Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rátesi Margit: Magyarország meghülyült? 2013. augusztus 14. szerda 2:12

  • Hozzászólások(111)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rátesi Margit: Magyarország meghülyült?

Magyarországon meghülyültek az emberek. Legalábbis majdnem a fele, pontosan 42 százaléka – amint arról egy felmérés tanúskodik. Ennyien gondolják ugyanis hazánkban, hogy nem a megválasztott kormány, parlament, államigazgatás, ne adj’ isten, maga a polgár intézi hazánk és a saját ügyeit, hanem egy közelebbről meg nem nevezett „háttérhatalom”, közelebbről meg nem nevezett célokkal.

Lehetne mindezt néhány – a mai körülmények között jelentős állami összegekkel is támogatott – idiótának tulajdonítani. Csakhogy az ember a legszűkebb környezetében is szembesül a „megcáfolhatatlan” tényekkel. Az egyik fiatal rokon szerint fölösleges minden erőfeszítés – ezalatt főként a rendszeres munkát érti –, mert a háttérhatalom már régen eldöntötte a sorsodat – ezalatt a kiirtástól a lassú éhhalálig terjedő skála alapján választhatsz. A másik közeli hozzátartozó újonnan szerzett számítógépes ismereteivel lázas értekezéseket hallgat a laptopon a háttérhatalom aljasságairól – ő egyszerűbb lélek, szilárd meggyőződése, hogy a haza (sőt a HAZA) első embere ellenében esküdtek össze a valakik.

Aztán felhívod a régi, bár nem túl gyakran hívott barátot, és megdöbbenve értesülsz tőle, hogy a 30 milliós deviza hátterű hitelének, a szerződésben vállalt feltételeknek megfelelő visszafizetését a háttérhatalmak követelik. Mégpedig azért, mert olcsón akarnak hozzájutni az ingatlanához, így felvásárolva az ivóvizét (mellesleg olyan helyen van az egyébként teljesen megalomán óriásház, ahol „saját” vizet úgy 800 méterről lehetne fakasztani). Ja, és kecskét tart, meg nyulakat – a fővárosi telkén –, mert hamarosan megtiltják a háttérhatalmak, hogy „amagyarember” élelemhez jusson.

Riadtan kapkodom a fejemet. Van valaki, aki érti, hogy hogyan süllyedtünk idáig?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (62 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +75 ( 99 szavazatból)
Rátesi Margit: Magyarország meghülyült?, 4.3 out of 5 based on 62 ratings

  • Hozzászólások(111)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

111 Reader’s Comments

  1. @NaKi Sajnos nem olvastam,hogy milyen módon tették föl a kérdést. Az. ún. nemzeti konzultációs levelekből tudjuk ( hű de utálom már,hogy minden “nemzeti!),hogy milyen sunyi módon lehet orientálni a válaszadót a kérdezőnek megfelelő válaszra. Különben egy ilyen kérdésre-megfelelő elméleti alapozás után-a kevésbé tájékozott népesség,amelyik se nem politológus, se nem jogász a “háttérhatalmakat “választja.Az elméleti alapozást pártunktól és kormányunktól kapjuk,folyamatosan.És abban egyet lehet érteni Prezsbiterrel,hogy ez egy felmentést jelent az összes elkövetett bűnök,hibás gazdaságpolitika, a társadalom széthullásának felelőssége alól.Adott ez a szabadságharcos,hősies kormány,de sajnos a láthatatlan háttérhatalmak erősebbek.Egyedül vagyunk. El lehet maszatolni a felelősséget és másokra mutogatni,amiben ez a banda erős.(Olyan,mint volt anyósom: krtiikája másokról könyörtelen,önkritikája nulla).Szóval nekem most ment el a kedvem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  2. Tamás:
    .
    “… mit nem adna ez a bizonyos 42% (meg a maradék), ha Anglia, vagy Amerika, esetleg Ausztárlia elfoglalná Magyarországot…”
    .
    - Azt nem tudom, mit adna vagy nem adna. De azt igen, hogy az említett államoknak, vagy bárki másnak is úgy hiányzik Mo, mint egy hátbarúgás. Szóval, onnan nincs ilyen féle segítség.
    .
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  3. Hat akkor mar ertem a paranoiat ami Magyarorszagon dul. Hiaba a “hatterhatalom” eros szervezet lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  4. Gyorshír, a Világgazdaságból: Megállíthatatlan a magyar gazdaság motorja: Robog az építőipar.
    VG: Egy hiteles hírforrás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  5. Robog a micsoda?
    .
    - Egy hete még az volt, hogy évente csökken a lakásépítések száma, ami már 2 éve is kritikusan alacsony volt, most meg robog?
    .
    ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  6. Robog a szakadék felé.
    Esetleg nem robog, hanem ropog:
    “Ropog, hosszan ropog csatárok fegyvere,
    Ágyúk bömbölnek, hogy reng a világ bele.
    Te Ég, te Föld!, talán ma összeomlotok!
    Előre katonák, előre magyarok!…”
    (“Az égen is harag, a földön is harag,
    Kifolyt piros vér, és piros napsugarak…”)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  7. A stadionépítések, tér felújítások biztosan nagyon mennek.Ott van pl.Orosháza csobogós,díszkivilágításos főtere http://www.beol.hu/bekes/gazdasag/atadtak-oroshaza-uj-foteret-es-a-megujult-varoskozpontot-503489
    Érdemes a kommenteket elolvasni,hogyan látják a helyiek. Érdekességként:
    a tér kialakítása majdnem 1 milliárdba került.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  8. Mindegy hogy háttér vagy nem háttér, de a primitív magyar szélsőjobbos összeesküvés”elméletek” nélkül is van minden országnak – az emberi társadalom hierarchikusságra való hajlamából adódóan – gazdasági, politikai és kulturális uralkodó rétege, amely minél inkább antidemokratikusabb egy ország, annál inkább a jog és törvények megkerülésével az átlagpolgár feje fölött próbálja a társadalomra kényszeríteni akaratát, visszaélni az erőfölényével. A szerző által “meglepettséggel” tapasztalt szintre süllyedt Magyarország például a társadalmához hasonló színvonalú uralkodó réteget termelt ki mindig is a történelem folyamán, ebben semmi újdonság nincs. Úgyis fogalmazhatunk tömören: a mai háttérhatalom egyenlő Orbán-maffia. A tegnapi: a 2010 előtti, a demokratikus kulisszák mögötti oligarchikus gengszter-váltógazdálkodás, és így tovább visszafelé a történelemben… A
    ” devizahátterű hitel” gyakorlatának indirekt módon való védelembe vevését, inkább nem minősíteném, viszont akár tetszik akár nem, bizony a “devizahitelekért” és más magyar “gazdaságélénkítő” intézkedésekért is felelős uralkodó rétegnek pont az az érdeke hogy a társadalom minél primitívebb, sötétebb, középkori tudatlanságban maradjon. Elég ha a paraszt éppen annyit tud amennyi éppen a munkája elvégzéséhez szükséges. Az olcsó, alacsony képzettségű munkaerőre és külföldi tőkére épített híres “versenyképes” magyar modell… Összeesküvés elmélet vagy nem, ez nem a Magyarorsz.-nál fejlettebb országok útja. Talán egyesek éppen az eme gazdaságpolitikából következő munkalehetőségek hiánya miatt nem látják az erőfeszítések értelmét… Szerintem a fenti cikk eszmefuttatása sem nem sokkal színvonalasabb, sem nem kevésbé populistább az írástudó magyar átlagénál, “értetlensége” meg kifejezetten álszent, amely álszentség jellemző a magyar értelmiségi “elitre”. Nagyjából a jelenlegi viszonyokhoz való szervilis alkalmazkodás “erényét” sugallja, meg azt, hogy eléggé ciki számukra, hogy a társadalom amelynek a vezető rétegét alkotják, ezen a szinten áll…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  9. Én tudom hogyan sűlyedtünk ebbe a szellemifogyatékos málységbe. A nemzeti elhülyülés legmagasabb fokán ez a téveszme törvényszerű. Mi vagyunk a világ legtehetségesebb, legokosabb, legszorgalmasabb, legrégíbb , ……stb, stb nemzete. Ebből okszerűen következik, hogy valamiféle mágikus háttérhatalom okozza azt, hogy e kiváló tulajdonságaink ellenére nem tőlünk tanul és nem minket követ a világ többi, nálunk hitványabb nemzet. Ezért vertek meg minket minden háborúnkban Augsburgtól kezdve a Hitler szövetségeseként vívottig. Ezért vesztettük el minden “szabadságharcunkat”. Pedig mi követendő példát mutatunk kiválóságban az egész világnak nemzeti büszkeségben. Nálunk már a sz.r is NEMZETI! Az ok nem bennünk, hanem a láthatatlan háttérhatalmakban keresendő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  10. Azért lássuk be, nem lehet egyszerű azzal a tudattal kelni és feküdni, hogy egyfelől Orbán minden idők legjobb miniszterelnöke, másfelől nem ő irányítja az országot, hanem a zsidók, libajnai és az ufók.

    Nem lennék a helyükben. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  11. @Walla!12:22. A szerző egy állapotot,jelenséget rögzít,szerintem kár ekézni.Hogy tanult emberek hogyan ülhetnek fel ekkora átverésnek, mint ami ma velünk történik,az külön történet. Visszamehetünk Batsányi Jánosig, Adyig és másokig,akik tisztán látták az okokat és a felelősöket. Nem mentek sokra vele.Ami viszont stabil,az az,hogy képtelenek vagyunk szembenézni a hibáinkkal, gyengeségeinkkel Trianon óta és ez a mostani rezsim is a minden emberben ott lévő gyengeségekre épít, mint a korábbiak.Nemrég egy kiállítás anyagát láttam a vidéki holokausztról.Benne volt,hogy a városban többszázan adták be igényüket az elkobzott zsidó vagyonok iránt.Hol volt itt a szolidaritás az elhurcolt szomszéd iránt? Megosztás.Ebből táplálkozik az okos magyar vezető.Ha a mi emberünknek volt olvasmánya a “Futball története” c. könyvön kívül,akkor az Machiavelli lehetett. Hogyan lehet bármilyen fejlődésre számítani,ha az egyes emberek csak a saját túlélésükre koncentrálnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  12. A tér, az idő, meg az emberi butaság végtelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. http://youtu.be/P1_NwPp7-d8

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Most világosodtam meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Philip Marlowe! Ez mind igaz, a mindenkori hatalom épít a társadalom gyengeségeire és rosszindulatára. Mivel egy ilyen társadalom hagyja, hogy az orránál fogva vezessék; és egy ilyen társadalomban nincsen meg a demokratikus önszerveződés képessége, ezért sok félrevezetett embernek tűnik úgy, hogy valamiféle rejtélyes “háttérhatalom” tartja kezében a dolgokat. Pedig nincs semmi rejtélyes ebben, csak a társadalom nem érett eléggé a demokráciához, az uralmon lévők meg azt tesznek amit kedvük tartja. És ebben sajnos van felelőssége a mindenkori “mértékadó” értelmiségnek is. 1989 óta a magyar társadalom csődöt mondott abban, hogy ne essen a múlt hibáiba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Bocs, de én a címhez illő – ti. a meghülyült – kategóriába sorolom Mesterházy tegnapi megnyilvánulását a román elnök nyilatkozatáról.
    .
    Ez a deg…………..t elítélőleg közelíti meg egy független állam államfőjéneknek azt a kötelességszerű megnyilatkozását, amelyben az elítéli egy szomszédos állam beavatkozását országa belügyeibe és jobboldali politikusok, állami vezetők rendszeres politikai célú, fizikai jelenlétét annak területén.
    .
    Igazából az a csodálatos, hogy Románia . c s a k . m o s t . vesztette el a türelmét a “tusványosi szabad egyetem” és a többi (szinte számtalan, példa rengeteg van), ugyancsak egyértelműen provokatív, román szomszédainkat .
    r e n d s z e r e s e n . irritáló nacionalista heppeningek miatt…
    .
    Ezek szerint az MSZP a Fid-SS románia-politikáját támogatja, ami köztudottan ellentmond az államok szuverenitásának és a határok tiszteletben tartásának és különösen a baloldal alapvető külpolitikai filozófiájának.
    .
    Őrület !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  17. Walla

    Teljesen jószándékúan ,de félreérted ezt az egészet. A “rejtélyes háttérhatalom”
    (még csak kikódolni se kell) az konkrétan a ZSIDÓKAT jelenti. Az pedig mélyebben lakozik ,mint amit az akut gondok és problémák jelentenek. Én konkrétan olyat is ismerek ,akinek a büdös életben nem ment ilyen jól ,felveti a pénz és ugyanúgy teti pofával zsidózik, mint az átq……t ,csalódott nyomorultak.
    Itt is megy a pipiskedés, a néven nem nevezés,a maszatolás Méghogy rejtélyes háttér hatalom vagy micsoda! A zsidók!! Egy szégyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  18. Tisztelt hölg…..blablabla.
    Egész nap ezen dühöngtem. Ez a Meisterhauser tényleg nem normális.
    És nem először. Milyen tanácsadói vannak ennek a szerencsétlennek?
    Ezt szándékosan nem lehetne jobban elcseszni. Egy barom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  19. @Noszticzius Judit , ormány-kormány maffia …. de hogy diktatúra ??? Ha majdnem egy egész ország követi, akarja őt, akkor miről beszélünk,hogy diktatúra?
    orbán kihív bárkit egy tóksóra ez ügyben, és bebizonyítja 5 perc alatt, hogy őt az ő népe szereti … neki semmilyen diktatórikus módszerhez nem kellett és nem kell folyamodnia ! Arrogancia …??? Ja kérem, az még a nyugati országokban is van , kicsit meg kell szívatni a népet, a zembereket a miheztartás véget , egy koki , egy saller oszt hazazavar mindenkit, hogy aztán új nap hajnalán tovább imádassa magát , ami valljuk be … egész jól megy neki . Magyarország agyhalott !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. Nyul György ez remek volt :
    “Nálunk már a sz.r is NEMZETI!”

    You made my day .

    Hozzatennem hogy ez a Nemzeti dalt kiveve forditva is igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. Ebben a román-Orbán (mert nem román-magyar) kérdésben most kivételesen TGM nagyon világosan, és gyakorlatilag “a számból vette ki a szót” módon fogalmazott. Nagyjából ilyenformán: minden államnak, de EU-s államnak különösen kötelessége a kisebbségei jogait biztosítani – kultúra, nyelvhasználat stb. ügyében. A kisebbségek ezzel szemben lojalitással tartoznak az államnak, amelynek polgárai. Én még azt sem tartanám nagy bűnnek, ha valaki egyszerre két államhoz is lojális, mondjuk a kettős állampolgárságnak megfelelően. A külföldön élő magyaroknak – még ha nincsenek is tudatában – óriási előnyük van velünk, határok közé zártakkal szemben. Először is többnyire kétnyelvűek – ami eleve megkönnyíti egy harmadik nyelv megismerését. Másodszor is testközelből ismernek egy másik nemzeti kultúrát, gondolkodásmódot. Akár élesztő, kovász szerepük is lehetne az európai népek közötti együttélésben. Ehelyett a hangadó részük többnyire minket szapul, hogy nem vagyunk eléggé magyarok. Miért, hogy ez a nép soha nem képes a hátrányból előnyt kovácsolni, a krízisben észrevenni a lehetőséget?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  22. @bumburi
    “Nem veszik észre, hogy 360 fokot fordult Ő maga,és ideológiája?”
    Az ilyen fordulat észrevehetetlen, ha csak a a két végpontot látja valaki, minthogy az ugyanaz…. :))
    No de az “ő fajtájuk” (hívők) a 180 fokos fordulatot sem veszik észre, illetve maguk is ugyanúgy fordulnak. A “mi fajtánk” észreveszi. És akkor mi van? Jól megbeszéljük egymás között, értetlenkedünk, mert képtelenek vagyunk felfogni, hogyan lehet önálló gondolkodás nélkül élni. (Pedig lehet. Sőt, mifelénk jól már szinte csak így lehet.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. “…Ezért vertek meg minket minden háborúnkban Augsburgtól kezdve a Hitler szövetségeseként vívottig…”
    .
    - Nana, azért pontosítsunk.
    .
    Anjou Lajos király és hadserege hülyére vert mindenkit, tatárokat, törököt, Itáliai, francia hadseregeket. A Hunyadiak szintén, ők egyedül a huszitákkal nem bírtak. Árpád- házi királyainknak is volt több nagyszabású, sikeres hadjárata.
    .
    De az a gáz, hogy az utolsó győztes magyar korszak Hunyadi Mátyás halálával véget is ért, az meg 520 éve volt, ugye. Ezután az 1848- as szabadságharcnak voltak igen sikeres ütközetei, ott viszont tényleg egy idegen hatalom, az orosz tömeghaderő nyomta le az egyébként tucatnyi nemzet fiaiból álló magyarországi haderőt.
    .
    Szóval, azért nem minden sz…r, ami magyar, pláne régen nem így volt ez.
    .
    “..Az ok nem bennünk, hanem a láthatatlan háttérhatalmakban keresendő….”
    .
    - Na igen… sajnos így van, a többség tényleg ezt hallucinálja. És ahogy romlik a helyzet, annál jobban meg van erről győződve az átlagZember. Egyre befordultabb, egyre bolondabb, immár képtelenség vele szót érteni.
    .
    Ez van… de azért az elődök nagy tetteit ismerjük el – MO sem mindig volt ez a reménytelen csődtömeg, amilyen az utóbbi évtizedekben, pláne az utóbbi pár évben lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  24. Ha nem is a háttérhatalom irányít, még
    jelenleg, de nézd meg a18-as boltokat és
    gondolkodj mi alakult itt ki lépésről. lépésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. Eldrad !
    *
    Mátyás katonai ereje a Fekete Seregnek nevezett haderőben rejlett, amelynek tagjai nagy többségben szerb és más balkáni – mai szóval élve, profi – zsoldos katonák voltak.
    *
    Máshol meg írod, hogy “…ott viszont tényleg egy idegen, az orosz tömeghaderő nyomta le az egyébként tucatnyi nemzet fiaiból álló magyarországi haderőt.” Eszerint nem is magyar, csak “magyarországi”…
    *
    ‘48-ban a magyar önkéntes (civil) szabadcsapatok tették ki a nemzeti haderő döntő részét. Görgey tábornok, főparancsnokként nem győzte szapulni ezek fegyelmezetlen és rendetlen mivoltát és a katonai parancsokhoz való gyenge hozzáállását… Épp itt a baj egyik gyökere, hogy a magyar politika már előre magának tulajdonítva a majdani dicsőséget, a nemzetiségeket ebből is igyekezett kihagyni, amelynek ismerjük a későbbi és a jóval későbbi következményeit.
    *
    Ám a valóban “tucatnyi nemzet fiaiból álló” – sokan magyarul sem tudtak – tábornoki karnak (köztük az aradi tizenhárom is) korábban Ausztriára és a
    c s á s z á r r a . t e t t . k a t o n a i . e s k ü j e . alapjában fékezte a cselekvőképességét – legalábbis . m e n t á l i s . értelemben. Ezért nem egy tábornoki gyűlés torkollott különféle, a harcokról nem közvetlenül szóló vitába és kollektív tiltakozásba, mert azért lelkük mélyén valahol féltek a “jogosnak vélt” megtorlástól. Görgey és Kossuth ellentéte is alapvetően ebből az elvi ellentmondásból fakadt**. Ez a félelem mindvégig rányomta bélyegét a háborús események menetére és eredményeire, végső soron Világosra.
    *
    A történés pedig korántsem az orosz cári udvarból, úgymond “tömeghaderejéből” eredeztethető. Ez az erő nem csupán a tömegében, sokaságában rejlett, hanem példának okáért már a 30 évvel korábbi napoleoni háborúkban vált a kor minden szempontból, harcokban edzett legerősebb haderejévé.
    *
    A két császár már korábbi egyezsége birodalmaik kölcsönös megvédésére biztosította mindkét ház további uralkodását népeik felett. Ebben az esetben mindenképpen a Habsburg ház volt a “ludas” a Forradalom és Szabadságharc leverésében és csak végső eszközként nyúlt az orosz kártyához, mert nem tehetett mást. A harcok nagy részét viszont ő vívta meg és nem az orosz sereg…
    *
    Ma is sokan szeretik az orosz haderőt ezzel a mellébeszéléssel lebecsülni. Ahogy idehaza mondani szokás, sokan vannak, mint az oroszok. A Második Világháború végkimenetelébe is a sokaságot, a tömeg erőt igyekeznek még ma is belebeszélni persze, és nem a T34-eseket, a Katyúsákat, meg a PPS géppisztolyt, és pláne nem az orosz (szovjet) hadvezetés felkészültségét és szervezettségét okolják úgy érezvén, hogy ezzel a degradálással jól visszavágnak az orosz szoldateszkának a vesztes “kis Magyarországon” ejtett sebeiért… Megjegyzem gyenge vigasz.
    *
    *
    ** A tábornoki karban majdnem végzetes lázadás tört ki a Habsburg ház trónfosztása okán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. Még egy megjegyzés:
    *
    Mátyás idejében nemzet alatt a nemességet értették. ["nemzetes uramék"] A köznép a főddet túrhatta.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  27. meg vagyunk mink áldva, a fideSSes kereszténykommunistákkal

    http://www.origo.hu/itthon/20130816-ferenc-papa-aldast-kert-minden-magyarra.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Túlavasúti !
    *
    Hát fogjuk rá, hogy lépésről lépésre, de valójában egyik pillanatról a másikra.
    Biztos vagyok benne, hogy a mi Vezérünk a németek egykori Vezérétől és annak szintén gnóm propaganda miniszterétől (háború poraira!) plagizálja a metódusát, melynek legfőbb stratégiai (nem véletlenül imádja is ez utóbbi a fogalmat) eleme a váratlanságnak az ellenfélre tett lesújtó hatása.
    *
    Különösen szereti megfricskázni a demokraták orrát, hogy nesze nektek demokrácia ! Én mindent demokratikusan és “törvényesen” értem el és íme képtelenek vagytok bármit is ez ellen tenni, de még a gondolatmenetemet is képtelenek vagytok követni. És tényleg, mire e . b a m b a . é s .n a i v népség felocsúdna már egy következő fricska van a soron…, és még egy, aztán jön a következő… Az uriember képtelen egy paraszttal szemben, annak a bunkósbot-törvényei szerint fölvenni a kesztyűt. És ez így megy napról napra, a legaljasabb és a legváratlanabb módszerekkel. Mire pislogsz egyet már az is másképp van amit egyelőre még meg sem emésztettünk…
    *
    Mi ez, ha nem villámháború a demokrácia ellen ? Szó sincs itt “lépésről lépésre” taktikáról. Történelmi léptékkel mérve mindez a . m á s o d p e r c . t ö r t . r é s z e . alatt történt, történik a szemünk láttára. Nem véletlenül szereti Orbanini forradalomnak nevezni ezt az ocsmány magyar káoszt, akárcsak Hitler az ő világ felforgatását… még anno.
    *
    Üdv neked! és nekünk, mindannyiunknak: KB

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Kordon:
    .
    - Nagyrészt igaz, de pár megjegyzés:
    .
    1, A Mátyás- féle haderő háborúja mégiscsak Magyarország háborúja volt, magyar pénzből, magyar forrásokból, hátországgal, stb.
    Magyarország Mátyás idején a királynak, és hadseregének köszönhetően biztonságban volt, az összes harccselekmény a határokon kívül történt.
    .
    És a Mátyás előtti időkről írtak is igazak, amiket írtam.
    .
    A negyvennyolcas haderő is hasonló eset, leszámítva a fentebbi bekezdés második felét, mert ott MO is hadszíntér volt.
    .
    Oroszok:
    .
    - ‘49- ben a magyar (OK, nemzetközi, de Magyarországért harcoló) sereg győzelemre állt. Az orosz keleti front megnyílása hozta őket reménytelen helyzetbe, és amikor az orosz tömeget említettem, azt nem “vigasznak” szántam, csak tényt közöltem. Mert az egy akkora tömeg volt, hogy reménytelenné tette MO helyzetét.
    .
    2, “…Ez az erő – az orosz – nem csupán a tömegében, sokaságában rejlett, hanem példának okáért már a 30 évvel korábbi napoleoni háborúkban vált a kor minden szempontból, harcokban edzett legerősebb haderejévé…”
    .
    - Barátom, ez viszont téves.
    .
    Az orosz haderő a napoleoni háborúkban nem megedződött, hanem max. azt tanulta meg, hogyan kell tömegével menekülni, kikapni, a hadvezéreik többségének alkalmatlansága, tehetelensége és korruptsága miatt tömegével odaveszni, gyakran a rájuk jellemző rendezetlenséggel visszavonulni, stb.
    Napoleon haderejét a rettenetes körülmények, és az utánpótlási vonalak megnyúlása nyírta ki.
    .
    “…A Második Világháború végkimenetelébe is a sokaságot, a tömeg erőt igyekeznek még ma is belebeszélni …”
    .
    - Én pl. nem így vagyok ezzel, mivel tudom, hogy a folyamatos angolszász ellátmány segítségével élték túl a hitleri inváziót. A szervezettség a szovjet hadseregben végrehajtott sztálini tömeggyilkosságok után pár évvel, azaz, 1944-re már javában helyre állt, így ‘44- re ez is rendben volt. Igen, tömeg is volt, de nem pusztán ezzel jutottak el Berlinig.
    .
    Na, kellemes napot.
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  30. “…mire e . b a m b a . é s .n a i v népség felocsúdna már egy következő fricska van a soron…”
    .
    - Fricska?
    .
    Nem inkább gyomron, páfán, és/ vagy tökön rúgás, jó nagy erővel? :((((
    .
    Amit orKbán és bandája művel saját népével, az már rég túl van a “fricskán”… és a nép nagy része mindezt boldogan fogadja. Ilyet még nem lestem, én mondom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  31. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    A világ akkor állítólag legerősebb hadseregét verték meg az antifasiszta koalició tagjai, mely háború legvéresebb terhét minden addiginál hatalmasabb áldozatok árán nekik kellett elviselni. Természetes, hogy hadianyag pótlása nélkül ez nem ment volna.
    .
    Nem oly régen, néhány éve alakult egy angol, amerikai konzorcium, amely azt az . a r a n y t ö m b ö k k e l . megakott szovjet hadihajót volt hivatott kiemelni az Északi, vagy a Balti tengerből, amely ennek a segítségnek az á r á t . szállította volna Angliába, ám egy német U-bot megtorpedózta. Nem tudom, sikerült e a tömböket végülis kimenteni…
    .
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Igen fricska, mert gúnyt is űz, bolondot csinál az ellenzékből…
    A fricska miközben fáj, egyben nevetséges is ezért aki kapja csndben behúzza a nyakát, bármennyire fádalmas.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. girbegurba
    Az a gond, hogy a kérdésre igennel, vagy nemmel kell válaszolni, és nem lehet indokolni vagy kifejteni. Mert tegyük a kezünket a szívünkre: igenis mi is hiszünk abban, hogy Orbán mögött egy háttérhatalom irányítja az országot- csak éppen nekünk a Simicska horda nem titokzatos. És szerintem sokan így értették.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Bocs: lemaradt a nicknévről a “c”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Most meg a komment maradt le:
    Noch einmal:
    Sokan úgy érthették, hogy tényleg egy háttérhatalom igazgatja Orbán mögött az országot – csak éppen a Simicska horda nekünk nem titokzatos.
    Érdekes egyébként az ilyen kérdés-technika, mindig is csodálkoztam azon, hogy a DK-nak egyáltalán hogy mérhetnek 1-2 %-os támogatottságot egy olyan kérdéscsokorral, amiben nem is szerepelnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. Barry1 (csütörtök 21:38)
    “Tisztelt hölg…..blablabla.
    Egész nap ezen dühöngtem. Ez a Meisterhauser tényleg nem normális.
    És nem először. Milyen tanácsadói vannak ennek a szerencsétlennek?
    Ezt szándékosan nem lehetne jobban elcseszni. Egy barom.”
    Kedves Barry1, rossz sejtés ugrott be: lehet, hogy nagyon is jók a tanácsadói? Akik pontosan tudják, ilyen esetekben (emlékszünk az EU retorziókra) ilyesmit kell mondania, különben a rezsim propagandája végképpen eláztatja a totálisan beetetett “nép” előtt. (A kiváló háttér emberek létét cáfolja viszont, hogy miért nem súgtak jókat korábban?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Eldrad:
    Ezért kellett volna a győzedelmes magyar honvédseregnek Bécsig üldöznie Jellasich szétvert seregét.
    Ott már forradalmi volt a hangulat , csak pár kilómétert kellet volna megtenni az akkori Magyar határtól Bécsig.
    De nem.
    A hülye idealistái megálltak , hagyták elvérezni a bécsi forradalmat és elnézték amint az elmenekült Ferencjóska viszaköltözik a Burgba.
    Ha mindez nem történik meg , akkor az oroszokat sem tudta volna segítségül hívni és egész Európa sorsa másképp alakul.
    Ugyanez kísértetiesen ismétlődőtt 1919.-ben , csak akkor még Prágában is forradalom volt.
    Megint egy dicsőséges hadsereg zseniális ( a nemesi származású Stromfeld ) parancsnokkal és megint egy idióta viszahúzó idealista szemléletű ” holdudvar ”
    Attól tartok több próbáélozást nem tartogat a Sors Magyarhon fiainak. Pont elég volt ez a három :
    1: Mátyás, 2:1848 , 3: 1919
    Ez a mostani izé csak egy karikatúra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. “Nálunk már a sz.r is NEMZETI!” És ha nemzeti szalaggal Orbán átköti oszt ráírja, hogy micsoda a nép az istenadta nép fölfalja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. vontolla
    Nem hiszem ,ez egy forditott összeesküvés elmélet ,és túl is lenne variálva. Nem, ezek ennyire hülyék. Aki eszi a fidesz blablát azt nem hatja meg ezzel , aki meg nem eszi , azt csak felbősziti. Itt nincs semmilyen nyereség. Ez hiba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  40. KORDON BLUED
    2013. augusztus 17. szombat 08:56
    Látók! Lássatok!!!!
    .
    “Hát fogjuk rá, hogy lépésről lépésre, de valójában egyik pillanatról a másikra.”
    .
    Kedves KORDON. Az én egyik szakmám RENDSZERSZERVEZŐ. Olyan helyen
    szereztem, ahol nem csúcsosodott ki a “számitástechnikai” fogalom. az én
    “betegségem” e miatt, hogy mindent rendszerszerűségben fogok fel és nem a
    pillanatok egymástól független sorozatából.
    E miatt szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy a mára kifejlődött 18-as
    bolthálózat, mint olyan beleilleszkedik egy szélsőjobbos irányzat fokozatos
    fejlődésébe.
    .
    Egyáltalán nem arról van csak szó, hogy “szereti megfricskázni a demokraták orrát”. Ez a fasizmus magamutogató fejlődésének egyik legalizált lépése.
    Csak át kell gondolni.
    Annak idején a Bosnyák téri piacon divattá vált a vámszedés olyan módszere,
    ami jelentősen befolyásolta a piaci árakat. Egy szervezett banda körülvette a
    piacot és csak a jatt leadása után engedte az árusokat a piacra. Ráadásul
    megszabták a napi árakat és azt az árust, aki ezt nem tartotta be lehetetlenné
    tették. De ebben nem is ez alényeg, amit a hülye átlag-újságírók marcangolni
    szoktak. LÉNYEG, HOGY EGY BANDA HIHETETLENÜL MEGGAZDAGSZIK.
    Csupán az a kérdés, hogy az így – rendszeresen – szerzett értéket mire
    használják. Ezt akkor JOGTALAN MEGGAZDAGODÁS-ként aposztofálták.
    .
    Ma itt a trafikmutyi! Ahol szinte sugalmazásszerűen csupán arról beszélnek,
    hogy mi van az egyes volt/új trafikosokkal. ÁLLJ ! beszél valaki folyamatosan
    arról, hogy beiktatódott egy olyan lépcső – de állami irányítással – ami a
    Bosnyák téren volt. Az új nagykereskedőszerű lépcső valóban csak -SZERŰ.
    Gyakorlatilag beleilleszkedik a szélsőjobb megerősödésébe.
    .
    Miért vezet félre az, hogy látszólag(!!!!!!) egyik napról a másikra történt. Ez nem
    igaz, hanem csak a látszat. Ezen előzőleg sokat kellet dogozni. Az ellenzék
    hülyesége miatt erre nem figyelt. Az újságírók legfeljebb a közben látszóvá vált
    névsorokat matatták, mert az volt a szenzáció.
    Még mindig a PLEBS CUKKOLÁS folyik a kevésbé lényeges kérdésekről.
    Közben kialakul egy olyan réteg, mint régen a III./III. volt. Elkezd müködni
    egy anyagilag erősen érdekelt szervezet. Kiknek jelentős részének nem
    is kell dolgozni, met ők egy náluk nagyobb gárda munkáltatói. A munkavállaló
    trafikosok nyilvánvalóan tőlük függenek.
    Tényleg meghülyült Magyarország, mert a háttérhatalom nirányítását – naivan -
    direktben képzelik. Nem vesszük észre az orrunk előtt folyó új elit kialakulását,
    mely nem fizikai módszerekkel veszi át az irányítást, hanem gazdasági erejéből
    kialakított irányítással. Ez pontosan olyan háló, mint amiről Bartus úr beszélt,
    amikor az olvasók részére javasolt – vagyis nekünk – háló alakítást. Különbség
    csak az, hogy az általunk kialakítandó háló anyagi háttere hiányzik. Ott meg
    fokozatos jövedelmekkel anyagilag is felfejlődik.
    .
    Tehát itt csak látszat az, hogy egyik napról a másikra. Naív emberek azok,
    akik azt gondolják, hogy mindezek előzetes – megfelelő mérvű – szervező
    munka nélkül végrehajthatók lettek volna.
    AKI NEM VÉGZETT SZERVEZŐ MUNKÁT AZ NEM TUDJA,
    SEMMI NEM MEGY MAGÁTÓL.
    A trafikmutyivá lekicsinyített és ezen új szervezettel megvalósítottak a szemünk
    előtt játszódnak. Mi meg nem látjuk az erdőt a fától! Ne felejtsétek, hogy a 18-as
    számot sem VÉLETLENÜL viseli minden intézmény, melybe
    KÍVÜLRŐL NEM LEHET BELÁTNI.
    VÉLETLEN????
    Mi meg itt RÁGJUK A GITTET:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  41. Tisztelt Hölgyeim és uraim.
    VÉGRE…végre ehangzott három napja a Klubrádióban az , amit régen vártam , ráadásul egy volt MDF.-es képviselő szájából :
    Magyarországnak NINCS más kilátása a megújulásra , csak Gyurcsány Feri révén !!!
    Jelenleg ő az egyetlen olyan hazai politikus aki képes feltörölni mosthatalmonlévővel a padlót , mint azt már megtette régebben nyílt TV vitában.
    Lehet a Gyurcsányferit szeretni vagy nem szeretni , ( szerencsére nem is kell szeretni ) de egy biztos : Ma nincs más aki képes lenne leverni a FIDESZ.-t , feltéve ha a hülye-baloldal meg a tisztaszemű-idióta liberálisok végre méltóztatnak mögéje állni.
    Mégis felháborító hogy a sok ál-demokrata úgy akarja leváltani Orbánt hogy azt az egyetlen embert , akire mellesleg Orbánék azért mutogatnak újjal mert jól tudják Ő az igazi ellenfelük , ignorálják , Orbán akarata szerint.
    Akkor lesz Magyarországon változás ha a demokratikus oldal nem hagyja magát Orbánék által ” távvezérelni “.
    Még annyit : Gyurcsány és pártja megérdemelte azt hogy nem választották meg őket 2010-ben , mert roszul kormányoztak.
    De a mostani szabadrabláshoz képest az ő kormányzásuk a mennyei magasságokban trónol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  42. Geyza
    Alakul ez…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Geyza
    +++++++++++++++++++
    Akikről beszélsz ,azok nem ál- demokraták ,hanem naiv-demokraták
    Ez a TNDP nevü párt. (Totálisan Naiv Demokraták Pártja).
    A megelőző kormányokat (az első orbán kormányt is !!!) ezekkel összehasonlitani olyan mint mondjuk egy zongorát a gulyáslevessel. Nem lehet. Ezeket itt és most Gyurcsány tudná helyretenni. Fél is tőle a ganajozó rendesen.. Persze lehet finnyáskodni meg elveken lovagolni ,és még pár évtizedet eltölteni (egyenes gerinccel)
    orbanisztánban. Csak tessék….. Még mindig nem késő észhez térni!
    Bajnai és Mesterházy nem jó, kioltották egymást. Érdekes, a tegnapi fórumban 3 nő neve is felmerült a betelefonálók részéről. Kunhalmi Ágnes,
    Tétényi Éva és Petschnig Mária Zita

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  44. Tétényit nem említeném.
    A szélsőjobbal nem tárgyalgatni kell hanem eljárást indítani ellenük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  45. Geyza
    ++++++++++++++++++++++++++++
    Igazad van, mert ezek a saját kívánságuk alapján “megalkotott” új törvényeket
    sem tartják be. Ez már itt anyagiak szempontjából valóságos SZABADRABLÁS.
    Olyan mint az ókori háborúban egy város bevétele után.
    A VEZÉR NYILATKOZOTT: GYŐZTÜNK ÉS N+x+1 NAPI SZABADRABLÁS.
    Ez tart mindaddig amíg van valami, ami mozdítható.
    JAVASOLJATOK VALAMIT, ÉN HOZOK RÁ TÖRVÉNYT, AKÁR UTÓLAG IS.
    (és akkor már ez törvényes??????)
    .
    A háború utáni újgazdagok nézete szerint is az volt, hogy:
    .
    ITT MINDEN A MILYÉNK
    DE
    AMI AZ ENYÉM, AHHOZ NEKED SEMMI KÖZÖD!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  46. Nem lehetetlen, ami hihetetlen!!!! És ez nem hit kérdése!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Barry1
    2013. augusztus 18. vasárnap
    11:18
    A három nő közül Vadai a legjobb, ő már többször is szerepelt a javaslatokban. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  48. Barry1
    Aztmondod,hogy a “három nö közül a Vanai a legjobb.”Ebben majdnem egyetértek veled.én visziont még jobbnak tartom PETSCHNIG Máriát Zitát.Ő egy nagyonjó közgazdász gondolkodásról bizonyitott már.Mig Vanai inkább politikus.Magyarország rendbetételére viszont egy jó KÖZGAZDÁSZRA van szüksége,politikusbol van éppen elég és láthatjuk mit tettek ezzel a jobb sorsra érdemes országgal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. ÉN Miniszter asszonyt szeretnék 2014 ben!!! Wtner Mária a HŐS anya személyében személyében Ö a példaképem Ő egy igazi finom Úri hölgy neki már 16 évesen Géppisztoly volt a kezében fiatalos modora stilusa megnyerő az értelem már messziről sugárzik belőle több nyelven beszél számos országban elismert nagy tudású politikus Lady én már készítem a transzparenst ÉLJEN a MARI !!!! a HŐS .hősökre mindig szüksége lesz az Országnak !! kérem szépen ….a Mari az HŐS !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  50. D . Elemér

    Azt mondják .16 éves korában nem csak géppisztoly volt a kezében….
    És nem csak ő volt “hős anya”, hanem Brezsnyev is. Igaz ő még “hős város”
    is volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos