Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Paprikajancsi 2013. június 7. péntek 13:36

  • Hozzászólások(265)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Paprikajancsi

Megnéztem az Orbán Viktorról készült videót, amint éppen a Dunának parancsol, szemmel veri, és látványosan az árvíz ellen védekezik. A hangot elnémítottam, mert nem vagyok képes hallgatni ennek az embernek a hangját, és inkább a gesztusaira akartam koncentrálni. Nem értem, hogy a magyarok hova tették a szemüket és az eszüket. Ennek az embernek az arcán a tömény butaság és az érdektelenség látszott, képtelen volt megjátszani a legkisebb érdeklődést. Valamiféle élet akkor költözött bele, amikor körbeállták és rajongták, és élvezte a helyzetet, de már abba is kezd belefásulni. Fontoskodott, nyalogatta a szája szélét, ment az apró lábaival, mint a dúvad, mint akinek azonnal intézkednie kell, vagy bátorságot kell lehelnie az elcsigázott védekezőkbe. De ilyet nem láttunk, mindenki békésen nézte a látványosságot, amint fel-alá rohangál, kezel, annak biztos tudatában, hogy a kézfogása nagy megtiszteltetés. Igazi paprikajancsi.

Normális ember ilyenkor nem megy a gátra, hanem hagyja dolgozni azokat, akiknek ez a feladatuk. Egyetlen haszna a gazda látogatásának az volt, hogy Bakondit, a katasztrófavédelem főigazgatóját kivonta a munkából, és ezzel sokat segített a védekezésben. Bakondi maga a katasztrófa, akit el kellene hárítani, kevés botrányosabb vadbarom dolgozott a magyar közigazgatásban, mint ez a korrupt pojáca, aki semmihez nem ért, de ahova lép, ott fű nem terem. Ebből a szempontból jó párost alkottak a főnökével, akiről ugyanez elmondható.

A videó arra jó volt, hogy az egyszerű ember is láthassa a magyar védekezés minőségét. A miniszterelnököt egy tök üres sátorba vezették, ahol elvileg a hadműveleti központnak kellett volna lennie, tele számítógépekkel, műholdas kapcsolattal, elektromos térképekkel, légifelvételekkel. Ehelyett egy üres pad mellé ültették ezt az ökröt, és elétoltak egy turisták számára sem nagyon használható térképet, amelyen semmi nem látható. A térképet Orbán buta fejjel nézegette, nem kizárt, hogy fordítva tartotta, és megpróbált úgy beszélni róla, mintha bármi köze lenne ahhoz, ami zajlik. Arcán a totális érdektelenség és a tömény butaság tükröződött ezúttal is. Azoknak a közhülyéknek a bamba tekintete, akik azt képzelik, hogy mindenhez értenek, de fogalmuk sincs semmiről.

Aztán baromi határozott léptekkel, mint az észak-koreai gyerekdiktátor, körbevonult, kerestek neki egy helyet, ahol csizmát is húzhatott, mert az látványos. A gáton megállt a munka, az emberek nézték a csodabogarat, ő pedig élvezte, hogy nézik, és fürdőzött a dicsőségben, leereszkedően jópofizott, de az látszik, hogy már nem tud kizökkenni a Bástya elvtárs szerepből. A propagandavideó éppen olyan képet mutatott róla, amilyen ő maga, és azt az ijesztő helyzetet mutatta be, hogy van itt egy mindenhez értő vadbarom, aki belepofázik mindenbe, aki azt képzeli, hogy nélküle semmi nem működik, az emberek akkor nyugodnak meg, ha látták őt a gáton, mert akkor már nagy baj nem lehet. Mindent neki kell megmondani, szakembert egyet sem láttunk, csak remélni merjük, hogy azok vannak valahol, és amíg a paprikajancsi körbejár, addig ők szakszerűen teszik a dolgukat. Ha nem így van, akkor itt minden csak az egyes emberek leleményén és a Dunán múlik, mert hogy ez a felcsúti hólyag nem fog megvédeni senkit, az biztos. Ez mindenesetre a videóból kiderült.

A legszebb jelenet az, amikor a töpörtyű a végén felkapaszkodik, és próbál fontoskodva átkukucskálni egy palánkon, mert neki az fontos. Az sokat segít. Egy darabig úgy nézett ki, hogy hátra fog esni, fejjel a pocsolyába, de sajnos nem történt meg. Átnézett Orbán a palánkon, ahol semmi nem volt, most már megnyugodhat a magyar, látta a Viktor, mi van a palánkon túl, jó kezekben van az ország. A jelenet pont olyan volt, mintha egy lövészárokból kukucskálna ki, és keresné az ellenséget. Szerencséje van az országnak, hogy ez a szellemi kripli egyelőre nem vitte bele egyetlen háborúba sem, mert el lehet képzelni, amikor a felcsúti hadvezér körbemegy a fronton, és kiadja a hadászati utasításokat, mert ő mindenhez ért. Magára adó szakember elkergette volna, és kikérte volna magának, hogy bármibe beleszóljon. De ilyen szakember ebben a maffiában már régen nincs.

Egyszerűen érthetetlen a magyar nép elbutulása, hogy egy ilyen videó kapcsán nem röhög az egész ország ezen a képmutató idiótán, nem jutnak eszébe Rákosiról, Sztálinról és Hitlerről készült propagandafelvételek, ahogyan a legnagyobb bajban is megsimogatják a gyerekeket, és nem küldik el a fenébe ezt a pitiáner idiótát, eszetlen barmot, hogy mit képzel. Rákosi ilyen bejárást nem csinált. A film végén megjelenik a Duna, mint a Tanú című filmben, amely nem törődik az aktuális magyar pojácával, hanem emelkedik. Szegény Duna, ha tudta volna, mire használják fel, biztosan öt méter magasan önti el Budapestet. Mi mindent látott már ez a folyó, és mennyi mindent fog. Nem csoda ha néha árad, mert ennyi mocskot levinni nem könnyű.

Sajnálom, kedves magyar testvérek, nekem csak a hányinger jut eszembe. Undorodom ettől a palitól is, és az egész országtól, mindenkitől, aki eltűri, hogy ez a tehetségtelen disznóólpucoló ezt eljátssza velük. Szerencsére nem kell aggódni, mert az ilyennek soha nincs jó vége. Megfizettek érte keményen, és engem már csak ez nyugtat. Alig várom, hogy a szemeimmel lássam. De tanulni akkor sem fogtok belőle, és csak elüldözitek azokat, akik élhető országot csinálhatnának nektek, ahol megihatnátok a pálinkátokat a trafik előtt. Azt nem értem, hogy nektek miért kellett eljönni Ázsiából? Ott érzitek jól magatokat. Miért kellett hagyni, hogy a gyerekeitek egy része európai legyen, betelepüljenek ide gyanútlan civilizált emberek közétek, és aztán szenvedjenek tőletek? Maradtatok volna az Uralban, senkit nem zavarnátok. Ott van a helyetek, ahogyan azt legnagyobb prófétátok, Ady Endre megírta.

Most már csak azt nem tudom eldönteni, hogy kit utálok jobban: ezt a  törpe futballista stricit, aki közpénzen stadiont építtet a háza mellé, akinek a hóbortjába fizetnek be a cégek, ha életben akarnak maradni, mint egy kolumbiai kokainbárónak, akit ennek a feléért életfogytiglanra ítélnének egy korrupciós perben még Kínában is, vagy az ellenzékét, amely ehhez statisztál? Azt hiszem, az utóbbit.

Ez az ország halálra van ítélve. De megérdemli. Ennek az országnak nem a Duna a legnagyobb baja. A Duna itt a legkisebb baj. A Duna az egyetlen, amelyre szeretettel gondolok.

(Egyébként a vezér jó csatát választott. Havazás és árvíz ellen biztos a győzelem: a hó egyszer elolvad, az ár egyszer úgyis levonul.)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (165 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +264 ( 338 szavazatból)
Bartus László: Paprikajancsi, 4.5 out of 5 based on 165 ratings

  • Hozzászólások(265)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

265 Reader’s Comments

  1. Igenis van helye Orbán elvtárnak a gáton. A Duna ha meglátja, más irányba megy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (29 szavazatból)
  2. Stumpné Bekes Margit

    Igazad van Laci! Egyszerűen érthetetlen,hogy nem fogja fel azt az egyszerű tényt,hogy ilyen események alatt,csak hátrányt jelent a jelenléte! Élvezi,hogy körbe ugrálják,az általa feltett kérdésekre önmaga válaszol! Bakpondi csak nyökögni tudott.Hol az a pont,ahová még süllyedhet ez a nemzet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (28 szavazatból)
  3. Palásti József

    Közösnek tünnek meglátásaink,”találkoztunk?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  4. A baltás gyilkos cinkosának jelenléte az árvizi védekezésnél nagyon is hasznos volt. Magával vitte, és elvonta az operatív irányítás lehetőségétől az olyan kétbalkezes trollokat, mint pl. Bakandi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  5. Röhögnöm kellett, mikor Orbán egyik védelmi szakaszon tett látogatását közvetítette a tv. A gáton két sor homokzsák volt egymáson, a védekezésben résztvevő vezetők e mellett álltak, míg a törpe felhágott a zsákok tetejére és így valóban egy fél fejjel már a többiek fülé magasodott. Másról sem szólt az egész csak az ön fényezéséről, egy paprikajancsi magamutogatásáról. Egyébként el kell ismerni, hogy a vízügyes szakemberek tudták és tették a dolgukat, ennek és a lakosság összefogásának, az önzetlen felajánlásoknak köszönhető hogy sikerült megúszni az egészet szárazon. Természetesen a vész elmúltával majd a a FIDESZ és személyesen Orbán fogja learatni a babért, a dicsőséget azok helyett akik sokszor derékig a vízben állva, az elemekkel dacolva, az ájulásig kimerülve dolgoztak a gátakon. Elvégre ha Ő nem hág fel a zsákok tetejére, az Isten tudja milyen szörnyűség is megtörténhetett volna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (35 szavazatból)
  6. Azer nem semmi, hogy a tapsihapsiknak mennyire bejön a vekkeres a gáton!
    Nem tűnik fel senkinek, hogy a nagy ellenőrzések közepette már a legegyszerűbb mondandóját is nyekegve olvassa fel?!
    Milyen nap van ma? Vasárnap…..
    Mi mennyi? Mi hány? Na, valami ilyesmi! De azer jól elbeszélgetnek….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (29 szavazatból)
  7. Ha kimegy az a baj, ha nem megy ki, a az a baj …
    Hajajj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -16 (24 szavazatból)
  8. Lazlo London
    Angela Merkel is kiment – de nem akarta a védekezést irányítani!
    Obama is elment a bajba jutott országrészbe- de Ő sem irányított!
    NEVETSÉGES – de egyeseknél ez nagyon bejön, pedig ettől lett paprikajancsi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (34 szavazatból)
  9. Gyengült a Ft, 300.- felett az euró.
    Nem fogyott jól a magyar állampapír.
    Uniós segítséget sürgetett a fideszes EP képviselő.
    A sallerek, tockosok jönnek vissza és gazdaságilag fejtik ki hatásukat, most már lassan a magyar emberek is megértik, hogy nem lehet elnéző miattuk az EU ezzel a kormánnyal, Berlusconival ezt előbb megtették, hogy jött a bukta.
    Pelczné sürgős segítséget vár a gyarmatosítóktól – pedig azok csak számla bemutatása után fogják adni a pénzt és nem is számolatlanul!
    Jelenleg még fogalmuk sem lehet a károkról és a helyreállításról – mire kér, tudom, mire háromig számol, mert jönnek a sámános bérbékamenetelőik – oszt annyi az EU-nak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (25 szavazatból)
  10. Teljesen igazad van, Bartus László.
    De egy ideig mostanában ne gyere haza, ha jót akarsz.
    Minden szavadra figyelTEK….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (24 szavazatból)
  11. Ha ez a szerencsétlen nép a következő választáson is benntartja ezt az undorító paprikabohócot a politikában, akkor megérdemli a sorsát, az biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  12. Kedves csakén

    Sajnos az EUnak nincs pénze az árvíz károsult országainak ezt Janusz Lewandowski mondta eu uniós költségvetésért felelős biztosa szerdán
    ” A katasztrófa mérete túl van azon a mértéken, amíg kártérítést tudunk adni. Egészen biztosan mondhatom, hogy források nélkül vagyunk, az Európai Szolidaritási Alapból 2013-ban biztosan nem tudunk fizetni”
    Sajnos semmilyen számla után nem fognak adni pénzt, majd talán jövőre !
    Egy másik hír is napvilágot látott , hogy felszólító levelet küldött május végén az Európai Bizottság Magyarországra, vagyis formálisan kötelezettségszegési eljárás indult, mert Brüsszel szerint a jövedéki termékekre vonatkozó magyar szabályozás egy részlete ellentétes lehet az uniós irányelvvel.
    Na tessék, ezek az elvetemültek, szépen apránként leamortizálják az országot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  13. Laci! Igaz, viszont ez a kripli itt marad nekünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. Küldjétek emlékeztetőül minél több embernek, töltsétek le, mert lehet, hogy le fogják törölni. Minden tüntetésen óriásprojektorokon kéne sugározni ezeket :

    http://www.youtube.com/watch?v=9tJuUIE6k-c ,

    http://www.youtube.com/watch?v=7soUi0Ce2ck ,

    http://www.youtube.com/watch?v=z7mhFO8A_Vg

    Ha valaki azt mondja, hogy vágott a legutóbbi link alatti felvétel itt a részletesebb :

    http://www.youtube.com/watch?v=tjXEKcJZBiw

    http://www.youtube.com/watch?v=-4WEB_nb00Y

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. “…Azt nem értem, hogy nektek miért kellett eljönni Ázsiából? Ott érzitek jól magatokat. Miért kellett hagyni, hogy a gyerekeitek egy része európai legyen, betelepüljenek ide gyanútlan civilizált emberek közétek, és aztán szenvedjenek tőletek? Maradtatok volna az Uralban, senkit nem zavarnátok. Ott van a helyetek…” Teljesen egyetértek ezzel. Maradtak volna Etelközben. Épp ezért nem értem azt, hogy az miért rasszizmus, ha ugyanezt mondom a cigányokra :”…maradtatok volna Indiában, ott érzitek jól magatokat….kellett nektek betelepülni ide a gyanútlan civilzált emberek közé…?” Talán egy nálam okosabb megmagyarázza. Másik sztori : Hegyeshalom és Bécs között van egy benzinkút az autópálya mentén. Ha bemegy az ember a boltba akkor a mennyezetről egy magyar feliratú tábla lóg. Ez van ráírva : MAGYAR, NE LOPJ. Ha ugyanezen a táblán az a felirat lenn, hogy “cigány ne lopj” az raszizmus lenne? Vagy élesítsük tovább: egy magyarországi Spar áruházban lenne kifüggesztve. Harmadik sztori : egy időben jártam a budaörsi virágpiacra rózsát árulni hajnalban. Tanúja voltam amint két cigány találkozik és köszönti egymást: “szia Pistikém, ilyen korán dolgozol már?” – mire a másik – “ugyan Józsi láttál már cigányt dolgozni?” Vagyis itt önmagára mondott ki negatívumot. Ez rasszizmus-e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos