Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vidnyánszky lenézi a Nemzeti Színház nézőit 2013. szeptember 20. péntek 10:37 Forrás: AN

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Vidnyánszky lenézi a Nemzeti Színház nézőit

Budapest – Azzal, hogy a Nemzeti Színház élére frissen kinevezett Fidesz-közeli Vidnyánszky Attila többször is dehonesztáló módon nyilatkozott a teátrum előző vezetéséről, nemcsak Alföldi Róbertet kritizálta, de az általa sikeresen vezetett színház nézőiről is lesújtó bizonyítványt állított ki. A Nemzeti Színház (volt) nézőiből alakult Sárga Liliom kulturális szalon tagjai most levelet írtak az igazgatónak.

Vidnyánszky Attila részére

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

Engedje meg, hogy számos teendője közt levelünkkel zavarjuk. Higgye el, nem tettük volna, ha megnyilatkozásainak, illetve az Önnel készült interjúk hangvételének nem lett volna nemcsak a Nemzeti Színház előző vezetésére, kulturális küldetésére, a benne folyó művészeti munka színvonalára, de egyre gyakrabban ránk, nézőkre is negatív, megalázó színezete.

Néhány ember nevében szeretnénk az utóbbi időben, különösen a kinevezése óta tett nyilatkozataira visszajelzést adni. Fogékonyak vagyunk a magyar és egyetemes kultúra, benne különösen a színház iránt, de ideérthetjük a társművészeteket is. S nem csupán képesek vagyunk a művészet befogadására, mindennapi igényünk is ez.

Az Ön nyilatkozatai Alföldi Róbert személyén és a társulaton felül a színházba járó embereket is sértik. Nem tartjuk helytállónak – elegánsnak pedig kiváltképp nem – a Nemzeti Színház elmúlt öt évére visszatekintő kijelentéseit. Úgy látszik, átsiklik afelett, hogy a Nemzeti Színház nemcsak az utolsó félévben működött telt házzal, hanem az azt megelőző időszakban is. Nem vagyunk szakmabeliek, „csupán” azok a nézők, akik megszerettük ezt a kérdéseket feltevő, tehát gondolkodásra ösztönző, nyitottságra tanító, nem kész, dogmatikus válaszokat adó színházat. Nem vagyunk fanatikusok, nem kizárólag a Nemzeti Színházba járunk-jártunk, szeretjük azokat a helyeket, ahol nézőként, a gondolkodásban partnerként tisztelnek bennünket.

Tisztelettel kérjük, ne sulykolja a továbbiakban, hogy az utolsó félév jegyvásárlási hulláma politikai demonstráció volt. Mi ugyanis, akik az évek során részesei lehettünk egy alkotófolyamatnak, a folyamat szép és emlékezetes állomásainak, jól sikerült előadásoknak, csak tettük, ami nézőként a dolgunk: lehetőségeink szerint minél többször látni azt, amit kedvelünk, ami sokat jelent nekünk. Pocskondiázni, becsmérelni a nézőket, a műsorpolitikát és a művészi teljesítményeket csalódást keltő, különösen, ha kultúrember szájából hangzik el.

Kérjük, adja meg a lehetőségét, hogy megtaláljuk a kapcsolódási pontokat, kijelentéseivel ne rémisszen el bennünket még jobban az Ön által igazgatott színháztól.

Budapest, 2013. szeptember 19.

A Sárga Liliom kulturális szalon alábbi tagjai (Több tucat aláírás)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +49 ( 49 szavazatból)
Vidnyánszky lenézi a Nemzeti Színház nézőit, 4.9 out of 5 based on 32 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Falra hányt borsó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. Igen, az.
    Mégis jól tették, hogy megírtàk .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  3. Politikai demonstráció a zsírfidesznyik szerint az, hogy még utoljára annyian kíváncsiak voltak Alföldire, hogy kígyóztak a sorok a pénztáraknál.
    Az is pol.demo. lesz, hogy a kutya sem fog elmenni a fidesznyik kutya rendezéseire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  4. Vidnyánszky előre mentegetőzik, hisz ő sem adhat mást, csak mi lényege…
    Azt azer mégsem mondhatja, hogy azemútnyócév meg a Gyurcsánybajnai….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  5. Vidnyánszky úr, ha van benne kis ügyesség is, kihasználja, amit csinált: kiadhatja az egyetemeknek bérbe a helyet, és a fizikushallgatók fonológiai illetve papírrepülőkkel aerodinamikai kísérleteket végezhetnek a kongásra ítélt teremben…lesz olyan “jó”, mint a PTE Tudásközpontjának cikis része, a visszhangkamra…pont annyi értelme is lesz.
    “De…de legalább nem a zaafődi lesz benne!” Sekély e kéj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  6. mens sana in corpore sano
    Nézzétek Vidnyánszky képét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  7. Nem gyözöm leírní. Kereslet – kinálat törvénye. Nem kell elmenni megnézni az ój darabokat és majd szépen elhal magától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. Én, mint a színművészet legfontosabb résztvevője ( a publikum egy tagja) teljesen azonosulok a fenti levéllel. Ha tehetném, atöbb tucat aláírás mellé odatenném a sajátomat is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  9. Vidnyánszky feljogosítva érzi magát, hogy széltében hosszában az országban kikiabálja, milyen gerinctelen egy nagy magyar! Azt hiszi, ha felszenteltette a Nemzetit, már mindent megtehet? Olyan mint egy elszabadult hajó ágyú.Az a fideszes (bunkó) gőg az arcáról nem tud le olvadni még, de az idő azt is elhozza..
    Magasról lehet nagyot esni. A nézőket nem pótolja egy fideszes potentát pártfogása sem. De majd rájön ő magától, mert előbb vagy utóbb, de helyre teszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  10. Aki Ukrajnában szocializálódott,az ne akarjon mértékadó művész és értelmiségi lenni Budapest színházi világában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  11. Minden igazi csinovnyikban(Vidnyánszki sokszorosan az) ott munkál a teljesítés kényszere. A gazdinak fel kell mutatni valamit. Talán igazán az érti meg ezt, aki elolvassa Cseho leg híresebb novelláját, a Csnovnyik halálát. Én nem kívánom Vidnyánszkiét. Talán, sokszor, az ilyen embernek megváltás volna..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  12. Sorry, muszáj újra írnom, annyi hibát ejtettem.
    Minden igazi csinovnyikban(Vidnyánszki sokszorosan az) ott munkál a teljesítés kényszere. A gazdinak fel kell mutatni valamit. Talán igazán az érti meg ezt, aki elolvassa Csehov leghíresebb novelláját, A csinovnyik halálát. Én nem kívánom Vidnyánszkiét. Bár, sokszor, az ilyen embernek megváltás volna..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. Viszont nem veszik a jegyeket.
    Ez most akkor hogy’?
    Nem akarnak Tamási Áronra tódulni a hívek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  14. Ez a “forgatókönyv” (sajnos szerintem) meg fog ismétlődni a Vígszínházzal is. Eszenyi Enikő-Balázs Péter. Enikő egy több mint 200 oldalas nyilvános pályázatot nyújtott be, míg ez a szerencsétlen fidesz-bérenc nem érti, hogy miért is kellene nyilvánosnak lenni a pályázatának. Nos valakinek el kellene magyarázni neki, hogy pl. többek között azért b…§…meg, mert a közönség kíváncsi lenne arra, hogy mire szeretné (vagy nem szeretné) költeni a pénzét, hogyan lesz garantálva minimálisan, hogy az addigi színvonalat kapják a pénzükért, és egyáltalán, hogy az adófizetők pénzéből mennyit kell betolni ahhoz, hogy ez a társulat is államilag fenntartott, működtetett propaganda intézménnyé silányuljon, mint az Új Színház. Nem is kérdéses, hogy a pöcegödör fasiszta, embernek látszó tárgyai hogyan fognak dönteni…egy jobb világban őszinte szívvel szurkolnék Enikőnek, de, ha valamiféle csoda folytán mégis nyerne, cudar 5 éve lesz, ez viszont nem kérdés… legalábbis ha őszinte tükröt szándékozna tartani a mai magyar társadalom elé, és nem elcsalni a valóságot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  15. Bár az ilyen levelek nem érnek semmot, mert Vidnyánszki nyilatkozatai a fülkeforradalmárok prolitikai és agitációs tevékenységébe illeszkedők (ezért is kapott többek között kinevezést), de demokratáknak meg kell írniuk az ilyen leveleket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  16. kikelet4
    Még jó, hogy visszaolvastam és nem ismételtem meg a mondandódat pedig már le volt írva. Annyival egészíteném csak ki, hogy ismerős lehet ez a mai magyar valóság egy ukránnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Kikelet, nem az a baj, hogy “Ukrajnaban szocializalodott”! Aki pedig ezt irja vajon mennyivel kulonb annal, akirol irja? Nem Vidnyanszky vedelmeben mondom, remelem erti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. “Pocskondiázni, becsmérelni a nézőket, a műsorpolitikát és a művészi teljesítményeket csalódást keltő, különösen, ha kultúrember szájából hangzik el.”
    Kultúrember nem nyilatkozik úgy, nem mond olyasmiket, amiket ez a fazon, akinek kultúremberek ezt levelet írták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Ez az ukrajnai fickó a SZU-ban szocializálódott, mit várhatnánk tőle?
    Kultúrált, intelligens megnyilvánulásokat?
    Ő előveszi verbális AK 48-asát, és így kommunikál.
    Szégyen, hogy ilyen ember kezébe került a magyar kultúra egy szelete.
    Remélem, hogy ténykedése érdemeinek felismerésével ér véget.
    Nem rajongok azokért a megélhetési színészekért sem, akik beálltak mögé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Sajnos pár nappal ezelőtt nem megvédtem ugyan az említett urat, de mérsékletre intettem a nem igazán szellemes és durva szavakat használókat. Meg aztán azt is írtam, hogy várjunk egy kicsit, bármennyire is rossz előérzeteink vannak.
    Most azonban mindenkit megkövetek, aki akkor “nekem esett”,. Igazuk volt.
    Azt hiszem, hogy ez az ember képtelen lesz bármilyen udvarias, igazi emberhez méltó folytatásra, mert a bemutatkozás első rossz hibáit nem oldja, hanem tovább lapátolja a szemetet, ami úgy tűnik, hogy mégis sajátja. Akármilyen tehetségesnek is mondják, most már nem fogok egyetlen jegyet sem venni, látatlanban ítélkezem tehát, de ezt ma már nem szégyellem.
    Remélem, hogy regnálása valóban átmenetii lesz és mehet oda vissza, ahonnan jött. A senkik közé. Kerényivel kézenfogva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. én meg aszondom,ukránból jött malacokkal nem foglalkoznék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. A baj ott kezdődött, hogy voltak akik nevüket adták a bizottságban, hogy eldöntsék, Vidnyánszky a nyerő!
    Azóta pedig egyre több “művész” állt be a sorba….ha ők igen, akkor mit várjunk a zemberektől?!
    2011. március 15-i ünnepélyen egy “művésznő” elszavalta a cenzúrázott Petőfi verset – na ilyenek szolgálják mostanában a hazát.
    Petőfi 25 évesen az életét adta azért, hogy legyen béke, szabadság és egyetértés, most kellene megkeresni a sírját – ahol nagyon mozog a földhalom…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. A mostani hatalomban meg kell nézni, van-e egyáltalán szakértő, de legalább olyan, aki meghallgatja a szakértőket vagy megfogadja a szakértők tanácsát?!
    -
    Minden törvénykezés úgy zajlik, hogy ötletelnek – semmiféle háttértanulmány, egyeztetés nem történik – ezért lehetséges a gránitba vésett alaptörvénynél is 5x-i módosítás….olyanná lett, mint a futóhomok, a sivatagba való, nem az életünk alapjává tenni!
    - Magyarország ma így működik:
    Cölöp-teknős:
    Mit keres egy teknős egy cölöpön?
    Hogy került oda, biztosan nem magától, mert az egyáltalán nem az ő közege!
    Fogalma nincs éppen ezért, hogy mit csináljon ott fenn?
    Sokkal magasabban van, mint amit a képességei megengednek.
    Az ember pedig elgondolkodik, hogy ki volt az a hülye, aki a teknőst oda feltette?!
    De vannak ugye a vakegerek, akik szerint jó az irány és jó úton haladunk….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Lehet hogy szégyellnem kellene, de ezeket, köztük a Miskolcot megszálló románokat is, nem tudom magyarnak tekinteni.
    .
    Nevük, eleik, nyelvtudásuk ellenére sem tudom magyarnak tekinteni őket.
    .
    A kutyasz@r nemzeti szalaggal átkötve, kokárdával díszítve sem lesz sohasem csokoládé, csak ezeknek.
    .
    Nekem továbbra is kutyasz@r marad, akármivel díszitik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Ma döntenek:
    -
    http://www.hir24.hu/kultura/2013/09/26/kikerult-balazs-peter-titkos-vigszinhaz-palyazata/#a3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Új pályázatot írnak ki a Vígszínház igazgatói posztjára is.
    Balázs Péter 70 évesen már kimaradhatna ebből a játékból!
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=679961

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Fél a Nemzeti Színház a saját nézőitől 2013. október 6. vasárnap

Kiáll Alföldi mellett a Demokratikus Koalíció 2012. június 24. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos