Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kiáll Alföldi mellett a Demokratikus Koalíció 2012. június 24. vasárnap 10:00 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kiáll Alföldi mellett a Demokratikus Koalíció
Budapest – Megütközéssel fogadta a Demokratikus Koalíció, hogy az elmúlt napokban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és L. Simon László kultúráért felelős államtitkár is arról beszélt, változás várható a Nemzeti Színház vezetésében, közölte a Gyurcsány Ferenc volt kormányfő vezette DK alelnöke, hozzátéve: pártja kiáll a színházat irányító Alföldi Róbert mellett.
.
A DK elfogadhatatlannak tartja és visszautasítja azt „a nyilvánvaló kormányzati szándékot, hogy az ország első színházát a kormánypárt hamis ideológiájának a szolgálatába állítsa”, írta Niedermüller Péter, aki szerint a Nemzeti Színház Alföldi Róbert irányítása alatt modern, európai színvonalú, izgalmas szellemi, művészeti műhellyé vált.
.
A DK felszólítja a kormányt, hagyjon fel a neki nem tetsző kulturális irányzatok, a modern művészetek hazai intézményei elleni támadásokkal, ne avatkozzon bele a pályázati eljárásokba, fogadja el a kulturális sokféleséget, és vegye tudomásul, hogy a kulturális kormányzat egyedüli feladata a művészi alkotás szabadságának biztosítása, közölte a politikus.
.
Alföldi Róbert korábbi évadzáró sajtótájékoztatóján elmondta, jövő július végén lejár főigazgatói megbízatása. „Elméletben ez az első ötéves periódusom utolsó éve lesz. Ha úgy alakul, hogy tényleg az utolsó, életem legfontosabb öt éve”, fogalmazott, hozzátéve azonban, hogy ha a fenntartó főigazgatói pályázatot hirdet, pályázni fog.
.
L. Simon László ugyanakkor vezetőváltást valószínűsített a Nemzeti Színház élén. A hétfőn hivatalba lépett, kultúráért felelős államtitkár a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában hozzátette, hogy szerinte korai még a kérdésről beszélni. Mint mondta, először meg kell várni, hogy Alföldi Róbert egyáltalán megpályázza-e még egy ciklusra a teátrum vezetését.
.
„Majd meglátjuk, hogy pályázik-e. Nagyon sok tehetséges színházigazgató-jelöltet látok. Egyébként Alföldinek vannak érdemei, és vannak olyan krakéler dolgai is, ami miatt sokan támadták. Ha pályázik, akkor majd meglátjuk, hogy kik fognak vele együtt pályázni, hogyan fog felállni a szakmai kuratórium”, fogalmazott. L. Simon László. Hozzátette, a pályázati esélyek latolgatásával mindenekelőtt érdemes megvárni, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vagy esetleg Orbán Viktor miniszterelnök nem vonja-e magához a döntési jogkört.
.
„Én egyébként azt gondolom, hogy a Nemzeti Színház élén vezetőváltás lesz, de nem akarok találgatni”, fűzte hozzá az államtitkár.
.
Amennyiben Alföldi eltávolítására kísérletet tesznek, az nyilvánvalóan nem lesz más, mint újabb gesztus a Nemzeti Színház igazgatóját homoszexualitása miatt folyamatosan támadó Jobbik homofób szavazóközönsége felé, mint arra ötven amerikai szenátor a minap Orbán Viktornak írott közös levelében is felhívta a figyelmet: „A Jobbik (…) támadást intézett olyan munkavállalók ellen, akik melegek lehetnek, és állítólagos homoszexualitása miatt Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója eltávolítására szólított fel.” A színigazgató heti rendszerességgel különféle nyilas hecc- és szennyportálok gyűlöletkampányának célpontja.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 20 szavazatból)
Kiáll Alföldi mellett a Demokratikus Koalíció, 4.4 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

51 Reader’s Comments

  1. BIMBO
    Egyébként furdal a kíváncsiság, ugyan áruld már el, hogy most éppen kit tartottál viccesnek? Ez a hazafinak lenni-ség pedig érdekes kérdés. Úgy hazafinak lenni, ahogy a fizeSS elvárja, úgy tényleg nehéz. Vakon, a tényekkel ellentétben, mindent csak támogatva…. A mi eszményünk a hazafiságról, hogy nem Orbán, hanem az ország érdekét nézzük, és a kettő szerintünk a legritkább esetben esik egybe!
    (akinek nem tetszik, vegye egyes szám első személyű állításnak)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK szembesíti Bajnai Gordont 2013. szeptember 15. vasárnap | AN

Megtámadták Alföldi Róbertet Szentendrén 2013. szeptember 2. hétfő

Az EP határozatban ítélte el a homofóbiát 2012. május 25. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos