Ronai and Ronai
AMERIKAI

Föld S. Péter: Menjetek az anyátokba! 2013. július 28. vasárnap 16:06

  • Hozzászólások(98)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Föld S. Péter: Menjetek az anyátokba!

Ő kérte, hogy beszélgessünk. Mert már régen el akarta mondani nekem, hogy mennyire sajnálja azt, ami van, de higgyem el, tényleg nem tehetett mást. Tudja ő, nagyon is tudja, mert belülről látja, hogy ezek tönkre teszik az országot. A saját pecsenyéiket sütögetik, tömik a zsebeiket, jóllakatják a csókosaikat. Ne gondoljam, hogy ő ezt nem látja. Tudja jól, és zavarja is, higgyem el.

Belülről ismeri a dolgokat, sőt, felülről. Mert, ne feledjem, jó magas helyen van. És most el szeretné mondani, hogy mennyire szenved, amiért rossz ügyet szolgál. Most még nem a nyilvánosság előtt mondja el, mert nem lehet tudni, hogy mi lesz. Hogy jövőre majd ezek győznek, vagy amazok. De bennem bízik, mert valamikor közeli ismerősök voltunk. Majdnem barátok. Reméli, hogy én megértem, és elhiszem, hogy ő mennyire sajnálja.

Nem tehetett mást, mert élni akart. Család van, gyerekek, devizahitel. És ő azt is tudja, mert már akkor is magasan volt, hogy hogyan indult akkoriban a hitelezés. Hogy 2001-ben ki volt a miniszterelnök, amikor kitalálták. És arra is emlékszik, hogy 2005-ben az akkori kormányfő óvott a devizahitelezéstől, mert túlzottnak tartotta a kockázatot.

De most nem erről akar velem beszélni, hanem arról, hogy neki most mennyire rossz. És hogy nekem könnyű, mert megírom azt, amit gondolok, de ő ezt nem teheti meg. A fenti okok miatt, amelyeket az előbb említett.

Ezért szeretné, ha megérteném, és meg tudnék neki bocsátani. Mert ő, lássam be, nem bűnös, hanem áldozat. Higgyem el, ha nem teszi meg ő, megteszi helyette más. Ismeri ezt a történelemből, hányan védekeztek azzal, hogy parancsra tették, meg, hogy nem volt más választásuk.

Ma sincs ez másként. Ha ő nem hazudik, akkor hazudik helyette más. Kevésbé cizelláltan, árnyaltan. Mások nála sokkal otrombábban hazudnának.

Mert, ezt azért ismerjem el, ő tehetséges. Csak most olyan a világ, hogy a tehetség néha rossz célt szolgál. Hazug célt. És hogy őt ezt mennyire bántja. Ha tudnám, mennyi álmatlan éjszakája van emiatt. Hányszor van, hogy izzadva ébred. Kérdezzem meg a feleségét, hogyan forgolódik az ágyában éjszakánként.

Rémálmai vannak. Otthagyná ezeket, akiket most szolgál, de nem teheti. Már túlságosan benne van. És kinek segítene azzal, ha látványosan felállna? Ezzel csak a saját halálos ítéletét írná alá, de a dolgokon nem változtatna semmit.

Ezért kell őt megértenem. És megbocsátanom azért, amit tett. Ezért várja, hogy mondjak valamit. Hogy mi erről a véleményem. Mert amit én mondok, az neki számít. Együtt kezdtünk annak idején, és ő soha nem felejti el, hogy mennyit segítettem neki.

Segítsek most is, mert bajban van: nem jön ki sehogyan sem a lelkiismeretével. Ugye, megteszem? Mondjak már valamit, mert nagyon bántja, hogy nem mondok semmit. Mintha ellenségességet érezne a hallgatásom mögött, meg nem értést. Mondjak már valamit, amivel igazolom, hogy nem tehetett másként.

Jó, akkor mondok valamit. Menjetek ti az anyátokba. Te, és az összes haszonleső haverod. Húzzatok el a kurva anyátokba! Mind, egytől egyig.

Megjelent a Népszabadság blog oldalán. A cikk eredetije a Nolblogon olvasható.

(Föld S. Péter kiváló írását főként az utolsó bekezdése miatt közöljük. Ez az egyenes beszéd. Várjuk, hogy a szerző mikor írja meg ugyanezt a baloldalinak, ellenzékinek nevezett lapító, sunyító, hazudozó kollégákról is, akik ugyanezt a szöveget mondanák el, hogy a család, nem tehettem mást, mások rosszabbak lettek volna, így tudtam segíteni, stb., stb.. Szerény véleményünk szerint – immár klasszikust idézve – ők is elmehetnek a kurva anyjukba. A Szerk.)

 

 

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (68 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +93 ( 95 szavazatból)
Föld S. Péter: Menjetek az anyátokba!, 4.9 out of 5 based on 68 ratings

  • Hozzászólások(98)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

98 Reader’s Comments

  1. bokormenyet, Prezsbiter,
    Nagyjából ugyanazt mondjuk.
    Szerintem egyébként Mohács már megvolt, Buda elfoglalása, az ország három részre szakadása is. Nekünk tatárjárás kell. (Nyitás keletre.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. Balogh de nem balga

    Következő név: Ágh Attila. Most volt az Olga vendége. Meghívás apropója: csuti törpe legutóbbi bálványosi produkciója. Hát az Olga is csak fintorgott, a kérdésekre olyan válaszok érkeztek, hogy még csak a kritika árnyéka se merüljön fel. Szerinte előjött a fiatal Orbán Viktor, ez volt a lényeg?!?! A rossz számadatok tévedések, nem hazugság, szerinte!! Erdélyi választójog kérdésre válasz: a fidesz szereti az ellentmondásokat. Az ellentmondás meg a hazugság közt van egy kis különbség, professzorkám megtanulhatná a magyar nyelvet, vagy talán más gond van? Ez a kritikus baloldali értelmiség? Rájuk ugyanúgy vonatkozik FSB igazsága.Szégyen ez az értelmiség. Folyt köv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  3. na végre. ez a kurva anyátokba, na ez tetszett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  4. @Föld S. Péter: tehát ha valaki -régi barát, vagy éppen ellenség- megértést, vagy éppen támogatást vár Öntöl… Ön az illetöt rövid útom elzavarja a kurva anyjába, meg persze a közelebbröl nem meghatározott hasonszörüeket is.
    Ez persze sok szempontból hiba: egyfelöl rossz stílus, Szanyi-Gyurcsány színvonal, ami azért mégsem lehet viszonyítási alap.
    Másrészt logikátlan is, mert csak azokhoz szól, akiket nem kell a ‘rendszer’ romlottságáról meggyözni: nem segít az ingadozóknak, hogy eligazodjanak, tehát az Ön véleményét elfogadják, vagy legalább mérlegeljék azt.
    Egy ilyen mérlegelö embernek szükségszerüen eszébe jut az anyja… meg az, hogy nem müködött-e együtt az ‘Orbán-Simicska Rendszer’-rel.
    Ha ez utóbbira van esély -márpedig nyíkván van- akkor az Ön mondandója köves talajra hull.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -28 (38 szavazatból)
  5. Ami elgondolkodtató: Vajon hány Fideszes képviselő és egyéb kedvezményezett gondolja ugyanezt és van lelkiismeret furdalása?Bizonyára többen is vannak ilyenek.Az ő lelkiismeretüket kellene “felébreszteni”De hol a választójuk? Igen az aki megválasztotta őket. Azok akik elhitték a porhintést a hazugságokat, stb. Lehet, hogy mégis igaza van Kertész Ákosnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  6. Meg az apjuk …ba is, ha már itt tartunk, és legyenek mindnek álmatlan éjszakái !!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  7. LS, és mindazok a finnyás hozzászólók, akiknek Föld S. Péter kemény stílusával van bajuk!
    Nem csak régi meggyőződésem, de tudományosan igazolt tény, hogy a “durva” beszéd a durva cselekedet szublimált formája.
    A káromkodás kiváltja, helyettesíti az agressziót.
    Vagyis más szavakkal:
    Az első humanista bizony az az ősapánk volt, aki ahelyett, hogy az ősbaltával kupánvágta volna ősembertársát jogos haragjában, azt mondta neki: “elmész a kurva anyádba!”
    Világos?
    Ma még csak káromkodunk. Előbb-utóbb nem csak mondjuk, de tesszük is – nem lesz más választásunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  8. Nekem csak egyetlen egy gondom van a “mennyetek az anyatokba”-val.
    Ezt akkor mondja az ember amikor nem tud semmit sem tenni, ezek a szavak a frusztracio hatasara, mintegy lemondas a megoldasrol hagyja el az ajkait. Sokkal fontosabb lenne ezeket a bunozoket letartoztatni azutan pedig elitelni. Egyes orszagokban pl Brazilia, amikor a birosag es a karhatalom nem tudott ervenyt szerezni az igazsagnak, akkor csoportok szervezodtek, a bunozok felkutatasara elitelesere es kivegzesere. Ezak a csoportok azutan tulkapasokba estek es mar az “artatlanokat” is megtamadtak ha a veletlen ugyhozta. Nem kellene eddig a szintig eljutni, de az Igazsag megkoveteli az igazsagszolgaltatast. MO resze az EU-nak. Mi van ha a feljelentes a sikkasztasok lopasok miatt maga EU intezkedik. Persze haz EU olyan toketlen mint az ENSZ…. akkor nepfelkeles kell a szemet eltakaritasahoz !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  9. Nem kell fintorogni. Ez tökéletes írás. Így jó, ahogy van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  10. AMZ49
    2013. július 29. hétfő 23:38
    Föld S. Péter problémája nyilván azzal van, hogy aki mindegyik rendszert kiszolgálja, és valahol érzi a jelen rendszer bukását, már kezdi a magyarázkodást. Elfogadhatatlan magyarázat, hogy én csak csak azért írtam alá ezt és azt, mert utasítottak, nem értettem egyet, de hát csak így maradhattam pozíciómban. Büdös ez a magyarázkodás. Aki belülről, sőt felülről (mint Föld S. írásában van) nem tesz semmit a rossz rendszer ellen, azt csak elküldeni lehet, vagy az anyjába, vagy a fenébe. Bizonytalanná vált, hogy fenntartható-e a vezér lázálmos rendszere, de ha igen, akkor gondolkodás nélkül fogja akár a halálos ítéletét aláírni a régi barátnak, akinek most magyarázkodik. A kivégzés előtt még oda is súgja: “Most sem értek velük egyet, ezt a döntést volt a legnehezebb meghoznom. Ha már tehetem, kárpótolom a családodat.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  11. Balogh de nem balga

    Kedves Tibor!
    Nagyon jó a szöveg. A Rákosi érában is így működött, sajnos tapasztaltam. De hát ez a nyomorult nemzet nem veti ki magából a férgeket. Most abból lett büdös kommunista, akit ‘62-ben a tsz szervezéskor nyomorgattak, s mondja mindezt teleszájjal az a jellemes “pógár”, aki akkor futkosott besugózni. Hm..
    A központi apparátus volt munkatársa meg házelnök és fő komcsizó, hol a gerinc?
    Tudomásom szerint a kígyó ami sokszor cseréli a ruháját és pedig a nagy kígyótól félni kell!! Vagy talán valami mást kell cselekedni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. Commonsense! Az utolso mondat a kulcs, ugyanis ekkor all be a fordulat és ennek igy van hatasa. Mondom én, aki nem szokott karomkodni, de ezzel együtt van különbség az érzelmileg fütött, ugynevezett «jogos » karomkodas és az olyan karomkodas, amilyet csak unalombol sütnek el és megszokasbol.
    .
    «Ezt akkor mondja az ember amikor nem tud semmit sem tenni, ezek a szavak a frusztracio hatasara, mintegy lemondas a megoldasrol hagyja el az ajkait. »
    .
    Sajnos pont erröl van szo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Erkölcsi és politikai kérdések keverednek, és állnak szemben egymással ebben a vitában.
    Erkölcsi értelemben teljesen igaza van a szerzőnek, és bizony szégyellje magát, aki még felmentést keres a disznóságaira.
    Politikai és taktikai szempontból a dolog vitatható. Az egyik nézet szerint jó lenne befogadni, és megtért bárányként kezelni a panaszkodókat, nem elriasztani őket. Ezzel tágítanánk a rést a gazemberek erődítményén, míg ha elküldjük őket az anyjukba, akkor csak megerősítjük őket a baltás gyilkos cinkosának alfelére irányuló elkötelezettségükben. Ezzel szemben én azt hiszem, hogy csak az anyjukba küldetésből érthetik meg, hogy e bűnökkel gyűlöletet vontak magukra, és van félni valójuk.
    Ne adjunk előre felmentést! Aki valóban megbánta bűneit, az lépjen, tegyen valamit a gazemberek ellen, amit értékelhetünk, ami valóban számba vehető az elszámoláskor. Ha enélkül kenegetjük lelki sebeiket, akkor megnyugodva (vagy legalább hamisan reménykedve) tovább űzik disznóságaikat.
    Van bocsánat, de csak annak, aki tettekkel bizonyít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. KÖZTÁRSASÁG

    oldberg 2o13.o7.3o o1.28

    +++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. Mi ez a lagymatag álszerénység némelyetektől?
    Ha a helyzet úgy kívánja, bizony hogy ki kell mondani a keményebb szavakat is, még ha az káromkodás formájában jön is elő!
    Mondom ezt én, aki nem az erősebb nemhez tartozom, és mindig tartózkodtam az illetlen beszédtől!
    Ezekre már mást nem lehet mondani, mint qrva anyjukat!!! (lehet követ vetni rám )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  16. Na és arra mit mondtok, hogy ha egy politikus kiáll az elvei mellett, és emiatt anyagilag ellehetetlenül, akkor esetleg pl. a párkapcsolatára is “kimondja a halálos ítéletet”…???
    Most nekem nehogy gyertek itt valami piros pöttyös lányregény szöveggel hogy akkor ez “milyen szerelem”..!!!
    A világban felnőtt férfiak, és felnőtt nők nap mint nap, szinte minden percben “mérlegelnek”, és ezután döntenek…
    Egy bizonyos Shakespeare: Írt egy remek “dolgozatot” a nagybetűs szerelemről… (Rómeo, és… tudjátok…) Na de a mester egy 13 és fél éve lány, és egy 17 éves fiú szerelméről írt…!!!! Ez a Shakespeare nevű ember nem lehetett egy buta ember… Vajon nem “üzenni” akart ezzel a felnőtt (és romlott) embereknek…. Ez a mű nem egy “vádbeszéd” a “felnőtt emberek felé…??
    Ettől függetlenül mindenkinek jogában áll játszani a hőst… Csak amikor tényleg olyan helyzetbe kerülünk… Akkor a tettek számítanak…!
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  17. A “felnőtti lét” – nagy nagy paradoxon – abból áll hogy okosodunk, tapasztalatokat szerzünk, mások hibáiból tanulunk, mérlegelünk, és ezzel egyenes arányban veszítjük el a gyermeki tisztaságunkat, őszinteségünket, és ártatlanságunkat…!!
    Ezért persze ne legyen senkinek lelkifurdalása… Ez ELKERÜLHETETLEN…!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  18. bumburi
    2013. július 30. kedd
    09:45
    .
    ++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. A nol-on volt egy cikk a fideszes holdudvar gazdagodásáról és egy kommentelő szt írta, hogy ő maga a 80-as években szamizdatot nyomtatott és terjesztett, ezek után keres egy kötelet és felakasztja magát. Nagyon megrendített:-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Tibor 2o13.o7.3o.o8.o9
    “,hogy aki mindegyik rendszert kiszolgálja,”
    Hát igen!Azok ártanak a legtöbbet, mert nekik a baksis a fontos. Ügyesen mindenhova beilleszkednek, be is fogadják őket, hiszen oly megygőzőek!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Vitatkozunk a stíluson?! Ez már nem éri el az ingerköszöbömet.
    Név nélkül ez már nem ér semmit. Elő a nevekkel!!
    Én nem mentek fel senkit azok közül, akik ezt a rendszert kiszolgálják.
    No mercy. Bűnhődjenek! Elő a nevekkel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Ideje átállni a vezér oldalára.
    Aki még megteheti tegye meg.

    Az ellenzék-nek esélye sincs nyerni 2014-ben.

    Nem a vezér nyer, az ellenzék veszít.

    Hogy szavaznának már Mesterházira ?
    Minden mondatát kétszer javít ki. Hadar, kapkod.
    Nincs egy gondolata, amit érthetően és lineárisan képes lenne elmondani.

    VESZTES.

    Bajnai ?
    Minden mozdulata hamisság, kitalált mesterkélt, művi.
    Minden arckifelyezése, szemöldökmozgástól a száj-grimaszig,
    megjátszott álság. A teljes tesbeszéd és metakommunikáció arról szól, hogy minden hamis.

    HITELTELEN.

    Koherens programot egyik sem fogalmaz meg.

    Ők veszítik el a választást a vezér javára.

    Dacára annak, hogy az emberek váltani szeretnének.

    KARRIERISTÁK ELŐRE a VEZÉR KEBELÉBE:

    MÉG NYOLC ÉV VAN BENNE MINIMUM.

    Addig az ország kiürül – ha lesz még hova menni.

    Én is indulok, bár 52 vagyok.

    Messziről nézni ezt a szörnyet nagy mulatság lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  23. A “cimbora” egy szörnyeteg.
    Ez a szöveg a verőlegények és a náci haláltáborok gyilkosainak a szövege.
    Megtömi a zsebét, hajbókol felfelé, közben gátlástalanul tönkreteszi a kisebb embereket. Nem csak parancsra, hanem élvezetből és sunyiságból is.

    Rettenetes világban élünk, mert a legjellemtelenebb, gerinctelen, csúszó mászó férgek csinálják a törvényeket és tapossák el az emberben a bizalmat és a jót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. *
    Visszatérve az ATV-re, sokszor az a legmeglepőbb benne, amikor egy “most jól-megmondom” pillanat után [pl. Olga, v. Antónia műsora közben] megszólal a >reklám<, hogy asszongya: "Magyarország jól teljesít. Készült Magyarország kormánya megbízásából"…
    *
    …És az ilyen fennkölt pillanatokban bevallom, hogy én is a fent idézett, vagy még annál is cifrább mondatokkal árasztom el a saját tévékészülékemet, pedig nem ő tehet róla, hogy ilyen jellemtelen emberek állnak az egyetlen – úgynevezett – ellenzéki tévé élén, akik azt sem tudják, ha egy állami anyagi támogatás van a beszűkült láthatárukon, hogy ők maguk fiúk e, avagy lányok. Mert a Diktatúra így hálás, így honorál bizonyos szolgálatokat.
    *
    Orbanisztán – ti. a reklámbeli Magyarország – pedig csak röhög a markába az "ellenzéki média" eme anyagiasságtól elhályogosodott látásán, amikor annak döntési pozícióban lévő tagjai a suska látásától úgy hajítják a sarokba állítólagos elveiket, mint hazatérő kamaszgyerek a tornacipőt, ha meglátja a terített asztalt. Mindent félredob az addigi jólneveltségéből… Akárcsak az atévés korifeusok a Biblia anyagiasságról tanított bölcsességeiből. Hiába ott minden "Vidám vasárnap" című komédia is!
    *
    Megjegyzés:
    Nem tudom, hogy a Klubrádióról elmondható e mindez? Úgy rémlik, mintha ott ugyancsak hallható lett volna ez a baloldali hallgatóknak szóló fricska-reklám, hogy úgymond: "Magyarország jól teljesít".
    (Ha tévednék: Mea culpa, maxima mea culpa!)
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    Zenés emlékoszlop
    .
    A közvélemény befolyásolása, bizony nem is olyan bonyolult, mint azt sokan hihetnénk. Úgy vernek át bennünket, hogy azt mégcsak észre sem vesszük. A hatalom egy hatalmas macska, melynek az egérkéje a közvélemny…
    .
    Emlékezzünk, és figyeljünk csak. Itt van például az Evita című musical, melynek főszereplője egy Perón nevű, nácibarát argentin diktátor – egyszerű, utcalányból lett – felesége. Ezt a “hölgyet” – valószínűleg a megrendelő kívánságára – a darab (és a világsláger !) szelleme úgy állítja be,és el is hiteti a nézővel és a hallgatóval mintha egy gyilkos diktatúra egyszerűen, jótékonykodással megreformálható lenne.
    Szeretem a darab fő slágerét, Evita [Eva Perón] szomorkásan szentimentálisan csengő, fülbemászó dalát, azonban mégis felháborít az a szándék, amely végsősoron a nácikat is előszeretettel nagy számban bújtató*, despota katonatiszt sötét tetteit szándékszik elhomályosítani, miközben a végig darabban a nácizmusról egy árva szó nem esik, pedig ez volt Perón legnagyobb produkciója.
    .
    Ám az operett-báj elfogadtatja a tömegekkel ezt a “pacifista” szándékot, és a megdicsőült főszereplő immár, napjainkra képes háttérbe szorítani Juan Perónnak még árnyékát is, annak ellenére, hogy Eva korábban – jótékonykodás ide, jótékonykodás oda – mégiscsak egy junta vezérét választotta a szeretőjének, az élete társának. Ezzel az erővel a szerzők akár Eva Braunnak, Hitler szeretőjének is állíthattak volna egy hasonló zenés emlékművet, akinek valójában a viselt dolgairól a közvélemény ugyanúgy nem tudott és nem is tud semmit, mint a rákban elhunyt Perón asszonyról sem tudna enélkül a musical nélkül.
    .
    *A legtöbb náci háborús bűnöst Dél-Amerikában a Római Katolikus egyház segedelmével az argentin katonai junta fogadta be, illetve bujtatta.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    A “cimbora” a Mephisto főszerepét megtestesítő, a hatalomnak
    “c s u p á n . s z a k m a i . o k o k . k é n y s z e r e . a l a t t”
    akár az ágyába is befekvő színművész tökéletes megtestesítője, pontosan úgy,
    ahogy azt Klaus Mann megálmodta és Szabó István a filmjében meg is formálta.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Oldster ! /17,30/
    .
    A társadalom peremén élők- ahol állítólag te is élsz – akik sokkal karcosabban fogalmaznak, mint írod, pontosan ők azok, akik nagyrészt erre a – szerintem fasiszta – bagázsra adták a voksukat, vagy el sem mentek szavazni… Ők azok, akik tettek helyett csak hablatyolnak és akik a demagógia leghűségesebb befogadói.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. Mikulasche ihletett írásra. (07.31)
    Azt a jól ismert, duzzogó, nemzeti játékot dobja be, hogy a Fidesz esetleges győzelméért az ellenzéki pártok a felelősek. Zsűrizi az ellenzéki pártok vezetőit, lepontozza őket, majd vádló ujjával rájuk mutat, hogy „nem jók vagytok”, miattatok fog nyerni Orbán
    Nem, kedves Mikulasche, a NEMZET MIATT FOG ORBÁN NYERNI. A nemzetnek a lusta, tenni rest, jellemtelen alakokból álló többsége miatt. A milliók miatt, akik a fotelből fikázzák azokat, akik legalább kimentek a frontra harcolni. Ez a nemzet imád csalódni, mert ezzel felmentheti önmagát a tettek alól. Kijelentheti, hogy ő többet várt az ellenzéktől, ettől-attól, de csalódott. Ezek után vádlón kérdezheti, hogy “ezekre szavazzak?!”, “ezekkel menjek tüntetni?!”

    Én most gonosz leszek. Az ellenzéki pártok fikázása semmire nem mentség. A történelemben mindig a nemzet kötelessége, hogy ha bajba kerül, akkor OLYAN ELLENZÉKET PRODUKÁLJON, AMIVEL A PROBLÉMA MEGOLDHATÓ. Ez a magyar nemzet dolga, ezt senki mástól nem várhatja el.
    Korábban én is többször elmentem tüntetésekre ORBÁN ellen. Szinte mindig ugyanaz a kis állandó társulat tüntetett körülöttem. A leginkább érintett nép pedig otthon maradt “csalódni”, vagy éppen sunyin röhögött a markába. Pl. én tüntettem a magánnyugdíj vagyon ellopása ellen (nekem ilyenem nem volt). Az érintett 3 millió ember ült a v…-n. Vagy én a pesti, elmentem Esztergomba a városi népszavazásra, ahová éppen csak az érintettek nem mentek el. Mondjam még? Én tényleg csalódtam, de nem másban, mint a magyar nemzetben. Most már úgy vagyok, hogy eszemben sincs kamara-tüntetésekre járni. Ha majd a mélyen tisztelt polgártársaim milliói megmozdulnak, akkor UTÁNUK mozdulok, de előre már nem megyek. Több kör előnyöm van. Szépen bevárom, hogy a zöm utolérjen. Ha meg nem zöm továbbra sem mozdul, akkor maradok tisztelettel otthon és “művelem kertjeimet, meglehetős polgári kényelemben”.
    Jelentem, az ellenzéki pártok és pártvezérek, messze nem tökéletesek, bőven van hibájuk, de sokkal jobbak, mint az a nemzet, akiért harcolnak.
    Szóval, lényegében egyetértek FSP szavával:
    Menjetek az …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  29. KB
    Már többször írtam – sem a KR, sem az ATV nem állította magáról soha, hogy ellenzéki lenne, csak közvetíti a híreket!
    Vannak náluk balosok és jobboldaliak és persze közepesek….
    Ha mindegyik közrádió és köztévé így tenne, akkor a lakosság tájékozott lenne a mindennapi történésekről és hiába nyomatná a kormány sikerhegyekről a mantrát!
    De a közrádiók és köztévék beálltak a sorba a nyalókáért.
    Erről nem a KR és az ATV tehet.
    Én örülök, hogy legalább két ilyen hírszolgáltató van, nélkülük még rosszabb lenne a helyzet.
    Akiknek azt lehet belehazudni naponta többször is az arcukba, hogy itt minden mennyire jó, akkor azokkal sok mindent nem lehet kezdeni – mert azok nem a pénztárcájuknak hisznek, nem a bolti árakat látják, hanem annak hisznek, amit hülyének nézve bemesélnek nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. csakén .
    Igazad van ,de hát ez nem megy a végtelenségig, ennek van határa.
    Mikor a hivőnek már nincs zaba…….semmiféle gyúcsánozással nem lakik jól ( és a kölyke sem.) Az már nem (csak) média kérdés lesz. Az utóbbi pár hónapban az RTL hiradó néha jobb mint az ATV!!!! Ez komoly!!! A TV2, az borzalmas, de a legborzasztóbb a köztévé Hiradója (közpénzen) ,annál még a Hir TV is jobb.
    A klubrádió és az ATV lehetne karakánabb!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Barry1,
    Jobb olvasni, mint TV-ét nézni.
    Pl. jut eszembe …
    Robert Merle: Mesterségem a halál.
    Auschwitz igazgatója mindent parancsra csinált, rendszerető ember volt.
    Arbeit macht frei …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. http://www.hirhatar.hu/hir/elzartak-a-vizet-az-osszes-ozdi-ciganytelepen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. gets
    Ózdon a víz elzárásával a tűzzel játszanak!
    Egyes zakkant narancsnyikok szerint sokba kerül, ha pocsékolják a vizet!!!!
    Akkor egy-két pocsékolást felsorolnék:
    Pécsen a vízmű visszavétele a franciáktól, valahány milliárdért – na és ki fizeti meg, igen, mindig aki kérdezi, mármint mi!
    Aztán az IMF hitel törlesztése, 14 milliárddal többért – ezt ki fizeti meg, ezt is az aki kérdezi – mi!
    Az önkormányzatok devizahitelének elengedése – ezt ki fizeti meg – hát ezt is mi, természetesen!
    A focipályák felújítását ki fizeti meg???????
    Városokban vizet osztanak és párakapukat állítanak – a nyomortelepen pedig a 40 fokban elzárják a vizet, az ember esze megáll, mert a fertőzések nem maradnak majd csak azon a területen, bárhogyan is szeretnék, az nem fog ott maradni!
    Az ájtatos KDNP szentfazekai nem szégyenkeznek egy kicsit sem?!
    Most olvastam 1000 kinti gyerek érkezik Zánkára – remélem ott lesz elég ivóvíz, mert az is a mi pénzünkből van…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  34. Németh Tibor++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    “Jelentem, az ellenzéki pártok és pártvezérek, messze nem tökéletesek, bőven van hibájuk, de sokkal jobbak, mint az a nemzet, akiért harcolnak.”
    Kiegészítve, hogy és azoktól is sokkal jobbak, akik ellen küzdenek!
    Nem csak a mai víz-ügy, hanem az az 3 millió út szélén hagyása miatt is, mert nagyon dolgoznak azon a projekten!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Nem szabad enni, inni, nem lehet a földre ülni és nem lehet tiltakozni vagy tüntetni sem a parlamentben, az új házirend ugyanis tiltja mindezt. Kövér László több ponton is szigorított a szabályzaton, így a látogatóknak jobban meg kell majd válogatni ruhatárukat is.
    Már most szólok előre, hogy az LMP figyelmen kivül hagyja, Kövér úgy megfogja őket büntetni, hogy a Római Pápához is mehetnek panaszra abból sem lesz semmi!
    Rengeteg emberkével beszéltem, – akik nagyon elvoltak keseredve – és ők mondták hogy ismét Orbán lesz hatalmon mert nem tudunk ellene tenni semmit!
    Már az FTC szurkolók is nyílt vagy burkolt igazságtalanságot de a kormányra is mutogatnak :
    Csányi és a slepp: köszönjük a csodálatos reformokat. Kirakatcsapataink félelmetes európai kupaszereplését. A bundázó játékosokat, bírókat, futballvezetőket. A kabaréba illő jegyvásárlási lehetőségeket. A szurkolók tovább kriminalizálását. A tovább csökkenő nézőszámokat. Az egészséges családmodell megszégyenítését. A sportdiplomáciánk további mélyrepülését. Akkor kik is a magyar futball szégyenteljes károkozói???”
    Na ezt a mondatot egy kicsit kérem megmagyarázni mert nem értem : “”"”Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Puskás Akadémia stadionjának építéséhez nem használnak közpénzt, azt magánadományokból fedezik. Ezt azért tartotta fontosnak, hogy ne adjon felesleges támadási felületet, másrészt miniszterelnökként helyzeti előnye van, az üzleti élet szereplőit meg tudja győzni arról, ha egy ügy fontos.”"”
    Én már csak nevetek ezen az egészen!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. sedona
    Talán már a B közép is elégedetlenkedik.
    Talán rájöttek, hogy mire is használták őket éveken át, WC papír helyett.
    A transzparens felmutatásához nem egy-két ember kellett.
    Nem tom’, hogy min fog kiborulni a bili, elégtétel lenne, ha a focidrukkereknél kezdődne egy nagyobb megmozdulás, nekik van gyakorlatuk is benne!
    Mert hagyományt akar teremteni a stadionokkal – csak azt felejti el, hogy az embereknek nem futja már sok-sok mindenre, akkor miből fogják megtölteni a stadionokat, ha nincs pénz a jegyre sem, főleg, ha még ráadásul ilyen szoáré a magyar foci!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Visszakapják a vizet az ózdi rászorulók.
    A nyomorultakon még rúgtak egyet, akkor amikor másról sem olvasunk, hogy hova reppenek el milliárdok!
    Pontosan reppennek – mert idén már 130 milláért repdestek a vezírék és Libanonba 1,4 milliós ajándékot is vitt a 3xbóvlis, vekkerviktor!
    Hőségriasztás az egész országban, párakapuk és ingyen zacskós víz – másutt vízmegvonás – hát ez jellemző a fideszes-ájtatos csapatra!
    Agyhalottaik pedig tapsikolnak hozzá, mert spórolni kell szerintük!
    Hát ezekbe a narancsosokba is annyi együttérzés szorult, mint egy marék molylepkébe.
    Ha nem nyernek jövőre (bár mindent bevetnek a győzelemért) – ezek mind Hágában fognak vezetőszáron örömködni a sikereiken!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Kerpács Winnetou

    A magyar történelmünket átgondolva nem igen találtam példát arra, hogy az elnyomott osztály fellázadt volna uraik ellen. Egy eset volt talán 1514. A Dózsa-féle parasztfelkelés. Igaz a töröktől való félelem miatt adtak a paraszt kezébe fegyvert, akik uraik ellen fordultak azzal. Viszont a történelem későbbi időszakában mindig volt külső ellenség és a fő harc mindig az ellen folyt.. /Török időszak, Rákóczi szab.harc, 1848-49. szab.harc, 1956. forrad./
    Talán nekünk ezért nehéz a saját uralkodói osztályunk, vagy annak megtestesítői ellen bármit is cselekedni ??? Nincs történelmi múltunk? Vagy sokaknak van félni valója, állása ?
    Mikor nem büntetendő a lázadás ? Tette fel a kérdést jogi professzorom. Ha a lázadás győz! Ha a vezetője eltávolítja a régi, nem kívánatos hatalom megtestesítőjét ! Tartok tőle, hogy ez békésen, választásokkal nem fog sikerülni, a másik pedig vér nélkül nem fog menni!
    Ha mindenki fel merné vállalni azt, hogy már nem szolgálom azt a hatalmat, amely tényleg átverte a népet és már a hatalma öncélú, akkor a kormánypárti rendszer is megbukik! Könnyebb egy megtévesztett embert újra jó irányra terelni, mint egy megrögzött “Istenkirályságban” hívővel leállni vitatkozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Balogh de nem balga

    Következő név: Mesterházy Attilácska a nagy gyerek.
    Azt mondja a fiú, hogy megegyezett az Áderrel az ombudsman jelöléssel kapcsolatban.Hát, mit mondjak? A három napos kismalac nem ilyen naiv. Ők akarnak kormányozni? Még a tárgyalásra is alkalmatlanok. El telik pár nap és pofára esik, mikor egy függetlennek titulált fideszes pártkatona lesz a jelölt. Mit tehet? Semmit. De az Áder imázsát ingyen rendbe tette, mondván, evvel az elnökkel lehet értelmesen tárgyalni. Akkor most ki vezeti félre az embereket? Én? Á, dehogy, az MSZP vezetői. Nem tudom mekkora az orr-szem távolsága, mert még odáig sem lát el.
    Nem ez az első pofára esés, lehetne sorolni, de hát úgy látszik a malacka előbb tanul, mint Ők.
    Jaj, majd elfelejtettem, persze mindezért ki a felelős, mint a röpködő pártiratokért? Hát kis naiv nem tudod, biz Ő a Gyurcsány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. Balogh de nem balga
    Ezen én is kiakadtam, hogy lehetett tárgyalni a ke-vel?!
    Hát nem azer ment oda, hogy tárgyaljanak?
    Bokszmeccsre gondolt – nem értem?!
    Egyszer már beláthatnák, hogy bármilyen tárgyalás van, úgy is az lesz a vége, amit a vekkeres akar!
    Valóban tisztára mosdatta Savanyát ebben az izzasztó hőségben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. balogh

    Még annyi fáradtságot se fognak venni,hogy függetlennek látassák.
    Full fideszes( vagy jobbikos ,mint juhász alkotmánybiró) lesz,nyugi és nyiltan. Mesterházy és az egész nyúlbéla pártja menjen a fenébe.Bajnai is.
    Katasztrófa ez az ellenzék vagy mi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Szomorú hogy Mesterházy még az erőviszonyokat sem képes felmérni. Szegénykém! Azt hiszi tényező…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. bumburi
    Majd ezt is lelazsálja az MSZP, mint a 2011-es pártválasztást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Németh Tibor
    “Jelentem, az ellenzéki pártok és pártvezérek, messze nem tökéletesek, bőven van hibájuk, de sokkal jobbak, mint az a nemzet, akiért harcolnak.”
    Ezért írta 1847-ben Petőfi Sándor: A magyar nemzet c. versében
    “Élt egy nép a Tisza táján, Századokig, lomhán, gyáván…”
    Mégis, meghalni is képes volt értük.
    Vannak akiknek nagyon is megfelel ez a rendszer, mint pl. a demokrácia:
    A diktatúrában engedelmeskedni kell, a demokráciához tanulás szükséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. És még egy, nagyon szép gondolat, Radnóti Miklós: Majális c. verséből
    “Lehetnének talán még emberek, hisz megvan bennük is, csak szendereg az emberséghez méltó értelem. Mondjátok hát, hogy nem reménytelen.”
    De tudjuk, hogy oly korban élt…..és semmivel nem lett jobb, mi is oly korban élünk!
    Naponta bizonyítékot kapunk, hogy…..reménytelen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. KötelesLaca:
    “Nyikhaj, senkiházi, utolsó tollforgató terroristák” – ha nem dicsérik a minden sarkon álltak már pártot és annak kormányát, akkor csakis ez lehet a vélemény az újságírókról!
    Mindez a NER-fényében – és ez még csak a kezdet volt….lehet, hogy már magasabb fokozatra lépnek: egyenként fogunk levadászni benneteket….mer itt majd még valaki írni és megszólalni?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Azer írtam ezt a Köteleslaca idézetet, hogy azer nem árt tudni, hogy mi vár azokra az újságírókra, akik nem dicsőítik a dicsteleneket!
    Egyenként lesznek levadászva és mindez a NER szellemében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Olvastam:
    Képviselőt választanak Nyírbátorban.
    Mert lemondott a független képviselő fideszes fenyegetés miatt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos