Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Kőmíves Viktor balladája 2013. augusztus 6. kedd 17:39

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Kőmíves Viktor balladája

Igazán nem akartunk elmerülni a magyar futball közönségünket izgató rejtelmeiben, de valódi események – létező politikai kommunikáció – híján a téma ma már kitölti a közélet tereit. Amit kibontakozni látunk, jelenségből tartalommá, eseménnyé emelkedik, valahogy úgy, mint amikor a Kádár kor delén olyasmi töltötte ki a közbeszédet, hogy miként viszonyuljon pártunk a celladamhoz, a Béres csepphez, a Táncdalfesztiválhoz, Balczó Bandi istenes lázadásaihoz, elfogadott szocialista sikerpályának tekinti-e a Rubik-kockát, netán annak csavargatásába fog, míg bele nem csavarodik maga is. A megújuló stadionépítési mánia felér egy Orbán portréval, személyiségfejlődési rajzzal. (Küszöbön állhat négy újabb vidéki stadion felújítása, átépítése, a kormány a nyáron dönthet erről, s nem kétséges miképp.) Egyrészt minden ó-birodalmi fáraó, aki minimum tizennyolc évre tervez (de ne feledjük, Orbán már huszonnégy éve diktálja és manipulálja a politikát Magyarországon), látható, kőbe vésett nyomot akar hagyni a földön. S mivel az ellenzék bizonytalanul, bugyután, de valahogy mégiscsak opponálja az elmebeteg konstrukciót (olyan bágyatag érvrendszerrel, hogy „ajjaj, hány éhező gyermek ebédjét lehetne megoldani ennyi pénzből, ajjaj”), várható volt, hogy miniszterelnökünk még rátesz egy lapáttal. Aztán majd még eggyel. A honi földből stadionerdő sarjad. Végtére is ez az ország vagy micsoda, mégiscsak az ő telkecskéje lenne, abba a sarkába vizel, ha hazatér, amelyikbe akar.

És ha a foci témánál tartunk (mellesleg ennek semmi köze a focihoz) minél látványosabb, minél ordítóbb vereség sorozatokat halmoznak élcsapataink (legutóbb a montenegrói hatodik helyezett verte ki a kupából a MOL RT. által kétmilliárddal szponzorált Videotont), Orbán annál mániákusabban, annál nekivadultabban építi stadionjait, mi több, ma már el is várja ezt regionális helytartóitól, Mezőkövesdtől Szombathelyig.

A folyamat megállíthatatlan. Futballisztán soha ilyen fényes munkasikerek kapujában nem állt. Csak azt ne higgyük, hogy egy mániákus akarnok játékszerei lettünk. Mi akartuk (hagytuk), hogy így legyen, mi vagyunk, akik felemeltük őt, akik hallgatólagosan jóváhagytuk ezt a révült tobzódást. Hogy ennek bármiféle köze lenne Schlosserhez, Alberthez vagy Zsákhoz, tévedés. Egy felkapaszkodott, arrogáns parvenü kezére adtuk magunkat. A gombfociban gombok lehetünk, akár ide, akár oda pöcköl minket a sors.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (53 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +75 ( 79 szavazatból)
Buják Attila: Kőmíves Viktor balladája, 4.7 out of 5 based on 53 ratings

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

61 Reader’s Comments

  1. Montenegro 625 ezer lakosu ti 10 millio és minden sportba lesopornek benneteket.Tünderorszag magyarba alom sportja van .etetnek benneteket mint gazdasagi mutatokkal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. bruckenbacker kapitány

    Futbólia….

    http://www.youtube.com/watch?v=M5KaDURhVU0&noredirect=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Hölgyeim és Uraim!

    Orbán stadionjaival kapcsolatban Önök itt mindenféléről írogatnak, csak a lényegről nem.

    Orbán nem hülye, nyilván azért épített stadionokat, mert szerinte előbb-utóbb szüksége lesz ilyenekre. Ahogy 1942 júliusában a francia rendőrség volt a Velodrome d’Hiverre, vagy 1973-ban Pinochetnek a chilei stadionokra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  4. WANTED O.V.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Belzebub
    Orbán nem hülye….csak egy elvetemült, a 2/3-s hatalmától elszállt, harmadosztályú focista és az adott hatalommal visszaélve kifosztotta Magyarországot úgy, hogy közben mindenkit hülyének nézett és megalázott!
    A történelemből nem tanult, mert Atillától, Nagy Sándoron át sok-sok magától elszálltnak az életére figyelt volna, akkor látta volna, hogy egyikből sem lett tartósan a világ ura!
    Mert a fák sem nőnek az égig…

    Egy ember életében sok 5-10-20 év egy diktátor alatt, na de a történelemben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. Kedves Belzebub!
    Én ezt a stadion felhasználást már akkor emlegettem, amikor még csak tervbe voltak véve!
    Nincs új a nap alatt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Andy Mage !
    *
    Kaolus Antalnak abban van igaza, hogy a példáid egyoldalúak.
    *
    Elfelejtetted[?] megemlíteni például a szintén gigantomániás katolikus emlékműveket, a székesegyházakat. A világ minden táján szétszórva, de Európában koncentráltan megtekinthetők ezek a művészi szempontból mindig az adott kor divatjának (stílusának) megfelelő óriási méretű remekművek. A m i k o r . ezek . é p ü l t e k, még a közelükben is, az emberek 90%-a ilyen-olyan kunyhókban . t e n g e t t e . az életét. Természetesen az írástudatlan lakosságnak mindössze – talán sokat is mondok – 10%-át kitevő világi és egyházi urak szabályai szerint kellett élniük. Mai nyelven szólva, ezekre a maguknak emelt emlékművekre költötték el az adott időszak GDP-jének legjelentősebb részét…
    *
    Ugyanakkor a tipikusan “szoc-reál” stílusú Lomonoszov egyetemi épületről csak annyit, hogy ebben a valóban idealista álmokat kergető korszakban – a a Nagy Honvédő Háborút követően – sietve . m e g é p í t e t t . moszkvai felhőkarcolóban az ifjúság tízezrei sajátították el a tudományok csínját-bínját. Köztük sok-ezer külföldi fiatal is, így magyarok ezrei.
    *
    Miközben a nagyvárosi metrók, egyetemek és az ugyancsak “klasszicista stílusban megvalósult vízerőművek” stb. emelkedtek, eközben hatalmas lakótelepek építésével . g o n d o s k o d t a k . részben a vidékről felszármazott, valamint a háborúban otthonukat vesztett milliók lakhatásáról, neo-klasszicista, azaz . s z o c r e á l . stílusban > először téglából, majd csak jóval később(!) házgyári technológiával beton panelekből készült . ö s s z k o m f o r t o s . lakásokkal**.
    *
    Lehet rajta mosolyogni, de megvalósult és az is egy más lapra tartozik, hogy a fegyverkezési verseny mindezt a jég alá szorította…
    *
    **A panelt tévesen szokták szocreálnak becézni, mert valójában nincs is stílusa, pusztán praktikus. Nyugaton is épültek és ma is épülnek panelházak.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. A cikk címéhez:
    *
    Kőmíves Viktor eddig már kétszer bukott.
    Tehát amit rakott reggel, leomlott estére,
    Amit rakott este leomlott reggelre.
    *
    ERGO, hogy ne bukjon többé,
    Őt magát kell betonba önteni, s ha élete párja is akarja, hát
    *
    Aztat aj, fogjuk meg tűzzel égessük meg,
    Hófehér hammaik mész közé tegyétek,
    Magos Felcsút várát azzal építsétek!!!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Ma hallom újabb 80 millió kell állami pénzből, mert a miniszterelnök lányát eljegyzik, vagy már férjhez is megy?
    No, a lényeg, hogy a miniszterelnök úr rosszat sejt, vagy tanácsadói azt javasolták, hogy a védelmi programot meg kell erősíteni a TEK. által.
    Nem értem?? ? Sima rendőrben nem bízik?? / Ja, hogy átverte őket bérben, életpálya-modellben és elvette az összes kedvezményüket ! Kapnak vagy 110 ezer nettót, amiért nem csak a telefon lehallgatást kell elviselniük, hanem az eskü szövegét is betartani, “Ha kell testi épségem, életem árán is…” Igaz a TEK-es is tett esküt, csak 900.000 ért, azért nem ugyan az!!!
    Ezért az összegért előkóstolást kell végezni a lakodalmi menüből. Biztosan lesz előkóstoló is. Ő jár a legjobban, mert az 5. kóstolás után hazaviszik, hisz a választék nem csak ennyi!

    Azért elgondolkodtató, hogy úgy érzi a miniszterelnök úr, hogy valaki az életére törne, megmérgezné, azért a sok jóért, amit a népének okozott, kiharcolt ?? Hiszen minden szóvivője csak dicshimnuszt zeng a sok népéért való kiállásáért ! Hogy minden jóra változott, hogy öröm ma Magyarországon élni !
    Már maga a Kossuth rádió hírbeolvasója is elhiszi, ahányszor be kell mondania!!!
    Vagy van benne kis “egoság” is? Hiszen a híres, “alacsony” zsarnokok ellen valóban voltak kísérletek a történelem során: ( Júliusz Cézár, Napóleon, Fidel Castro, -ő magas – Lenin, Sztálin, Mussolini, Hitler, Frankó )
    Na, de a merénylet nem méreggel történt, mert az női bosszú ! Bár! Hm.Lehet olyan öngyilkosságba kergetett rokkantnyugdíjas, akinek a felesége, lánya vette át a vendetta szerepét ?
    Akkor még sem szerethetik annyian, annyira?? Vagy a kettős, magyar állampolgárságúak keleten szeretik, akik nyugatra mentek dolgozni, azok meg nem?
    Talán a miniszterelnöknek is az esküjéhez hűen kellett volna cselekednie, akkor meg sem fordulna a fejében a mérgezés gyanúja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  10. A női bosszúrol: Lehet hogy a csuti már a saját családjának is sok? Már erre is volt példa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Europa fel Orbantol es ugyanugy eljatsza szerepet mint a Hitleri hatalommal szemben eljatszotta.beszel de gyava es elo pelda a gardista avatas.A hatalom tesz az eu birosagra,tesz a jogra azt mondjak kell neki a garda mert ok lesznek majd az uj lenin fijuk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos