Ronai and Ronai
AMERIKAI

Föld S. Péter: Menjetek az anyátokba! 2013. július 28. vasárnap 16:06

  • Hozzászólások(97)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Föld S. Péter: Menjetek az anyátokba!

Ő kérte, hogy beszélgessünk. Mert már régen el akarta mondani nekem, hogy mennyire sajnálja azt, ami van, de higgyem el, tényleg nem tehetett mást. Tudja ő, nagyon is tudja, mert belülről látja, hogy ezek tönkre teszik az országot. A saját pecsenyéiket sütögetik, tömik a zsebeiket, jóllakatják a csókosaikat. Ne gondoljam, hogy ő ezt nem látja. Tudja jól, és zavarja is, higgyem el.

Belülről ismeri a dolgokat, sőt, felülről. Mert, ne feledjem, jó magas helyen van. És most el szeretné mondani, hogy mennyire szenved, amiért rossz ügyet szolgál. Most még nem a nyilvánosság előtt mondja el, mert nem lehet tudni, hogy mi lesz. Hogy jövőre majd ezek győznek, vagy amazok. De bennem bízik, mert valamikor közeli ismerősök voltunk. Majdnem barátok. Reméli, hogy én megértem, és elhiszem, hogy ő mennyire sajnálja.

Nem tehetett mást, mert élni akart. Család van, gyerekek, devizahitel. És ő azt is tudja, mert már akkor is magasan volt, hogy hogyan indult akkoriban a hitelezés. Hogy 2001-ben ki volt a miniszterelnök, amikor kitalálták. És arra is emlékszik, hogy 2005-ben az akkori kormányfő óvott a devizahitelezéstől, mert túlzottnak tartotta a kockázatot.

De most nem erről akar velem beszélni, hanem arról, hogy neki most mennyire rossz. És hogy nekem könnyű, mert megírom azt, amit gondolok, de ő ezt nem teheti meg. A fenti okok miatt, amelyeket az előbb említett.

Ezért szeretné, ha megérteném, és meg tudnék neki bocsátani. Mert ő, lássam be, nem bűnös, hanem áldozat. Higgyem el, ha nem teszi meg ő, megteszi helyette más. Ismeri ezt a történelemből, hányan védekeztek azzal, hogy parancsra tették, meg, hogy nem volt más választásuk.

Ma sincs ez másként. Ha ő nem hazudik, akkor hazudik helyette más. Kevésbé cizelláltan, árnyaltan. Mások nála sokkal otrombábban hazudnának.

Mert, ezt azért ismerjem el, ő tehetséges. Csak most olyan a világ, hogy a tehetség néha rossz célt szolgál. Hazug célt. És hogy őt ezt mennyire bántja. Ha tudnám, mennyi álmatlan éjszakája van emiatt. Hányszor van, hogy izzadva ébred. Kérdezzem meg a feleségét, hogyan forgolódik az ágyában éjszakánként.

Rémálmai vannak. Otthagyná ezeket, akiket most szolgál, de nem teheti. Már túlságosan benne van. És kinek segítene azzal, ha látványosan felállna? Ezzel csak a saját halálos ítéletét írná alá, de a dolgokon nem változtatna semmit.

Ezért kell őt megértenem. És megbocsátanom azért, amit tett. Ezért várja, hogy mondjak valamit. Hogy mi erről a véleményem. Mert amit én mondok, az neki számít. Együtt kezdtünk annak idején, és ő soha nem felejti el, hogy mennyit segítettem neki.

Segítsek most is, mert bajban van: nem jön ki sehogyan sem a lelkiismeretével. Ugye, megteszem? Mondjak már valamit, mert nagyon bántja, hogy nem mondok semmit. Mintha ellenségességet érezne a hallgatásom mögött, meg nem értést. Mondjak már valamit, amivel igazolom, hogy nem tehetett másként.

Jó, akkor mondok valamit. Menjetek ti az anyátokba. Te, és az összes haszonleső haverod. Húzzatok el a kurva anyátokba! Mind, egytől egyig.

Megjelent a Népszabadság blog oldalán. A cikk eredetije a Nolblogon olvasható.

(Föld S. Péter kiváló írását főként az utolsó bekezdése miatt közöljük. Ez az egyenes beszéd. Várjuk, hogy a szerző mikor írja meg ugyanezt a baloldalinak, ellenzékinek nevezett lapító, sunyító, hazudozó kollégákról is, akik ugyanezt a szöveget mondanák el, hogy a család, nem tehettem mást, mások rosszabbak lettek volna, így tudtam segíteni, stb., stb.. Szerény véleményünk szerint – immár klasszikust idézve – ők is elmehetnek a kurva anyjukba. A Szerk.)

 

 

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (64 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +87 ( 89 szavazatból)
Föld S. Péter: Menjetek az anyátokba!, 4.9 out of 5 based on 64 ratings

  • Hozzászólások(97)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

97 Reader’s Comments

  1. Hát akkor T. szerk. maga szerint ebben az országban mindenki sunyít-lapít-megélhetési akár fideSSnyik/ KDNPs/jobbikos akár szoci/libsi/civil, tehát mindenki elmehet a qva anyjába ebben az országban! Ha ez így van, akkor mit pofázunk mi itt, meg máshol? Hagyni kell a magyart, hogy dőljön saját dugába / kardjába, mert megérett a pusztulásra. Maga szerint ez így van? Szerintem nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (32 szavazatból)
  2. Még egy Churchill idézet (de már unom, mert igaza van): a békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  3. Így van ez! Bár korai még ilyen gondolatokkal foglalkozni, mert a hatalom hívei még nem hiszik hogy ennek záros határidőn belül vége lesz.
    Mennyi ember viselkedhetett így a rendszerváltáskor?És azóta? Undorító gerinctelen aljadék nép, aki ennek a hatalomnak a szolgálatában áll.
    És igenis! Menjenek a qrva anyjukba!
    Nem szabad elfelejteni hogy ezek hányféle módon alázták meg a saját embertársaikat,és országukat az ilyen olyan előnyökért!
    Mindannyiunknak lett volna lehetősége lealjasulni a fidesz szintjére, de nem tettük. Még ilyen olyan előnyökért sem.
    Ne hivatkozzanak a családra, meg a megélhetésre.CSAK szerénység, meg becsület kellett volna,hogy a gerincük egyenes maradjon…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (53 szavazatból)
  4. @neroka: pontosan lefordította a véleményemet, pontosan így látom. Tisztelet a néhány kivételnek. Ha nem így lenne, ahogyan gondolom, akkor ezek a bűnözők már börtönben lennének, nem a népszerűségi listák élén. Pontosan így látom, hogy hagyni kell a magyart, hadd dőljön saját dugába, hadd essen pofára, minél jobban, annál jobb, mert megérett a pusztulásra. Jól látja, ezt gondolom. Beképzelt, öntelt, nagyképű, jellemtelen, sunyi, rosszindulatú, primitív és buta nép. Aki nem az, mutassa meg, hogy nem az. Hadd lássuk, hányan vannak. Minden szavuk, hivatkozásuk, hazugság. Az országuk, a rendszerük, a vezetőik, az ellenzékük hű képe e nép színvonalának. Aki nem érzi így, az is belesimul, vagyis közéjük való. A többi csak süket duma, hazudozás. Leginkább az zavar, hogy ha majd nagyon korog a hasuk, és a diktatúra saját dugájába dől, mint minden diktatúra, és már nem lesz semmi kockázata, akkor majd hősködnek, elfelejtik ezt a gyáva, sunyi lapítást, hazudozást, akkor majd játsszák a forradalmárt, oda lesznek maguktól, és tovább nagyképűsködnek. Sajnos, azt veszem észre magamon, hogy fizikai undort érzek. Undorodom. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +57 (75 szavazatból)
  5. Jut eszembe …
    Ez olyan mint a nürnbergi per, “parancsra tettük”. És mindig a másikra mutogatni.
    Megértem, csak nem értek vele együtt.
    Egy kis ellenvélemény, engedjétek meg:
    Azért a kurvákat ne sértegessük, ők legalább tisztességesen végzik munkájukat :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  6. Hőség elől elbújva mínuszolnak az agyatlanok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  7. bumburi!
    admin!
    Tökéletesen így van, és akkor még finoman fogalmaztak.
    Itt, a társadalom peremén ahol élek, sokkal karcosabban fogalmaznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  8. Neroka
    “Amint fent, úgy lent.
    Amint belül, úgy kívül.
    - Smaragdtábla, Kr. e. 3000 körül”
    “Mindent, amit az életedben tapasztalsz, te magad vonzottál be, mégpedig az elmédben megjelenő képek által. A gondolataid által. Bármi is történjen a fejedben, az előbb-utóbb az életedben is megjelenik.”
    “Olyan költőóriások örökítették meg műveikben, mint William Shakespeare, Robert Browning és William Blake. Kiváló zenészek – például Ludwig van Beethoven – komponáltak zenét róla. Elévülhetetlen érdemű művészek, köztük Leonardo da Vinci festették meg képeiken. Nagy gondolkodók – Szókratész, Platón, Ralph Waldo Emerson, Pitagorasz, Sir Francis Bacon, Sir Isaac Newton, Johann Wolfgang Goethe és Victor Hugo – foglalkoztak vele írásaikban. Ezek az emberek egytől egyig halhatatlanok, akiknek legendás története és munkássága évszázadokat élt túl.”
    A magyarok vonzották be ezt az életükbe. Többször leírták már itt, a szerkesztő is:),hogy soha nem volt megtisztulás a magyaroknál.Addig ez így megy, mint a körforgás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  9. Egyébként egyetértek Föld S. Péterrel teljes mértékben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  10. A tartalommal maximálisan egyetértek. Hogy épp ezt a kifejezést kell-e használni, abban kétségeim vannak. De talán igen, ha a többségi, átlagos műveltségű magyarok csak ilyen közvetlen fogalmazásból értenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  11. bumburi!
    admin!
    Még valami.
    Én is, mint sokan mások fizikai és lelki undort éreznek. Olykor már magamtól is. Attól, hogy nem szorult belém annyi tehetség, és nincs semmilyen lehetőségem, hogy tenni tudjak valami kicsit is ez ellen a szörnyűség ellen.
    A tehetetlenségnek, a tanácstalanságnak és az undornak ez a keveréke kezd gyűlöletet kelteni bennem. Erre viszont az értelmi és az érzelmi reakcióm az, hogy kezdem megutálni magam. Az ilyen skizofrén állapotok nagyon rossz irányba vezetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  12. Admin !
    Mert itt merek élni, és nem megyek ki senki páncéljának az utcára, még nem érzem magam, sunyi, aljas beszari alaknak.
    Nem vagyok újságíró, nem vagyok politikus, egy egyszerű hétköznapi ember vagyok, akinek meg van a véleménye arról a helyzetről, ami mára Magyarországon kialakult, de nem vagyok hajlandó lesütni a szemem, mert itthon maradtam és nem mentem ki az utcára áldozatnak.Megtanultam, hogy a holnap felszabadítói, engem csak hősi halottnak használnak föl, hisz a hatalom 2006-ban is azokat az embereket ( rendőröket ) büntette, akik a biztonságunkat védték, a terrorral szemben, és senki nem állt ki értük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (47 szavazatból)
  13. Úgy cselekedj, ahogy gondolkozol, mert később úgy fogsz gondolkodni, ahogy cselekszel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  14. Lehet itt vitatkozni, de sajnos nagyon is igaz: nem teszünk semmit a diktatúra megbuktatásáért. Van aki abban hisz, hogy majd jövőre leváltjuk a választáson, van aki azt mondja, hogy majd akkor megyek forrongani, ha már mások is ott lesznek, van aki meg azt mondja, hogy volt már ennél rosszabb is. Nem hangosak az utcák. Volt néhány tüntike, némelyik már majd’ százezres tömeget is megmozdított, de elültek. Csodavárók, és messiás-követők országa vagyunk.
    A kollaboránsok meg kiszolgálják a rendszert. Hogy melyik rendszert? Az épp hatalmon lévőt. És megmagyarázzák, hogy mást nem tehettek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  15. nehéz ügy ez kérem..!
    Fábry Zoltán: Ötödik pecsét c. filmjében a legerkölcsösebb ember alázta meg magát, hogy élni tudjon (másokért, gyerekekért…!!!),és akik erkölcstelenül éltek azok pedig mártírokká váltak…!!!
    Van-e ennél nagyobb katarzis kérem szépen…?
    Ez a kor nem a “hősök kora”…! Nem “fizet jól”…!!
    Pár évtized múlva nem ideológiai fasizmus lesz, hanem matematikai…!!! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  16. Kedves Gyöngyi Péter,
    aki ebben “hisz”, meg abban “hisz”, az mind hazudik, mert nem hisz semmiben, csak meg akarja magyarázni, miért hazudik, miért lapít, miért sunyít. Ez mind kamu és süket duma. Amit Ön ír, az is az önfelmentők tipukus szövege, csak még túl korai, mert még ma sem lesz áldozat, aki tiltakozik, nem kell hősi halottá válni, senki páncéljának nem kell nekimenni, az elmúlt három évben pedig főleg nem jelentette azt. Ezért ez nem magyarázat. Akik kiálltak, azok egyedül maradtak. Ezért szégyellheti magát kollektíven az egész magyar nép. Senkinek nem számítanak az elvek, a gerinc, a jellem, a szabadság, az igazság. A többi mind süket duma. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  17. azért az nem rossz, ha a férgeknek kezdenek rémálmai lenni. és az sem ha nem simogatják meg a buksijukat a régi barátok, hanem nyersen elküldik öket a kurva anyjukba. természetesen nem máshova és nem finomabban és nem a sorok között. magyarország úgy gusztustalan, ahogy van, tokkal vonóval együtt. változás csak akkor lesz, ha lesznek bátrak, akik egyenesen kimondják a véleményüket, a jelenlegi kurzussal szemben és szarnak a családra meg a devizahitelre, meg a börtönre. különben lehet forgolódni az ágyban, bevizelni oda meg pszichológushoz járni. javaslom a ma népszerü internetalapú KBT kezeléseket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  18. Őszinteségi rohamában a 3xbóvlis azt mondta, hogy vannak akiknek a piros gatya kilóg a narancsszínű alól – az övéinek mondta, nem is tudtam eldönteni, hogy mitől lehetett ez a beszéd, elgurult a gyógyszere, vagy a felesnek még a rézelejéből merítette a bátorságot….
    Csak a fideszeseket kell megnézni, hogy mennyire komcsiznak, köteles pl., aki, ha rajta múlna, akkor a baloldalán nem ülnének a patkóban… – ilyen emberek voltak és lesznek is, ezek csak kihalni fognak.
    Valójában a két Magyarország lenne az igazi megoldás, ez kivitelezhetetlen, így marad az együttélés a megvezetettekkel és az elkötelezett vakegerekkel és azokkal akik a koleszos haverok szoros köre!
    Ja, és még el is lehet menni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  19. neroka
    Ha nem vetted volna észre: nem általában, hanem a rendszer haszonélvezőjeként küldte az érintettet FSP az anyjába. Mert nem mentség, hogy “parancsra tettem”, főleg olyanoknál nem, akik képesek felmérni, hogy mit cselekszenek.
    A következő körben meg már jönnének “belülről bomlasztottammal”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  20. bumburi
    Azért már nem olyan acélos a meggyőződésük arról, hogy nem bukhatnak.
    admin
    Népként “megérdemeljük” bár azon kívül, hogy nem EZEKRE szavaztunk, és MINDEN lehetséges megmozdulásra elmegyünk – mit tehetnénk még?
    Persze több százezren már hagyták a francba az egészet, de ez az út nem mindenkinek járható.
    girbegurba
    FSP nagyon kulturált volt, amikor nem adta meg az elérési útirányt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  21. FSP a szívemből beszélt!
    Ez a tébolyult sunyi gazember fél évszázaddal veti vissza a hazát a fejlődésben. Kártétele nagyobb, mint Rákosié; az anyaginál is nagyobb az erkölcsi kár és a lelkekben véghez vitt rombolás. Csak remélhetjük, hogy legkevesebb teljes vagyonelkobzás és életfogytiglani börtön vagy kényszergyógykezelés lesz a független magyar bíróság ítélete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  22. szomjas’
    ha ezt komolyan gondolod, akkor semmit nem értettél meg az un. “rendszerváltásból”…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  23. Kedves Admin!
    Még nem lőttek, de a levegőben benne van, mint ahogy benne volt 2006 októberében is, hogy idáig nem fajult, az nem Orbánon múlott, de felkészült rá, azért menekült az Astoriától, páncélozott gépkocsival. Meg is kapták érte a rendőrök,vezetőikkel együtt a “méltó jutalmat” ! Orbán Tusnádfürdői beszéde, mindent elárul magáról, még büszke is rá, hogy fél tőle Európa. Európa sem tudja kezelni ezt a helyzetet, és Admin, Ön is kintről utálkozik. Ez persze nem változtat azon a lényegen, amit ír, hogy egyedül hagytuk a kezdeményezőket. Nem keresek felmentést, de azért az erős, hogy egy egész népet ítél el valaki, akiket pont az a réteg tájékoztatott félre, akiknek a tájékoztatás lenne a dolga.Lehet undorodni tőlünk,lehet, csak nem korrekt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (23 szavazatból)
  24. Balogh de nem balga

    Sajnos igaza van BL-nek. Csak két név kezdetnek a baloldalinak titulált újságírók közül: Rónai Egon, Vicsek Ferenc. Vicsek hiába a Klubrádió oszlopos tagja, sokszor vérforraló megnyilvánulásai vannak a fórum vezetése közben, sőt egyenesen megalázó, sértő beszólásai vannak a telefonálókkal szemben és gúnyosan vigyorog. Bezzeg egyesekről nem lehet mondani semmi rosszat, de főleg azt nem, hogy roma származású. Hol végeznek Ők a jó fizetésért oknyomozást? Sehol, a nézőket biztatják, ha meg mondanak valamit, akkor letorkolják őket, hogy nem tudják bizonyítani. Nekik ez kényelmes jó állás, Ők őfelsége ellenzéke!!??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  25. Na ezek a volt haverok csak önmagukat sajnálják és nem a Honfitársakat! Hm…jönn a választás félnek a bukástol a felelöség vonástol”Gerinctelen senkik” mind egytöl egyig!”Egy példa én csak egy normál átlag ember vagyok nagyon kellene az a pénz amit egy hatalmas üzletután kapnék! De nehéz eladni( igaz nagyon drága három nagy ország szabadalmazta) , pedig egyedül állo a világon de,egy ország sem akar igazán emberi életet menteni :-( De, mégsem folyamodtam a Magyar senkikhez eladási szándékkal, inkább legyek szegény mint hogy ezeknek a gazembereknek egy világ üzletet a kezükbe adjak!” Erröl van szo, az embernek urra kell hogy legyen az anyagiak felett!!!!!!!!!A fenti kommentben olvastam igen amit vonzunk azt kapjuk, a csoda mi vagyunk, ha valamit nagyon akarunk megkapjuk a kellö idöben, legyen az positiv vagy negativ.
    Aki öszinte nem kell -aki hazudik csöpögve hallgatják itt a problema csak az emberek nem hisznek a saját szemüknek vakon ugranak a mélybe ! Pedig ha a szoknyát nadrágra cserélnék!!!!!
    igenis ellehetne egy nap alatt zavarni ezt a MaffiaBandát nem várni a csodát a többiektöl, mert a többi is én vagyok és nélkülem megszakad a lánc!!
    Gyáva Népnek igy sohasem lesz hazája!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  26. Akkor sem kell így írni, így beszélni. Ne legyünk ugyanolyanok, mint az erkölcsről, kereszténységről papoló és közben az országot kifosztó, az emberek jelenét jövőjét megnyomorító mai vezető garnitúra és kiszolgálói.Úgy vélem még egy közvetlen vitában sem kell káromkodni. Azt, hogy húzzanak el…. azt kívánom, óhajtom, terjesztem! Azt hogy OV-t és csapatát úgy kell legyőzni, hogy soha, semmiképp a hatalom közelébe se juthassanak az nekem is célom. De lehet ezt kulturáltan is elmondani, leírni……De lehet, hogy ez csak az én véleményem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (20 szavazatból)
  27. LS
    Mielőtt ez rögződne benned, közlöm, hogy ez nem úri lányok gyülekezete lesz választások előtt.
    Tudod, az vezetett idáig ( részben) hogy a baloldal szemérmesen, és jól nevelten fogalmazott minden esetben,és úgy is viselkedett.
    Vagy változtatunk, vagy bukunk! nem azt mondom ezzel, hogy trágárkodni kell minden esetben, de létjogosultsága van a keményebb fogalmazásnak napjainkban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  28. Meggondolandó, megfontolandó, mert bennem is hiányérzet volt, amikor tüntetésen páran kiabáltuk: “Orbán takarodj!” és csak kevesen csatlakoztak. Sőt a tüntetések szervezői mintha nem is akartak volna csatlakozni. Békésen nyugalomra intve zárták a tüntetéseket. Hiányérzetem volt, van és vajon lesz-e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  29. Gyöngyi Péter (ma, 21:42), 2006 októberében ov tudatosan szervezte a fidesz nagygyűlését az Astoriához, tette ezt úgy, annak ellenére, hogy figyelmeztették arra, hogy ne oda szervezzen, veszélyes, nincs menekülési útvonal és az 1956 50. évfordulójára érkezett delegációk közlekedési útvonala is közel van az Astoriához. Nagyon tévedsz, amikor azt írod, hogy “nem Orbánon múlott”. Ha rajta múlt volna, bizony a feltüzelt és – talán felbérelt – szélsőjobb fegyverrel siet ov segítségére, hogy megragadhassa a hatalmat.
    2006 szeptembere óta, mióta Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiragadott részleteit (vagy az egész beszédet, ezt nem tudom) eljuttatták a rádióhoz, és a rádió bejátszotta a részleteket, ez volt ov célja.
    A B közép és szélsőjobbosok aktív közreműködői voltak a tv-székháznál és székházban történteknek, majd a továbbiaknak.
    Már 2006-ban meg akarta szerezni ov a hatalmat, csak nem sikerült neki. (Debreczeni József A 2006-os ősz című könyvében részletesen leírja és elemzi az eseményeket).
    *
    Napok óta Tusnádfürdőről szólt a rádió, ottani tudósításokkal voltak tele az adások. Történt ez azért, mert ov ment oda beszélni?
    Ami a tusnádfürdői szövegelést illeti: csak annyit hallottam belőle, amennyit a hírekben bejátszottak. Az is sok volt. Kikapcsoltam a rádiót, mielőtt a beszéde kezdődött.
    Tiszta személyi kultusz, hogy közvetítették ov beszédét, méghozzá nemcsak a rádióban, de tv-ben is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  30. Hanyadek az egesz. Ilyen senkihazik elraboltak Mgayrorszag eselyet hogy
    kozelebb keruljon a nyugathoz es egy rendes orszag legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  31. Kovács Szilveszter

    Hihető a történet.. Gyáva, alávaló hazaárulók !
    Féljetek csak ! Lesz elszámoltatás !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  32. “Isten malmai lassan őrölnek!”
    .
    Lassan, de biztosan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  33. Fold S Ur! Nem szabad itelkezni, hogy ne iteltessunk! Ez a helyzet szinte rimel az evekkel korabbi helyzetre, amin on ment keresztul!
    A Szili Kati ugyre! Amikor azert nem volt velemenye a norol, mert a felesegenek elintezett egy parizsi (?) kiallitast!
    Na! Mindenkinek vannak erzekeny pontjai! Nem?
    On is ismeri a hosszu elet titkat! Azota nem olvastam!
    Eppen ezert most megdobbentem, mert akkor belolem eppen ilyen szavak szakadtak ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (16 szavazatból)
  34. Györgyi Péter!

    Azt írja, hogy: “…az erős, hogy egy egész népet ítél el valaki,…”.
    Nos, nem egészen. Amikor az EU kritizálja MO-t, akkor az egész országot kritizálja. Nem a kormányt, ahogyan sokan láttatni szeretnék. Az egész országot. Mert az ország juttatta hatalomra, és tartja őket hatalmon ezeket az embereket.
    Igen, lehet finnyáskodni, de ezeknek az embereknek a hatalomba tartása az egész nép felelőssége. Ezt nem lehet másra hárítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  35. oldster, 7:35
    “ezeknek az embereknek a hatalomba tartása az egész nép felelőssége”
    Széchenyi örökzöld mondása.
    Evergreen !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  36. Gyöngyi Péter,
    Az undor ízlés kérdése. A nép hibáztatása: a tárgyról szóló vélemény.
    Én úgy gondolom, hogy ez a vélemény helytálló. Mindegy, milyen történeti okai vannak, a magyar nép tömegei kulturálatlanok, iskolázatlanok, mocskos szájúak, erkölcseik romokban hevernek. Természetesen vannak kiválóak, vannak értelmesek, kulturáltak és tanultak is. De pl. amikor a Suzuki gyárat indított, Szlovákiából kellett munkásokat hozatnia, mert az itteniek nem voltak elég tanultak és kulturáltak (avagy az ilyenekből nem volt elegendő) a megfelelő munkavégzéshez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  37. Igaza van Föld S. Péternek, ezekkel máshogy nem lehet beszélni. Akinek a szíve helyén is bugyelláris van az ne érzékenykedjen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  38. Normális országban nem ,hogy nem közvetitették volna ezt a totális zagyvaságot, hanem még különazért fizettek volna ,hogy nehogy közvetitse bárki is..
    Ez a se füle-se farka hadoválás….. Ez a pasas évek óta képtelen kinyögni egy értelmes mondatot. Én komolyan csodálkozok azon ,hogy Barroso miért fog vele kezet. Nagyon komolyan mondom.
    Na és azok a szánalmas ,tapsikoló székely agymosottak?
    Ez a barom lényegében azzal dicsekedett ,hogy az “államilag támogatott kedvezményes” hitelt jól kiváltja majd a Providenttel.
    ” Jó ötlet volt a trafik, jó ötlet volt a Provident!”Leég a pofám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  39. oldster
    2o13.o7.29.o7.35

    ++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Barry1 2o13.o7.29.1o.24

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. oldster
    Ezért nem is értettem az ellenzéket, mikor intette az EU-t a büntetéstől. Az ország népe tartja hatalomban ezeket a mocskokat, a bünti is mindenkinek kijár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  42. “Nem tehetett mást, mert élni akart. Család van, gyerekek, devizahitel.”
    Állítólag – ellenőrizendő! – mikor Rudolph Höss (nem azonos Hess-szel!) volt auschwitzi táborparancsnokot kihallgatták, a kérdésre, hogyan vette rá az embereit a népírtásra, ezt felelte: “Egy házasembert, akinek el kell tartania a családját, bármire rá lehet venni.” avagy Buddha, mikor fia született: “Rahulám született, bilincset kovácsoltak nekem.”
    Vagyis, mindenkinek van magyarázata, mentsége senkinek, még akkor sem, ha kitalált pártus herceg – prototíp.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  43. “Jó, akkor mondok valamit. Menjetek ti az anyátokba. Te, és az összes haszonleső haverod. Húzzatok el a kurva anyátokba! ”
    .
    A jó tanács kevés, maguktól nem fognak, nekünk kell besegíteni egy igencsak hatalmas rúgással a hátsó felükbe. Talán fenti idézet a fenti mondatok sokaknak kedvet csinálnak. Gyakran kell mondani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  44. Girbegurba
    “De pl. amikor a Suzuki gyárat indított, Szlovákiából kellett munkásokat hozatnia, mert az itteniek nem voltak elég tanultak és kulturáltak (avagy az ilyenekből nem volt elegendő) a megfelelő munkavégzéshez.”
    Vagy nem kellett őket bejelenteni, TB-t és adót fizetni utánuk?
    Csak kekeckedek.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  45. Akit nem erdekel vagy hosszunak talalja ezt, kerem, ne farassza magat, ne olvassa el. Csak erdemi hozzaszolok reagaljanak.

    Attol tartok, hogy ha megint nyer a jelenlegi kormany, es erre minden eselye megvan, akkor a feszultsegek gyorsan kielezodnek az orszagban, es akar ver is folyhat, mert a “baloldali”, eddig lathatatlan es szelid tomegek kivonulnak az utcara, es a Fidesz gardistak, szelsojobbos randalirozok pedig megtamadjak oket es a remenyvesztett tomegek mar nem biztos, hogy hagyjak magukat szetkergetni.
    Romaniaban nem is egyszer a (posztkommunista) hatalom a banyaszokat vezenyelte ki a liberalis diakok es ertelmiseg, ill. ellenzeki tuntetesek szetveresere. Kormanyvaltas utan nem tortent erdemi felelossegrevonas, a felbujtok koszonik szepen, jol vannak.
    Nem varhato egyebkent, hogy rovid tavon belulrol megoldodjon a helyzet.
    Kivulrol tobb az esely, ezert ez a harcias hangnem az EU ellen. A nemet valsztasokig Mo-t talonba tettek, majd megvarjak a magyar valasztasokat is, de utana nem kizart egy rapid rendezes. De az megint kivulrol lesz, es az ellenzeki Fidesz joggal fog ugatni a kulso beavatkozas ellen, meg nagyobb tabort epitve maga kore. Tehat egy esetleges kormanyvaltas utan nem kell szepelegni, hanem akar alkotmanyellenes eszkozokkel rendet csinalni. Ezt hivjak forradalomnak. Kerdes: lehetseges-e forradalom az EU-ban, Europa kozepen a 21. szazadban?
    Valoszinuleg igazuk van azon szombat delutani ujsagiroknak, akik azt mondjak, hogy ennek a nepnek katasztrofara/kataklizmara van szuksege ahhoz, hogy magahoz terjen es erdemi valtozast idezzen elo. Az viszont fizikailag is fajni fog.
    Ezentul: ha a Fidesz marad, akar ellenzekben is, olyan gazdasagi-politikai ereje lesz, hogy evtizedekig megtorhetetlen lesz. A magyar politikai hagyomanyok, es diktaturak peldaja is ezt mutatja. A kiegyezes utan is lenyegeben ugyanaz a part kormanyzott, majd a Horthy rendszerben is, nem beszelve a naci vagy a szovjet tipusu kommunista diktaturakrol.
    Az atmenethez egy valodi demokraciaba, demokraciara valo oktatasra lenne szukseg elsosorban es a hatalom szigoru ellenorzesere. Es legfokeppen nehany evtizedre, esetleg megszallo nyugati hatalmakra (l. Nemetorszag es Japan). Viszont Mo. annyira jelentektelen, hogy senki sem fogja megszallni, esetleg, a nemet-osztrak erdekserelmek miatt tortenhet politikai beavatkozas. Ezt viszont a Gazda jol latja, es igyekszik kikerulni.
    A cikkiro szidalmait ne vegyetek magatokra, csak a ketsegbeeses beszel belole. Bartusbol hasonlokeppen. De ez is katalizalhatja a folyamatokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  46. bokormenyet,
    Eddig sajnos mindig a fejünkön találtad a szöget. (@Rejtő)
    Van min gondolkodnunk. (Habár minek…)
    .
    1. “… akar ver is folyhat, mert a “baloldali”, eddig lathatatlan es szelid tomegek kivonulnak az utcara, es…” Ebben nem hiszek. Ezek a “baloldali” “tömegek” nincsenek, tehát az utcára sem mehetnek. Ha tömegek mennek az utcára (végül is nem kizárt), akkor azokat valami más eszme köré szervezi valami más kezdeményezés. Most csak kétféle tömeg tud komoly utcai erőt felmutatni: a békamenetesek (CÖF), akiket a fideSS pénzel (a mi adónkból), és a jobbik elkeseredett militánsai.
    .
    2. “Kerdes: lehetseges-e forradalom az EU-ban, Europa kozepen a 21. szazadban?” Miért ne? Az olyan gondolatok, hogy valami erőszak, embertelenség, forradalom, háború stb. “a mai, modern világban”, vagy “Európában” már nem fordulhat elő, mind illúziók. A hitleri népirtást sem hitte el senki, nem hitték, hogy ilyen iszonyat előfordulhat a XX. században, az ipari és tudományos fejlődés e fokán, a kultúrahordozó Németországban. Hitt valaki abban, hogy hasonló népirtásos háború bekövetkezhet a volt Jugoszlávia területén, és hogy a NATO (vagy nevében az USA) fogja bombázni azt a vidéket? Hogy Magyarország területe fölött haladnak majd a harci gépek?
    A forradalomnak meg amúgy is az az egyik ismert tulajdonsága, hogy nem jósolható előre kirobbanásának pontos ideje és közvetlen kiváltó oka, sőt, lefolyása sem, így következményeire sem lehet megbízhatóan számítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  47. @girbegurba
    Koszonom az erdemi es okos kommentet. Sok igazsag van szavaidban.

    1. Valoban, MEG nincsenek baloldali tomegek, de lesznek, szerintem. A vegso ketsegbeeses kiviheti az eddig neman turoket az utcara. Szervezes is kell hozza termeszetesen. De az mar forradalom is lehet (es itt magamnak mondok ellent). Lasd Bulgariat, most.

    2.A befektetok felthetik a penzuket, tehat inkabb megelozo “csapast” merhetnek a kormanyra, mintsem forradalomig elfajuljon a helyzet. Ezzel nyugtatja a kulfoldet a Gazda, hogy inkabb os es a stabilitas, mintsem a zavargasok es a termelescsokkenes. Paradox modon csak a befektetok es a Nyugat mentheti meg az orszagot a keleti diktaturak hosszu uralmatol. Ehhez viszont kell egy kormanykepes, megfelelo tamogatottsggal biro ERO. Es az ellenzekbol ez hianyzik, az ERO, a falanx-szeru alakzat, az osszefogas latszata es kimutatasa. Es most az eddigi, fuggetlen oligarchak lehetnek a termeszetes, taktikai szovetsegeseik az ellenzeknek, mert most mar nekik is lepni kell, vagy elsopri oket a Simicska-Orban gyorsvonat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  48. Nem hiszek a spontán forradalomban. Spontán zavargások lehetnek, egy-egy Spartacus is előkerülhet, de forradalom, sikeres, vagy akár csak ideiglenesen győztes forradalom csak akkor történhet, ha a spontán (vagy szervezett) zavargások részvevői egy ismert szervezet mellé tudnak csoportosulni, és az hajlandó győzelemre vezetni őket. Hol van ma ilyen szervezet? Őfelsége ellenzéke erre alkalmatlan. (Vezetni esetleg, de győzelemre?!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  49. Én sem hiszek a spontán (minden szervezést nélkülöző) forradalomban.
    1956-ban volt Petőfi kör, volt ellenzéki kerekasztal. Ezzel nem azt akarom állítani, hogy bármi közük lett volna az október 23-i forradalom kirobbantásához. Szerintem igazából Gerő Ernő hülye rádióbeszéde beszéde “gyújtotta meg a kanócot”.
    Az viszont lényeges, hogy valamiféle rendszer-ellenes szervezkedések voltak és VOLT egy Nagy Imre, aki vállalta a ráosztott szerepet. A nép valakire felnézhetett, valakit vezérnek tekinthetett. Gyurcsány Ferenc talán alkalmas lenne erre, de a FideSS karaktergyilkolászása taccsra tette. Ő maga is úgy látja, hogy nem vállalhatna ma politikai vezető szerepet.
    Girbegurbával egyet értek abban is, hogy nem kellene feltétlenül az ellenzéki közbeszédben is átvenni a FideSS és médiája által szándékosan is terjesztett bunkóságot. Ezt semmiképp sem nevezném “kemény” beszédnek. Nem rajongok Csányiért, de lám milyen okosan “beszólt” Lézer Janinak. Így is lehet(ne) és hatásosabb is lenne. Csakhog az ilyen szövegekhez intelligencia (is) kell. Bartus László igen kemény dolgokat ír meg, mégsem használ bunkó stílust. Érdemes lenne tanulni tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  50. @t girbegurba
    Szerintem lehet spontan zavargasbol kialakulo kvazi forradalom is, de szervezes, egy karizmatikus vezeto nem art. Hat ez valoban nincs nalunk, es lehet, hogy meg 10 evig kell varni mire a tarsadalom kiizad magabol valakit. Meg mindig tul jol elunk (?), mert ha nem lenne mit vesziteni, akkor sokkal tobben lennenek az utcan mar most. Tobben azt mondjak, nem a fekek es ellensulyok rendszerenek visszaallitasaert fognak az emberek tuntetni, hanem azert, mert eheznek, mert mar nincs mit felteniuk. Ugy latszik ez meg nincs itt. Valoszinuleg mindenki a valasztasokban bizik, de felek, csalodas lesz ennek az oldalnak. Az lehet majd egy lokes, nekunk ugye Mohacs kell, szoktak volt mondani…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos