Lázár György: Fellegi Tamás most éppen zsidóként érzi otthon magát Magyarországon 2013. augusztus 6. kedd 17:22

Lázár György: Fellegi Tamás most éppen zsidóként érzi otthon magát Magyarországon

 A legkevésbé sem érdekel, milyen vallásúak vagy éppen származásúak a magyar politikusok, de azt ízléstelennek tartom, amikor azzal kezdik mondókájukat, hogy ők hithű keresztények, tősgyökeres romák, svábok vagy éppen zsidók. Teszik ezt azért, mert úgy gondolják, ha hirdetik vallásukat vagy származásukat, akkor hitelesebbnek tűnnek.

Ezt tette Fellegi Tamás is, az Orbán-kormány egykori minisztere, aki jelenleg az EuroAtlantic Solutions nevű lobbicég tulajdonosa, és szolgálataiért (költségátalánnyal együtt) havi 2 millió 150 ezer forint juttatást kap a magyar adófizetőktől. Ő az Amerikában bejegyzett Magyarországi Kezdeményezések Alapítvány vezetője.

Fellegi februárban Washingtonban járt, ahol Chris Smith republikánus képviselő, a kongresszus Emberi Jogok albizottságának társelnöke meghallgatásán vett részt.  A cél az volt, hogy az amerikai publikum elfogulatlan forrásból tájékozódjon a magyar antiszemitizmusról, és egy olyan zsidó vallást gyakorló magyar állampolgárt hallgassanak meg, aki rendszeresen résztvesz a közösség életében, gyakorolja a hitet, betartja a vallás törvényeit, és gyerekeit is zsidóként neveli.

Fellegi meghívásának részleteit sűrű homály fedi, mindenesetre a meghallgatáson ő volt az egyetlen magyar állampolgár, és mint ilyen, ő képviselte a magyar zsidóságot. Ő is érezte, hogy zsenáns a helyzet, márminthogy fideszes lobbistaként hithű zsidót alakít, ezért enyhíteni kívánt a jelenlevők meglepetésén, és a következő kijelentéssel indított.

“It is a real honor for me to be invited to testify for and about Hungary. A country, where I was born as a Jew, a descendant of Holocaust survivors I feel at home.” Magyarra lefordítva – „Nagy megtiszteltetés számomra hogy ezen a Magyarországról szóló meghallgatáson megjelenhetek. Ez az az ország ahol születtem, és ahol zsidóként, Holokauszt túlélők leszármazottaként otthon érzem magam.”

(Fellegi meghallgatásának videó felvétele itt nézhető meg. A hivatalos angol szöveg itt található. A kettő nem egyezik meg, az írott szövegben Holokausztról nincsen szó. A Fidesz lobbistái gyakran használják ezt a trükköt, a beadott írott szöveg és az elmondott beszéd szinte soha nem egyezik meg, Fellegi esetében sem véletlen ez.)

Fellegi ugyanis bevetette a zsidó kártyát! Ő is “zsidó”, tehát ért a antiszemitizmushoz, és el lehet hinni minden szavát. Persze ilyen alapon a jobbikos Szegedi Csanád is hitelesen tanúskodhatott volna, hiszen ő is zsidó. Fellegi “őszintén” elmondta, hogy az antiszemitizmus erősödőben van Magyarországon, aminek magva a magyarországi demokratikus átmenet tökéletlensége miatti csalódottság, valamint a mély politikai, erkölcsi és gazdasági válság, és persze a Jobbik az egyetlen “nyíltan antiszemita párt”.

Arról nem beszélt, hogy a Fidesz szinte teljes vezérkara olyan jogerősen elítélt fasiszta háborús bűnösöket dicsőít, mint Wass Albert vagy Esterházy János, azt sem említette, hogy az Orbán-rezsim intézményesítette a történelemhamisítást, a Horthy rendszer rehabilitációját, és olyan képviselői vannak, mint a neonáci gárdistákat avató Wittner Mária.

Dehát mitől is „zsidó” Fellegi Tamás? Már megbocsássanak az indiszkrét kérdésért… Körül van metélve? Melyik zsinagógában gyakorolja hitét? Ki a rabbija? És hogyan neveli gyerekeit a zsidó hitre?

Utánanéztem a dolognak. Egy 1982-es magyar rendőrségi jelentés szerint Fellegi “kikeresztelkedett családban nőtt fel”. Hmm.., ha kikeresztelkedett, akkor hogyan lehet „zsidó”?  Egy másik hivatkozás szerint Dávid csillagot láttak a nyakában. Aha! Szóval a szemfüles milliárdos, egy dávidcsillagos láncot biggyesztett a nyakába, és az már elegendő ahhoz, hogy az amerikai kongresszusban zsidóként regéljen arról, hogy a Fidesz az antiszemitizmus elleni harc zászlóvivője.  

Nem maradt más hátra, megkérdeztem magát Fellegi urat is, hogy miből gondolja azt hogy zsidó? Választ nem kaptam.

Nem hagytam annyiba a dolgot, és megkerestem Fellegi úr New York-i lobbipartnerét, a Strategy XXI Partners nevű céget, amelyet egy Harriet Mouchly-Weiss nevű hölgy vezet. Úgy tűnik, hogy ők készítették fel Fellegit a kongresszusi kommunikációs mutatványra, de tőlük sem kapok választ. Smith képviselő úr stábjának pedig Fellegi azt mondta, hogy ő “zsidó”. És ők elhitték neki.

Nekem úgy tűnik, hogy Fellegi úr „ál-zsidóként” tanúskodott, trükközött a kongresszusi kihallgatáson. Becsapta az amerikaiakat, akik azt hitték, hogy egy „valódi”, zsinagógába járó magyar zsidót hallgattak meg. Szóban még hozzátette, hogy felmenői között Holokauszt túlélők vannak, de az írásos anyagban megtévesztően már csupán az szerepel, hogy ő „zsidó”. Jó lenne ha Fellegi úr elárulná, hogy honnan vette a bátorságot, hogy a Fidesz lobbistájaként echte „zsidóként” tanúskodjon? Mert a kongresszusi bizottság tudatos félrevezetése nem csínytevés, ő is jól tudja, ha a trükközés bebizonyosodik, annak következményei lehetnek.

Remélem, Fellegi úr mielőbb válaszol a felvetett kételyekre, és az Amerikai Népszava publikálja válaszát.

 

 

 

117 Reader’s Comments

 1. 2012. május 2-án Hende Csaba honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség tábori főrabbijává nevezte ki Köves Slomót! Ez aztán karrier! A fidesz kormánytól ezt elfogadni!

 2. Fura országban élünk! A zsidók egy része mint például Fellegi Tamás és társai védelmezik az antiszemita kormány politikáját!

 3. Van néhány zsidó származású barátom és kollégám; onnan tudom, hogy ők maguk beszéltek a családjukról.
  Nem járnak zsinangógába, gyermekeiket nem nevelik zsidó hitre, valószínüleg nincsenek körülmetélve: egyszerűen meggyilkolták felmenőik egy részét, szerencsésebb esetben azok túlélték az üldöztetést.
  Emiatt gondolják, hogy ők is zsidók, u.i. feltételezik, hogy hasonló helyzetben rájuk is hasonló sors várna.
  Eléggé furcsa lenne, ha elkezdenék mérlegelni: “echt vagy Te?” kérdezném tőlük, hogy hívják a rabbit aki körülmetélt, melyik zsinangógába jársz?
  Magyarországon ez nem szokás; feltételezem, hogy Fellegi Tamás sem tapasztalt soha ilyet, esetleg zavarban van amiért hirtelen valaki pedigrét kér tőle.

 4. Ha zsidónak vallja magát,akkor zsidó.
  Csak Izraelben kell bizonyítani ezt,ha ott Állampolgárságot kíván kapni.
  Magyarországon a zsidóság csak vallás.
  Az a tény,hogy nem jár zsinagógába nem számít. Sokan így tesznek,attól még zsidónak vallhatják magukat.
  Viszont nem állíthatja azt magáról,hogy ő képviseli a Magyar zsidóságot.
  De véleménye attól még lehet a Magyarországi antiszemitizmusról.

 5. Az antiszemitizmuson nem csak zsidóknak van joguk felháborodni, minden jó érzésű embernek fel kellene háborodni az antiszemita Orbán kormány politikáján . Ha olyan ember próbálja leplezni az antiszemitizmust akinek zsidó felmenői vannak az különösen felháborító!

 6. Fellegi és társai nem csak hazai zsidóságot, hanem a magyar demokráciát is elárulják amikor védelmezik az Orbán kormányt!

 7. Gedeon !
  *
  Az antiszemitizmuson nem csak a zsidóknak van joguk felháborodni – írod és
  mennyire igazad van. Azonban például a szocik ezt nem biztos, hogy pont így gondolják.Ugyanis, amikor zsidózás és más antiszemita megnyilvánulás kerül a politika terítékére, rögtön Steiner Pált küldik tiltakozni… Hát ennél primitívebb mefontolást egy magát haladónak és liberálisnak tartó pártnál még nem láttam. Gondolom, ez valahogy így zajlik náluk pl. :kire osszuk ki a legutóbbi parlamenti zsidózással kapcsolatos felháborodásunk kifejezését és a nyilvános tiltakozásunkat ??? Hát kire másra osztanánk, mint a múltkor, meg azelőtt is “a Stájnerre”** > hisz az még érintett is a dologban… Más párttársak – elvtársak – meg mi a fenének avatkoznának bele a Fidesz-jobbik és a zsidók magánügyébe ??? Rossz fényt vethet ránk az egyszerű, latens antiszemita választók szemében… Nemdebár ?!
  *
  **Így, hogy “Stájner” a Két Félidő a pokolban c. remek magyar filmben hangzott el többször is az egyik véresszájú keretlegény szájából…

 8. KORDON BLUED! Addig amíg a magyar társadalom nem úgy tekint a holokausztra mint a magyar nemzet egyik legnagyobb tragédiájára, addig nem lesz változás! A történelem órákon már a gyerekeknek úgy kellene oktatni a holokausztot mint a magyarság egyik legnagyobb tragédiáját! E helyett a gimnáziumokban Nyírőt és Vass Albertet oktatják! Ami pedig az MSZP-t és általában az ellenzéket illeti sajnos ez idáig egy Nagy O-la a teljesítményük!

 9. Vagyok, aki vagyok

  Hogy Fellegi valóban zsidó-e avagy sem, arra hiteles forrásom van, éppen az itt sokat szereplő KORDON BLOED-től. Ő mesélte nekem. Mikor bizonygattam, Orbán nem igazán antiszemita, csak a Jobbiknak játszik, elmondta, egy könyvben olvasott a népi demokratikus rendőrség, illetve titkosszolgálat feljegyzéseiből. Ezek között szerepel, hogy a Kádár korszak arra hivatott szervei egyetemistákat akartak beszervezni, adjanak “hangulatjelentést” rendszeresen hallgatótársaikról. Magyarán legyenek besúgók. Nos, Orbánnal is próbálkoztak. A világnézetét, hallgatótársaihoz, illetve tanáraihoz való viszonyulását firtató kérdések egyikére, miszerint ki a kedvenc tanára, Orbán így válaszolt: “Sok hasznos, bölcs ismeretre teszek, tettem szert Fellegi Tamás tanár úrtól. Igaz, hogy zsidó, azért mégis kedvelem.”

  Nos, kell-e ennél több? Nem csak azt tanúsítják fentiek, hogy a felcsúti parasztgyerek, a vidéki párttitkár fiacskája, már zsenge ifjúkorában számon tartotta, ki zsidó és ki nem, hanem azt is, hogy Fellegiről köztudott volt zsidó mivolta. Lehet, hogy éppen az antiszemitizmusa látszatát is tagadni kívánó pávatánca jegyében emelte be Orbán a kormányába, előbb miniszterként, majd a nyugati gazdasági tényezőkkel folytatott tárgyalások kormánybiztosaként…

  Skajah! Éljen Orbán újabb jellemhiátusa!

  “Ne a szavaimat figyeljétek, hanem a tetteimet!”

 10. Vagyok, aki vagyok

  Meghalt Csatáry László, erről az jut eszembe, rá nem fortyogta a nemzet zászlóanyja, a gyűlölet Niobéja, Wittner Mária, hogy nem tud meghalni, mint tette azt, mondta azt Horn Gyulára…

 11. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  Tölgy !
  .
  No, aztán miért ne sétálgathatna az Élet Menetén mostmár Szegedi csanád, h évek sétálgathattak ott olyanok, mint Kövér László, vagy Lezsák Sándor, stb.?
  .

 12. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  Tölgy aug.7.12,57 !
  .
  Sőt, mitöbb ! Szekeres Imre egykori (szocialista) honvédelmi miniszter a Ságvári Endrét egy pisztolylövéssel a túlvilágra küdő horthysta politikai rendőrt postumus rehabilitálta, katonai rangját visszaadta neki, s ha jól tudom, még ki is tüntette…
  .

 13. #
  “tisztelhölgyeimésuraim”
  2013. augusztus 13. kedd
  17:27 Erről nem hallottam, de ha így van akkor Szekeres Imre szégyellje magát!

 14. #
  “tisztelhölgyeimésuraim”
  2013. augusztus 13. kedd
  17:12 Hát én ezért nem veszek részt az Élet Menetén! Nem sétálgatok együtt Kövér Lászlóval, Lezsák Sándorral és nem szeretnék együtt sétálgatni Szegedi Csanáddal sem!

 15. Nos, Hölgyeim és Uraim.
  Látom nem kell csalódnom, mint minden témában, itt is előjött a balga magyar. A balga magyarnak van legalább öt féle véleménye, igazsága, hite, stb és ami fő fő legalább ötezer féle ítélő képessége. Ítélő képességével mindig élni tud, a tények sohasem zavarják. Szerintem az országban sokan nincsenek tisztában bizonyos fogalmakkal és erkölcsi normákkal, ezért tartunk itt. Elnézést, de ez most nem csak a politikusokra vonatkozik. Hallgatva a TV-t sokszor olyan kijelentések hangoznak el – még Kálmán O, Vicsek F, Gréczy ZS, sem kivétel, sőt – hogy az emberben felmerül a kérdés: Ezek jártak egyáltalán az ERKÖLCS árnyékában is? Gyerekkori élményem: Lajos és Pista bá’ vidáman kilépnek a kis szatócsboltból és átnéznek a túloldalra, ahol Dani bácsi épp akkor lép ki a kapun. Asszongya a Lajos: Nézd má ez a piszkos vastagnyakú kálomista Da… kigyűtt az uccára.
  Most álljunk meg egy kicsit és mindenki gondolkodjon el. Köszönöm.
  Ezek az emberek nem így születtek. Akkor honnan van ez a nagy gyűlölet? Vajon mi az oka? Aki sokat járt templomba és fogékony volt bizonyos mértékben a világi egzakt dolgokra az egy idő után rájött arra, hogy milyen álszent a vallás és főleg milyen álszent a katolikus klérus. A felebaráti szeretet és Krisztus nevében az embereket a gyűlöletre nevelik, úgy, hogy azok észre sem veszik. Én csak erről beszélek, mert én katolikus vallású vagyok. Kérdezem én, hogyan áldhatja meg az egyház a fegyvert, amivel Krisztus másik teremtményét kell megölni?
  Fellegiről meg annyit:Ő nem zsidó, remélem nem óhajt egy okostojás sem ezen vitatkozni, mert avval tényleg csak azt bizonyítja, hogy sok dologgal nincs tisztába.
  Igen, Ő nem zsidó, Ő egy bűnöző, aki tettével a zsidó vallást megalázta, a zsidó emberek ellen pedig “évszázados” bűnt követett el. Köszönöm a türelmet.

 16. #
  Balogh de nem balga
  2013. augusztus 15. csütörtök
  15:26 Én mélységesen megvetem Fellegit mert elárulta a demokráciát és kiszolgálja ezt a fasiszta kormányt. Azonban zsidó származását nem vonom kétségbe.

 17. “A fideszes zsidókat nem zavarja Horthy, Prohászka, Nyirő, Wass, Tormay” Sajnos ez így van!


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók

Blogok