely olyan Falaptörvényt hozoztt, amelyből KIHAGYTÁK a nemzetiségek létezésének puszta elismerését is?
    Persze, lehet, hogy ön azt hiszi, az asszimilatív erőfeszítés az befogadás? Az identitásölés az befogadás? Az elmagyarosítás, mint “nemzetépítés”? Nos, láttuk a XX. szdban, hová vezetett ez: Horthy nem hagyta németül beszélni a németeket – ők meg Gitler Volksbundjába, az SA-ba, SS-be mentek válaszul… Horthy kergette bele őket.
    Szóval, bármennyire úgy tűnhet is, hogy a beolvasztás, a “nemzeti egység” megteremtésének kísérlete “lelkesítő”, ez optikai csalódáson alapszik, s ráadásul a társadalmi problémákat, melyeket az igazságtalan vagyon- és gazdaságpolitika okoz, rövid távon lehet feledtetni holmi “faji ellentétek” hazugságával, de megoldani nem, és minden értelmes ember ez utóbbi tagmondatra koncentrál…
    Ja, és magam exkatholikus volnék, nálunk a plébánus úr arról magyarázott, hogy a prebábeli ősnyelv, nos…melyik is volt? Tízévesen csak ösztönösen éreztem, hogy ez baromság, és az emberiség sem csak egy istent hisz, és felfüggesztettem a bejárást, de ezek a kizárólagosító kinyilatkoztatások speciel a más kultúrák és nyelvek, népek dehumanizálására adott alapok…
    És önnél látszik is, hogy működnek, hogy az asszimilációt befogadásnak értelmezte, a más kultúrájúak szemszögéből meg sem próbálva megnézni a dolgot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  27. Kedves Dubitus!

    nagyon jó, köszönöm , hogy összeszedted, és idehoztad. Számtalanszor megtapasztaltam különböző keresztény gyülekezetekben, hogy a szeretetről sokat sokszor beszélnek, de a cselekedeteik már mást mutatnak. Aki ezt szóvá teszi azt kivetik ,és azt mondják hogy megtévedt és téveszméi vannak. A vezetők a felelősek . Az emberek megtévesztéséért, a manipulálásáért. Ezt tapasztaltam Magyarországon a református , evangélikus gyülekezetben. (Katolikus gyülekezetbe nem járok,.) Azt látom, hogy Jézus szavát nem hallják.,
    “SZERESD MÉG AZ ELLENSÉGEDET IS “.. vagy “NE GYŰJTSETEK MAGATOKNAK KINCSEKET ITT A FÖLDÖN”….vagy a MEGBOCSÁJTÁSRÓL , vagy amit a szegények segítéséről mondott. Ezeket SEM látom ma . Ha valamit szóvá tettem sokszor az a válasz, Ne ítélj, hogy ne ítéltess. És imádkozz inkább azért amit szeretnél, a kritizálás helyett. Hát így bezárul a kör, és én kivül állok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. Felrázó szembe nézni a gonosz és rettenetes tényekkel. Ez a katolicizmus valódi arca. Nagyon fontos leleplezés. Tényleg nem tanították ennek 10%-át sem az iskolában, még az én időmben sem. Ezt nem ismeri a társadalom 99,99%-a, ezért lehet ma is hazugsággal butítani és manipulálni nem csak a többséget, hanem a becsületes ellenzék java részét is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  29. 11terminus 2o13.o9.18.o8.45.

    Természetesen Semjén Zsolt nem egyenlő a katolikus egyházzal, hiszen még nincs annyi éves!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Kedves dubitus. Amit a tízparancsolaton kívül (az is egy ócska primitív fordítás) leírtál azok a dolgok töröl metszett pogányság és babona kategóriájába tartoznak . Teljesen romai katolikus agy böffentés a bibliához annyi köze van mint pl a druida papságnak azaz ZERO.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Szent Agoston annyira ostoba hogy eszebe sem vette hogy NOE ozonvize teljesen vegzett Kain leszármazottaival, az egyetlen csalad aki megmenekult NOE felesege es fiai valamint azok felesegei osszesen 8 ember. Ábrhám és a zsidók NOE leszármazottai , NEM pedig Káiné. Mivel Bibliai ertelemben az életet (szellemi értelemben) kizárolag a férfi mag hordozza, a nő (és ezt minden pejoratív értelmezés nelkül mondom) csak az inkubator szerepét tölti be, annak ellenére hogy a fizikai test letrehozásánál mind a két nem DNA-je (azok kombinációja) örölködik
    A biblia így hivatkozik erre :
    Heb 7:9 És hogy úgy szóljak, Ábrahámnál fogva tized vétetett Lévitõl is, a tizedszedõtõl,
    Heb 7:10 Mert õ még az atyja ágyékában vala, a mikor annak elébe ment Melkisédek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Ez annyira ütős hogy FB-re érdemes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. kegyelem:

    én baptista szertartás szerint bemerítkeztem, még 17 éves koromban. Semmilyen templomba-imaházba nem járok, mert nekem nincs szükségem arra, hogy a pap-prédikátor közvetítő legyen az Úr Isten és én közöttem. Én nem vallásos vagyok, hanem hívő. Mindent direkt módon beszélek meg az Istennel. Az úgynevezett “nagy magyar keresztényekről” meg olyan véleményem van, hogy az valami rettentő, ezért nem írom ide. Megvetem őket,mert ezeket Jézus ma is korbáccsal verné ki a templomból. Ezek egy szájból fúlynak hideget és meleget. UNDORÍTÓAK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  34. Próbálom a közösséget tanítani :

    Római Katolikus Keresztény azaz Római Katolikus NEM EGYENLŐ a Kereszténységgel.

    1.A keresztény jelző Krisztus (Jézus) követését jelenti. Jézust nem lehet követni anélkül hogy az ember ujjá ne szülessen. Jézussal való szimpatizáció nem azonos a keresztsénységgel. A teljes azonosulás az egyetlen elfogadható feltétel.
    Joh 3:5-7
    Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztõl és Lélektõl, nem mehet be az Isten országába.
    A mi testtõl született, test az; és a mi Lélektõl született, lélek az.
    Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.

    2. A római katolicizmusnak a “hiszekegyen” kívül nincs olyan dogmatikája amely egyezne a biblia tanításokkal. Mindíg minden katolikus dogmában megtalálható egy csavar ami elperverzálja az igazi lényeget. Maga a katolikus hétszentség is kicsavart aberált ördögi ocsmányság amit a bibliát csak kicsit is ismerő ember kb 5 perc allatt leleplez.

    Bartus László biblát ismerő ember, aki fáradságot nem kímélve kutatja az igazságot. Az írás már csak akkor lenne tökéletesebb ha Bartus L közli a forrásokat is, persze ezek mindegyikke megtalálható a Neten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Heltai Jenő : Szabadság

    Tudd meg szabad csak az, akit
    Szo nem butit, fény nem vakit,
    Se rang, se kincs nem veszteget meg:
    Az aki nyiltan gyülölhet, szerethet,
    Alázatot lenézi, meg nem óvja
    Nincs letagadni, titkolni valója.
    Tudd meg: szabad csak az, aki
    Ha neve nincs is, mégis valaki
    Vagy forró, vagy hideg , de sose langyos
    Tüzet fölöslegesen nem harangoz
    Van mindene, ha nincs is semmije
    Mert nem szorul rá, soha senkire
    Nem áll szemébe huzott vaskalappal
    Mindig kevélyen szembenéz a Nappal,
    Vállalja azt, amit jó társa vállal
    És győzi szivvel, győzi vállal.
    Helyét megállja mindig mindenütt
    Többször cirogat, mint ahányszor üt,
    De megmutatja olykor, hogy van ökle
    Szabad akar maradni mindörökre.
    Szabadság! Ezt a megszentelt nevet
    Könnyelmüen, ingyen ajkadra ne vedd.
    Tudd meg szabad csak az, aki
    Oly áhitattal mondja ki
    Mint istenének szent nevét a jó pap.
    Szabad csak az kit nem
    rettent a holnap
    Inség veszély, kit meg nem tántorit.
    És lelki béklyó többé nem szorit.
    Hiába őrzi porkoláb s lakat,
    Az sosem rab, ki lélkeben szabad.
    Az akkor is ha koldus, nincstelen
    Gazdag, hatalmas, mert bilincstelen.
    Ez nem ajándék. Ingyen ezt nem adják,
    Hol áldozat nincs , nincs szabadság.
    Ott van csupán, ahol szavát megértve
    Meghalni tudnak, s élni mernek érte.
    De nem azért dult érte harc,
    Hogy azt csináld amit akarsz
    S mindazt, miért más robotolt
    Magad javára letarold.
    Mert szabadabb szeretnél lenni másnál.
    A szabadság nem perzsavásár.
    Nem a te árud. Milliok kincse az
    Mint a reménység, napsugár, tavasz,
    Mint a virág, mely dus kelykét kitárva
    Ráönti illatát a szomjazó világra.
    Hogy abból jótestvéri jusson.
    Minden szegénynek ugyanannyi jusson
    Mig több jut egynek, másnak kevesebb
    Nincs még szabadság, éget még a seb
    Amig te is csak másnál szabadabb vagy
    Te sem vagy még szabad, te is csak…
    Gyáva rab vagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  36. Nem baj ha hosszú, csak írja őket, írja , kérem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Jobbdemokrata, mifele baromsag az, hogy a jelenlegi kormany a befogadasra epit?! Kit kell itt befogadni? Te szeretetre nevelt jolelek, senki nem kivancsi a kegyessegedre, sem a kormanyod “befogado” kepmutatasara. Minden letezo osom Magyarorszagon elt es magyar volt, de a szivelyes befogadasotokbol – ami azt jelenti hogy a zsidot husz generacio utan is jovevenynek nezitek – mar tizeneves koromban elegem volt. Ezt kend a kenyeredre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. Nem gúnyból kérdezem, csak mert már régóta érdekel Bartus úr cikkeit olvasva: a keresztények “nem részei a világnak”. Hogy egyeztethető ez össze azzal, ha határozott politikai álláspontot képviselnek? Pl. pártba lépnek, képviselők lesznek. És itt most a valódi keresztényekről, Krisztus követőiről beszélek, aki elutasította, hogy földi királlyá tegyék? Valamint elutasította a sátán kísértését is, amikor az a föld összes országát kínálta neki? Nem MINDEN földi politikai hatalom sátántól való? Nem igaz, hogy így egyik sem méltóbb a másiknál? Tényleg érdekel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Admin!
    “És üzenjük Bartóknak, hogy túl hosszú zeneművet írt, máskor írjon rövidebbet, mert az emberek nem hallgatnak meg ilyen hosszú zeneműveket. BL”

    Nem túl hosszú! Ne írjon rövidebbet! Mert az emberek meghallgatják!

    Nem is nagyon értem, hogy kerül ez ide. Bennem – s magamat egy teljesen átlagosnak gondolom – fel sem merült, hogy írása hosszú lenne.
    Sőt, gyakran azt szeretném, ha hosszabb lenne, sokkal hosszabb. Az én kulturális színvonalamat meghaladó.
    Nekem két okból kellene hosszabb: 1. intellektuálisan jó érzéseket kelt bennem az írásainak stílusa és tartalma, 2. sok mindenről abban a feltételezésből ír, hogy az olvasó tudja, ismeri azt amiről beszél. (Bizony ez nem így van.)
    Ebben a cikkben legalább száz, ha nem sokkal több olyan szó, kifejezés, utalás van, amely mögött könyvtárnyi irodalom található, és mi sokan nem tudunk erről semmit, semmit, de semmit.
    Annyit persze tudok, hogy ez egész római katolikusság születésében, fejlődésében, több évszázados működésében maga a borzalom.
    Ennek az egyháznak szinte semmi köze Jézus Krisztushoz, az Istenhez, a Szentlélekhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Kinyomtattam a cikket, és vittem magammal, vonatban olvasni. Hiba volt, mert vonatban nem lehet sírni. Majd írok még.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Kedves Oldster,
    örülök, hogy szóba hozta a Szentlelket. Egy nem egyházi jellegű cikkben már nem akartam kitérni erre is. Az egyház ott van, ahol a Szentlélek van. Ahol a Szentlélek természetfölötti kijelentése van az emberek számára, a Messiásról. A Szentlélek jelenlétének gyümölcsei vannak. A gyilkosság nem a Szentlélek gyümölcse. Akik öltek, és erre vannak magyarázataik, azok evilági vallásos emberek, akiknek semmi közük nincs a Szentlélekhez, így Istenhez sem. Isten ismeri az emberek szívét, de Jézus azt mondta, a gyümölcséről lehet megismerni a fát: abban biztos lehet, hogy Semjén Zsolti barátunknak semmi köze nincs se Istenhez, se a Szentlélekhez, se a zsidó Messiáshoz, Jézus Krisztushoz, aki életét adta a bűnösökért, nem pedig legyilkolta az igazakat, mint Semjén úgynevezett “egyháza”. Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte, hogy aki hisz őbenne, el ne veszen, hanem örök élete legyen. Ha Isten úgy akarta volna jobbá tenni az embereket, mint Semjén és a katolikus egyház, akkor nem kellett volna Jézusnak meghalni, hanem elég lett volna kiosztani a kardokat, vagy csinálni egy fideszes fasiszta alaptörvényt.
    Testvéri szeretettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  42. A különböző zsidó szervezetek elnézik szótlanul a holokauszt újabb megcsúfolását?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. CommonSense
    2013. szeptember 18. szerda
    11:43
    Bocsáss meg a kiigazításért:
    nem leírtam, MÁSOLTAM!
    A link oldaláról…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Kedves Bartus László, arról, amiről Ön ír, nem lehet két szóval vagy tőmondattal elintézni. Az egy-két szóból álló ostoba jelszavak a jelen kormánypárt agymosó szövegei.
    Köszönet ezért az írásért is.
    Amit leír, iszonyú, és borzalmas, hogy igaz. Minden, amit leírt.
    Szeretem Bartók zenéjét, és bármilyen hosszú, mindig jó hallgatni. Nem azt figyelem, hány percig tart, észre sem veszem az idő múlását, amikor hallgatom. Szüksége van rá a lelkemnek. Így vagyok az Ön írásaival is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Tisztelt Olvasók!

    Bocsássanak meg, de számtalan éleslátású megjegyzés mellett csúsztatások, hamis érvek, kontextusból kiragadott mondatok, illetve konkrét tárgyi tévedésekkel teli ez a szöveg. Ezekre szeretnék rávilágítani, noha abban egyetértek, hogy az Orbán-rendszer mint olyan nem makulátlan.

    Kiemelek pár kapitális hibát a szövegben:

    „Szent Ambrus […] sajátkezűleg gyújtott fel zsinagógákat” Nem, csupán levelet írt egy ilyen ügyében; helyszín: a mezopotámiai Callinicum városa.

    „Luther nélkül nem lett volna Hitler sem”. Luther (létező) antiszemitizmusa, mint azt ahogy Johannes Wallmann kutatásai bebizonyították, visszhang nélküliek voltak Némethonban a 17., illetve a 18. században, az újgyökerű 19. századi antiszemitizmus fedezte fel újra ezeket az iratokat, és használta fel propagandacélokra, de nem belőlük születtek. Valamint a lutheranizmus és a katolicizmus összemosását is jól tükrözi ez a passzus.

    „A katolicizmusnak nincs köze a kereszténységhez”. Szintén egy nagyon erős kijelentés. A katolikus tanításnak tény és való, hogy a hagyomány az egyik pillére, ám a másik a Szentírás. Megjegyzem, az előbbi is a másodikra épít. Minden katolikus dogmának, sőt, még a mise részeinek is van Szentírási háttere, sokszor magából az Ószövetségből, továbbmegyek a Tórából.

    Valdensüldözések. Ez egy kontextusából kiragadott jelenet, akárcsak a többi „katolikus népírtás”. Rossz cselekedet volt. Rossz, ez nem kérdés, DE a korban ez teljesen megszokott volt. A béltépés, a kerékbetörés, a felnégyelés napi gyakorlata volt a „büntetésvégzehajtásnak”, ezért, ugyan elítélendő, de nem szabad úgy látni a történelmet, hogy ezeket a középkorban a katolikus egyház egyedülállóan képviselte, hanem a kor eszközei ugyanúgy áthatották, mind minden más világi mozgalmat a korban. Mai szemmel visszatekintve ez alapján könnyű megítélni, főleg úgy, hogy a cikk nem szól arról, hogy ez nem a katolikus egyház egyedüli gyakorlata volt, sőt, igyekszik úgy beállítani, mint az ő primér ismérvét.

    „katolikus egyháznak örökké bizonyítania kell, hogy Isten a zsidókat utálja, őket pedig szereti”. Alaptalan, számos a „Világ Igaza” címet viselő zsidómentő katolikus volt, több monostor és templom bújtatott egész családokat; egy ilyen volumenű mentőfolyamat ellentétes a fenti kijelentéssel, akárcsak a pápa bocsánatkérése a múltbéli tévedésekért, így az „örökké” kitétel pedig kiváltképp indokolatlan.

    „…Ezt hirdette Prohászka és másik bűntársa, a jezsuita Bangha Béla a két világháború között. Ebből az antiszemitizmusból nőttek ki a zsidótörvények, nem Hitler nácizmusából. És ebből következett a zsidók deportálása, a náciknak való átadása, a holokauszt…” Nem. A létező magyar antiszemitizmus úgymond kompatibilis volt a zsidók létével; szörnyű volt ugyan, de megelégedett annyival, hogy egyre több jogot vett el tőlük. A nyilas fordulat volt az — mely német támogatással történt meg, miután a magyar vezetőség (köztük sok antiszemita) ki akart ugrani a háborúból –, amely a korábbi kormányok által visszautasított deportálást megvalósította. A zsidótörvények valóban innen nőttel ki. Ez az egyik. A másik pedig, hogy itt ismét egy összemosás történik, itt a katolikus egyház bűnlajtromára került valami, ami a nemzeti szocializmust, illetve a magyar antiszemitizmust terheli.
    Ezeket szemelvénynek szántam, a mű bekezdéseinek majdnem pontról pontra való visszautasítása és megcáfolása szintén egy ilyen cikket szülne. Ezt a rövid kritikát is csak arra szántam, hogy ne legyen több olyan ember, akit megtévesztenek, mint GaborNYC-t, hisz ez egy gondolati menetre nyesett szűklátokörű történelemszemlélet, számos torzítással, tévedéssel, elhallgatással való hazugsággal és hamis érvvel. A szerző pedig olvasott, példáit sokszor a klasszikus irodalomból emeli, hangvétele logikus és tiszta. Ezért nem tudom hova tenni írásának túlnyomó részét érintő tévedéseket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  46. Dr. Marcell,
    nem tudom, hogy a doktori címet hol szerezte, de feltételezem, hogy nem történelemből és nem teológiából. Kezdem a végén a leorbitálisabb hazugsággal. Ön azt állítja, hogy “a nyilas fordulat volt az — mely német támogatással történt meg, miután a magyar vezetőség (köztük sok antiszemita) ki akart ugrani a háborúból –, amely a korábbi kormányok által visszautasított deportálást megvalósította.” A deportálások nem a nyilas fordulat után kezdődtek, hanem akkorra már véget is értek. A Horthy által kinevezett legális magyar kormány 1944. május 15-e és július 9-e között, két hónap alatt 435 ezer magyar zsidót deportált. A deportálásokat Horthy állíttatta le, ez is mutatja, hogy hatalma teljében volt, megtehette. A nyilas hatalomátvétel 1944. október 15-én történt, ekkorra a vidéki zsidóság deportálása befejeződött. Ekkora tudatlanság vagy tudatos ferdítés mindent elmond az Ön hozzáértéséről és cáfolatáról. Továbbá: mindenki ismeri az idézetet, amikor Szent Ambrus Theodosius császárral szemben nemcsak elutasította, hogy a zsinagógát újjáépítsék, a gyújtogatókat megbüntessék, hanem a zsinagóga felgyújt(at)ását magára is vállalta. Nevetséges az az állítás, hogy Luther antiszemitizmusa visszhang nélküli lett volna, ezt hol hallotta? És Luthernek semmi köze nem lenne ahhoz, hogy az általa írott durva antiszemita szövegeket propagandára használták? Ő írta, nem? Ha Ön bármilyen szakirodalmat elolvas, abban olvashatja, hogy a nácizmus elfogadását Luther antiszemitizmusa alapozta meg, a németek számára azért nem volt nehéz elfogadni az antiszemita propagandát, mert Luther már megvetette az alapokat, és ezek az antiszemita uszítások cseppet sem voltak újszerűek. A katolikus egyház légmentesen elválasztja egymástól a katolicizmus 1500 éves (!) európai zsidóüldözését és antiszemitizmusát a 19. századi antiszemitizmustól, miközben a kettő között jelentős átfedés volt, az egyik megalapozta a másikat. A német püspöki kar üdvözölte a nácik zsidótörvényeit, a Vatikán konkordátumot kötött nemcsak Mussolinivel, hanem Hitlerrel is, a katolikus egyház püspökeinek antiszemitizmusa kiegészült a politikai antiszemitizmus rágalmaival, a zsidóságnak a társadalmi életben játszott szerepének kriminalizálásával, “túlreprezentációjával”, a “keresztény-nemzeti” államot ebből a szempontból nem is lehet megkülönböztetni a katolikus egyháztól, mert a politikai antiszemitizmus a “keresztény” ember védelmében üldözte a zsidókat, ez nyomon követhető Prohászka és mások írásaiban is. Miközben még a politikai antiszemitizmus előtt a katolikus egyházatyák és püspökök írásaiban is megjelenik a tolvaj és uzsorás, népnyúzó zsidó antiszemita jellemzése, ugyanazok a rágalmak, amelyek a 19. századi szekularizált antiszemitizmusban is visszaköszönnek. A katolikus egyház tiltatta be a zsidóknak a kölcsönzés lehetőségét, miután azt megelőzően ugyancsak a katolikus egyház tiltotta meg, hogy zsidók közhivatalt viseljenek, különféle szakmákat gyakoroljanak, földjük legyen, stb..
    Hölgyem, Önnek fogalma nincs a Bibliáról, a Biblia nem ismer emberi hagyományokat, Jézus Krisztus ezek ellen beszélt, a kereszténységben nincsenek “dogmák”, a Szentlélek élő és eleven kijelentésére tanítja Pál apostol a hívőket, halott dogmák csak ott vannak, ahol nincs Szentlélek. A misének semmiféle bibliai alapja nincs, a katolicizmus minden alaptanítása a Biblia tagadása, hitgyakorlata közönséges bálványimádás és okkultizmus, a kereszténységhez semmi köze, A kereszténység nem evilágból való. A katolikus egyház betiltotta a Bibliát, miután meg is hamisította, még a tízparancsolatot is átírták és meghamisították. Ha valakinél Bibliát találtak, azt megégették. Aki a Bibliát idézte, eretneknek nyilvánították. Jézus Krisztus országa nem evilágból való, a katolicizmusnak pedig van egy saját evilági országa, ami egy vicc, és mindig evilági hatalomra vágyott, ezért mérhetetlen mennyiségben ölt. A Biblia azt mondja, ne ölj, egyetlen embergyilkos nem látja meg Isten országát, Jézus Krisztus minden szavával ellentétes minden, amit tanítottak, és amit tettek, és amit ma is tesznek. Nézzen bele egy Bibliába. Ez a világtörténelem legnagyobb csalása, és az európai történelem borzalmainak az oka az, hogy kereszténységnek nevezték, ami nem az, és ezt a világ elfogadta, miközben a katolikus egyház az igazi keresztényeket küldte a máglyára. A kereszténységben minden csak Isten Igéjére alapul, csak az keresztény, aki újjászületik, emberi hagyományoknak semmi köze hozzá. Jézus nem engedte, hogy emberi rendelésekkel felváltsák Isten természetfölötti kijelentését. Ön idézőjelbe teszi a “katolikus népirtást”, ami felháborító aljasság azokkal a százezrekkel, milliókkal szemben, akiket a katolikus egyház a keresztes hadjáratokban, az inkvizícióban, a zsidók egész országokból való száműzetése során legyilkoltak. Soha egyetlen szervezet nem ölt meg annyi embert, mint a római katolikus egyház, beleértve a nácikat is. Ön itt ne tegyen idézőjeleket. Az, hogy azt mondja, hogy a valdensek, katarok, bohumilok és mások tömeges népirtása “rossz” volt, az egyszerűen gyalázat. Az nem rossz volt, kedves hölgyem, mert rossz a bableves, ha elsózom. Emberek kibelezése, brutális legyilkolása, nem rossz, hanem emberiség ellenes bűncselekmény, embertelen galádság, népirtás, közönséges mocskos gyilkosság. Ez a halálos bűn. Csecsemőket szétszaggattak. Ön hiába mondja, hogy ez volt a kor gyakorlata, mert ezt a gyakorlatot a katolikus egyház irányította, vezettte be, és gyakorolta. A katolikus egyház kötelezte a világi hatalmat a gyilkosságok végrehajtására. Az a kor a katolikus egyház totális uralma alatt zajlott. A világi hatalom nem tépte ki senki belét, és nem szedte ki az agyvelejét, de a katolikus egyház által bűnbocsánat ígérete által toborzott csőcselék, igen. A katolikus egyházon kívüli világ nem volt olyan barbár, mint a katolikus egyház, Moliere és Shakespeare alkotott, Leonardo da Vinci festett, amikor a katolikus egyház tüzes harapófogóval terjesztette a szeretetet, és élve égette azokat, akik más hittek, mint a katolikus dogmák. A katolikus egyház és a világi hatalom nem volt elválasztható, hölgyem. Ugyanakkor, Bibliával a kezében ne mondja senki, hogy ez volt a kor gyakorlata, mert a Biblia világosan megmondja, hogy mi a jó és mi a rossz. Keresztény ember nem hivatkozhat a kor szokásaira, mert neki van Istene, aki megmondja, hogy nem ölhet. Innen is látszik, hogy a katolicizmus nem kereszténység. Aki öl, nem keresztény. Jézus Krisztus nem ölt, nem volt barbár, és azt mondta, hogy aki őt követi, az az ő parancsait kövesse. Barbár lett volna a kor? Vajon kitől és mitől volt az? A szelíd, hegyekben élő valdensektől? Gallileitól? Kik urallkodtak a világi hatalom fölött is? A katolikus egyház megmérgezte, a pápák merényletet hajtottak végre olyan királyok és császárok ellen, akik nem engedelmeskedtek. Közönséges bűnszervezetként működtek, és az is volt, az is maradt. A katolikus egyház mindig elbújik azok mögé a hívek mögé, akik nem követték a katolikus egyház magatartását, hanem emberségesen cselekedtek. De nem Salkaházinak kellett volna zsidókat mentenie, hanem a Vatikánnak. A katolikus egyház, mint szervezet magatartását nem néhány rendes pap magatartása testesítette meg, hanem a pápáé, a püspököké, akik megszavazták a zsidótörvényeket, például. Kit mentett meg a római pápa? Az ablaka alatt terelték a zsidókat, és hallgatott, a szokásos kettős játékot űzték. Akkor jutott először eszükbe, hogy emberek vagyunk, amikor a nácik már a katolikusokat is fenyegették. A katolikus egyház meghamisította az egész történelmet, és a 20. századi szerepét is lehazudja.
    Végül, hölgyem, erre a gyalázatos mondatára már nem is tudok mit mondani: “A létező magyar antiszemitizmus úgymond kompatibilis volt a zsidók létével.” Tehát a zsidó létezésének természtees velejárója az antiszemitizmus, és gratulálnunk kellene a katolikus egyháznak azért, hogy saját maga nem állított fel gázkamrákat, megelégedett a sárga jelzéssel, a gettóval, a kitelepítésekkel, a máglyákkal, az alkalmankénti kibelezéssel. A katolikus egyház létezése első pillanatától kezdve megállás nélkül üldözte a zsidókat, gyilkolta őket, uszított ellenük, a jogaikban korlátozta őket, és mint a cikkemben is írtam, Hitlernek egyetlen zsidóellenes törvénye nem volt, amelyet korábban valamelyik katolikus egyházi zsinat már ne rendelt volna el valamikor korábban.
    Ami pedig a további részleteket illeti, remélhetően jövő tavasszal megjelenik az erről szóló könyvem pontos lábjegyzetekkel, idézetekkel, levezetésekkel, bizonyítékokkal. Ott tanulmányozhatja a valóságot.
    Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  47. Dr. Marcell

    Sok állitásával most nem akarok vitatkozni, de az a minimum ( ha valaki erről a témáról ir),hogy tisztában legyen 1944 március 19 ( a német megszállás)és 1944 október 15( a proklamáció és az azt követő nyilas hatalomátvétel) közötti különbséggel. Mire Szálasék átvették a hatalmat, a deportálások már régen befejeződtek,és jött a gettó meg a Dunába lövöldözés.
    Egyébként a saját nagybátyám mesélte(aki kint volt az orosz fronton),hogy a magyar katonákat néha már a németek zavarták el mikor túlzásba vitték a polgári lakossággal szembeni kegyetlenkedéseket.( persze a Wermacht és nem az SS)Egyébként nem csak a magyar katolikus egyháznak volt sara, hanem a pápának és a Vatikánnak is.Nem véletlen ,hogy ma is( igenis) a nyilas csürhét támogatják és azt tették 2006-ban is.Itt sajnos elképzelhetetlen lenne,ami Prágában történt néhány éve, hogy a prágai érsek(mások mellett) a SAJÁT testével akadályozta meg az ottani újnácik glasszálását Hát erről van szó. Nem kell itt Szent Ambrusig visszamenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. Szolid írta (2013. szeptember 18. szerda 19:57):
    “A különböző zsidó szervezetek elnézik szótlanul a holokauszt újabb megcsúfolását?”
    — El. Eggy szavuk sem volt hozzá.
    Ami itt folyik, az a holokauszt elinflálása. Feltalálták, hogy van gyermek-holokauszt (az ugye nem támadható, mondját a támadók) és felnőtt-holokauszt, ami viszont szerintük legalábbis vitatható.
    Maholnap lesz kiskamasz-, nagykamasz-, ifjú-holokauszt, meg férfi- és nő-holokauszt, meg szőke-, barna-, feketehajú-holokauszt, és így fogják folytatni, amíg a holokauszt szó végképp ki nem üresedik.
    A technika egyébként nem az ő találmányuk: legújabb elődjük Catherine Ashton, az EU külügyi főképviselője. Amikor rákényszerült, hogy mégis terrorszervezetnek nyilvánítsa a Hezbollahot, gondolatban kettáválasztotta a szervezetet nem katonai és katonai szárnyra, és csak a katonai szárnytól határolódott el.
    Ja, és a Horthy-korszak óta nem csak az antiszemiták nem változtak, hanem láthatólag a zsidók sem. A vezetőik ma is pont olyan gyávák és szervilisek, mint az akkoriak voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Ego

    Az utolsó mondatod nagyon vonatkozik Ilan Morra,ez egy kollaboráns,
    holokauszt megcsúfoló,gárdapátyolgató. Szégyen ez a pali, ezt nem látják Izraelben? Méltó társa volt az USA nagykövet asszonynak. Az meg Amerika
    szégyene volt.Shame!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. A cikk nagyszerű és egyúttal elborzasztó írás. Nincs benne egyetlen felesleges szó sem. Úgy, hogy értelmezhetetlen a hosszúságát vitatni. Mindemellett gondolatébresztő is, amit több nagyszerű hozzászólás is bizonyít.
    A katolikus egyháznak az volt a legfőbb baja a kommunizmussal, hogy az valóban és teljes mértékben leválasztotta a világi hatalmat az egyházról. Ezért is hirdetik még ma is a “komenistákkal” szembeni gyűlöletet. Még a szószékekről is. Gyanítom, hogy sok “vallásos” ember éppen eme ideológiai marketing miatt Fidesz-hívő.
    Azt többen és már máskor is leírták, hogy az istenhit és a vallás két különböző dolog. Én is ezt vallom. A vallás az áfium és – sajnos – nem csak a katolikus, hanem a protestáns egyházakban is fellelhetők ilyen irányzatok és még igencsak művelt lelkészeikben is. A protestánsok ugyan legalább kiiktatták a papok és a szentek “közbenjáró” szerepét.
    Gondoltatok már arra, hogy a muszlim vallás is egyisten-hívő és még a szeretetet is hirdeti (persze csak a muszlimok között), de legalább nem hirdeti a “könyvek népének” , vagyis a Bibliára épülő vallások, mint a keresztyéneké és a zsidóké tagjainak a legyilkolását.
    Az a gyűlöletre, féltékenységre, irigységre, kegyetlenségre és hasonlókra épülő hatalmi ideológia, amit BL a cikkében olyan nagyszerűen kifejt, nos az valóban csak pusztulásra vezethet. Az egyetlen reménységünk az lehet, hogy nagyon hosszú azoknak a világhíres művészeknek, költőinknek, íróinknak, tudósainknak, orvosainknak és más értelmiségeinknek a listája, akik NEM tartoztak soha a birka-tömeghez. No és ma is vannak ilyenek.
    Igaz, hogy azokat, akik valami okból itthon, Magyarországon élnek sajnos magával ránthatja a birka-tömeg a pusztulásba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos