Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Náci-e vagy? 2013. augusztus 23. péntek 4:29

  • Hozzászólások(113)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Náci-e vagy?

Ha valaki ellátogat a washingtoni Holocaust Memorial Museum-ba, különleges élményben lehet része. Nem a múlt elevenedik meg számára, hanem a jelen.  Goebbels propagandaminiszter beszédei különösen figyelemre méltóak. Az egyik videón azt mondja, véget kell vetni a kultúrában a zsidó dominanciának: “van nemzeti sajtónk, nemzeti filmünk, nemzeti színházunk, nemzeti oktatásunk, amelyekből kiszorítottuk a zsidó szellemet”.  1933 áprilisában egy nemzetközi sajtótájékoztatón Goebbels és Hitler arról beszélt, hogy a nemzetiszocializmus egy forradalom útján jutott hatalomra, hogy megmentse Németországot a gazdasági válságtól. A németek önvédelmet gyakorolnak a zsidókkal szemben. Bojkottot hirdettek mindennel szemben, ami zsidó. “Németek, védjétek meg magatokat, ne vásároljatok zsidóktól!” – mondja Goebbels. Szabaddá kell válni a zsidók pénzétől és kulturális befolyásától. A külföldi kritikákat Németország elleni kommunista és zsidó összefogásként interpretálták, amellyel szemben nem szabad megadni magukat.

A náci rendszer a propagandára épült, alapja a sajtó kisajátítása, a közvélemény alakításának monopóliuma. “Rádiót minden otthonba!” – hangzik a felszólítás, mert a rádióból mostantól nem a zsidó métely, hanem az igazság árad. Az igazság, “amely szabaddá tesz”, tehetnénk hozzá az Orbán-rendszer propagandaminiszterének, Balog Zoltán páternek ezerszer ismételt szavaival, amelyben az egykori lelkész rendre meghamisítja a Bibliát: az idézet nem János apostoltól származik (akkor sem, ha János evangéliumából való), mint ahogy ő mondja, hanem Jézustól , és arra vonatkozik, hogy az igazság szabaddá tesz a bűntől. A nácik eme kedvenc bibliai idézete, amelyet előszeretettel írnak az antiszemita gyűlöletmeneteik élére is, a zsidó Messiás és a zsidó írástudók közötti vitában hangzott el, amelyhez a pogányoknak semmi közük. A vita a zsidó identitás lényegéről szólt. Jézus azt magyarázta Ábrahám fiainak, hogy akkor lesznek igazán Ábrahám fiai, ha nemcsak származás szerint lesznek azok, hanem belül is, és a benne való hit által megszabadulnak a bűntől. Balog propagandaminiszter és a magyar náci propaganda ezt a szöveget abban az értelemben használja, hogy akkor lesznek szabadok, ha megszabadulnak a zsidóktól. Az “igazság” ebben a szövegkörnyezetben kódolt antiszemita uszítás. Komikus, amikor bűnösök antiszemita tömege cipeli a transzparenst, rajta a zsidó Messiás bűn ellen mondott szavaival.

Abba a szomorú helyzetbe kerültünk, hogy a Fidesz rendszerének megértése a katolikus egyházatyák és a náci propaganda tanulmányozása nélkül nem lehetséges. A “keresztény” identitás alapja Szent Ágoston elmélete, amely szerint Isten a zsidókat elvetette, és helyébe a katolikus (és a reformált katolikus) egyházat állította. A “keresztény” identitás alapja a zsidók elvetése, a katolikus egyház alapköve az antiszemitizmus, és ebből az antikrisztusi katolikus elméletből fakad a szélsőjobboldali szemlélet, hogy “keresztény az, ami nem zsidó”. Mivel a katolikus egyház a Biblia újabb meghamisításával a nemzeti identitást azonosította a “kereszténységgel”, ezért a politikai katolicizmusra épülő szélsőjobboldali gondolkodás szerint “magyar az, aki keresztény, és keresztény az, aki nem zsidó”. A magyar nem zsidó. Hitler ugyanezt mondta a Mein Kampf-ban: a német nem zsidó. A kereszténységnek természetesen ehhez semmi köze nincs. Jézus országa nem evilágból való, és a bűntől való szabadságot hirdeti, nem a zsidóktól való szabadságot. Lévén, hogy a kereszténység zsidó vallás, a zsidó hit beteljesedése a zsidó Messiásban, amelybe beoltatnak csupán a pogányok. A Biblia zsidó könyv, Pál apostol, a pogányok zsidó apostola pedig azt magyarázza a leveleiben, hogy a Messiásban való hit nem ellentéte a zsidó vallásnak, hanem a lényege. A kereszténység igazi lényege “a” zsidóság. Az igazi zsidó az, aki egyszersmind keresztény is, és Ábrahámhoz hasonlóan hitből igazul meg. De ezt Balog propagandaminiszternek nem kell tudnia, ezt Goebbels sem tudta. Ezt csak keresztények tudják, Balog pedig nem az, ennek ugyanis objektív kritériumai vannak, amelyekkel ő messziről láthatóan nem rendelkezik.

A Nemzeti Színház évadnyitó társulati ülésén Vidnyánszky direktor meghirdette a színház zsidótlanítását, és művészet helyett a propaganda szolgálatába állítását: “a színház az egyik legkifejezőbb eszköz egy ország építésére, (…) néhány év alatt képes megváltoztatni egy nép fogékonyságát”. Ők nem kérdéseket tesznek fel, hanem az általuk vallott igazságot adják elő, propagandát folytatnak, amivel építik az “ő országukat”. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere hasonlóképpen egyértelműen fogalmazta meg a politikai elvárást: a “nemzeti” színházi státusz megerősítését várja, és “nemzeti” alatt ezúttal is azt kell érteni, hogy “nem zsidó”. Van nemzeti színházuk, van nemzeti filmjük, van nemzeti sajtójuk, van nemzeti oktatásuk, akárcsak Goebbelsnek, és ezek lényege a zsidótlanítás. A zsidó szellem ugyanis rombolja a nemzeti szellemet, ahogyan azt a két világháború között az Orbán-rendszer egyik favorizált ideológusa, a hungarizmus atyja, Prohászka Ottokár püspök is volt kedves kifejteni ezt, Bangha Béla jezsuita idológussal egyetemben. Banghát eddig méltatlanul nem fedezte fel magának a náci ideológiára épülő Orbán-rendszer. A nácizmus és a politikai katolicizmus édestestvérek, a nácizmus csupán szekularizálta a katolikus egyház antiszemitizmusát, amelyre az identitása épül.

Olvasom, hogy a választások tisztaságát a Fidesz szerint a baloldal veszélyezteti. Goebbels sem mondhatta volna szebben. A Fidesz retorikája és kommunikációja nem hasonlít, hanem hajszálpontosan egybeesik a náci propaganda alapszabályaival, amelynek lényege az igazság megfordítása és a hazugság terjesztése. A németek a zsidókkal szemben önvédelmet gyakoroltak, ahogyan most a magyarok is. Éppen úgy, ahogyan a katolikus egyház “egyházatyái” meghirdették. Szent Ágoston szerint a zsidók a vérükben hordják a gyilkosságot, mint Káin leszármazottai, ezért gyilkolták meg a Messiást is. Ezt fejlesztették tovább a katolikus egyház ideológusai egészen odáig, hogy ha a zsidók megölték Isten fiát, akkor meg fogják ölni a katolikusokat is, ezért jogos a velük szembeni önvédelem. Önvédelem alatt azt kell érteni, hogy még a 18. században is zsidók tízezreit küldte máglyára a katolikus inkvizíció, hogy a több évszázados üldöztetésről és borzalmakról ne is beszéljünk. A nácik ezt csak folytatták, de hozzájuk képest semmi újat nem találtak ki. A nácik is megvédték magukat a zsidóktól Auschwitzban. Ezért volt a “keresztény-nemzeti” fasiszta Horthy-rendszer jó barátja a német náciknak, és talán nem véletlen, hogy ma is egy volt lelkész a propagandaminiszter, hogy a katolicizmus melyik részlegesen reformált változatából, az mindegy is. A protestantizmus antiszemitizmusa nem szakított azzal, amit az anyaszentegyházától tanult.

A nácik önvédelmet gyakoroltak és szabadságharcot folytattak a zsidók ellen. A különbség annyi volt, hogy Goebbels kimondta, hogy ez a zsidók ellen irányul, az Orbán-rendszer antiszemitái ezt nem mondják. Ha megkérdezik őket, akkor tagadják. A Fidesz-hívők az antiszemitáknak abba a népes táborába tartoznak, akik elítélik a holokausztot, és a holokauszt elutasításával igyekeznek azt a látszatot kelteni, mintha ők nem lennének antiszemiták. Antiszemita csupán a Jobbik, mert azok a gyilkolást is helyesnek tartják. De Szent Ágoston alapján a katolikus “keresztény” antiszemitizmus hivatalosan mindig elítélte a zsidók fizikai megsemmisítését, csak jogfosztásukat rendelte el. Ennek ellenére néhány százezer zsidó áldozatul esett a katolikus egyház zsidóellenes törvényeinek, száműzetésüknek és túl forróra hevített máglyáinak. Ezeket ők üzemi balesetnek tekintik és nem népirtásnak, pedig az volt. A gettó a katolikus egyház találmánya, a sárga jellel együtt a ruhán. A katolikus pápa római gettóját hetven évvel az első náci gettó előtt számolták csak fel. Orbán egy izraeli lapnak azt nyilatkozta, hogy “ha meg akarjuk védeni a demokráciát, akkor elszántnak kell lennünk a Jobbikkal szemben”. Orbán védi a demokráciát, amelyre igazi veszélyt csak a nyílt náci párt jelent, viszont a horthysta klerikálfasiszta párt, amely csak korlátozza a zsidókat, és ennek érdekében a szabadságot, viszont az nem veszély a demokráciára. A zsidók kívül állnak a nácik demokráciafogalmán, céljuk éppen a zsidók által teremtett demokrácia felszámolása.

Régi fasiszta és náci elmélet, hogy a gazdasági válság a zsidók miatt van, ezért a zsidók pénzétől kell megszabadulni, a zsidók üzleteit, kölcsöneit, hiteleit kell bojkottálni, amelyre a kapitalizmus és a parlamenti demokrácia átkos rendszere épül. Goebbels a zsidók bojkottjára szólított fel. Ezek ellen harcol a nácizmus és a fasizmus, ahogyan az Orbán-rendszer is, amely legfontosabb feladatának a zsidó pénztől való megszabadulást tartotta. Az IMF a zsidó-világösszeesküvés és a zsidó kamatrabszolgaság eszköze a náci irodalomban. Az Orbán-rendszer a “Sion bölcseinek jegyzőkönyve” című antiszemita hamisítás szellemében fizette vissza az IMF hiteleit, más – nemzsidó – hitelekből. Az volt a fontos, hogy a zsidó pénztől megszabaduljanak, Hitler és Goebbels is ezt tette volna. Zsidótlanítást jelent a Nemzeti Együttműködés Rendszere, és akinek bármi kétsége lenne efelől, az látogasson el a washingtoni Holocaust Memorial Museum-ba, és minden régi náci filmhíradót be tud azonosítani azzal, ami Magyarországon történik. A Fidesz politikusainak szövegeit párhuzamba állíthatja ezekkel. Nem véletlenek a Wass Albert-, Prohászka-, Horthy-szobrok. Ezek nem szavazatmaximalizálást szolgálnak, hanem kifejezik azt a náci ideológiát, amelyre Orbán rendszere épül. Akik nem ismerik a nácizmus lényegét, nem ismerik annak a magyar nép lelkében levő mély gyökereit, azok nem tudják, hogy Orbán az IMF-hitel visszafizetésével már most megnyerte kétharmaddal azt a választást, amelyen a rendszer illegitimitása miatt a az ellenzéknek el sem szabadna indulnia. De azt már most el is veszítette. Ezt az antiszemita gesztust mindennél fontosabbnak tartja a nácizmussal zsigerileg fertőzött magyar nép többsége, és a választáson jutalmazni fogja. Erre épül ez a rendszer, a lélekben kisnyilasok millióira.

Bruck András már elmondhatja a 168 Órában, ahol ugyanezért engem túlmozgásosnak neveztek másfél évvel ezelőtt, hogy diktatúra van, pedig strukturálisan azóta semmi nem változott. Kíváncsian várom, mikor jutnak el a felismeréshez, hogy ez egy fasiszta diktatúra, amely a nácizmus ideológiájára épül.  Orbán még a Jediót Ahronót című izraeli lapnak adott interjújában is azt mondta, hogy “a holokauszt zsidó és magyar áldozatai, akiket nem megfelelően védtünk meg, köztünk élnek, ezért nehéz szembenézni a múlttal, de nem zárkózhatunk el előle”. Így csak egy antiszemita beszél a Fehérlófia könyvesboltban. Mintha a holokauszt áldozatainak “zsidó és magyar” áldozatai is lettek volna, mintha a zsidók nem magyarok lettek volna, és mintha nemzsidó magyarok is áldozatok lettek volna. Továbbá mintha a magyarok védték volna az áldozatokat, de ez nem sikerült elég jól. Ezzel szemben a magyarok kevesebb, mint két hónap alatt, példás szorgalommal és lelkesedéssel vagonírozták be és küldték haláltáborokba Orbán “zsidó honfitársait”, akiket Horthy úgy védett meg, mint Selmeczi Gabriella a nyugdíjakat. Ezt a magyarok a lelkük mélyén soha nem ismerték el, és soha nem is bánták meg. Orbán tipikus antiszemita szövege pedig azt a célt szolgálja, hogy ettől a szembenézéstől megkímélje szeretett magyar népét, mert ha a magyarok megtérnének a nácizmusból, az ő rendszere egy nap alatt összeomolna. Orbán rendszerét az antiszemitizmus élteti, és emiatt elkerülhetetlen, hogy tragédiával végződjön. Orbánnak “nehéz a múlttal való szembenézés”, ez érthető: antiszemitáknak mindig nehéz volt a múlttal elszámolni.

Ugyanebben az interjúban Orbán azt mondja, az antiszemitizmus szerinte “gyakran kisebbségi érzésből fakad. Sok emberből hiányzik az önbizalom, azt gondolják, hogy a zsidók erősebbek náluk és ezért kárt okozhatnak bennük”. Freud tapsolna a gyönyörűségtől. Orbán korábbi frusztrációit a zsidóktól elszenvedett vereségeknek tulajdonította. Hitlerhez hasonlóan vált vezérré, amikor a legfrusztráltabb emberben a frusztrált tömeg felismeri önmagát, aki kódoltan rámutat frusztrációja okára, a zsidókra. Orbán személyes frusztrációját és a zsidóknak tulajdonított vereségét transzformálta magyar-zsidó konfliktussá, és tette zsidókkal szembeni személyes szabadságharcát a magyar nép szabadságharcává. Ez az Orbán-rendszer. Messzire vezetne annak elemzése, hogy a bálványimádó pogány vallások, valamint a Bibliában megfogalmazott különbség zsidók és pogányok között hogyan erősíti ezt a frusztrációt. Ezt éppen a keresztény újjászületés oldhatná fel, mert “Krisztus ledöntötte a közbevetett választófalat”. De az újjászületés nélküli, antiszemitizmusra épülő pogány “kereszténység” ezt a választófalat csak erősíti. Ha megmarad a választófal, megmarad a gyűlölet, amelyet a belső irigység, frusztráltság táplál. Akit nem lehet szellemileg legyőzni, azt törvényekkel kell korlátozni, és ha a megalázásuktól sem nyugszik meg a frusztrált lélek, akkor fizikailag kell megsemmisíteni őket. Érdeklődéssel várom, mikor jut el a mi vezérünk először ehhez a gondolathoz.

A választófal belül van, amelyet újjászületés nélkül nem lehet áttörni. Balog propagandaminiszter figyelmébe ajánljuk azt a bibliai idézetet is, amelyet szintén Jézus mondott, hogy szükséges újonnan születnetek, mert aki nem születik újjá, az nem látja meg az Isten országát. Annak bensejében ez a választófal megmarad. Ez a ti problémátok barátaim, ettől beteg a lelketek, és érzitek szükségét egy elnyomó rendszernek, amelyben kívül győzedelmeskedhettek, ha belül nem tudtok. Betegek vagytok, ez tesz benneteket antiszemitává és nácivá. Ha szerencsétek van, nem váltok gyilkossá is, mint az elődeitek. Pedig nem kellene gyűlölnötök a zsidókat. Ők védik legjobban a klerikálfasiszta antiszemita rendszereteket, ők kardoskodnak leginkább azért, hogy Orbán Viktor nem antiszemita. Közülük sokan megismétlik ugyanazt a hibát, amit a holokauszt előtt. Vegyétek észre kedves náci testvéreink a Fideszben, hogy ti nem a zsidókkal harcoltok, hanem Istennel, a zsidók Istenével. Őt gyűlölitek, őt üldözitek, miatta vagytok frusztráltak, aki beépítette a lelketekbe ezt a választófalat. De nem kéne haragudnotok, mert az ő zsidó Fiában le is rombolta azt. Elég lenne megtérnetek és újjászületnetek.

Megismerhetnétek például az igazságot, és az igazság szabadokká tenne benneteket. Az igazság pedig az kedves náci magyar testvérek, hogy zsidó az Isten. Ellene harcoltok, ezért vereségre vagytok ítélve.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (75 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +87 ( 117 szavazatból)
Bartus László: Náci-e vagy?, 4.3 out of 5 based on 75 ratings

  • Hozzászólások(113)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

113 Reader’s Comments

  1. Ez igy ahogy van teljesen korrekt bibliai es igaz. Ez az ut vezethetne ki egyedul MO -t a tragyabol.

    Hogy “szent” Agoston menyire ostoba volt?:
    “Szent Ágoston szerint a zsidók a vérükben hordják a gyilkosságot, mint Káin leszármazottai, ezért gyilkolták meg a Messiást is.”

    Nos ha ez az alak olvasta volna es csak egy picit is ertette volna a Bibliat akkor nem beszelne ekkor a hulyesegeket.
    Eloszor is : Kain osszes leszarmazotja meghalt az ozonvizkor, ergo a zsidok nem lehetnek Kain leszarmazottjai.
    Masodszor. A zsidok akarcsak az arabok Abramtol a kesobbi Abrahamtol szarmaznak. A csaladfa nagyon szepen nyomonkovetheto ezert is nyilvanvaloan hulyeseg amit Agoston irt.
    Harmadszor.
    A katolikus egyhaz teljes szervezet es szerkezeti felepitese szemben all a biblia egyhaz (ertsd gyulekezetek) szerkezetevel, a hamis dogmak, nem csak istentelenek, poganyok, hanem egyenesen ordogiek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (35 szavazatból)
  2. “Vegyétek észre kedves náci testvéreink a Fideszben, hogy ti nem a zsidókkal harcoltok, hanem Istennel, a zsidók Istenével. Őt gyűlölitek, őt üldözitek, miatta vagytok frusztráltak, aki beépítette a lelketekbe ezt a választófalat. De nem kéne haragudnotok, mert a Fiában le is rombolta azt. Elég lenne megtérnetek és újjászületnetek.

    Megismerhetnétek például az igazságot, és az igazság szabadokká tenne benneteket.”
    .
    A fidesz mindig is a fordított kommunikációval ért el sikereket az övéi körében.Nem lehet nem észrevenni hogy az értelem tudatos rombolása játszik most is szerepet a céljaik elérésében.Ehhez asszisztál az egyház, de még a zsidó szervezetek is!
    A fent leírt dolgok alapján viszont nem csak a kipaterolt IMF,és a bankok vannak zsidó kézben, hanem mindenki,aki nem tért meg a fidesz,és az egyház kebelébe,az zsidó.Ilyenformán Magyarország egyik fele is zsidónak lesz titulálva? Aki nem velük, az ellenük, az általuk adott címke szerint?
    .
    Ha így nézzük, akkor értelmet nyer az iskolákban gyűjtött adatok sokasága,ami a vallásgyakorlás céljából lett gyűjtve.A hiányzó adatokat összevetve más listákkal, elkészülhet egy névsor a vallásukat nem gyakorlók,és a kormány ellenes baloldal tagjairól.
    Innentől meg már idő kérdése csak,hogy mikor indul be a RENDSZER, ami Orbán szerint kész, csak be kell üzemelni.
    Ha a nemzeti “micsodából” kizárnak embereket, mert nem azt a követ fújják, amit a hatalom eléjük rakott, akkor már nem csak azt mondhatja Orbán, hogy a magyarok és a zsidók,hanem MI, – természetesen Ő,és a hívei tartoznának ide – és a zsidók,akik ebben az esetben az ország azon állampolgárai,akik más nézetet képviselnek elhatárolódva a fidesz, és az egyházak által hirdetett nézetektől.
    .
    Mi lesz ebből? Mi készül itt?
    Orbán szembe megy nem csak az EU-val, de a világ normálisabb felével is, és nem lesz ki megálljt parancsoljon neki!!!
    .
    Lehet hogy a következtetésekkel nagyon előre szaladtam,és persze tévedhetek is.A jelek azonban erre hajaznak.
    Jaj nekünk ha nem állítja meg senki ezt az ámokfutót, mielőtt beüzemelné a rendszerét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (45 szavazatból)
  3. A “keresztény-nemzeti” mára szinonimmá vált a fasisztával vagy a nácival. Döbbenetes, hogy milyen céltudatosan építették fel ezt a rendszert Horthy újratemetésétől / feltámasztásától kezdve a keresztény-nemzeti gárdák megalakításáig.
    .
    A katolikus és református egyház legmagasabb szinten képviselte magát Horthy újratemetésén és mindig ott van a Prohászka püspök vagy Horthy szobrainak avatásán, a keresztény-nemzeti gárdák áldásán.
    .
    Horthy újratemetésén ott volt:
    – Seregély István egri érsek, a Római Katolikus Püspöki Kar elnöke
    – Hegedűs Lóránt püspök, a Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.
    Bölcskei Gusztáv püspök, a Református Egyház Zsinatának újabb lelkészi elnöke büszkén avatta a Horthy-emléktáblát, azelőtt Csuka Tamás és Hegedűs Lóránt püspökök avatták és áldották a Magyar Gárdát.
    .
    Kevésbé ismert, hogy Orbán Vona Gábort a Keresztény Értelmiségiek Szövetségéből hívta meg saját Polgári Körébe és a Fideszbe, mielőtt az átvette az FKgP szkinhedjeiből és a Nemzeti Ifjak Egyesületéből átvedlett Jobbikot.
    .
    Eközben Semjén Zsolt olyan sikeresen tartott a fideszeseknek “lelkigyakorlatot a jezsuita atyáknál vagy az Opus Deinél”, hogy Orbán már 2005-ben ilyesmiket papolt:
    “…nekem az országot kell építenem, kis o-val, az országot – ami a magyar nemzet e világi országa –, és nagy O-val is, az Országot, Isten Országát, és ez a magasabb rendű célja és értelme annak, amit teszek.
    …lelki nevelést, hittanon keresztül … a gyermeknevelés lényege az alapvető tanításokhoz való elvezetés. Most én ezen a fundamentalista alapon állok személy szerint” (Adventi találkozó Balás Béla katolikus püspökkel, 2005)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (37 szavazatból)
  4. A szülők a gyerekeik iskolából hazahozott híreiből mindig kaphatnak valamiféle információt abból: hogyan is gondolkodik a társadalom, egy átlagos családban milyen nézeteket is vallanak. Egy tanár pedig -a napi munkája révén- még inkább megtapasztalja a közgondolkodás alakulását.
    A mi családunkban 10éves korkülönbséggel három gyermekünk járta/járja az iskoláit, és tanártól származó híreink is vannak.
    .
    Nos, én csak arra szeretném felhívni az igen szeretett olvtársaim figyelmét -és erről itt az AN-en viszonylag keveset szólunk-, hogy szerintem a jövő évi választásicsaláson meglepetést igazán a Jobbik fog okozni. Sajnos!
    Éppen úgy, ahogy a cikkben is bemutatásra került, tudatlan és agymosott (mára választópolgárrá nőtt) fiatalok egyre nagyobb tömegben fogják megszavazni a hazai újfasizmust, akár egy nyÍlt erőszakot is.
    .
    Nagyon fontos lenne ezért, hogy -választások nélkül- mielőbb megdöntsük Orbán-rendszerét, mert aki résztvételével a nyilvánvalóan áldemokratikus választásokat legitimálja, az a cikkben bemutatott folyamatokat erősíti és fogadja el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  5. Csuhások! Térdre, imához!
    Akik így indultak és a már minden sarkon álltak lények gyűjtőhelyévé váltak, azoknak én azt sem hiszem el, amit kérdeznek!
    Hazugságok, mások becsapása a lételemük – ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek – teszek rátok!
    Nem vagyunk mi rosszak, csak kipateroljuk József Attilát és visszapateroljuk a Kossuth teret a múltba – Horthy parkokat és Horthy szobrokat állítunk, tehát Hitler utolsó csatlósát, 200 ezer magyar katona halálba küldőjét éltetjük!
    A zsidó honfitársainkat vagonokba gyömöszölőket éltethetik büntetlenül és még lehetne sorolni napjaink félelmetes jelenségeit!
    (Kik védik a bexarit – Szőke elítélt, és a lelátok frontharcosai.)
    A németek Hitlerhez is így álltak – nem voltak félelmeik, nekünk már itt lenne ez példának de miért is nem vesszük annak?!
    Eljutottak odáig már, hogy utaztában megkíván egy épületet, akkor adjatok be egy tv-javaslatot, majd megszavazzuk – oszt jón napot!
    Ebből már következett főpróbának a mnyp-k lenyúlása és most a tak. szövök!
    Mi kell még, hogy lássanak, mert már elég késő kezd lenni….
    Ha itthon nem tűnik fel, mert magas az ingerküszöb és tkp. van is igény a kisebbek megfélemlítésére, akkor már az EU észhez térhetne, hogy milyen kígyót melenget a keblén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (36 szavazatból)
  6. “Akit nem lehet szellemileg legyőzni, azt törvényekkel kell korlátozni, és ha a megalázásuktól sem nyugszik meg a frusztrált lélek, akkor fizikailag kell megsemmisíteni őket. Érdeklődéssel várom, mikor jut el a mi vezérünk először ehhez a gondolathoz.”
    Szeretett vezérünk ezen a felismerésen már régen túl van, sőt már ki is mondta, most folyik a gyakorlatba való átültetés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  7. A Fidesz Orbán : aki nem Fidess az KOmcsi bolsi punk- tum
    kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  8. Már csak a Witner Mari hiányzik hogy,megszólaljon !a fidess zászlós hősanya Ő egy igazi stilusos finom jó indulatú!!! magasan művelt Uri asszony az már hétszentség neki már 16 éves korábban Géppisztoly volt a kezében .az biztos hogy Ő elmondaná mi az ábra !!!.elöször is mélyen szívana a cigarettájába !!! nagy mély slukk egy szívásra oda a félszál cigi !Felszolalás ÉS miért nem döglött már meg az összes komcsiiiiiiiiiii !! Xd

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  9. Úgy nézem, hogy megjöttek a lelki púposok – osztják a minuszokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  10. Balog “kereszténységének” körbeírása roppant finom és elegáns! Ötös.
    .
    Már a választások előtt, amikor kiemelték őt a szürke eminenciások tömegéből, sejthető volt: ez egy sátáni terv része.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  11. Telitalálat ez a cikk !!! Lehet, hogy a végső gondolatmenetet csak vájt fülűek értik, de a lényeg a lényeg : ez egy remek leleplező tanulmány az orbáni nácizmusról, és a többségében eltorzult, beteg magyar lélekről, amely élteti, és fenntartja ezt a hazug rendszert.
    Nagyon köszönöm a cikket !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  12. csakén
    hagy osszák ez legyen a legnagyobb örömük ha érdemben nem tudnak hozzászólni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  13. ha ez a pali cikket ír, görcsbe rándul a gyomrom. sajnos igaza van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  14. Egy tény. A Magyar társadalom sohasem nézett szembe sötét múltjával, ezért, – ellentétben azzal az emberrel aki megszabadul bűneitől – lélekben nem tud megerősödni. Egy flusztrált, erkölcsileg instabil társadalom nem képes semmilyen területen jó teljesítményre. Ha nem történik valami nagy társadalmi kataklizma, akkor az Ország lassan, de biztosan elsorvad. Nem tudom, hogy eljön-e az Ország újjászületése, de meglehetősen szkeptikus vagyok ahogy elnézem a közállapotokat. Nagyon sokan kedvelik a szirén hangokat, mert felmentést ad a bűn a tehetségtelenség és a lustaság alól. Olyan jó hallani, hogy nekem mások miatt rossz és vannak kellő számban ocsmány gazemberek aki ezt folyamatosan erősítik bennük. Én ezeket az embereket tartom a valódi hazaárulóknak mert szándékosan okoznak kárt az Országnak a társadalom félrevezetésével. Remélem egyszer osztoznak a hazaárulók sorsában is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  15. itt már nem csak arról van szó, hogy a zsidók…,mindenki aki nem fideSSes, aki nem tagozódik be a maffiaállamba.
    nem az IMF kipaterolásával lesz 2/3, hanem a választási törvények átírásával és a választókerületek átszabásával, és majd azzal, ahogyan az egészet 2014 tavaszán mozgatni fogják.
    érdekes, volt az mszp-szdsz-nek is többsége 1994-1998 között, ami valóban 2/3 volt, mégse jutott eszükbe egyszer sem, akár pl. az alkotmányt szétbarmolni… meg ehhez hasonló fideSSnyik cselekedeteket.
    mindig is visszatetszést keltett bennem, ha valaki elkezdett zsidózni. azért is , mert volt a 90-es évek elején a gimnáziumban egy zsidó osztálytársam, akivel nagyon jóban voltam (és vagyok a mai napig), rendszeresen összejártunk, a szülei pedig mindig szívesen láttak és látnak vendégségben. az pedig, hogy ők zsidók, vagy akármik, vagy hogy én nem vagyok zsidó, ez köztünk sosem volt és sosem lesz téma.
    márpedig ma Magyarországon a zsidózás igazi “nemzeti-érzelmű” cselekedetnek számít.
    csurkapista féle kisnyilas csákmáték országa ez itt.
    nyilván nem lehet általánosítani, de kevés kivételtől elmondható, hogy általánosan nem emelik fel a szavukat az emberek.
    igaz, vagy sem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  16. Az antiszemitizmus fő okát maga Isten rajzolta meg legtalálóbban, amikor Bálámon keresztül szólt : “Ímé oly nép mely maga fog lakni és nem számláltatik a nemzetek közé”. (IV. Móz. 23.) Pedig hányszor szerettek volna a zsidók olyanok lenni mint a többi nép és szívesen levakarták volna magukról ezt a megkülönböztetést : Ezékiel 20. 32. Dehát akit Isten megkülönböztet az hiába szeretne beleolvadni a környezetbe. Az irigység másik tárgya, hogy ki van hangsúlyozva : Izrael Isten választott népe – de ez nem igaz. Isten nem választotta ki Izraelt, hanem létrehozta, hogy legyen egy saját népe. Tehát nem egy meglévő népet választott, hanem egy házaspárt (Ábrahám és Szárai) akiket kihívott a korabeli bálványimádó struktúrából – tehát mégcsak nem is a “zsidók istenét” imádták, megjelent nekik és megigérte mint magtalanoknak, hogy népet hoz létre belőlük. De még ezek után is megvárta, hogy megöregedjenek teljesen és semmi esélyük se legyen a gyermek fogantatásra. És akkor tett csodát és megszületett Izsák, vagyis ez kiabáló jel arra, hogy ez a nép természetfölötti módon jött létre, hogy az igazi Istentiszteletet bemutassa a bukott földön. Az egy újabb kérdés, hogy ez a történelem folyamán nem sikerült, de ezzel Isten számolt és nem ez a végállomás. Ezékiel könyvében a végén leírja hogy meglesz Izrael helyreállítása és be fogja tölteni ebbeli szerepét. Mindenesetre egy népnek sincs olyan szent könyve, amely annyit ostorozná a saját népét mint a Biblia a zsidókat. Ez a pártatlanság vonzó. Ezékiel 16 rész ékes példája ennek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  17. azért az érdekes lesz, hogy mit fognak csinálni a népek, ha jövőre újra fideSS.
    mert szerintem semmit.
    ahhoz ki kéne menni az utcára (már most ki kéne menni az utcára, mert már most késő!!), legalább annyian, mint az Operánál 2012 januárjában és ráborítani orbánékra a kaput, de szó szerint, mert ez a mocskos, mások életét tönkretevő, gyülevész pogány-koppány nyilasbolis 1/2 ázsiai horda, amelyik kiegészül a határon túli székelyszásznáci csordával, csak az erő szavából ért.
    ha jövőre választások útján nem fogják tudni leváltani a fideSS-t, akkor választásokkal már egyáltalán nem.
    a fideSSrezsim pedig mindent elkövet ennek érdekében.
    ugyanaz lesz a vége, mint 1945 -ben volt.
    debil ország újra és újra lefutja ugyanazokat a köröket.
    vagy kimennek és megdöntik a fideSSnyik rezsimet, vagy maradnak ebben, amiben, aztán még 2020-ban is itt ülünk és cikkezünk erről az egészról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  18. NAGYON NAGY SZÜKSÉG VAN AZ ILYEN ÖSSZEFOGLALÓ ÍRÁSOKRA,
    MELYEK MEGMUTATJÁK A BELSŐ ÖSSZEFÜGGÉSEKET A TUDATOSAN
    TUDATLANNÁ NEVELT EMBEREK KIHASZNÁLÁSÁRA.
    .
    Köszönöm a cikket. Régóta igyekszem én is az én szerény eszközeimmel
    a körülöttem lévő emberek szemének nyitogatására. Sajnos nagy munka
    áll előttünk. Ugyanis nekünk erre nincs felkészített és jól támogatott
    szervezetünk, mely arra hivatott hogy az emberek lelkébe látva a
    MÉLY LELKISZEGÉNYSÉGBŐL NEM HAGYJA KIJUTNI A ZEMBEREKET!
    Miért is hagyná, hiszen ilyenné vannak ALKOTVA. Erre vannak nevelve!
    ráadásul a másik oldal mindet megtesz ereje fokozására. A hatalom
    birtokában mindent elsöpör maga elől.
    Mi megy csak rágjuk, rágjuk itt a gittet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  19. http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/322150

    Egy újabb interjú a Galamuson a mi lesz Orbán után témában. Most Kerék-Bárczy Szabolcs fejti ki figyelemre méltó nézeteit, mely lehetne az összefogás abc-je.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  20. “Pedig nem kellene gyűlölnötök a zsidókat, a magyar zsidók semmivel nem jobbak nálatok. Ezt mutatja, hogy ők védik legjobban a klerikálfasiszta antiszemita rendszereteket, ők kardoskodnak leginkább azért, hogy Orbán Viktor nem antiszemita.”
    És ők is szavazták meg nagy számban ezt a rendszert a taknyolmánnyal együtt, hiszen a fidesz padsoraiban rengeteg zsidó van. Az egészen elképesztő, hogy zsidók asszisztálnak a fasiszta rendszer kiépüléséhez. Ezek az igazi szar zsidók, mert a saját társaikat árulják el alamizsnáért a haza mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  21. ” … Ezzel szemben a magyarok kevesebb, mint két hónap alatt, példás szorgalommal és lelkesedéssel vagonírozták be és küldték haláltáborokba Orbán „zsidó honfitársait”, akiket Horthy úgy védett meg, mint Selmeczi Gabriella a nyugdíjakat. Ezt a magyarok a lelkük mélyén soha nem ismertek el, és soha nem is bánták meg. Orbán tipikus antiszemita szövege pedig azt a célt szolgálja, hogy ettől a szembenézéstől megkímélje szeretett magyar népét, mert ha a magyarok megtérnének a nácizmusból, az ő rendszere egy nap alatt összeomolna. Orbán rendszerét az antiszemitizmus élteti, és emiatt elkerülhetetlen, hogy tragédiával végződjön. Orbánnak „nehéz a múlttal való szembenézés”, ez érthető: antiszemitáknak mindig nehéz volt a múlttal elszámolni … ”
    .
    Aki nem ismeri el, hogy Orbánt és rendszerét valóban az antiszemitizmus élteti, az valóban maga is antiszemita.
    Orbán már a kezdetek kezdetén a gyűlölködésre alapította létjogosultságát. Az idő múlásával ez csak egyre csiszolódott és kiteljesedett. Mára mindenki láthatja, hogy Orbán Viktor nem csak élteti és táplálja az antiszemitizmust, hanem sajnos egy csokorba fogja azt a gyűlöletet mely a Magyarságban
    jelen van.
    Nem azt állítom, hogy minden Magyar antiszemita lenne, de azt igen, hogy valami belterjességgel igen is terjed, virul és szárnyal a gyűlölet t(öbbek között) a zsidóság, cigányság ellen. Videók ezreivel, hamis adatokkal, hamis és mocskos hírek sokaságával támasszák alá azt a gyűlölet kampányt, mely fontos adaléka (ha nem a legfontosabbika) a fidesznek.
    A nemzeti nagyság hirdetése, mely Európában egyedülálló, (mondják) mely talán a világon a legkülönb (ezt is mondják), és szárnyal a Turul madárral a fejekben, a lelkekben … Hát az valami félelmetes és visszataszító is egyben! A nemzeti öntudat, a nemzeti büszkeség, természetesen nem lehet gond, de az a hihetetlen ostobaság mely egyben társul is …
    .
    Sajnos eljöhet az idő amikor éppen ez a gyűlölet (ismét) a nemzet vesztét okozhatja.
    Hisz éppen ezért életben tartott az a gyűlöletet mely a Nemzet ellen fordítható.
    Nem vizionálok sem polgár háborút, sem pedig pusztulás, ámbár pedig minden összetevője egy kézben fut össze.
    Mi is tarthatná vissza az országban nagyszámú nácikat attól, hogy megismételjék azt amit egyszer megtettek? Azt amit egy “eszmére” hivatkozva, véghez vittek?
    Még ott tartunk, hogy el sem ismerik annak tényszerűségét, újfent hirdetik mocskos eszméiket, ideológiájukat … Szemmel látható hogyan terjed egyre jobban és ez félelmetes, aggasztó!
    Egy normális országban Orbánt és a Jobbikot régen letartóztatva rács mögött mutogatnának:
    „Íme a gyilkosok tátogatói, kik maguk is gyilkosságra vágynak”
    .
    Nézünk de sajnos nem látunk …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  22. D.Elemér.
    “A Fidessz Orbán:Aki nem Fidesz az KOmcsi..”
    Annyit tennék ehhez hozzá,hogy AKI FIDESZES,AZ NEMZETI.AKI NEM FIDESZESS,AZ HAZAÁRULÓ.Igy gondolkodnak a Fidesz prom inens emberei.
    Sajnos engem az utobbiba sorolnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  23. Hehe!
    http://www.hajdupress.hu/hirek/cikk/12518-orban-viktor–zsido-szarmazasu-vagyok—les-echos
    Szépséghiba, hogy Deutsch Tompika szövegét vágták véletlenül a riporthoz.
    Orbán ilyet nem mondhat, mivel szavazatokat vesztene a szélsőjobbon.
    Egyébként a magyar nagyonliberális nagyonértelmes nagyonértelmiség, amelyik már azt is nehezen emésztette, hogy nálunk netán-tán diktatúra, sőt mi több, fasiszta/toid diktatúra van, ezen a nácizáson még inkább ki fog akadni.
    Pedig a tények makacs dolgok, és az egyezőségek tagadhatatlanok.
    Ezzel együtt nem biztos, hogy náci a magyar alapérzület, inkább hárító – mindig más a hibás, minket a “balsors” tépeget, mi mindig tök ártatlankák vagyunk mindenben. Az már más kérdés, hogy ez jó táptalaj minden bacitenyészethez.
    Ha pedig egy értelmiség (most a zsidókról írok) meg akarja óvni a népét a beolvadástól, azt így kellett csinálni:
    1. A többisten hívő népek tengerében kellett az egyisten hívőséggel elkülöníteni. Az megint más kérdés, hogy azóta konkurens egyistenhívő vallások is keletkeztek: katolikus és mohamedán, amelyek támadják saját zsidó gyökereiket.
    2. A közegészségügyi intézkedésekkel kellett a halálozási rátát lejjebb szorítani (azon az éghajlaton tényleg életveszélyes pl a disznóvágás) – és ezt vallási köntösben lehetett a leginkább megvalósítani.
    Ez pedig hosszú távon önjáróvá válik, mert pl. a hűtőgépek korában eléggé röhejes a tejes és húsos hűtők egymás mellett tartása, viszont hatásosan akadályozza az asszimilációt..
    3. A kiválasztottság tudata pro és kontra. Elemi ösztön, hogy a tömeg gyűlöli a kiemelkedőket, már az óvodában is utálják a strébereket – ez tehát nem tanult magatartás, hanem ösztönös. A tömeg alapelvárása az igazodás: divatban, eszmékben, mindenben.
    Amíg a zsidók elkülönülnek, és saját és a környezetük szemében is kiválasztottak de legalábbis kiemelkedőek – addig utálni is fogják őket.
    És ezért nagyon alkalmasak alibinek a kormányzati impotenciára – minden szép és jó lenne, ha ŐK nem akadályoznák, támadnák, vagy akármiznék
    a kormányzati boldogíthatnékot.
    Ezzel együtt: a hárítási igény azonossága, és az ennek megfelelő szövegazonosságok még nem alapozzák meg a nácizmus vádját.
    Tehát jogos a kérdés, hogy náci-e vagy, de a válasz MÉG nem egyértelmű.
    Csak akkor, ha az antiszemitizmust azonosítjuk a nácizmussal.
    Ezek nem szinonim fogalmak,ezért szerintem a cikk – bár alapos – de túl sokat markol, és ezért keveset fog. Azaz nagyobb nyüszögés lesz ellene, mint a diktatúrás vagy fasisztoid diktatúrás cikkek ellen voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  24. kekec
    2013. augusztus 23. péntek
    15:52
    Üdv újra itt!
    Az utolsó bekezdéseddel nem értek egyet. Sajnos az admint is leamortizálták sok honi “konkurensei”, de aki olvassa az nem fog nyüszögni – tudja, hogy igaz, pláne az ateisták és az agnosztikusok. Bár Lánczos Vera interjújában Kerék-Bárczy Szabolcs egy másfajta kibúvóra is utal. (galamus)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. gets
    Látok párhuzamot Bartus és Gyurcsány “amortizálása” között. Egyre többen ébrednek rá, hogy igazuk van – igazuk volt. Ahogy már az is közhely, hogy “Kertész (Ákosnak) igaza volt”
    De perszer nem is lenne magyar az értelmiségi, ha beismerné, hogy korábban alaptalanul sőt hülyén fikázott, eleresztene egy mea culpát, vagy legalább egy bocsikát – és ehelyett úgy adja elő az új álláspontját, mint saját találmányt.
    Csak Gábor Zsazsára tudok e körben hivatkozni: Szidják, vagy dicsérjék: csak beszéljenek róla. És az ilyen cikkek alkalmasak arra, hogy a közbeszéd részévé tegyék a problémákat.
    Ezzel együtt tartom: a cikk sokat markol – és (egyelőre) keveset fog. Az eddigi spét alapján a most fanyalgók 1-2 év múlva fogják sajátjukként vallani.
    Ha győz az ellenzék, akkor a damaszkuszi úton már hónapok múlva is nagy lehet a tolongás. Tele leszünk ellenállóval és partizánnal (megint)
    Azaz Bartus megint egy Kasszandrosz. Igazat szól – és azzal van megátkozva, hogy ne higgyenek neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  26. Élet ÉS Irodalom XII/34, 2013 aug 23,
    12. oldal, Agora rovat,
    **************************************
    * Haskó László: Csak maffiózók? *
    **************************************
    (Kb. fél oldalnyi anyag.)
    Mindenki figyelmébe ajánlom. A cikk szerzője a “fasizmus-e” kérdésben az “igen” válasz mellett érvel szelíden, tárgyilagosan, de meggyőzően.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  27. *
    A témával szoros összfüggésben érdemes (itt oldalt) Rasputyn, SÖTÉT MAGYARORSZÁG című blogjára kattintani…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  28. Bartus ránéz a kirakós összevissza kevert darabjaira, aztán fogja és összerakja a képet, a teljes képet, amiben minden egyes rész értelmet ad az egésznek és az egész a részeknek.
    Aztán megcsinálja megint, és megint.
    A hivatásos kirakók meg (jó esetben) kis képdarabkákat gyártanak, miközben Bartust lesajnálják és agyonhallgatják. Megértem, nagyon kínos lehet nekik. Pedig a sok álvita helyett (pl. “demokrata-e Orbán?”) erről a cikkről és jópár elődjéről kéne írniuk és vitatkozniuk. Ezeket kéne másod- és sokadközölniük. A közbeszéd részévé tenniük. Az emberekkel megértetniük.
    Kár, hogy az értelmiségünk olyan hiú és olyan gyáva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  29. A magyar történelemben először előválasztás lesz a demokratikus ellenzék oldalán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  30. Ezt így, hogy “a magyar zsidók semmivel sem jobbak nálatok” vissza kell utasítanom.
    *
    Ne akard az áldozat magatartását az üldöző magatartásával összehasonlítani. Aki volt már áldozat, annak tudnia kell, hogy vannak pillanatok a “préda” életében, amikor be kell húznia fület farkat, pisszenni sem szabad, mert fönn köröz a predátor, s ha csak észrevesz, véged…
    *
    Sajnos(!) természetes, hogy vannak áldozatok, akik nemhogy nem akarnak azok lenni, de mindent félredobnak – múltat, ősöket, elveket – ha megengedik nekik, hogy a vadász jelmezébe bújva a legjobb vadász képét és álarcát ölthetik magukra.
    *
    A történelemben így és ilyen körülmények között született meg a kereszténység is a cikkedben is említett Pál apostol szárnyai alatt, aki mindent megtett annak érdekében hogy ’stenments, nehogy őt is olyan zsidónak nézzék, mint a többi hitsorsát… A katolicizmus lényege is ebben áll, azaz csak ki ne derüljön, hogy valaha zsidók voltunk ! Pál maga, képes volt összeütközésbe kerülni a Jakab** vezette ősegyház vezetőivel, amiből aztán az lett, hogy az őt “üldöző zsidók” elől a római prokurátor karjai közt keresett menedéket. Ő, mint római (állam)polgár !
    *
    Rómában százezer szám éltek zsidók szabadon, mint Pál is, ám a zsidó háborút (isz.70. k.) követően egyre kellemetlenebbé vált ez az identitás. Az akkor a még amúgy is üldözött fiatal mozgalom, a kereszténység (neve sem volt) főleg zsidókat foglalt magába. Ezt a dupla terhet nem tudta és nem is akarta cipelni, ezért inkognitót öltött > ebből a “meggondolásból” lett a katolikus egyház is…
    *
    Ez az árulás kétségtelen, de tény. Az azóta eltelt kétezer évben mást sem tesz a kereszténység, mint minden telhető erejükből, a még egyáltalán föllelhető zsidó múlt tagadása és törlése. [A protestantizmus látszólag ez alól némi föllélegzést adott volna, de sajnos napjaink magyar református és 80 évvel ez előtti a Hitleráj evangélikus egyháza is ennek az ellenkezőjét látszanak bizonyítani]
    *
    Túl azon, hogy pl. a Német Evangélikus Egyház akkor Hitlernek hűségesküt tett , kissé leegyszerűsítve, ha nekik – a zsidóknak – van egy ősi bibliájuk, mi azt kiegészítjük egy újjal, sőt azt [évszázadokon át nem is oktatjuk, inkább tagadjuk, legalább is létezését elhallgatjuk] ha zsidók kalapban járnak, mi hajadonfőtt, ha a zsidók kósert esznek, mi mindent megengehetünk ami mozog, stb. a lényeg, hogy mindent másképp, mint azt ők tették eddig…
    *
    Az egykori üldözött mentális kompenzációja ímígyen válik a törvényszerű gyakorlattá, vagyis válik önmaga is üldözővé… A korábbi álarc megkövesedett, ráégett a bujdosó képére és lett belőle is profi vadász…
    *
    És ha néhány jellemtelen áruló politikus ugyanezt gyakorolja, ne vessük a szemükre, mint ősbűnt és különösen ne általánosítsunk akkor, amikor az egész kereszténység több, mint 2000 esztendeje, még mindig mást sem tesz, mint Római birodalomhoz(!) így asszimilálódik…
    *
    *
    ** Jakab: Jézus testvére és egyik tanítványa volt. Jézus halála után a követőinek, .. tanítványainak vezetője. Alighanem eme ősegyház feszültségei Ő és Pál között .. húzódtak. [Pál, aki sohase találkozott az élő Jézussal, ezt rendkívül fájlalhatta.]
    .
    .. [Aj.irod.: A zsidó Jézus; Mi az igazság a Holt-tengeri tekercsek körül; A
    .. pusztába kiáltott szó.]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  31. Eddig Minden Bartus cikk egy nagy szellemi ajàndék, köszönöm!
    Ennél vilàgosabban màr nem lehet leírni, jellemezni ezt a fasiszta bandàt amit FIDESSnek hívnak. A pàrhuzam Goebbels-Balogh pàter fantasztikus, s mélyen igaz. Sajnos, aki a magyar törtélelmet, mentalitàst ismeri, nagyon is àt tudja érezni, hogy mit akar mondani nekünk Mr.Bartus.
    Mégegyszer, BRAVO!!! Thank you, Efharisto, Danke, Merci!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  32. Kedves Kordon Blued,
    elnézést, az Ön hozzászólásából érzékeltem, hogy ezek a szavaim félreérthetőek lehettek, ezért a cikknek ezt a részét pontosítottam. Szó nincs arról, hogy bármiféle egyenlőséget vagy akár csak párhuzamot is húznék a nácik és az áldozataik között. Az idézett – és most már javított – szövegrészben arra utaltam, hogy nem kell irigykedni, nincs ok az irigységre és a frusztrációra. Az Orbán által említett kisebbségi érzés egy szubjektív kivetítés. Senki nem hirdet felsőbbrendűséget, erre csupán azok szorultak rá, akik frusztrációjukhoz bűnbakokat kerestek. Az emberi képességek egyformák, az áldások különbözők, mert azoknak bibliai okai és feltételei vannak, de arról mindenki maga tehet.
    Elnézést a félreérthető fogalmazás miatt, nem arra gondoltam, amit Ön a szövegből kiérzett. Ezért hozzászlóása további részeire nem is reagálok, mert azok ebből a félreértésból fakadtak. Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  33. Ellenzéki kabaré: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=671983

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. Isten nem zsido. ” I am, who I am.” valaszolta Mozesnek, ami kb annyit jelent, hogy “don’t worry about it.” Es ez bizony verhetetlen gondolat.

    A tortenelem nem igazolja az ujraszuletest. A bla-bla ujraszuletik, de az antiszemitizmus feltamad mint egy phonixmadar es ketszeresere no.

    A cikk tobbi resze hibatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  35. Orbán rendszere a zemberek legrosszabb tulajdonságaira épül: a gyűlöletre, az irigységre, a bosszúvágyra és hasonlókra. A rendszer ideológiája ezeket tudatosan aktivizálja, erősíti. Épp e gyűlölet politika mutatja leginkább, hogy tökéletesen szembe megy a krisztusi kereszténységgel, a szeretet tanításával.
    A gyűlölet akkor igazán “hatásos”, ha megszemélyesítik. Ehhez a 2000 éves történelem során nem először használták a zsidókat. Orbán is ehez nyúl, de az ő rendszerében a zsidókhoz csatolják a komcsikat, a liberálisokat és mindenkit, aki nem az ő híve.
    Döbbenetes, hogy mai keresztény/keresztyén egyházak vezetői és önjelölt, fasiszta, Savanarolái is az orbáni gyűlölet-bázisú rendszer mellé állnak. Kimondani sem igen merem: “Megszentelik” azt.
    Igaz, hogy a kereszténység egyház-történetében több példa is volt már ilyesmire. Az inkvizíció ideológiája azt állította, hogy az áldozatai lelkét menti meg a rettenetes kínzásaival és elevenen való megégetésükkel.
    Vajon lesznek Orbánnak (a 2014-es “győzelme) után egyházi inkvizítorai is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  36. Tölgy (2013. augusztus 23. 22:21)
    Szigetvári Viktor neve garancia.
    A bukásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  37. Balognak nincs belül választó vonal. A Bibliát valószínűleg ismeri. Egy baja van, nem hisz Istenben, ahogy a többiek sem, akik bármilyen gyűlöletet elnéznek és nem szólnak. Hány és hány pap van, aki mostanság azt szónokolja, tűrj békével.Kár idézni nekik bármit is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  38. A demokratikus Nyugat, ( főleg az EU/USA ) miért kussol erről mélységesen…? Némaságukkal ( főleg az EU amely a saját házon belüli szabályait teszi nevetségessé ) azt sugallják, hogy ez mind “még elmegy” az önmagát civilizáltnak tartó világban… Bár ha jobban meggondoljuk hitleréket is hagyták garázdálkodni, sőt a demokratikus Csehszlovákiát is odadobták nekik… A spanyol polgárháborúban hagyták nyerni a “falangista” fasisztákat, sőt sok nyugati országban meghurcolták a a köztársaságiak oldalán harcolni kiutazó önkénteseket…Harcolni csak azután kezdtek a nácizmus/fasizmus ellen, miután kiderült, hogy kissé nagyobb a nácik/fasiszták étvágya mint korábban azt gondolták. Tehát az igazán elgondolkodtató az a Nyugat viselkedése, mert a magyar viszonyokkal eddig is tisztában lehetett mindenki aki nem akarta önmagát becsapni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. Üdv Kedves Kekec !
    Nagyrészt egyetértek veled azzal a kivétellel, hogy szerinem
    a magyar értelmiség álmodik olyan szépet, amit vár, vár, vár.
    Hosszú ideje. Majd csak valaki megoldja helyette.
    De néha néha a rúgástól felébredve azt képzeli, már megint
    van egy alkalom amikor bosszantani akarják. Ez amiatt
    lehetséges, hogy – álmai közben anyagi helyzet, jövedelme -
    nem változik, hiába, hogy 1€ már a 330 HUF körül jár tartósan.
    Ezt a külföldön üdülők igencsak érezhették.
    De az sem mindegy, hogy ezen álmok egy része nem a várt
    javulás/helybenjárás irányában, hanem a minden irányból
    felé irányuló kínálatban van, ami közű egyik rosszabb, mint
    a másik! Mindezek miatt az értelmiség Csipkerózsika álmát
    alussza. Legföljebb fel- felébredve elmnondja: ÉN MINDIG….
    MEGMONDTAM/ LEÍRTAM/CÉLOZTAM RÁ,
    HISZEN TUDJÁTOK……
    Igen ezt tudjuk, de jó lenne, ha megindulnának a tettek is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  40. “Bruck András már elmondhatja a 168 Órában, ahol ugyanezért engem túlmozgásosnak neveztek másfél évvel ezelőtt, ”
    .
    -:))) Ez tetszett nagyon. Akinek nem tetszik a diktatúra, aki szólni mer, aki gondolkozik az mind túlmozgásos. Hmmmmmmmm. Nocsak új kategória.
    .
    Az a rohadt túlmozgásos EU, meg a még túlmozgásosabb IMF. Na meg a zsidók, na azok csak igazán azok nagyon túlmozgásosak.
    .

    Holnap megérjük, hogy aki nem akar éhezni és enni akar, aki munkát keres és dolgozni akar, aki más médiából tájékozódik mint ami Fideszé az mind túlmozgásos, azaz beteg fertőző egyén akiket irányítani kell. Így kezdte az inkvizíció is, először csak irányítani nevelni akart.

    És holnapután megérjük, hogy az inkvizíció teljesen kifejlődik és a fertőzött túlmozgásos bárányokat a máglyára küldi, hogy a nyájat mentse. Végül is ez Orbán fő munkássága, vissza a középkorba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  41. Tapis32 !
    *
    Írod, hogy “így gondolkodnak a Fidesz prominensei”.
    Engem nem a szavakon lovagolás, hanem a lényeg keresése vezet, amikor azt mondom, hogy nem így gondolkodnak. Ők nagyon is jól tudják, hogy ezek az állítások nem igazak. Tudatosan hazudnak azért, hogy a lakosság folyamatos félreveztésével saját javukra torzítsák el a választások eredményét.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  42. *
    Nem szabad összekeverni a tévedés és a hazugság fogalmát mert, aki hazudik, az tudja, hogy hazudik. Nem ártatlan bárányként esik a hazugság bűnébe. A Fid-SS teljes propagandapolitikája a “hamis tanúságtételre” épül…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  43. Szeretnem a figyelmet felhivni Drabik janosra. Csak ugy ontja magabol a penztoke elleni gyuloletet tartalmazo, uj vilagrendet hirdeto konyveit, mar nagyon regota. Nem tudom, hogy nem o-e itt a fo ideologus, amelyhez a Bogar Laszlo fele csapat csak felcsatlakozott. Az osszes kiadott konyvet feltette a netre, hogy terjessze a nezeteit. Es eppen azert mert egy kepzett ember, szerintem nagyon nagyon veszelyes! ( Es hogy igazoljam Bartus L. -t, egykor KDNP – s szinekben indult. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  44. Drabik Janosrol annyit kell tudni, hogy egykor a szabadeuropa radio szerkesztoje volt, ujsagiro, mar nagyon regota ( 20 eve legalabb ) irja az uszito, kapitalizmus mint vilagrend elleni konyveit. Szerintem ezt az egesz uszito kampanyt o kezdte el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  45. amióta követem bartus lászló írásait még nem fordult elö, hogy egy cikke elovasása után ne azt mondtam volna magamnak, hogy hü ez nagyon jó. most sem volt másként.
    borzalmas világot teremtett orbán magyarországon. furcsa, hogy sokan csak akkor döbbennek rá erre, ha valaki ezt néven nevezi. bartus lászló ebben mindenkinél jobb. a háttérmagyarázatai szuperintelligensek a leírásai hiperprecizek. ezek sokakban megdöbbentést keltenek és azokat túlzónak tartják. a fasiszta, goebbelsi címkék túl erösnek tünnek és sajnos hiába fedik tökéletesen a valóságot alkalmasak arra, hogy a fidesz és ami ennél sokkal szomorúbb az ellenzék is visszatámadjanak és próbáljak bagatellizálni a jelenlegi fideszvalóságot. a fidesz és az ellenzék abban a tekintetben egy oldalon van, hogy versenyben ignorálják bartust és az AN-t. mindkét kártyavár összeomolhatna, ha ezek az írások szélesebb körben hozzáférhetök lennének

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  46. Ego.
    Jó a megjgyzésed a mai értelmiségről.Ehhez azt teszem hozzá,hogy a mai ellenzék is olyan gyáva,mint a Békemenetelő értelmiség.A FideSS annyi magas labdát ad fel nekik mégsem ütikle.Orditaniuk kellene kelettől nyugatig,északtól délig,hogy ha 2014-ben hatalomra kerülnek elfognak törölni minden SALÁTAADÓNEMET.A Sárgacsekkadora,a tranzakcios adóra,a telefonálási adóra,stb.gondolok.De arra is gyáva az ellenzék,hogy végre össze fogjon.Itt van pl.az MSZP.vezére.Már is neki ment Bajnainak,a lehetsges szövetségesének,annak az embernek,aki gazdaságilag gondolkodva képes lenne az országot ismét a felemelkedés pájára állitani.Ö gazdasági szakember,mig Mesterházi “csak politikus”Épp olyan,mint Orbán.A politikusok sokszor bebizonyitották már,hogy nem alkalmasak az ország vezetésére.A hatalommánia azonban olyan lélekmérgező,hogy alkalmatlanná teszi az embert egy ország jó irányba való kormányzására.Ha az MSZP.leakarja választani a mai rezsimet,akkor Mesterházinak és a mögötte állo meghatározó embereknek nem kellene egy percig sem gondolkodni azon,hogy a két ember közül ki az alkalmasabb az ország vezetésére.Én segitek nekik a kérdés eldöntésében.BAJNAI az és nam MESTERHÁZI.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  47. bajnai csak egy önjelölt. nincs mögötte párt. nincs karizmája, vezetönek, élharcosnak alkalmatlan. ö soha nem fogja orbánt legyözni. más területen persze kamatoztatható lenne a pénzügyi/gazdasági ismerete/tapasztalata. mesterházy politikus, tehát vezetönek alakalmasabb. jelenleg nincs látható alternatívája a szerencsétlen bajnain kívül. ha bajnai túl sokáig okoskodik, akkor lassan kaphat egy nemzeti trafikot obántól felbecsülhetetlen szolgálataiért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  48. PETÍCIÓ / Nyílt levél
    Orbán Viktornak, Magyarország Miniszterelnökének!
    Miniszterelnök Úr!
    Alulírottak, a deviza alapú jogügyletek károsultjainak szervezetei, felszólítjuk Önt, mint az érdekeinket védeni kötelezett, választott tisztségviselőt, hogy a szervezeteinkkel való egyeztetés nélkül ne hozzanak semmilyen döntést az ügyünkben. A devizás ügy a bíróságokra tartozik: mi nem segítséget kérünk, hanem a jogainkat követeljük.
    1. Tiltakozunk minden olyan cselekmény ellen, ami a mi „megsegítésünkre” irányul, az adófizetők megkárosítása útján. Kezdeményezzen azonnal tárgyalást a szervezeteink képviselőivel.
    2. Tiltakozunk a Magyar Bankszövetség tárgyalásokban való bárminemű részvétele ellen mindaddig, míg az ellenük megindított büntető eljárás jogerősen le nem zárul.
    3. Kikérjük magunknak azt a kormánypropagandát, amely az adósokat nyerészkedő, élősködőknek kívánja beállítani.
    4. Követeljük, hogy az ügyészség végezze el a közvádlói kötelességét a folyamatban levő büntető feljelentések ügyében – a magyar állam és a sértett polgárok érdekében járjon el, ne a bűnösök érdekét mentegesse. Fejezze be az ügyészség a feljelentések jogtalan elutasításával, a bíróság kompetenciájának csorbítását.
    5. Követeljük, hogy az emberiesség elleni bűncselekmény elkövetésével alaposan gyanúsítható bankvezetők ellen azonnal kezdjék meg a büntetőeljárást.
    6. Követeljük, hogy a kormányzat többlet költségvetési támogatással, valamint szervezési intézkedésekkel segítse elő a bíróságok működését, a devizás polgári perek mielőbbi lezárása érdekében.
    7. A társadalmi béke fenntartása érdekében haladéktalanul cselekedjen; ÁLLÍTTASSON LE MINDEN OLYAN JOGI CSELEKMÉNYT (kilakoltatást, bírósági végrehajtást; elkobzást; lefoglalást; zár alá vételt, behajtást; pénz levonást, árverezést, stb.), amely a büntetőfeljelentések alatt álló, megalapozottan vélelmezhető bűncselekmény által létrehozott deviza alapú jogügyleten ALAPUL, függetlenül attól, hogy milyen szervezet, természetes vagy jogi személy az eljárást kezdeményező fél!
    Budapest, 2013. augusztus 22.
    Előterjesztő: Menyhért Péter / sértett, büntető feljelentést tevő
    Szervezetek: Deviza Alapú Csalás Áldozatainak Csoportja — Bella Tibor / szóvivő

    Szervezetek felsorolása ABC sorrendbe szedve

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  49. Menyhért Péter
    2013. augusztus 24. szombat
    12:01
    Biztos, hogy a maffia főnököt kellene ez ügyben segítségül hívni?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  50. Hát igen!
    Azt próbáljuk elhinni hogy a lelkileg megbicsaklott, saját frusztrációjukat fel nem ismerő emberek az egyik reggel “megvilágosodva” fognak felkelni… a mi érveinkre…. Hát sajnos nem…!! Az ilyen emberek így fognak élni, és így fognak elmúlni is…
    Valószínű a japán kamikazék sem gondolták meg magukat az utolsó pillanatban amikor becsapódott az általuk vezetett repülőgép…
    Az ilyen embereknek más módon kapcsolódnak az agyában egymáshoz az enzimek…(vagy mittudomén’) Mintha nem egy nyelvet beszélnénk… Valami ilyesmi lehet a különbség… vagy valami hasonló… Nem tudom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos