Ronai and Ronai
AMERIKAI

Markó Beáta: Egy cikk és a folytatása 2013. augusztus 26. hétfő 23:57

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Szeretnénk előrebocsátani, hogy ez az írás nem megrendelésre készült, és célja nem az AN szerkesztőjének, újságírójának fényezése. Csupán egy érdekes jelenségre szeretnénk felhívni a figyelmet.

Augusztus 24-én, szombaton „Út a bukáshoz” címmel éles hangú írást közölt Bartus László az Amerikai Népszavában. A tőle már megszokott „érted haragszom, nem ellened” hevülettel írta le gondolatait – többek között – arról, hol és főleg kiben látja a Bajnai Gordon körüli bajokat, rossz lépéseket, sikertelenséget. Röviden: kőkemény kritikával illeti – szerintünk jogosan – Bajnai tanácsadóját, Szigetvári Viktort. Nem idézünk most belőle, hiszen mindenki számára– akit érdekel – elérhető. A cikk elolvasása után az a naiv ötletünk támadt, hogy hasznos lenne, ha maga Bajnai Gordon is elolvasná ezt az írást, mert praktikus tanácsokat és számos megfontolnivalót tartalmaz, amiken Bajnainak talán érdemes lenne elmerengenie, na nem az ország vagy a lakosság jövője, további élete miatt (mert ilyen politikust Magyarországon nem ismerünk), hanem kizárólag és pusztán a saját önös érdekében.

Következő naiv ötletünk az volt, hogy kikerestük Bajnai Gordon (politikusi) FB-oldalát, mert mi lehet jobb út a kapcsolatfelvételre és kapcsolattartásra, mint a Facebook? Ellentétben az országot jelenleg eluraló miniszterelnökkel, Bajnairól még azt is feltételezzük, hogy önállóan tudja kezelni a saját FB-oldalát, és szégyen ide vagy oda, de még azt is feltételezzük (álnaivan) róla, hogy időnként belenéz. Az oldalán egyébként mintegy 65 ezer lájkolást láttunk. (Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy ezzel nemigen lehet választási eredményt elérni, a fotelből, otthon ülve nyomni egy lájkot, igazán nem nagy munka.) Miután ezt konstatáltuk, néhány igazán barátságos kísérő mondat alá belinkeltük Bartus László említett írását. És most jön a lényeg, amiért kénytelenek voltunk ezt a hosszú bevezetőt leírni: alig pislogtunk kettőt, és se a bejegyzésünk, se a belinkelt cikk nem volt már ott!

Így működik Bajnai közösségi hálózata? Ez lenne az Együtt? Kivel? Így építi a szavazóbázisát? És vajon ki vehette le a cikket 0,0001 másodperc alatt? És miért?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (44 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +56 ( 62 szavazatból)
Markó Beáta: Egy cikk és a folytatása, 4.7 out of 5 based on 44 ratings

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

85 Reader’s Comments

  1. A véleményemet is azonnal levették! Pedig semmi durvaság nem volt benne! Akkor ennyit a “demokratikus ” ellenzékről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  2. A legnagyobb baj az, hogy Mesterházy szemmel láthatóan azért küzd, hogy 2014 után is az Mszp legyen “az ellenzék legnagyobb ereje”
    Ugyanis nyilvánvaló, hogy a szocik átszavaznának Bajnaira, de az együtt-hívők nem szavaznának át (mind) az Mszpre és főleg nem Mesterházyra.Ezzel alsó hangon is mínusz200 ezer szavat elvész, amikor mindre szükség lenne..
    Ez valóban “Út a bukáshoz” és még csodálkoztok, ha másodpercekalatt eltüntetik?
    És egy párt, amelyet “összerázott” a vezetője, aki lefizeti a vezetőség tagjait, aki nem is hívja össze őket stratégiai döntések előtt, mert úgyis 3/3-a lenne, az nem biztos, hogy alkalmas a másik egyszemélyi vezetésű, erőfölénnyel élő párt leváltására.
    Azt hiszem itt lenne az idő, hogy a resztli összefogjon, és végre felajánljon egy harmadik – viszont reális- alternatívát. Gyurcsány eddig hátralépett, és hagyta “ezeket” marakodni. Talán ideje lenne – az ország érdekében – az összes olyan pártot és szavazót összefogni, aki nem abban érdekelt, hogy az “mszp legyen az ellenzék legnagyobb pártja” – 14 után is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (37 szavazatból)
  3. kekec
    Megelőztél. Én is így gondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  4. kekec (2013. augusztus 27. kedd 17:44)
    Egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy 2014 után az MSZP is, a Külön2014 is erkölcsi hulla lesz. El sem merem képzelni, mi fog itt folyni a választások alatt, de a vége borítékolható: Orbán nyer. Utána az “ellenzék”‘ fut majd fűhöz-fához, az Orbán.féle Választási Bizottságtól az Orbán-féle főügyészen át az Orbán-féle Legfelsőbb Bíróságig, netán Brüsszelig. És mit fog mondani? Az igazat: azt, hogy Orbán elcsalta a választást. Akkor majd megkérdezik tőlük, hogy hogyan, mivel csalta el, ők meg felsorolják mindazt, ami 2010 óta történt.
    Mire az lesz a következő kérdés, hogy jó, de ha ezt előre tudták, miért indultak?
    És erre nincs elfogadható válaszuk. A legjobb esetben is naív hülyékként fognak ott állni.
    Úgyhogy lehet, hogy az MSZP a “választásokon” szerzett szavazataival a legnagyobb ellenzéki párt lesz, de a tömegbázisa a korábbi töredékére fog csökkenni.
    Arra sajnos nem látok esélyt, hogy 2014-ig megszülessen és ütőképessé váljon egy “reszlipárt”, 2014 utánra viszont vannak titkos reményeim.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  5. http://www.hirhatar.hu/hir/akkor-legyen-gyurcsany

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  6. 2014-es választásnál a választás lebonyolítása után de még az (elcsalt) eredmény kihirdetése előtt van vagy 10 napja “hőn szeretett kormányunknak” (már az eredmény birtokában) még kétharmados törvényeket meghozni.
    Gondoljuk végig, hogy ez mit jelenthet.
    2014 utáni években jó darabig nem érdemes gondolkodni . Előtte kellett volna .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. Szenzor (2013. augusztus 27. kedd 18:32)
    ” (…) kétharmados törvényeket meghozni”
    — Igaz, és szinte biztosan fog is. Mert Orbán olyan, hogy mindig elmegy addig, amíg lehet, aztán meg tovább. Így jártam én is, amikor addig húztam meg egy csavaranyát, amíg végül átakadt a menet. Talán neki is át fog szakadni.
    .
    “2014 utáni években jó darabig nem érdemes gondolkodni”
    — Pedig kéne, mert átaludni nem lehet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Ego
    Jó akkor pontosítok.
    Lehet gondolkodni, csak a gondolat-rendőrséggel kell majd nagyon vigyázni.
    -:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Tisztelt Markó Beáta!
    Elhiszem, sőt tudom, hogy populista demagógiával, politikus ellenességgel lehet népszerűséget hajhászni, de fel kellene fogni már, hogy ez erkölcstelen, mindenkit egy kalap alá venni, arról nem beszélve, hogy csodálkozunk a polgárok érdektelenségén, miközben ilyen marhaságokkal butítják az embereket. Ma arról ír, hogy minden politikus alávaló, holnap arról fog írni, hogy az emberek kiábrándultak a politikából. Így aztán innen is nekem csörög, onnan is nekem csörög.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (11 szavazatból)
  10. kekec
    2013. augusztus 27. kedd
    17:44
    Szerencsére az embereknek több eszük van, mint hogy felüljenek ilyen véleményeknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (10 szavazatból)
  11. Megnéztem Bajnai Gordon Facebook oldalát. Ez nem egy fórum, ahova bárki bármit feltehet, hanem kizárólag az oldal tulajdonosa oszt meg anyagokat. Ez normális, ennek nincs köze a tartalomhoz. Feltehetően eltűnne olyan anyag is, amely nem tartalmaz kritikát, mert ez az oldal így van beállítva és ez a profilja. Ha jól tudom, az Amerikai Népszava FB oldala is ilyen. Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  12. admin 2013. augusztus 28. szerda 00:38

    .
    Teljesen mindegy, a kiértékelés helytálló, a felvetett kérdések megválaszolásra várnak, de a kérdés, hogy Bajnai elérhető e egyáltalán valamilyen módon is, és érdekli e őt, vagy kiket érdekelnek az itt megjelent írások.

    Terjeszthető bármilyen módon, ide is vonz olvasókat, de vajon megfogadják e.
    .
    A B.L. cikkek korrektsége, valóságértéke, ébresztő hatása többször bebizonyosodott, így a kétkedőknek is érdemes elolvasni.
    .
    Bajnai indul, tehát már nem elszigetelt jelenség és személy hanem közügy és bár az oldala jogosan zárható, valamilyen módon több közösséget kell vállalnia, és elérhetőbbnek kell lenni, ebben Markó Beátának igaza van.
    .
    Ami pedig Bajnai pályafutását abban B.L. nek van igaza. Most Bajnain a sor, kérdés tud e arról a cikkről, érdekli egyáltalán ami itt le van írva, becsüli e annyira az ANt és Bartust, vagy bárki mást a saját teamjén kívül, hogy számításba vegyen olyasmit ami esetleg nem kedvére való de ami a saját érdeke és egyben az ország érdeke is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Az Együtt egy ugyanolyan nempárt, mint a KDNP. Innen-onnan összeszedett csürhe. Mielőtt valaki felháborodna, valaki a csürhe kifejezés miatt, tisztázni kell a fogalmat. A csürhe több gazda együtt kihajtott jószágait jelenti. Támogatottsága a közvélemény kutatások szerint konvergál a semmihez. Önállóan még listaállításra s képtelen lenne. Alapvető szerepe a tényeket ismerve a fideSS hatalomban tartása lehet. Bajnai pedig egy elszabadult hajóágyú. Rendes kapitány az ilyentől úgy szabadul meg, hogy parancsot ad a tengerbe lökésére. A politikai szintéren való megjelenése sajnos megosztotta az ellenzék táborát. Nem a baloldalt, mert ilyen csutilandban nincs. Helyesebben szólva Thürmer elvtársék baloldaliak, de róluk szót ejteni is kár. Bajnai megjelenése azért volt tragédia, mert sok politikában kevéssé tájékozott érzelmileg ellenzéki nem igazán politizáló jelentős értelmiségi embert megnyert magának. Az egyetlen jelentős ellenzéki párt téves stratégiát választott a Bajnai-jelenségre reagálva. Helyes lett volna, ha mint korábban hirdette, egyedül száll szembe a csutival, és az csutit elutasító erőket összefogva kísérli meg a hatalomváltást. Ne áltassuk magunkat, nem rendszerváltást, mint sokan hirdetik, hanem csupán a magyar nemzet csuti bandától való megszabadítását. Ez a lehetőség sajnos hamvába holt. Az elszabadult hajóágyú át kivánja venni a kapitány szerepét, evvel pedig sűlyedésre ítélte az ellnzék hajóját. Lehet készülni a csuti eleni lázadásra, vagy a 2018-as választásokra. Oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  14. N.I.Németh Erzsi

    Az ország érdekében azonnal lépjen vissza a jelenleg kevésbé támogatott! A baloldal és a modern jobboldal szavazói támogassák a jelöltet, ha nem szeretnének egy ilyen hazát maguknak ami lyen most látszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. Eagle (2013. augusztus 28. szerda 08:17)
    “Most Bajnain a sor, kérdés tud e arról a cikkről, érdekli egyáltalán (…)”
    — Bajnai tisztán technokrata; politikusként elveszett ember. Ezért a politikai oldalt elsősorban politikai gurujával,Szigetvárival intézteti. Szerintem gyakorlatilag az a szerepe, ami a hajóorron lévő figurának. Már csak az a kérdés, hogy mit akar a hajó valódi irányítója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Mintha Bajnai azt látta volna, hogy az MSZP nem akar győzni, ezért kiállt, hogy akkor majd ő. Erre Mesterházy megijedt, hogy még csinál egy igazi ellenzéket, mikor ők jól láthatóan meg vannak egyezve a kormánnyal, hogy nem lesz valódi ellenszegülés, csak kamuból mutatják magukat ellenzéknek, és rámászott a Bajnai társaságára, hogy leblokkolja, nehogy az elrontsa a jó kis megegyezésüket az uralkodóval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. eljutott az hozzá. elég sokan elég sok helyre posztoltuk. gyanítom nagy szerepe volt a cikknek bajnak ismételt hirtelen visszakozásához.de a kritikus kommenteket tényleg törlik….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Megnéztem Bajnai Gordon FB-profilját. A teljes Bartus-cikk bemásoltan ott olvasható Most kb 11 órája posztolta oda egy Viharkabát esernyő nick.
    A mások posztjai között van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Bakos Attila > Bajnai Gordon
    Tegnap, 23:39 ·
    Külső kép
    Amerikai Népszava Online » Bartus László: Út a bukáshoz » Print
    nepszava.com
    Tetszik · Hozzászólok · Megosztom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Rosenberg Ariel megosztott egy hivatkozást.
    Tegnap, 17:24 ·
    Érdemes lenne megfontolni akkor is ha kellemetlen dolgok is lehetnek benne.: http://nepszava.com/2013/08/velemeny/bartus-laszlo-ut-a-bukashoz/comment-page-7.html#comment-304421
    Külső kép
    Bartus László: Út a bukáshoz « Amerikai Népszava Online
    nepszava.com
    Tetszik · Hozzászólok · Megosztom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Gabriella Pásztorné megosztott egy hivatkozást.
    Tegnap, 7:48 ·

    alatta a szokásos. Link, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. S végül Markó Beáta bejegyzése
    Beáta Markó megosztott egy hivatkozást.
    hétfő, 22:00 ·
    Kedves Gordon, elnézést, de tegezni foglak, mert itt a virtuális térben így szoktuk. Bízom benne, hogy időnként belenézel a FB-oldaladra, hiszen te biztos kezelni is tudod, ellentétben a jelenlegi min. elnökkel. Nézem ezt az elkeserítő vergődést, amit folytatsz/folytattok… rég tudom, hogy nincs politikus ebben az országban, akinek az ország vagy a lakosság lenne fontos, nem is ezért írok, hanem… Tovább…
    Külső kép
    Bartus László: Út a bukáshoz « Amerikai Népszava Online
    nepszava.com
    Tetszik · Hozzászólok · Megosztom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. A fenntiek alapján, noha Bajnai Gordon sem feltétlenül szent, azért a macerálása előtt talán a Facebook ismerete is elkelne annak, aki használni akarja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Közben láttam, hogy más már korábban is jelezte

    leslie43
    2013. augusztus 27. kedd
    16:23

    Admintól elnézésta spam-ért

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Bocsánatot kérek nem tudom igazán hova tegyem ezt a hszemet beteszem a Bartus cikkhez és ide is.
    ———————
    Én nem vagyok olyan tájékozott a részleteket illetően mint B.L. de megnéztem egy néhány Szigetvári videót.

    Gondolom B.L. nek igaza van.
    .
    A futó benyomásom.

    Szigetvári unintelligens, megjelenésre az arca, testbeszéde egy dögkeselyű. Értelmi képessége alacsony, logikai képessége nagyon jó.
    Ért a csűrés csavaráshoz, képes bármit érvekkel alátámasztani vagy ellenérvekkel kiütni.

    Tipikusan olyan ember aki megtanulta, hogyan védje az álláspontját akár mi is az, akár a saját kijelentését de annak cáfolatát is képes megvédeni, alátámasztani. Tipikusan az a pasas aki vitatechnikát tanult és képezte magát.

    .
    A kérdésekre nem ad érdemi választ szónoklatokat tart. A beszéde folyékony, folyamatos, de a szókincs nagyon közepes, cseppet sem választékos, nem vall intelligenciára.

    .
    Az intelligenciájáról, az alábbi videót tudom közrebocsájtani, remélem nem tévedek és ő az a személy, de az intelligencia fokérője a jó modor és, ha valaki viselkedni tud az nem lehet unintelligens, viszont ha az , a jó modort nem képes megjátszani.
    Egy nagyon kedves gyerekkori barátom mondta ” az a jól nevelt ember aki akkor is a szája elé teszi a kezét ha ásít, amikor egyedül van a saját szobájában. ”

    .
    http://www.youtube.com/watch?v=2SwyHBjfQv0

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  26. Vihar egy pohár vízben… Markó Beáta (és utána még jó néhányan) feltették Bajnai FB-oldalára a Bartus-cikkre mutató linket. Most is olvasható, csak tudni kell, hogy hogyan (a “Mások véleménye” fülre kell kattintani). A FB ugyanis így működik. Bocs, kedves barátaim, de aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. @Observer

    Nem biztos, hogy ott a hiba, ugyanis mások is észrevételezték, pl. Gabriella Pásztorné is írja .

    ” Én mint választópolgár beteszek ide valamit, amit nemrég pillanatok alatt levett valaki.Üzenem annak a valakinek, ne tegye meg újra. Mert az igazság bosszút áll! ”
    .
    Nem tudni mi történt, de az pozitív hogy most fent van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. @Eagle:
    .
    Nem “leveszik”, hanem átkerül máshová, történetesen a “Mások bejegyzései” rovatba, ami egy lenyíló kiválasztóblokkból érhető el. Ez így teljesen korrekt, Bartus Laci is megírta feljebb, hogy bárki saját FB-oldala NEM VITAFÓRUM, ahová bárki posztolhat! Az FB-oldalról csak a tulajdonos tud megosztani tartalmat! A hozzászólók egyszerűen nem ismerik a Facebook-ot (sokan vannak ezzel így…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Mesterházyról buktát fognak elnevezni jövőre. Miniszterelnök nem lesz, orbán rezsim marad. Aki elmegy szavazni, a FIDESZ legitimitását erősíti meg és ennek a nyálas népségnek (álellenzéknek) biztosítja a munkahelyét a parlamentben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. Gyurcsány megér 1 misét. De 1 cikket mindenképp. Vagy akár 2-t :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. hogy jelenleg, nem látok ellenzéket.nincs, nincs, így haladva, nem is lesz. lassan már csak fél év a “választásokig”….
    orbánék pedig szépen átírták a választási tv.-t és átszabták a határait a választókerületeknek. ezzel el is dőlt 2014. Utolsó pillanatig csalizni fognak, a birkák meg asszisztálnak. Az Operát láttam 2012 januárjában utolsó esélynek, de a nép megtorpant. Ott el is dőlt.
    TGM-et egy csodabogárnak tartom, megmosolygom sokszor, amit és ahogyan nyilatkozik, de abban, hogy jövőre ismét arra fog ébredni a magyar: fideSS “2/3″, olyan szinten igaz, hogy az már irrealitás.
    Pedig minden ami, irreális, az valós. Sajnos.
    És itt és most történik. Nagy cumi lesz, nagyon nagy.
    Az már csak hab lesz a tortán, amikor a románoknál betelik a hócipő.
    http://www.atv.hu/videok/video-20130813-tamas-gaspar-miklos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Observer 2013. augusztus 28. szerda 18:32

    Igen akkor ez lehetett a félreértés oka.
    .
    Remélem Bajnai olvassa. Elgondolkodtató cikk. Nem tudom Bajnainak milyen választási lehetőségei vannak a teamjét illetőleg, az FB je is igen terjedelmes nem kis idő végigolvasni, de remélhetőleg átfutja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. pogács
    2013. augusztus 28. szerda
    11:12
    Jó,jó , de ekkora marhaság már tényleg túl sok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Observer
    2013. augusztus 28. szerda
    17:12

    ld. előtted is :-)
    Igen. Vihar a kübliben. Csak mert egy hölgy üldözési komplexust kapott amiért nem ismeri a rendszert, amit használni akart.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos