Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Megvesztegethetetlenek 2013. szeptember 25. szerda 15:15

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Megvesztegethetetlenek

A magyar politikához képest egy lepratelep nyilvános vécéje provence-i fűszerkeverék, és akkor még megpróbáltam ifjúságbarát és nyomdaképes hasonlatot találni, mert alapjában véve kifinomult miskolci úriember vagyok, aki nem nélkülözi a lelki csipkéket (ide képzeljenek el valamit, ami olyan, mint a zsabó, csak vasból). Mindez arról jutott eszembe, hogy a nyugat.hu regionális lap tudósította olvasóit, hogy a szombathelyi MSZP-SZTKE frakció (utóbbi rövidítés a Szabadelvű Társas Kör Egyesületet takarja) vezetője bejelentette: bizonyítékai vannak az egyik fideszes városvezető drogfüggőségéről, ilyeténképpen felszólítja, hogy mondjon le. Erre a helyi Fidesz visszautasította a rágalmazást, és megjegyezte, hogy nem is érti, hogy történhet meg az, hogy egy olyan ember, akit korábban adócsalás miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek, egyáltalán az MSZP-ben aktívan politizálhat.

Ilyenkor kell hátradőlni, és rendelni még egy adag pattogatott kukoricát.

Ha az ember nem teljesen hülye, és emlékezete sem korlátozódik a közelmúltra (ami egyébként áldás, bárcsak én se emlékeznék vissza három, négy, sőt akár tizenhárom évre, ah!), akkor pontosan tisztában van azzal, amit a szocialisták műveltek kormányzás néven majd’ egy évtizedig, de felrémlik előtte az első Orbán-kormány, mostanihoz sem hatékonyságában, sem kidolgozottságában sem fogható elmebaja, Antall József kínos víziója az úri Magyarországról, vagy Horn Gyula pragmatikus prolizmusa, azaz mintegy folyamatában látja ezt az egész züllött és tehetségtelen bénázást, amivel a demokrácia és szabadság kitörését ünnepeltük.

Sem tehetség, sem szorgalom, csak az újabb és újabb küldetéses téveszmék vagy a szürke matatás az üres polcokon.

A fáradt és tökéletesen érdektelen magyar polgár lapoz egyet, miután feldolgozta az információt, miszerint rendszeres droghasználattal vádolja ellenfelét egy adócsaló, ez pontosan lefedi, amit eddig is tapasztalt, nincs ebben semmi különös, csak a dolgok szokásos menete Magyarországon, ha nincs a történetben minimum háromszereplős szex vagy véres, lehetőleg baltás gyilkosság, akkor holnapra elfelejti, ilyesmiken nem múlik egy országgyűlési választás, de még helyi szinten sem rendezi át az erőviszonyokat a hír.

A magyarázat mindig a legszórakoztatóbb része az ügynek, mármint az a magyarázat, amit a hívő választók ilyen esetekben előadnak.

„A tolvaj komcsi megpróbálja bemocskolni ezt az áldott jó embert, aki csak tűrhetetlen és soha nem szűnő derékfájdalmai miatt kényszerült nagyon erős fájdalomcsillapítók rendszeres szedésére!” – mondja a fideszes idióta, míg a szoci idióta azzal érvel, hogy „a szemét fideszes drogos igaztalanul vádolja a mi szeretett képviselőnket, aki csak a napról napra változó jogszabályok miatt került bajba, mert a hanyag könyvelője elrontotta a bevallását”.

Ha végre eljutnánk odáig, hogy kicsit feszengve, de mégis megtisztulva bevalljuk, hogy a szocialista-baloldali (jaj, istenem, talán még a liberálisok közül is néhányan!) politikusok, a maguk szerény eszközeivel, de úgy loptak az elmúlt évtizedben, mintha ez lenne a főtevékenységük, a politika meg valami kellemetlen mellékállás, és nem horgadnánk fel, hogy de vannak köztük becsületesek, és nem szabad általánosítani, akkor talán sokkal hitelesebben mutathatnánk rá a Fidesz-KDNP – nagyságrendjében tényleg összehasonlíthatatlan mértékű rablóhadjáratára.

Nekem ugyanis semmi bajom sincs azzal, ha szocialista, esetleg szabad demokrata politikusok börtönbe kerülnek az elkövetett bűncselekményeik következtében, főleg, ha ez az ára, hogy jelenlegi vezetőink hasonló sorsra jussanak a közeljövőben. A kettő nem szétválasztható, nem relativizálható, mert ellenkező esetben csak tartósítjuk, véglegesítjük a szart, amiben aztán nekünk kell leélnünk az életünket, miközben tolvajok, sikkasztók, adócsalók, és mindenféle köztörvényes bűnelkövetők hozzák a törvényeinket, módosítják az Alaptörvényt és röhögnek a markukba.

Aztán amikor ideértem az írásban, jött a hír, hogy a zuglói polgármester sem tett feljelentést, amikor azt tapasztalta, hogy meg akarják vesztegetni. De még csak a hadiárváknak sem ajánlotta fel az összeget, hanem eltette. Micsoda meglepetés! Őrület, mik vannak!? Már egy ilyen – egyébként legendás – helyi bunkóban sem bízhat a nép!

De a lényeg akkor is az, hogy amennyiben a sajátjainknak elnézzük a kisebb lopásokat, akkor az övéik láttán sem forgathatjuk a szemünket, nem háborodhatunk fel, nem búsonghatunk és jajonghatunk, mintha az ősz húrjai lennénk, és ontanánk a bút konokon, hanem maximum azon sírhatunk, hogy mi is hozzájárultunk ezen erkölcstelen és mocskos elit kitermeléséhez szerény eszközeinkkel.

Mindez nem a kapitalizmus, a posztszovjet örökség, a speciális magyar néplélek, a kelet-európai nyomor, a XXI. század vagy a napfolttevékenység következménye, hanem az első elnézett, elsumákolt, megmagyarázott stikli következménye, amit egy szívünknek kedves politikus követett el.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (106 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +157 ( 161 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Megvesztegethetetlenek, 5.0 out of 5 based on 106 ratings

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Zsarolók, és megzsaroltak öklöznek a ringben. Rendszerváltásunk óta ez a bevett napi politika.
    Az egyik sarokban a szocik, a másik sarokban a fidesz.Végeérhetetlen meccset vívnak. A közönség meg hülyén drukkol hol az egyiknek, hol a másiknak. Melyik menet mit hoz.Élethalálharcot csináltak már ebből a sportból is.
    Rendszerváltás után 23 évvel!Ez ma az ország.Egy zárt osztály. Az ápolók meg sehol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +60 (62 szavazatból)
  2. Lassan megérjük, hogy Zuschlag egy színvonal ezekhez képest…Róla legalább tudhatjuk, hogy 6 évig biztosan nem lopott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (51 szavazatból)
  3. Papcsákról hangfelvétel, mely kering a világhálón:
    -
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=679639&referer_id=toplist

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  4. bunburi 2013.szept.25. (15;30)
    Tényleg ez a helyzet. De ha ilyen kilátástalan, adjon már valaki tanácsot, mit csináljanak a “belgák”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  5. caratero,
    úgysem fogadjátok meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  6. Zsönöregrettrien

    Továbbá nem látom azon baloldali politikusok tülekedését, akiket állítólag a Fidesz veszteget megfele, hogy induljanak függetlenként… Ha én lennék a helyükben, felvenném képre hangra, amire lehet, és döngetném a mellem, hogy engem nem lehet megvenni …

    Mondjuk onnantól, hogy a szavazóbuszoztatás törvényes lesz jövőre, tökmindegy minden. Bojkott kéne, akkor talán felébredne Európa. De itt az ellenzék kollaborál. Nem ő döglik éhen végül is, ha minden így marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  7. Bumburi: Nekem meg kimondottan az amerikai birkózás (“wrestling”) ugrik be. Ott az egész küzdelem csak kamu, de a közönség úgy csinál, mintha igazi lenne, pedig ők is tisztában vannak a valósággal. Látványos szaltók, dobások a kipárnázott ringben, néha hatalmas ütések az áldozat feje mellé a földre. Közönség őrjöng, de főleg megfizeti a belépődíjat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  8. Elégedetlenek Pártja

    Ezért kell a teljes megtisztítás, elszámoltatás, az önkormányzati és az országos képviselők családjánál és rokonságánál is! Tiszta emberek kellenek, mert most a jobb és a bal oldal is szaros lett.

    Kivizsgálni minden mutyit! Az ELÉGEDETLENEK PÁRTJA ezzel kezdené!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  9. “…úgy loptak az elmúlt évtizedben, mintha ez lenne a főtevékenységük, a politika meg valami kellemetlen mellékállás…”
    Kapaszkodj meg Para! Tényleg a lopás a (pártfüggetlen) főtevékenység… (ha eddig nem tűnt volna fel :/ )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. Senki sem mutathatja be magát közvetlenül egy másik családtagnak, egy harmadik személynek kell megtennie azt.
    Soha ne nézz más családtag asszonyára.
    Soha ne mutatkozz rendőrökkel.
    Ne járj kocsmákba és klubokba.
    Mindig állj szolgálatára a családnak, még akkor is, ha a feleséged gyermeket szül.
    Mindig tiszteld a döntéseket.
    Az asszonyokat kezeld tisztelettel.
    Mindig az igazat válaszold, amikor kérdéssel fordulnak hozzád.
    Ne vegyél el pénzt, ha az más taghoz vagy más családhoz tartozik.
    Azok, akik nem tartozhatnak a maffiához: bárki, akinek közeli rokona a rendőrség tagja, bárki, aki rokonságban áll a család tagjának szeretőjével, bárki, aki nem tiszteli az erkölcsi értékeket.
    (A maffia tízparancsolata….)

    Ezek a férgek sokkal rosszabbak…..és mi szopunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  11. Jut eszembe, engem is meg akartak vesztegetni 200 meg 100 forintokkal, nem hagytam, az állásom sokkal többet ér, jelentést tettem, egy alkalommal. Mint tudod, BKV buszsofőr vagyok. És nálam 450 ft a jegy. Gratulálok Para.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. “aki nem nélkülözi a lelki csipkéket (ide képzeljenek el valamit, ami olyan, mint a zsabó, csak vasból).”
    Nagyon jo iras !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Nem szeretném magam utólagosan prófétának kikiáltani, de amikor a rendszerváltásnak csúfolt gengszterváltás lezajlott, tőkére mertem volna tenni a nyakamat, hogy ami azóta ebben az országban folyik, az törvényszerű következménye a korábbiaknak. Ez az ország a kis- és nagystílű tolvajok országa. Volt és lesz, amíg a világ világ. Gyerekkoromtól ezt láttam. Kezdem avval, amikor láttam, hogy a közelünkben lakó mozdonyvezető a pléhtáskájában naponta 6 téglát hozott haza a vasútról, mert gyűjtötte a háza nagyobbításához. Aztán amikor a házunk elé az utcára a fuvaros este leborította a járdakészítéshez vásárolt sódert, reggelre a felét szétlopták. Amikor gyárban dolgoztam, a portás a munkából távozók táskáját rendszeresen megnézte, de a rongyokba elrejtett szerszámokat soha nem vette észre. Később láttam, hogy az épülő M7 autópályából hogy épültek a Balaton parján a villák. Le is pusztult az autópálya pár év alatt. Lopott itt mindenki az átkosban is. Ki kicsit, ki többet. Aztán jött a hőn óhajtott kapitalizmus. a magántulajdon szentsége megszállta a nemzetet. Mármint az, hogy a köztulajdont szentté változtassák. Csak a mértékek változtak. ma nem milliókat, hanem milliárdokat lopnak. A kis tolvajt persze most is börtönbe csukják. Ha a csóró nincstelen ellopja a főváros szemetét, ezt aztán súlyosan megbüntetik. Még börtönbe is zárják. A Papcsákok meg szabadon rabolják az óvodásokra szánt közvagyon 20%-át. Százmilliót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Nem véletlenül jàrtàl lelki egyetemre, csak meglàtszik !
    :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Nyul György: az a mozdonyvezető Szolnokon élt és lopott, én is ismertem, de hát amikor először légifotóztam, az is feltűnt, hogy a Járműjavító X kilométeres körzetében minden kerítés vagy személyvonatkék, vagy tehervonatvörös. Össznépi a lopás, de hát a “kalandozások kora” is bűnszervezetben, különös kegyetlenséggel, előre megfontolt szándékkal elkövetett rablógyilkosságok sorozata, szóval, genetikailag van így. A politikusok miért különböznének a néptől, amiből kiválasztódtak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Kedves ymre! Biztos hogy nem egy mozdonyvezetőről irtunk, mert akiről én megemlékeztem, az még a M. Kir. Államvasútak mozdonyát vezette, és annak a tégláit hordta haza a háza bővítéséhez. Ebből bizonyára azt is megtudod, hogy én meglehetősen régen születtem. Akiről te írsz, az tulajdonképen a sajátját hordta haza, mert azok a téglák már a nép vagyonát képezték. Ebből is láthatjuk, hogy a föld forog, de a világ nem igazán változik. A kalandozádokról meg hallottam egy történészt beszélni, akinek az volt a véleménye, hogy őseinket az egymás ellen küzdő feudális nagyurak bérelték fel, hogy segítsenek ellenfeleik legyőzésében, és a sarcot tulajdonképen előre kialkudták, persze a legyőzött vagyonából. A Szent Pityu viszont csak simán legyilkolta azokat saját népéből, akik nem engedelmeskedtek neki. Ebből látható, hogy a pogány vezérek sokkal tisztességesebbek voltak, mint dicső államalapítónk. Mellesleg megjegyzem, hogy ő is lenyúlta a legyilkoltak vagyonát és odaadta a hívinek, mint a csuti a földeket, vagy a trafikokat és az EU pénzeit. A világban oly kevés a változás, bár ma már tudjuk hogy a föld forog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Sajnos kénytelen vagyok kekeckedni, mert EGY sáska zabálását még túléli a búzatábla, de egy egész rajét már nem! Azaz nem mindegy, hogy nokiás-dobozka, vagy Nyerges-vontató. Már csak a nagyságrend miatt sem.
    Mindig is csodáltam (azok hülyeségének mérhetetlenségét), akik a csigák rágásától a káposztát egy kiéhezett kecskenyáj beszabadításával kívánták megvédeni. Oszt csodálkoznak a lerágott torzsák láttán.
    És igen: a szocik nem tartották magukat a régi munkásmozgalmi szlogenhez: “Elvtárs, segítsd a lebukottakat” hanem hagyták velük szemben az igazságszolgáltatás lefolytatását. Pedig ahogy “mi a bankrablás egy bank alapításához képest” úgy mi a Zuschlag csínytevés a maffia intézményesített közpénz magánosításához képest?
    Nem, nem fogadom el, hogy egykutyák! Mert azért a csivava és a dán dog is kutya, de azért mecsada különbség! (már mcsak a fejadagot is tekintve!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos