Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem a jobb- és baloldal küzdelméről szól a választás 2013. szeptember 13. péntek 9:22 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem a jobb- és baloldal küzdelméről szól a választás

Budapest – Bajnai Gordon volt miniszterelnök szerint nem a jobb- és baloldal küzdelméről szól a jövő tavaszi országgyűlési választás, hanem arról, hogy “a korrupció, a lenyúlás, a maffiaállam bebetonozódik-e, vagy sem”, és ez – szerinte – sorsfordító kérdés.

Az Együtt-PM szövetség vezetője csütörtök este egy óbudai lakossági fórumon úgy vélte, ha 2014-ben a jelenlegi kurzus a helyén marad, akkor a magyar gazdaság leszakad, a társadalom szétszakad, az ország pedig kiszakad Európából.

Mint mondta, nem igaz az a kormányzati propaganda, amely szerint ma Magyarország jobban teljesít, de szerinte az ország jobbat érdemel, és többre is képes. Bajnai Gordon szerint a választás tétje egyebek mellett az, hogy lesz-e gazdasági növekedés, meg tudják-e állítani az elvándorlást, és Magyarország bent tud-e maradni az Európai Unióban. Arról beszélt, programot indítanak azzal az üzenettel: “gyere haza, maradj itthon!”

Az ellenzéki szövetség választási együttműködéséről, a szavazók teendőjéről szólva azt mondta, az első szavazattal a közös egyéni jelöltre kell majd szavazni, míg a második, listás szavazattal azt választhatják meg, ki legyen a miniszterelnök, illetve az új kormánykoalícióban melyik pártnak milyen súlya legyen.

“Az első x-szel küldd el Orbánt, a másodikkal válaszd ki, ki vezesse az országot” – fogalmazott. Az “Orbán utáni világról”, esetleges kormányra kerülésükről szólva azt mondta, nem a “bosszúállással” indítanának, hanem azt szeretnék, “legyen végre új kiegyezés” Magyarországon, szűnjön meg az örökös háború, legyen építkezés.

Az Óbudai Kulturális Központban teltház előtt zajló fórumon Bajnai Gordont egyebek mellett a devizahitelesek problémáiról kérdezték. Az Együtt-PM szövetség vezetője több megfontolandó példát is említett az érintettek megsegítésére, így például azt, amely szerint a bankok, az őket terhelő különadók egy részét leírhatnák, ha azt direkt módon a devizahitelesek megsegítésére fordítanák.

A Demokratikus Koalícióval (DK) való kapcsolatról azt mondta, ők is fontos részét képezik a kormányváltók táborának, ezért szeretnék, ha benne lennének az ellenzéki összefogásban. Hozzátette: ezért kötöttek Mesterházy Attila MSZP-elnökkel olyan megállapodást, amibe “bekalkulálták” a DK bevonásának lehetőségét. Azt hangoztatta, veszélyesnek és károsnak tartja, ha ellenzékiek egymás mellett indulnának a választáson.

Arra a kérdésre, hogy ha kormányra kerülnek, mit tudnak tenni a kétharmados törvényekkel, úgy fogalmazott: “ha nem lesz kétharmad, akkor olyan ajánlatot fogunk tenni a friss ellenzéknek, amit az nem tud visszautasítani”.

Hozzátette: az ezt érintő taktikáról nem kíván többet mondani. Bajnai Gordon szerint, ha “világos és egyértelmű” többségük lesz, akkor az új kormánynak a változtatást valamilyen politikai alkuban el kell majd tudnia érni.

Szabó Tímea, a szövetség társelnöke egyebek mellett arról beszélt, ha valaki a Fideszre szavaz, akkor Kövér Lászlóra szavaz, aki – szerinte – “világossá tette a minap, hogy ha megint a Fidesz nyer, akkor megszüntetik a parlamenti törvényhozást és mindent a kormány fog irányítani”.

Aki Orbán Viktort támogatja majd, az arra szavaz, hogy fiai és lányai elhagyják az országot, mert nem akarnak munka nélkül élni, aki a Fideszt keresi a szavazólapon, az a szabadság kulcsát dobja a kútba – fogalmazott.

Azt is mondta, nem tudja elfogadni, hogy az országban előbb jusson focira, stadionok építésére, mint a gyerekekre. Szerinte a kormánynak felborult az értékrendje. Azt hangoztatta, szakítani kell az elmúlt évek hibáival, mert azok szociális válságot okoztak az országban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 23 szavazatból)
Nem a jobb- és baloldal küzdelméről szól a választás, 5.0 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Hát, én alapjáraton elég optimista vagyok, de egy percig sem gondolom komolyan, hogy ezt a jellemtelen társaságot, demokratikus választásokon le lehet váltani. Nem azért hülyítették el a lakosság arra fogékony nagy részét, hogy 8 év ellenzékiség(ellenségeskedés) után a megszerzett játékszerüket ,csak úgy odaadják, 4 év kormányzásnak nevezett mocskoskodás után. Hiába lesznek itt EBESZ megfigyelők, mert a határokon túlról érkezett voksok, mind szabályszerűen fideszre leadott szavazatok lesznek. Hiszen ott kint már, a tőkés féle gennyládák, intézik a dolgokat. Én be fogom ikszelni a DK-t, oszt lesz ami lesz. Ezeknek a rothadékoknak,csak a nyilatkozatait kell figyelni, min. 2018-20-ig szövögetik a terveiket, és tele vannak önbizalommal,és csak vigyorognak, viháncolnak, ez sokat sejtet. Jön még egy rezsicsökkentés, jön vagy négyszázezer határon túli szavazat, oszt annyi. Nem akarom én senkinek a reményeit bántani, de jó lesz a realitás talaján maradni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (43 szavazatból)
  2. Ez igy van. Nem a jobb ill. baloldal küzdelme folyik..

    Ahol a JO a gonosz,,,,,es a gonosz a jo
    Ahol az Igaz a hazug, es a hazug az igaz
    Ahol a Becsületes a tolvaj, es a tolvaj a becsületes
    Ahol a hit helyett, az eröszakos valläst hirdetik
    Ahol a Szeretet helyett, a gyülöletet terjesztik
    Ahol a Beke helyett, a häborut eljenzik
    ez az orszäg NE LEGYEN A HAZÄM………………………………….(nemet klaviaturäm van)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  3. Vicsi! TEDD AZT! Én is a DK-ra szavazok ,mert szerintem Mesterházy nem való miniszterelnöknek.Egy icipicit hasonlít Orbánra,bár sosem lenne olyan aljas,mint Orbán! Azt mondják,nem szabad a DK-ra szavazni,mert nem jutnak be a parlamentbe,de szerintem ,ha a híveik mind rájuk szavaznak,bejutnak! Sokkal többen szavaznának rájuk,mint az a közvélemény kutatásokból kiderül.Okoz még meglepetést a DK! HA M ÁR BENN VANNAK a parlamentben,akkor a finnyások összeállnak velük és talán a baloldal alakíthat kormányt! PERSZE,HA BELEGONDOLOK,akkor jobb lenne ,ha Orbán maradna hatalmon és 1-2 év alatt végleg megbukna!Mindig a szocikra maradt azMDF és a fideszes kormány rossz gazdaságpolitikájának a rendbetétele és akkor a ” bölcs” nép a szoci kormányokat szidta!!!!Mindenesetre Gyurcsányékra kell szavazni,mert be kell jutniuk a parlamentbe! ORBÁN TŐLE RETTEG LEGINKÁBB!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (40 szavazatból)
  4. Jó lenne ha Bajnai az Együtt-PM listáján ajánlana fel helyeket Gyurcsánynak és a DK-nak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  5. http://www.pupublogja.hu/2013/09/mirol-szol-kuzdelem-bajnai-szerint.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Ki Bajnai propaganda főnöke? Csak a háttérdíszletek miatt kérdezem. Van neki fogalma a magyar szavazók anyagi helyzetéről, ízléséről és ítélőképességéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  7. Persze, hogy nem a jobb és baloldal küzdelméről szól ez a választás. Arról szól, hogy a hülye ellenzék, mint marakodik a várható koncon. Sajnos kispályás, stílustalan bagázs az egész. Önös érdekek vezérlik a hatalomra vágyókat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  8. Kiflicsücsök már megint bukott maffiabaloldalról beszél – narancsék háza tájékán biztosan minden rendben van!
    Óvodás stílus de egyre több ember látja, hogy a saját dolgaikat kenik a másik oldalra!
    http://propeller.hu/itthon/2777355-fidesz-bukott-baloldal-bunozokkel-keszul#v933914

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Sajnálom, hogy Bajnait nem zavarja a III. Köztársaság megdöntése és az Alkotmány felrúgása, sőt kiegyezést akar a 2010-es szabad vásztásokat fülkeforradalomnak hazudókkal, a demokratikus jogrend megdöntőivel. Azt persze nem mondja meg, hogy miben akar kiegyezni egy vesztes FIDESZ-el. Ugyanakkor azt megmondja, mi a “feladata” a választónak. Nem az, hogy arra adja a szavazatát (szabadon), akinek a programja számára vonzó, hanem az Ő és Mesterházy által jóváhagyott (koordinált) egyéni jelöltre, s rá vagy Mesterházira. Ez egy igazi demokrata kínálata?.Nem hiszem. Bajnai a “Demokratikus Koalícióval (DK) való kapcsolatról azt mondta, ők is fontos részét képezik a kormányváltók táborának, ezért szeretnék, ha benne lennének az ellenzéki összefogásban. Hozzátette: ezért kötöttek Mesterházy Attila MSZP-elnökkel olyan megállapodást, amibe “bekalkulálták” a DK bevonásának lehetőségét.” – ami nevetséget, sőt felháborító annak az embernek a szájából, aki nem volt hajlandó leülni a DK-val tárgyalni, aki azt mondta, hogy az Mesterházy feladata, és aki párttársaival együtt egy éve ugyanazt mondja a DK vezetőjéről, mint a FIDESZ, hogy mindenért egyes egyedül Ő a hibás, ami egyáltalán hibának tekinthető és amit a FIDESZ karakter-bérgyilkosai hazudtak éveken keresztül. A hírekből azt látom, hallom, hogy olyan emberek akarnak “korszakváltás”-t csinálni, akik letünt módszerekkel igyekeznek magukhoz édesgetni a választókat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  10. Három évvel ezelőtt részt vettem egy fórumon (akkor még nem volt DK, hanem az MSZP-belüli külön platformban próbálta Gyurcsány képviselni a reform elképzeléseit). Már akkor beindult a Fidesz borzalmas államátalakítási gőzhengere (alkotmány helyett alaptörvény). A fórumon főleg őszhajú, sokat tapasztalt embereket láttam, akik sorra azt kérdezték Gyurcsány Ferenctől, hogy miért nem akar 2014-ben miniszterelnök lenni? Őszintén és logikusan válaszolt: Többek között azért, mert megtapasztalta, hogy milyen a többség támogatása nélkül kormányozni, de véleménye szerint ezt a trágyadombot azoknak kell eltakarítani, akik létrehozták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  11. Mesterházy — mint Gyurcsány megjegyezte — még azt sem tartotta fdontosnak, hogy a formára adjon egy kicsit, amikor kirúgta a tárgyalásokról. Azokról a tárgyalásokról, amelyen Bajnai részt sem akart venni, le sem akart ülni tárgyalni Gyurcsánnyal. Gyurcsány mindvégig azt mondta, hogy azért mégis tárgyalni kéne ne csapjuk be az ajtót.
    Hogyan csapódott le mindez?
    Úgy, hogy Mesterházi és Bajnai féltékenyen őrzi a territóriumát, és csak olyan kutyát enged be, amelyik (1) nem tart igényt a szukákra és (2) a ruhatárnál leadja a csak rá jellemző szagú szagmirigyét. Az tehát az ember érzete, hogy ők ketten a hibásak a tárgyalások megszakadásáért.
    Ezt a gigantikus PR-buktát most valaki felismerte (talán Szigetvári). Jókora késéssel.És az a ragyogó ötlete támadt, hogy Bajnai, aki eddig hideget fújt, most ugyanabból a szájból fújjon meleget, ömlengjen a DK értékességéről és hasznosságáról, a “mégis vonjuk be” fontosságáról. Még egyszer: ez ugyanaz a Bajnai, aki nemrég még csak asztalhoz sem akart ülni Gyurcsánnyal.
    Bajnai szavahihetősége és erkölcsi nagysága viharos sebességgel közelíti Szigetváriét, sőt, szerintem el is érte. A tárgyalási javaslatnak szánt nyelvcsapásai csak arra szolgálnak, hogy egy második menetben már GYurcsányra lehessen verni a megszakadás felelősségét. Mert eszük ágában sincs beengedni azt a Gyurcsányt, aki mindkettőjük rivális lehet, tehát újabb szakítás a láthatáron, de most majd ügyesebben csináljuk, ugye, Bajnai úr?
    Ha Gyurcsánynak van esze, nem sétál be ebbe a csapdába. Ha össze akar fogni (bár nem kéne), összefoghat a többi kikosarazottal, létrehozhat egyfajta “visegrádi négyeket”. Az így kialakuló új erőviszonyok alaposan letörnék a M.-B. páros szarvát.
    Nem hittem volna, hogy a tegnapi “fognak ezek még nála instanciázni” mondatom ilyen hamar valóra válik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  12. Mivel elsősorban is vizuális alkat vagyok, nem tudok szabadulni egy képtől, amely szerintem tökéletesen alkalmas az ellenzék jelenlegi állapotának bemutatására, és csak sajnálom, hogy hiányzik belőlem a képesség ennek megrajzolásához.
    A kép:
    Zsúfolt buszmegállóban indulásra készen áll egy autóbusz, zárt ajtókkal, fellobogózva és matricázva az MSZP és az Együtt 2014 logóival.
    Az elképedt arcú várakozó sokaság első soraiban jól felismerhető a DK teljes vezérkara, Gyurcsány Ferenccel az élen, de jól látszik Kuncze, Fodor és más demokraták is.
    A busz már természetesen zsúfolásig megtelt, az ablakon át jól látszik Mesterházy, Bajnai és a többi, felelősséget sohasem viselt politikus akarnok ábrázata. Szigetvári, Karácsony, stb…akik kicsit gúnyos, de azért vidám pofával biztatják a kívül rekedteket:
    Toljátok meg gyerekek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  13. Igen nagy arc kell ahhoz ,hogy szende ártatlansággal kijeletse :szeretnék, ha (a DK) benne lennének az ellenzéki összefogásban. Hozzátette: ezért kötöttek Mesterházy Attila MSZP-elnökkel olyan megállapodást, amibe “bekalkulálták” a DK bevonásának lehetőségét. Mit kalkuláltak be ? Mibe? Tényleg nem szégyenli magát? Egyébként is már összehordott hetet havat a multról ,a békés jobboldalról ,a nagy kiegyezésről. Fogalma sincs mi a helyzet ? Szememben teljesen alkalmatlan ember .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  14. http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=676867
    Gyurcsány: a pártom nem eladó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  15. caretero (2013. szeptember 13. péntek 17:33)
    “… hiányzik belőlem a képesség ennek megrajzolásához.”
    Szerbusz, szellemtestvér! Pont így vagyok vele. Legalább egyikünknek meg kéne tanulnia rajzolni, ötleteim nekem is vannak, a képekből jól megélhetnénk :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. A szomorú az az egészben, hogy ez a két korszakváltó gyaníthatóan már Orbánnal is megegyezett.A Gyurcsánnyal szembeni viselkedésük erre vezethető vissza.
    Már csak remélem, hogy a választásokig lesz egy mentő ötlet a DK-ban, és el sem jutunk a választásokig. Egyre több ember ábrándul ki a két “korszakot váltani akaróból”,és egyre gyakrabban hallom a Gyurcsány nevét emlegetni pozitív értelemben.
    Ettől még lehet csalóka a remény…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  17. Ego
    18:39
    Te csak ne panaszkodj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Mesterházy és Bajnai zavart és széthúzást teremtenek a baloldalon.
    Ha ez akaratlan, akkor csak alkalmatlanok.
    Ha szándékos, akkor árulók.
    Gyurcsány befogadása alapjaiban változtatná meg a teljes felállást, és ezt elsősorban Bajnai szenvedné meg, amit tudhat, mert nem is akart tárgyalni róla (Mesterházy mint “az ellenzék vezére” valószínűleg nem fog lemondani helyekről Gyurcsány javára). Továbbá attól kezdve — akár akarják, akár nem — el fog indulni a rivalizálás, ketten Gyurcsány ellen.
    Ha pedig további pártokat is befogadnak (erre tavasszal rákényszerülhetnek), akkor még bonyolultabb lesz a helyzet, mert onnantól a befogadottak természetes szövetségesekké válhatnak és ellensúlyt képezhetnek a “szövetségen” belül.
    Főhet Mesterházy feje. Egyelőre hallgat, Bajnait alázta le azzal, hogy elküldte DK-t ajnározni, hogy lássa, mennyi mézet kell kenni a madzag végére Gyurcsány visszaédesgetéséhez. Ha ennyi nem elég, akkor (1) eljátszhatja a sértődöttet, de ez egyrészt szánalmas, másrészt önsorsrontó, vagy (2) próbálhatja megvesztegetni Gyurcsányt a lehető legkevesebb további engedmény felkínálásával. Az utóbbi esetben nagyon fogja utálni, mert nyilvánosan engedményre kényszerült és pozíciót vesztett Gyurcsánnyal szemben (tetszettek volna titokban tárgyalni), továbbá nincs kizárva, hogy később úgy vesz elégtételt Gyurcsányon, hogy hátba szúrja, immár másodszor.
    Egyszerűen nem látom, hogyan lehet jó Gyurcsánynak a belépés, függetlenül attól, hogy szerintem sem szövetkeznie, sem indulnia nem kéne. Nem értem, milyen olyan felállásban reménykedik, aminek a végkimenetele az ellenzék harmonikus, egyik felet sem elvi engedményekre kényszerítő együttműködése.
    Ilyen felállás ezekkel a partnerekkel egyszerűen nem létezik.
    Vagy tud valamit, amit én nem, és ami alapvetően más optikát ad a dolognak. A baj az, hogy ilyet sem tudok elképzelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  19. (2013. szeptember 13. péntek 17:40Ö
    A “bekalkulálták” azt jelenti, hogy ők ketten megegyeztek, mit hajlandók adni a harmadiknak. Mégpedig a harmadik feje felett, a megkérdezése nélkül egyeztek meg. Ez maga a totális semmibe vétel, a legnagyobb lekezelés. De ez nem minden: annyira agyatlanok, hogy ezt nyíltan ki is mondják. Annyira buták, hogy fel sem fogják, mit jelent, amit tesznek és mondanak. Pedig akik látják, pontosan értik.
    Ezek vagy politikai pancserek, vagy az általuk képviselni vélt baloldal elárulói.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  20. Szigetvári elképesztő. Bármilyen szervezet számára maga a rák, ami belülről felemészti.
    .
    Szigetvári: kizárólag „Gyurcsány Ferenc barátom” miatt hiúsult meg a megállapodás a DK-val
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326440_szigetvari_kizarolag_gyurcsany_ferenc_baratom_meg
    .
    Szigetvári Viktor és a vereség stratégiája
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326434_szigetvari_viktor_es_a_vereseg_strategiaja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  21. vicsi helyzetelemzésével egyetértek.
    egyébként most látom, hogy kiss péter újpesten egyéni jelöltként kíván ringbe szállni a 2014-es “választásokon”. én egy percig sem kokettáltam az mszp-vel vagy az mszp-együttel, de ez a tény így is kijózanítólag hat. lehet egy ilyen pártra voksot leadni? az még nem jutott a tudomásomra szekeres hol üti fel a fejét. és persze lehetne folytatni más öskövületekkel. még szerencse, hogy létezik a DK, ami úgy tünik kompromisszumok nélkül vállalható. különösen ismerve a lehangoló palettát. persze, ha igazán ki akarnának emelkedni a magyar ugarból, akkor nagyon alaposan át kellene tanulmányozniuk bartus lászló alapelveit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Arról beszélt, programot indítanak azzal az üzenettel: “gyere haza, maradj itthon!”
    Miert?
    Kapok tisztesseges munkaert tisztesseges munkabert, vagy Orbannak
    toborzod a közmunkasokat (modern rabszolgakat).Rezsimet kiszolgalni, Diktator kutyaja lenni. NEM.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Ego (2013. szept. 13. (18:39)
    Kedves Ego!
    Kössz az elismerő szavakat, melyek között a “szellemtestvér” különösen meghatott. Csak azt válaszolhatom, hogy így “ismeretlenül” is, én maximálisan benne vagyok. Kis félelmem azért van, hogy egy esetleges harmadikként felbukkanó hasonlóan vizuális típus esetleg két Ku-kux-Klan tagnak nézz bennünket. De majd kidumáljuk magunkat.
    Amiért viszont vissza kellett térnem az oldalra, az Szigetvári Viktor megszólalása Kálmán Olga Egyenes beszéd műsorában:
    Ez maga az agyrém.
    A választások utáni esetleges gyenge ellenzéki fölény, vagy egyensúly esetén kompromisszumos javaslattal akar előállni az Orbán-kormány felé.
    “Nem kötünk elvtelen kompromisszumot” mondja. És jön ki ez a mondat egy olyan szájból, amely már túl van az MSZP-Együtt 2014 paktumon, Lezárva a további csatlakozás lehetőségét, a többi ellenzéki erőt és energiát kizárva az együttműködésből.
    Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Van itt azért a szavaknak hitele.
    (Fogjon meg valaki, mert ámokfutásba kezdek!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. caretero (2013. szeptember 13. péntek 21:52)
    Jó, jó, de melyikünk tanul meg rajzolni? .-) :-) :-)
    .
    Szigetvárihoz:
    Lehet, hogy úgy érzi, az Együtt-et már kivégezte (szerintem is), és már akkorára nőtt az egója (NEM én), hogy az Együtt romjain átlépve a “Gyurcsány Ferenc barátom” után most már a “Viktor cimborám” köpönyegváltásra készül. Drukkoljunk, hogy sikerüljön neki. Nem szép vegyi fegyvert bevetni, de Szigetvári egymagában is képes lesz Orbánt is megbuktatni. Hogy erre eddig nem gondoltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. Úgy olvasom, itt sokan vagyunk, akik a DK politikájával értünk egyet.
    Drága fórumozó társaim!
    Mutassuk meg! Lépjünk be a DK-ba és segítsük tevőlegesen is a választási felkészülésüket.
    Nem tréfának szánom a felhívást. Én megteszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  26. KI (2013. szeptember 14. szombat 01:12)
    Csak a magam nevében beszélhetek (ahogy te is):
    (1) én speciel NEM értek egyet mindenben a DK politikájával
    (2) nélküled is mindenki el tudja dönteni, hogy be akar-e lépni vagy sem
    (3) az sem biztos, hogy belépne, aki egyébként egyetért
    (4) ha mégis belép, nem a te jó példád fogja motiválni
    (4) az, hogy belépsz, szigorúan a magánügyed, ne mutogasd itt követendő példaként
    (5) légy szíves, ne folytass itt párttoborzást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  27. irkomirko
    “A fórumon főleg őszhajú, sokat tapasztalt embereket láttam, akik sorra azt kérdezték Gyurcsány Ferenctől, hogy miért nem akar 2014-ben miniszterelnök lenni? Őszintén és logikusan válaszolt: Többek között azért, mert megtapasztalta, hogy milyen a többség támogatása nélkül kormányozni, de véleménye szerint ezt a trágyadombot azoknak kell eltakarítani, akik létrehozták.”
    -
    Na ez a tömeg nincs meg, mert akik létrehozták ott cöfröfögnek (nyiltan vagy burkoltan) a pocsolyában és nem az ország és a benne élők helyzete a fontos számukra, csak a saját pozíciójuk és a megtömött zsebük!
    Ezért fáztak, fáznak és fázni is fognak Gyurcsány Ferenctől!
    Erre a magyar emberek vagy ráébrednek vagy annyi nekünk, mert elsősorban mi magunknak kellene tennünk…..mert normális országban ez így lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. KI (2013. szeptember 14. szombat 01:12)
    Ego (2013. szeptember 14. szombat 07:20)
    semmi kivetni valót nem találok abban, ha valaki felfedi politikai hovatartozását és az általa megfelelönek (a többinél lényegesen jobbnak) tartott pártot népszerüsíti egy olyan oldalon, ami töményen politikáról szól. szégyenletes, gyalázatos, vállalhatatlan idöket élünk magyarországon. kiiratkozóban vagyunk a civilizált világból ráadásul “önszántunkból” minden külsö kényszer nélkül. a többség frusztrált, dermedt, tehetetlen. nagyon sokan szeretnének tenni valamit a jelenlegi kurzus ellen, de nem találják a módját. a többség lapít és szív. ilyen körülmények között az olyan apróságok is felértékelödnek, mint pl az, hogy valaki megnyivánul egy ilyen fórumon, mint az AN bátorítva másokat is, hogy ki lehet mondani azt amit gondolunk vagy az, hogy valaki elárulja, hogy csatlakozik egy olyan párthoz, ami a jelenleg aktív pártoknál következetesebben és hangosabban támadja az orbán rendszert, vagy akár megpróbál olyanokat lelkesíteni, akik szeretnének valamit tenni, de maguktól erre még nem képesek akár úgy, hogy belépésre buzdítanak a DK-ba. ez is egy tett, ami nélkül változás biztosan nem lesz magyarországon. a félelem, a sopánkodás, a tehetetlenség az orbánkorszakot nyújtja. és persze senkinek nem kötelezö belépni a DK-ba. egy a fontos, hogy lassan tenni kell valamit. így vag úgy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  29. bezanne (2013. szeptember 14. szombat 09:11)
    .
    Általánosságban:
    Azt hiszem, összekevered az AN fórumát a “frusztrált, dermedt” többséggel, amelyre hivatkozva véded KI hozzászólását. KI is, te is jobban tennétek, ha ezt a többséget céloznátok meg. Az AN olvasói nem a többség: jóval tájékozottabbak, és jóval kiforrottabb a politikai hovatartozásuk. Aki téríteni akar, ott térítsen, ahol számít: a habozók és a jobboldaliak között.
    .
    Részletesen:
    — Igaz, hogy bárki felfedheti a politikai hovatartozását.
    — Nem igaz, hogy bármely pártot népszerűsíthet — ez nem pártpropaganda-fórum.
    — Nem igaz, hogy helyes magát követendő példaként felmutatni. Arra ott van Orbán.
    — Nem igaz, hogy ebben a körben népszerűsítenie kell a DK-t. Egyrészt azért nem, mert ez nem pártpropaganda-fórum. Másrészt — mint KI maga is mondja — a DK itt jó pár embernek eleve szimpatikus, és nem azért, mert ő népszerűsíti, hanem azért, amit a DK képvisel.
    — Nem igaz, hogy KI (kissé lihegően lelkes) “példamutatásának” hatására fognak majd emberek belépni a DK-ba. Aki igen, az nem párttag lesz, hanem vatta. Értelmes ember maga alakítja ki a meggyőződését.
    — Nem igaz, hogy egy párt támogatásához tagnak is kell lenni. Aki akar, nyilván belép. De egy párt a választáson méretődik meg, nem a taglétszámán. Aki belép, ezzel a mindennapokban is segíteni akarja a pártját, de nem egy ismeretlen (vagy akár ismerős) noszogatására fogja eldönteni, hogy van-e ehhez energiája, ideje és képessége. Ha mégis, akkor birka. Az kell?
    — Nem igaz, hogy az ide járókat külön lelkesíteni kell, ez nem népgyűlés. Aki ide jár, magától is tudja, hogy — mint írod — “ki lehet mondani azt amit gondolunk”, hiszen pont ezt teszi itt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Ego,
    Szerintem a DK azért dolgozik, hogy maga köré gyűjtse a mérsékelt és nem antiliberális centrumot. Valószínűleg tisztában vannak vele, hogy a “választás” reménytelen, de úgy okoskodnak, hogy a nyílt pártszerű, látszólag választási versenyben résztvevő működéssel tudják legjobban propagálni elveiket, és megnyerni potenciális támogatóikat.
    Ez ellentétben áll a mi álláspontunkkal, hogy a részvétel legitimálja a NER-t, de azért ebben is van ésszerűség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. Kosának nem volt bátorsága interjut adni!
    http://www.debreceni-hirhatar.hu/hirek/szabo-balint-lehet-boritani-de-ulni-is-lehet-rajta

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. girbegurba -82013. szeptember 14. szombat 11:57)
    Értem én, hogy mi volt a cél. Nekem az itteni “maga köré gyűjtéssel” és annak itt alkalmazott módjával van bajom.
    Ha a “maga köré gyűjtés” célja szimpatizánsok szerzése volt, akkor felesleges volt, mert abban itt nincs hiány, bár a DK kapcsán többeknek vannak fenntartásaik is, és ezen egy lelkesítőnek szánt önfelmutatás mit sem változtat.
    Ha párttagok szerzése volt a cél, akkor a választott módszer — dedós szintű spam — nagyon nem tetszik. (V.ö. “Vegyetek VoltNincs szemölcsirtót, nekem nagyon bevált, beálltam értékesítőnek, gyertek ti is, és akkor mindenkinek nagyon jó lesz”.) Nem ez ennek a fórumnak a szellemi színvonala. Ha itt akar még hívebb híveket szerezni, akkor tessék megdolgozni érte, és “lelkesítés” helyett meggyőzően érvelni a M.-B. párossal való szövetkezés és a választásokon való indulás helyességéről. Ha erről meggyőz, fenntartások nélkül tudom támogatni a DK-t. Ha nem, akkor nem. Semmilyen lelkesítés nem helyettesítheti az ütős érvelést. Lelkesítéssel birkákat lehet szerezni. Érvekkel értelmes embereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  33. Ego
    Egyszerű választási matek: 106 egyéni körzet van, 27 körzetben állított jelölttel lehet országos listát állítani: 106:27 = 3,9… azaz 4 lista “elfér” egymás mellett az országban, úgy, hogy összesen 2 körzetben indulnának egymás ellen.. Ezért egyáltalán nem lepett meg a DK külön listán indulása – és Gyurcsány legalább a kispártok “befogadásával” demonstrálhatja, hogy komolyan gondolta a párt nevét.
    Pupunak van egy jó kis rajza a nagyhalakról-kishalakról,
    http://www.pupublogja.hu/2013/09/szembe-valasztoval.html
    ha bele gondolsz, a “magyar” változat is alkalmas arra, hogy a fidesz figyelmét megossza, többfrontos harcra kényszerítse – az már Hitlernek sem jött be. Ezért elég a választás előtt (“térjünk vissza rá február-márciusban – by Gyurcsány) elég, ha “előre hozzák a második fordulót” és elkezdik kölcsönösen visszaléptetni egymás ellen a jelöltjeiket. A lényeg, hogy ne hergeljék bele magukat túlságosan az EGYMÁS ELLENI felhajtásba.
    Ezért bár rögzítjük, hogy se-se, hanem DK, azért nem kellene velük harcolni:
    A FŐ ELLENFÉL A FIDESZ ÉS ORBÁN!
    És ha felemelné a listás arányt – vagy bármi mást faragna a választási törvényen – az rendkívül jó ürügy lesz a bojkotthoz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. és Ego – az “ellenzék legnagyobb pártja” cirka 30 ezres taglétszámú, tehát egyáltalán nem elveszett ötlet a DK taglétszámát növelni – az elég támogatást adhat a jövőbeli tárgyalásokra is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. kekec (2013. szeptember 14. szombat 13:30)
    kekec,
    Köszönöm a nagyon hasznos válaszaidat. Ami az elsőt illeti: valóban jó ezt szem előtt tartani, de én nem is ez ellen írtam.
    A 13:51-es válaszodat is értem és egyet is értek: én is azt szeretném, ha a DK erősödne. Ezzel párhuzamosan a DK és a többi elutasított szövetségében is látok fantáziát (lásd szeptember 13. 17:14). Mindkettő növelné a DK tárgyalási súlyát.
    Amit kifogásoltam, az az, hogy valaki idejön “lelkesíteni” és párttagokat halászni. Hogy miért kifogásoltam, azt fentebb elmondtam.
    Csak hogy egyértelmű legyen: a DK a hozzám legközelebb álló párt. Nekik drukkolok. Viszont nem mindenben értek velük egyet (erről is írtam, azt hiszem, ebben a vitában, valahol feljebb).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. kitti (2013. szeptember 14. szombat 12:08)
    Kösz a linket. Kósa levele a Fidesz híresen kifinomult humorérzékének megtestesülése. És volt képe hivatalos fejléces papíron elkövetni. Pedig úgy tűnik, lenne miért szorongania.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. “ha nem lesz kétharmad, akkor olyan ajánlatot fogunk tenni a friss ellenzéknek, amit az nem tud visszautasítani”.
    .
    Itt a selyemzsinór, vagy életed végéig a sitten fogsz rohadni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Ego
    A kis halak azért szoktak nagyobb rajba szerveződni, mert a nagy hal a “bőség zavarától” szenved, és nehezen választja ki a zsákmányát. Én nem tartom ördögtől valónak, ha külön listákon indulnak a pártok, és ezzel megméretik a támogatottságukat, amit később a kormányzásban érvényesíthetnek.
    Én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy Mesterházynak és Bajnainak is elég nagy a tábora, nem kell velük egyetérteni, de nem feltétlenül kellene őket vérre menően bántani. Nem ők az igazi ellenfél – és még benne van a pakliban az “előre hozott második forduló” ahol egymás javára visszaléphetnek.
    Most az a feladat, hogy mindegyik induló a SAJÁT táborát bátorítsa és erősítse.
    De az alapfelállás nem változott: csak EGYÜTT és ÖSSZEFOGVA lehet kormányt, rezsimet váltani.
    Ha Mesterházyval, Bajnaival és Kerék-Bárczyval – akkor velük. Olyan kártyákkal lehet játszani, amilyet kapunk. Nem ez volt a legjobb “leosztás” de még hónapok vannak előttünk. Nem kellene arra fecsérelni, hogy a saját tábort támadjuk..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  39. Egyébként amikor Gyurcsány először mondta, hogy Bajnai “rossz helyre áll a MILLA színpadán” még én is vitattam. Mert én azt a színpadot dobbantónak véltem, aminek deszkáiról, az ottani százezres tömeggel a hátában Bajnai összehívja a Haza és Haladás, mint ernyőszervezet égisze alatt az Ellenzéki kerekasztalt, a saját programját vitaanyagnak véve egyeztetnek egy közös programot, és felállítanak egy Árnyékkormányt – ahogy azt normálisabb, tehát boldogabb országokban teszik. Viszont Gyurcsánynak több infója és tapasztalata volt, és ő látta, hogy az a színpad futóhomok, és minél tovább áll rajta Bajnai, annál inkább bele fog süppedni,
    Ezért az egyik kedvenc könyvem tanácsát fogadom meg (Goldenlane A jósnő hercege) amikor is Mis, a kis besúgó azzal védi a nem önálló, hanem másoló szavazását, hogy “de igenis én a saját fejem után szavaztam. Miszerint én nem vagyok elég okos, hogy ezt eldöntsem, és úgy szavazok, ahogy a nálam okosabbak”
    Azaz a jövőben megbízom Gyurcsány politikusi információiban és ösztöneiben – és úgy szavazok, ahogy ő. (no persze, amíg jobb ötletem nem akad)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Ego,
    Ebben egyetértünk.Nem is erre reagáltam, hanem egy korábbira:
    “Vagy tud valamit, amit én nem, és ami alapvetően más optikát ad a dolognak.”
    Találgattam, hogy mi lehet az, és igyekeztem kiválasztani a legjobbat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. zka67
    2013. szeptember 14. szombat
    14:57
    PuPu szerint ez a visszatasíthatatlan ajánlat az lesz, hogy játszanak medvéset, nála megtalálod, hogyan játszák ezt.
    Ami elgondolgodtató, hogy szigetvári még orbánnal is ki tudna adott helyzetben egyezni. , azonban olyan szitu nincs, amikor Gyurcsánnyal is. Inkább végighúzna a cerkáján egy sajtreszelőt. Igaz én is megtenném ezt vele, kétszer is, csak éppen az ellenkezője miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. öregszeder (2013. szeptember 14. szombat 16:14)
    +++++
    :-) :-) :-) Még szerencse, hogy már megittam a kávémat.
    .
    girbegurba (2013. szeptember 14. szombat 15:50)
    Vagy úgy, akkor világos. Én úgy vagyok a “mit akarhat Gyurcsány”-nyal, mint az egyszeri rabbinövendék, aki nem értett valamit az Írásban és megkérdezte a rabbit, aki azt mondta: gyere, megmagyarázom. Mire a bócher: Ja, magyarázni én is tudom, csak érteni nem értem. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Ki ismeri az öszödi beszédet? – az igazit, az elsőt, amit GyF mondott a megalakult mszp frakciónak B.öszödön. Nagyon kevesen. Lényege ennek az volt, hogy nehéz helyzetben van az ország és ezért a képviselőknek is mértéktartóknak kell lenni.
    Az elvtársak ezen kiakadtak, hiszen azt gondolták, hogy most jött el az ő idejük, és ezután kaszálni fognak. Többen is keresetlen szavakkal hangot is adtak ennek. GYF ekkor látta, hogy milyen szörnyű frakciója van.
    A képviselői hozzászólásokra válaszolva mondta el indulatosan (ahogyan ő árnyalja: szenvedélyesen) az öszödi beszédet. Az igazságbeszédet, ahogyan azt én értelmezem ma is. És egyre többen ismerik fel ma is.
    Ez nem lehet GYF számára indok, hogy bármiben is együttműködjön ezzel a hatalommal és együttműködjön ezzel az ellenzékkel. Ha ezt megteszi szememben – minden szimpátiám ellenére – olyan erkölcsű lesz, mint amilyen SZV, aki, aki – mint választási kampányfőnök – eljuttatta őt öszödhöz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  44. kekec (2013. szeptember 14. szombat 15:05)
    Én olyat nem mondtam, hogy a DK menjen szembe az MSZP-vel vagy az E14-gyel. Azt viszont mondtam és fenntartom, hogy végzetes hiba lenne megbízni bennük.
    Indokolatlanul csúnyán elbántak Gyurcsánnyal, Mesterházy nem is először. Az már csak hab a tortán, hogy már most támadják: MSZP-s képviselők DK-sokat próbálnak átcsábítani. Láthatólag szívesen átvennék a DK erőforrásait, de Gyurcsány és legjobb emberei nélkül. És ezekkel kéne szövetségre lépni? Egyetlen percig sem bíznék meg bennük, mert az első adandó alkalommal hátba szúrnának. Egy ilyen szövetség csak egy dologra jó: hogy Mesterházyék Gyurcsány hátszelét is a vitorlájukba fogva maximális eredményt érjenek el mint “egyesült ellenzék”, ami után Gyurcsányt azonnal a víz alá nyomnák.
    .
    Ami a Goldenlane-könyv ihlette döntésedet illeti: érthető. Én abban reménykedem, hogy végigjátssza a lapokat, amik ebben a pakliban vannak, és arra számít, hogy úgyis szakítani fognak vele még a nagy meccs előtt. Akárhogy is van, úgysem fogjuk megtudni előre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. oldster (2013. szeptember 14. szombat 17:09)
    ++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. oldster
    Nagyin sok múlik azon, hogy mit értesz “együttműködésen” mert én sem a feltétel nélküli önfeladást. De tetszik – nem tetszik – Orbán leváltásához az EGÉSZ ellenzékre szükség lesz, tehát együttműködésre vannak kényszerítve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. Én 2013. szeptember 10-ig hittem a baloldal összefogásában.
    De kiderült összefogás alatt az mszp azt érti a DK-val, hogy adjátok a szervezetetek, a szervezettségetek, a szavazóitok, de nem kell a politikátok, a zevetőitek.
    Másnap pedig körbetelefonálják a DK vezetőit, hogy önkormányzati helyeket ajáljanak a visszalépő országgyűlésiképviselőkért cserébe.
    Mit képzelnek ezek az mszp-s barátaink róllunk?
    Tisztességes ez?
    Óbudán meg Bajnai, mint az E14-pm és mszp szövetséges miniszterelnökjelölt szintén arról beszél, hogy hát valahogy kéne a DK meg szövetséget kötne a fideSS-el.
    Normális ez a hapsi?
    Tudjátok mit 2014-ben maradjon az Orbán!
    De a választásokon legyen a legynagyobb ellenzéki párt a DK!
    Az ilyen Mesterházy meg Bajnai féléknek nem sok keresnivalója van egy tisztességes baloldalon!
    Haragszom rájuk! Nem államférfihoz méltó amit művelnek, csak marakodnak a hatalomért, ahelyett hogy tisztességesen összefognának az ellenzéki pártokkal és akkor leválthatnánk az orbán keresztapa maffiaállamát.
    Be kell látni ma Magyarországon csak a DK folytat tisztességes politikát, az mszp-nek és az együtt2014-nek nem látok hasznát az új parlamentben.
    2/3-os többség kell a DK-nak ahhoz hogy Magyarország egy normális élhető ország legyen 2014 után!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. Ego – amint látod, az én javaslatom (közvetlenül a választás előtt “előre hozni a második fordulót” és Gyurcsány taktikája egyezik. Mindig öröm, ha valamit (valakit) fenntartások nélkül követhetek:
    “Gy. F.: Kényszeríteni senkit nem fogok. De a következő napokban mindkét kollégának írok egy levelet arról, hogy most már úgy tűnik, három pártlista lesz tavasszal a baloldalon, de a választások előtti utolsó pillanatban mindenki lépjen vissza a támogatottság arányában a másik kettő javára az egyéni választókerületekben, mert csak úgy nyerhetünk, ha egy jelölt indul. Most mindenki nyugodjon meg, tegye a dolgát, aztán a legvégén kipucoljuk a teret a nyeréshez, csakúgy, mint a Fidesz és a Kisgazda Párt tette 1998-ban.”
    http://www.hvg.hu/itthon/20130916_Gyurcsany_MSZP_visszavonulas_interju

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos