Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Paprikajancsi 2013. június 7. péntek 13:36

  • Hozzászólások(265)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Paprikajancsi

Megnéztem az Orbán Viktorról készült videót, amint éppen a Dunának parancsol, szemmel veri, és látványosan az árvíz ellen védekezik. A hangot elnémítottam, mert nem vagyok képes hallgatni ennek az embernek a hangját, és inkább a gesztusaira akartam koncentrálni. Nem értem, hogy a magyarok hova tették a szemüket és az eszüket. Ennek az embernek az arcán a tömény butaság és az érdektelenség látszott, képtelen volt megjátszani a legkisebb érdeklődést. Valamiféle élet akkor költözött bele, amikor körbeállták és rajongták, és élvezte a helyzetet, de már abba is kezd belefásulni. Fontoskodott, nyalogatta a szája szélét, ment az apró lábaival, mint a dúvad, mint akinek azonnal intézkednie kell, vagy bátorságot kell lehelnie az elcsigázott védekezőkbe. De ilyet nem láttunk, mindenki békésen nézte a látványosságot, amint fel-alá rohangál, kezel, annak biztos tudatában, hogy a kézfogása nagy megtiszteltetés. Igazi paprikajancsi.

Normális ember ilyenkor nem megy a gátra, hanem hagyja dolgozni azokat, akiknek ez a feladatuk. Egyetlen haszna a gazda látogatásának az volt, hogy Bakondit, a katasztrófavédelem főigazgatóját kivonta a munkából, és ezzel sokat segített a védekezésben. Bakondi maga a katasztrófa, akit el kellene hárítani, kevés botrányosabb vadbarom dolgozott a magyar közigazgatásban, mint ez a korrupt pojáca, aki semmihez nem ért, de ahova lép, ott fű nem terem. Ebből a szempontból jó párost alkottak a főnökével, akiről ugyanez elmondható.

A videó arra jó volt, hogy az egyszerű ember is láthassa a magyar védekezés minőségét. A miniszterelnököt egy tök üres sátorba vezették, ahol elvileg a hadműveleti központnak kellett volna lennie, tele számítógépekkel, műholdas kapcsolattal, elektromos térképekkel, légifelvételekkel. Ehelyett egy üres pad mellé ültették ezt az ökröt, és elétoltak egy turisták számára sem nagyon használható térképet, amelyen semmi nem látható. A térképet Orbán buta fejjel nézegette, nem kizárt, hogy fordítva tartotta, és megpróbált úgy beszélni róla, mintha bármi köze lenne ahhoz, ami zajlik. Arcán a totális érdektelenség és a tömény butaság tükröződött ezúttal is. Azoknak a közhülyéknek a bamba tekintete, akik azt képzelik, hogy mindenhez értenek, de fogalmuk sincs semmiről.

Aztán baromi határozott léptekkel, mint az észak-koreai gyerekdiktátor, körbevonult, kerestek neki egy helyet, ahol csizmát is húzhatott, mert az látványos. A gáton megállt a munka, az emberek nézték a csodabogarat, ő pedig élvezte, hogy nézik, és fürdőzött a dicsőségben, leereszkedően jópofizott, de az látszik, hogy már nem tud kizökkenni a Bástya elvtárs szerepből. A propagandavideó éppen olyan képet mutatott róla, amilyen ő maga, és azt az ijesztő helyzetet mutatta be, hogy van itt egy mindenhez értő vadbarom, aki belepofázik mindenbe, aki azt képzeli, hogy nélküle semmi nem működik, az emberek akkor nyugodnak meg, ha látták őt a gáton, mert akkor már nagy baj nem lehet. Mindent neki kell megmondani, szakembert egyet sem láttunk, csak remélni merjük, hogy azok vannak valahol, és amíg a paprikajancsi körbejár, addig ők szakszerűen teszik a dolgukat. Ha nem így van, akkor itt minden csak az egyes emberek leleményén és a Dunán múlik, mert hogy ez a felcsúti hólyag nem fog megvédeni senkit, az biztos. Ez mindenesetre a videóból kiderült.

A legszebb jelenet az, amikor a töpörtyű a végén felkapaszkodik, és próbál fontoskodva átkukucskálni egy palánkon, mert neki az fontos. Az sokat segít. Egy darabig úgy nézett ki, hogy hátra fog esni, fejjel a pocsolyába, de sajnos nem történt meg. Átnézett Orbán a palánkon, ahol semmi nem volt, most már megnyugodhat a magyar, látta a Viktor, mi van a palánkon túl, jó kezekben van az ország. A jelenet pont olyan volt, mintha egy lövészárokból kukucskálna ki, és keresné az ellenséget. Szerencséje van az országnak, hogy ez a szellemi kripli egyelőre nem vitte bele egyetlen háborúba sem, mert el lehet képzelni, amikor a felcsúti hadvezér körbemegy a fronton, és kiadja a hadászati utasításokat, mert ő mindenhez ért. Magára adó szakember elkergette volna, és kikérte volna magának, hogy bármibe beleszóljon. De ilyen szakember ebben a maffiában már régen nincs.

Egyszerűen érthetetlen a magyar nép elbutulása, hogy egy ilyen videó kapcsán nem röhög az egész ország ezen a képmutató idiótán, nem jutnak eszébe Rákosiról, Sztálinról és Hitlerről készült propagandafelvételek, ahogyan a legnagyobb bajban is megsimogatják a gyerekeket, és nem küldik el a fenébe ezt a pitiáner idiótát, eszetlen barmot, hogy mit képzel. Rákosi ilyen bejárást nem csinált. A film végén megjelenik a Duna, mint a Tanú című filmben, amely nem törődik az aktuális magyar pojácával, hanem emelkedik. Szegény Duna, ha tudta volna, mire használják fel, biztosan öt méter magasan önti el Budapestet. Mi mindent látott már ez a folyó, és mennyi mindent fog. Nem csoda ha néha árad, mert ennyi mocskot levinni nem könnyű.

Sajnálom, kedves magyar testvérek, nekem csak a hányinger jut eszembe. Undorodom ettől a palitól is, és az egész országtól, mindenkitől, aki eltűri, hogy ez a tehetségtelen disznóólpucoló ezt eljátssza velük. Szerencsére nem kell aggódni, mert az ilyennek soha nincs jó vége. Megfizettek érte keményen, és engem már csak ez nyugtat. Alig várom, hogy a szemeimmel lássam. De tanulni akkor sem fogtok belőle, és csak elüldözitek azokat, akik élhető országot csinálhatnának nektek, ahol megihatnátok a pálinkátokat a trafik előtt. Azt nem értem, hogy nektek miért kellett eljönni Ázsiából? Ott érzitek jól magatokat. Miért kellett hagyni, hogy a gyerekeitek egy része európai legyen, betelepüljenek ide gyanútlan civilizált emberek közétek, és aztán szenvedjenek tőletek? Maradtatok volna az Uralban, senkit nem zavarnátok. Ott van a helyetek, ahogyan azt legnagyobb prófétátok, Ady Endre megírta.

Most már csak azt nem tudom eldönteni, hogy kit utálok jobban: ezt a  törpe futballista stricit, aki közpénzen stadiont építtet a háza mellé, akinek a hóbortjába fizetnek be a cégek, ha életben akarnak maradni, mint egy kolumbiai kokainbárónak, akit ennek a feléért életfogytiglanra ítélnének egy korrupciós perben még Kínában is, vagy az ellenzékét, amely ehhez statisztál? Azt hiszem, az utóbbit.

Ez az ország halálra van ítélve. De megérdemli. Ennek az országnak nem a Duna a legnagyobb baja. A Duna itt a legkisebb baj. A Duna az egyetlen, amelyre szeretettel gondolok.

(Egyébként a vezér jó csatát választott. Havazás és árvíz ellen biztos a győzelem: a hó egyszer elolvad, az ár egyszer úgyis levonul.)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (165 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +264 ( 338 szavazatból)
Bartus László: Paprikajancsi, 4.5 out of 5 based on 165 ratings

  • Hozzászólások(265)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

265 Reader’s Comments

  1. bumburi 2013. június 9. vasárnap 09:35

    .
    “Ezek lennének a szakemberek?Azok,- ha vannak egyáltalán még – végzik a dolgukat,és nekik köszönhető hogy idáig tragédia nem történt.2
    .
    Nekik van engedélyük, akikről te írtál, hogy végzik a dolgukat azok megtűrt rabszolgák , csak diplomájuk van de nincs fideszes jóváhagyásuk szakembernek vagy értékesnek lenni, ezért illegálisak. Jelenleg emberségből megtűrtek, de ha levonult az ár ezért kisemmizik őket és úgy is maradnak amíg nem jön egy újabb áradás amikor szükség lesz rájuk. Ismerős a figura??
    ——-

    Philip Marlowe 2013. június 9. vasárnap 11:28
    .
    Áthidalható lenne, vagy legyek optimista, hogy csak idő kérdése? Félek nem.
    De a link amit adtál sok kérdésre választ is ad főleg a befejező bekezdések. De találtam benne valamit amit én már többször mondtam.
    .
    “Mert megtalálhatják a jogtudósok a szakmai szempontból legtámadhatatlanabb, tökéletes érveket és megoldást, de ameddig a magyar társadalom jelentős részére (mondjuk, legalább nyolcvan százalékára) ezek az érvek nem hatnak, addig Orbánnak mindig lesz esélye visszatérni (vagy el se lehet zavarni), ha másképp nem, hát polgárháborút kirobbantva, és véres diktatúrát bevezetve. ”
    ,
    Nem tudom Orbán potenciálisan mire készül, egyértelmű, hogy az árvízmentéses szereplésével már a választási kampánya közepén van, —most hőst gyártanak mint az oroszok, Hruscsovék a sztálingrádi csatában,—- de szerintem már elkészült a forgatókönyv a vereség esetére is ami szerintem sem lehet más mint amit Andor Mihály szociológus az általad adott írásában mondott. Bár szerintem ezt ma többen elutasítják és lehetetlennek tartják. Legyen akármi is, én végtelenül erőszakos és mocskos kis háborút várok abban az esetben ha a Fidesz veszít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  2. Senkit nem akarok idegesíteni, de gondoltam megosztom azt a hírt, amit nem először hallok fideszes körökből, valamint külföldről.
    Állítólag az Mszp és Fidesz készül a nagy koalícióra. Belegondolva már minden elképzelhető. Ahogyan védik a törpe diktátort, akár Bajnai, akár Mesterházy, ráadásul ez a mostani szilenció, valóban elgondolkodtató!
    Ha ez igaz, akkor itt nagy aljasság készül,kifosztott, megalázott emberek millióinak hülyítése és átverése magas fokon.
    Kezdem érteni, hogy miért ódzkodnak Gyurcsánytól! Ő ebbe soha nem menne bele!
    Mi erről a véleményetek????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  3. Eagle
    Igen. Ez a nagy magyar valóság mostanság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  4. @norbert

    .
    Bocsáss meg de ez nem meglepő, már régóta megkérdőjeleztük az ellenzék munkáját itt az AN-en, és én egy régebbi hszemben írtam, hogy ezek esetleg egy csapatban játszanak, egymásnak passzolgatnak és együtt fosztják ki az országot és egymásnak adogatják a váltóbotot. Te kormányozol egy darabig és engem okolsz aztán én és téged okollak.
    .
    Nem tudom. Én kérdés formájában tettem fel, de még ez is valóra válhat, ha mint korábban írtam az előző hszemben, nem tudják fenntartani az országot és kormányozni Orbán bukása után. Lásd előző hszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  5. Eldrad: >>
    “…A magyar nép arra hivatott, hogy a múlt után siránkozzon, ahelyett, hogy a jövőt építené…”
    .
    - Meg arra, hogy mindig mást hibáztassanak, bármi történik, bármi. Zsidók, komcsik, Zidegenek, Bankok, Karvajtőke, Hazaárulók.
    <<
    .
    Itt, ahol most már élek, Magyarországhoz képest döbbenetesen segítőkészek az emberek. Többször előfordult, hogy megkérdeztem hol van egy adott hivatal, és kapásból térképet nyomtattak nekem. Csak úgy. Ajándékba.
    .
    De ha – most jön a lényeg – véleményt kérdezel, például, hogy melyik egészségbiztosítót, melyik mobilszolgáltatót, melyik bankot érdemes választani, arra a következő a válasz: "Nem mondok semmit. Járj utána magad."
    .
    Segítenek, ha elakadsz, megmondják, mit hol találsz, elmondják, mik a szabályok – de nem mondják meg neked, mit tegyél, hogyan dönts, mi legyen a véleményed.
    .
    Az utcán és az utak mellett alig van reklám. Szinte keresni kell, hogy találj egyet-egyet. Mert itt nem (csak) a reklámok alapján döntünk.
    .
    Amíg az ember nem élt ilyen országban, legyen bármilyen önálló és talpraesett, csak elméleti szinten ismeri azokat a fogalmakat, hogy öngondoskodás, középosztály, felelősség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  6. “…Állítólag az Mszp és Fidesz készül a nagy koalícióra…mi erről a véleményetek?”
    .
    - Semmi. Tök mindegy, lesz- e ilyen, vagy nem.
    .
    Még ha lenne is, ez sem változtatna semmin, amiket eddig én, és mások is leírtunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  7. norbert: Mesterházyból bármit kinézek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  8. Maeldron:
    .
    - Nem is mondhatnak semmit, melyik a jobb szolgáltató vagy bank, mert mindegyiknek van egyenként is vagy ezerféle konstrukciója. Ezért kell magadtól dönteni, neked mi a megfelelő. Nekem pl. másfél év múlva jutott el az infó, hogy melyik a NEKEM legmegfelelőbb telefonos díjcsomag, addig csak magamat szivattam… :(((((
    .
    Ugyan, lökj már egy levelet, ha időd engedi, mi van veled, jó?
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  9. Megvan nekem a címed? A kimenő leveleimben nem találom.
    .
    Számomra a telefon kérdése könnyű volt, mert az egyik szolgáltatónál van korlátlan díjcsomag, illetve van hat darab korlátlan, amelyek csak a letöltési sebességben különböznek, végtelen telefonálás, sms, és adatforgalom tartozik mindegyikhez.
    .
    Ja, és a három közül az egyik neve Orange, az eleve kilőve.
    .
    Biztosítót még nem néztem, egyelőre utasbiztosítással vagyok, van rá három hónapom, hogy válasszak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  10. @Eagle. “mocskos kis háborút várok “.gondolom, úgy értetted, hogy “számítok”, mert várja a harapós ló. Sajnos egyre többször lehet találkozni azzal, hogy az emberek felkészültek erre az opcióra is, hogy lőni fognak. Elképzelhető forgatókönyvnek tartják, mivel elfogytak az eszközeik , Annak kis getnó Kósának van pofája azt mondani a hahások akciójára, “hogy demokráciában érvek ütköznek érvekkel”.Hát ja. Demokráciában igen.Csak ez nem az..Amikor az identitás ( és még sok más) problémás házelnök (vadakat terelő juhász vagy az ország harmadik közméltósága vagyok-é?) képes belefojtani a szót abba, akinek nem tetszik a dumája. Természetesen a demokrácia jegyében. A másik kdnp-s demenciás gibbon azt javasolja, csökkentsék az illetményét annak,aki a parlament tisztességét megalázza ( ha volt ilyen egyáltalán).Ahhoz, hogy a DK ne alakíthasson frakciót, törvényt módosítanak.Az ellenzéknek abban a pillanatban kellett volna otthagyni a parlamentet, amikor először volt rá jel, hogy itt csak biodíszletek lesznek. Megérdemlik amit kapnak. Szóval, ha ennyire csak egy akarat érvényesül, akkor a ki nem mondott, elfojtott igazságok előbb-utóbb robbanni fognak. Senki sem tudja mikor A törököknél néhány fa kivágása váltotta ki, nálunk az még nem.Ha orbánt 2014-ben kormányzóvá nevezik ki, az talán.Más a helyzet, mint volt 1848-ban,amelyet megelőzött a Reformkor.56-ban csak szűkebb körben volt a forradalmat megelőzően valami pezsgés.Most mi van?Hamarosan dohánybolt nyílik és győzött a szabadságharc.Meg tudunk állni más pénze nélkül is.Ez még hat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  11. @ Philip Marlowe
    .
    Igen termesztésen úgy értettem, hogy piszkos kis háborútól tartok vagy arra számítok. De ez meg amiket felvetettél, felvetettünk mindannyian, már nem áll meg, és az EU is későn fog észbe kapni, ez a fekély elfertőzi Európát.

    És kérdezem én, mi fog történni, ha már egyértelműen más országok is érintettek lesznek abban a rothadásban ami Orbánból árad amióta elkezdte tehetetlen dühében kifeszegetni Pandóra szelencéjét . Akkor már nem belügy és fel kell tennem a kérdést mi fog történni velünk. Vagy talán Európa akar kirobbantani polgárháborút, hogy kaszaboljuk le egymást és oldjuk meg vagy , hogy bejöhessenek és gyámság alá helyezzék Magyarországot,
    .
    Nagyon képtelen ötlet, szívből remélem, hogy hülyeséget beszélek. De ami itt folyik és amennyi hülye vesz részt benne már semmi sem kizárt.
    .
    Mindenesetre azt hiszem, most Bartusnak nem volt igaza amikor azt mondta, hogy jó a három havi szünet, úgysem történik azalatt semmi. Félek , hogy tévedett. ha beindulnak a dolgok egy szempillantás alatt tetőznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  12. Maeldron:
    .
    Ide tudsz írni, hetente egyszer nyitom meg ezt:
    .
    kongadolphus@freemail.hu
    .
    Innen küldtem már vagy kéttucat érdeklődőnek mindenféle hasznos információkat, azt hittem, te is köztük voltál. Na mindegy, remélem, mindenki tudott valamit hasznosítani abból, amiket írtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  13. Eagle:
    .
    - Ne láss már megint rémeket. Mordor, és orKbán elefánt s…ggén egy bolhacsípés, kb. annyi az EU- nak, a világnak meg annyi sem. Nagyon kevesek ezek, hogy bárhol is “háborúzzanak”, vagy ilyesmit ki tudjanak eszközölni (még a baltás gyilkos esete sem volt közel semmilyen regionális háborúhoz a Kaukázusban).
    .
    “…más országok is érintettek lesznek abban a rothadásban ami Orbánból árad…”
    .
    - Én ennek semmi jelét nem látom, nem is értem, mire gondolnak a fórumozók, mikor ezt megemlítik. OrKvezér és szennybandája max. a külföldi magyarokat tudja egymás ellen fordítani, de ez meg senkit nem érdekel az adott (természetesen északnyugat- európai) országokban.
    .
    Megmondtam, részletesen leírtam már ezerszer, miért nem lesz semmiféle belháború Mordorban, az meg végképp abszurd, hogy mások “jöjjenek be”. Ezt is leírtam, miért, jó sokszor.
    .
    “…bejöhessenek és gyámság alá helyezzék Magyarországot…”
    .
    - Ilyen, hogy “gyámság alá helyezzék az országot, nincs. Sem nemzetközi jogi, sem gyakorlati értelemben.
    .
    Egy katonai- adminisztrációs “bejövést” másképp nevezünk. De ugye, említettem már, hogy ami kevesebb mint egy össz- népi, önnépirtó balkáni tömeggyilkolászás éveken át, azért a kisujját sem mozdítja semmiféle nemzetközi közösség?
    .
    Nem olvastad? Pedig jó beírás volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  14. Eagle, Maeldron
    .
    Nem meglepő, tudom, hogy foglalkoztunk ezzek. Akkor meg mi a fenének az ellenzéki összefogás? Itt őrlődünk a tehetetlenségünkben, közben a hátunk mögött kijátszanak bennünket. Naná, hogy nem fogja egyik ellenzéki párt sem bojkottálni a választásokat, így meg pláne nem! Ez a hónapok óta tartó tesze-tosza, Az, hogy mindegyik játssza a vezérkakast, ki fog a szemétdomb tetején kukorékolni, az a legfontosabb, mi meg magasról le vagyunk.sz….va.
    Innen tényleg el kell menekülni, minél előbb. Ez a nép zömmel alkalmatlan arra, hogy emberi módon, kulturált körülmények között, szabadon éljen. Képtelen önálló gondolkodásra, tettekre. Teljesen olyanokká válunk, mint a legelmaradottabb iszlám birka nép, bégetve követjük a vezérürüt, nincsenek és nem is lehetnek igényeink.
    Ah! Nagyon elment a kedvem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  15. @bumburi

    A nagy magyar valóságról, az már nem magyar valóság az már európai valóság.

    .
    http://www.huffingtonpost.com/john-feffer/hungary-the-cancer-in-the_b_3402128.html

    .
    Egy kis részlet
    .
    “It’s no surprise, then, that “liberal” has become a dirty word, and movements like FIDESZ have swept into the vacuum created by the economic and political failures of an ideology that once promised so much for the region. European leaders should indeed worry about the spread of this cancer out from Budapest. They might think that their longstanding liberal institutions serve as a sufficiently strong immune system. But a continuing economic crisis and a declining faith in democracy provide all the right conditions for the growth of all manner of malignancies.”
    -
    Nem meglepő az, hogy a “liberális ” -ból csúnya szó lett és az olyan mozgalmak mint a Fidesz benyomultak abba a légüres térbe amelyeket annak az ideológiának a gazdasági és politikai kudarcai kreáltak amely valamikor oly sok ígéretet tett a régiónak. Az európai vezetőknek valóban aggódniuk kell ennek a Budapestről kiterjedő rákos daganatnak a burjánzása miatt. Esetleg úgy gondolják, hogy a hosszú ideje meglévő liberális intézményeik elégséges immunrendszerként szolgálnak majd . Azonban az elhúzódó gazdasági krízis együttvéve a demokráciába vetett bizalom meggyengülésével , megfelelő feltételeket teremt minden effajta rosszindulatú burjánzásnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  16. Visszatérve az árvizi helyzethez,
    2013. június 8. szombat 18:47 -kor írtam, hogy nagyon szemét dolognak tartom, ahogy Esztergom kimaradt a tájékoztatásból.
    Most találtam egy interjú kivonatot Tétényi Évával.
    Ennyit a korrekt és tisztességes mindent megtettek-ről, és együttműködésről.
    Hát igen, a tolvaj a tolvajt védi, és menekül a becsületes ember elől.

    http://nol.hu/belfold/az__allam_emberei__es_az_esztegomi_polgarmester_?ref=sso#

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  17. Eldrad
    2013. június 9. vasárnap
    14:08

    Nem rémeket látok, a lehetséges változatokat taglalom, és valóban figyelembe veszem a legabszurdabbat is. Miért is ne tenném?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  18. @Eldrad. “ami kevesebb mint egy össz- népi, önnépirtó balkáni tömeggyilkolászás éveken át, azért a kisujját sem mozdítja semmiféle nemzetközi közösség?” Ennél rosszabb a helyzet. A balkáni tömeggyilkolászás sem váltott ki Európában sajnálkozásnál és nyomatékos elítélésénél többet.Az volt a NATO szégyene.Csak amikor az amerikaiak el kezdték bombázni Belgrádot, akkor történt változás az európai hozzáállásban.( Ha viszont itt bombáznának kérném, hogy a felcsúti stadionnál, utána a debreceninél kezdjék).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  19. Megnéztem a videót, hibátlan. Főleg amikor a Vezér a térképpel szerencsétlenkedik, kábé olyan fejjel, mint Sándor György klasszikus jelenetében, amikor Gyuri a járókelőkkel egy Burda szabásmintán keresi a Kispipa vendéglőt… :DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  20. norbert
    2013. június 9. vasárnap 14:12
    Azt el tudom képzelni, hogy az MSZP koalíciót köt a Fidesszel, róluk már szinte mindent….. Még az indoklásukat is előre látom, mely szerint inkább mi mint a jobbik.
    De azt kizártnak tartom, hogy a Fidesz Bajnaiékat is bevenné a buliba. (ott zsigeri a gyűlölet). És ezzel az ellenzékiség teljesen kikerül a parlament keretei közül.
    Onnan kezdve kezdődhet az illegalitás. Milyen ismerős helyzet. Jöhet a beszélő.
    .

    A Fidesznek meg Orbán király vezetésével szabad a vásár. És akkor Kerényi megmarad Nemzeti Udvari Bolondnak, és bejön egy új fogalom, a Nemzeti Udvari Ellenzéki Mesterházy személyében. Nemzeti Kincstárnokunk meg, a piros pöttyel ellátott Matolcsy most kapja meg a PSZAF-et is. Csak csendben, az árvíz leple alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  21. “Ha viszont itt bombáznának kérném, hogy a felcsúti stadionnál, utána a debreceninél kezdjék”
    De csak akkor, ha nem épp oda zsúfolták össze a rendszer valódi ellenzőit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  22. Eagle
    Emlékezz rá, hogy a média cirkusz (törvény) Eu-s visszhangjakor írtam,hogy ideje lenne komolyabban venni Orbánnak a kavarását.
    Nem tették,és azóta sem teszik.Pedig lehetőségük lenne rá.Gyanítom hogy valami ok van erre,csak nincs kimondva.Kezd ez a dolog is átlátszóvá válni. Szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  23. Nem tudom, mi lesz a vég módja.
    Egy változat: Szlovák, osztrák, szlovén, horvát, szerb, román (esetleg némelyik törlendő) csapatok megszállják Magyarország területét, általános NATO logisztikai támogatással. Ez ellen szól, hogy épp a szomszédok bejövetele további konfliktusokat válthat ki.
    De hogy Európának be kell avatkoznia, az biztos. Nem azért, mert itt halomra gyilkolják egymást az emberek (nem is valószínű, megkushadunk mi szépen), hanem mert ezek terjesztik a fasiszta vírust, és bomlasztják az EU közösséget. Ha nem teszik, ők is lehúzhatják a redőnyt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  24. Kedves Maeldron és Eldrad!

    Pont most beszélgettünk az “elvándorlásról’
    Találtam egy remek kis összefoglalót hogy a fiatalok fele itthagyná Magyarországot!
    Gratula OVnak és rezsimjének, hogy ezzé teszik kis orságunkat!
    http://eduline.hu/felnottkepzes/2013/5/30/Bizonytalanok_a_2035_kozottiek_RP52E3

    illetve az ATV honlapján is lehet olvasni ezzel kapcsolatos információkat
    http://atv.hu/belfold/20130608_menekules_a_fiatalok_fele_itthagyna_magyarorszagot

    Egy szó mint száz, nem túl rózsás a helyzet!
    Igaza van annak a kedves kommentelő társamnak, aki azt írta egyszer , hogy “Magyarország a kapcsolatok országa: ha valaki emberhez méltó munkát/fizetést akar, akkor azt az esetek 99%-ában úgy szerzi meg, hogy valakinek a valakije.”"
    Én nem az ismerős által szeretnék bekerülni egy – egy adott helyre , hanem a tudásom legjavát adva!
    De itt egyelőre ez a lehetőség kilőve , esélyem sincs .

    Amit írtál kedves Maeldron szóról szóra igazolni látszik, hogy “Segítenek, ha elakadsz, megmondják, mit hol találsz, elmondják, mik a szabályok – de nem mondják meg neked, mit tegyél, hogyan dönts, mi legyen a véleményed”
    Ezt már több külföldön élő ismerősöm is igazolta !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  25. @bumburi

    Emlékszem, egyről beszélünk. Előbb utóbb mindent megtudunk. Ezt nem tudja rétestésztát nyújtani a végtelenségig. Valahol egy kis egyenlőtlenség, letapad és kiszakad. Egyre vékonyodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  26. Ez igaz? Vagy csak ………..Tudja valaki???????
    Mert akkor van még egy tökös polgármesterünk.

    http://fsp.nolblog.hu/archives/2013/06/09/Az_arvizi_hajos/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  27. Eagle
    Mint ahogy a Zsidó Világkongresszuson.Amikor a hírekben megjelent,hogy Orbán kormánya két tagjával külön megbeszélést folytatott Lauder úrral.Akkor a sukorói projekt pótlására gyanakodtam.Bejött.Kiderült,hogy a Margit sziget felparcellázásának ez az egyik oka,nevezetesen a kaszinó.
    Már nem is adnak még a látszatra sem!
    És mindenki csendben van! Tényleg megérdemeljük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  28. bumburi
    Már egyszer kérdeztem, de akkor elmaradt a válasz.
    Miből gondolod, hogy Lauderrel?
    Most a filmbirodalom királya érdekelt a kaszinó projekten!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  29. norbert: nézd meg az Attractiont. Mi a tanulság? Azon kívül persze, hogy szorgalmasak és tehetségesek. Az, hogy volt annyi eszük, hogy ne jussanak Semmelweis, Puskás Tivadar, és a többi tehetséges, ott maradó magyar sorsára. Magyarországon a “kutyának sem kellettek”. Már elnézést. Pedig, azt gondolom, az első helyezést objektíven érdemelték meg.
    .
    Lacinak nagy igazsága van abban, hogy a magyar nép egyetlen reménysége azokban van, akik emigráltak, emigrálni fognak.
    .
    Menjetek el onnan. Nincs más megoldás. Az az ország nem fog normálisan működni. Nem a fidesz, nem a jobbik, nem orbán miatt nem fog. Hanem azért nem, ami ott a fejekben van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  30. Szenzor linkelte NOL blogból: “Nem tudott kikötni a hajója, a Kedves Vezető dolgavégezetlenül távozott. Még jó, hogy ép bőrrel megúszta.”
    Nem, nem jó.
    Mellesleg eljuthatott volna Visegrádra Szentendréről a hegyi úton keresztül. (A Skanzen után kezdődik, és Szentlászló mellett megy el az út, jól járható, rendes betonút, aszfaltozott, kétsávos.) De valahogy stábjának ismeretei kissé hiányosak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  31. Maeldron

    Ez akkor sem megoldás. Nem lehet az. Én nagyon sokat jártam (dolgoztam)
    nyugaton. Nyelvet is beszélek. De akkor se megyek innen egy tapodtat sem.
    Már miért mennék?? Ha kell, itt döglök meg, de akkor sem!! Nehogy má’!!!!!
    És életem végéig azt nézzem “onnan”,hogy ez a kis rövidlábú senkiházi játsza
    itt az eszét??Az első másodperctől tudom ,hogy kicsoda ,egy percre sem tudott átverni ,és ez roppant jó érzés , az pedig ,hogy ki a nemzetibb ,azt nem ő dönti el . Ha holnaptól ,legalább a mi oldalunk( Egyenlőre csak belül ,a saját fejében önmaga előtt) kimondaná ,hogy a király meztelen ,kihúzná magát abból a hajlott hátú ,görnyedt állapotból ,már akkor végük lenne. Mit vársz el az átlagembertől,ha még tudat alatt te is hódolsz!! Elég volt ,senki ne menjen sehova, az nem tisztességes!! Maradjon itt mindenki és monják egyszerre jó hangosan a világ legkomplikáltabb dolgát : 2X2=4 ! A kurva életbe!!
    Itt nyüszitünk, nyöszörgünk, nyivákolunk,nyávogunk mert egy elmebeteg megbabonázott minket!!! Nem megyek sehova. Itthon vagyok ,néha lábamhoz térdepel egy…….Mi az ,hogy menjetek el? Kikérem magamnak!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  32. Philip Marlowe
    Nem én írtam, hanem Bucskó Ákos levelét másoltam be máshonnét. Ahogy illik, idézőjelbe téve:
    .
    “LEVÉL ORBÁN VIKTORNAK A GÁTAKRÓL!
    .
    Bucskó Ákos
    Az jár a fejemben, hogy írok egy levelet!
    .
    Tisztelt Orbán Viktor !”
    stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  33. @proaktív.Bocs! Úgy látszik erősebb szemügére van szükségem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  34. Philip Marlowe
    .
    Semmi baj, csupán azért reagáltam rá, hogy ne tévessze meg az olvasókat. Nem vagyok a gáton, főleg a távolság miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  35. Barry1: Semmelweis is ezt mondta, meg Puskás is. Engem a saját életem jobban érdekel, mint az, hogy földrajzilag hol születtem.
    .
    És most csak a játék kedvéért tegyük fel, hogy van valami küldetéstudatom, és nem csak magamra gondolok: ha olyan helyen élsz, ahol ki lehet bontakozni, hasznosabb leszel.
    .
    Van, amikor lehet és kell harcolni, és van, amikor nincs miért, vagy nem érdemes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  36. Szenzor
    Én akkor válaszoltam is.A meghiúsult ügylet után beszélt Orbán 2 x is Lauderral.Valamiről csak beszéltek?!
    Most a kongresszus előtt miért vitte a kormánya két tagját külön megbeszélésre Lauderral? Valami célja csak volt!
    Lehet hogy a filmbirodalom nagy emberének a neve lesz a kirakatban,de az még nem zárja ki azt a lehetőséget,hogy Laudernak is legyen benne érdekeltsége.
    Persze ez csak az én agyalmányom.Mindenesetre nem járokmessze a valóságtól az biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  37. bumburi
    2013. június 9. vasárnap 17:46
    Nem válaszoltál, biztosan nem mentél már arra az oldalra. Utána nézhetsz, itt van a hozzáférési kulcs.
    (Tarlós lenyúlta a Margitszigetet és félrebeszél 2013. május 30. csütörtök 5:33 2013. május 30. csütörtök16:34 )
    Egy világkongresszus előestéjén ha találkoznak, nem tudom, miért csak a biznisz lehetne a téma. Igen valamiről biztosan beszéltek. Lehet hogy az időjárásról.
    Nekem sem tetszett a világkongresszus ahogy volt, de csak ismételni tudom magam.
    Lauder nem annyira hülye, hogy Orbánnal üzleteljen.
    Orbánnak van elég seggnyalója helyben, akiket ki kell fizetnie.
    Magyarországon a kaszinó ügyben Andy Vajna érdekelt. Még adókedvezményes törvényt is hoztak olyan kaszinókra, melyek jelenleg nincsenek.
    Szerintem most (kivételesen) nagyon messze jársz a valóságtól.
    Tudom hogy utálod Laudert, de nem ártott Gyurcsánynak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  38. Nem erről beszélek. talán hallottál arról,hogy
    ” Azért vagyunk a világon ,hogy valahol otthon legyünk benne”
    Én itthon vagyok otthon. Mondjuk Hinterhermsdorfban a Ludwig strasse 2 .. ben soha nem leszek otthon. Ez nem csak érvényesülési vagy anyagi kérdés.
    Ha elolvasod a világ valaha irt legmagyarabb versét ( Radnóti: Nem tudhatom)
    akkor megérted miről beszélek. Ez a dolog egyik része, a másik pedig az ,hogy már nehogy ez a csürhe miatt hagyjam itt az ÉN HAZÁMAT???Egy frászt.
    Gyakorlatilag megtehetném ,ez csak szándék kérdése, de nem!!! NEM!!!
    Nekem itt a helyem ,ha beledöglök akkor is. Komolyan mondom.
    Én nem tudom ,te hol élsz,de azt ne mond d nekem ,hogy minden ok. Sokat dolgoztam kint ,szinte mindenhol találkoztam kinti magyarokkal . Felületesen úgy nézett ki ,hogy sinen vannak és minden ok ,de 100% ban előbb utóbb mindegyikről kiderült ,hogy ez csak valami máz. Kivétel nélkül mindegyik sérült volt ,vagy igy vagy úgy. nekem itthon gyakorlatilag túl sok személyes bajom nincs, kizárólag annak köszönhetően ,hogy 1990 óta tudatosan készülök erre a horrorra . Eredetileg Antalléktól vártam ugyanezt(1998 tól meg végleg elszállt minden illúzióm) Nyugi túlélem őket. ( Ha nem akkor meg na, puff neki…)
    Én nagyon nem szeretem ,mikor itt kampányoltok a meneküljön mindenki ,amerre lát témában. Szerintem inkább ti gyertek haza. Nektek is jobb lenne, hidd el……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (16 szavazatból)
  39. “A Szigetmonostorhoz tartozó Horányban élőknek azért kell elhagyniuk üdülőjüket, illetve a házukat, mert a Szentendre felőli részen egy magaspartot átlépett a Duna, utat törve a lakott terület felé.”
    Lehet, hogy hülye vagyok, de én úgy tudom, hogy a Szentendrei-sziget peremén végig gát (árvízvédelmi töltés) húzódik. Itt-ott megszakad, pl. a Szentendréhez kötő révnél, de ezek a lyukak betömhetők. A “magaspart” kifejezést eddig nem ismertem.
    Én ezt (” egy magaspartot átlépett a Duna”) csak úgy tudom érteni, hogy valahol nem volt elég magas a gát. (Rosszul becsülték a víz ott várható szintjét.) Az ilyesmi előfordulhat. De miért kell mellébeszélni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  40. Barry1! ++++++++++++++++++++++++++++++++ Köszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  41. Volt ma ilyen, itt a közelben, az a mindenhez ertö, felkapaszkodott suszterinas a szomszedban: Ceausecu et. Az is, akarhova ment osztotta az eszt, aztan mi lett a vege? Olommergerzest kapott, pedig biztos ertett a nyomdaiparhoz is……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  42. Szenzor
    Bocs,vendégünk volt,most szabadultam.
    Miért utálnám Laudert? Nem utálom,csak tényeket rakok egymás mellé.
    A sukorói témakor szivárgott ki a dolog,amikor először beszélgettek! Akkor állítólag Orbán azt mondta Laudernak,hogy felejtse el Sukorót,minden kezdeményezését meg fogja akadályozni BÁRMI ÁRON,amiért őt,mint a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét kihagyták a tárgyalásokból.
    Ezután következett a második találkozásuk titokban a Martonyi villában,ahol megállapodtak valamiről ???????Ötleted?
    Következett a világkongresszus,a mikor még híre hamva sem volt a Margit sziget felparcellázásának. Ekkor beszélt a kormányának két tagjával egyetemben Lauder úrral.Miről ?????? Ötleted?
    Majd napvilágot lát a hír,hogy fel akarják parcellázni a Margit szigetet,és kaszinót (kat) is létesíteni akarnak.
    Ezek tények.
    Hogy Wajna lesz a megnevezett,mert Ő érdekelt kaszinó ügyben? Az egy dolog. Mint ahogy az egy másik dolog,hogy több érdekelt is lehet a témában.Netán Lauder úr.
    Hangsúlyozom,hogy csak tényeket raktam egymás mellé.A történetnek viszont van létjogosultsága. De ez is csak egy vélemény. Az enyém,minden utálat nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  43. Eszméletlen írás. Mikor így szavakba önti valaki minden gondolatom erről a senkiről. Le a kalappal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  44. bumburi
    2013. június 9. vasárnap 22:06
    Csak egyetlen egy kérdés.
    “Ezután következett a második találkozásuk titokban a Martonyi villában,ahol megállapodtak valamiről ”
    Honnan tudod? És ne azt mond, hogy mi másért lettek volna ott. Mert nem minden megbeszélés sikeres. Valamint tudod hogy ki kezdeményezte a találkozást?
    Változatlanul, csak a tényeket egymás után fűzve, egy értelmes ember még egyszer nem akar itt befektetni, azzal közösködni, aki egyszer már keresztbe tett neki. Ja és a Margitszigeti kaszinó beruházás nem tény, csak egy felvetés volt, amit hallottam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  45. Szenzor
    Annak idején a projekt elhalasztásáról volt szó.Kormányváltás utánra.
    Hogy ki kezdeményezte a Martonyi villában a találkozót?Nem mindegy?
    A tény,hogy véletlenül tudódott ki,mind a két felet besározta.Akár sikeres volt,akár nem.
    Ami meg az értelmes ember felvetésedet illeti.Aki engem ilyen helyzetbe hozna,azzal csak nagy nyilvánosság előtt lennék hajlandó szóba állni hivatalos ügyben.
    A konferencia egy lehetőség volt a hivatalos udvariasságok,és hazugságok elmondására.
    De!
    Mi indokolta azt a tényt,hogy Orbán,és kormányának két tagja (kik?)megbeszélést folytassanak a konferencia előtt Lauderral? És miről?
    Miért a titkolózás? És miért pont ez után vetődik fel a Margit sziget felparcellázásának a javaslata?
    A kaszinó beruházást nem csak Te,nagyon sokan hallották.
    Lehet hogy csak nekem kerek a történet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  46. bumburi
    2013. június 10. hétfő 07:55
    Most fejeztem be.
    Örülök hogy olyan okos vagy, hogy neked kerek a történet.
    Én nálad tájékozatlanabb vagyok, vagy nincs annyi adat a birtokomban.
    Nem tudok a projekt elhalasztásáról, csak perek tömegéről.
    Én csak biztos tudás birtokában szoktam ítélkezni, a felvetések nem ebbe a kategóriába tartoznak .
    Üdv Szenzor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  47. Szenzor
    Távolról sem vagyok okos,nem csak közelről.Mondtam,hogy ez az én agyalgásom!
    Bár ne jönne be.
    Nem kedvtelésből,megszólításomból kifolyólag írtam le a véleményemet.
    Legyen szép napod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  48. Kedves B.L.!
    A lényeget azt hiszem elszalasztottad…
    Az egyik interjúban OV kiadja az ukázt:

    “Semmilyen utasítás nem hajtható végre, csak ha a Bakondi úr, a katasztrófavédelem főigazgatója vagy én mondom! “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  49. Nincs EU-s pénz az árvízi károkra.
    Pedig csontvázkereső és Giró100 is számított rá.
    Egyedül az országmegvezető állítja, hogy nem kell mások pénze, megállunk a saját lábunkon is!
    Kijelentésének folyománya:
    Csak állami segélyvonalon lehet adakozni!
    Mr. 10-20%(Lalihuszár) javaslata alapján az önkormányzatoktól várnak lakosonként 50.- 100.- forint hozzájárulást!
    Na így állnak ők a saját lábunkon, hogy talpaink egymásra lépnek…
    Lesz itt gond, amikor már nem fényezheti magát a gátakon, hanem a helyreállításhoz kellene a lakosságnak az anyagi segítség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  50. Gratulálok a cikkhez Bartus Úr!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos