Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Van élet az Orbán-rendszeren kívül 2013. június 1. szombat 18:27

  • Hozzászólások(138)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Van élet az Orbán-rendszeren kívül

Visszafelé forog az idő ólmos kereke. Június 4-én minden iskolásnak egyszerre, egy időben el kell énekelni Magyarországon a „Nemzeti Összetartozás Dalát”. A mi időnkben az amuri partizánokról szólt a dal, most Trianonról. Hazugság mindkettő. Magyarország nem tett le arról, hogy butítsa az ifjúságot. Nem hagyják békén szerencsétlen gyerekeket, akik eddig a településük saját iskolájába járhattak, de miután minden iskolát elvett az ellenforradalom az önkormányzatoktól és államosították őket, már nem saját iskolájukban tanulnak, hanem a megszállók rájuk erőltetett janicsárképzőjébe járnak. Elugrani sem tudnak a “Nemzeti Összetartozás Dala” elől.

Ezért történt az államosítás, megszállták, elfoglalták az iskolákat, felszámolták az önállóságukat, hogy parancsolhassanak nekik, és totális kontroll alatt tartsák az emberek gondolkodását. Minden iskolának, mindenhol, ugyanúgy és ugyanazt kell tanítania, ami az ókori Görögországhoz képest is visszalépés. Ez az agymosás totális diktatúrák sajátja. Ezért, ha tetszik, ha nem, el kell énekelni a „Nemzeti Összetartozás Dalát”, mert aki nem énekelteti el a gyerekekkel, azt az állásából kirúgják. A nyolcvanas évek Magyarországán ennél már nagyobb szabadság volt, a képmutató katolikus inkvizitor szemlélethez képest a kádári kommunisták felvilágosult elmék voltak. Ha tehetné, akkor ez a nyilas Rétvári gyerek máglyákat állítana. Pedig akkor még orosz megszállás volt. Most ünnepelte 50. születésnapját Bástya elvtárs, aki Mussolini duce is egyszemélyben. Ő követelte az oroszok kivonulását, ezek szerint azért, hogy a kommunista diktatúrát egy katolikus-fasiszta diktatúrával váltsa fel.

Egy fideszes államtitkár felesége írta a csodálatos dal szövegét, aki – a hírek szerint – Orbán vezérünk dalos pacsirtája. Ez az alapvető indok, amiért minden magyar gyereknek énekelnie kell ezt a sült baromságot. Tartanak a vezérek ilyen pacsirtákat. Az ízlésromboló szöveget érteni sem lehet, nagy bajba kerül a tanár, ha meg kell magyarázni. Azt mégsem mondhatja, hogy ezt egy tehetségtelen idióta írta, aki a vezér dalos pacsirtája, akinek vidéki alpolgármester férjéből államtitkárt is csinált a vezér, amint az a legsablonosabb kabarétréfákban szokás. Az államtitkár mint a hülye férj. Az amerikai haverom, akinek magyar zsidó apja van, vág az esze, de ő már nem beszél magyarul, azonnal azt kérdezi: “Ez a nő a szeretője?”

Ez a szöveg: „Álmodtam egy barackfáról, ami alatt mindenki táncol. / Veled álltam egy hatalmas körben, a puha fűben, egy harmatos réten. / A kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek, / szemünkben a boldogság fénye ég. // Állj be te is a körbe! Táncolj, ahogy hajt a véred, / érezd, hogy a föld szíve dobban veled, / mert mind egyek vagyunk! // Érik már a barack, áldott föld gyümölcse!”

Érik a barack, meg a süket feje annak, aki írta. Barackfa alatt nem lehet táncolni, baracktól csak fingani lehet, jó nagyokat, miközben “szemünkben a boldogságság fénye ég”. A boldogság nem ég a szemünkben, hanem ragyog, égni akkor szokott, amikor kötőhártya-gyulladásunk van. Nem tudjuk, hogy a szerzőnő milyen a barackfa alatt, amikor a szeme ég, de a magyar nyelvet nem ismeri. “Talpaink egymásra lépnek”, szól a dal, de hogyan? Ez milyen figura? A Káma-Szutra hányadik oldalán található? Ezt a kereszténydemokraták szokták tudni. Az egyik hanyatt van, égbe tartott lábakkal, és a másik a talpára lép, mint a cirkuszban, és aztán? Eközben szegény”föld szíve dobban”, ami azért nehéz, mert nincs neki szíve, hacsak nem szeizmikus jelenségekről beszélünk.

Lehet, hogy a vezér szíve dobban, „mert egyek vagyunk”. Ennek már van értelme, egyek vagytok, egyesültetek a barackfa alatt, „puha fűben, harmatos réten”. Vannak ennek szépségei ötvenév felett. De mi köze ennek a pajzán nótának az egyébként igazságos ítéletet tartalmazó Trianonhoz és a még ártatlan gyerekekhez, a hittanos pedofílián kívül? És ez ellen a kultúrarombolás, ízléstelenség és nevetséges giccs ellen senki nem tiltakozik. Egyszer még nagyon fogja szégyellni magát ez az ország, hogy ezt megengedte.

Amikor a kislányom ezt Amerikában meghallotta, önfeledten, szívből felröhögött. Ez a külvilág ítélete Magyarország felett. A gyerekek kiröhögik. Ekkor értettem meg, hogy milyen szimbolikus jelentése van annak, hogy a német gyerekek röhögnek Orbánon. A gyerekek szája által ítéltetik meg. Annál megalázóbb nincs, amikor a gyerekek kinevetnek valakit. Bástya elvtársnak ez az igazi születésnapi ajándéka, és ez ki is fejez mindent arról, hogy ez a szönyűségessé és primitívvé vált, elaljasodott pali hova jutott. Pedig a mi kislányunk rendes magyar nemzeti nevelést kap, kívülről fújja, hogy “Petőfi Sándor/ gatyába táncol”. A kedvence az, hogy “Éljen a Forradalmi, Munkás, És Paraszt Kormány!” Ha ismerősök jönnek Magyarországról, eldicsekszik vele, milyen “papa-szókat” tud: “fasiszta, náci, katolikus, Vatikán, Orbán-rendszer, diktatúra”. Mondtam neki, hogy minden fontosat tud, amit Magyarországról tudni kell. Többet tud, mint Bajnai, és az egész ellenzék együttvéve.

Annyira szeretném, ha egyszer találkozna Hoffmann Rózsával és Balog Zoltánnal, és beleröhögne a képükbe azzal a vigyorral, amikor a Barackfát meghallotta. Ezekkel a magyar gyerekekkel ezek nem tudnak mit kezdeni. Ezek szabad világban nőnek fel. Ezeknek a CNN nem egy fikció, kisgyerekkoruktól kezdve abba az épületbe jártak könyveket olvasni, amelyikben a CNN működik. Az iskolájukban jobban felszerelt tévé van, mint az ATV. Barátnőjük anyja a CBS szerkesztője, a házukba járnak playdate-re. Ezek a Grand Canyon-ba mennek osztálykirándulásra. Naponta ott járnak, ahol az amerikai filmek játszódnak. Ismerik a Broadway-n játszott darabokat. Ezek tudják, hogy Tom Hanks a hét minden napján játszik a 44. utcában, és meg akarják nézni a Lucky Guy-t.  Al Pacino-t megvárják a színészbejárónál és autogramot kapnak tőle. Ezek a gyerekek minden évben élőben nézik a US Open-t. Rebecca az elmúlt néhány évben háromszor látta élőben a brazil labdarúgó-válogatottat a Metlife Stadionban, amely tíz percre van tőlünk. Nekünk nem kellett stadiont építtetnünk a házunk mellé, itt van. Nem egyszer járt a Capitoliumban. A Central Parkba jár biciklizni és szánkózni. Ezek kiröhögik őket. Ezeknek a Hoffmann Rózsa egy vicc. És velük van tele a külvilág.

Számomra ez a szívből jövő röhögés az élet legszebb ajándéka. Ezek a gyerekek ennek a nemzetnek a reménységei New Yorkban, Londonban, Berlinben, Párizsban és Sydneyben. Ha száz év múlva valamiért még hallani fognak arról, hogy magyarok is vannak a világon, az miattuk lesz. Ők kompatibilisek a világgal.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (96 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +136 ( 162 szavazatból)
Bartus László: Van élet az Orbán-rendszeren kívül , 4.8 out of 5 based on 96 ratings

  • Hozzászólások(138)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

138 Reader’s Comments

  1. @miaszösz. Te miket nem bányászol elő! Ezzel a szovjet himnusz részlettel (ráadásul oroszul !) nekem gyanús vagy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  2. Philip Marlow : egy szot sem tudok oroszul (orosz orakon mindig angol konyvet olvastam a pad alatt) , ezt csak a hitelesség kedvéért tettem be oroszul, és az orosz olvasoknak. )))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  3. Mínuszolók figyelem!

    Véleményem szerint 2×2=4

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  4. Oldster! Én KIFEJEZETTEN ÖRÜLÖK annak, hogy NEM vagyunk EGYEK a minuszolokkal!! A minuszolok egyek a fide$$ pöcegödörrel, a nemzeti együttbuzizassal, a nemzetiegyütttrafikozassal, a nemzetiegyüttmutyizassal, a nemzettiegyüttminuszolassal… …a nemzeti bicepsszel és a nemzetti agyamantséggel .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  5. Könnyű Amerikában, ilyen jó körülmények között röhögni, gyereknek, fenőttnek egyaránt. Csendesen megjegyzem, hogy bár itthon nőnek fel, az én gyerekeim sem lelkesednek ezért az ostobaságért. Röhögni nem röhögnek, mert határon belül ez inkább dühítő és szívszorító. Mint ahogy az is, ahogy ez a kicsontozott, szerencsétlen nemzet csak lapít és tűr. Eladtuk a lelkünket pénzért és kényelemért, hűtőládákért és túlméretezett lakásokért, fenn az ernyő, nincsen kas… Ebbe gebedünk bele. Én megértem, ha valaki elmegy innen. És jobb életet ad magának és a gyerekeinek. De szeretném megjegyezni, hogy vagyunk még, akik nem azért maradtunk itthon, mert nem lenne esélyünk kint. Hanem mert még mindig akarunk tenni valamit magunkért és másokért – ezért a kultúráért, országért, népért. Iszonyatosan nehéz megtalálni, hogy mit “igen”. Mert kritika sok van, keserves panaszkodás, de útkeresés, új megoldások ha vannak is, szinte láthatatlanok. Keresni kell az emberek valódi részvételén alapuló megoldásokat, tanulni és tanítani a felelősséget, a cselekvést. Nem lenne baj, ha a külhoni magyarok néha buzdítanának, jó példákat küldenének, ötleteket és némi tiszteletet azoknak, akik itt élnek. Nem csináltunk forradalmat. Annyira akartunk gazdagodni… soha nem lettünk szabadok, mert a gazdasági érvényesülés az istenünk mindenek felett, és lehetőleg csak az egyén számára. Most meg fogjuk tanulni, hogy ez mit jelent. És ahogy a történelemben mindig, fel is fogunk ébredni. A kérdés az, a káoszból majd visszatérünk-e a silányságba, vagy végre, ezer év után meg tudjuk rázni magunkat, tudunk-e élhető, szabad országot építeni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (30 szavazatból)
  6. Egy a jelszónk a …barackfa. A III/III-as iskolaigazgatók pedig majd jelenti, hogy kik nem vettek részt a közös éneklésben, nem mentek aznap iskolába, vagy hamisan kornyikáltak, esetleg viháncoltak… Bajnai úr kivel együtt fog énekelni? Balog kiáll a minisztériuma elé és a nagy nemzeti összetartozás jegyében együtt énekel hoffmannal és a HaHá-sokkal, miközben selmeczi szóvivő sütit osztogat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  7. @aki valaki. Én is így képzelem el. Milyen szép is lenne,kart karba öltve, pártunk, a munkásosztály és a vele szövetséges parasztság és értelmiség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  8. Kedves Armida, mi az I….lovát kér számon a kintiektől? Ők jöjjenek ide forradalmat csinálni?! Már bocs, de emelné fel mindenki a kerek seggét, (jó részének akkora van, hogy meg lehet rajta kávézni), egyszer kellene csak, amíg ezt a bandát elfüstölik. Mert hiába jönnek/jönnének a külhoni magyarok, ha a hazaiak néznek, mint Julcsa a moziban. Miért a külföldi magyaroktól kérjük számon, hogy itt sz@r van??
    Külföldi magyarnak elég Bartus, aki elég régóta írja azt, ami lesz, és úgy is lett. Ennél többet ő például mit tegyen? Megteszi még azt, amiről úgy gondolja, hogy szükség van rá, alapít egy pártot. Tessék, be lehet lépni, lehet tenni. Egyébként csak halkan jegyzem meg, hogy ez a nép nem is érdemli meg a jólétet, a lehetőséget, a demokráciát, mert azt sem tudja, mi az. Tisztelet a sok számú kivételnek, aki még lamentál, menjen-e vagy maradjon! Meg itt olvasgat, írogat és egyre jobban tele van az összes púpja. Akik itt vannak, azok mindig ott voltak a tüntetéseken pl. ÁÁáááááááááááááá!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (25 szavazatból)
  9. Ja, és azt ne merje mondani senki, hogy könnyű Amerikában, meg külföldön!! Pont olyan nehéz, de azt tanulja meg ott az ember – aki akarja, – hogy el kell fogadni a másikat, és azért, hogy nyugalma legyen, azért bitang sokat kell saját magának dolgoznia, meg azt tanulja meg, hogy azért mert magyar, legalább olyan senki, mint bárki más. Tegyen érte, hogy legyen valaki!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  10. « …Mint ahogy az is, ahogy ez a kicsontozott, szerencsétlen nemzet csak lapít és tűr.… »
    Ha ez a szerencsétlen nemzet tudna röhögni a röhögni valon egy jo egészségeset, akkor most nem kellene itt együttrianonozni a barackfa alatt, mély-mély szomorasagban és önsajnalatban.

    .
    .
    Nem lenne baj, ha a külhoni magyarok néha buzdítanának, jó példákat küldenének, ötleteket és némi tiszteletet azoknak, akik itt élnek.

    ..
    ..
    Ha valaki kü-l vagy vagy nem külhoni magyar röhög a barackfan, az mivel vonja meg a tiszteletet a Magyarsztanban élöktöl?? Talan mély ahitattal kellene ezt mindenkinek hallgatnia a 5th avenue-n? Esetleg ne hivjam fel Obamat is, hogy vegyen màr egy kis ahitatott eme nagyszerü nota alkalmabol, netan alljon be ö is egyet ihaj-csuhajozni?
    .
    Armida, ez az önsajnalattal ötvözött kesergés, ez a «bàncsàk a magyart » a magyarak rakfenéje. Magyarul a magyarok ellensége nem a külföld, hanem sajat maguk. Ez van, ezért nem fog Angela Merkel, meg az EU, meg Cohn-Bendit, meg barki segiteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  11. «Nem lenne baj, ha a külhoni magyarok néha buzdítanának, jó példákat küldenének, ötleteket és némi tiszteletet azoknak, akik itt élnek.»
    .

    idézet Armidatol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  12. Kedves Admin!
    Azt hiszem nem kell tiszteletköröket futnom, hogy igazoljam,fontosnak tartom az Ön és mások által közzétett írásokat, hogy kívülálló “auditor” szemével láttatja azt ami esetleg elkerüli az Ugar lakóinak figyelmét vagy egyszerűen csak le sem merjük írni.
    Ezt a kérdést- mit lehet és mit nem- korábban is pedzegettem, egy Para írás kapcsán, amikor azt kérdeztem, vajon ez az írás miért nem valamelyik otthoni online vagy nyomtatott médiában jelenik meg. ( Azóta sem tudom).
    A kérdésre az lehet a válasz, hogy a hol lét határozza meg a tudatot.
    Mintha ez az aspektus kimaradna az írásaiból. Bár naprakész magyarországi ismeretekkel rendelkezik, mégis mintha az a tény nem kapna hangsúlyt, hogy valaki a véleményét egy vidéki kisvárosban,vagy Budapesten teszi közzé.Több esettel tudnám alátámasztani, hogy a pampogó közalkalmazottak a megyében sem kaptak állást, miután “bizalomhiány” miatt vagy más okból elbocsátották őket.Nem véletlen az itt névtelenül írogatók nagy száma sem.Különösen azután, hogy a Népszava kommentelőit villámgyorsan földerítették. És hab a tortán a Stasi időket felülmúló jogosítványokat adó megfigyelési törvény. Amelyet -SZÉGYEN ! – az MSZP és a szakszervezet (!) is támogatott.
    Amit eddig írtam, az magyarázat féle lenne arra, hogy miért fogalmaz az Ugar lakója visszafogottabban ahhoz képest mint az akinek nincs veszteni valója. Itt egy újsághír sem lenne belőle, hogy kirúgtak valakit, mert történetesen nem írta alá az ő és családtagjainak korlátlan és titkos megfigyelését lehetővé tevő hozzájárulást. És ekkor mondja azt a többszörösen meghurcolt és megalázott Heller Ágnes, hogy Magyarországon demokrácia van.Az ellenzék (eddig) potenciális vezetője pedig, hogy Mo. nem fasiszta és antiszemita.
    Igaza volt az itt kommentelő Barry1-nek, amikor magyaráztam Heller kiszólását, hogy más egy ilyen kaliberű személyiség felelőssége, akit véd a neve, mint a panellakónak. Ha azok is mentegetik a rezsimet, akikbe eddig csak belerúgott ez a rendszer.Milyen minta ez?

    Más.
    Most, hogy másodszor olvasom az írását,úgy vélem,hogy egy-két disszonáns hang belecsúszott. Az írás lényegével teljes mértékben egyetértve azért az ellentmondásnak tűnik, hogy az elején kárhoztatja a politikát, hogy gyerekek fejét tömi a Trianonra épülő “egyek vagyunk” gondolattal. A végén pedig, hogy kislánya “rendes magyar nemzeti nevelést kap, kívülről fújja, hogy Petőfi Sándor gatyában táncol” és hogy a kicsi milyen szókat tud:” “fasiszta, náci, katolikus, Vatikán, Orbán-rendszer, diktatúra”. Mondtam neki, hogy minden fontosat tud, amit Magyarországról tudni kell.” Szóval szerintem a kicsi is kap elég politikát, korához képest. El fognak csemegézni ezeken a megfelelő oldalakon.
    Azért abban biztos vagyok és abban is hogy ezt Ön is így gondolja, hogy ha Magyarország pusztán annyi lenne, hogy Orbán-rendszer és diktatúra, akkor nem volna érdemes megmenteni.Ennél több és mi se essünk abba a hibába hogy Magyarországot az Orbán rezsimmel tesszük egyenlővé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  13. Ne legyenek már ennyire naivak! A kutyát sem érdekli, nemhogy a fideszt, hogy mi van a határon túl! Csak egy dolog a fontos, megszerezni a szavazatokat. Ezért bevetnek minden fegyvert, ez az egész össznemzeti dalolgatás is a választási kampány része. El akarják hitetni a határon túliakkal, hogy mennyire törődik velük orbán, és mennyire aggódik a sorsuk iránt. Holott néhány hónappal ezelőttig az RMDSZ-t még simán bolsi pártnak nevezték, és mindenkivel pacsiztak, csak Markóékkal nem. És persze Szlovákiában jártukkor a Bugár féle Híd – Most párttal sem álltak szóba még egy köszöntés erejéig sem. Közben az az apró baleset történt, hogy a favorizált bérenceik által alapított pártok alaposan leszerepeltek, Tőkés, Szász a beléjük ölt milliárdok ellenére látványosan megbuktak, ezért most gyorsan menteni kell a károkat. Most mindjárt dalolva kézen fognák, és keblükre húznák az egész külhoni magyarságot az összeborulás hazug jelszavával, de jó lesz ha vigyáznak az atyafiak, és a nemzeti érzülettől telt keblű honleányok, mert orbánnak csak addig van szüksége rájuk amíg el nem éri célját, utána pedig ha nem figyelnek eléggé, simán kilopja a zsebükből a pénztárcát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  14. “…vén fejjel otthagytam mindent, és mert nem hiszem el, h csak akkor lehet ezt megtenni, “ha fiatalabb lennék”. – Mint azt olyan sokan mondják…”
    .
    -Természetesen tévesen mondják így.
    .
    Így meg aztán főleg, hogy a magyar társadalom nagy részén immár visszavonhatatlanul valamiféle kollektív elmebaj lett úrrá, ami elől a maradék pár százalék (aki nem őrült meg) jobb, ha menekül.
    .
    Amíg megtehetik. Mert innen már nem kell sok, hogy a menekülést valamelyik analfabéta fitymesz- prostituált olyan módon állítsa le, ahogy a fü döntéseket láthatólag hozzák.
    Azaz, a nyikhaj hülyegyerek (ott: “honatya”, te úristen…) éppen …rik a vécében, jön az ihlet, lefirkant valami agymenést a határok lezárásáról, azt 20 percen belül megszavazza a “parlament” (pfffff….), aztán bele is teszik még a Zalaptörvénybe is, hogy tilos “kimenni”.
    .
    Mert ha “kimegy”, a hátramaradottjait büntetik, és/ vagy elkobozzák az ingatlan és ingó vagyonát (már ha van). Ha nincs, akkor vissamenőlegesen kifizettetik családjával az összes neki juttatott állami támogatást, amit valaha is kapott (ingyen iskoláztatástól kezdve a szociális támogatásokon át az adóvisszatérítésekig), stb. Mert a mordori agyamputált aljasság nem ismer határokat, ugyebár.
    .
    Na, akkor aztán tényleg ott a vége.
    .
    OK, hogy ez az egész egymás lábára lépő, önfeledten táncoló barackfa, vagy mi külföldön közröhej tárgyát képezi, még a gerekeknek is. De képzeljétek már el azt az embert, aki menekülne Mordorból, de valamiért nem tud, és ezt kell látnia- hallania minden nap… jáááj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  15. Armida
    2013. június 2. vasárnap
    11:41

    “Könnyű Amerikában, ilyen jó körülmények között röhögni, gyereknek, fenőttnek egyaránt”
    .
    Milyen jó körülmények? Mik azok? Olyan sokszor hallottam milyen könnyű nekünk kinti magyaroknak, egyszer valaki elmondhatná már milyen könnyűségre gondol.
    .
    Mi az ami olyan könnyűvé teszi az életünket, ami nekünk van, az otthon maradottaknak nincs és miért? Mi az ami a magyaroknak nem lehet még 20 évvel sem az oroszok kivonulása, az EU hoz való csatlakozása és az EUs demokratikus alapon nyugvó szövetségi normáinak bevezetése után? És ki tehet róla ha nincs?
    .
    Szeretném egyszer világosan hallani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  16. Eagle

    Bartus László gyermekének körülményeire gondoltam. Éltem külföldön. Jó volt. nekem könnyű volt. Sok nehézsége volt, de érzelmileg, lelkileg könnyebb, eltávoldva az itthoni gondoktól. Azt gondolom, én teszek azért, hogy más módon működjünk. És örülök, ha barki kimegy és tüntet és véleményt nyilvánít. Hátha eljutunk az építés fázisába is ezeken keresztül.

    gigi60
    Én nem kérek számon a külhoni magyaroktól semmit. Javaslok. Ez nagy különbség. Nem gondolom, hogy bárki vagy bármi fekete vagy fehér lenne. Engem felbosszantott ez az írás, mert nem segít. És mert végtelenül leegyszerűsítőnek és gőgösnek tartom, hogy majd kizárólag a külföldön nevelkedett, Kongresszusi Könytárban olvasó fiatalok őrzik meg a kultúránkat, vagy legalább a hírét. Az a jó, ha ők is. Mi is. Együtt.
    Érték mindenhol van. Még itthon is. Lehet, hogy ez önsajnálat, de a megítélésből, lekicsinylésből már nem tudunk előre jutni. Erősségek felismerésére és cselekvésre van szükség szerintem. Kikeseregtük és kritizáltuk magunkat bőven. Azt látjuk, hova nem lehet lépni. A kérdés az, hova igen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  17. Hé, te minuszoló retardált!
    .
    Felvetted már az orKbános alsógatyád, és nézegetted magad az orKbán- plakátokkal díszített szobádban lévő, orKbánt formázó tükrödben?
    .
    A szabad, civilizált világban már gyerekek röhögnek rajtad, a Zországodon, meg a Szeretett Vezéreden, te meg ennyit tudsz? :)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (21 szavazatból)
  18. Eagle!
    A külföldön élö magyar sztereotipiaja : Minden ujjan arany gyürü, 2-3 auto , kertes haz uszodaval, napszemüveg, a kezében egy pohar sör és röhög napozas közben, vagy miközben a ferrarijat bal könyökkel kikökönyökölve könnyedén vezeti.
    Hat igen, a szomszéd kertjében mindig zöldebb a fü.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  19. miaszösz
    2013. június 2. vasárnap
    13:48

    Nem tudom irigység vagy frusztráltság, de betettek minket egy kategóriába ami úgy ahogy ők mondják vagy hiszik egyszerűen nem létezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  20. Orbán Ottó: A dán királyi főszámvevő jelentése a Fortinbras & Fortinbras cég átvilágításáról

    az a legleverőbb hogy lehetett volna belőlük akár egy jó kezdőcsapat is
    jó időben született újszülöttek
    egy új történet első mondatai
    a tiszta lap amelyen nem dereng föl a diktatúra vízjele
    nem lettek sem azok sem ezek
    rókafiak nyomakodtak elő a rókalyukakból
    rókaagyakba való eszmékkel
    hogy a történelmet gólra játsszák
    a vesztest pedig a legjobb sárba taposni
    akkor legalább nem sokat pofázik
    rendőrállamban nőttek föl
    szabadságnak azt gondolták hogy mától fogva a rendőr nekik tiszteleg
    a népről meg azt hogy vasreszelék
    melyet egy mágnesvassal állíthatnak át a megkövetelt irányba
    a fiatalság mindig a menny küldötte
    kivéve azt amikor nem
    kivéve azt amikor az ördög megvakítja
    hogy ne lásson mást a folyó vizében
    csak önnön tükörképét mint a magába szerelmes Narcissus
    Dánia dán föld mindig is az volt mindig is az lesz
    az államgép rohad valami bűzlik
    valami elveszett a vissza nem térő esély
    polcról lopott koronát olcsón megszámítunk
    a szellem páncélja új a módszer a régi
    ahogy a végkifejlet is
    szerteszét a színen hullák számolatlanul gyümölcshéj kutyaszar megégett könyvlapok

    1999

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  21. Ma mit írna Orbán Ottó?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  22. Barackfa helyett…
    http://www.youtube.com/watch?v=-4-IzpcFhbU
    Ha közösen énekeljük, még lehet hatása az összefogásra is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  23. Az én gyerekem nem azért röhög a Nemzeti Együttműködés Rendszerén, mert gazdag, hanem azért, mert szabad. Szabad a lelke. A magyarországiak pedig nem azért kussolnak, mert szegények, hanem azért, mert nem szabadok, nem szabad a lelkük. Szolgalelkűek, alattvalók, ahogyan Kertész Ákos írta. Ezt a különbséget akartam érzékeltetni. Az én gyerekem, ha meglátja a Hoffmann Rózsát, akkor nem a gyomra ugrik össze, hanem harsányan felröhög, hogy néz ki ez a nő, a Cruella DeVille-re hasonlít, és milyen baromságokat beszél. És én igazat adok neki, jól látja. A külsőn látszik a belső. Csodálkozik, nem lát ilyen hülye embereket maga körül, és nem kell meghunyászkodnia előttük. Amikor azt mondom, hogy a Rebi a New York Filharmonikusok gyerekbérletes komolyzenei hangversenyeire jár a Lincoln Centerbe, akkor nem nagyképűsködök, és nem frusztrálni akarom az irigy magyar embereket, hanem rámutatok a Barackfa éneklése, és egy szabad országban felnövő, szabad ember szocializációja közötti különbségre. Ez nem pénzkérdés, én nem vagyok gazdag ember, ahogyan a szabadságért való kiállás feltétele sem az. Önök közül hányan írtak tiltakozó levelet az igazgatónak, hogy a Barackfát nem hajlandóak elénekeltetni a gyerekkel, sőt kifejezetten megtiltották neki, és amikor énekelni fognak, el sem engedi a gyereket az iskolába, mert a családnak joga van a gyermeke érzelmi, lelki és világnézeti neveléséhez? Hányan tették ezt meg? Mert abban biztosak lehetnek, hogy ha én otthon lennék, ezt tenném, és amikor otthon voltam, mindig ilyeneket csináltam akkor is, és ez a szabadságszeretetem vezetett arra is, hogy ne ott éljek, hanem bárhol máshol a világban. Abban biztosak lehetnek, hogy az én gyerekemet előbb viszem egy emberevő törzs iskolájába, mint a farizeus Balog és a komcsi-katolikus Hoffmann Rózsa iskolájába. Az kevésbé ártalmas. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (35 szavazatból)
  24. bumburi
    Mesterházy bejelentette az igényét az mszp lista első helyére. Mi ezen a meglepi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  25. kekec
    Én nem lepődtem meg.Régen ezt hajtom.Amit ide gagyogtam erről,az gúny volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  26. Nyugalom Elvtársak. Örüljünk, hogy ott még nem tartunk, hogy a Kedves Beteg írja személyesen a dalokat, és azokat dekázás közben kelljen énekelni. Ez “még egy pár hónap”, ahogy nagy nevettetőnk mondta anno.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  27. Egyébként ez a hülyeség tényleg kötelező lesz? Kodály és Bartók országában? Óriási.
    A Mintamókus legalább rímelt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  28. admin,
    Így van. Nem vagyok szabad, ez abból is látszik, hogy nem nevetek, hanem sírok.
    Szabad legfeljebb lélekben lehetnék, de abban sem vagyok, mert a test (az anyagi világ) visszahúz, és nem tudok szabadulni tőle. Persze megszabadulhatnék tőle, erre elvben mindenkinek megvan a lehetősége.
    Sem anyagi értelemben (képességek és anyagi háttér, biztonság alapján) nem vagyok szabad, sem szellemi értelemben, mert nem tudom (egyelőre nem akarom) feladni viszonylagos és csalóka biztonságomat.
    (Könnyű annak szellemi – lelki szabadnak lenni, aki anyagi értelemben szabad, vagyis független. Anyagi függőség ellenére is lehet szabad az ember lelke, de ez keveseknek sikerül, tömegeknek szinte soha. Forradalmi helyzetben tömegek szabadulnak fel rövid időre, hogy azután csalódottan visszahulljanak.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  29. T.Admin!

    Fönntartom, hogy több kérdést tettem föl, mint amire válaszolt és nem is ez a lényeg, a személyeskedés, ami kissé átszűrődött ezen a válaszon, vagy átcsapott, mint a mennyiség a minőségbe..Az, hogy “szolgalelkű és alattvaló” lenne mindenki, aki nem ront fejjel a falnak,azt azért cáfolnám.Miként azt is, hogy az oktatási intézmények az általam is kevéssé kedvelt ( eufémizmus) Balog és Hoffmann iskolái lennének.Soha nem lesz az és a szoci időkben sem voltak Ilku Páléi az iskolák.Önnek is emlékeznie kell a régi esztergomi időkből, hogy értékén kezeltük a november hetediki megemlékezéseket és a tanáraink többsége ugyanígy tett.(Ezt csak az emberevő törzsi példálózás miatt).Tehát összefoglalva:volt ott más is november 7.-én kívül.
    Az útmutatást, hogy tiltakozólevelet kellene írni az oskola igazgatónak, sokan biztosan megfontolják, magukba fordulnak, esetleg megtépik ruhájukat. Sajnos én már ált. isk. szinten erről lekéstem,majd megnézem a BME-ben éneklik-e és írok a rektornak.
    Még valami:” nem frusztrálni akarom az irigy magyar embereket”. Ez igazán kedves Öntől, egyébként elég frusztráltak anélkül is, de nem irigyek.Higgye el, hogy a magyar emberek 100-as fontossági listáján ez a 102-ik, hogy kinek a gyereke hova jár bérlettel.Sajnos földhözragadtabb dolgaik vannak. Frusztráltságukat az adja, hogy – kicsit átírva- ” kínzottjai sok-sok méla vágynak”, de közel,s távol se megoldás. És hogy egyedül vannak a bajaikkal.Nincs stratégiájuk az ilyen helyzetekre, nincsenek hiteles vezetőik, aki az lenne, azt amortizálják, hogy csak egy kicsit szeretnének egyszer lábat lógatni. És frusztrálja őket, ha fejükre olvassák,hogy még egy nyamvadt tiltakozó levelet sem írtak a falujuk iskolaigazgatójának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  30. admin
    2013. június 2. vasárnap
    15:54

    A magyar nemcsak egyszerűen szolgalelkű, hanem egyszerűen fogalma sincs róla mi az a szabadság, mi az a demokrácia és milyen kötelezettségekkel jár.
    .
    Azt hiszi a szabadság és a demokrácia az, hogy mindenki kénye kedve szerint azt csinál amihez éppen kedve van, de hogy az kötelezettséggel jár, mint például megvédeni, és gyakorolni úgy ahogyan ön leírta a hszében, hogy nem engedi a gyereknek énekelni és megvédi a gyerekét valamint a szülői jogokat, hát ez eszébe sem jut. Egyrészt mert az úrhatnám szolgának nehogy már másvalaki mondja meg mi a helyes, másrészt a kötelesség az fárasztó, megvárja hátha valaki elkezdi és véghezviszi helyette. Ez a legnagyobb baj.
    .
    Én röviden úgy mondanám, hogy gyáva. Ez teszi szolgalelkűvé. De ha elképzelni sem tudja mi az szabadnak lenni akkor esélye sincs rá.

    .
    Olyan ez mint a sas repülése. Kifeszített szárnyakkal lebeg az égben 10 000 méteren.
    .
    Nézik a földről azt mondják, igen milyen jó is neki olyan szabadon száll az égben, bár én is olyan szabadon szárnyalhatnék.

    Erre közlöm vele, hogy 10 000 méteren -35 Celsius fok van , és oxigén majdnem semmi, odaadom a jó erős távcsövem és látja, hogy a sas megállás nélkül dolgozik küzd az erős fagyos szélben, szüntelenül egyensúlyoz a szárnyával fartollaival, mert egy hiba és kizuhan az égből, hogy a kifeszített szárnyán tartani magát egész nap olyan mintha egy ember a gyűrűn vízszintesen kifeszített karokkal tartaná egész testsúlyát napi 24 óra hosszat amikor 20 másodperc is sok ebből, nos akkor meglepve visszaadja a szuper távcsövemet és csak annyit mond, “jaaa, nem is gondoltam volna”.

    Na itt a baj. Akkor már nem is kell a szabadság, gyerünk vissza a pocsolyába dagonyázni.
    .
    Mi kint vagyunk szabadok mint a sas, néznek minket és nem értik mi az és mivel jár szárnyalni, repülni szabadon. Könnyű nekünk. Mondják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  31. Az én gyerekem nem megy aznap iskolába. Végighallgattam a barackfa című dalt, ezúton követem meg ByeAlexet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  32. Ez a nóta szánalmasabb, mint az alaptörvény asztala. Ezen már az sem segíthet, ha betiltanák.
    Ez annyira szánalmas, hogy a kocsmában sem fogják énekelni úgy 20 év múlva, mint mi anno a hej te bunkócskát!
    Ez nagyon nagy öngól. Attól jobban nem áshat alá semmi egy rendszert, mint amikor a gyerekek csak viccnek tartják az egészet és kiröhögik. A megalkuvó gyáva tanárokat be lehetett húzni a csőbe, meg még a tanárok tanárait is, sőt az ő főnökeiket a rektorokat is, de evvel az egy dallal a bohóc kategóriába tolták magát a rezsimet is, meg annak főnökét is a csútit.
    Amikor így torlódnak a röhejesebbnél röhejesebb dolgok, mint ez az izé, meg a csútiért mondott mise, az mindig bizalomra ad okot. Ebből a miséből már biztosan születtek viccek, -mostanában nem voltam kocsmában- mert ha egy ilyen magas labdát nem csap le a pesti nép, akkor jobb, ha vesz egy ásdelmagad felszerelést és elássa magát, amihez immáron joga is lesz.
    Egyszóval ez annyira ramaty egy mű, hogy ha betiltanák, akkor sem hozna lázba senkit, akkor sem lenne senkinek ingerenciája azt végig hallgatni.
    Onnan tudom mit nem szabad megtiltani, mert úgy jó tíz évvel ezelőtt a bátyám kislánya egy jó félórán keresztül a kistehenet nyomatta, amitől herótom lett és megkértem szépen, ezt hagyja abba. Onnantól három napig amíg nálam volt egyfolytában az ment, pedig már szegény gyerek is unta, de a bosszantásomért nem nagy ár egy kis szenvedés.
    Most meghallgatom megint a kistehenet, megnézem a bontott csirke reklámot, mert azok sem sokkal jobbak, de nem kötelező kategória. Na jó a kistehén jobb. Meg a bontott csirke!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  33. Orbán a dolgozók által megtermelt javak nagyobb részét elosztja a támogatói közt. Mondjuk 100 százalék közösen megtermelt javak 70 százalékát oda adja az Őt támogató népesség 50 százalékának. S már biztos is részére az örökös kormányzás. Ez ellen nincs ellenszer. Az Őt támogatóknak állandó és feltétel nélküli védelmet ad. Nincs kritika a táborán belül senki ellen , még nagy hiba esetén sem. Tehát, ha hibázik valaki annak nincs következménye. Ez a másik fontos ismérv, ami ellen ugyancsak nincs ellenszer. Na akkor merre tovább, mit hoz a jövő? Az idő az, aminek támadása ellen Orbán sem tud semmit sem tenni. Egyszer lejár az ideje, aztán nagy kérdés szétesik-e a pártja, vagy van a háttérben egy a többieknél kimagaslóan erősebb figura aki belép és viszi tovább a hatalom technikailag jól bevált rendszert. Várni kell, türelemmel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  34. @eagle. Amikor Kertész Ákos emlékezetes írását, amiért a nemtelen támadásokat kapta és később vissza is vont ( nem kellett volna, mert a tény-tény),részben amiatt kapta, mert többes szám harmadik személyben írta.Ők, nem én. És baloldali barátai is azt vetették szemére,elegánsabb lett volna a “mi”.Még ha személy szerint a gyávaság rá nem is vonatkozik.
    Ebből az írásból is azt érzem, hogy vagyunk mi, a bátrak, akik megmondják a tutit, de az átlag magyarnak ” fogalma sincs róla mi az a szabadság, mi az a demokrácia és milyen kötelezettségekkel jár”. És ” Én röviden úgy mondanám, hogy gyáva. Ez teszi szolgalelkűvé. De ha elképzelni sem tudja mi az szabadnak lenni akkor esélye sincs rá.” Hát sajnos ilyen csökött fantáziájúak vagyunk. ( A sast most hagyjuk, fölmegy- e tízezerre).
    Az egész íráson átsüt a mélységes lenézés: Mi megcsináltuk, ti fölfogni sem tudjátok, mi a szabadság: “Na itt a baj. Akkor már nem is kell a szabadság, gyerünk vissza a pocsolyába dagonyázni.”

    Az élet ennél bonyolultabb,nem egy ismerősöm van aki, az idős szüleit nem tudja itt hagyni, sőt , mást ne említsek, Konrád Györgynek is felkínálták a békés elvonulás lehetőségét és kalandványból itthon maradt. És még sokan mások. Tehát azt kapásból visszautasítom, hogy aki itt maradt, az önálló, szuverén gondolkodásra képtelen zombi lenne, miként azt is hogy aki elment, annak bérlete van a Hall of Famre.
    No megyek dagonyázni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  35. Szolid 2o13.o6.o2.

    Hát igen, megint egy jó kritika Bartus úrtól! Nem lehet itt mellé-beszélni Rákosi Mátyás köztünk van a teljes apparátusával.Ellenzék sehol! Talán kezdjük szolmizálni az összefogás dalát?A “talpaink egymásra lépnek” nagyon elgondolkoztatott engem is , még próbálgattam lerajzolni is, hátha rájövök valamire amit a Káma Szutra sem tud! De nem sikerült Tán a szerző hölgy mégis tapasztalt ilyesmit?Nekik nincs lehetetlen.!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  36. Ragalyos lett a notazasi kedv
    http://www.youtube.com/watch?v=D6ig1uNCFEI&feature=youtu.be

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  37. http://webhir.com/
    3 napig net nélkül lesz Magyarország
    Ki tud valamit róla???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  38. bumburi
    Itt a teljes hír és egy komment alatta:
    .
    “3 napig net nélkül lesz egész Magyarország!
    .
    2 hét múlva, azaz 15. elvágják egész Magyarország internet hozzáférését, ugyanis több új szuperszámítógépet állítanak csatasorba. A mostani főszerverek elavultak, és az utóbbi években milliárdokat kellet javításokra költeni. Az új szuperszámítógépek négyszer olyan gyorsak lesznek mint a mostaniak, és 2010-es modellek lesznek. A jövő elkezdődött, számolt be a webhir.com -nak a Nemzeti Internet Fejlesztési Hivatal. Elképzelhetőnek tartják, hogy szombat estére lesz már egy kevés internet, de alacsony sávszélességgel csak.”
    http://webhir.com/670_net-nelkul-magyarorszag.html
    .
    A kommentek közül az egyik:
    “Ebben az a legszebb, hogy nincs is Nemzeti Internet Fejlesztési Hivatal :)
    A szerverközpontokban pedig folyamatosan cseréik a szervereket, amik semmiféle leállással nem járnak. Ezt az oldalt inkább ÁlHír.com-ra kellene átkereszteni.”
    .
    Figyelmesen olvasva a hír nem is hír, hanem álhír.:
    “2 hét múlva, azaz 15. elvágják egész Magyarország internet hozzáférését” és így tovább…
    .
    Mikor, melyik két hét múlva, melyik hónap 15., hogyan vágják el, ollóval? stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  39. Eldrad /2013. június 2. vasárnap 13:17/, nincs még egy törvényhozás Európában, ami így működne, mint a mostani nálunk, ezért kérlek, ne adj ötleteket ennek a bagázsnak!
    *
    T. Admin (ma, 15:54), igaza van, erről van szó. A szolgalelkűségről. Láttam olyan képeket, amelyeken olyanok hajlongtak ov-nak, ov előtt, akik sokszorosan többet tettek, teljesítettek, mint ov valaha is tenni, teljesíteni fog. (Nem a rombolására gondolok, abban eminens.) Borzalmas látvány volt.

    Hoffmann Rózsát kiröhögték a diákok, most erre azt mondja, hogy politikai támogatást kaptak (engedte sejtetni, honnan), arra nem is gondolt, hogy a diákok, akik ellene, a módszereik ellen tüntettek, még nem szervilisek, még gondolkodnak, még őszinték. Mert ő is szolgalelkű, csak épp hatalom van a kezében ov kegyelméből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. Tapis32, lehet, hogy a barackfa-nóta költője is – Hozzád hasonlóan – ráült a tojásra, úgy költötte azt a borzalmat. Csak az ő tojása a Tieddel ellentétben záp volt, azért lett olyan szörnyű a nótája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  41. Drága Bartus Úr! A föld szíve bizony dobban! Emlékszik még arra a nótára, hogy “dobban a föld szíve, ébred a nép, új utat érez a lába, ha lép” Hát ez a szomorú, hogy még lopni sem tudnak rendesen. És főleg honnan! Lesz itt még “Orbánnacionálé” is az Internacionálé szókincsének feldolgozásával is! Hát ennyit tudnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. Most néztem meg: Alkotmányos vörös terror.(A 2011-es alkotmány bukása) http://www.youtube.com
    Tanulságos…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  43. “Én nem kérek számon a külhoni magyaroktól semmit. Javaslok. Ez nagy különbség. Nem gondolom, hogy bárki vagy bármi fekete vagy fehér lenne. Engem felbosszantott ez az írás, mert nem segít.’

    Ugyan! Felesleges ezen az íráson bosszankodni! Csak az igazat írja. Azt szokták mondani, hogy “Bartus Amerikából könnyen ordibál idefelé” Valóban? Amit ír, AZ látszik onnan, és így segít nekünk látni. (vagyunk néhányan, akik azért enélkül is látunk, csak jó olvasni, és jó érezni, hogy hasonlóan gondolkodunk.

    ” És mert végtelenül leegyszerűsítőnek és gőgösnek tartom, hogy majd kizárólag a külföldön nevelkedett, Kongresszusi Könytárban olvasó fiatalok őrzik meg a kultúránkat, vagy legalább a hírét. Az a jó, ha ők is. Mi is. Együtt.
    Érték mindenhol van. Még itthon is.”

    Hogyne! Érték van, csak azt az értéket pont most tapossák a földbe, és itthon csak néz mindenki bambán, vagy segít taposni.
    Lehet, hogy mégis a Kongresszusi Könyvtárban nevelkedett fiatalok mutatják meg MAJD, mi VOLT itt az érték, mert az itteniek már nem látják és nem tanulhatják? (Tisztelet a kevésszámú kivételnek, aki otthon csendben előveszi azokat a könyveket, kinyitja a számítógépen azokat az oldalakt, ahol megtalálható lesz. Ha…..)

    ” Lehet, hogy ez önsajnálat, de a megítélésből, lekicsinylésből már nem tudunk előre jutni. Erősségek felismerésére és cselekvésre van szükség szerintem. Kikeseregtük és kritizáltuk magunkat bőven. Azt látjuk, hova nem lehet lépni. A kérdés az, hova igen!”

    Tévedés, nem krtitzáltuk ki magunkat. Ha másképp volna, akkor nem kellene folyamatosan még mindig kritizálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  44. Tisztelt Bartus Úr!
    Vinnyogtam a röhögéstől, amikor a testi szükségleteket ecsetelte. Hiányozni fog nyáron. Nem lehetne havi egy írást? Na-a-a.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  45. Sajnos minket a hinuszunk is arra biztat, hogy sorsdöntő kérdéseinkben várjuk valakitől a tutit. Oldja csak meg helyettünk, addig mi énekelünk. De ez se így van. Amióta vannak rosszabb és jobb magyarok, azóta az utóbbiak lobogtatják a nemzeti színt és ők éneklik magukat mutogatva a himnuszt, ahol csak lehet. Azóta ezen a téren is visszafogottabb vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  46. Philip Marlowe
    2013. június 2. vasárnap
    17:47

    Magyarország nem zombikból és életrevalókból, nem kivándoroltakból és otthon maradtakból áll hanem tízmillió emberből akiknek az országa a megsemmisülés felé tart és képtelenek változtatni, sőt az elmúlt húsz év alatt hátraléptek. Ezen semmilyen sértődöttség nem segít. Az sem ha a mi dolgunkat ti onnan könnyűnek tituláljátok.
    .
    “Az egész íráson átsüt a mélységes lenézés: Mi megcsináltuk, ti fölfogni sem tudjátok, mi a szabadság:”
    .
    Mi nem csináltunk semmit csak kijöttünk, alkalmazkodtunk és fegyelmezetten elviseljük a szabadság kötelezettségeit.
    .
    Én Magyarországon születtem de igen sok országban éltem dolgoztam. Eltekintve a kultúrsokktól, nagyon hamar akklimatizálódtam mindenütt és hamar megértettem az ottani életet. Ezt nem mondhatom el a saját hazámról.
    .
    Otthon nem értettem semmit a saját hazámban. Nem tudtam soha, kinek mennyi borravalót adjak, kit hogy kell megvesztegetnem, ki hol vág át a hentestől a taxisofőrig, és még büszke is rá, ez olyan sikkes, ez a boldogulás titka. Hogy egy rohadt árucikkért aminek az árát kifizetem is tartja a markát az eladó a borravalóért aztán rám sózza a szart amit már hárman visszavittek és ha én viszem vissza nekem is kicseréli jó borravalóért. Azért adja el a szart hiszen abból él,.
    .
    Ha orvoshoz megyek azért persze fizetni kell az orvosnak háladíjat, ha megkérdem mennyibe kerül, “én nem mondok árat ” de ha nem sikerül eltalálnom, megnézhetem magam. Egymással versenyezteti a kiszolgáltatott betegeket, hogy túllicitálják egymást, kivesz a szekrényéből beszerezhetetlen külföldi gyógyszert egy éves lejárt szavatossággal és eladja. Meddig írjam?
    .
    Saját szememmel láttam az Átrium hotel Old Timer éttermében, hogy a pincér amikor tolta ki az ételeket, a paraván mögött a kanyarban egyszerűen leette a díszítő finomságokat tányér tetejéről. A Hilton éttermében ahol nem is sejtették, hogy tudok magyarul az egyik pincér odaszól a másiknak, hogy ” hova a …a ment a Józsi, gyertek már fel kell szolgálni ezeknek. ”
    .
    De egy kultúrsokk sem volt akkora mint amikor a Ferihegyi repülőtéren ahol becsekkoltam 8 barátomat, a jegykezelő pasi nyíltan kimondta, hogy ezért bizony borravalót kér.
    .
    Mondd, te azt hiszed ezt túl tudja élni egy nemzet, plusz még idegengyűlölettel, antiszemitizmussal, rasszizmussal fűszerezve. Lehetetlen.
    .
    Hogy az otthon maradtak milyen szuverén gondolkodásra képesek individuálisan és hányan az vitatható de abban közegben minden elvész..
    .
    És igen is dagonyázik. Gyenge, nem tervez, mindent félbehagy, semmit nem visz végbe és bárki aki oda születik és képes, tehetséges ember és idejében nem menekül el az el fog merülni az iszapban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  47. u.i.

    Daru 9000 méter, néhány fajtája vándormadár átrepülnek a Himalája felett, Szirti sas 9-10 000 m, abból a magasságból levadássza őket.

    Condor 11 000 m, amikor nemrég megszökött egy a Londoni állatkertből azonnal riadóztatták a reptereket és repülőket mert rövid időn belül fent van 11 000 méteren és veszélyt jelent a repülőkre, ha nem a saját környezetében repül.

    Itt vannak sasok de csak nagyon magas több ezer méteres hegyekről lehet megfigyelni őket, állványos komputervezérelt szuper távcsővel. Az adataim helyesek voltak. Csak akkor jönnek le földközelbe ha döghúst találnak vagy zsákmányt akar levadászni, bár a hosszú szárnyai miatt csak széles sík területen tud vadászni, az erdős részek fölé nem megy, vagy inkább más nagytestű madarat ejt zsákmányul a levegőben ahol akadálytalanul mozog, pl. daru, hattyú stb. Van itt minden bőven.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  48. De jo! Isteni! olyan jot nevettem, koszonom szepen.
    /……. de! elnezest kerek azoktol, akiknek nem nevetseges es ezt elviselni kenytelenek/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  49. Eagle
    Tökéletesen leírtad az országra jellemzőket! Akik ezt nem látják,vagy tagadják,azok a 300FT miatt szavazók sokasága.
    Pedig volt egy politikus,aki elmondta ezeket: nem adunk,és nem kérünk számlát,nem jelentjük be a dolgozókat,ott csalunk ahol akarunk,és még sikknek is tartjuk ezeket..
    Kicsinálták. Az őszinteségért.Pedig ez (is) lesz a vesztünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  50. @Eagle

    Ps. Gondolhattam volna, hogy a sasokról mindent tudsz:-)

    A többiről majd még ejtek szót.Most irány a dagonya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos