Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kántor nem nyomoz, hanem céget vett Pintértől 2013. szeptember 21. szombat 21:19 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kántor nem nyomoz, hanem céget vett Pintértől

Budapest – Pintér Sándor belügyminiszter a 2010-es kormányváltást megelőzően valójában nem adta el az akkor tulajdonában lévő Civil Biztonsági Szolgálatot (CBSZ), hanem egy Simicska Lajoshoz közel álló embernek játszotta át.

Dorosz Dávid független országgyűlési képviselő, a szövetség szakpolitikusa szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a céget Kántor Tibor vette meg, aki a 2000-es évek elején a Simicska Lajos vezette adóhivatal elnökhelyettese volt. A képviselő információi szerint Kántor Tibornak biztosan nem volt több mint egymilliárd forintja a cég megvásárlására.

Az ellenzéki politikus “érdekesnek” nevezte, hogy a kormányváltás után jelentősen nőtt a CBSZ árbevétele. Közölte: míg 2010-ban 6,1 milliárd forint, addig 2012-ben már csaknem 14,5 milliárd forint volt a forgalma a vállalkozásnak. Ez a kormányváltás óta 136 százalékos növekedést jelent.

Dorosz Dávid azt mondta: a gondot az jelenti, hogy ez a növekedés közbeszerzésekből, állami megrendelésekből történt. Úgy fogalmazott, a CBSZ lényegében letarolta a teljes biztonsági ipart, a teljes őrzés-védelmet, szinte minden állami megrendelést meg is nyernek. Példaként említette, hogy ez a cég nyerte el az MVM Magyar Villamos Művek, a Magyar Fejlesztési Bank, a Szerencsejáték Zrt., a Miniszterelnökség, illetve legutóbb a Pécsi Tudományegyetem őrzéssel kapcsolatos megrendeléseit is.

A képviselő kitért arra, hogy tavaly azonnali kérdést intézett a témában a belügyminiszterhez, ám akkor érdemi választ nem kapott, emiatt most írásbeli kérdés formájában ismét a belügyminiszterhez fordul.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 31 szavazatból)
Kántor nem nyomoz, hanem céget vett Pintértől , 5.0 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. “Kérünk engedélyt örülni” Idézet a Kántor c. filmből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Úri muri… Egymás között a zemberek megvezetésére,mert mint évtizedek óta, azt hiszik erre senki nem jön rá. Mint a strómanok által pályázott földekre, meg a trafikmutyira, meg a más nevére bejegyzett ingatlanokra, és sorolhatnám.
    Meddig még?
    Mikor szégyenlik már el magukat?
    Mikor szűnik már meg ez az össznépi átverés, amit nekünk bemutatnak naponta?
    Az országot hitbizományként kezelőket az igazságszolgáltatás kezére kell adni.
    Ja! Felébredtem! Hát az is ezeknek a kezében van.
    Akkor talán az Alkotmánybíróság? Nem, azok is ők!
    Bíróság? Ott is ők vannak!
    Rendőrség? Pont a fejéről van szó!
    Ki állítja meg ezt a mételyt? Itt már mindenki a maffia befolyása alatt van?
    Pártok! Ellenzékiek!
    Ezekkel akartok egy választásba belemenni? Hiszen ezek hétpróbásak! 10x kellene megszületnek, hogy 1x ilyenek legyetek, mint ezek itt fent a képen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  3. A Nagykanizsai Kórházat meg az UD Zrt védi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. *
    Azt hiszem lassan teljesen összeáll a 2014-es fegyveres puccs teljes infrastruktúrája. Már csak egy pár-ezer tartalékost kell áthelyezni a volt magyargárda állományából valamely fegyveres testületbe, és kész is van…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. Magyarország soha nem asszimilálódott az Európai kultúrával, még mindig a magukkal hozott korrupt becstelenség, félrevezetés, hazudás, lopás, csalás, amivel érvényesülni akar sok ember és érvényre kerülnek vezetőik. Nem a kormánynak kell megváltoznia, az embereknek. Ha ez megtörténik egyszer, akkor majd kiállíthatnak maguk közül egy becsületes kormányt, de addig be kell érni azzal, amire képesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. Pintér béminiszter a minap, az egykori József Attila Gimnázium aulájában tartott rezsihaknin volt kegyes kijelenteni, hogy minden (mai?) baj gyökere a profitéhség, s ezért államosítani köll.
    Hát nem érdekes, hogy ez csak a közüzemi szolgáltatókra vonatkozik?
    Az őrzés-védelmet nem lehetne megoldani pl. a rendőrség egy speciálisan erre a célra felállított osztagával?
    Nem?
    Milyen érdekes …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  7. Dorosz Dávid feltalálta a spanyolviaszt. Nyilvánvaló, hogy mindenki csak névleg válik meg cégbirodalmától, és minisztersége alatt strómanokkal intézteti az ügyeit. Persze van kivétel, pl.: Gyurcsány Ferenc, aki nem adta el cégét, és állami megrendelésekből sem gazdagodott minisztesége és miniszterelnöksége alatt. Nem, mert demokratához méltón,nyiltan, nyilvánosan és ellenőrizhetően intézte a dolgait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  8. A hangya egész nyáron szorgalmasan dolgozott.
    A tücsök lábát lógatva, végig hegedülte a nyarat.
    Télen, mindketten megdöglöttek.
    Na most mi van?
    Hogy jön ez ide?
    Pintérék azért túlélték!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. szendam: “Pintér béminiszter a minap, az egykori József Attila Gimnázium aulájában tartott rezsihaknin volt kegyes kijelenteni, hogy minden (mai?) baj gyökere a profitéhség, s ezért államosítani köll.”
    És nem szakad rá a plafon és nem vágjuk pofán. Hát igen. Ide jutottunk 24 év alatt, a maffia uralkodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. A két “jómadár”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. És ezek a primitív izomagyúak mára ellepték az egész országot, pár száz forintos (fekete) órabérért téblábolnak már lassan minden üzletben és hivatalban, az embernek hányingere van az egész országban. A sok műveletlen tahó nem is tudja, hogy fillérekért, morzsákért a főnökei összerabolt tízmilliárdjait “védi”. Kultúrországban (Ausztriától-Ausztráliáig) sehol nem látni a pökhendin magukat mutogató, rendszerint elhízott és kopasz fekete-ruhás tahókat. Akik nyilván szabadidejükben a betiltott “Magyar Gárdában” hőzöngenek, vagy ha lehet, akkor a stadionok környékén……Balkán volt és marad is ez az ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. “Már csak egy pár-ezer tartalékost kell áthelyezni a volt magyargárda állományából valamely fegyveres testületbe”
    Minek? Nincs szükségük rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rogán 50 milliója nejlonszatyorban 2014. március 20. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos