Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rétvári Bence államtitkársága és Lázár Gyögy szóváltása 2013. június 26. szerda 15:24

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Tisztelt Szerkesztőség!

Tisztelt Lázár György Úr!

Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy a Rétvári Bence és a kuruc.info Jeruzsálemben című, kedden megjelent cikk ténybeli tévedéseket tartalmaz.

1. A magyar kormány illetve állami szerv a kuruc.info ügyében az alábbi esetekben fordult külföldi szervezetekhez.

1.      Az Egyesült Államok kongresszusának ötven tagja június 21-én levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, létfontosságúnak nevezve, hogy a magyar vezetők szót emeljenek az antiszemitizmussal és a fanatizmus minden formájával szemben. http://mno.hu/belfold/amerikai-kepviselok-irtak-levelet-orbannak-1085808

Az Egyesült Államokból támogatott antiszemita provokációk megszüntetését kéri a washingtoni kongresszus tagjaitól Orbán Viktor. A kormányfő ezt a kongresszus ötven tagjához címzett válaszában írta, miután az amerikai képviselők júniusban levélben fordultak hozzá.  http://mno.hu/belfold/orban-szuntessek-meg-az-amerikabol-tamogatott-antiszemita-provokaciot-1088492

2.      Szijjártó Péter elmondta, hogy találkozott a legjelentősebb zsidó szervezetek vezetőivel is, akik üdvözölték a kormány eddigi lépéseit az antiszemitizmussal szemben. Az államtitkár arra kérte őket, járjanak közben annak érdekében, hogy az amerikai szerverről működtetett kuruc.info hírportált kapcsolják le az ottani hatóságok. Hozzátette, hogy ezt a kérést általában a szólásszabadságra hivatkozva utasítják el az amerikai hatóságok. http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/szijjarto-peter-amerikaban-ertekelik-magyarorszag-afganisztani-szerepvallalasat

3.      Továbbra sem indulhat eljárás az Egyesült Államokban a kuruc.info üzemeltetői ellen az eltérő magyar és amerikai jogértelmezés miatt. Az ORFK közölte, hogy a kuruc.info portállal szemben jelenleg tíz eljárás van folyamatban az ország több rendőri szervénél, a Budapesti Rendőr-főkapitányság négy ügyben nyomoz, de számos megyei és városi kapitányság is folytat eljárásokat a weblappal kapcsolatban. http://www.magyarhirlap.hu/orfk-nem-indulhat-eljaras-az-egyesult-allamokban-a-kurucinfo-uzemeltetoi-ellen

2.       Továbbá szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy az ADL vezetője Abraham Foxman kijelentése, mely szerint érthetetlen, hogy hogyan kaphatott prominens fórumot az antiszemitizmussal kacérkodó magyar komány képviselője a konferencián, nem egyezik az Izraeli Külügyminisztérium hivatalos véleményével. A képviselet több ízben megvédte és jogosnak találta a magyar delegáció konferencián történő részvételét.

Engedjék meg, hogy tájékoztatásul elküldjek önöknek egy hasonló témájú cikket, mely a fentieket alátámasztja: http://www.timesofisrael.com/nazi-hunter-chides-israel-over-anti-semitism-conference/

Amennyiben további információra lenne szükségük, állunk szíves rendelkezésre.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Parlamenti Államtitkári Kabinet

.

Tényleg az Egyesült Államok terjeszti az antiszemitizmust Magyarországon?

Köszönettel tartozom, hogy az államtitkári kabinet reflektált cikkemre. Gyors és pontos válaszuk dicséretet érdemel.

Levelükben viszont azt a képtelenséget olvasom, hogy a magyar kormány szerint a kuruc.info-n megjelenő „antiszemita provokációkat” az Egyesült Államokból támogatják. A jeruzsálemi antiszemitizmus konferencián Rétvári úr is ugyanezt mondta, szerinte a kuruc.info propagandája Magyarországra “a határokon túlról” az USA-ból érkezik, és mivel az amerikai politikusok nem tesznek semmit, felszólította a résztvevőket, hogy segítsenek az antiszemitizmus ellen küzdő magyar kormánynak.

Lehetséges lenne, hogy az Obama-adminisztráció, a magyar kormány ismételt kérésének fittyet hányva, egyfajta titkos szövetségre lépett az újfasiszta magyar jobboldallal? És a szólásszabadságra, az „eltérő magyar és amerikai jogértelmezésre” hivatkozva falaznak a kurucosoknak? Miközben az Orbán-kormány erején felül dolgozik a magyar antiszemitizmus felszámolásán, Amerika sunyi módon szabotálja és aláaknázza törekvéseiket?

Ezt a meghökkentő tézist korábban Kósa Lajos és Navracsics Tibor urak népszerűsítették kizárólag magyarul, hazai fogyasztásra. Állítólag Orbán Viktor is ezt írta az amerikai képviselőknek küldött válaszlevelében. Az amerikaiak korábban nem értették a magyar logikát, de Jeruzsálemben, az antiszemitizmus elleni konferencián, végre leesett a tantusz. Az ott megjelent amerikaiak meghökkentek: megtudták, hogy az Orbán-kormány őket hibáztatja a magyar antiszemitizmus terjedéséért is!

Az ADL (Anti-Defamation League) nevében nyilatkozó Abraham Foxman úr szerint nemcsak Rétvári úr állításaival van baj, hanem az izraeli külügyminisztériummal is, amelyik pódiumot adott Rétvárinak, és lehetővé tette hogy ott felszólalhasson. Az általában diplomatikus Foxman úr szerint Rétvárinak nem szónokolni kell, hanem „ismereteket szerezni” az antiszemitizmusról. (Rétvári úr mentségére legyen mondva, nem csupán őt kritizálták az ADL lépviselői.)

Az izraeli külügyminisztérium megvédte a mundér becsületét, és kiállt a meghívottak mellett. Sajnos az ő véleményük nem sokat nyom a latban, szervezetük káoszban vegetál miután tavaly Avigdor Lieberman külügyminiszter lemondott. Jelenleg korrupciós vizsgálat folyik ellene. Kerry amerikai külügyminiszter sem áll szóba az izraeli külüggyel, ő Tzipi Livni igazságügyminiszterrel tárgyal ha valamit el akar intézni.

Az ADL vezér Abraham Foxman úr kritikáját nem lehet eléggé túlbecsülni. Foxman úr nemrég még az Orbán-kormány barátja volt, és a Fidesz honlapja az ADL-t „az egyik legbefolyásosabb amerikai zsidó szervezetként” emliti. Németh Zsolt államtitkár 2011-ben a New York-i Waldorf Astoria szállóban rendezett ünnepségen hálálkodott Foxmannak amiért posztumusz kitüntetésben részesítette gróf Eszterházy Jánost. A kitüntetés is veszélybe került, mert Igor Rintel a pozsonyi zsidó közösség vezetője kampányt indított Esterházy elismerésének visszavonására. Izraeli, amerikai és szlovák történészek szerint Esterházy egy fasiszta érzelmű arisztokrata volt, akiből a magyar kormány fabrikált “zsidómentőt”. Nincs bizonyiték arra, hogy Esterházy bárkit is megmentett volna, és ha a csalás bebizonyosodik, annak kellemetlen jogi és diplomáciai következményei lehetnek. Foxman úr arra gyanakszik, hogy az Orbán-kormány csúnyán rászedte, és már korábban is éles kritikával illette Tarlós főpolgármestert annak iráni kapcsolatai miatt.

Az ADL a múltban egyformán ápolt kapcsolatokat a demokratákkal és a republikánusokkal, de az utóbbi években ellentétbe került az Obama adminisztrációval mivel az nem hajlandó támogatni bizonyos izraeli lépéseket. A demokraták idegenkedtek a szélsőségesnek tartott Lieberman izraeli külügyminisztertől, aki élvezi az ADL támogatását, sőt, jó kapcsolatokat ápol Martonyi külügyminiszterrel is, de „fekete bárány” Washingtonban. Vezető demokrata politikusok az ADL-t az amerikai republikánusokhoz, és az izraeli jobboldalhoz (Likud) közelálló szervezetnek tartják.

Az Orbán-kormány fontos amerikai támogatókat veszített el Rétvári úr jeruzsálemi (le)szereplésével.

Ami a kuruc.info-t illeti. A portállal szemben állitólag tíz magyar rendőri eljárás van folyamatban, de évek óta nem történik semmi. Garai-Édler Eszter esete azt bizonyítja, hogy a jogi packázás csupán időhúzás, a magyar kormány nem hajlandó az amerikai hatóságokhoz fordulni. Ez a tény egyre nagyobb figyelmet kap az Egyesült Államokban is.

Mert mi is történt eddig?

1. A kurucinfót  2006 óta üzemelteti Varga Béla és neje, Pesti Judit, akik az Egyesült Államokban, Kalifornia államban, Healdsburg városában élnek.

2. A budapesti rendőrséghez  Garai-Édler Eszter tavaly feljelentést nyújtott be, mert Varga Béla őt személyesen zaklatta, vérdíjat tűzött ki a fejére.  A magyar sajtó részletesen tárgyalta az esetet.

3. Garai-Édler Eszter feljelentése és angol nyelvű dokumentációja eljutott az Egyesült Államokba is, az kielégíti az amerikai jogrendszerben ismert „harassment” bűntettének tényállását, sőt, az amerikai törvények akár „felony” bűnténynek  is tekinthetik.

4. Garai-Édler Eszter feljelentését 2013. január 18-án a magyar rendőrség egyszerüen elutasította.  (IX. kerületi Rendőrkapitányság, aláíró  Dr. Sallay Gábor r. alezredes)

5. Az elutasításban az áll, hogy a rendőrség konzultált a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályával, s ott azt javasolták, hogy kérjenek segítséget a külföldi nyomozóhatóságoktól, de „felhívták a figyelmet arra, hogy a külföldi ország eltérő jogrendje miatt nem garantált, hogy a jogsegély érdemi előrelépést eredményez az ügyben”. A Nemzeti Nyomozó Iroda Csúcsbűncselekmények Elleni Főosztályától pedig azt közölte, „az eddigi gyakorlat szerint a kurucinfót érintő ügyekben a külföldi nyomozó hatóság az eltérő jogi szabályozás miatt nem nyomozott, több esetben nem is válaszolt a  magyar hatóság megkeresésére”. (A magyar hatóságok meg sem keresték az amerikaiakat…!)

6. Váratlan fordulat történt 2013. április 23-án. A IX. kerületi ügyészség elrendelte a már korábban lezárt nyomozás folytatását. (dr. Őszi Emese kerületi vezető ügyész) Dr. Őszi szerint “a panaszok, nem az azokban kifejtett indokok alapján, alaposak”, és a nyomozást június 24-ig meghosszabbította.

Miért nem keresik meg a magyar hatóságok az amerikai bűnügyi szerveket? Szakértelem hiányára nem hivatkozhatnak Budapesten, hiszen Félegyházy-Megyesy Jenő úr, aki Orbán Viktor személyes tanácsadója, Eugene Megyesy, Jr. néven a Colorado-i ügyvédi kamara (Bar Association) tagja. Ő szívesen elmagyarázza dr. Őszi Emesének, hogy Garai-Édler ellen az amerikai törvények szerint valószinűsíthető bűntényt követtek el. (harassment és hate crime) Félegyházy-Megyesy úrnak egyébként amerikai ügyvédi kötelessége lenne felvenni a kapcsolatot az amerikai hatóságokkal.

Az Orbán-kormány módszeresen adályozza a kuruc.info bejegyzője (Varga Béla) elleni eljárást az Egyesült Államokban, de ugyanakkor az internetes gyűlöletportál működéséért minden nemzetközi fórumon az amerikaiakat teszi felelőssé! Ez a stratégia csak zsákutcába vezethet.

Lázár György

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +33 ( 39 szavazatból)
Rétvári Bence államtitkársága és Lázár Gyögy szóváltása, 4.7 out of 5 based on 24 ratings

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. .
    .
    javaslom Önnek, kedves Lázár György úr, hogy ha és amennyiben TÉNYLEG kötelessége lenne ennek a Félegyhzy-Megyesy nevű hétszilvafás gazembernek elindítania az ügyet, lett lévén az illető az említett amerikai ügyvédi kamara tagja, hívja fel a kamara figyelmét, hogy egy tagjuk elszabotálja a törvényi előírást. lehet, kitennék a szűrét, s akkor biza nem praktizálhatna tovább az államokban, aminek vélhetően nem igazán örülne.
    ha ez az orbánista féreg ott amerikában meggátolja a fasiszták elleni törvényes fellépést, akkor mi – az Ön segítségével – gátoljuk meg az ő megélhetését ott amerikában!
    amilyen az adjonisten, olyan legyen a fogadjisten!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  2. Nem tudom, mások mit látnak ebben, de nekem egyik szemem sír, a másik urna: – merthogy okoskáim a NER-től “ténybeli tévedésekről” beszélnek, mikor én úgy tudtam, azokat “tárgyi” tévedéseknek hívják. – ilyen hivatkozással próbálják meg védeni a mundér becsületét, de még azt is rosszul. – amiket lehivatkoznak, azok összeroppannak a konzisztens tárgyalás érvei súlya alatt, RÁADÁSUL még csak nem is arról szólnak, ha jól értem, amiről a Népszavás érvek… – Ugyanakkor gratulálok az újságnak: a szélsőjobb azért állt Önökkel szóba, mert fél Önöktől! Hajrá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  3. Csacsicska Tamás

    Nicsak, nocsak! A magyar hatóságok olvasgatják az Amerikai Népszavát? Azt tudom, hogy a kommentelők IP címét gondosan lenyomozzák – és vélhetően Kubatov úr instanciói szerint listázzák is őket (bennünket).
    .
    (Csók őrnagy úr!)
    .
    Éppen csak a Kuruc.info-val nem tudnak mit kezdeni. Holott azt is lenyomozták már, melyik magyar IP címről töltik fel a cikkeket, azaz nem kellene az USA-val viaskodni ebben az ügyben, ez csak tiszta terelés.
    .
    Mellesleg megjegyezném – hogy a személyek elleni akciókra való felhívások kivételével – békén kellene hagyni a kuruc.info-t. Normális ember úgysem olvassa őket, akik meg olvassák, azok éppen ezt akarják hallani. Ha elhallgatna a kuruc.info, akkor azonnal lenne labanc.info, stb. Egy orgánumot az olvasói, hallgatói, nézői minősítenek – és rajtuk egy adminisztratív intézkedés nem változtat semmit sem. A közönséget lecserélni úgysem lehet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  4. Ugyan a nevezett honlap az USA-ban működik és üzemeltetője Amerikában él, de – úgy tudom – azok, akiknek a förmedvényeit ott lehet olvasni, azok Magyarországon élnek, van közöttük országgyűlési képviselő is. Ha ez így van, akkor ezek a szerzők itthon is elővehetők, büntethetők. Jogsegély keretében meg lehetne tudni, kik a szerzők, kiket takarnak a kamu nevek.
    Varga Béla és felesége ellen szintén lehetne feljelentést tenni.
    A magyar kormány miért nem akar feljelentést tenni az üzemeltetők ellen? (Ez költői kérdés…) Már réges-régen megtehette volna, ha akarta volna, ha bűncselekménynek tartaná mindazt, ami azon a honlapon megjelenik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  5. Nicsak-nicsak!! Rétvari és Co. olvassa az Amerikai Népszavat!! Jaj de kedves, hogy idenyomja az orrunk ala ezt a sok szennylapot a kormanyponthuval az élen.
    Nevetséges, hogy itt Szijjartoval dobalozik, kit érdekel Szijjarto, meg , hogy mit mondott?
    Rétvari! Olvasd a többi cikket is, ne csak ezt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  6. Nem a kurucinfoval van az alapvető baj az csak egy betegség tünete. Nem a tünetet kell kezelni hanem a betegséget amelynek a fészke Magyarország és a hizlalója a kormány.

    .
    “Az Egyesült Államok kongresszusának ötven tagja június 21-én levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, létfontosságúnak nevezve, hogy a magyar vezetők szót emeljenek az antiszemitizmussal és a fanatizmus minden formájával szemben.”

    .
    Nem azt kérte a kongresszus, hogy passzolja át a labdát, a saját mocskát az amerikai térfélre, hanem hogy emeljen szót antiszemitizmus ellen, mert az a baj fészke és ne az amerikai törvények ellen szónokoljon. Hazai probléma, Magyarországról árad a bűz takarítson ott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  7. “Ez a stratégia csak zsákutcába vezethet. ”
    .
    Enyhe kifejezés, ez a stratégia csak tragédiához vezethet.
    .
    Garai-Édler Eszter egy jóhiszemű törvénytisztelő amatőr, felesleges dolgokra fecsérli az idejét és nem tud gondoskodni a testi épségéről. Sok ilyen van de nem mindenki.
    .
    Egyszer valakinek nem fog tetszeni, ha azt teszik vele mint Garai-Édler Eszterrel, nem vesződik feljelentésekkel, hanem ha van pénze, – ha nincs kölcsönkér, – vérdíjat tűz ki Varga Béla és neje, Pesti Judit fejére, vagy egyszerűen kilöveti őket. Vagy éppenséggel valaki mást.
    .
    Valaki, valamelyik fél egyszer rosszul kombinál, ( bár ez elsőnek Orbánnál várható) elsőnek meghúzza majd a ravaszt, (vagy méreg vagy autóbaleset), ami most már elkerülhetetlennek látszik, akkor véget ér egy fejezet, beindul a láncreakció és ki tudja mivé szélesedik a dolog.
    .
    A kockázat napról napra nő, de egy biztos, ezt egyik fél sem fogja ép bőrrel megúszni. Ki indítja majd el???
    .
    Nem tudom. Talán pont egy tehetősebb hatalomvágyó megsértett szélsőjobbos, egy Fidesz tag akinek elege lett és kilépett vagy valamelyik renegát vagy valamelyik kibic aki felkarol valakit a bolyból és invesztál, hogy fejükre borítsa bilit. Egy biztos, az árulás menthetetlenül bekövetkezik mert a magyar társadalmi “kultúra” ősi eleme az árulás.
    -
    Kivédhetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  8. A földtörvénynél bemutatott jobbikos műsor csak egy kis ízelítő volt – mondta Vonat Gábor.
    Ha ez fenyegetésnek tűnne, akkor nekik annyi – mert a történelemben volt már ilyen, hogy kezdett valakinek a kedvence a fejére nőni és az nem teketóriázott a levadászásukkal, pedig sok-sok mindent nekik köszönhetett!
    Jól meg is hálálta a tetteiket , egy éjszaka levadászták őket!
    Itt most az a kérdés merülhet csak fel, ki lép előbb, mert a fenyegetés már elhangzott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Hm.. Felhasználta a sajáthatalma kiépitésére a jobbikot a Kétfejüsárkány, vagyis az alapito, most jönn a fekete leves!, törbe csalás mert a nyilvános bükfenc és a balhé nagy, provokácio mind kétttö részröl beindult! A kétfejü-Sárkányt kell eltakaritani vagyis a szülöanyját. A Banda elszámol egymással- hogy ki kezdi elsönek?, akinek elsöként szorul a “NY”-án a Nemzetközi-hurok!-ezt már száraz börrel nem lehet meguszni!! (Hogy mi-mendenre képes a Hatalom! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Na, hát így működik egy fasiszta kormány, világos példája az orbánrezsimnek !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. csakén
    2013. június 27. csütörtök
    06:50
    “A HÁLA NEM POLITIKAI KATEGÓRIA!”
    Kérdés, hogy ovi a fidesst, vagy a jobbikot részesíti majd előnyben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    De miért is szabotálja a Fid SS a Kuruc-Infó leleplezését és felszámolását ?
    Azért, mert ez a gyűlölet centrum már annyi szívességet tett nekik akár ellenzéki idjükben, de kormányzásuk idején is, hogy ennyi “jótétemény” után az már hálátlanságnak tűnhetne… Különben is ki tudja, kerülő utakon már eddig is mennyi anyagi segítségben részesítették ezt a mocsokhalmazt ?
    .
    Hát így aztán eszük ágában sincs együttműködni a zusákokkal . s ő t, ahogy azt idehaza szokták, és az ellenzékkel szemben megszokták, m e g f o r d í t j á k . a . v á d a t . é s . a . v á d l ó . e l l e n . f o r d í t j á k. Tipikus maffiózó tempó, amely lassan már túltesz a sziciliai keresztapák legtermékenyebb éveire emlékeztető akciókon is. Don Corleone elbújhat mellettük…
    .
    .
    Ui.: Azért őszintén megvallva, a hír melegséggel és reménnyel önti el a demokrata szívét, miszerint Benito Orbanini nagy [pontosabban ugyanakkora] példaképét és minta-politikusát, Silvio Berlusconit jogerősen 7, azaz Hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az olasz bíróság…- Bár ennek az is kevés lenne.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Muszáj, de tényleg nagyon muszáj volt erre a Rémvári Izékére ennyi energiát, sort és bitet pazarolni?!
    Ugyan ki fog erre a … szóval RÁ mondjuk 18 hónap múlva emlékezni?! … Max. egy bírósági per (lopás?, összeesküvés? … stb.) alkalmából!
    … és ezt …
    … szendamondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. Csacsicska Tamás

    „A magyar rendőrség a Kuruc.info segítségét kéri” (Források: http://444.hu/, és http://kuruc.info/r/6/114207/ 2013. június 27.).
    .
    A Kuruc.info pedig a magyar rendőrség segítségét kéri. És kapja. Értjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Csacsicska Tamás

    “Erős rendőri intézkedés:

    BUDAPESTI RENDOR-FOKAPITÁNYSÁG
    XIII. KERÜLETI RENDORKAPITÁNYSÁG
    BUNÜGYI OSZTÁLY
    GAZDASÁGVÉDELMI ALOSZTÁLY
    1135. Budapest, Szabolcs utca 36. 1394. Pf.: 365
    Telefon: 236-2800 Fax: 236-2819 Email:
    13_rk@budapest.police.hu
    Ügyszám: 01130/3533/2013.bü

    Esze Tamás főszerkesztő részére

    Tisztelt Főszerkesztő Úr!
    Hatóságunk a Btk 180.§ (1) bekezdése alapján nyomozást folytat becsületsértés vétsége tárgyában ismeretlen tettes ellen.

    Az ügy folytatásához szükségessé vált annak megállapítása, hogy 2011.12.30-án a “Szilveszteri körkép a lezüllött magyar újságírás celebjeiről” valamint 012.03.17-én a “Kitüntetett zsidó-kommunista besúgók és más kártékony alantasok” cikket ki írta.
    Kérem, szíveskedjen az érintett személyek adatait hatóságom részére megküldeni, hogy tanúként idézhessük.
    Kérem, hogy az adatokat a fenti ügyszámra hivatkozva a Be. 71.§ (1) bekezdésében foglalt határidőn belül – legkésőbb július 5-ig – hatóságomnak megküldeni szíveskedjen.

    Tisztelettel:

    Széll Gabriella, az ügy előadója
    tel: 2362800/239 mellék
    E-mai: szellg@budapest.police.hu

    Szolgálunk és védünk. Ja és tisztelünk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Vigyázó SZEMEK figyelnek bennünket!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. “Egy közepes beosztású tisztviselő vagyok, az amerikai külügyminisztériumban valószínú osztályvezető lennék. Tavaly nyáron–miután Orbán Viktor átvette a kormányzást–egy olyan országba helyeztek ki, amiről szinte semmit nem tudtam. Elfogadtam a kihívást, de közben lefokoztak. Ezért most egy szerény referens vagyok (…) Családom van, ezért tartom vissza a nevemet, de fontos tudni, hogy soha sem voltam párttag. A kilencvenes évek végén léptem be a külügybe és most 36 éves vagyok. Hogy miért fokoztak le? Fogalmam sincs. Lehet, hogy túl gyorsan kerültem fel az előző szocialista-liberális ciklusok alatt. Lehet, hogy előző kihelyezésem idején túlságosan erélyesen támogattam Magyarország integrációját a nyugati intézményekbe. (…) Igaz, hogy keserű vagyok, kérem ne hagyja figyelmen kívül nézeteimet. Ez a kormány oly annyira nacionalista, hogy megváltoztatta a Roosevelt Tér nevét. Történelmünkre való tekintettel érthetőbb (bár így is gyerekes), hogy már nincsen Moszkva Tér. (…) Különösen fájdalmas azt hallani, hogy Budapestre tervez utazni azért, hogy a Tom Lantos Institute megnyítóján áldását adja. Nem ismertem közelről az egykori kongresszusi politikust. Összesen egyszer fogtunk kezet Washingtonban. De tudom, hogy az előitéletek ellen harcolt, az emberi jogokat támogatta. És nem feledkezett meg a környező országokban élő magyar kisebbségekről. Lehet, hogy az Intézet erről a témáról is publikál majd könyveket, vagy brosurákat. De mikor beszélünk az itteni sajtószabadságról, vagy az antiszemitizmusról? És ha romákról van szó, egyre kérem Önt: kérdezze meg az egyik külügyes segédét, hogy keresse fel Izsák Rita, a Tom Lantos Intézet igazgatójának nevét. A roma közösségben, melynek tagja, úgy beszélnek az igazgatóról mint egy Uncle Tom-ról. Olyan személy, aki tiszteletben tartja az Orbán kormány kéréseit, mivel az állam az új intézet pénzügyi támogatója”–írja a diplomata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos