Ronai and Ronai
AMERIKAI

Török Monika: Asszony lesz a lányból! 2013. július 30. kedd 16:48

  • Hozzászólások(215)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Török Monika: Asszony lesz a lányból!

Orbán Ráchel férjhez megy.

Éljen az ifjú pár.

És nem is akárhogy!

Igazi tanyasi lagzi lesz a hírek szerént, nyilván mindenki bricskával vagy homokfutóval érkezik majd, a jány apja ragaszkodik a helyi cigányzenekarhoz, helyben nevelt állatokat ölnek majd a lagzira az asszonyok, rotyog a kondérban a jó zsíros, aranysárga tyúkleves, hetykén mosolyog a töltött káposzta, forgatják a malacot a nyárspolgáron, és már nyújtják azt az igazi tanyasi rétest a komaasszonyok, este csűrdöngölés, hajnalban árokszélre hányás, közben vidám nóta, a pironkodó ifiasszony átöltözik tűzpirosba, majd az ura a karjába veszi és eltávoznak a sokpárnás, sokdunyhás, frissen kimeszelt tisztaszoba felé, elmentek a fehérvári huszárok.

Arra azért kíváncsi volnék, mi van az édesapa fejében (jó, beszél közhelyeket erről, hogy jajajajj, de hát a fiatalok boldogsága mindennél fontosabb, majd a szaporulat is jön satöbbi – most mit mondjon, elég régóta nincs egy közhelymentes gondolata).

Hanem hogy mit gondol erről a legfrisebb saját kampányfogásáról.

És egyáltalán: miből gondolja, hogy bárki beszopja ezt a népi operettet?

Mi vezeti évek óta arra a következtetésre, hogy Magyarország olyan ország, ahol a lányok haja lenszínű, a szemük ibolyakék, karcsú nyakukon szépen mutat a sokszoknya, darázsderekuk szépen perdül, miközben Muzsika tévét néznek, párhuzamosan meg a Dankó rádiót, míg kipirult orcával locsolják meg a kondát és etetik a kukoricát a fődeken, de már zöldhajnalban, a dolgos két – esetleg három – kezükkel?

Miért gondolhatja az örömapa, hogy Magyarországon valójában mindenki olyan paraszt, mint ő … képzeli…, csak esetleg jól titkolja, így elkönnyesedett szemét mindenki frissen töltött kolbásszal törli meg?

Miért gondolhatja, hogy a férfiak estelente az ekében megfáradt kezükkel tömködik a pipájukat és csavarintanak a kövér bajszukon?

És ő miért gondolja, hogy majd egy egész ország fogja a meghatottság könnyeit a kötényével feltörölni, eszem a szíved, drága angyalom, hát nőj nagyra Isten áldásával.

Miért gondolja az örömapa, hogy a paraszt az így él?

Miért gondolja azt bárki is, hogy Magyarországon bárki vevő erre a giccsre?

Miért gondolja, hogy a harmincas évek népies műdalai és mesterséges életérzése majd hatni fog a kampányban? Hogy a Kovács, akit kegyelemből meghívott a lagzira, és az kieszi a vagyonából az uraságot, halála előtt még be tudja húzni neki az ikszet? Ilyen alapon azt kéne mondani a fejkendős atyámfiainak és lobogó gatyás asszonyainak, amikor mennek az urnához, hogy segítjük ám azt a kis munkába belefáradt, analfabéta kezedet. Nem kell odaírni a nevet, elég lesz az iksz is a napszámhoz.

Pedig valójában nagyon szép, hogy így visszatérnek a csak szar regényekben olvasott úgynevezett magyar népies hagyományokhoz. Lássuk be.

Múlhatatlan örömet fog okozni az esemény egy teljes országnak.

A panelprolik majd néznek, hogy ez mi, és átkapcsolnak egy másik csatornára, mert minden hülyeséget azért tán még ők se néznek meg.

A közmunkások nem mondanak majd semmit, mert a falnak is füle van.

A minden szociális rendszerből kiesettek nem nézik majd az adást, mert nincs mivel, és az se digitális, nekik csak a lószerszám jut ebből az egész úri muriból.

A romkocsmákban merengő értelmiség majd kapkodja a levegőt, hogy ezt így mégis hogy.

A „parasztok”, akiknek nyilván Kerényi rendezi ezt az előadást, nagyjából a térdüket fogják csapkodni a röhögéstől és tényleg megtörlik a szemüket, mert kicsordul a könnycsepp.

Mert az uraság lányát elvette a szomszéd uraság fia, hejderutyutyu, ünnepel az utolsó kondás is.

Mert suba a subához, guba a gubához, továbbá főd és vagyonka fődhöz és vagyonkához.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (88 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +124 ( 142 szavazatból)
Török Monika: Asszony lesz a lányból!, 4.5 out of 5 based on 88 ratings

  • Hozzászólások(215)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

215 Reader’s Comments

  1. És tudjátok mi a legszomorúbb ebben az egészben, hogy a Nép stafirungozta ki az Orbán lányt és a pereputtyát!!!. Nem szokot az ilyen stafirung áldásos lenni, mert
    sok vér és könny tapad minden eggyes darabhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  2. Ismerünk olyan szélsőséget, amikor valakinek mindenki a NAGY Ő (ez már lehet egészségtelen).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  3. Egy lakodalomban mulatni is szoktak, itt is húzzák majd a talpalávalót:

    Emelvényen faragnak az ácsok

    Emelvényen faragnak az ácsok,
    Lassan elkészül a bitófátok.
    Eredj, Viktor, kérdezd meg az ácsot:
    (hogy) Masszív lesz-e majd a bitófátok.

    Édesanyám, precízek az ácsok;
    Masszív lesz az, mint a börtönrácsok.
    Megkérdeztem, mennyit kapott érte,
    (de) Azt mondta, hogy ingyen is megérte.

    Lengedezem a tavaszi szélbe’…
    Kapaszkodnék egy mentőkötélbe…
    Verje meg az Isten azt az ácsot!
    Kaptam volna inkább börtönrácsot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  4. Bazi Nagy Kormánylagzi: http://www.youtube.com/watch?v=P_bnhp46-Gc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  5. Nemzeti Oligarchák: http://www.youtube.com/watch?v=cPo6yQ_aCUE&feature=youtu.be&annotation_id=annotation_124151215

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  6. Ez az utóbbi borzalmas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. PM
    Az a borzalmas, hogy léteznek ilyenek, pl. a cöfröfösök, a savazós, a dunsztoslevelezők, a sámántácos koronatisztelők – ez az elkeserítő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Philip Marlowe! ” Micsoda? Csak 25. trafik? 55.-ről volt szó! Kamionszámra hordtam nektek a kopogtatókat! Ja, hogy a 25.-ben nincsenek benne a sógorék, akkor rendben vagyunk Janikám” Ez tényleg borzalmas, de ez a borzalmas valóság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Nászajándékba venni kellene egy vak komondort, hogy a menyasszonynak, asszony korában legyen min átesnie! Pénz számolva, asszony verve jó! Állítólag Anikó nénénk is megjárta már néhányszor a baleseti sebészetet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. A Fidesz embléma, vagy EB léma állata a vak komondor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. “Miért gondolja az örömapa, hogy Magyarországon mindenki olyan paraszt, mint ő?”
    Sajnos nagyon nagy szazalekban “olyan paraszt” a szavazok tobbsege. Igazan meglepodtem az utolso Magyarorszagi latogatasom alatt , hogy a szavazok nagy tobsege egyetert ezzel a tope napoleonnal majd nem mindenben.
    Nagyon kivancsi leszek a jovoevi szavazas eredmenyere.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. “Miért gondolja az örömapa, hogy Magyarországon mindenki olyan paraszt, mint ő?”
    Nincs mit csodálkozni.
    Ez az ő szintjük.
    Amikor, a parlament nagy bajuszú kápója büszkélkedik, hogy tudnak késsel-villával enni, de elfelejti, hogy a késsel-villával “evés” nem pusztán manuális, evőeszköz használati, technikai kérdés, hanem az is, hogy nem csámcsogunk, büfögünk, szellentünk stb. az asztalnál. Pláne nem az, hogy ha asztalhoz kéredzkedésünket véletlenül elfogadják, és maguk közé asztalhoz engednek akkor nem ürítünk az asztal közepére, és nem hirdetünk szabadságharcot az ezt sérelmezőkkel szemben, bőszen védjük “parasztságunk”, műveletlenségünk “szabadságát”, “függetlenségünket.
    Nos ha eddig nem lett volna világos ez az a szint.
    Fentiek mellett, ugyanezek a “késsel-villával-evők” ráadásul úgy koptatják “nemzeti” szavunkat, érzéseinket, mint Hitlerék a “birodalmit”.
    Vagy a polgári körök szervezése, szervezettsége csak engem emlékeztet a “Gömbös-féle” Nemzeti Egység Pártjára, helyi szervezeteinek a működésére, szervezettségére?
    “annak, aki a nemzet tagjának vallotta magát, be kellett lépnie a pártba, miáltal a „Nemzet” azonos lett volna a Nemzeti Egység Pártjával. Az érvelés azonban fordított logikával is megfogalmazódott: az lehet csak tagja a „Nemzet”-nek, aki tagja a NEP-nek. Mindez egy sajátos „Mi”-tudat, s egyben ellenségkép („Ők”) definiálását jelentette. Ha ugyanis csak az lehet tagja a „Nemzet”-nek, aki tagja a NEP-nek, azok, akik nem tagjai NEP-nek, a „Nemzet”-hez sem tartozhatnak. E gondolat jegyében senkit sem tekintettek ab ovo politikai ellenfélnek, ellenségnek vallása, nemzetisége, „faji hovatartozása”, szociális helyzete vagy akár korábbi/akkori pártállása miatt. … ”
    “… Az állampolgárok megnyeréséhez több módszert is alkalmaztak. Mindenekelőtt az erkölcsi pressziót. Az alakuló üléseken a helyi elnökök a Marton Béla által megfogalmazott beszédminta mondataival fordultak hallgatóságukhoz: „…a Nemzeti Egységnek nemes gondolata ott parázslik minden becsületes magyar lélek mélyén.” S ezért „…a községnek minden jó érzésű derék polgára (…) elkötelezi magát arra, hogy szolgálatába áll a Nemzeti Egység gyakorlati megvalósításának”. A vezetők fogadalmából is ismert fordulat azt sugallta, csak az a jó érzésű, derék, becsületes és magyar ember, csak az tagja tehát a nemzetnek, aki belép a NEP-be. A tagoknak kötelességük volt a pártfegyelmet megtartani, nyilvánosan kizárólag a vezér politikája szellemében nyilatkozni és rendszeres politikai aktivitást kifejteni a szervezet vezetőinek irányításával. …” stb., stb.
    Ha valaki még mindig nem értené, A NEP-et (Nemzeti Egység Pártja), helyettesítse be a FIDESz-szel.
    Meg fog lepődni, vagy talán nem is annyira?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Le511eL +++++++++++++++++++++++++++++
    Szólj máskor is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Srácok, a Vezírt jól megbecsüljétek

    Srácok, a Vezírt jól megbecsüljétek,
    Ha félrebeszél, ki ne nevessétek.
    Bújtassátok a kényszerzubbonyába,
    Nyomjatok nyugtatót a vénájába.

    Hej, édesanyám, kedves édesanyám,
    Véget ért az uralmam délután.
    Házunk előtt rendőrkocsik állnak,
    Engemet pedig végleg sittre vágnak.

    Hej, anyám, anyám, kedves édesanyám,
    Szedje össze minden civil ruhám,
    Szedje össze, adja a szegénynek,
    Mert engem életfogytra ítélnek.
    ..
    Sárga a zászló, fehér az írás rajta,
    A fdeSS-es egy mindent-lopós fajta.
    Sok mindent már nem tudunk lenyúlni,
    Itt van az idő börtönbe vonulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Orbán Ráhelnek várnia kellett volna egy pár évet, és feleségül mehetett volna Lázár fiához. Úgyis azt nyilatkozta, hogy az ő fiával nagyon jól fog járni valaki. Így a nagyon sikeres Nemzeti Trafikok mellett létrejöhetett volna a nagyon sikeres Nemzeti Lagzi.
    Remélem, hogy Ráhel az ifjú asszonyok életpálya modelljének megfelelően szül vagy 5-6 gyereket és élete így vak komondor mentes lesz.
    Hát! Mit is mondjak? Gratulálok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos