Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hanti Vilmos pert nyert Csurka lapja ellen 2013. szeptember 12. csütörtök 5:46 Forrás: AN

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hanti Vilmos pert nyert Csurka lapja ellen

Budapest – Talán még vannak, akik emlékeznek a gyalázatra: a néhai Csurka István nevével fémjelzett Magyar Fórum két évvel ezelőtt horogkeresztes kitűzővel ábrázolta Hanti Vilmost, a MEASZ elnökét. Pedig Hanti, épp ellenkezőleg, egy áthúzott horogkeresztet viselt a kitűzőjén az Új Színház előtt tüntetésen.

A demokraták egy kis csoportja a színház vezetőváltásának kapcsán akkor a nácizmus terjedése ellen tiltakozott. Ebből űzött gúnyt a Magyar Fórum. A bíróság most igazságot szolgáltatott Hanti Vilmosnak. Jogerős ítéletében kimondta, hogy a Magyar Fórum jogsértést követett el.

Miután a mai magyarországi sajtóviszonyokat ismerve feltételezhetjük, hogy a hír nem túl sok olvasóhoz jut el, az Amerikai Népszava a maga szerény, de talán mégsem elhanyagolható eszközeivel ebben az esetben is segíti a tájékoztatást. A tisztesség és a demokrácia jegyében közzé tesszük Hanti Vilmos ügyvédjének közlését. Várjuk, hogy mások is – minél többen . megtegyék ugyanezt.

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Tájékoztatom, hogy ügyvédi irodánk látta el Hanti Vilmos jogi képviseletét a Papolczy Gizella elleni magánvádas büntetőügyben. Néhai Csurka István egykori élettársa ellen azért indult büntetőeljárás, mert a Magyar Fórum c. hetilap 2011. október 27-i számának 2. oldalán egy fényképsorozat jelent meg. A fényképek az Új Színház vezetése elleni, 2011. október 22-i tüntetésen készültek. Az egyik felvétel Hanti Vilmost, a MEASZ elnökét ábrázolta. A felvételen Hanti Vilmos a gallérján egy kör alakú, piros karikában horogkeresztet ábrázoló kitűzővel volt látható. A valóságban a tüntetésen felszólaló Hanti antifasiszta jelképként olyan kitűzőt viselt, amelyen egy piros vonallal áthúzott horogkereszt volt. Az elkövetés idején Papolczy Gizella felelt a Magyar Fórum szerkesztéséért. A manipulált képfelvétel az ő jóváhagyásával került a lapba. Ezért őt a bíróság becsületsértés vétségében elmarasztalta és egy év próbára bocsátotta. (Az ítélet 2013. szeptember 9-én éjfélkor emelkedett jogerőre.)

Üdvözlettel:

dr. Magyar Gábor

ügyvéd

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 11 szavazatból)
Hanti Vilmos pert nyert Csurka lapja ellen, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Milyen gyorsan ítélkező bíróságunk van!
    És milyen szerény megvádoltjaink!
    Legalább 20 milliós büntetés kiszabását kellett volna kérni, hogy elvegyék a kedvét mindenkinek az effajta rágalmazástól!
    Miért ilyen szemérmesek a megvádoltak? Miért adnak menekülő utat a bíróságoknak egy felfüggesztett ítélet meghozatalára?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  2. Papolczy Gizella majd kitüntetést kap, a narancsbirodalomban az ilyenek mind felfelé buknak!
    A joghézagék tesznek mindenre, az a törvény, ami nekik per pillanatban megfelel, azer jó a 2/3, aztán majd módosítják, lexekkel, de itt a gránitszilárdságú tákolmány is példaként az 5x-i módosítással, itt nincs akadály!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. Érthetetlen maga a tett is. Azzal próbálta ez a náci szellemiségű sajtótermék a MEASZ elnökét hitelteleníteni, hogy pont ő visel horogkeresztet? Miből gondolták, hogy ezzel elérnek bármit is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. “Ezért őt a bíróság becsületsértés vétségében elmarasztalta és egy év próbára bocsátotta”
    Egy évig nem sérthet meg senkit, utána már igen ?
    Hű de szigorú ítélet. Mármár visszatartó erejű.
    Mondhatnám ijesztő :|

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Én nem is tudom, miért van a felháborodás az ítélet ellen.
    Jó hogy le nem csukták a feljelentőt az említett jelvény
    bitorlásáért. Az újságban lévő kép megmarad az
    archívumukban. Néhány évtized múlva elővéve ki
    biztosítja azt, hogy a kép mögött lévő valódi háttér
    mi volt az újság megjelenésekor?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán barátja továbbra is bajban 2014. március 22. szombat

Megint vonulhattak a nácik Budapesten 2014. február 8. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos