Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Kőmíves Viktor balladája 2013. augusztus 6. kedd 17:39

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Kőmíves Viktor balladája

Igazán nem akartunk elmerülni a magyar futball közönségünket izgató rejtelmeiben, de valódi események – létező politikai kommunikáció – híján a téma ma már kitölti a közélet tereit. Amit kibontakozni látunk, jelenségből tartalommá, eseménnyé emelkedik, valahogy úgy, mint amikor a Kádár kor delén olyasmi töltötte ki a közbeszédet, hogy miként viszonyuljon pártunk a celladamhoz, a Béres csepphez, a Táncdalfesztiválhoz, Balczó Bandi istenes lázadásaihoz, elfogadott szocialista sikerpályának tekinti-e a Rubik-kockát, netán annak csavargatásába fog, míg bele nem csavarodik maga is. A megújuló stadionépítési mánia felér egy Orbán portréval, személyiségfejlődési rajzzal. (Küszöbön állhat négy újabb vidéki stadion felújítása, átépítése, a kormány a nyáron dönthet erről, s nem kétséges miképp.) Egyrészt minden ó-birodalmi fáraó, aki minimum tizennyolc évre tervez (de ne feledjük, Orbán már huszonnégy éve diktálja és manipulálja a politikát Magyarországon), látható, kőbe vésett nyomot akar hagyni a földön. S mivel az ellenzék bizonytalanul, bugyután, de valahogy mégiscsak opponálja az elmebeteg konstrukciót (olyan bágyatag érvrendszerrel, hogy „ajjaj, hány éhező gyermek ebédjét lehetne megoldani ennyi pénzből, ajjaj”), várható volt, hogy miniszterelnökünk még rátesz egy lapáttal. Aztán majd még eggyel. A honi földből stadionerdő sarjad. Végtére is ez az ország vagy micsoda, mégiscsak az ő telkecskéje lenne, abba a sarkába vizel, ha hazatér, amelyikbe akar.

És ha a foci témánál tartunk (mellesleg ennek semmi köze a focihoz) minél látványosabb, minél ordítóbb vereség sorozatokat halmoznak élcsapataink (legutóbb a montenegrói hatodik helyezett verte ki a kupából a MOL RT. által kétmilliárddal szponzorált Videotont), Orbán annál mániákusabban, annál nekivadultabban építi stadionjait, mi több, ma már el is várja ezt regionális helytartóitól, Mezőkövesdtől Szombathelyig.

A folyamat megállíthatatlan. Futballisztán soha ilyen fényes munkasikerek kapujában nem állt. Csak azt ne higgyük, hogy egy mániákus akarnok játékszerei lettünk. Mi akartuk (hagytuk), hogy így legyen, mi vagyunk, akik felemeltük őt, akik hallgatólagosan jóváhagytuk ezt a révült tobzódást. Hogy ennek bármiféle köze lenne Schlosserhez, Alberthez vagy Zsákhoz, tévedés. Egy felkapaszkodott, arrogáns parvenü kezére adtuk magunkat. A gombfociban gombok lehetünk, akár ide, akár oda pöcköl minket a sors.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (53 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +75 ( 79 szavazatból)
Buják Attila: Kőmíves Viktor balladája, 4.7 out of 5 based on 53 ratings

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

61 Reader’s Comments

  1. Tisztelt Véleményezők!

    Amióta megkezdődött ez a stadionépítési (átalakítási, felújítási, korszerűsítési) ámokfutás (aminek mint volt NB I-es focista) akár örülhetnék is, de állandóan három kérdés motoszkál a fejemben, amire talán önök tudnak válaszolni:
    1. Ezzel jobb lesz a magyar futball színvonala?
    2. Ezután több nézője lesz a magyar futballnak?
    3. Ha vége lesz a stadionépítési ámokfutásnak, ki és miből fogja a fenntartásukat fizetni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (43 szavazatból)
  2. @oldster 2013. augusztus 6. kedd 18:57
    Ön racionális kérdéseket tesz fel, és – szobatársam arra utalna ilyenkor – ezzel elmulaszt beleilleszkedni a “Magyar” választó gondolatmenetébe, mert ő a hangzatosság és látványosság üveggyöngyéért(!) eladja a racionalitást. (Bizonyára azért, mert az olyan lelombozó, és nem napfényes, meg szivárványos…) Ők, ha bukás jön, és lelepleződik minden disznóság, akkor is mutogatni fog ezekre a rémes stadionokra Piripócs és Bolondfalva mellett, hogy “de akkor (Orbán urunk, az álomalapító idején) ilyenek épültek!” Hogy minek, az nem számít. Én már az olimpiai ötlet idején is ideglelést kaptam, vagy a Hungaroring és a Pannóniaring mellé a Csávoly mellé tervezett harmadik motorversenypálya ötletétől, amikor az előző kettő sincs rendesen kihasználva… De a probléma talán az, hogy a magyar kispolgár monumentális, hatalmi (középhatalmi, persze, noha e szónak értelme nincs) jelképeket akar látni, hogy valóságalap, tehát gazdasági teljesítőképesség nincs mögötte, az nem számít, elég, ha elhisszük… Tehát, a baj a rengeteg kispolgár tudatlanságával és a hatalmi póz iránti vonzalmával van, én úgy látom. (Mások szerint?)
    Mellesleg eszembe jut, a rosszemlékű ‘36-os stadiont ‘45 után egyik felől a jenkik, másik oldalról a népidemokrata felszabadítók bontották le, és a kutyának nem hiányzott majd’ hetven évig – aztán Orbániában kezdett valaki sírni a tévében, eltelve nosztalgiával a Führer stadionja iránt… és ez lemehetett adásban… Szóval, még pótcselekvés is lehet mögötte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  3. Most nem leszek népszerű, de próbálok meggyőzően érvelni..
    A futball – észal amerikán kívűl – a világ legnépszerűbb sportága. Ez tény. A FIFA-nak azt hiszem – több tagországa van, mint asz ENSZ-nek. Magyarország a méretéhez képest szinte minden olimpián bizonyítja, hogy SOKKAL TÖBB sportágban képviselteti magát mint a hasonló országok. Ez is tény!. Ezek után itt van ez a futballnak nevezett sportág, – ami a világ legnépszerűbb sportága – és ebben nem vagyunk a legjobbak. Ez is rendben van. Na de abban talán van valami logika hogy ebben a sportágban a LEGNEHEZEBB valami fajta sikert elérni, hiszen itt a legnagyobb erejű a “konkurencia”. A világ futballjába a 70-es évektől áramlott egyre nagyobb arányban a pénz. Sokan még meg sem tudják fogalmazni hogy “mihez képest” vagyunk elmaradva. Jelentem a világ futball nagyhatalmaihoz mi sohasem fogunk felzárkózni a cél a hasonló nagyságú országok szintjét elérni.. DE..amíg egy Andorra, és San-Marino el sem tudja képzelni hogy ne induljon el egy selejtezőn, akkor mi ezt hogy gondoljuk…
    Az hogy ennek a idiótának pont ez a kedvenc sportága, az ne jelentsen már semmiféle előítéletet a sportággal kapcsolatban!! Magyarországon a “futball laikus” embereknek a sportághoz semmiféle érzelmi kötődésük nincs. Esetleg szeretnének itt IS nagy magyar sikereket, és ennek lelkesen tapsolnának. Ezek a sikerek nincsenek. De erkölcsi kötelességünk A VILÁG LEGNÉPSZERŰBB SPORTÁGÁNAK a kezét nem elengedni…! És nem azért mert momentán “ez az ember” is szereti. Nem lehetünk olyan infantilisek, hogy a legnépszerűbb sportágtól durcásan elfordulunk..! Tisztelnünk azt a tényt hogy ez a világ legnépszerűbb sportága! Nem kell mindenkinek szeretni a futballt. De nem kell mindenkinek színházba sem járni! (Az sem kevés pénz egy évben higgyétek el )
    Egy laikus hölgy megkérdezte az egyik ismert riportert: “Hányadikok vagyunk a világranglistán fociban..?” A riporter válaszolt: “40-50..közt” A laikus hölgy egy kicsit gondolkodott és megkérdezte: “És mi a gond..?”
    Szóval! Akik nem szeretik a futballt azok elgondolkodhatnának a laikus hölgy “egyszerű bölcsességén”.. Mégis hol kellene lennünk 2013-ban ebben a sportágban.. “Puskásék jogán” még mindig az első 3-ban…? Nem gondolhatjátok komolyan…
    Az hogy egy stadionnál sok minden fontosabb ebben az országban ez még 150 évig igaz lesz… Csak “ezt az embert” nagyon “zavarja” hogy Bukarest pl Europa Liga döntőt rendezhetett. Lengyelország pedig Európa bajnokságot..
    Talán kiderült rólam, hogy “szeretem a focit” :))) Igen a focit szeretem, és nem a győzelmeket..! Sajnos.
    És a végére egy idézet:
    “Úgy lettem szerelmes a fociba, mint a nőkbe. Meggondolatlanul, mindent elsöprően. És álmomban sem gondolta volna, hogy mennyi szenvedés okoznak majd a szenvedélyeim” (Nick Hornby: Fociláz)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (22 szavazatból)
  4. Ui: A felcsúti “futball vilurenciát” elfogadhatatlannak, szégyenletesnek, cinikusnak (stb).. tartom természetesen..!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  5. Filmcom
    Ez mind rendben, de a lengyelek és a románok a fociban is teljesítenek, nem csak az építkezésben. Van olyan, hogy egy ország megkapja a rendezés jogát és automatikusan részt vesz a selejtezők kihagyásával? Nem értek a focihoz, azért kérdezem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Kedves filmcom. Nem tudom, hogy honnan veszed, hogy a világ legnépszerűbb játéka a foci, mert Észak-Amerikában tudomásom szerint nem annyira a nálunk ismert, inkább az amerikai foci dívik, és a népes Kínáról vagy Indiáról sem nagyon hírlik a focirajongás.
    Maga a játék bizonyára élvezetes, ha jól játszák – én is hülyére izgultam magam a Népstadionban, amikor a Fradi a MU-val, meg a Bilbaóval játszott VVK kupadöntőt. Az is biztos, hogy a romlás a fociban nem Orbánnal kezdődött, hanem azzal a tisztátalan katyvasszal, ami a sportfogadás körül kialakult – bízvást állítható, hogy a nemzetközi színtéren is, és mára beszennyezte a sportvezetőket, játékosokat egyaránt. (A drukkerek csürhéjéről most direkt nem beszélnék, a sportvezetőkről meg annyit, hogy egy végül lebukott korrupt NOB alelnöke lehetett a Schmitt Pál.)
    Ami az egész ügyben perverz, az az, hogy a legtöbb helyen üzletként kezelt élsportot tömik közpénzzel (pontosabban a focit), miközben a gyerekek mozgásra neveléséhez hiányzik a tornaterem, olyan “luxusról”, hogy zuhanyzóval felszerelt öltöző már nem is álmodom. Ha ma egy szülő csak a mozgás kedvéért csemetéjét bármilyen sportkörbe szeretné járatni – nem azért, hogy világbajnok legyen, csak azért, hogy szokja, szeresse a mozgást -, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mert se eszköz, se tér, se felszerelés nincs ingyen, csak a már befutottaknak, vagy azoknak, akikben “fantáziát” lát valamelyik edző. Idomítható futó, ugró, rugó gépet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  7. A vilag legnépszerübb jatéka??
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=O7XCOWSzrnQ

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. filmcom
    Jó lenne, ha ez a focimizéria nem abban nyilvánulna meg,hogy hova, milyen stadiont álmodott meg Makovecz Imre! Irtózatos pazarlásnak tartom ugyanis ezek megépítését.
    Magyarországon ugyanis nincs sport szeretetből,pláne tehetségből foci.Csak egy elüzletiesedett, sztárolt figurák révén való melldöngetés az egész foci kultusz. És micsoda pénzeket forgatnak meg ezek révén!
    Akadémiát építeni alsó hangon is a középszernek?Csak azért, hogy talán lesz közülük 1-2, aki viszi is valamire,és el lehet adni?
    A csuti tahónak pont stadionokat kell építeni, hogy kulturált körülmények között tudja köpködni a szotyit?
    Egy válságot csak épp átélt országban?Ez a banda háború nélkül tönkre vágta az országot, a rendszerszintű lopásával, emberek árokpartra taszításával,és akkor grandiózus stadionokkal feszíti túl a húrt, ami pattanásig feszült már úgyis?
    A dilettáns vízfejről meg már ne is essék szó, aki a foci jogcímén élősködik a sportágon. Nem csak ezen, mindegyiken!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  9. Kimaradt.
    Talalom említette a hiányzó tornatermeket. Tele az ország ilyen településsel. A miénk is ilyen.A gyerekek kimelegedve télvíz idején vándorolnak egyik helyről a másikra, mert a régi mozi helységben elférnek még úgy ahogy.
    Írok még egy viccet. Van uszodánk. Eddig nyáron nem üzemelt, most már télen sem..Nincs rá pénz.
    Bolond ország bolond miniszterelnöke ezt nem látja. Ami még szomorúbb, a környezete sem. Ilyen népnek ilyen kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  10. Az, hogy Orbán egy túlkompenzált személyiséggel megvert idióta, már egy éve sem volt nag titok (http://endresy.blogspot.com/2012/07/miniszterelnoki-tunetlicit.html )

    S igen. Minden akarnok szereti betonba önteni életművét. Ahogy megszülettek a régi gigatemplomok a fáraóknak, vagy legutóbb Berlin hatalmas átépítési terve. Bukarest átszabása, Moszkvában a Lomonoszov-egyetem, mint nyitánya egy giga-izének.
    Amúgy nem is az a legnagyobb baj, hogy Orbán ilyen. Sokkal, összehasonlíthattalanul nagyobb baj, hogy a történelmi példák ellenére ismét egy paranoid skizofrén kezébe hagyja az ellenzék és annak hiján a lakosság, összpontosulni a hatalmat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  11. Orbán nem paranoid skizofrén, hanem szociopata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  12. Szociopata – az oszt jó napot párt vezetője – magasról, nagy ívben tesz a törvényekre! Úgy igazítja, csűri és csavarja, hogy az neki pont jó legyen!
    Joghézagéknál csak az a lényeg, hogy az ellenzék betartsa a demokratikus szabályokat, mert különben jön a vezetőszáron való mutogatás, elrettentő példaként!
    Aztán, ha kiderül, hogy a dolog nem is úgy volt, hát akkor így járt az illető!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. “tanulj jogásznak,és minden kapu kinyílik előtted”,mondotta a csüngőhasúmaradona,a Bibó keltetőben……
    Szívesen rád rúgnám az ajtót csuticsótány……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. @filmcom Az egész sport támogatás több sebből vérzik és az csak az egyik,hogy éppen ebbe a mérhetetlenül korrupt és eredménytelen futballba öntik a pénzt, amelyik orbán lieblingje.Bevezették a mindennapi testnevelést,a feltételek-pl. tornatermek megléte nélkül.Erre forrásokat sem különítettek el,hogy épüljön több.Ha a “nemzet” egészsége volna a fontos,akkor tömegsportot- és nem az iszonyú pénzeket fölemésztő versenysportot támogatnák.Mi közünk a privát fociklubok kistafírozásához?A társasági adóból miért kiemelt -kedvenc sportágak -magán klubjait támogatják? Hisz azt valaki, hogy itt jobb lesz a közhangulat,elégedettebb lesz a magyar,ha egy szerencsétlen fociklub két fordulót kibír a BL-ben? Demagógiának hat,de nem az.Tízmillió forintos vízdíjra az ózdi romatelepen nem telik,de tízmilliárdokat fordít az állam kétballábas szerencsétlenek támogatására. Ez már a legalja.hu-ra kívánkozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. nagy andras!
    csak részlegesen értek egyet veled. Noha a skizoid vonasok beleférnek a betegségébe, ez halmozodhat, de a fö baja nem a skizofrénia.
    Az üldözési mania is belefér.
    A szociopata paciens erös antiszocialis hajlamot mutat, és néha izolalja magat. Orban esetében inkabb a csoportban valo narcisszikus vezetö, kontrollalo szerep dominal.
    .
    A negyedik pont nem stimmel, a többi igen:
    http://www.wikihow.com/Detect-a-Sociopath
    .
    Orban narcisszikus személyiségzavarral küzd, kisebb-nagyobb skizoid és maniakus athallasokkal, és szociopata vonasokkal is. Empatia hianyban szenved, ez közös vonas a szociopatakkal és ez a legsulyosabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. Azt lehet mondani, hogy a XIX. szazad a hisztéria, a XX. a skizofrénia és a XXI.szazad a narcisszikus személyiségzavarok szazada.
    .
    Orban narcizmusa összecseng a magyarok narcizmusaval. Erröl szocialpszichologiai tanulmanyt lehetne irni. A megsértett narcisszikus ego rezonal Orban betegségével. Az alattvaloi magatartas is logikusan illeszkedi ide, hiszen a narcisszikus vezér csak hiper kontroll alatt létezö alattvalokat tür meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. «És ha a foci témánál tartunk (mellesleg ennek semmi köze a focihoz) minél látványosabb, minél ordítóbb vereség sorozatokat halmoznak élcsapataink (legutóbb a montenegrói hatodik helyezett verte ki a kupából a MOL RT. által kétmilliárddal szponzorált Videotont), Orbán annál mániákusabban, annál nekivadultabban építi stadionjait, mi több, ma már el is várja ezt regionális helytartóitól, Mezőkövesdtől Szombathelyig.»
    Pontosan! Hiaba a kudarc, a narcisszikus «én» ezzel nem törödik, hiszen egy mesterségesen összeeszkabalt a valosagtol elrugaszkodott képet alkot magarol, itt a focirol, amivel valami miatt azonosul. Gyerekkori almait éli meg a diktator. Gyerek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Ugyanmááá Buják Úr !
    *
    A fáraók is, végsősoron értelmetlen erőfeszítéseket tettek a piramisok felépítéséért, és ma is állnak ezek a fantasztikus építmények. Miközben soha senki nem focizott rajtuk, mégis hirdetik építtetőik nagyságát. Mit köll itt folyton kekeckedni ?
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Miaszösz !
    .
    Gyerek, méghozzá h ü l y e g y e r e k !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. nagy andras: pontosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    bumburi !
    .
    Igen, Hitlernek is volt házi építésze, Albert Speer, Orbánnak pedig Makovecz Imre.
    Az a vezér ágyúdörgés közepette, a bunkerban élete utolsó perceiben is a Speer által elkészített Germánia – értsd: Berlin – makettja fölött merengett, míg a mi vezérünk és kancellárunk Futballisztán Makovecz által megálmodott stadionjai fölött lebeg költői magaslatokon…
    Az ilyen betegek menthetetlenek. – Ezért vagyunk mi is menthetetlenek…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. Még szerencse, hogy nem az ólomkatonákat gyűjtötte ez a marha, mert akkor most laktanyák épülnének szerte az országban, és mindenkinek kötelező lenne a katonai szolgálat, mint Észak-Koreában.
    Azzal együtt beérhette volna egy többszörös életnagyságú aranyozott szoborral is, mint a Türkménbasi (álljon akár a kertje végében, vagy a Kossuth téren).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. bonhomme, még ez sem kizart… beszélt ö a magyar honvédségröl, lehet, hogy erröl is vannak tervei, mondjuk egy magyar lovasszazad, mint Horthy idején…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. csak úgy hamarjában, a dologra reflektálva:

    Megalománia

    Kedves Orbán führer, komolyan gondolod?
    Tényleg nincs még elég futballstadionod?
    Mért csak te építtetsz a telked végébe?
    Húzzunk fel mindenhol, minden kert végébe!

    Világhírű lesz a “Stadionok Földje!”
    Emellett eltörpül a “Pofonok Völgye!”
    Jönne százezernyi kíváncsi turista
    Nézni, mit húzott fel ide a Mutyista!…
    ..
    Magyarország egy nagy futball-skanzen lenne,
    S te lennél a “Legfőbb Futballbíró” benne!
    Aztán, ha megunjuk az országnyi giccset,
    Gondolunk egyet, és lefújjuk a meccset!

    Meg fogsz majd lepődni, hogy szerető néped
    Mennyi “piros lapot” fog mutatni néked!
    Kiállítunk majd úgy ezerötszáz évre,
    S Orbánmentes lészen Futballisztán végre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. miaszösz
    Ötvenéves és Magyarország miniszterelnöke – mi az, hogy gyerek?!
    Minden, csak nem gyerek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. @Andy Mage 2013. augusztus 7. szerda 07:28 Súlyosan téves. Kínos tudatlanságról árulkodik azt a szegény MGU-t, vagyis a Lomonoszovot idekeverni: az intézményt ugyanis 1755-ben alapították. Bár nyilvánvaló divat a szélsőjobbon és a bulvármédiában mindenféle erőszakolt baromsággal belerúgni a szociba, de egyébként a szélsőjobb összes vezére és bayerzsoltja ezzel készítette elő Orbániát, mint anno a náci hatalomátvételt. Egy iskola, egy módszer, egy eredmény. Szomorú, hogy ebből sok idióta máig nem tanult.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  27. csakén!
    .
    Az, hogy 50 éves az nem akadalyozza meg öt abban, hogy «gyerek» legyen.
    .
    Pont erröl van szo, nem a korahoz méltoan viselkedik. Ha 5 éves lenne, akkor ezzel nem lenne semmi baj.
    .
    Szerinted nem gyerekes minden mondata, höbörgése, önigazolasi vagya, ezek stadion sorazatok nem gyerekesek? A durcas kis gyerek pszichologiaja ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Magyarország miniszterelnökét és tetteit semmiképpen nem tudom összeegyeztetni egy gyerek tetteivel!
    Kőbölcsőben ringatták és ez kárt tehetett benne.
    Ha infantilis is valaki az attól nem lesz szociopata – nálam ez így jön össze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Én a focit próbáltam védeni, és nem feltétlenül a “magyar focit”..
    Egyébként el kell dönteni, hogy némi anyagi erőfeszítés áram próbálunk maradni az 50-ben, vagy teljesen elengedni a foci kezét (amatőr alapon) és akkor 150. hely körül beállunk.. (hát persze akkor sok “jól fizető állás” megszűnne…::) )
    Egy szó mint száz ha EGYÁLTALÁN NEM IS LENNE FOCI. MO-N….. az élet természetesen nem állna meg.!!.!! Ebben egyet kell hogy értsünk..!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. csakén!
    .
    «Ha infantilis is valaki az attól nem lesz szociopata – nálam ez így jön össze.»
    .
    Ez pedig a pszichopataknal együtt fordul elö.
    Talan akkor Ranschburgot idézem, hatha igy nyomatékosabb:
    .
    «Mindemellett egy olyan paradoxonnal is szembe kell néznünk, hogy a gyerekek nagyon korán érnek fizikailag és már kora tizenévesen olyan magatartásra képesek – akár a heteroszexualitás akár a bűnözés terén -, mint a felnőttek. Ehhez a böhöm, mindenre kész testhez viszont infantilis lélek, éretlen mentális állapot járul. »
    .
    …infantilis lélek, éretlen mentális állapot járul. … Ime a szakértö szavai.
    .
    .«Pedig egyértelmű összefüggés van a nehezen kezelhető gyermeki magatartás és a néhány évvel később kibontakozó fiatalkori bűnözés között.»
    .
    Forras:
    http://fn.hir24.hu/itthon/2011/12/14/ranschburg_mar_oviban_latszik_kibol/?action=PrintPage

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Tisztelt Miaszösz!

    Elsősorban a szabályok nem tiszteletére, valamint az empátia teljes hiányára gondoltam, ezek nála tényleg feltűnőek…

    Más: szerintem ezt a foci témát nem kéne ragozni, ahol az egyik “legpatinásabb” magyar csapat, az Újpest szezonbeli nyitó meccsére nagy jóindulattal 800-an(!) kíváncsiak, ott a focit be kell szüntetni, mert ablakon kidobott pénz. Egy angol vagy német amatőr körzeti meccsen többen vannak. Magyarországon itt utoljára Szombathelyen volt teltház focimeccsen pár éve, mikor a Haladással játszott edzőmeccset az Arsenal…
    http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.origo.hu%2Fsport%2Fmagyarfoci%2F20080722-haladas-dontetlen-az-arsenal-ellen.html&ei=Sl0CUoCaCZCMswawlIDICA&usg=AFQjCNHPmz0zN7y9uEzuJ92y0zMsTd02oQ&bvm=bv.50310824,d.Yms

    ez mindennél többet mond.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Kalous Antal 2013. augusztus 7. szerda 13:06
    Tévedni emberi dolog, mondta a sündisznó :-)

    Az egyetem valóban régebbi, de a jelenleg ismert épülete mégis Sztálin elvtárs nagyratörő terveit illusztrálja. Mint a nővérkék egyike.

    Azért persze szívesen megdumálom, hogy ki miben tudós, illetve tudatlan :-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. nagy andras! Ez igy igaz, de az empatia teljes hianya jellemzi az NPD-t is, és még a szabalyok nem tisztelete is belefér, mivel nincs szabaly, azaz a szabalyt a narcisszikus «én» krealja. .
    .
    (azaz Narcissistic Personality Disorder)
    .
    http://en.wikipedia.org/wiki/Narcissistic_personality_disorder
    .
    Symptomes
    .
    .Expects to be recognized as superior and special, without superior accomplishments
    Expects constant attention, admiration and positive reinforcement from others
    Envies others and believes others envy him/her
    Is preoccupied with thoughts and fantasies of great success, enormous attractiveness, power, intelligence
    Lacks the ability to empathize with the feelings or desires of others
    Is arrogant in attitudes and behavior
    Has expectations of special treatment that are unrealistic
    Per the Mayo Clinic, narcissistic personality disorder is characterized by dramatic, emotional behavior, which is in the same category as antisocial and borderline personality disorders.[7]
    Narcissistic personality disorder symptoms may include:
    Believing that you’re better than others
    Fantasizing about power, success and attractiveness
    Exaggerating your achievements or talents
    Expecting constant praise and admiration
    Believing that you’re special and acting accordingly
    Failing to recognize other people’s emotions and feelings
    Expecting others to go along with your ideas and plans
    Taking advantage of others
    Expressing disdain for those you feel are inferior
    Being jealous of others
    Believing that others are jealous of you
    Trouble keeping healthy relationships
    Setting unrealistic goals
    Being easily hurt and rejected
    Having a fragile self-esteem
    Appearing as tough-minded or unemotional
    In addition to these symptoms, the person may display arrogance, show superiority, and seek power.[8]

    .
    Ugye a hatalomvagyat (seek power) Orban esetében nem kell magyarazni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Kalous Antal 2013. augusztus 7. szerda 13:06
    Még annyit, hogy a szövegkörnyezetből is kiderül, hogy nem a Moszkvai Állami Egyetemről, mint intézményről, hanem a Lomonoszov egyetem jelenlegi nagy-épületéről van szó.
    Aminek kicsiny mása Varsóban vanik :-)

    Talán óvatosabban kellene bánni a kioktatással és minősítgetéssel? (vö: Súlyosan téves. Kínos tudatlanságról árulkodik …) Reád bízom :-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Kérdés, hogyan szavaz majd a nép. Leszavazza, vagy királyi trónra emeli.
    Ha felemeli a trónra, mi vár majd a népre? Ha leszavazza a nép, mi vár majd az országra. Mi lesz a sok magas beosztású fideszes kinevezettek sorsa? Mit tesznek a bukott kormány tagok ha menniük kell? Lesz-e béke menet? Stb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Nem a focit kell megvédeni hanem az emberek életét, mert annyira mély a szegénység hogy gondot jelent a viz és a kenyér! Az embereknek nem szabad várnia a választásig mert az nem lesz!. Most kell elzavarni ezeket a senkiháziakat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Egyszer már volt egy autópályák kormány is…
    Mintha megbukott volna!

    Most a stadionok kormánya van a soron…
    ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=52994

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Ugy tudom, hogy egy majdnem orbani hatalommal rendelkezo német politikusnö – valami Angela Merkelnek hivjak – lelkes focirajongo. Ennek semmi hatasa nincs a német koltsegvetesre..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. Ennyit a fociról, de az első év eltelte után az ellenzéknek fel kellett volna ismerni
    a helyzetet. Már akkor látszott, hogy itt kő kövön nem marad. Most már akkora a kár, hogy még az ellenzék is fél, hogy netán nyer, azzal egyidejűleg veszíteni is fog, mert rövid idő alatt a meglévő helyzetet megfordítani nem lehet,
    hosszabb ideig meg nincs az embereknek türelme várni. Egyetlen megoldás az lenne, hogy azonnal ki kellene borítani őt a székéből és felelősségre vonni. Minden hatalom a népé, csak a nép ezzel nem él, mert nincs vezéralakja. A válsztásokkal senki nem fog nyerni, a kormányt meg kell dönteni ahhoz, hogy szakértő kormány töltse be a helyét és a parlamentet okos emberekkel, nem megélhetési politikusokkal kell betölteni. Ezt a nép elfogadja és kezdődhet előlről az országépítés. Elvesztegettünk megint évtizedeket, ahelyett, hogy történt volna
    valami értelmes előrehaladás. Nem kell a focihoz érteni ahhoz, hogy egy nép boldog lehessen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Hiába, no! Piramisokat nem építtethet. Mit mondana a parasztjainak? A “dögöljetek meg a kedvemért” mégsem egy látványsport. (Mármint civilizált országokban.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Kicsit off, de ez is közterületről szól:
    “Újabb közterületi szobor esett áldozatául a Fidesz történelemhamisító ámokfutásának. Az nemzeti idiotizmus most Kőbányán csapott le, a városközpontban álló Pataki István szúrta a szemét a fideszes önkormányzatnak. Abban kerületben, ahol több százan rettegnek a kilakoltatás réme miatt, a városközpontban már most elképesztően sok hajléktalan kénytelen élni, a legfontosabb dolga Kovács Róbertnek és főnökének a fővárosi alpolgármester György Istvánnak az volt, hogy Pataki István szobrát eltakarítsák.

    A szélsőjobboldal kegyeinek keresése Kőbányán már elég régóta napirenden van. 2010-ben a városrész művelődési házát emiatt keresztelték át, de az is felmerült, hogy az itt működő kórháznak Horthy Miklós nevét kellene viselnie.

    Pataki István egyébként antifasiszta ellenálló volt, a hatóságok 1944 végén tartóztatták le, Sopronkőhidára szállították, ahol Bajcsy-Zsilinszky Endrével egy napon, kárácsony szenteste végezték ki a nyilas pribékek. Milyen ember volt Pataki István? Ránk maradt búcsúleve mindent elmond. Egy bátor, kiváló személyiség, aki tiszteletre méltó nyugalommal és szeretettel szólt családjához akkor is, amikor már kimondták rá a halálos ítéletet. Szégyelljék magukat azok, akik meggyalázták ezt a mártírt!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. aki valaki
    Helyette Bogár mondja ki, hogy 3 milliónyi valójában meg is dögölhetne, mert csak a gond van velük….
    Ennél nyíltabban azer már mégsem lehet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. csak keményen…WANTED O.V.!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Kalous Antal:
    Mint tudjuk Magyarország jobban teljesít, (mihez, kihez képest?) így eljött az ideje annak is, hogy a régmúlt rémeivel is leszámoljon . Komlón ez a következőképpen történik. Van ebben a városban három utca: Sallai Imre, Fürst Sándor és Ságvári Endre utca. Tűrhetetlen ugyebár! (Pofánvert) Polics fideszes polgármester és csipet csapata kitalálta, hogy a múltat végképp el kell törölni…(Gondolom senkit nem lep meg, hogy Polics is párttag, sőt párttitkár volt abban a régi, rettenetes Kádár rendszerben, amikor a komlói bányászok még embernek érezhették magukat…Szóval kiküldtek kb. ötezer ember lakására egy papirost, amiben a fent említett utcák új nevére tettek javaslatot.
    1.Lámpás utca. (csak nem vörös?)
    2. Csákány utca.
    3.Jószerencsét utca.
    Egyik szebb mint a másik! Iskolák, óvodák, orvosi rendelők vannak itt, tehát a pecsétgyártó mutyitársaknak is jut egy kis konc…Jelzem, ebben a városban mindent de mindent betemettek, leromboltak, felrobbantottak ami jelezhette volna, hogy Komló valaha a szénre épült…(Az előző szoci képviselők hathatós közreműködésével persze…) A bányára utaló eszközöket csak a Helytörténeti Múzeumban láthat az arra kíváncsi…A végeredményben annyira biztosak, hogy már az okmánycsere időpontját is megadták…Hát így mennek a dolgok Mutyisztánban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Elnézést Buják úrtól az off miatt…Fociról is essék szó. A foci egy klassz, szórakoztató játék…A nyolcvanas években én is szerveztem az akkori munkahelyemen egy női focicsapatot. Jól szórakoztunk, sokat futkároztunk …Még az sem zavart, hogy hónapokig nem járhattam szoknyában, annyira összerugdosták a kedves sporttársak a sípcsontomat…))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Clarita
    És akkor a zemberek ölükbe ejtett kezükkel valamelyiket bejelölik….
    Amikor a komlói bányászok hangoskodtak, azt hittem lesz belőle valami – már látom, utcanevekről szavazás. Ha már a bányászok sem…
    Na, mind1 is, hiszen 3 millió embert fosztottak meg jövőbeli nyugdíjától, akkor mit várok egy-egy kisebb csoporttól és amikor a pedagógusokat már hülyítik 2 éve az életpályamodellel és kaptok olyan béremelést, hogy csak, az na – és elhiszik….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. csakén…
    Sokkal rosszabb a helyzet. Nem jelölik be, nem is érdekli őket. Mint máshol is az országban fásult közönnyel nézik, hogy valakik valahogyan döntenek helyettük…A pedagógusok éppúgy mint a rokkant bányászok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Clarita
    Ez van már amióta a 3 millióval megtehették, hogy kifosztották őket, a 10-15 éves gyűjtögetésüket elvették!
    Az ellenzék nem rángathatja ki a kuckóikból az embereket, ha magukért nem tesznek! Normális országokban mennek és tüntetnek, nincs nagy szervezés, de. történik valami, du. már tiltakozások vannak!
    Itt pedig legyintenek, áá, úgy sem lehet semmit tenni.
    De milyen szép is lenne, hogy az ellenzék vezetői kirántják kardjaikat és mennek lekaszabolni a gonoszt, aki bántja a szegény, tehetetlen népet.
    Nagy a tűrőképesség, ha elfogyott, akkor jön az öngyilkosság – naponta többen is ezt választják, aztán vagy eljut a hírekbe vagy nem, de inkább nem.
    Beteg ez a nemzet, nagyon, nagyon beteg, Ózd ezt nagyon is leképezte.
    Hiába mondják, hogy van 1,4 milliárd forintot, a vízre adta Svájc…..többség azt hajtogatja, hogy spórolni kell, 40 fokban is!
    Süketek, rosszindulatúak és főleg irigyek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  50. filmcom

    Hol elsz te ? Magyarban nincs futbal,nincs csak tulfizetett labdat kergeto rokon gyerek.Egyszeriben tavaly elakartunk menni Pesten mecsre mar az utca is televolt ifju orbanista barmokkal,inkabb hazamentunk.Nezd meg Beogradban egy meccsen hany tizezer ember van..es budapesti mecsen ?ketto ezer.Viccpenz mossoda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos