Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár György: Rétvári Bence és a kuruc.info Jeruzsálemben 2013. június 18. kedd 13:15

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár György: Rétvári Bence és a kuruc.info Jeruzsálemben

Az  Orbán-kormánynak nem az inkompetens ellenzéktől kell tartania, hanem sokkal inkább saját  politikusaitól. A fiatal és arrogáns magyar kormánypolitikusok külföldi szereplése nemcsak károkat okoz a fideszeseknek, de pökhendi kijelentéseikkel, trükközéseikkel már sikerült elérniük, hogy az Orbán-kormányt rasszistának, antiszemitának, sőt, sokan egyenesen fasisztának tartják Amerikában.

A 33 éves Rétvári Bence mostani jeruzsálemi szereplése újabb szög a koporsóba, most már lehetetlen lemosni azt, hogy az Orbán-kormány összekacsint a szélsőjobbal, trükkös antiszemita politikát folytat Budapesten.

Május végén antiszemitizmus elleni konferenciát rendezett Jeruzsálemben az izraeli külügyminisztérium. Rétvári, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkáraként vezette a magyar küldöttséget, ötven országból hat vallás több mint ötszáz képviselője jelent meg.

A konferenciára magyar civileket is meghívtak, beszámolt a magyar helyzetről Garai-Édler Eszter is, akit Amerikában a rasszizmus elleni harc egyik leghitelesebb képviselőjének tartanak. Garai-Édler volt az, akit a kuruc.info rasszista amerikai bejegyzője, akit egyébként Varga Bélának hívnak, személyesen zaklatott. Garai-Édler rendőri feljelentését a magyar hatóságok eddig eltussolták, nem hajlandóak az amerikai szerveket megkeresni az ügyben. A magyar rendőrségi ügy jelenleg is folyamatban van, a feljelentés sorsát most már amerikai politikusok is figyelemmel kísérik. Az Egyesült Államokban is egyre többen kérdezik, hogy mi az oka annak, hogy a magyar rendőrség nem értesíti az kaliforniai államügyészt Garai-Édler ügyében? Varga Béla a mai napig zavartalanul él a kaliforniai Healdsburg városában!

Rétvári Bence Jeruzsálemben azokról a lépésekről beszélt, amelyeket az Orbán-kormány tett az antiszemita jelenségek leküzdésére Magyarországon, majd meglepő fordulattal arra kérte a konferenciát, hogy segítsen a kuruc.info betiltásában, “amelyik Magyarország határain kívülről” terjeszti antiszemita propagandáját. (Rétvári beszédéről a mellékelt videó készült, a 7. perctől beszél a kuruc.info-ról.)

Egy kis magyarázat szükséges Rétvári trükközésének megértéséhez. A kuruc.info egy Egyesült Államokban levő szerverről működik, és éppenséggel a magyar kormány (Navracsics miniszter úr) szabotálja azt, hogy az amerikai hatóságok léphessenek az ügyben.  Mint már említettem, a magyar hatóságok eddig nem voltak hajlandóak Garai-Édler rendőri feljelentését eljuttatni az amerikai államügyészhez, de közben Rétvári az Egyesült Államokat vádolja a magyar antiszemitizmus terjesztésével. Közben persze saját kormánya falaz a kurucosoknak, éppenséggel ők akadályozzák az amerikai vizsgálatot.

A trükk nevetséges (sőt gyerekes), és a múltban még működött is. De mostanra már kiismerték az Orbán-kormány praktikáit az Egyesült Államokban. Meglepő dolog történt.

A 73 éves Abraham Foxman, a befolyásos jobboldali amerikai zsidó szervezet (ADL) vezetője nyilatkozott, és név szerint említette Rétvári Bencét. Nem értette, hogyan kaphatott prominens fórumot az antiszemitizmussal kacérkodó magyar kormány képviselője a konferencián. Megemlítette Orbán Viktort is, aki szerinte nem lép fel hatásosan a Jobbik ellen. Foxman megjegyzései nemcsak hiteltelenné, de nevetségessé is tették Rétvári jeruzsálemi kommunikációs produkcióját.

Hogy miért fontos Foxman nyilatkozata?

A Fidesz azt terjeszti, hogy a nemzetközi kritikák a baloldal, a liberálisok, az Obama-adminisztráció, vagy éppen Hillary Clinton ármánykodásának az eredményei. S hogy a magyar kormánynak barátai vannak az európai jobboldalon, sőt, az amerikai republikánusok is „megértik” Orbánék álláspontját.

Rossz hírem van. Abraham Foxman, és Orbán személyes kritikusa, Ronald Lauder, nem baloldali liberálisok – ők kőkemény jobboldali republikánusok. Ma már a republikánus George Pataki sem siet a Fidesz-kormány segítségére, sőt, a magyar származású republikánus Andy Harris képviselő sem meri már nyíltan támogatni Orbánékat.

Ami a kuruc.info-t illeti, itt nem a portál „betiltásáról” van szó, hanem arról, hogy Varga Béla bizonyítottan megfenyegette Garai-Édlert, s az bűnténynek számíthat az USA-ban. Egy erre vonatkozó amerikai vizsgálat kiderítheti, kik is állnak valójában a kuruc.info mögött, ami kényelmetlen is lehet az Orbán-kormánynak. Nem meglepően Navracsics miniszter most azon töri a fejét, hogyan blokkolhatná a kuruc.info-t Magyarországon anélkül, hogy amerikai segítséggel felderítené, kik és milyen kapcsolatokat ápolnak a kuruc.info nemzetközi újfasiszta hálózatával.

Mindenesetre a Fidesznek már sikerült lerombolnia saját gondosan kiépített pozícióit az amerikai jobboldalon, de a java még hátravan.  Hamarosan új amerikai nagykövet érkezik Budapestre, Kerry külügyminiszternél már most is több amerikai politikus kilincsel – keményebb amerikai fellépést sürgetnek az Orbán-kormánnyal szemben.

Folytatása következik!

 

 

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (53 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +75 ( 81 szavazatból)
Lázár György: Rétvári Bence és a kuruc.info Jeruzsálemben, 5.0 out of 5 based on 53 ratings

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

45 Reader’s Comments

  1. Keményebb fellépés? A tervbe számítsák bele a politikus urak, hogy a Kedves Beteg minimum egy gyilkos-drón kaliberű “figyelmeztetésből” ért, a szavak leperegnek róla, mint kacsáról a víz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (60 szavazatból)
  2. Aggasztó lenne, ha ovi pribékjei itthonról tudnák blokkolni a kutykurutyinfót! :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  3. Philip Marlowe

    @gets.Ha akarták volna blokkolni, már eddig is megtehették volna.A kuruc tartalmát, Magyarországról töltik fel,azt-mint a Népszava bloggerek példáján látjuk- a TEK villámgyorsan felderítette.Tehát Navracsicska dumája ótvaros, hogy Amerika nem közreműködik.Ha másba nem akarnak, abba is beleköthetnének, hogy az impresszum ilyen neveket tartalmaz:

    Az igazgatótanács elnöke: Jan Haugwitz B. a. H.
    Kiadóigazgató: Libényi János
    Főszerkesztő: Esze Tamás
    Főszerkesztő-helyettes: Arbeitmachtfrei János, P. Rónay Pál
    Executive Producer: Héjjas Iván
    Napfény és életigenlés: M. Adách Imre, Francesco S. Zalasi
    Vallási-etnikai tanácsadó: Adolf H. Schicklgruber, Kenneth Kl. Klan
    Sales Manager UK: William Yeats
    Sales Manager Germany: Albrecht Wallenstein
    Sales Manager USA: Kemény Simon
    Index Manager: Dow Jones
    System Operation Manager: Charlie Firpo
    Technikai szerkesztő: Vlad Tepes A.S.C.
    Olvasószerkesztő: Geréb Mátyás
    Mess up manager: Orbán V. Győző
    Kultúrember: Walter von der Vogelweide
    Constructive manager: Hohenstauf Frigyes
    PR-manager: Jaross Andor
    Logisztika, szállítmányozás: Endre László
    Kommunikációs igazgató: Rákay Fülöp
    Kreatív manager: Paul Really Boring, Helmut Langweilig
    Humánerőforrás manager: Emmanuel Goldstein, Ivan Groznij
    Know-how: Allister I. Dunno
    Disztribúció: Leslie Baky, John Doe
    Szerkesztőségi titkár: Eddie Kovács, Chris Pronger, Németh Kinga, Újvári Csenge
    Személyiségi jogi tanácsadó: Bárándi Zs. Gergő
    Korrektor: Lendfai Ildikó
    Bonyolult számítások: George I. Diot

    Ezek tényleg teljesen hülyének néznek mindenkit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  4. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Rétvári, akárcsak Répássy is az ifjú látens antiszemita politikusi generáció jeles képviselői a Fid SS-ben. Szeretik goebbelsi tudásukat fitogtatni, amikor vergődő, béna kacsaként az áldozat helyett ők játszák el az áldozatot… Ez az “amerikai” Kuruc-Info ügy egy tipikus módszerük. Orbanini ilyenkor hallgat.
    .
    Ilyen nyilvánvaló előzmények után a Zsidó Világkonresszus mégis képes volt eljönni Budapestre és Orbánt felkérni egy pávatáncra. Ahonnan az, végül is megdicsőítve jött ki. Ugyanakkor ott pl. a Wiesenthal központ képviselője nem fejtehette ki az ezzel kapcsolatos észrevételeit, hogy pl.Orbán ügyészsége hogyan játsza az értetlent a vén nácik elleni ügyekben, csak hogy az időt húzhassa.
    .
    Az is csak egy hajszálon múlott és csoda számba megy, hogy Orbán egyik kedvenc díszzsidaját és zsidó-tanácsadóját, Köves Slómót nem választották meg a Világszervezet helyettes elnökévé…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  5. Philip Marlowe
    Ezek tényleg teljesen hülyének néznek mindenkit.
    Miért, nem azok vagyunk, a gátlástalanok pedig ilyenek, hogy amit megtehetnek azt meg is teszik, az itt élőkkel és eljátszadoznak a külföldi “szakértőkkel” is. Csak azért tehetik, mert kint úriemberekkel van dolguk, akik ekkora gazemberséget már nem feltételeznének egy ország vezetőiről.
    Nagyon hosszúra engedték a gyeplőt, nehéz lesz ezt a felfuvalkodott bagázst a helyére tenni! Ha egyáltalán?!
    Ezek a nevek, amiket itt felsorolt, nem semmi, most pl. a Dunsztoséknál is ilyen nevek szerepelnek tiszta véletlenül, Piros Arany, Hát Izsák, stb., és erre kaptak milliókat!
    Ez az ország a gátlástalanoké.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  6. Sánta kutya esete meg a hazug ember !
    Lesz szabadság harc megint !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  7. Philip Marlowe
    Egy másik példa: a Bayer-levél linkjén az Impresszum oldalon (helyett) ez látható:

    “Impresszum
    Tisztelt Olvasóink, Barátaink!
    Mivel Hazánkban egy új, cionista diktatúra kiépülésének folyamatát látjuk (ezt bizonyítja Simon Pereznek, Izrael Köztársasági elnökének, 2007. október 10.-én elhangzott beszéde, mely ITT megtekinthető, továbbá Molnár Oszkár véleménye a zsidó nagytőkéről, ami ITT szintén látható), úgy döntöttünk, hogy impresszumot továbbra sem közlünk. A diktatúra kiépülésére teljes bizonyosságot mutatnak azok a jelek, melyek igyekeznek ellehetetleníteni az egyetlen alulról, nemzeti alapokon szerveződött, parlamenti pártot, valamint az a tény, hogy a politikai hatalom mind a mai napig nem hajlandó felfedni az ügynöklistákat.
    Ennek az oldalnak sem a szerkesztői, sem a szerzői nem akarják sem magukat, sem családjukat meghurcoltatni, a hatalom inzultusainak kitenni, ezért továbbra sem ismertetjük a közvetlen szerkesztőség tagjainak nevét.
    Ha Magyarország ismét a magyaroké lesz, láthatóvá válik a valódi impresszum is.”
    http://internetfigyelo.wordpress.com/impresszum/
    .
    A magyar sajtóban – és a szerkesztőségekben – félelem uralkodik, ami konkrét elrettentésként jelenleg Orbán képében jelenik meg. Impresszumban kárhoztatják a “cionista diktatúra” kiépülését, ami a hatalom, személy szerint Orbán támogatásával jöhetett létre.
    Ha ezt Orbán megtudja, a pávatollába dől…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  8. proaktiv
    2013. június 18. kedd
    17:31
    Gratulálok!
    Így jártál, mert ilyeneket olvasgattál. :)
    Óvd magad is, ne csak az AN-t. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  9. A magyar kormány NEM kacérkodik az antiszemitizmussal, hanem antiszemita. A rosszabbik ov polgári köreiből nőtt ki, ov saját maga mondta, hogy féltő szeretettel figyel rájuk (nem biztos, hogy szó szerint ezt mondta, de most nem keresem elő a szövegét). Számtalan esetben lett volna módja ov-nak, hogy leállítsa ezt a bagázst. Rétvári meg kormánytag vagy micsoda, azt a szöveget mondja, amit a szájába adnak. Azt a bizonyos portált régen betilthatták volna, ha akarták volna, a szerkesztőit felelősségre vonhatták volna, ha akarták, ha ov akarta volna. Annál is inkább, mert – jól tudom – többen vagy valamennyien ott ülnek a parlamentben (pl. Novák Előd).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  10. Utolsó mondatból a HA kimaradt, elnézést. Javítok: Annál is inkább, mert – ha jól tudom – többen vagy valamennyien ott ülnek a parlamentben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  11. Ahol fasizmus van, ott fasizmus van.
    De szépen megkérjük őket, hogy ne mutassák olyan nyíltan.
    http://index.hu/belfold/2013/06/18/megalakul_az_orszaggyules_anticionista_csoportja/
    .
    Ezek a megszólalások (Rétvári, Orbán és a többi) kellenek ahhoz, hogy felfogja és lássa a világ, hogy itt a pávatáncnál kicsit (!) több zajlik.
    És addig kell megállj mondani, amíg meg lehet állítani.
    Csak reményeim vannak, hogy sikerülni fog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  12. Jó a cikk!
    “A 73 éves Abraham Foxman” – le a kalappal! Idős korában és külföldről is jobban átlátja az itteni helyzetet, mint sok “érett” középkorú honfitársunk.
    Egyébként nekem egy aggodalmam van: ha Orbán leszámolna Vonával, az olyasmi lenne, mint a Hosszú Kések Éjszakája, ami után, a pártszakadást sikeresen elkerülvén, Gitler nekiállhatott mindenki mást is kiírtani. Ergo: félek, hogy a Rosszabbikkal való leszámolásból Orbán megerősödve jönne ki. Mert én úgy látom, olyanok, mint a viccbeli fiatal és öreg bika: Vona csak csörtetni tud, nyílt népírtásról és diktatúráról álmodik. Orbán tapasztaltabb: tud fű alatt, aknamunkával diktatúrát kiépíteni, félrevezetni, cselt vetni, manipulálni, hátbatámadni, stb. Orbán sokkal veszélyesebb bizonyos értelemben, mert azt hazudja, vele lehet beszélni – persze nem lehet, de ő úgy tesz!
    Szóval, kívánjuk inkább azt, hogy mindkét vállalhatatlan banda induljon oszlásnak magától…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  13. Csacsicska Tamás

    Philip Marlowe:
    .
    Azt írod: „…azt-mint a Népszava bloggerek példáján látjuk – a TEK villámgyorsan felderítette.”
    .
    A dolgot nem értem, a szövegből úgy tűnik, hogy az TEK – vagy valami állami szerv- figyelmi az Amerikai Népszava kommentelőit, lehetségesen az IP címük szerint? Jól értem ezt, vagy sem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Philip Marlowe

    @Csacsicska Tamás.Itt a magyarországi Népszava kommentelőivel történt esetre hivatkoztam Lézer miniszternek nem tetszett néhány vélemény és egy napon belül megtalálták az illetőket, akik írták.Rendőrségi kihallgatás, stb. Még a Népszava is gyanúba került, hogy ők adták. Nem tudom, hogy hogyan zárult az ügy.
    Mindenesetre ez teljesen jogosulatlan adatszerzés volt, mert pusztán véleményt közöltek a kommentelők. Ez azt jelenti, hogy bírói ítélet nélkül bárkit lenyomozhatnak,zaklathatnak.Az új Btk. szerint két napig ügyvéddel sem találkozhat.
    A témába vág az új megfigyelési törvény is, amelynek stílszerűen az MDCCCCLXXXIIV. számot kellett volna adni, Orwell után.
    Javaslom a Galamuson megjelent írást:
    http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=217170:scheppele-a-magyar-nemzetbiztonsagi-toervenyrl-orwell-1984-enek-magyar-kiadasa&catid=79:kiemelt-hirek&Itemid=115

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Philip Marlowe

    Még egy hivatkozást osztok meg:
    ” Mások élete” Német film az NDK-beli Stasi áldásos tevékenységéről Honecker elszégyellte volna magát, ha a Nemzetgyűlésben ilyen törvényt terjesztettek volna elő.( De azért titokban csettintett volna: Ez igen! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  16. “…Mindenesetre a Fidesznek már sikerült lerombolnia saját gondosan kiépített pozícióit az amerikai jobboldalon…”
    .
    - Az rendben van. Az viszont nincs rendben, hogy orKbánt és bandáját még mindig beengedik Izraelbe. OK, hogy diplomácia, meg ilyenek, de ez már mégis túlzás, hogy nyilas eszelősöket utcára szólító, várost lángba boríttató, nácikat rehabilitáló banda tagjait engedik felszólalni egy zsidógyűlölet elleni konferencián…
    .
    Amíg orKbán és gengje az úr magyarföldön, addig Izraelből úgy kellene kivágni az összes “magyar kormánypolitikust” (értsd: maffiafőnököt, bűnözőt), hogy lábuk sem érné a földet.
    .
    Hogy akkor biztos berágna az átlagzember? Miért, hát az átlagzember már most is ott tart, mint az átlag fekete- afrikai iszlámnáci; ha elakad a vízellátás, abban is a “zsdók kezét” látja, függetlenül attól, hogy gőze nincs, mi az a “zsidó”.
    .
    Akkor meg nem tök mindegy?
    .
    Hogy akkor soha nem békülnének meg? Nem hát, de a megbékülés alapja nem az üres fecsegés, meg értelmetlen “konferenciák”. Hanem a politikai- társadalomtudmányi- gazdasági- történelmi (és egyéb) analfabetizmus fölszámolása lenne. Erre viszont jelenleg kb. annyi az esély, mint hogy King Kongnak és Törpillának közös gyereke legyen… :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  17. ” Orbán-kormányt rasszistának, antiszemitának, sőt, sokan egyenesen fasisztának tartják Amerikában.”

    Na végre ! Annak tartják ami !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  18. “A trükk nevetséges (sőt gyerekes), és a múltban még működött is. De mostanra már kiismerték az Orbán-kormány praktikáit az Egyesült Államokban. ”

    .
    Segítsünk nekik, hogy még jobban kiismerjék, és ne csak az amerikaiak.
    Dolgozzunk ki itt az AN en valami használható kommunikációs szisztémát amivel célirányosan közbe tudunk lépni.
    .
    Ez lehetséges. Ahogy időm engedi pár hónap múlva már a fordításokba is be tudok szállni, és átmehetünk mesterlövészbe is, a megfelelő kormányzati, informatikai, vagy kulcsemberek vagy hivataluk, titkártárságuk célirányos, rövid, tömör, hiteles közvetlen email tájékoztatásával.

    Ezt ki tudjuk dolgozni és meg tudjuk tenni. feltétlen érdeklődésre számítok részükről, ha megtaláljuk a helyes hangnemet.
    .
    Valójában az Orbán kormányzat taktikája oly kifinomultan szennyes, oly arrogáns, hogy az már a hihetetlenség határát súrolja ezért lerövidíthetjük az időt amíg elhiszik ás belátják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  19. Mate, Ivan Tibor

    Bocsanat a kozbeszolasert, az ADL semmikepen nem “befolyasos jobboldali amerikai zsido szervezet” hanem a legnagyobb multu es legelismertebb polgarjogi liga az Egyesult Allamokban.
    Idezet az ADL honlapjarol:
    .
    The Anti-Defamation League was founded in 1913 “to stop the defamation of the Jewish people and to secure justice and fair treatment to all.” Now the nation’s premier civil rights/human relations agency, ADL fights anti-Semitism and all forms of bigotry, defends democratic ideals and protects civil rights for all.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. @Eagle 2:54. A kommunikációjuk arra épít, hogy a zemberek többsége nem minden hájjal megkent ügy véd,jogász politológus.Nem szereti az okoskodást,hanem csak a könnyen emészhető (ál)igazságokra vevő.Őket lehet megetetni, milyen nagy adomány is a rezsicsökkentés.És milyen jól hangzik,hogy visszanyertük a szabadságunkat.Ők azok, akik beveszik, hogy “keresztény üldözés” van nálunk.Az, hogy mi számít üldözésnek azt Semjén,kerényi és Bayer színvonalú szakemberek definiálják.Pl. az mindenképp annak számít, ha bárki szól az egyházi(keresztény) iskolák fenntartási privilégiumai, az egyházak ügynökügyeinek eltitkolása,a pedofília,a (baráti) egyházak agyontámogatása ( Debrecen !), a zavaros és átláthatatlan pénzügyeik, stb. ellen.
    A fidesz második embere, Lajoska viszont úgy búcsúzik a debreceni Hendrik Höfgentől, hogy ha nagyon “meleg” lenne a helyzet Pesten, visszavárunk.A térdemet csapkodtam a röhögéstől, hogy ez a Lajkó milyen jópofa.
    Mindenképp az lenne a hasznos, ha fordításban is minél többen olvashatnák ezeket az írásokat, de a meggyőzésre annyi esélyt látok, mint lebeszélni a rókát a tyúktolvajlás csúnyaságáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  21. A kormányt és a Fideszt nem ismerhették ki demokratikus, tisztességes politikusok – mert nem tételeztek fel ekkora gazemberséget egyetlen országvezetésről sem, pláne azt nem, hogy egy nép ilyeneket válasszon magának és még bérbirkamenetet is tegyenek érte!
    Bár Törökországban is, Bulgáriában is tüntettek a kormány mellett – de azer mindenütt több az elégedetlen….most már Brazíliában, a foci fellegvárában is besokalltak a stadionok építéséből az emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  22. Bocsánat a közbeszólásért: érkezett ma egy e-mail részemre laszlobartus1@yahoo.com feladóval. Az e-mail fejrésze még vagy hatvan e-mail címet tartalmaz, feltételezem, a nepszava kontaktlistája, vagy ilyesmi. (Majd küldök mindenkinek rá karácsonyi üdvözletet.)
    Kicsit meglepődtem. Valami fogyasztószeres link. :) :) Szerintem nekem nincs rá szükségem, és Bartus Lászlótól ez szokatlan információ volt. Már múltkor egy Bartus Lászlót szidalmazó cucc is érkezett, amelyiken szintén nagyon illusztris társaságban voltam egyik címzettként. Szóval, ez OK?
    Ez egy vírus lenne, vagy a főszerekesztő új tevékenységbe fogott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Én is kaptam, más névvel. Ne nyissátok ki, VÍRUS!!!!!!!!!!!!!!!!
    Én skype-on kaptam “ismerős” nevében, megnyitottam, ez elég volt ahhoz, hogy az összes partneremnek leszedje az adatait, majd az én nevemben továbbküldte ua. a vírust.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Csak remélni tudom, hogy a jelenlegi nagykövetnél sokkal markánsabban elveket követő demokratát küld az Egyesült Államok kormánya Budapestre. Sokszor, sok helyen szóvá tettem már, többek között az AN különböző cikkeihez írt hozzászólásaimban is, hogy Eleni Tsakopoulos Kounalakis láthatóan képtelen ellátni a feladatát. Akkor, amikor Magyarországon eluralkodik a fasizmus, a kormány a kesztyűbábként használt parlamenti többség segítségével módszeresen felszámolja a demokráciát, és olyan viszonyokat teremt, amelyek már a 19. században sem voltak elfogadottak Európában, ezt már az ENSZ emberi jogi főbiztosa is hivatalos formában teszi közzé a világszervezet honlapján, nyilvánvaló, hogy sokkal nagyobb tekintéllyel rendelkező, tapasztaltabb, és elkötelezettebb diplomata kiküldése volna kívánatos. Bár tudjuk, hogy Obama elnöknek sok megoldásra váró problémája van saját hazájában is, de ha Európában ismét eluralkodik a fasizmus szelleme, és a szélsőséges nacionalisták kerülnek hatalomra a gazdaságilag fejletlen, szegénységgel küszködő, egymásra most is acsarkodó kis nemzetállamokban, akkor annak az lesz a következménye, hogy előbb, utóbb egymás torkának fognak esni, és az bizony egész Európának, de az USA-nak is nagyon sokba fog kerülni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  25. az usákok egy darabig csak szóban figyelmeztetnek, majd megvárják amíg a minidiktátor saját repülőt vesz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Eagle
    “Valójában az Orbán kormányzat taktikája oly kifinomultan szennyes, oly arrogáns, hogy az már a hihetetlenség határát súrolja ezért lerövidíthetjük az időt amíg elhiszik ás belátják.”
    Ezért szoktam elolvasni a lapjaikat. Félelmetes a manipulációs technikájuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  27. h.kovacs
    “az usákok egy darabig csak szóban figyelmeztetnek, majd megvárják amíg a minidiktátor saját repülőt vesz”
    :) Putyinnal karöltve? Nem lenne rossz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. kecskeméti Károly

    Erre a kérdésre adjon végre egy jó választ valaki:
    Miért nem tud évtizedek óta sem a baloldal, sem a liberálisok begyűjteni egy jó PR tanácsadót aki a rezsimhez hasonló hatékonyságúvá tréningezi őket?!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  29. *
    Ducar 140 !
    *
    “Lesz szabadságharc megint !” – írod biztatva.
    *
    Sokan veszik a reményüket a 2006-os utcai zendülésekből, orbáni puccskísérletből kiindulva, holott akkor és ott nem a nép, hanem a fizetett csőcselék – a Fid SS B-közepes, huligán elemei, na meg e réteg parlamentet körül hugyozó lumpen gárdája – mozdult meg.
    *
    A “nép” manapság, még valamilyen önámító holdkóros állapotban kódorog a mindennapi kenyeret és álmatag reményeit űzve s a fid-SS ígéretek gőzeit inhalálva, hogy majd egyszer csak eljön azok megfogható eredménye is… – Szabadságharc ? Ugyanmár … Sajnos ma még csak szükséges, de nem szükségszerű. Ez a Baj, kedves Ducar.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. Kecskeméti Károly !
    *
    Aki képes lenne, azt meg agyonverik, mint Gyurcsány Ferencet…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  31. Bubu64 !
    *
    Hát ez az. Fantasztikus a manipulációs technikájuk, azaz a goebbelsi hazugság gépezetük. Pontosan erről van szó…
    *
    Talán már téged is sikerült bizonyos fokig… ?
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. kecskeméti Károly
    “Miért nem tud évtizedek óta sem a baloldal, sem a liberálisok begyűjteni egy jó PR tanácsadót aki a rezsimhez hasonló hatékonyságúvá tréningezi őket?!?”
    .
    Mert a logika és fantázia nélküli, asszociációra képtelen egyedek tréningezhetetlenek. Lendvai Ildikón – és talán Gyurcsány Ferencen – kívül nagyítóval sem találni mást a baloldalon, aki képes lenne hatásosan érvelni. Anélkül pedig semmire sem jutnak a többnyire viharos ellenszélben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  33. pro!
    Ugyan, ugyan!
    A kormányosoknál ki képes hatásosan érvelni?
    Senki. Ezért nincs vita, dialógus, párbeszéd. Csak a harc. Erőből, vakhitből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. bubu64
    2013. június 19. szerda
    10:19

    A németek ezt tanítják már a gyerekeknek és valóban gyerekkorban kell elkezdeni a tanítást, hogy meg tudják ez emberek különböztetni a hazugságot a manipulációt az igazságtól és átlássák a saját jól felfogott érdeküket.
    .
    De mit lehet tenni olyan emberekkel akik szeretik, ha becsapják őket?
    .
    Megint eszembe jut, azt hiszem már írtam egyszer, hogy sok magyar házaspár egyik tagját megkérdeztem mi tenne ha megcsalná a házastársa.. A túlnyomó többségű válasz az volt, hogy megcsalhat csak meg ne tudjam.
    Gondolom nem mindenki ilyen, de amíg a nagy többség ilyen addig Orbánéknak van hálás közönsége akikhez beszélhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. Hungarian citizen

    Szanyi most tervez benyujtani egy, a hazelnokot es miniszternokot kotelezo elmeorvosi vizsgalatra utalo torvenyjavaslatot. Kivancsi vagyok engedi-e morcosbajusz rokkantelme felszolalni.
    .
    Egyebkent nem hiszem, hogy orbant es az aktualis rezsimjet valaha is tisztessegesnek veltek az USA-ban, 1998-2002 kozott az adminisztracio az elnok kozelebe sem engedte, diplomaciai fogadasarol nem is beszelve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  36. Kíváncsi lennék én arra az elmeorvosra,amelyik elvállalná a diagnosztizálást és ráadásul megállapítaná, hogy a csizmás kandúr halmozottan idegbeteg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Philip Marlowe 2013. június 19. szerda 20:39

    Elvállalni meri, diagnosztizálni is, de az eredményt tudatni azt nem, mert nem kívánatos olyan ember aki ismeri a betegségét. Ezért ha felírta a gyógyszert utána jó ha rögtön megírja a végrendeletét is.

    .
    Az orvosok mind jól megtanulták a lényeget Sztálin hírhedt “orvosi összeesküvés” estéből. A Sztálinhoz kihívott híres specialista háromnegyed óra alatt diagnosztizálta többek között a skizofréniát, hamarosan megölték.
    Több orvos látta de mivel az állapota nem javult ezeket összeesküvéssel vádolták és börtönbe kerültek.
    .
    Sztálin ráébredt, hogy az állapota romlik és már nem maradt orvos aki kezelni tudná, az újak féltek is meg nem is értettek hozzá, ellátogatott a börtönbe régi orvosához gyógyszerért könyörögni, végül a saját pribékjei hagyták egyedül meghalni és kiszenvedni, egy napig be sem nyitottak hozzá ott haldokolt az ágyon pedig menthető lett volna.
    .
    Ha Orbán, Kövér, vagy bármelyik fideszes orvoshoz fordul, biztos lehet benne, hogy nem fogja soha megtudni mi a valós baja, nem fog találkozni az őt gyógyítani képes specialistával, de cserébe megvágják, hazudnak neki, és tüneti kezelést fog kapni amitől javul a közérzete, jó szakembernek képzeli orvosát, feltuningolják, de súlyosbodik a baja és lerövidül az élete és otromba elbutult magatehetetlen koravén elhasznált emberként sok szenvedés és megaláztatás után, ha még marad ereje Istenhez fog imádkozni a megváltó halálárt. és akiket letiport, megvesztegetett, megalázott, hagyják majd szenvedni a végletekig.
    .
    Ez így szokott történni, nem tudok egy kivételről sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  38. Eagle 03:32.Logikusnak tűnik,amit írtál. Arról szólnak a városi legendák, hogy Ausztriában kezelteti magát. Érdekes ez az egész jelenség.Mindent elérhetnének, de van egy határ, amit már ők sem léphetnek át. Hasonlít a történet a mitológiai Midász király mondára.Az volt a kívánsága,amihez hozzáér,az változzék arannyá.Arannyá változott az étele is.
    Nálunk ez kicsit transzformálódott.Amihez hozzáér,az sz@rrá változik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. marica
    Ez most komoly? Mert viccnek azer brutál!
    Ha vírus, ide feltenni!
    Most minek is nevezzem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Hungarian Citizen !
    *
    Utolsó bekezdésedet nem hiszem el, mert Takopoulos asszony évek óta úgy és annyira udvarol Orbanininak és Hende-röminek, ahogy nők nem szoktak férfiaknak, hacsak nem egyet ért velük elvi kérdésekben…
    *
    Ugyanakkor persze elképzelhető egy, számára már évek óta kilátásba helyezett fegyverüzlet ígérete, amelyet ő nemcsak “USA-érdeknek” de talán magán-üzletnek is tekint. Az akkor mindjárt más…
    *
    Csakhogy, így aztán nehéz választani egy fasiszta rezsim és egy “minta-demokrácia” képviselete között. Végül is a mai napig Pinocet generális miatt sem szégyenkezik az Egyesült Államok, holott az akkori chilei összefüggések is teljesen köztudottak.
    *
    Címszavak és analógiák: stadionok; Vezérek; hadügyérek; fegyver beszerzések, nagykövetek; puccsok; zendülések.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Ui:
    Bocs !
    Esküszöm, nem tudom, nem értek hozzá, hogy ez a reklám hogy a fenébe keveredett a szövegembe.
    Remélem nem vírus !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Ti., az elvi szóhoz kapcsolódott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. … anyját a kurucinfonak, meg akik támogatják

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Ön nem említette azt sem, hogy a kurucinfó ellen magyar rendőri feljelentések történtek, és azt sem, hogy ezeknek semmi köze az amerikai szólásszabadsághoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    HŰHA, DE LIBERÁLIS !
    .
    MA reggel az ATV-ben a “Liberális” párt egyik tagja tett bemutatkozó látogatást a csatornán… A Fodor Gábor vezette új pártalakulat hölgy képviselője mindjárt az elején tisztázta, hogy
    ” Magyarországon nincs diktatúra. Legalábbis egyelőre nincs…”
    .
    A nyilatkozó stílusából kiérződött, hogy ezeket a mondatokat a tisztelt főnöke kötelező számként adta a szájába, akit – mint Orbanini egykori harcostársát – nehéz lenne a kérdés elfogulatlan szakértőjének nevezni.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos