Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Van élet az Orbán-rendszeren kívül 2013. június 1. szombat 18:27

  • Hozzászólások(138)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Van élet az Orbán-rendszeren kívül

Visszafelé forog az idő ólmos kereke. Június 4-én minden iskolásnak egyszerre, egy időben el kell énekelni Magyarországon a „Nemzeti Összetartozás Dalát”. A mi időnkben az amuri partizánokról szólt a dal, most Trianonról. Hazugság mindkettő. Magyarország nem tett le arról, hogy butítsa az ifjúságot. Nem hagyják békén szerencsétlen gyerekeket, akik eddig a településük saját iskolájába járhattak, de miután minden iskolát elvett az ellenforradalom az önkormányzatoktól és államosították őket, már nem saját iskolájukban tanulnak, hanem a megszállók rájuk erőltetett janicsárképzőjébe járnak. Elugrani sem tudnak a “Nemzeti Összetartozás Dala” elől.

Ezért történt az államosítás, megszállták, elfoglalták az iskolákat, felszámolták az önállóságukat, hogy parancsolhassanak nekik, és totális kontroll alatt tartsák az emberek gondolkodását. Minden iskolának, mindenhol, ugyanúgy és ugyanazt kell tanítania, ami az ókori Görögországhoz képest is visszalépés. Ez az agymosás totális diktatúrák sajátja. Ezért, ha tetszik, ha nem, el kell énekelni a „Nemzeti Összetartozás Dalát”, mert aki nem énekelteti el a gyerekekkel, azt az állásából kirúgják. A nyolcvanas évek Magyarországán ennél már nagyobb szabadság volt, a képmutató katolikus inkvizitor szemlélethez képest a kádári kommunisták felvilágosult elmék voltak. Ha tehetné, akkor ez a nyilas Rétvári gyerek máglyákat állítana. Pedig akkor még orosz megszállás volt. Most ünnepelte 50. születésnapját Bástya elvtárs, aki Mussolini duce is egyszemélyben. Ő követelte az oroszok kivonulását, ezek szerint azért, hogy a kommunista diktatúrát egy katolikus-fasiszta diktatúrával váltsa fel.

Egy fideszes államtitkár felesége írta a csodálatos dal szövegét, aki – a hírek szerint – Orbán vezérünk dalos pacsirtája. Ez az alapvető indok, amiért minden magyar gyereknek énekelnie kell ezt a sült baromságot. Tartanak a vezérek ilyen pacsirtákat. Az ízlésromboló szöveget érteni sem lehet, nagy bajba kerül a tanár, ha meg kell magyarázni. Azt mégsem mondhatja, hogy ezt egy tehetségtelen idióta írta, aki a vezér dalos pacsirtája, akinek vidéki alpolgármester férjéből államtitkárt is csinált a vezér, amint az a legsablonosabb kabarétréfákban szokás. Az államtitkár mint a hülye férj. Az amerikai haverom, akinek magyar zsidó apja van, vág az esze, de ő már nem beszél magyarul, azonnal azt kérdezi: “Ez a nő a szeretője?”

Ez a szöveg: „Álmodtam egy barackfáról, ami alatt mindenki táncol. / Veled álltam egy hatalmas körben, a puha fűben, egy harmatos réten. / A kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek, / szemünkben a boldogság fénye ég. // Állj be te is a körbe! Táncolj, ahogy hajt a véred, / érezd, hogy a föld szíve dobban veled, / mert mind egyek vagyunk! // Érik már a barack, áldott föld gyümölcse!”

Érik a barack, meg a süket feje annak, aki írta. Barackfa alatt nem lehet táncolni, baracktól csak fingani lehet, jó nagyokat, miközben “szemünkben a boldogságság fénye ég”. A boldogság nem ég a szemünkben, hanem ragyog, égni akkor szokott, amikor kötőhártya-gyulladásunk van. Nem tudjuk, hogy a szerzőnő milyen a barackfa alatt, amikor a szeme ég, de a magyar nyelvet nem ismeri. “Talpaink egymásra lépnek”, szól a dal, de hogyan? Ez milyen figura? A Káma-Szutra hányadik oldalán található? Ezt a kereszténydemokraták szokták tudni. Az egyik hanyatt van, égbe tartott lábakkal, és a másik a talpára lép, mint a cirkuszban, és aztán? Eközben szegény”föld szíve dobban”, ami azért nehéz, mert nincs neki szíve, hacsak nem szeizmikus jelenségekről beszélünk.

Lehet, hogy a vezér szíve dobban, „mert egyek vagyunk”. Ennek már van értelme, egyek vagytok, egyesültetek a barackfa alatt, „puha fűben, harmatos réten”. Vannak ennek szépségei ötvenév felett. De mi köze ennek a pajzán nótának az egyébként igazságos ítéletet tartalmazó Trianonhoz és a még ártatlan gyerekekhez, a hittanos pedofílián kívül? És ez ellen a kultúrarombolás, ízléstelenség és nevetséges giccs ellen senki nem tiltakozik. Egyszer még nagyon fogja szégyellni magát ez az ország, hogy ezt megengedte.

Amikor a kislányom ezt Amerikában meghallotta, önfeledten, szívből felröhögött. Ez a külvilág ítélete Magyarország felett. A gyerekek kiröhögik. Ekkor értettem meg, hogy milyen szimbolikus jelentése van annak, hogy a német gyerekek röhögnek Orbánon. A gyerekek szája által ítéltetik meg. Annál megalázóbb nincs, amikor a gyerekek kinevetnek valakit. Bástya elvtársnak ez az igazi születésnapi ajándéka, és ez ki is fejez mindent arról, hogy ez a szönyűségessé és primitívvé vált, elaljasodott pali hova jutott. Pedig a mi kislányunk rendes magyar nemzeti nevelést kap, kívülről fújja, hogy “Petőfi Sándor/ gatyába táncol”. A kedvence az, hogy “Éljen a Forradalmi, Munkás, És Paraszt Kormány!” Ha ismerősök jönnek Magyarországról, eldicsekszik vele, milyen “papa-szókat” tud: “fasiszta, náci, katolikus, Vatikán, Orbán-rendszer, diktatúra”. Mondtam neki, hogy minden fontosat tud, amit Magyarországról tudni kell. Többet tud, mint Bajnai, és az egész ellenzék együttvéve.

Annyira szeretném, ha egyszer találkozna Hoffmann Rózsával és Balog Zoltánnal, és beleröhögne a képükbe azzal a vigyorral, amikor a Barackfát meghallotta. Ezekkel a magyar gyerekekkel ezek nem tudnak mit kezdeni. Ezek szabad világban nőnek fel. Ezeknek a CNN nem egy fikció, kisgyerekkoruktól kezdve abba az épületbe jártak könyveket olvasni, amelyikben a CNN működik. Az iskolájukban jobban felszerelt tévé van, mint az ATV. Barátnőjük anyja a CBS szerkesztője, a házukba járnak playdate-re. Ezek a Grand Canyon-ba mennek osztálykirándulásra. Naponta ott járnak, ahol az amerikai filmek játszódnak. Ismerik a Broadway-n játszott darabokat. Ezek tudják, hogy Tom Hanks a hét minden napján játszik a 44. utcában, és meg akarják nézni a Lucky Guy-t.  Al Pacino-t megvárják a színészbejárónál és autogramot kapnak tőle. Ezek a gyerekek minden évben élőben nézik a US Open-t. Rebecca az elmúlt néhány évben háromszor látta élőben a brazil labdarúgó-válogatottat a Metlife Stadionban, amely tíz percre van tőlünk. Nekünk nem kellett stadiont építtetnünk a házunk mellé, itt van. Nem egyszer járt a Capitoliumban. A Central Parkba jár biciklizni és szánkózni. Ezek kiröhögik őket. Ezeknek a Hoffmann Rózsa egy vicc. És velük van tele a külvilág.

Számomra ez a szívből jövő röhögés az élet legszebb ajándéka. Ezek a gyerekek ennek a nemzetnek a reménységei New Yorkban, Londonban, Berlinben, Párizsban és Sydneyben. Ha száz év múlva valamiért még hallani fognak arról, hogy magyarok is vannak a világon, az miattuk lesz. Ők kompatibilisek a világgal.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (96 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +136 ( 162 szavazatból)
Bartus László: Van élet az Orbán-rendszeren kívül , 4.8 out of 5 based on 96 ratings

  • Hozzászólások(138)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

138 Reader’s Comments

  1. @bumburi

    Csak a felszínt írtam le, egy kevés ízelítő a hétköznapi kisember szemével, de bizony ez is jellemzi az állapotokat.
    .
    Dolgoztam szinkrontolmácsként üzleti és egyéb magas vonalon. Nos az ottani tapasztalataimat nem írhatom le sőt még a véleményemet sem, a szakmai titoktartás kötelez, de csak annyit mondhatok, hogy nincs jövő. Egyszerűen nincs jövő, ennek az országnak nem is lesz akkor sem ha az Orbán klán kipusztul mindaddig amíg az egész magyarság úgy ahogyan van szemléletet nem vált.
    .

    Amikor fiatalon munkát kezdtem a kollégák rám szóltak, ” te ne hajtsd már annyira magad , figyelj, mit ugrálsz te,” nehogy már a végén tőlük is elvárják a magasabb teljesítményt látván, hogy egy kezdő is hozza a magasabb munkaszínvonalat.
    Amikor valamit ügyesen jól megcsináltam, ” te figyusz, mi van veled, neked nem tetszik ahogy mi csináljuk?” A végén verést is kaptam.

    .

    A másik irodában egy kis klikk összeállt és mindig valamelyik saját tagjukat szavazták meg többséggel az év kiváló dolgozójának, minden évben mást és a jó kis jutalmat egyenlően elosztották maguk között, a jól dolgozó, jutalmat érdemlő kollégát kihagyták mindenből, de minden munkát odapasszoltak neki és jó ha el nem verték ha elvégezte mint engem. Most ugyan mit gondoljak erről az országról ahol a fiatal éveim így kellett leélnem?
    .
    A magyarságot és a magyarországi életet így foglalnám össze.
    .
    Fegyelmezetlenség, önfegyelem és önuralom önirányítás hiánya.

    Erkölcstelenség, potyalesés.

    Figyelmetlenség, tapintat hiánya, udvariatlanság.
    .
    Nem hatékony a munkavégzés , bár van aki rengeteget gürcöl de azt kihasználják.

    Amit tud másra hárít. Szervezetlen, átgondolatlan,.
    .

    Rugalmatlan, nehezen alkalmazkodik, nem fogékony, nem tanulékony, de nagyok az elvárások. Nincs szeme az igazán fontos dolgokhoz, nem ott spórol ahol kell, nem tud bánni a pénzzel, elszórja és ott spórol ahol nem szabadna.
    .
    Indokolatlan rosszindulat, indokolatlan büszkeség és magabiztosság. Szívesen árt indulatból még akkor is ha semmi haszna nincs belőle.
    .
    Indokolatlan érzékenység, rátartiság sértődékenység.
    .
    Tolerancia, empátiahiánya.

    Nézd ezt a mentalitást, gondolkodásmódot. Most halt meg egy Erőss nevű hegymászó, a csapatfőnök szerint két liter vízen múlott az élete, kiszáradt, mert kevés vizet vitt magával, hogy ne kelljen cipekednie.

    Te érted ezt???? Pont a vízzel spórol, megint ott ahol nem szabadna??? Hiszen vihet akármennyit a víz az fogy egyre kevesebb terhet kell cipelnie, pont mire fárad a víz is fogy és könnyebbedik. Az a két liter plusz, két kiló, egy fél nap múlva már nem lett volna. Amellett műlába volt elvesztette az előző mászásnál, lefagyott amputálták és elindult műlábbal. Honnan ez az irreális magabiztosság. Hát csoda ha meghalt??? De magával vitte a sírba egy fiatal társát aki visszafordult az ereszkedésből, hogy a haldokló Erősst mentse.
    .
    Hidd el @buburi mind ilyenek, legénykednek és kivéreznek.
    Most mond meg , hogyan tudunk mi segíteni amikor csak annyit látnak az életünkből, hogy nekünk könnyű. Könnyű egy frászt. Nagyon nehéz itt is.
    .
    Azt hiszem Bartusnak lesz igaza,
    .
    “Számomra ez a szívből jövő röhögés az élet legszebb ajándéka. Ezek a gyerekek ennek a nemzetnek a reménységei New Yorkban, Londonban, Berlinben, Párizsban és Sydneyben. Ha száz év múlva valamiért még hallani fognak arról, hogy magyarok is vannak a világon, az miattuk lesz. Ők kompatibilisek a világgal.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (39 szavazatból)
  2. Elírtam a neved egy helyen, bocs. Túl gyorsan gépelek nem bírja követni a gép, néha nagybetűre sem vált át ha nyomom a shift et.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  3. Eagle
    2013. június 2. vasárnap
    16:52

    Ez nagyon igaz, ez nagyon találó volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  4. Eagle! Most mar értem, hogy miért az «eagle» nicket valasztottad. Nagyon jo a megközelitésed.
    .
    «Tolerancia, empátiahiánya.»
    .
    Ez az alap. A hegymaszoval kapcsolatban én is erre gondoltam elöször, nagyon jol megfogalmaztad, bar a pontos történteket nem ismerem.

    .
    Bar az altalanositasok mindig sematikusak, néha szükségesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  5. “Van élet az Orbán – rendszeren kívül”. Pontosítanám. Csak az az élet ami azon kívül van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  6. Eagle
    A gondolkodásunk megegyezik.A megállapítások elkeserítőek,de teljesen fedik a mentalitást.A gyerekem ugyanezt mondja, ezért ment ki Ő is,mert elviselhetetlen volt számára + még a munkáját sem becsülték.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  7. @bumburi

    Sok sikert kívánok neki. Ha reálisan illúziók nélkül látja ami otthon megy, azaz képes tisztán látni akkor nem kell érte aggódni bárhol megállja a helyét.

    .
    Bocs de nem vagyok végül is ezzel tisztába, kékre váltott a nicked. Mi is ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  8. Eagle
    Fogalmam nincs miért lett kék.
    A “gyerek” talpraesett, nem féltem.Az alapokat megkapta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  9. bumburi
    Ha nem direkt tetted, akkor a Website-ból töröld ki, ami belekeveredett és visszafeketülsz.
    Akiknek önálló weboldaluk van, azok kékek, és ha a LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK-nál a névre klikkelsz, a WEB-oldal jön fel (ha nem csak kékülni akart, van aki az AN nevét írta be), ha a cikk címére akkor a hozzászólás.
    Üdv Szenzor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  10. Szenzor
    Kösz a tanácsot.Megnéztem, de nem lettem okosabb.Melyik Website-ból töröljem ki ami belekeveredett?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  11. @Sensor

    Ha bumburi kék nickjére ráhúzom a cursort akkor az eagle.com ot jelzi, új tab ból nyitná is, ha ráklikkelek akkor nemnyit semmilyen oldalt, server error.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  12. Eagle
    A Farkasházy féle cikknél fekete vagyok.Valami hiba,szerintem nem probléma,csak érdekes…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  13. O.K. köszi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  14. Bumburi

    Legalul az Írja meg a véleményét (ahol kommentelünk)
    Name és Mail alatt van a Website . Oda valamit beírtál.
    Lehet, hogy véletlenül az Eagle nek szóló kommentedből a nevét.
    Töröld ki. ( a smittelés eleje, tudod, Ctrl C és Del

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  15. Eagle
    08:17
    .
    Tökéletes a meglátásod és jellemzésed! Sajnos ezzel én is szembesültem számtalanszor. Kinti barátaimmal beszélgetve (országoktól független), zömmel ugyan ilyeneknek írnak le minket magyarokat. Szokták is mondani, hogy én biztos nem magyar vagyok. Hát, ami azt illeti, már én is bizonytalan vagyok benne.
    Minden esetre nem egy kedvező vélemény rólunk. Ehhez még hozzáadjuk a pávatáncos degenerált politikáját, az állandó suttyó kirohanásait, akkor az eddigi kialakult vélemények csak fokozódnak kárunkra.
    A békamenetes birkanyájról, születésnapi hálaadó Istentiszteletről, Rozi néni csuhajjáról, Merkel asszonynak megírt kezit-csókolomos levélről, szőkeferis
    kötelességtudatról, nem utolsó sorban az értelmi képesség színvonaláról
    nem is beszélve!
    Így összességében tökéletes látlelete az átlag magyarságnak! Sajnos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  16. Szenzor
    Köszi! Tényleg beírtam Eagle nevét. ( kapkodok állandóan!!!) Még egyszer köszönöm!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  17. bumburi
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  18. Eagle
    2013. június 3. hétfő
    02:39
    Tényleg nagyon jól leírtad a magyar mentalitást. Igaza van Bumburinak. Sajnos én is úgy vagyok mindig, hogy nem tudom mennyi borravalót adjak, adjak-e? Én érzem kínban magam. Itt élek 50 éve, a régi rendszerben megszokhattam volna. Úgy látszik genetikailag nem vagyok erre a rendszerre beállítva.Volt, hogy adtam és nem használt. Borzasztó. A magánorvos zsebre teszi a pénzt és számla nuku.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  19. http://www.youtube.com/watch?v=-LEEi16AjWo&feature=youtu.be
    Molnár Csaba – 2013.06.03. – Sajtótájékoztató – A házadat akarja Orbán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  20. Eagle
    “A másik irodában egy kis klikk összeállt és mindig valamelyik saját tagjukat szavazták meg többséggel az év kiváló dolgozójának, minden évben mást és a jó kis jutalmat egyenlően elosztották maguk között, a jól dolgozó, jutalmat érdemlő kollégát kihagyták mindenből, de minden munkát odapasszoltak neki és jó ha el nem verték ha elvégezte mint engem. Most ugyan mit gondoljak erről az országról ahol a fiatal éveim így kellett leélnem?”
    Igen, így zajlott és zajlik itt az élet. Rohadt egy ország. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  21. gets
    Meg szeretnélek arra kérni, hogy a Nyári szünet I-hez rakd fel a további új információkat, ha lehet.
    Köszi. És most elolvasom amit ide raktál fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  22. Tényleg nehéz időket élünk,,itt mindenki egymás farkasa.Ahogy ki nyitod a szádat,rögtön le torkolnak,ez egy beteg társadalom,sőt még arra is vetemednek,hogy mindennek le hordjanak

    Nagy a félelem és teljesen az apátia uralja az embereket,ha ez így marad 2014-be nagyon sok időre meg lesz pecsételve a sorsa ennek a nemzetnek.Itt tényleg csak a MINDEN HATÓ be avatkozására lesz szükség.
    Ahogy mondják az Amerikaiak ISTEN óvja ezt a nemzetett!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  23. Szép hazánkban a munkahelyen rendesen dolgozó embert általában utálták a kollégák.A szomszédok azt látják,hogy valaki szorgalmas és viszi valamire,azon törik a fejüket,hogyan akadályozhatnák meg gyarapodását.A bátyám aki Amerikában élt nem értette miért nem az keres többet aki rendesen dolgozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  24. @Eagle 8:17

    Elakadt a lélegzetem amikor saját gondolataimat láttam formába (betűbe)öntve.
    Én itthon ugyan kesergek ezen, de így írott formában és kinn a világhálón olvasva
    egyszerűen TRAGIKUS!!!!
    Próbálok hatni a környezetemre hogy változzon ez a mentalitás, de csak kinevetnek (jó esetben).
    És….akiknek főleg sajátja ez a sok rossz tulajdonság, az huszon-harmincon éves kor osztály. TISZTELET a kivételnek!!!

    A cikkben írt katolikus-fasiszta diktatúra így egyben furcsán hangzik, de sajnos
    helyes meglátásnak kell konstatálnom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  25. ” ISTEN óvja ezt a nemzetet”
    Hát, ha más nem akad…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  26. Igenis lehet táncolni a barackfa alatt. A törpék tudnak :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  27. Hàt, én is kacagtam, bàr màr kinôttem a gyermekkorból, és a feleségem is, amikor làtta, hogy röhögök, pedig nem igazàn ért magyarul.
    Bartus úr, egyszer úgy fogalmaztam, hogy a ‘90-es években magyar voltam Pàrizsban. Azóta viszont asszimilàlódtam, ami nem azt jelenti, hogy megszüntem magyarnak lenni, csak igazodtam a befogadó orszàg mentalitàsàhoz, szokàsaihoz amik esetleg annak idején bosszantottak…..Ezért kompatibilisek az okos magyarok külföldön, de talàlkoztam olyannal is, aki 40 év alatt nem tanult még normàlisan franciàul, és ôszintén megmondva igen suttyó volt szegénykém….
    ***
    Eagle
    ez igen pontos….sajnos…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  28. Most làtom, hogy leokosoztam itt magam, elnézést….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. Eagle, hétfő, 8:17
    Kedves Eagle!
    Tisztelem a munkád és a “hajtást”, amit fiatal korodban (is?) csináltál. Amit leírsz az akkor tapasztalt munkamorálról, az nem általános. Én az 50-es évek végén, mérnökként egy K+E (R&D) intézetben kezdtem. Egy olyan fiatal csapatban, akiket érdekelt és izgatott a feladat, amit éppen kaptunk és ha valaki lazsált volna, bizony kinéztük volna magunk közül. Akkor is és később is a belső igényességünk volt a hajtóerő, amit részben a családunktól, részben az egyetemeinktől örököltünk meg. Az akkori idők politikai jelenéseit meg kiröhögtük. Igaz, hogy ennek a munkahelynek a legfelső főnöke egy nagyon okos zsidó ember volt, aki HAGYTA, hogy dolgozzunk, hogy alkossunk, hiszen azért tanultunk.
    Nem egy ilyen munkahely, munkaköri környezet volt. Később egyetemen tanítottam (műszaki területen). Ott is hagyta a főnök, hogy igyekezzek a magam támasztotta igények szerint a legjobbat kihozni, amire képes voltam.
    Lehet, hogy csak kivételes szerencsém volt? Nem hiszem és nem akarom elhinni, hogy az a lelombozó kép, amit Eagle leírt általános lett volna.
    Pedig a munkahelyeimen is voltak pártkatonák meg intrikusok, meg olyan kollégák is, akik még dolgozni is hajlandók voltak azért, hogy ne kelljen dolgozniuk, és voltak intrikák, igaztalan vádaskodások, amik mindenütt előfordulnak. Nem voltam soha, semmilyen pártnak tagja, de békén hagytak vele. Szeretném azt hinni, hogy valami hasonló mentalitással “építették az emberek a szocializmust”. Nem az ideológiáért, hanem azért, hogy TEGYENEK valamit.
    No és minden ideológiai elkötelezettség, vagy az ellenkezője ellenére sem volt a nép MEGOSZTOTT. Ez óriási különbség a mához képest.
    Mostanában filozofálok. Korral jár. Arra gondolok, hogy a “kommunizmus 40 éve” és annak a nevelése talán mégis hagyott meghatározó nyomot az emberekben. Nem volt SZABADSÁG és amikor a rendszerváltás után lehetőséget kapott rá ez a nép, NEM ÉLT VELE és az Orbán kormány azért volt képes elszalasztani azt az egész, hangsúlyozottan kivételes történelmi lehetőséget, amit kapott, mert ennek a megkeseredett népnek (amely nem jobb, de nem is rosszabb más népeknél) MA SINCS IGÉNYE A SZABADSÁGRA. Ebbe pedig könnyen belepusztulhat ez a nemzet, ha még van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Kedves Admin!
    A kislányok kinevetik, vagy kikacagják az olyasmiket, amikről velük kapcsolatban írsz. A Te kislányaid is és nem KIRÖHÖGIK. Az utóbbit a kocsmában szokták megtenni, amikor Józsi már annyit ivott, hogy elfelejti, hogy kerekes székkel jött és megpróbál két lábon hazamenni.
    Van a szavaknak hangulati tartalmuk is!
    Nem ismerem a kislányaid, de ismeretlenül sem hiszem el róluk, hogy bármit is kiröhögnek.
    A kacagásuk vagy kinevetésük is gyilkos lehet arra nézve, akit kinevetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. Az idő és a Duna vize keresztbe tett a barackfa nótának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Prezsbiter
    2013. június 4. kedd
    23:47

    Soha nem “hajtottam” , megvan a magam dinamikus munkatempója és nem dolgoztam olyan sokat ami stréberségre vagy helyezkedésre adott volna gyanút, egyszerűen csak elvégeztem a munkám.
    .
    De ez példa csak egy volt a sok közül, sajnos rengeteg hasonló eset van.

    De mint írtam azért sokan güriznek dolgoznak becsületesen , keményen , de ezeket kihasználják, arra lóra kell tenni amelyik a legjobban húz alapon.

    Ez a másik tragédia. Ezek az emberek kivándorolnak, vagy fiatalon meghalnak mint több kedves barátom és volt osztálytársaim akik 40 éves korukban szívhalált kaptak az embertelen túlterheléstől, a felelősségtől amit mindenki áthárított rájuk és az állandó munkahelyi fúrás áldozata lévén az ebből adódó stressztől.

    Igen neked kivételes szerencséd volt vagy az idő megszépíti az emlékeidet vagy csak otthon érzeted magad abban a légkörben és részese voltál a negatív dolgoknak is anélkül, hogy észrevetted volna és most visszatekintve a múltba sem látod másképpen.
    .
    Egyébként ezt valószínűnek tartom mert bár semmi szándékom arrogánsnak lenni és megbántani téged, ezért kérlek bocsáss meg ha annak tűnik amit most mondok, de habár a második hozzászólásodban Bartust címezted és ő fog neked válaszolni, azért megjegyezném, hogy valóban félrekalandozó lehet az emlékezőtehetséged ha ezt írod neki:

    ” A Te kislányaid is és nem KIRÖHÖGIK. Az utóbbit a kocsmában szokták megtenni, amikor Józsi már annyit ivott, hogy elfelejti, hogy kerekes székkel jött és megpróbál két lábon hazamenni.
    Van a szavaknak hangulati tartalmuk is!”
    .
    Miközben megfeledkezel róla, hogy csupán néhány perccel előbb egy nekem címzett hozzászólásodban ezt írtad:

    “Az akkori idők politikai jelenéseit meg kiröhögtük. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Kedves halandor, ugyan így jártam én is Németországban! Találkoztam “okos” magyarokkal és bizony sok bunkóval. Ami azért feltünt: a legbunkóbb is megtalálta a helyét, csinálta, amit tudott, haladt is egykicsit előre. Ezzel azt akarom mondani, milyen fontos az általános társadalmi környezet, ahova pottyan az ember.(Nem tejjel-mézzel folyó kánaánra gondolok, ez nálunk sincs, Nálatok sincs, sehol sincs) Ami viszont Magyarországon kialakult, az kétségbeejtő, ennek okát próbálom itt a cikkekből és kommentekből megfejteni, de nem nagyon sikerül. Hát olvasgatok tovább!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Kedves Eagle
    Nem vagyok híve annak, hogy a hozzászólók egymással levelezzenek, de most az egyszer kivételt kell tennem.
    1) A “hajtásról”. Számos példa volt és van ma is arra, hogy az emberek nem stréberségből, pénzért vagy karriervágyból hajtják magukat. Elég ha most az árvízi védekezésben résztvevőket említem? Hajtóerő lehet a cél, a dolog megvalósítása, amibe belekezdett az ember, és rengeteg más dolog is.
    2) A szavak hangulati tartalmáról meg annyit, hogy kikacagni valamit egy gyereknek azt jelentheti, hogy számára mulatságos a dolog, de ebben még semmi pejoratív tartalom nincs. Nem veszi komolyan és erre minden oka megvan.
    A “kiröhögést” már felnőtt, munkába állt fiatalokként alkalmaztuk. Bizony egyfajta elítélés is volt benne.
    Abban igazad van, hogy az évtizedekkel ezelőtti időkből inkább csak a szép emlékek maradtak meg, de az elfelejtetteket ma már olyan értelmetlen bántásoknak tekintem, amelyekre akkor sem igen volt érdemes szót vesztegetni. Sajnos ma is sok ilyen van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. bruckenbacker kapitány

    Nekiment a DK Bajnai Gordonnak – 12:25
    Nyílt levélben nekiment Bajnai Gordonnak Vadai Ágnes. A DK politikusa érdemi választ vár arra, egyetért-e a volt miniszterelnök az Együtt 2014 egyik alelnökének kijelentésével.
    Juhász Péter ugyanis egyebek mellett azt mondta: Orbán Viktor mellett Gyurcsány Ferenc „szimbolizálja azt a romlott politikát, ahol gyakorlatilag egy maffia tartja kézben az országot.”
    Íme, a nyílt levél teljes szövege:
    “Kedves Gordon!
    Mint kormányod egykori államtitkára fordulok levelemmel hozzád.
    Formálódó pártod, az „Együtt-2014” társelnöke, Juhász Péter két sajtónyilatkozatából idézek: „..Orbán Viktor… gyakorlatilag megszüntette a demokráciát Magyarországon és szimbólumává vált egy elnyomó rendszernek, a párja ilyen értelemben Gyurcsány Ferenc…”, illetve „Gyurcsány Ferenc…szimbolizálja Orbán Viktor mellett azt a romlott politikát,…ahol gyakorlatilag egy maffia tartja kézben az országot…”
    Súlyos mondatok ezek. Mi a Demokratikus Koalícióban a kezdetektől fogva azért küzdünk, hogy megbuktassuk Orbán rendszerét. Soha nem rejtettük véka alá, hogy szerintünk ehhez átfogó ellenzéki összefogás szükséges.
    Olyan összefogás, amelyben valamennyi demokratára szükség van. Ezért aztán valóban kulcskérdés, hogy ki demokrata és ki nem. Valójában azt szeretném tudni, hogy vajon Te egyetértesz-e a fenti minősítéssel vagy sem.
    Fájdalom, de Juhász szövege szerint Te egy elnyomó rendszert szimbolizáló kormányfő minisztere voltál három éven át? Szerepet vállaltál egy olyan ember kormányában, aki megszüntette a demokráciát Magyarországon? Te tényleg szó nélkül szolgáltál volna egy olyan romlott politikát, ahol egy maffia tartotta kezében az országot?
    Kormányod egykori tagjainak jó része ma a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióban politizál. Minisztereid közül Molnár Csaba és Ficsor Ádám, államtitkáraid közül például Arató Gergő, Avarkeszi Dezső, Oláh Lajos, Varju László, Vojnik Mária és jómagam. Hát miféle embereket tűrtél te meg a kormányodban, mondd? Akkor mi most cinkosságot vállalunk egy olyan politikussal, aki miniszterelnökként fölszámolta a demokráciát, szimbólumává vált az elnyomásnak és egy maffia kezére játszotta az országot?
    Kedves Gordon!
    Neked sok mindenben igazad van. Igazad van a korszakváltás fontosságában; de hát az lenne a korszakváltás, hogy Orbánnal együtt tűnjék el a politikai életből az, akinek Te három éven át a jobb keze voltál? Igazad van abban is, hogy az Orbán-rendszer csak a legszélesebb ellenzéki együttműködéssel takarítható el. De hát hogy akartok Orbán megbuktatására szövetkezni egy olyan párttal, amelynek vezetőjét lényegileg, mint Orbánnal egykutyát bélyegzitek meg? Vagy hogy akarjátok a Fideszt megbuktatni a Demokratikus Koalíció több százezer szavazója nélkül? Igazad van végül abban is, hogy az ország számára élet-halál kérdése, a végromlás elkerülésének egyetlen lehetősége, ha jövőre megszabadul Orbán Viktortól és rendszerétől. De jól értem, hogy alakuló pártod nem csak Orbán Viktortól, hanem attól az embertől, Gyurcsány Ferenctől is egy füst alatt szabadulni kívánna, akinek a kormányát évekig hűségesen szolgáltad? Ez ugyanis nem mindegy. Nagyon nem.
    Én és mi a Demokratikus Koalícióban nagyon mást gondolunk minderről. Az elmúlt hetekben Te is tapasztalatot szereztél arról, hogy milyen, amikor a „libás” Bajnai ellen fordul a Fidesz politikai gépezete és tönkre akar tenni. Mi ezt alávaló dolognak tartjuk. Éppen ezért állunk ki melletted. De meg kell jegyezzem, az ellened folytatott karaktergyilkosság csak megismétli Gyurcsány politikai tönkretételének kísérletét. Nem az lenne a dolgunk, hogy ezzel megküzdjünk, és ne engedjük leszalámizni a demokraták világát?
    Mindeddig megpróbáltunk ellenállni a kísértésnek, hogy nyilvános vitát folytassunk. Szó nélkül hagytuk jó néhány igaztalan, bántó mondatotokat.
    De ez most nem egyszerű szurka-piszka. Ez perdöntő morális, politikai kérdés. Ismernünk kell álláspontodat, mert Juhász Péter az Együtt-2014 társelnöke. Kérdezem tehát, hogy osztod-e alelnököd véleményét? Ha igen, mondd ki nyíltan, érteni fogunk belőle és érteni fogják a baloldali demokraták. Ha nem, akkor nem gondolod, hogy lépned kellene? Rendben van, hogy pártod egyik vezetője ilyen otrombaságokat mond?
    Szerintem mi összetartozunk az Orbán elleni küzdelemben. Szerintem vigyáznunk kell egymásra. Én nagyra becsülöm a Te erőfeszítéseidet és kívánom, hogy együtt sikeresek legyünk. De vajon Te is tiszteled-e a mi mélyen demokratikus meggyőződésünket és évek óta tartó harcunkat?
    Nézd el, hogy arra kérlek: érdemi választ adj kérdéseimre.
    Budapest, 2013. június 7.
    A régi barátsággal
    Vadai Ági”
    (Klubrádió)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Vadainak teljes mértékben igaza van. Egyre jobban látszik,hogy ez az izé
    kettőezerakárhány egy fideszes taposóakna. Juhász most ezt mondja, Bajnai meg azt (Berlinben) Ez nem frankó. És nem véletlen…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. “Nekiment a DK Bajnai Gordonnak”
    http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=158389
    .
    Erre a címre mondják kultúrkörökben, hogy pfuj!
    Miért is? Íme:
    “Juhász Péter két sajtónyilatkozatából idézek (megj.:V. Á:): „..Orbán Viktor… gyakorlatilag megszüntette a demokráciát Magyarországon és szimbólumává vált egy elnyomó rendszernek, a párja ilyen értelemben Gyurcsány Ferenc…”, illetve „Gyurcsány Ferenc…szimbolizálja Orbán Viktor mellett azt a romlott politikát,…ahol gyakorlatilag egy maffia tartja kézben az országot…”
    .
    Tehát ki ment neki, kinek??? Kit szolgál, vagy kinek a szolgálatában áll a Klubrádió? Miért nem elfogultság nélkül tájékoztatja a hallgatóit-olvasóit? Még a nyertes per után sem képesek tényeket sugározni? Szerintük mire vannak? Félretájékoztatásra?
    .
    Röviden:
    1. Juhász Péter az E-14-ben Orbán beépített, összeférhetetlen embere;
    2. Bajnai nem baloldali politikus, nyíltan a jobboldali választókat célozta meg;
    3. Azért nem lesz – nem lehet – baloldali összefogás, mert Bajnai, a társelnöke – és a sleppje – nem a baloldalon érdekelt;
    4. A jelenlegi baloldal: MSZP + DK + Schmuck szoc. dem pártja, esetleg még Thürmerék.
    5. Akik a választáson baloldali formációként akarnak indulni, utóbbiakkal tárgyaljanak, ne pedig a Bajnai-Juhász párosra várjanak, mert az pontosan olyan, mintha Godotra várnának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos