Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Diktatúra vagy nem diktatúra 2013. július 7. vasárnap 21:16

  • Hozzászólások(648)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Diktatúra vagy nem diktatúra

Kedvezzünk a kereszténydemokratáknak, induljunk ki abból, amit a Biblia tanít az emberről. Ennek kettős haszna lesz: akik nem hisznek a Bibliában, azok is olyan elméleti okfejtésben részesülnek, amelynek alapján eldönthetik a diktatúra vagy nem diktatúra kérdését. Másrészt ezúttal is egyértelmű lesz, hogy a kereszténydemokratáknak közük nincs se a Bibliához, se Istenhez, se egyéb máshoz, amely igaznak és szentnek mondatik.

Jelentős vita tárgyát képezi a magyar közgondolkodásban, hogy az Orbán-rendszer uralmi formáját minek nevezzük. Egészen pontosan: diktatúráról van szó, vagy diktatúrához vezető kormányzati stílusról, mások szerint „irányított demokráciáról”, a fából vaskarikáról, amelyet komoly ember akkor is kinevet, ha nem a kabaréban hallja.

Induljunk ki abból, hogy uralkodási formáról van szó, és – hogy Semjén Zsoltnak is örömöt szerezzünk – idézzük a Bibliából, hogy Isten az embert uralkodásra teremtette. Csakhogy nem egymás fölött való uralkodásra, hanem arra, hogy az ember uralkodjon a tenger halai, az ég madarai és a szárazföld állatai fölött. Azt a jogot kapta, hogy hajtsa az uralma alá a földet, de nem egymást. Arról a Biblia soha egyetlen szót sem szól, hogy ember uralkodjon másik emberen. Isten az állatok szívébe helyezte az embertől való félelmet, amikor az embert felhatalmazta, hogy uralkodjon felettük. De az ember szívébe nem helyezte a másik embertől való félelmet, ezért ember csak akkor uralkodhat a másik emberen, ha becsapja vagy elnyomja. Az államnak vannak Istentől rendelt funkciói, a jók jutalmazására és a gonoszok megbüntetésére, de szó nincs arról, hogy az állam, vagy az állam nevében egy ember uralkodjon bármelyik más ember, és annak lelkiismerete fölött. Ezt a jogot Isten nem Semjén Zsoltnak, nem Orbán Viktornak, hanem kizárólag önmagának tartotta fenn.

Ez az oka annak, hogy Isten nem hozott létre egyszemélyi vezetést Izrael népében sem. Kezdettől fogva prófétákat hívott el, akiket személyesen ő irányított. Soha nem állított egyetlen vezetőt Izrael népe fölé, hogy az saját belátása, képességei és akarata szerint uralkodjon a népen és más emberek fölött. A judaizmusban sincsenek egyszemélyes vezetők, nincsen zsidó pápa, s ennek ez az oka. Kizárólag bálványimádó vallásokban van egyszemélyi vezetés, mint amilyen Semjén Zsolt vallása is, de a kereszténységben például, amelyhez Semjén katolikus vallásának köze nincs, soha nem is volt egyszemélyi vezetés. A jeruzsálemi ősgyülekezetben és az apostolok által alapított újjászületett hívő gyülekezetekben soha nem volt egyszemélyi vezető. A zsidó közösségek mintájára vének irányították a gyülekezeteket, és karizmákkal rendelkező szolgálati ajándékok működtették őket, akik a „szellemi” egyház fejének, Jézus Krisztusnak voltak és vannak azóta is alárendelve. Péter apostol soha nem is volt a római gyülekezet vezetője, és soha nem is volt római pápa, a pápaság pedig nem kereszténység. Erre most ennél több szót nem kívánunk fecsérelni, az érdeklődőket emlékeztetjük csupán arra, hogy az igazi keresztények Semjén Zsolt elődeinek máglyáin vallották ugyanezt, mint „eretnekek”.

Isten mindig fenntartotta a jogot magának arra, hogy ő uralkodjon az ember fölött, és ő hozza meg a döntéseket az emberek életében. A Paradicsomban is jelezte, hogy ő a mindentudó Isten, jónak és rossznak ismerője, aki ezt a jogot továbbra is fenntartja magának. Az embernek szabad akaratot adott, hogy Istennek ezt a jogát és parancsát megszegje, fellázadjon ez ellen, de az nem Isten akarata, és viselnie kell annak következményeit. Márpedig annak következménye az ember megromlása, mert Isten nem úgy teremtette meg az embert, hogy mások fölött uralkodjon. Nincs meg hozzá a képessége és a joga, hiányzik a felhatalmazása, s hiányoznak azok a szellemi erők, amelyek erre alkalmassá tennék. Ez az oka annak, hogy Isten nem engedte meg az egyszemélyi vezetést sem Izraelben, sem az egyházban, mert ha az ember egyszemélyi vezetővé válik, akkor annak elkerülhetetlenül diktatúra lesz a vége. A Biblia használati utasítás az ember működéséhez a teremtő részéről. A bibliai antropológia világossá teszi, hogy az ember alkalmatlan arra, hogy egyszemélyben uralkodjék más emberek fölött.

Ennek oka az, hogy az ember nem képes hordozni azt a terhet, amely az egyszemélyi vezetőre hárul. Nem kapott hozzá képességet és hatalmat, ezért összeomlik és megromlik a mindenható hatalom súlyától. Isten az embert úgy alkotta meg, hogy tőle függő lény legyen. Az embernek át kell adnia a vezetést és az ezzel járó lelki-szellemi terhet Istennek, aki azt egyedül képes hordozni. Ha valaki egyszemélyi vezetővé teszi magát, akkor Isten helyébe lép, és Isten ellen lázad. Átveszi Isten szerepét, de nincs meg az ehhez szükséges szellemi és lelki erő, mert Isten azt nem adta meg az embernek. Ezért minden egyszemélyi vezető diktátorrá válik, mert csak így tudja fenntartani az illegitim pozícióját és elhordozni a felelősséggel, a mindenhatósággal és az egyszemélyi döntésekkel járó pszichikai terheket. Ezek nélkül összeroppanna azok súlya alatt. A Biblia a „tanácsosok sokaságát”, a fékek és ellensúlyok rendszerét ajánlja. Amikor valaki kiiktatja a kontrollt, akkor elindult a romlás útján. A kontroll hiánya automatikusan diktatúrát jelent, és a gyakorlatban is azt hoz létre. Nincs nagyobb veszély egy országra és a benne élő emberekre nézve, mint a korlátlan egyszemélyi vezető. Ez a legnagyobb lázadás Isten ellen, amely a legnagyobb pusztítást és átkot hozza egy népre. Magyarország ezt már néhányszor eljátszotta. A jobboldal csak kontroll nélküli tekintélyelvű rendszerekben tud gondolkodni a politikai katolicizmus ideológiája miatt. Ők átoknak tartják a szovjet megszállást, de Magyarország talán annak köszönhette állami létének fennmaradását, mert ha nem kerül az orosz érdekszférába, a holokausztért és a nácik oldalán játszott szerepéért könnyen lemondhatott volna területének megmaradt egyharmadáról is. Az újabb diktatúra ennek a veszélyét is hordozza. Az eltelt évtizedek azt bizonyítják, hogy ez az ország semmit nem tanult, és semmit nem változott. Isten büntetései kiszámíthatóak a nemzetek életében. Orbánnal a magyarok nagyon kihúzhatják a gyufát.

Mivel az ember érzi, hogy olyan uralmi területre lépett, amelyre nincs felhatalmazása, állandóan bizonytalanságban van, és a személyes hatalom elvesztésétől fél. Emiatt szükségét érzi, hogy az alárendelteket elnyomja, kontrollálja és terrorizálja. A királyság nem Istentől van. Bálványimádó vallásokban élő pogány országokban alakult ki. Isten nem akarta, hogy Izraelnek királya legyen, csupán a népnek engedett, amikor ők is királyt akartak, mint a pogány népek. Isten elmondta, hogy a király elnyomja, kifosztja őket. Ha nem istenfélő, akkor bűnbe viszi az egész népet. Az istenfélő királyok, mint amilyen Dávid volt, azért tudtak bölcs és jó királyok lenni, mert Istennek rendelték alá magukat, és Isten hordozta az uralkodás terheit. Ha ember uralkodik, akkor annak diktatúra, elnyomás, személyi kultusz és romlás lesz a vége. Isten ezt a „szellemi” egyházban soha nem engedte meg, és ilyen hatalommal az államhatalmat sem ruházta fel.

Nem tudunk mindenben Semjén Zsolt kedvében járni, ezért nem tudunk Szent Ágostontól, a világtörténelem legnagyobb eretnekétől és legkártékonyabb figurájától idézni, meg kell elégednünk a zsidó Jézussal, aki mindenben az ellenkezőjét mondta, mint Ágoston. Jézus azt mondta, hogy az ő országa nem evilágból való. És elmondta a különbséget, hogy Isten országában nem olyan uralkodási forma van, mint a katolicizmus által létrehozott evilági pogány államokban. Azt mondja, hogy a pogányokon uralkodnak az ő királyaik, akiknek hatalmuk van az alattvalók fölött, és azok mégis jótevőiknek mondják őket. De azt mondja Jézus, hogy ne így legyen köztetek, hanem aki közületek a legnagyobb akar lenni, az legyen mindenki szolgája. Az Isten országa fordított alapelven működik, mint az evilági pogány államok. Az a legnagyobb, aki mindenkit szolgál. Jézus azért mosta meg a tanítványai lábát, hogy ezt megértesse velük. Ez volt a teremtéskor az eredeti állapot, ilyennek teremtette Isten az embert. Isten uralma pedig nem olyan, mint az evilági pogány uralkodóké, például a katolikus államoké, amelyekben feudális elnyomás és totális lelki diktatúra az ideáltipikus minta, hanem Isten szolgál.

A Biblia eredeti mintája szerint az ember Isten uralma alá van vetve, mert Isten az, aki mindenkinél, még saját teremtményeinél is jobban megalázza magát, ezért alkalmas és méltó az uralomra. Az emberek pedig ezt felismerik és szeretetből követik. A tekintély az alázatból és a szeretetből származik. A példa Isten alázatára, hogy a fia meghalt a kereszten a bűnösökért és a bűnös emberek helyett. Ennél nagyobb alázat nincs. Ezért az eredeti isteni rendben Istent illeti az uralkodás joga, mivel a legnagyobb alázattal ő a legnagyobb. Az evilági minta viszont, a Biblia által evilág fejedelmének nevezett Sátántól van, aki uralkodik és elnyomja az embereket. Amikor emberek korlátlan hatalommal rendelkező egyszemélyi vezetővé teszik magukat, akkor minden alkalommal Isten ellen, a teremtés rendje, az ember isteni rendeltetése ellen lázadnak, és illegitim hatalmat bitorolnak. Az olyan állam, amely nem szolgál, hanem uralkodik, az olyan „egyház”, amely nem szolgál, hanem uralkodik, nem Isten országa, nem Isten rendelése szerint működik, még akkor sem, ha miniszterelnök-helyettese a Szent Ágoston-rajongó Semjén Zsolt.

Isten az embert saját képére és hasonlatosságára teremtette. Ezért az ember csak akkor lehet boldog, ha Isten uralkodik felette, és ő mindenki másnál kisebbnek tartja magát, megalázza magát és másokat szolgál. A megromlott emberi természet boldogtalanná és beteggé teszi azt is, aki jogellenesen és Isten ellen lázadva uralkodik, és azokat is, akik ezt eltűrik, akiket alattvalóvá tesz. Semjén egyháza maga is így épül fel és ezt a mintát kínálja a viágnak, amellyel a legnagyobb kárt és pusztítást okozza. Mindennek ellenkezőjét mondja, mint amit a Biblia állít. Igazi antikrisztusi vallás, amely a „keresztény Európa” jelszavával próbálja ezernyolcszáz éve elnyomásba dönteni a nemzeteket. A „keresztény-nemzeti” eszme, amelynek elemzésére hely hiányában ezúttal nem térünk ki, ezt szolgálja. Bálványokat, hamis tekintélyeket állítanak az emberek elé, hogy szolgasorsba döntsék őket. Vas és más ásványi anyagok a fontosabbak, mint az ember és az Isten. Szent Koronát és minden más állatságot kell imádni, és törvénnyel, börtönnel fenyegetik, akik a hamis tiszteletet, az ócska, üres pátoszt nem követik, akik nem akarnak bálványokat imádni. Aki a Bibliában hisz, az nem tiszteli és nem imádja a Szent Koronát, sem misztikus tiszteletben nem részesíti, mert emberi kezek munkája. Semjén olyan állatságokban hisz, amilyenekben akar, de azokat nem erőltetheti senkire az állam erejével. Ezek a jelenségek azért vannak, hogy ők uralkodhassanak az emberek lelkiismerete fölött, amit a Biblia határozottan tilt, és átokkal fenyeget. A bálványimádók átkozottak, a miniszterelnök-helyettes és miniszterelnök bálványimádók is azok.

Eredeti kérdésünkre visszatérve: mivel minden olyan egyszemélyi vezetés, amelyben a hatalmat valaki korlátlanul gyakorolja, Isten elleni lázadás, és a Biblia szerint kizárólag elnyomás lehetséges, ezért Semjén hivatkozási alapját elfogadva azt mondhatjuk, hogy minden olyan helyzet, amelyben a kizárólagos hatalom egy ember kezében összpontosul, aki mindenható Istenként hozza meg a döntéseit, amelyeket sem más emberek, sem más intézmények nem korlátozhatnak, diktatúráról beszélünk. Isteni, szellemi értelemben bibliaellenes, antikrisztusi, sátáni hatalomgyakorlásról van szó, és mivel Isten nem adott az embernek ehhez sem jogot, sem képességeket, hogy az ilyen hatalommal járó lelki terhet deformáció nélkül elhordozzák, ez a hatalomgyakorlás törvénytelen, illegitim, és nem végződhet másként, csak elnyomásban, diktatúrában és fasizmusban.

Az Orbán-rendszer teljes mértékben diktatúra. Tévednek, akik azt hiszik, hogy a diktatúra az erőszak alkalmazásával azonos. A diktatúra egy jogi helyzet, az erőszak pedig terror, amely megnyilvánulhat a diktatúrában, de nem feltétlenül szükséges. Ha lázadnak az elnyomottak, akkor erőszakba torkollhat. Akik demokráciának hazudják a diktatúrát, azok gazemberek, és felelősek azért, hogy a diktatúra létrejöhet, és eljuthat az erőszakig. Addig kell egy diktatúrnak ellenállni, amíg van bármilyen eszköz az alattvalók kezében, hogy a korlátlan hatalom kiépülését megakadáyozzák. Amikor Orbán azt mondja a buszon zötykölődve Tarlósnak, hogy nyújtsanak be egy javaslatot, és törvényt csinál belőle, az már a kiépült diktatúra. Amikor a pocakos, görbelábú törpe azt mondja szuszogva a parancsnoknak: „Nincs köztük kövér, az a halálom … pocakos tábornokok …”, azzal bizonyságot tett arról, hogy ez a felcsúti legény nem képes hordozni az egyszemélyi vezetés terhét, személyisége már súlyos deformáción esett át, elveszítette az önkontrollját, a valóságérzékét. Ez nem szimpla tahóság, hanem az illegitim uralkodás szellemi terhétől megzakkant diktátor beteg pszichéje, aki bármire képes.

A diktátor először azt akarja, hogy szeressék. Populista szövegei annak az elképzelt embernek szólnak, akit feltétlen híveként maga előtt lát. Minden szövege ugyanannak az embernek szól, és ezzel az elképzelt fantommal kell azonosulnia a diktátort szerető híveknek, majd a népnek és a környezetének. Aki erre nem hajlandó, az menekül, mint Fellegi Tamás, aki nem a Semjén Zsolt akoljából való, és nyilván pontosan tudja, hogy az ámokfutó istentelen és törvénytelen hatalmat bitorol, amelynek csak egy vége lehet: a pusztulás. A diktátor második lépcsőben azt akarja, hogy féljenek tőle. Orbán még nem tart itt: egyik oldalról szeretik a hívei, másik oldalról a hamis tekintélyét tisztelve tartanak tőle az ellenfelei. De ez nem elégíti majd ki, nem nyújt elég biztonságérzetet, mert Isten ellen lázadó pozícióját soha nem érezheti biztonságban. Ezért szüksége lesz arra, hogy aki nem engedelmeskedik, az fizikailag is rettegjen tőle.

Hatalomban csak olyan emberek tudnak egészségesek maradni, akik nem hiszik, hogy jogot kaptak az uralkodásra. Azok maradnak egészségesek, akik tudják, hogy szolgálnak, és minél magasabb szintre kerültek, annál jobban megalázzák magukat. Nem úgy, mint Orbán a dölyfös kézfogásaival, hanem úgy, mint Göncz Árpád. Isten meg is áldotta érte szép korral, Isten éltesse és áldja meg sokáig.

De ez a mi zsebdiktátorunk pusztulásba viszi az országot, és ezt az ellenzéke páholyból nézi. A történelem rendkívül súlyos ítélettel fogja sújtani őket, élen Mesterházy Attilával és Bajnai Gordonnal. Ahelyett, hogy frontálisan nekimennének a betegnek, és elkergetnék, amíg lehet, falaznak neki, és még a külföldi kontrollt és beavatkozást is gyengítik.

Diktátort választásokon még nem váltottak le. Csak megsúgom. Tisztességes ember diktatúrában rendezett választási komédiákban nem is vesz részt. Sem mint választó, sem mint választható.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (80 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +96 ( 114 szavazatból)
Bartus László: Diktatúra vagy nem diktatúra, 4.7 out of 5 based on 80 ratings

  • Hozzászólások(648)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

648 Reader’s Comments

  1. vontolla! Kádár is egyfajta diktátor volt, azonban a 32. év alatt csak néhány bútort gyűjtött magának! Ezek meg egész nap lopnak, nem kicsit, nagyon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Őszintén mondom, hogy az antalli mítosznak nem adok sok hitelt.
    Antall József egy intelligens, magasan kulturált, nagytudású igazi jobboldali úriember volt, akit nem akárhonnan szalajtottak. Őt kiválasztották az MDF élére, majd miniszterelnöknek. Antall József erkölcsi tisztaságát, moralitását senki nem kérdőjelezte meg, egy ember kivételével, aki a Parlamentben hazugnak nevezte, azt az embert úgy hívták, hogy orbán viktor. Kettőjük intelligenciája, neveltetésük közötti különbségen zongorázni lehetett.
    Hogy mit mond most utolsó beszélgetésükről a magát “örökösnek” nevező jóember, hát nehezen hihető róla, hiszen aki soha nem hazudott, csak mióta a hatalmat bitorolja egyfolytában, mindent elárul a tények valóság tartalmáról.
    Nem hiszem, hogy Antall József egy ilyen hebrencsnek, ilyen falusi erőszakos, hatalommániás suttyó kezébe szánta volna az ország sorsát.
    Ha mindez részben igaz is lenne, akkor azt csak súlyos, erősen morfiumozott, tudattalan állapotban tehette. Miután megcáfolni már nem tudja senki, így marad a kétely. Azt hiszem Antall József örökösei is így látják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  3. Eagle
    2013. július 14. vasárnap
    03:35
    Sajnos igaz. Ezt tapasztalom a hétköznapi életben. Nagyon kevés, aki ismeri ezeket a szavakat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Eagle
    Volt ösztöndíjjal külföldön és hamar visszatért, amikor itthon olyanná vált a helyzet. Úgy tudom be se fejezte a tanulmányait. Istápoltja volt egy olyan embernek, aki jól megszedte magát bizonyos tőzsdei ügyleteken.Lehet, hogy látott benne fantáziát, de a Gólem elszabadult, vagy irányított? Nem is tudom. :)Ez egy sátáni vigyor.
    Na jó nem folytatom, mert leszeditek a fejem, hogy szidok egy l kapitalistát, és összeesküvés elméletekben hiszek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. @bubu64

    Tudjuk kire gondolsz, de ezt nagyon nehéz megmondani, szerintem nem az ő stílusa, nem rá tippelek. Az igaz hogy a Gólem elszabadult de szerintem nem erre számított amikor támogatta inkább azt kérdezném, milyen trükkel szerezte meg a támogatását. Minden estre elég gyorsan színt váltott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. norbert! Én úgy emlékszem, hogy Vitéz Nagybányai Horthy Miklóst az Antall kormány idején temették újra Kenderesen nagy állami pompával és a szertartást a Magyar Televízió Élőben közvetítette. Antall kórházban volt és nem tudod ott lenni, de jelen volt a felesége és a fiai és “Magánemberként” az Antall kormány miniszterei, az MDF vezérkara, mind ott díszelegtek! Egy fasiszta, tömeggyilkos temetésén! Ennyit Antall Józsefről! A temetésről készült videókat bárki megtalálja a youtubon! Nem lehet letagadni! Orbán méltó örököse Antallnak! Amit Antall elkezdett Orbán befejezi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Barry1 2o13.o7.13.22.54

    ++++++++++++++++++++++++++++++++

    A “bebetonozás” egyenlő a diktatúrával! Így csak volt “karrierista”párttitkárok gondolkozhatnak, hogy “bebetonozás” Nem az elvhű emberekről beszélek!!!!!!!!!!De a kedves haverok nyugodtan mínuszolhatnak, büszke vagyok rá!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Szenzor jó linket tett be. Tegnap beszélgettem egy ismerőssel és meséli, hogy a 10 éves rokon gyerek kijelentette az iskolában, hogy cigány mellé nem ül(budapesti, nem vidéki, ahol sok probléma van.) Otthonról hozzák a mintát, az agymosást. Nem lesz itt rakéta, max atombomba kell és akkor új élet kezdődik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Barry1 2o13.o7.14.o9.56
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Barry1 2o13.o7.14.o9.56
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. norbert

    Egy embert tudok aki már 1990 -ben megkérdőjelezte antall úriemberségét meg azt a fene nagy formátumát.
    Már 1990-ben egy molyos ,poshadt ,punnyadt alaknak tartottam ,aki rövid “munkássága “alatt szépen megágyazott ennek a horthysta katyvasznak , elinditotta a kultúrkampfot ( Fekete György, Makovecz & co., Csurka, Csoóri)
    a közmédia megszállását( Nahlik, Csúcs, Liebman , Pállfy Sztiv).
    Olyan emberekkel vette körül magát mint Matolcsy, Martonyi , Balsai, Lezsák,
    Demeter, Font,Barsiné, Csóti, Bába Grosics( Meg tudnád mondani ,hogy ezek ma hol is vannak????) Úgyhogy hagyjuk ezt az “antalli örökség ” meg egyéb óhéber süketelést . Az egész mai nemzetieskedő, rémálomnak a fő szálláscsinálója volt,orbán és közte csak annyi a különbség amennyi egy commodore 64 és a legmodernebb Asus között van . Ideológiailag secko
    jedno.Egyenesági rokon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Eagle
    Szerintem tudatos volt az ő kiválasztása. Nem hülyék a kapitalisták. Sajnos csak 3-4 év múlva tudjuk meg, hogy mi célból történtek a dolgok. Egyszerűen, ahogy Bumburi írja, mindig egy lépéssel előttünk járnak, sőt még az EU előtt is. Sakkozás az egész. Akkor lehetne legyőzni, ha a következő lépést blokkolni tudnánk. Ezt valaki nagyon jól leírta, talán a Progresszivon? Figyelembe kell venni a világgazdaságot. Kinek az érdeke, hogy az EU ne erősödjön meg?
    -Egyébként tegnap gondolkodtam a választási bojkotton. Mindenem tiltakozik ellene. Próbálom magam meggyőzni, de nem megy. Egy dolog miatt lehet értelme. Ha bojkottáljuk, Orbán győz kétharmaddal. Ez felgyorsíthatja a folyamatokat és előbb bukik meg, mert visszafogni nem tudja magát. Barrynek lesz igaza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. vontolla 2o13.o7.14.11.59

    Különös! A diktatúra alatt csak úgy ki-be járt kelet és nyugat között ?Mit lehet erről gondolni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Bojkott

    Kösz . Remélem egyre többen megértik ,hogy olyan ,mint bebetonozás
    demokráciában elképzelhetetlen!!!! Ez az alapja mindennek ,aki ezt nem érti az semmit se ért.És TERMÉSZETESEN ,mint ilyen, érvénytelen!!!!!!
    Normális ember erről még vitázni sem hajlandó ( én se vagyok normális!)
    Illegitim, mint ahogy az egész NER és a tákolmány is A-Z-ig.Olyan ellenzéket soha nem fogok támogatni ,aki ebből bármit is meghagyna vagy egyetlen hektár földet vagy egyetlen trafikot is otthagy a csókosoknál . Akkor inkább maradjanak ők és fulladjanak bele a saját mocskukba. Nem ,majd Bajnai miniszterelnök megbeszélést folytat Polt Péter főügyésszel??!!
    Ugye milyen bájos?? Na ,neeeee.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Hé ,filmcom

    Hol vagy ,és hol az elméleted??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. A diktatúrát nem lehet demokratikus választással leváltani. Diktatúrában nincs demokratikus választás. Diktatúrát csak megbuktatni lehet. Erőszakkal vagy anélkül. Ez utóbbi tetszene mindenkinek aki demokratának vallja magát.
    De. Amíg a magukat demokratának vallók önként ki nem vonulnak az országgyűlésből és az önkormányzatokból, addig ők a szememben e diktatúrával együttműködők, nem pedig demokraták.
    S ezek a nem demokraták, soha nem fognak példát mutatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Barry1
    Mint írtam, Antallt kiválasztották (valakik). Igazad van és nem is ellenkezem a véleményeddel, az összes köpönyegforgató, gerinctelen aljadék Mdf-es most ott ül a fideszben. Ebben megvan az átmenet. Igaz, hogy Horthyt ők temették, akkor indult el a fasiszta vonal.
    Viszont akkor lennie kell egy olyan 3-4 fős társaságnak, akik ezt a nemzetrontót is a nyakunkra segítették, akik a háttérben szövögetik a hálójukat. Antall nem volt ennyire elvetemült, gonosz senkiházi. Szerintem.
    Soha nem voltam jobboldali szavazó, nem is leszek, de az idő múlásával látszik, hogy egyre aljasabbak, teszik tönkre az országot, visznek minket a gödörbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. bubu64 2013. július 14. vasárnap 13:17
    .
    Nem hülyék de lehet nekik is csalódást okozni, főleg ha elszáll az agya ennek a kis mitugrásznak. Vagy ráveszi valaki valamire amit nem kellene megtennie, vagy egyszerűen csak a feladat és a stressz túlmegy a képességein, rosszul kombinál és neki annyi.
    —–
    ” Figyelembe kell venni a világgazdaságot. Kinek az érdeke, hogy az EU ne erősödjön meg? ”
    .
    Igen ezen gondolkodtam én is de nem csak az EU ról van szó hanem talán nem is az EU rol, hanem az EU több játékosáról.
    ——
    Bojkottálni lehet, de mint korábban Írtam ahhoz sokan kellenek és ha a kritikus tömeg, milliók bojkottálnak is, Orbán azt is kijátssza és valós részvételnek tünteti fel papíron, természetesen a saját hasznára. ha meg meg sincs a kritikus tömeg, azt játszva hamisítja részvételnek. Újraszámlálás, ismétlés?? Ugyan már. Radikálisabb megoldásra van szükség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. norbert

    Teljesen jól látod, antall lehet ,hgy nem volt elvetemült , elmebeteg meg végképpen nem ,de egy rettentően piti kis kaliber volt, ő marha jó lett volna valami helyettes államtitkárnak a Bethlen kormányban ( kis revizió, egy -két lightos zsidótörvény, turul ,cserkészek , kis Prohászka ennyi……).
    Bármilyen összeesküvéselmélettel szemben pedig , háááát eléggé szkeptikus vagyok. Ha most is a tőke irányitana a háttérből , akkor nem engednék a (piac) gazdaság teljes tönkretételét , a banki tevékenység tetszhalálát( Széchenyi: Hitel), Komoly gazdasági szereplők nem két perc alatt akarnak kifosztani, tönkretenni egy országot ,ők hoszabb távon gondolkodnának.Ez ,ami itt és most folyik az egy felcsúti disznóól szintje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. A kedves “bojkott” kolléga az NDK-ban, vagy a SZU-ban élt a hatvanas évek közepétől? Magyarországon , meghívólevéllel évente, turistaként három évenként utazhattunk Nyugatra. Az egyik vicc szerint ez volt Kádár bosszúja a “disszidenseknek”, kiengedte hozzájuk a csóró rokonokat.
    Tölgynek még a közszolgálatiról: próbáld elképzelni, mennyire más lenne a vonzereje a mai köztudottan folyamatosan hazudozó, csúsztató, erősen pártos jobboldali médiának, ha cca. húsz éve lenne egy megbízhatóan pontos, elfogulatlan közmédia. Ezt alapozhatta volna meg az átmeneti teljhatalmat szerző koalíció 1994-ben. Sajnos nem vette észre, hogy ez lenne az egyik legfontosabb feladat az előítéletes, a nacionalista és antiszemita múlttal alaposan megfertőzött országban. Abban esetben nem jöhetett volna össze 52.7% támogatása ennek a társaságnak 2010-ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  21. Szerintem Antall József kezdte el a “pávatáncot”, külföldön a NATÓ és az EU barátjának tüntette fel magát Magyarországon pedig a kormánya és az MDF hatalmas dísztemetést rendezett a fasiszta Horthynak! Viktor csak folytatja az antalli pávatáncot, csak már gyorsabb a tempó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Csakén
    Ennyit az amortizálásról. Kész vagyok az egész bandától.
    http://www.stop.hu/belfold/szanyi-kipakolt-gyurcsany-volt-az-oszodi-szivarogtato/1164521/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Az MSZP-SZDSZ koalíció vak volt, hogy nem látott át bizonyos dolgokat és én magam is állampolgárként vak voltam amikor 1998.-ban a Fideszre szavaztam. Én egy normális európai országot akartam és Orbánt a 90-es években az amerikai elnök és a német kancellár is dicsérte, hogy mennyire elkötelezett híve az ország euroatlanti csatlakozásának. A német kancellár volt a díszvendége a Fidesz 1998-as kampánygyűlésének! Az amerikai elnök nyílt levélben dicsérte az akkor még ellenzéki Orbánt! Akkor még én is hittem neki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. vontolla

    Hidd el mindenki érti ,hogy mit akarsz mondani a közmédiával kapcsolatban.
    Jómagam is dühöngtem emiatt eleget ,meg azért is ,hogy miért nincs egy baloldali “hirtévé” . igen olyan jól elfogult ,súlykolós. De az 1998 óta világos ,hogy ezeket az sem állithatta volna meg. Te ilyen cseh meg lett , szlovén szinten gondolkodsz. Ez nem egy normális ország ,tessék már megérteni. De arra még nem válaszoltál nekem ,hogy rád miért nincs hatással a fideszes média agymosás?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. norbert
    Antall indította be a Nagy Magyarország eszméjét, amikor kijelentette, hogy ő 15 millió magyar miniszterelnöke lesz. Nem tudom melyik, de elsők között lévő beszédében hangzott el. Én innen eredeztetem a demokrácia bukásra való ítéltetését. Mi nem rendszert váltottunk, hanem diktátort. Az első kulturált volt, a mostani azt sem tudja, hogy mi a kultúra. A Horthy temetésénél kellett volna fellázadni.
    A fej csendben történő jobbra balra ingatása csak a fogyókúránál sikeres, ha étellel kínálnak. A diktatórikus és fasiszta elemeknek társadalomba való apránkénti beemelése nagyobb felháborodást kellett volna hogy kiváltson.
    Mi csak sopánkodni és jajongani tudunk, de azt hangosan.
    Erre példa a tüntetések csekély létszáma és megosztottsága.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. #
    Szenzor
    2013. július 14. vasárnap
    14:25 A legelső parlamenti beszédében mondta közvetlenül azután, hogy miniszterelnök lett: ” Lélekben 15. millió magyar miniszerelnöke akarok lenni” Valóban Horthy temetésén kellett volna fellázadni, de az akkori ellenzék is elintézte egy “enyje benyjével”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Az ország tűrte, hogy Adolf Hitler szövetségesét, a fasiszta diktátort díszes pompával újratemessék és az Antall kormány miniszterei , az MDF vezérkara jelen voltak az eseményen. A TV élőben közvetítette! A NATO és az az EU vezetői pedig azt követően is szalonképesnek tartottak az MDF vezette kormányt! Volt egy enyhe nagyon halvány felháborodás a nyugati sajtóban és ennyi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. vontolla 2o13.o7.14.13.55.

    Nem élhetem egyik országban sem! Tudok a meghívó leveles utazásokról, de az sem volt korlátok nélküli!1978-tól kezdődött igazán a nyugatra utazások úgymond “liberalizálása”, de még akkor sem volt mindenkinek szabad a vásár és gyakran.!Persze volt akinek igen! Világ -útlevél meg csak a nyolcvanas évek végén lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Mi ez az Antall-mítosz ov körül?
    Netán azt mondta neki a néhai, hogy magyarföldön csak akkor lesz demokrácia, ha minimum sztálini diktatúra alkalmazásával kiirtja a másként érző kommunista, liberális, demokrata, szabadelvű stb gondolkádású elemeket, majd jutalmul leveheti a széf kulcsát a polcról, és ő lehet a király?
    Nem elég neki a kiszkirályfiból zsebdiktátor mondakör?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  30. Feleselő
    Kösz a pontosítást, erre nem emlékeztem
    De arra igen, hogy az akkori első parlamenti beterjesztések már az utcanévtáblák cseréjéről szóltak. És volt egy szuper javaslat, amit szerencsére visszavontak, a címek újraélesztéséről, a nagyságos, kegyelmes stb visszahozása.
    A gazdaság magasról le volt……
    Nekem nagyon tetszik, hogy annak idején magánemberként részt vettek állami vezetők a temetésen. Most meg átvilágítással akarják a magánéletet vizsgálni.
    Hát van akinél kettéválhat, van akinél nem.
    Van olyan írónk aki a politikai magánvéleménye miatt haza váltásra kényszerült,
    van olyan újságírónak csúfolt akárki, aki szabadon kifejtheti fasiszta különvéleményét mint magánember , a haja szála sem görbül. És van olyan politikusunk, aki a holokauszt létét is tagadhatja főügyészi segítséggel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Ez olyan aranyos írás. Azért, hogy feldobjalak kicsit Titeket.
    http://tamlanelkuliszek.blog.hu/2013/07/03/szlovakiai_hazaarulasom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Ki segítette hatalomra Antallt és Orbánt? Minden út Rómába vezet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Kedves Barry1, jelentem, láthatóan nem “érti mindenki”. Folyamatosan csak a valódi közszolgálatiság jogi “bebetonozásáról” írtam. Ennek lett volna komoly esélye a bal-libnek 94-től. Ha okosan, előrelátóan, önzetlenül megteszi, soha nincs orbáni kétharmad. Fontos, hogy nem baloldali Hír Tv kellett volna, isten ments attól!!!
    A nyugati utazásokról: 64-től minden évben lehetett utazni, ha küldtek meghívót és jegyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. Amelyet a kedves bubu64 kommentelő társam belinkelt , jelen esetben a stop.hu oldalról , nem találok szavakat megdöbbenésemre!
    Még mindig ezen lovagolunk ki szivárogtatott ?
    ÁÁÁÁÁ, így soha nem lesz ellenzéki összefogás, ha az ellenzék egymást szapolyozza !
    Még nem látom, hogy Fodor pártja és Bokros pártja hogyan is látja az összefogást, semmi hír e tekintetben!
    Nagyon tisztelem Szanyi Tibort , de ezt mégse kellett volna , mert ez a megnyílvánulása, teljesen más felé viszi a dolgokat!
    Nincs elég problémánk, miért kell ezt csinálni?
    Na mindegy, megtörtént, ezért kár is búslakodni!
    Sajnos én nem látok semmi esélyt a kormányváltásra :((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Sedona
    Én is így gondolom. Nekem tetszik Szanyi Tibor nagyszájúsága, de most túlzásba vitte. Egy újabb magas labda a Fidesznyikeknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. bubu64
    ++++++++++++++++++++++

    Pontosan fogalmazol , egy ismételt magas labda!
    Ha így fogják folytatni, akkor tényleg sokkal, de sokkal drámaibb lesz és nem építeni fognak hanem még jobban rombolni!
    Mindig sikerül elszúrni ezt az egészet !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. vontolla
    15:42
    Hogy 65-ben mi volt az utazásokkal, azt nem tudom pontosan, de azt igen, hogy 73-tól lehetett már minden évben nyugatra menni évente 1x, ha pl. társasutazásra befizetett (utazási irodáknál) az ember. Én is így utaztam minden évben “friss levegőt szívni”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  38. szenzor
    14:25
    Az elmúlt évek sok mindent elhalványítanak, vagy részben feledésbe merülnek az események. Igazad van, Antall volt az első, aki előhozta a 15 milliós nemzetet. Fiatal fejjel akkor még nem gondolkodtunk azon, hogy itt hová fog vezetni minket a politika. Ezért van szükség arra, hogy a történelmünket ne hamisítsák, hanem hitelesen tárják elénk, illetve a jövő generációja részére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Barry1
    2013. július 13. szombat
    22:54
    Alapelveken, nincs vitánk, mármint a 2/3 joga mit ér a demokráciában, mitől demokratikus vagy mitől nem!
    A szándék a bebetonozás, és itt a szándékról van szó, és az azt kiváltó morális félelmekről, illetve amorális megfélemlítésekről.
    Az a fajta elméleti demokrácia felfogás, amit a jobboldal ma arcátlanul képvisel, nem csak nekünk nehéz megemészteni – nem is tudjuk – hanem az EU – nak is, mert ez már nem más, mint a többség? diktatúrája!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Az a jobboldali felfogás amit te emlitesz az bullshit ,nem demokrácia felfogás .
    Maga a “bebetonozás” szándéka i s antidemokratikus, és ezek azt akarják elérni ,hogy ez egyáltalán vita alap legyen. Hát …nem !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. vontolla Pedig értelek ,ha hiszed ,ha nem . A közszolgálati médiát soha nem kevertem a magánnal. Csak annyit mondtam ,hogy hiába csináltak volna egy igazi ,pártatlan ,modern közszolgálati médiát ezek akkor is megtalálták volna a módját ,hogy alkalomadtán szőröstöl- bőröstől lenyeljék , védhették volna bármilyen törvények.
    A hirtévé példát kizárólag szervezetileg és szerkezetileg értettem , és nem tartalmi és stilusbelileg. De igenis kellett volna egy MAGÁN média felület ,amely “karbantartotta volna a baloldali tábort,közvetitette volna a lényeges eseményeket ,lehettek volna állandó tematikus műsorok ,mozgósitások és uram bocsá’ hozzászol ni az egyszerű tőmondatokból értőkhöz IS!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Barry1
    TV-je a baloldalnak nincs is!
    Az ATV egy magántársaság, mely próbál középen maradni, mindenről tájékoztat, vannak náluk olyanok, akik reálisabbak, vannak, akik “türelmesebbek” a jobboldallal szemben, leginkább önmagukkal….!
    Újságok vannak, de ahhoz nem férnek hozzá sokan, mert ugye nem olcsó manapság, arra már nem is futja, ha még TV-csomagra futja is.
    Rádiók sincsenek, a KR sem baloldali, az is magán és ott is vannak a jobboldallal “türelmes” emberek, talán mert nehéz a tévedést belátni!
    Most pedig az ellenzéknek nincs pénze erre, mert az országjárásukat, a teremfoglalásukat saját zsebből fizetik, utaztatni sem tudják a tüntetésre az embereket, nemhogy médiákat működtessenek!
    Lehet, hogy rosszul látom – nem tom’ biztosan, de valami ilyesmire gondolok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Kedves csakén

    Ezt mondom illetve hiányolom én is!!!! vontolla félreértett ,mikor a baloldali ” hirtévét” hiányoltam Nyilván nem az elfogult ,szemét hazudozásra gondoltam., hanem szervezetileg és tulajdonilag Persze ,nincs ,és ez nagyon nagy baj.
    Az ATV hiradónál az RTL hiradója rendszeresen jobb!!!!( A TV 2 hiradója az nagyon rossz és szervilis.) A Klubrádió szerintem baloldali ( döntően) ,de náluk már rég illett volna elszakadni annak a bizonyos cérnának Nem szeretem ezt a túllihegett ” politikai korrektséget” ill. ezt a túl türelmes ,finomkodó ál-naivitást. És hát meg kéne tudni szólitani a (csak) legegyszerőbb tőmondatokból értőket is!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Tegyük élhetővé !

    Kedves naplóm !

    .
    ma meglepően és feltünően sok rendőrautót láttam Bp. utcáin, volt köztük több Transit áruszállító méretű (nem tudom hogy hívják) személy szállító kis busz is.
    .
    Ehhez nem tudok okosat szólni, csak annyit, hogy : Vesszen a Nemzetrontó és hazaáruló komcsi maffia csapata!
    .
    mai hírekben hallottam, hogy a pénznyerő automatákat újból engedélyezik. Miután rengeteg piaci alapon működő kocsma előtte tönkrement.Gondolom orban-simicska vazallus seggnyalóék kapják a működtetési engedélyeket. Nyerési arányt a gépeken egy orban-földöncsúszó állítja be.
    OFF
    fideszes olvasó , még mindig minden rendben van ?
    ON
    Arra gondoltam , hogy tehetséges normál magyarok vállalkozzanak minél többet külföldön. Fizessék ott az adót, gyarapodjanak ott, szedjék meg magukat kint, a népfelkelésig mindenféleképen.
    Kint megkereset pénz töredékéből -ha ők is úgy gondolják- támogassák kicsit az újraépítést orban, rogan, kósa, lázár, … után.
    Majd kaphatnak egy tisztára leradírozott , szűz piacot.
    Az újraépítés ne függjön dohány boltosoktól, játékgép vazallusoktól, regnáló politikusoktól.
    Tegyük fel őket egy ázsiába tartó vonatra ! (azokat akik nem a börtönbe mennek )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  45. Diktatúra vagy nem diktatúra?
    Demokráciában bevett szokás, hogy az államtitkos borítékokat felbontják idő előtt?
    Diktatúrában mi a népszokás ez ügyben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. “Riport Szelényi Zsuzsannával a NOL-on.
    “− Mindenképpen Orbán és az orbánizmus megbuktatása a cél. Nagyon nem mindegy, hogy 2014-ben, vagy csak 2018-ban lesz változás. Minél korábban történik meg, annál kisebb rombolás zajlik a magyar emberek kárára. Orbán olyan gyűlöletalapú megosztottságot intézményesített, amely egy évszázad óta súlyos terhe Magyarországnak. Az orbánizmus lebontásához csak az ésszerűen gondolkodó fideszesekkel együtt lehet majd hozzákezdeni. A Fideszt jelenleg hadseregként működtetik. De a rezsim működése a Fideszen belül is sokakban feszültséget kelt. Orbán bukása után a Fidesszel is együtt kell majd tudni működni az ország és a nemzet jövője érdekében. Ugyanakkor egyelőre nem látom, kik lesznek azok a politikusok, akik egy Orbán utáni Fideszt vezetni tudnának.”
    Annyi kérdés felmerül bennem.
    Van olyan Fideszes, akivel együtt lehet működni? Akarunk-e és érdemes-e egyáltalán együttműködni? A Parlamentben ülő Fideszesekkel, akik mindent megszavaztak akar az E2014-PM együttműködni? A következő adandó alkalommal nem szúr-e hátba a Fideszes. Én mindegyikre nemet mondok. Biztos, hogy nem fogok olyan pártra szavazni, akárhogy hívják, aki ilyen kérdéseket felvet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. bubu64
    Pedig nagyobb esélye van egy Orbán nélküli Fidesznek, mint hogy a Fidesz elvesztené a választást. Persze nem most, de majd. Ha zakkantsága annyira megnyilvánul, hogy a startvonalon kívülre kell helyezni.
    É akkor is lesz talán ellenzéki párt még a parlamentben. Szerintem erről szól a cikk.
    TALÁN!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. “A moszkvai nyitásnál nem elfelejtendő, hogy az európai értékalapelvű politika sehova se vezet. Oroszországban nem a demokrácia, hanem a hatalmas ország egyben tartása a fő szempont – tette hozzá.”
    Orbánnak megint őszinteségi rohama volt. Vagyis tojik az európai értékekre.
    http://nol.hu/kulfold/orban_a_nagykoveti_ertekezleten__szabadsagharc_europaert

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Szenzor
    Szerintem egy Orbán nélküli Fidesz atomjaira hullik. Ezzel nem arra utalok, hogy ő szuper, hanem az erőszak, érdek és félelem tartja össze a pártot.
    Aki az ő képviseletükben ücsörögnek a Parlamentben, azok Ranschburg Jenő szavaival élve “a szemét ül a Parlamentben”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. ” A miniszterelnök szerint puha, vagyis felfogásbeli-ideológiai kérdésekben, például a házasság definíciójában vannak nézeteltérések Budapest és Washington között.”
    Én egy mazochista vagyok. Mi a fészkes fenéért olvasom ennek a sunyi lónak a szövegét. Ez a mondat ugyanaz, mint az Eu a rezsicsökkentés miatt támad minket( véletlenül sem a demokrácia szétverése miatt)Ezt Magyarországon legalább 2 millió ember beveszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos