Ronai and Ronai
AMERIKAI

DK: az MSZP erősíti a Fidesz demagógiáját 2013. szeptember 28. szombat 16:38 Forrás: Bauer Tamás, a DK alelnöke

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
DK: az MSZP erősíti a Fidesz demagógiáját

Budapest – A Demokratikus Koalíció elképesztőnek tartja az MSZP által a rezsicsökkentés tárgyában benyújtott alaptörvény-módosítást, hiszen az két értelemben is a Fidesz logikáját követi.

Szerintük a szocialisták a Fidesz „rezsicsökkentési” demagógiájára, amely üveggyöngyöket szór az embereknek, és tudatosan ellehetetleníti a szolgáltató cégeket, hogy olcsón utána rájuk tehesse a kezét, rálicitál azzal, hogy kevesli azt. Ezzel pedig megerősíti a Fidesz demagógiáját. Azzal is a Fideszt támogatja, hogy a Fidesz immár következetes gyakorlatára, hogy a maga gazdaság- és társadalompolitikai törekvéseit a maga Alaptörvényébe írja be, azzal válaszol,  hogy szintén az Alaptörvénybe próbálja beírni a maguk gazdaság- és társadalompolitikai törekvéseit. A közszolgáltatások igénybevételéhez fűződő kedvezmények szabályozása normális országban nem tartozhat alkotmányba vagy alaptörvénybe.

És egyáltalán: már azzal is a Fideszt erősíti bármely ellenzéki párt – akár Mesterházy, akár Schiffer pártja –, ha azzal legitimálja a Fidesz alaptörvényét, hogy módosító javaslatokat nyújt be hozzá. Azt a benyomást kelti ugyanis a közvéleményben, hogy rendben van, ha a kormányzás körébe tartozó kérdések rögzítik az alkotmányban vagy alaptörvényben.

A Demokratikus Koalíció az Országgyűlésben sem fogja támogatni Mesterházyék alaptörvény-módosító kezdeményezését. Nemcsak Orbántól vesszük rossz néven, ha hülyének nézi a választókat, de másoktól is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +57 ( 61 szavazatból)
DK: az MSZP erősíti a Fidesz demagógiáját, 4.8 out of 5 based on 33 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

36 Reader’s Comments

  1. Csak kérdezem.
    Azzal hogy a parlamenti munkában részt vesznek, nem e Ők is legitimálják Orbánnak a rendszerét?
    Azzal bármelyik ellenzéki párt nem legitimálja Orbánnak a NER-jét, ha belemegy a választásba?
    Nem aszerint a kotta szerint muzsikálnak, ha ez megtörténik, amit Orbán rak eléjük?
    Ez kisebb bűn lenne, mint az mszp -nek a rezsicsökkentéses cirkuszba licitálni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (28 szavazatból)
  2. bumburi
    2013. szeptember 28. szombat
    17:24
    Szerintem nem, mert ez a parlament egy legitim választás következnénye. Csak amit a fidesz csinál az nem legitim már, de ez ellen tiltakozni, küzdeni a legitim parlamentben az legitim tevékenység. Számtalan szavazáson látványos kivonulással vagy nem szavazattal lehetett a legitim 2/3 illegitim törvényei ellen legitim módon tiltakozni. Egy illegitim törvény tovább turbózása populista megfontolásokból az eltusolja az illegitimitást , cinkossá válik az elkövetője. Nem szabad összekeverni a Jézuskát a géppuskával szerintem. Hogy a következő parlament legitim lesz- e, na az is egy érdekes kérdés. Szerintem nem lesz az,mert a jelenlegi választási törvények illegitimek, a pálya erősen lejt. Azonban az mszp és az e-14 magatartása (hasonlóan a rezsicsökkentésben tanúsítotthoz) legitimálja azt és ezzel rákényszeríti a többi szervezetet is a részvételre. Ha az mszp és az e-14-en kívüli szervezetek bojkottálnák a választásokat, teljesen átengednék a résztvevőknek a magyar politikai életet úgy, hogy soha többé nem lenne módjuk megszólalni. Valószínű, hogy az mszp- e14 célja ez. Kisajátítani a baloldalt, az ellenzéki oldalt, a többinek kuss. Hát ezért nem gondolom, hogy azonos súlyú cselekményekről volna szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  3. Egyetértek Bauer Tamással. A DK egyébként abban következetes, hogy az antidemokratikus törvények vitáit és szavazását bojkottálja. Ha kivonulna a parlamentből, azzal egyben kizárná magát a médiából. Ez öngyilkosság lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (39 szavazatból)
  4. öregszeder
    Tudom hogy egy oldalon állunk, csak véleménykülönbözőség van köztünk.
    Nem vitatom a kormány legitimitását, de azt igenis, hogy amint bevezették a Szájer féle gyalázatot, az ellenzéknek a továbbiakban ahhoz mérten kellett volna minden megnyilvánulását kifejezni.
    Akár minden mondatba beleszőni az illegitim szót, és egyszer majd csak felfigyelt volna rá a bárgyú lakosság zöme is. Vagy kiharcolni egy népszavazást a NER ellen, vagy bármit, csak azt a kollaboráns magatartást nem kellett volna gyakorolni, amit csináltak.
    Nem keverem én a Jézuskát a géppuskával. Hiszen az eddigi magatartásukkal is legalizálták a fideszes diktatúrát.
    Amit Gyurcsány kezdeményez az jó, én még karcosabbnak is el tudom képzelni, de nála is felvetődik a kérdés: muszáj a választás mellett letenni a garast, vagy van még más lehetőség is? Tudom hogy hatalmas munkát végeznek, a táboruk szaporodik.
    Azt is tudom, hogy a másik kettő nem akar vele szövetkezni. Nincs más út, ki kell valahogy kényszeríteni az együttműködést. De nem a választásokra. Előbbre. Békésen, határozottan hatalmas tömeget megmozgatva.
    Más lehetőség NINCS!!!
    A választás elvetélt dolog a törvényeknek köszönhetően.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  5. Az elmondottakból pedig nyílegyenesen következik, hogy a DK ….
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    ne fogjon ösze velük?
    DEHOGY! Éppenhogy össze akar fogni a fideszoid MSZP-vel.
    Itt mindenkinek elment az esze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (18 szavazatból)
  6. Szerintem nem akarnak összefogni, csak az egyéni jelöltekben megegyezni, hogy minden körzetben csak 1 ellenzéki jelölt legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. Ego
    Én a választás elleni összefogásról képzelődök.Belátom, semmi esély rá.Az mszp már nem tudja lemosni magáról hogy megegyezett fideszékkel. Csak tudnám, hogy Gyurcsány ennek ellenére miért akar a választásra összefogni velük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  8. Kedves bumburi,azért kell összefogni még az ördöggel is,(kivéve a Jobbik) hogy a Fidesz le legyen váltva. A németek legyőzése érdekében Churchill is összefogott Sztálinnal,pedig köztudott volt,hogy nem kedvelte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (16 szavazatból)
  9. Dudás Ferenc
    Értem én. De választással? Amire előre meghozták a törvényeket, hogy verhetetlenek legyenek?
    Mennyit soroljak fel ebből az aljasságból?
    És a harc még most kezdődik, pont ma mondta Orbán.
    Igen! Fogjunk össze az ördöggel is, de még a választás előtt, hogy alkalmuk se legyen ezt a világhírű csalást elkövetni!
    Szólítsák fel Mesterházyt, meg Bajnait, a haza nevében! Kutya kötelességük együttműködni ennek a kormánynak a leváltásában!Követeljük sokan, és talán sikerül elindítani valamit még a választások előtt!
    Egyáltalán! Kért valaki felülvizsgálatot a választási törvényre? Mert minden pontja szembemegy egy demokratikus választással.
    Ebben kellene részt ennünk? Hát hülyék vagyunk már teljesen? Két mitugrász miniszterelnökségre áhítozik, és ezért képesek beáldozni az országot egy diktatúrának?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  10. Dudás Ferenc későn futott, mint Puskás Gábor: ezt a vitát, az összes hamis hasonlattal Churchillről, itt már három szor lefuttattuk. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  11. Kedves bumburi,és ha szabotáljuk a választásokat mi fog történni? Az UNIÓ és az USA gratulálni fog Orbán Viktor példátlan győzelméhez. A demokratikus ellenzék halálra ítéli magát.
    Kedves Barus László,mondok egy magyar példát; Orbán Viktorral beszélget Pintér Dezső : Magyar Hírlap,1991. február 25. ,,Az pedig,hogy a kisgazdákkal egy koalícióban legyünk,a legrosszabb álmainkban sem kerüljön elő.”
    ,,A Kisgazdapárt áll a legtávolabb áll a Fidesztől,- – -”
    ,,Így tehát a parlamenti politizálásban a parlamenti politizálásban a kisgazdákat az egyik legfontosabb ellenfelünknek tekintjük.”
    Orbán Viktor is összefogott a ,,legfontosabb ellenfelükkel” 1998-ban a kormányváltás érdekében. A politika már csak így működik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  12. bumburi
    ” Kért valaki felülvizsgálatot a választási törvényre? Mert minden pontja szembe megy egy demokratikus választással ”
    Nos látod én ezért örülök annak, hogy a DK külön indul és mindenki mástól megkülönbözteti magát.Teljesen szabadon politizált egyik ellenzéki párttal szemben sincs megfelelési kényszere,nem kell hazudoznia, nem tudják csalással , korrupcióval vádolni, ezt mind maga mögött hagyta amikor a megalkuvó MSZP-ből elhúzott.
    ha bármivel vádolni lehetne már rég két vállra fektette volna ez a rothadó Fidesz banda.
    És hogy kért-e valaki felülvizsgálatot a választási törvényre?Ezt a lehetőséget ne temessük el, még nem tudjuk mit fog lépni a DK. Ha valahol lehet fordulatot várni hát ők biztosan megteszi az utolsó pillanatban is. Ez az utolsó reményem és bízom ebben és csak ebben a csapatban meg abban is, hogy ők igazán az ország érdekét tekintik elsődleges feladatuknak és nem azt, hogy bekerüljenek minden áron a parlamentbe.
    Valami olyasmit kell tenniük amit egyik ellenzéki párt sem mer vagy nem tud meglépni különböző okok miatt. Muszáj bízni valamiben és én már csak bennük bízom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  13. baby
    Én is bízom. Bízom abban, hogy az őszödi beszéddel Gy. F. lezárta a múltat, és egy igazi demokrata válik belőle. Nem mintha most nem az lenne, de vannak lépések, amiket nem tesz meg, vagy éppen nem látja még elérkezettnek az időt. Nem tudom.
    Egyet azonban tudnia kell. Ha belemegy a választásba, akkor legitimálja Orbán NER-ét, és úgy táncol akkor, ahogy Orbán fütyül.
    Eddig nem tette. Nagyon remélem ezután sem fogja.Maradjon az a harcos ember, aki nem fél kimondani az igazságot. De cselekedjen is akkor aszerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  14. Dudás Ferenc írta (2013. szeptember 28. szombat 19:24)
    “azért kell összefogni még az ördöggel is,(kivéve a Jobbik) hogy a Fidesz le legyen váltva. A németek legyőzése érdekében Churchill is (…)”
    — Közös céljuk a hitleri rendszer megsemmisítése volt. Sem Churchillnek, sem Sztálinnak eszébe sem jutott, hogy egy esetleges győzelem esetén tárgyalna Hitlerrel Németország jövőjéről. Szigetvári viszont kijelentette, hogy hasonló esetben tárgyalna Orbánnal, azaz nem az orbáni rendszert akarja eltörölni, csak kormányra akar kerülni, utána meg megegyezést keresni Orbánnal. Ilyen alapvető stratégiai kijelentést a Bajnai-féle formáció nyilvánvalóan nem tenne a stratégia MSZP-vel való előzetes egyeztetése nélkül, tehát az MSZP ezzel hallgatólagosan egyetért.
    A nagy összefogás célja tehát egy kormányváltás és a Fidesszel való kiegyezés, igaz, kedves Dudás Ferenc? Nem tudom, hogy a hamis párhuzama ismerethiányon vagy szándékosságon alapul-e, de annyi biztos, hogy hamis. Amelyik párt az Orbán-rendszer túlélésében érdekelt, az nem ellenzék, hanem kollaboráns. Sok sikert a pártolásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  15. Dudás Ferenc
    Nem hiszem, hogy a tények ismeretében bármelyik is gratulálna egy mocskos választás győztesének. Így is persona non grata, úgy meg emblematikus figurája lenne az ujjá éledő fasizmusnak, és ujjal mutogatnának rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  16. bumburi
    egyetértünk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  17. itt senki ne álmodozzon a szavazás bojkottálásáról, ahhoz ész is kell meg öntudat, meg elvek, ezek pedig hiánycikkek Magyarországon.
    ha ezt meg lehetne csinálni, akkor a csuti menekült és egész ótvaros bagázsa már rég a történelem szemétdombján lenne.
    nincs az országnak olyan rétege a saját mocskos fajtáján kivül, akibe ne rugtak volna bele, ne cseszték volna szét az életét, ne lopták volna meg és még mindig esélyes a kéthamardra!
    miről beszélünk könyörgöm? bojkott? ugyan már! ez nem Franciaország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  18. Churchil és Sztálin összefogott, hogy legyőzze Hitlert, aki akkor Európában hatalmas volt. A hatalmát akarták megtörni. Orbánnal szemben a kisgazdák nem voltak hatalmon, ezért legyőzniök sem kellett.
    Ego a te hasonlatod a rossz, nem Dudásé.
    Aztán a Szigetvári kijelentése, mely szerint tennének majd egy visszautasíthatatlan ajánlatot a fidesznek se úgy értendő, hogy Orbánnak. Ezt éppen ma magyarázta meg Bajnai. Az ajánlat egy Orbán nélküliségre szólna.
    Nekem ez se nagyon tetszik, de azért más.
    Az összefogás szükségessége pedig a választási rendszer hamisságának a kimutatására kell irányulnia. Ha ebben meg tudnának egyezni, akkor már nem a közös jelöltekről beszélnének, ezt akkor mi is világosan látnánk. Sajnos ide még nem jutottak el, manapság ez látszik, és éppen ezért alapos a választói igény, hogy fogjonak össze.
    Ha EZÉRT fognának össze, akkor már egyenes lenne a következő lépés a teljes bojkottra.
    Ajánlom olvasásra az alábbit:
    http://egyenlito.blog.hu/2011/01/04/wikileaks_botrany_orban_szervezte_a_zavargasokat
    és abban az EU-s kitételt. Leginkább azt! Vagyis az összefogás a választási rendszer megváltoztatására kiegészül az EU lépéseivel.
    Csak ennek van értelme!
    És nem kell mindjárt megenni a Dudást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  19. a DK-nak természtesen teljesen igaza van, hogy rezsiügyben nem áll le alkudozni a fidesszel. szemben az mszp-vel.
    de a DK-nak végre határozottan és egyszer és mindenkorra el kellene határolódnia az mszp-töl és az együtt-töl. amíg ebben a kérdésben maszatol, ködösít semmilyen áttörésre nem számíthat a támogatottságot tekintve.
    a fidesz és az mszp között fontos stiláris különbségek vannak az mszp javára. de lényegi kérdésekben, mint pl korrupció, egyéni érdekek prioritálása, stb nagyfokú azonosság van. egy valóban ellenzéki pártnak egyik sem vállalható. ezt a DK-nak saját érdekében állandóan hangsúlyoznia kellene. ha tényleg úgy gondolja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  20. És akkor vegyük észbe, hogy GyF volt az, aki levitte az áfát 20%-ra, mert Magyarország jobban teljesít, aztán pár hónap múlva az alagútban közeledő államcsőd fényeinek láttán visszavitte gyorsan 25-re. (mondjuk, legalább nem 27-re).
    Na, szóval kábé ez a választék. Akkor már legyen miniszterelnök a Vadai, ő legalább jól néz ki. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. Vagy egy banda már Fdesz Mszp, Orbán bevette őket a maffiájába hacsak eddig is össze nem dolgoztak, (valószínű, hogy igen) vagy rájátszanak támogatják Orbán szennyét, igyekeznek átvenni a hatalmat, hogy Orbán mocskos eszközeivel folytathassák a rablást. Beülni az előmelegített székbe, az elmúlt négy évet okolva. Hordanak már szét mindent a süllyedő hajóról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  22. Latyapatya írta (2013. szeptember 28. szombat 23:09):
    “Ego a te hasonlatod a rossz, nem Dudásé.”
    — Akkor elmagyarázom: a lényeg az, hogy a cél egy emberellenes hatalom megsemmisítése volt, és nem az, hogy akár Hitlerrel, akár a Hitler helyébe lépő volt alvezérével kiegyezzenek és hagyják átmenteni a fasizmust. A közös ellenség, amely ellen összefogtak, maga a fasizmus volt.
    Ezzel szemben Dudás szerint a cél nem az Orbán-rendszer megszüntetése, hanem az, hogy “a Fidesz le legyen váltva”. Ez édeskevés, épeszű ellenzék nem fogadhatja el az Orbán nélküli Orbán-rendszert sem. Az tök mindegy, hogy Bajnaiék Orbánnal vagy a helyébe lépő valamelyik mostani főemberével egyeznének ki, a lényeg az, hogy nem a rendszert akarják elsöpörni, hanem csak hatalomra akarnak kerülni. A hülyeséggel határos naivitás azt hinni, hogy Orbán utódja majd segít lebontani a saját rendszerüket és egyszerre demokrata lesz.
    Még mindig rossz a hasonlatom?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Dudás Ferenc: “A politika már csak így működik.”
    És nem lehet más a politika…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. DK-nak hatarozottan elkell különölni minden, olyan politikai erötöl, aki lerombolta a Demokraciat, Jogallamot, vagy kolaboralt velük, vagy valamiben eggyetertett velük, vagy nem akarja elszamoltatni öket.
    Egyedül kell indulniuk a valasztason, különben nem jutnak be a parlamentbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. nagy andrás
    Tehát elismered, hogy Gyurcsánynak volt annyi esze, hogy a közelgő katasztrófa láttán korrigált? Pedig ő is lenyúlhatta volna a manyupokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. hát van itt hideg is, meleg is.az biztos,hogy az orbán kormánya legitim,hiszen törvényes választáson nyert többséget.És a csalását,11. kerületben, senki sem reklamálta meg, az mszp politikája érhetetlen ebben a dologban, vagy mégis lenne benne logika?Talán emlékeztek, amikor a fidesz a 14. havi nyugdíjat javasolta a kormánynak,l.és jó húzásnak bizonyult.A mostani mszp álláspont csak ezt igyekszik követni,csak igenám,budán csak egyszer volt kutya vásár.
    de máskülönben is,az egész politikája hamis, érthetetlen. egymás lejáratásán dolgoznak az ellenzéki pártok,és ez nagyon nem tetsző dolog.egészen eddig Gyurcsán Ferenc volt a szenvedő alany ,és most a felfutásával már nem kell válaszolnia a mesterházi hazug, félre vezető megszólalásaira.A ma esti szabad szemben Bajnai megint komolyabbnak tűnt, határozottabbnak, egyenesebbnek.
    Mesterházi szlogenekkel válaszolt a szerkesztő asszony kérdésére, semmi új dolgot,okos gondolatot nem lehetett tőle hallani.aztán idetartozik az is,hogy az együtt orbán leváltásáért tábort szét verte,az egójával, a hatalmi vágyával,
    Bajnait meg ledarálta, akit a saját pártjának a tagozata
    hozott igen kellemetlen helyzetbe, a drogos juhász személyében.mindezek után, már mesterházinak régen elkellett volna mennie az mszp éléről, mert a szövetség szétverését az emberek árulásként értékelték, és annak a pártnak a soraiba léptek be, akit mesterházi kirugott, leakart fejezni.de ebből adódóan, az mszp több, mint 10 %-ot veszített Bajnai pedig lenullázódott.és ha így megy tovább, talán be sem jut a parlamentbe.pedig kár lenne az mszp-ért.A rezsicsökkentéssel ,való vélemény azonossága, mégha huncutság is a részéről, akkor sincs a helyén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Vanek úr
    Már bocsika, de ha “csak” annyi a célja a DK-nak és Gyurcsánynak, hogy bejusson Orbán parlamentjébe, akkor tényleg felejtsük el őket, és maradjunk kényelmesen otthon a választás napján.
    Az pedig egyszerű matematikai tény, hogy Orbán leváltásához 2 millió feletti szavazótömeg kell, és ennyije nem lesz a DK-nak önmagában, még a legelszálltabb Gyurcsány-fan szerint sem. Ezért nincs más mód és lehetőség – csak az összefogás az egész DEMOKRATIKUS ellenzéki oldalon.
    Egyébként meg az Unió már felülvizsgálta a választási törvényt, és “áldását adta rá” merthogy “minden eleme megtalálható az unió valamely országában”
    Ami persze úgy hülyeség, ahogy van, merthogy ilyen töménységben sehol sem, ráadásul máshol konszenzussal volt elfogadva. DE mindenesetre most eszerint kell játszani.
    A vicc az, hogy ezen a külön induláson százmilliókat nyernek az ellenzéki pártok, a DK pl a 106 indulóval 106 milliót, ráadásul a “nagy halnak” többfelé kell kapkodnia. És ráérnek közvetlenül a választás előtt “előre hozni a második fordulót” és kölcsönösen visszaléptetni az embereket.
    A galamus szerint egyébként 8 azaz NYOLC ellenzéki lista lesz. Ne röhögjetek, ebben az lmp, 4K! és az mszdp, sőt a liberálisok és a moma is benne van.
    Na: innen szép a győzelem (vagyis az összefogás)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Kedves Ego akkor én is elmagyarázom. Az UNIÓ vezetői ugyanezeket a húzásukat szeretnék meglépni amit Orbán Viktor,csak ők nem merik,mert a németek,franciák,angolok,stb. nem magyarok,ott fellázadnának az orbáni diktatúra ellen azért mondják,hogy Magyarországon demokrácia van. Egész Európában túl magas a szociális védőháló többek között ezért versenyképtelen a világpiacon. Nem tartom Orbán Viktort hülye gyereknek de annyira okosnak és bátornak sem,hogy UNIÓS támogatás nélkül merné osztogatni a sallerokat és a kokikat. És erre alapozom a feltételezésem,hogy az UNIÓ továbbra is Orbán Viktort szeretné látni a miniszterelnöki székben. Ha pedig így van,az ellenzéknek nagyon kis esélye marad a kormányváltásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Ego
    A hasonlatod csak annyiban rossz, hogy Hitler rendszere hatalom volt, A kisgazdáké meg nem. Ezt nem sikerült így megírnom. Dudás pedig erről írt.
    Egyébként neked adok igazat, amit viszont most (07:57) írt Dudás, az nekem sokk.
    De ez nam az a téma, amin vitatkoznék. A cikke igen, de most nem érek rá. Bocsi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. kekec
    Akkor Dudás Ferenc jó helyen kapiskálna: ha az EU tűri a sallereket, akkor azt valami általunk nem ismert okkal tenné?
    Berlusconit azer csak megbuktatták – komolyan nem tudom, hogy hogyan is állunk! Azt gondoltam, hogy a német választások után jön a magyar helyzet, de most elbizonytalanodtam.
    Kezdem belátni sok ismerősöm hozzáállását a “politikához”, nem foglalkoznak vele, elég zűrös az élet így is, majd elmennek és szavaznak, addig kiiktatják a politikát csak a pénztárcájukkal foglalkoznak, abból szűrik le a valós helyzetet! Az is pont elég lehangoló!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. “BALBEKK”
    Ezek a tünetek több, mint elgondolkodtatók,
    Hogy miként marakodnak,
    a “rendszerváltók” ? !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Olyan világos, amit összeírtok itt, mint a faék:
    1. Ha a DK elindul és – kényszerből – önállóan, akkor azt rosszul teszi, mert kollaborál, megosztja az ellenzéket stb.
    2. Ha DK nem indul el (pl. egyedüli pártként bojkottál), akkor az jó, mert:
    a.) kiírja magát a harakirijével politikából és ez milyen jó – állítólag nekik és mindenkinek;
    b) gyáva, mert betojik és így lebukik.
    3. Ha meg egy technikai megállapodást köt kölcsönös jelöltvisszalépésekről, akkor az mocskos alku, ha meg nem köti meg ezt, akkor a DK az ellenzék kerékkötője.
    Talán itt jónéhányan inkább döntsék el, hogy Ők mit szeretnének, ne pedig másnak osszák az észt vödörrel és mondják meg, ki mit csináljon.
    Na, csá egyelőre – néha persze bejövök ide sírni és röhögni (egyszerre!), aztán két hetente beírok ide majd ide valamit, ami miatt csesztethettek itt, hogy a lelketek kielégüljön.
    Az itt levők szinte mindegyikének a politika, a közpolitika és a virtuális politikai kommunikáció kapcsolatáról hallomása sincsen. Legalább az említett fogalmaknak nézzetek utána, mielőtt írtok.
    Olvassatok és képezzétek magatokat, mielőtt (ki)oktatni próbáltok másokat.

    Más: a bal-lib médiaprosti gyülekezet egy hete 100%-ban negligálja a DK-t, átmentek szubjektív idealistába: ha úgy teszünk, mintha ők nem lennének – nem lesznek.
    Egy példa: a bajai be- és feljelentéseket a 3 párt együtt adta be, miután jelöltjük is közös volt. A Népszava, Népszavi, HVG, ATV és Klubrádió a DK nevét a hírekből kicenzúrázta. Miként a beírt SMS-ekből, a betelefonálóknál pedig szintén cenzúráznak.
    Itt pedig megy a “jóindulatú” propaganda, hogy a hazai médiában szinte teljesen bojkottált DK is még jobban bojkottálja Önmagát és írja le magát önként és dalolva!
    Miért is és kinek az érdekében?!
    Hányni tudnék, na megyek is megtenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Amőba
    2013. szeptember 30. hétfő
    11:50
    5*********************
    Tudod mi jár annak akinek igaza van? :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Minden rosszban van valami jó is, így például abban is, hogy jó ideje nem követem folyamatosan az AN híreit, és a velük kapcsolatos véleménynyilvánításokat. Mikor egy időben azt tapasztaltam, hogy a kommentek csupán pár ember parttalan vitatkozásáról szóltak és mindég ugyanazokéról, őszintén szólva meguntam. Már töviről-hegyire tudtam melyiküknek mi a véleménye, miben térnek el ezek a vélemények stb. Most jól esett kicsit visszalátogatni, ám amikor olvasom a jelen kommenteket , meglehetősen szomorúan tapasztalom, hogy szinte két azonos véleményen lévő ember sem található és iszonyú zavar van a fejekben. Keveredik itt minden mindennel, lassan már az sem derül ki igazán ki melyik pártot preferálja igazán és ezen nagyon nem is szabadna csodálkoznom ebben az őrült helyzetben, amiben ma kicsiny országunk leledzik. Egy viszont végkep aggaszt, mégpedig az, hogy csak az ellenzéki pártok összefogásáról, felelősségéről esik szó, még csak véletlenül sem említette senki sem, hogy leginkább a magyar társadalom jelenlegi ellenzéki szimpatizánsainak kellene legjobban összefogni és minél nagyobb számban elmenni szavazni, nem csak hübelebalázs módjára, hanem igen megfontoltan. Odáig már eljutottak bizonyosok, hogy Orbánt nettó demokratikus úton nem nagyon lehet majd leváltani, mert hogy a legelső lépése az volt, hogy a magyar igen csak gyermek tipegőben tipegő demokráciánkat szétverte, mert ami ma van az egy nagy túró. Szóval mindenki pontosan érzi, hogy nem lesz ez a választás (ha lesz egyáltalán) egy május 1-i séta galopp, de nem olvastam egyetlen épkézlább ötletet sem arra vonatkozóan, hogy milyen egyéb opciók létezhetnek. Ahogy én mindezek ismeretében látom talán egy sima népszavazás lenne még a legjobb, persze csak arra vonatkozóan akarja-e Ön, hogy Orbán Viktor és hű fideszesei maradjanak hatalmon, vagy nem? Következő kérdés lehetne: Kit látna Ön szívesen az ellenzék színeit képviselő miniszterelnökként? Amennyiben fölényesen győzne az ellenzék mely párt, vagy pártcsoport alakítson kormányt és legyen e egyáltalán koalíciós kormányzás Magyarországon? És még sorolhatnék egy két érdekes kérdés feltevést a szavazók felé, de persze tudom, hogy sajnos ez teljes fantazmagória, jelenleg mindenképpen, mert a főokos a választási törvényével megkötötte mindenki kezét a politika szereplőit illetően. Ezért lenne mindennél fontosabb hazánkban, egy eddig még soha nem létező nagy tömegű társadalmi összefogás. Na ennek meg aztán végkép nem látom még esélyét sem, pedig még mindég változatlanul szent meggyőződésem, hogy csak avval lehetne végérvényesen elzavarni, nem csak a kormány éléről, de még a politika színpadáról is a jelenlegi kormányfőt. E helyett, mára már ott tartunk, hogy társadalom-politikai értelemben egyenesen három felé szakadt az orszgá, mert ugye vannak az Orbánosok, legalább olyan szinte bigott vallás övezi Gyurcsányt és vannak a talán tényleg komolyabban vehető demokratikus ellenzéki erők. Ez a három fő vonal, rajtuk kívül pedig számtalan maguk sem tudják, hogy mit is tudnának csinálni pártocskák, vagy valami hasonló politikai képződmények. Akkor pedig még a Jobbikról nem is beszéltünk, pedig bármennyire is megvetjük, sőt elvetjük őket a maguk állandósulni látszó 8-9 %-val nem lehet nem számításba venni őket. Ezzel a kis szösszenetemmel csupán arra próbálnék minden embertársamat figyelmeztetni, hogy a labda már egy jó ideje a mi oldalunkon pattog, mi a magyar társadalom egyes szereplői jó 8 millióan vagyunk, ha úgy tetszik egyként felelősek azért, hogy jövőnk hogyan és milyen körülmények között fog folytatódni. A politikusokat mindég is mi választottuk és mondjuk meg őszintén a legutolsó választáson a magyar társadalom szavazói nagyon mellé választottak, ráadásul nem racionális szempontokat véve alapul (Bajnai pl nem volt rossz, kicsit tompítani tudott a baloldal rossz megítélésén) hanem inkább emocionális alapon. Tessék már szíves lenni igyekezni ezt a nagy csorbát kiküszöbölni!! Ezt pedig csak nagyon magas választói részvétellel lehet elérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Amőma,
    Nem tisztességes eljárás a különböző hozzászólók eltérő véleményeit mintegy egy személy véleményeként bemutatni, és a köztük feszülő ellentéteken gúnyolódni.
    Az lenne az igazi baj, ha egységes véleményt tükröznének. Ha ilyet akarsz látni, hallani, látogasd a fideSS kongresszusait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Jáde!
    (Csak zárójelben mert nem ez a lényeg: igazán taglalhatnád a szövegedet!)
    Azt írod kis szösszenetedben összefoglalásként, hogy a hibás emócionális alapon történt választást korrigálni kell de “csak nagyon magas választói részvétellel”.
    Ha többet jöttél volna ide, akkor már más lenne a véleményed, mert nem az a kérdés, hogy sokan mennek-e el szavazni, vagy bojkott lesz, hanem az hogy az eredményt meghamisítják.
    Tehát először a választás tisztaságáért kelle megküzdeni! Azt meg valszínűleg csak úgy lehetne, ha a jelenlegi alaptörvényt eltörölnék, mert az biztosította a lehetőséget a fidesznek a csalás megteremtését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos