Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nemzetközi körözés Orbán haverja ellen 2013. szeptember 27. péntek 17:08 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nemzetközi körözés Orbán haverja ellen

Zágráb, Budapest – Mint egy szökésben lévő bűnöző, nagyjából olyan Hernádi Zsolt jelenlegi státusza. Nem hagyhatja el Magyarországot, mert az Európai Unió országaiban sehol sem érezheti magát biztonságban. Idehaza szabadon mozoghat, mert Polt Péter ügyészsége ügyel rá, nehogy baja essék az Orbán Viktor közeli ismerősének számító Mol-vezérnek. Hernádit a horvátok azzal vádolják, hogy 10 millió euró kenőpénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek.

Vizsgálati fogságot rendelt el a zágrábi megyei bíróság pénteken Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen, ami alapját képezi annak, hogy európai elfogatóparancsot adjanak ki ellene.

A bíróság honlapján közzétett közlemény szerint a korrupció és a szervezett bűnözés elleni fellépést irányító horvát ügyészség (USKOK) javaslatára rendelték el az őrizetbe vételt, szökés veszélye miatt.

A közlemény szerint az USKOK nemzetközi jogsegély keretében kétszer kérte Hernádi Zsolt meghallgatását a magyar hatóságoktól, amelynek nem tettek eleget, arra hivatkozva, hogy magyar nemzeti érdekekről van szó. Ezt követően kérték, hogy kézbesítsenek gyanúsítotti idézést Hernádinak horvátországi meghallgatásra, aminek állításuk szerint a magyar hatóságok szintén nem tettek eleget. A kérést szeptemberben megismételték, és szeptember 25-re az USKOK beidézte Hernádi Zsoltot.

A zágrábi megyei bíróság honlapján található közlemény szerint a magyar fél nemzeti érdekekre hivatkozva ismételten elutasította a kérvényt. Az idézést a magyar média is közzétette, valamint Csányi Sándort, a Mol igazgatóságának alelnökét is tájékoztatták róla, amikor szeptember 18-án Zágrábban a Mol és a horvát kormány közötti megbeszélésen vett részt.

A bíróság szerint az, hogy Hernádi Zsolt – annak ellenére, hogy tudja, Horvátországban nyomozás folyik ellene vesztegetés bűntettjének vádjával, valamint, hogy az USKOK kijelölte a kihallgatás időpontját is – nem szándékozik önkéntesen megjelenni és saját védelmében felszólalni a horvát hatóságok előtt, egyértelműen azt jelenti, hogy akadályozza a nyomozás folyamatát – áll a nyomozati fogság elrendelésének indoklásában.

A Jutarnji List című zágrábi napilap szerint az USKOK azért kérvényezte a bíróságtól a vizsgálati fogság elrendelését, mert ezzel lehetővé válik, hogy európai és akár nemzetközi elfogatóparancsot adjanak ki ellene. A lap szerint a korrupció és szervezett bűnözés elleni fellépést irányító horvát ügyészség Hernádi elérhetetlensége és a magyar igazságszolgáltatási szervek folyamatos elutasítása miatt döntött úgy, hogy kéri a vizsgálati fogság elrendelését.

A Vecernji List című zágrábi napilap internetes oldalán azt írta, hogy a nemzetközi elfogatóparancs kiadását követően “Hernádi Magyarországon biztonságban lehet, mivel az ottani igazságszolgáltatási szervek nem akarják büntetőeljárás alá vonni, és nem is adják ki, de sehol máshol Európában nem lesz biztonságban”.

A Vecernji List úgy fogalmazott, hogy a zágrábi bíróság szerint Magyarországon nem fogják letartóztatni Hernádit akkor sem, ha európai elfogatóparancsot adnak ki ellene. Várhatóan továbbra is nemzeti érdekekre hivatkoznak majd. A Vecernji List cikke szerint a magyar szervek továbbá azt is felhozhatják indoknak, hogy Hernádi Zsolttal szemben lefolytatták a nyomozást, és minden gyanú alól felmentették. Zágrábban viszont úgy gondolják, hogy nem lehetett Hernádi ellen semmilyen vizsgálatot lefolytatni, mert minden bizonyíték az USKOK-nál van.

Hernádit azzal gyanúsítják, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát kormányfőnek annak érdekében, hogy a Mol meghatározó befolyást szerezzen a Mol-INA vállalat irányításában. Az úgynevezett Mol-INA-ügyben az USKOK 2011-ben rendelt el nyomozást Ivo Sanader és Hernádi Zsolt ellen.

A zágrábi megyei bíróság tavaly novemberben első fokon háborús nyerészkedésért, hivatali visszaélésért és vesztegetés bűntettének elkövetéséért – nem jogerősen – 10 év börtönre ítélte Ivo Sanader volt kormányfőt. Az egyik vádpont szerint Sanader a magyar Mol olajipari társaságtól 10 millió euró kenőpénzt kapott, hogy ennek fejében a Mol irányítói jogokat szerezzen az INA felett, a veszteséges gázüzletág kivételével.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 33 szavazatból)
Nemzetközi körözés Orbán haverja ellen, 4.8 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Előbb vagy utóbb, de mindenkinek fizetni kell a tetteiért; és vannak akik felelősséggel vállalják azokat, és úgy látszik vannak akiknek ügyészisegítség jár az igazságszolgáltatás elöli bújkáláshoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (42 szavazatból)
  2. Úgy látom, figyelve a híradásokat, hogy a magyarok nem értik, miért ilyenek a horvátok, miért “merték” kiadni a körözést.
    Nos, vannak olyan országok, ilyen például Csehország vagy Horvátország, ahol a korrupció -ilyen szinten- nem elfogadott. Küzdenek ellene.
    Mi magyarok jókat nevetünk Zuschlag-on, aki a mostani bandához képest csak ez kezdő kisiskolás volt. De azt már a “zuschlagozó” magyarokat nem zavarja, hogy a “mutyi” szó új értelmet nyert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  3. Szerintem adjanak Hernádi Zsoltnak a Miniszterelnöki Hivatalban egy baltát és küldjék ki……
    Ha Hernádi tiszta, akkor ez kiderülne Zágrábban is…..
    .
    És Orbán után szabadon :
    Hajrá Horvátország, hajrá horvátok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  4. Nem Belgrád, Budapest, hanem:
    Zágráb, Budapest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Hernádi, Papcsák, Orbán, Lázár, Rogán, Kósa, Áder – rendszer szintű korrupció.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (39 szavazatból)
  6. Végül is:
    Alkotmányba rögzíteni, hogy a mi kutyánk kölykeinek megengedett a nemzeti korrupció, oszt jónapot !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  7. Ti milyen eljárásra számítotok a horvátoktól, amikor a magyar ügyészségnek kellett azt is kinyomozni, hogy a 2 ciprusi cég, amelyik állítólag a kenőpénzt utalta, orosz befektetőké?

    ” Az magyar ügyészség adatai szerint az említett ciprusi cégek 2009 júniusában valóban tanácsadói szerződéseket kötöttek – összesen tízmillió euró értékben – egy horvát nagybefektető érdekeltségébe tartozó svájci gazdasági társasággal, a Xenoplast & Shipping AG-vel, de ezek a szerződések nem a kötődnek sem a Molhoz, sem a vezetőihez vagy képviselőihez.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. Mi megvédjük a mieinket! Akinek Orbán a kezét fogja, annak bántódása nem lehet. A Gripen ügyből lett valami? Na ugye. Ott is erős a kézfogás, Polt meg tudomásul vette. Itt is úgy fog csinálni. Elvégre a mi kutyánk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  9. Orbán nagyon szereti magát körülvenni labdarúgó mérkőzéseken köztörvényes bűnözőkkel. Ezek a baráti találkozók rendszerint megörökítésre kerülnek, tehát letagadhatatlanok. Igaz, hogy egyik sem volt “közgyűlés”, de a maffia nem is ad az ilyen adminisztratív formaságokra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  10. Háttt…ez már azért valóban kínos.
    Pláne ha távollétében el is ítélik !
    Mert akkor a Háború utáni Argentínával kerülünk egy megítélés alá , ahol köztudottan menedéket kapott mindenki akinek bíróság elé kellett volna állnia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  11. Ujjab haverjat körözik a csuti zsebdiktatornak, langyos, meleg, forro mint a szembekötös jatekban. Remelem hamarosan a Polgari Bünszövetseg elnöket fogjak körzni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  12. Az ember csak a fejét csoválja mert már ettöl az egész gaztettektöl ,h@nyni tud!
    Nem zörög a haraszt ha a szél nem fujja, csak abba reménykedem Románia is tesz ezek a rablok ellen, mert ugye ott meg a tökés.”Magyarország szégyenei” Mert ezeknek mindnek megkell hogy legyenek( bizonyitékok), és akkor jö el az itélet, mondja Krisztus! ” Az meg már itt van tyuklépésre! Amen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  13. Kitti nem tud rendesen magyarul, nyilván román, de teljesen igaza van. Nem kell leminuszolni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Sokkal jobban tetszene a cím, ha nem lenne ott a “haverja” :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Nagyon jó ötlet zorka, maximálisan egyetértek = sokkal jobban mutatna a cím!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. A horvátok valszeg azt sem értik, hogy miért ennyire érinthetetlen ez az ember itthon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  17. Most akkor mi van? Magyar Kormany nem tamogatja a Horvat Kormany gonosz multik elleni harcat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  18. EGYERTELMU A KORRUPCIO MEGVETTEK AZ ELNOKOT DE OTT EZERT BORTON JAR MINDEMKINEK ! NAGYON HELYESEN ! NALUNK SEMMI NEM JAR HA FIDESZES VAGY , UGYESZSEG EGYSZERUEN NEM HAJLANDO NYOMOZNI AZ ALJAS UBER KORRUPT CSALO ORBAN ES TARSAI UTAN ! AKKOR MEGKERDEZEM KI NYOMOZHAT A KORRUPT MAFFIOZO UGYESZSEGI KOZMUNKASOK UTAN????? POLT IS TAGJA MAFFIANAK EZ IS EGYERTELMU!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  19. Jó, hogy egyenlőre még a jog mögé bújhat Hernádi Zsolt, de amikor Magyarország sorozatos jogsértéseket követel el, előbb utóbb mindenkinek elege lesz a joggal való sikertelen kísérletezéssel a jogsértőkkel szemben és egy másik jogot, az ököljogot fogják alkalmazni. Márpedig a nagyfiúknak erre van pénze, eszköze ereje.
    .
    Még egy adag szemétkedés és változni fog a szitu. Márpedig a jelenlegi kormány folytatni fogja a a szemétkedést mert aljasságával egy olyan zsákutcába manőverezte magát amelynek nincs kijárata.
    .
    Az idő, a tettek súlya és hatása egy exponenciális görbe. Lassan indul sokáig vízszintesen, alig emelkedik, semmi nem észlelhető, majd rövid bizonytalansági szakasz után meredeken, szinte semmi idő alatt felível átcsap függőlegesbe és egy pillanat alatt az égbe szökken.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Elnézve a fenti képet:
    Orbán Hernádi fejére köpködi a szotyit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  21. Végjáték a Duna mentén…
    -
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130927_Nincs_Hernadi_ugy#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Az sem állhat nagyon távol az igazságtól, hogy ebben az ügyben is Orbán áll a háttérben, hiszen Hernádi a nemzeti olajvállalat regionális expanziójának jegyében, a fidesz embereként került a MOL élére. Így nyerhet értelmet az, hogy Polt, azaz a fidesz ügyészsége azt kommunikálja, hogy nem történt semmi, még csak megkeresést sem kaptak az ügyben a horvátoktól. Ha visszamegyünk egy kicsit az időben, akkor az is világossá válhat, hogy a Grippen vadászgépek korrupcióról elhíresült ügyében is elképzelhetetlen, hogy fideszes magyar politikusok Orbán tudta nélkül, önállóan tárgyaltak volna a magyar származású Alfons Mensdorff-Pouilly gróffal, akinek több ország bírósága előtt kell felelnie a korrupciós ügyekben betöltött szerepéért. Az megint csak a hab a tortán, hogy a svéd államügyészség a gróf magyarországi kapcsolataira vonatkozó terhelő adatokra bukkant az ügy vizsgálata nyomán, melyek átadását hivatalos úton felkínálták a magyar ügyészségnek. Valamilyen titokzatos oknál fogva a Polt – féle pártügyészség nem élt a felkínált lehetőséggel, hanem visszautasította a svédek által végzett nyomozás során összegyűlt adatokat.
    Ha nincs Magyarországon ügy, akkor nincsenek bűnösök sem. Pláne akkor, ha a szálak Orbán Viktor köreihez, vagy a hozzá közel álló személyekhez vezetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  23. A magyar szügyészség szerint, nem bűnös és ha hol polt, hol nem polt ezt mondja, akkor ez úgy is van!
    Való igaz, hogy Sanader 10 évet kapott, de az más….mert itt mis-más van!
    -
    Tobint nem adják ki az írek, mi pedig nem adjuk ki Hernádit – oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Hat Hernadi, akkor az adriai vakacioknak lottek. Sebaj, az azeri uj baratok szeretettel varnak, meg egy eloleptetesrol is szo lehet… az uj azeri utlevellel minden moszlem orszagban garantalt lesz a tiszteletbeli diplomata statusz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  25. Maffia-baloldalazzanak még egy kicsit a narancsosok…aztán majd nagyot koppannak, mint az éji bogarak a falon és lepottyannak, vissza, a való világba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Eljő az idő amikor Orbánra is Nemzeti körözést adnak ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. “A Vecernji List úgy fogalmazott, hogy a zágrábi bíróság szerint Magyarországon nem fogják letartóztatni Hernádit akkor sem, ha európai elfogatóparancsot adnak ki ellene.”
    .
    Magyarország többé csak földrajzilag Európa része.
    Nem nevezhető a Demokratikus államok soraiba.
    A Diktatúra posványában, mocskában tocsoghatunk és elviselni kénytelenek vagyunk egy korrupt maffiát. Ez a maffiát mi megtűrjük, esszük a nekünk öntött moslékot …
    Kertésznek igaza volt! De mennyire igaza!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Az a hír járta, hogy Hernádit Csányi fogja képviselni.
    -
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/09/26/csanyi-nem-hernadi-miatt-hivtak-a-horvat-rendorsegre/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. És még volt pofája a szőke kiflilópónak arról szónokolni, hogy Bajnai bűnözővel tárgyalt.
    A fidesz ezzel szemben kizárólag bűnözőkkel tárgyal, ilyeneket alkalmaz, ha kell megvédi őket, (nem úgy, mint a magánnyugdíjat) mert az egész fidesz egy bűnszervezet. Kubaszov élcsapatában az Sz Ferenc nevű gyilkossal, meg a székházgyujtogató, kocsiborogató békés tüntetőkkel csupa feddhetetlen gazember.
    Mikor ez a rablóbanda elkezd maffiabaloldalazni, kinyílik az ember zsebében a bicska.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  30. A baltas gyilkos eset utan ha valaki jogrol vagyigazsagrol beszel MO val kapcsolatban, az vagy Hazug DISZNO, vagy OSTOBA, vegy meggyozodeses FIDESZES ami minde a ket elozo kategoriat is magaba foglalja.
    Csak azt mondja meg valaki hogy miben remenykedik az aki remenykedik.
    OK. Tudom a fidesznyik disznok sehol nem elhetnek ilyen jol ilyen alacsony teljesitmennyel. A jobbikosok meg mashol kisebbsegben lennenek es igazan jol MO-n lehet magyarkodni ( hangoztatni hogy mas a hibas es semmiert nem vallalni a felelosseget). A baloldal meg addig agal amig nem kerul hatlomra es akkor ugyanazt teszi mint a fidesz.
    Na de mitol/mikor lesz vegre JO ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán haverja újra bajban 2014. március 31. hétfő

Orbán barátja továbbra is bajban 2014. március 22. szombat

A rendőrautóban halt meg a Simon-ügy érintettje 2014. március 20. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos