Ronai and Ronai
AMERIKAI

Török Monika: Biomami beindul 2013. május 12. vasárnap 18:42

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Török Monika: Biomami beindul

Nagyon régóta a bögyömben van pár pedagógiai módszer. Azzal senki nem vádolhat, hogy nem értek a szakterülethez. De van, amelyik kiviszi a biztosítékot, nagyon durván. A bornírt beborultság, az például feltétlenül. De igyekszem magam visszafogni.

Felvezetésképp az utcai szoptatásnál kezdenék, ami nagyon derék dolog. Lenne, ha. Ha tényleg természetes volna. Ha az utcai szoptató anyukák esetleg a gyerekükre figyelnének és nem arra, hogy látnak-e valakit, aki esetleg összhúzza a szemöldökét. És akkor gyereket félredobva lehet káricsálni. Az utcai szoptatás baromira nem a gyerekről szól, ahogy kellene.

Áttérnék – kockáztatva több ezrek haragját – a gyengéd születésre. Az persze nagyon fontos, hogy anyuka kurvára bio legyen és nagyon tudja, mi van, bár még soha sem próbálta. Pfuj-pfuj orvosok. Mert azok csak ártanak, ugye, hiszen arra esküdtek fel, mind gonoszok. Ez már megint nem a gyerekről szól, hanem az anyukáról.

Fényt enni is biztos nagyon fincsi, de azért néha nem rossz egy bécsi szelet. Ezt még a vegák is beláthatják. Tök mindegy a gyerek biztonsága, én, a biomama jobban tudom.

Az oltások ellen is népi mozgalom indult, mert pfuj-pfuj. Én ne tudnám jobban?!

Aha.

Egy szülő hívta fel a figyelmünket arra, hogy a pilisszentlászlói iskolában (ahová korábban ő is járatta gyerekét) szamárköhögés megbetegedést észleltek gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt. A súlyos fertőző betegség – amelynek az 1954-ben bevezetett kötelező védőoltásig hazánkban is sok halálos áldozata volt – az oltásokkal megelőzhető, ám bizonyos körökben „divat” lett nem beadatni azt a gyerekeknek.

Felhívtuk a helyi polgármestert, Illés György azonban kijelentette, nem hallott még a járványról. A Kékvölgy Iskola igazgatója szintén ezt mondta, és kifejtette, hogy ő és gyermekei is be vannak oltva, így azt sem tudja mi az a szamárköhögés. Arra a kérdésünkre, hogy mégis, hány gyerek hiányzik az iskolából Dezséri Csaba azt válaszolta, nem tudja, de szerinte senki nem hiányzik, „mert ebbe az iskolába szeretnek járni a gyerekek”. Végül azt javasolta, kérdezzük az ügyről az ÁNTSZ-t.

Az igazgató ugyanakkor már minimum egy hete tudott a járványról. Mint egy szülőknek kiküldött – és szerkesztőségünk birtokába jutott – május 3-i leveléből kiderül, már akkor „három kollégánál és egyikük családtagjánál is kimutatták a szamárköhögés kórokozóját. Mivel már két kapcsolódó fertőzés is járványt jelent – ezt a mai másfél órás ÁNTSZ-szakemberekkel folytatott konzultáción tanultam, mert nem voltak restek engem az iskolában felkeresni -, ezért ránk került a fókusz”.

A betegség cseppfertőzéssel terjed. Ha egy beteg ráköhög egy egészségesre, akkor 80-100 százalékos valószínűséggel már meg is fertőzte. A lappangási idő általában 7-14 nap, de lehet akár 21 nap is. A lappangási idő végétől kezdve a beteg fertőzőképes.

Az ÁNTSZ is megerősítette

Hívtuk az ÁNTSZ-t is, de sem a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szervénél, sem a területileg illetékes Szentendrei Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézeténél nem tudtak felvilágosítással szolgálni. Mint mondták, nincsenek felhatalmazva a nyilatkozattételre. Legalább egy tucat telefonos próbálkozásunk után is először csak annyit tudtunk meg, hogy csütörtökön e-mailben feltett kérdéseinkre leghamarabb hétfőn (!) kaphatunk választ, akkor tud csak rábólintani az illetékes a már egyébként egy munkatárs által megírt válaszlevél elküldésére. Végül péntek délután mégis csak megérkezett a válasz Homor Zsuzsanna fővárosi és megyei tisztifőorvostól, amelyben megerősítette a járvány tényét.

Mint írta, a Pilisszentlászlói Waldorf Iskolában két fő tanító laboratóriumi vizsgálattal megerősített Pertussis (szamárköhögés) megbetegedéséről van tudomásuk. Továbbá még 2 tanárnőnél és egy tanulónál feltételezhető a megbetegedés, melynek megerősítésére a vizsgálatok jelenleg folyamatban vannak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) definíciója szerint kettő vagy több egymással összefüggő eset nevezendő járványnak – hívta fel a figyelmet.

Nincs 100 százalékos védelem

A szamárköhögés manapság ritka betegség, 2002-ig Magyarországon 10 alatt volt a megbetegedések száma, az ezt követő években 17-50 közötti megbetegedés fordult elő. A védőoltások nem nyújtanak 100 százalékos védelmet. A megbetegedések felnőttek körében fordulnak elő egyre gyakrabban, ami arra utal, hogy mind a betegség átvészelése, mind az oltás utáni védettség idővel gyengül. Fentiek miatt az Országos Epidemiológiai Központ 2009. évtől iskolai kampányoltás keretében a 11 évesek diftéria és tetanusz elleni emlékeztető oltását kiegészítette pertussis komponenssel is.

Az ÁNTSZ szerint az életkorhoz kötött kötelező védőoltások esetén Budapest és Pest megye területén az „átoltottság” 98-99 százalékos. Minden évben van azonban néhány olyan szülő, aki megtagadja gyermeke oltását.

Bírság is járhat az oltás elkerüléséért

Pedig elvileg a gyermekközösségbe, továbbá alsó- és középfokú oktatási intézménybe csak az előírt oltásokkal rendelkező gyermekek vehetők fel. Azok az orvosok, akik bölcsödébe, óvodába vagy általános iskolába, illetőleg egyéb gyermekközösségbe kerülő gyermek/tanuló vizsgálatát végzik, az életkor szerint esedékessé vált oltások megtörténtét ellenőrzik, és a hiányzó oltásokat pótolni kötelesek. A védőoltás elmaradása esetén a hatóság kötelezi a szülőket az elmaradt oltás pótlására, ha nem teljesítik, bírságot is kiszabhat.

Járvány esetén a járási népegészségügyi intézetnek el kell rendelni valamennyi pozitív személy kitiltását a környezetből és a háziorvosához irányítani. Át kell vizsgálnia valamennyi tanuló oltási státuszát, bekéretni az oltási könyveket. (195 főnél május 8-án ez meg is történt Pilisszentlászlón.) „A hatóság továbbá elrendeli a beteggel érintkezett oltatlan vagy csak részben oltott gyermekek 14 napos kitiltását az iskolából. Megszervezi pertussisos beteggel érintkezett személyek szükséges védőoltását. (Május 10-én megtörtént).”

Kockázatok és mellékhatások

Szekulárisfigyelő Blog nemrég írt arról, hogy a Waldorf-iskolák alapideológiáját jelentő antropozófiának van egy egyre gyakrabban megfigyelhető „mellékhatása”. Jelesül, hogy az antropozófusok – és így a Waldorf-szülők – között sokan ellenzik a “hagyományos” orvoslást és a gyerekek oltását is, abból a megfontolásból, hogy a betegségek segítik a gyerek érési folyamatát.

Ennek következtében a be nem oltott gyerekek között egy USA-beli Waldorf-iskolában ki is tört a szamárköhögés, de volt már hasonló eset egy német Waldorf-napköziben is, és másutt is. Oltási adatokat Svédországra publikáltak: míg az állami iskolák tanulóinak ott 93 százaléka van beoltva, az oltási arány a waldorfosoknál 18 százalék.

Információink szerint Pilisszentlászlón is sok az ilyen „biomami”, és ez lehet itt is a járvány hátterében.

Magyarországon az életkorhoz kötött védőoltások teljesítése egyébként hosszú évekre visszatekintve kiváló, az oltandó korosztályokban az átoltottság meghaladja a 98 százalékot – írta nemrég a Házipatika. Így aztán a megelőzhető fertőző betegségek járványügyi helyzete is kiváló.

A waldorfosoknál egyébként majd a heti ülésen, ahol roppant sok gyertyát gyújtanak és kézimunkáznak, míg a gyerekek felügyelet nélkül vannak, biztos megállapodnak abban, hogy a világ hülye, de szerencsére náluk ott van a tudat és a megvilágosodás.

Megjegyzem, az egyetlen pedagógiai módszer, amely gyakorlatilag szekta.

Egyszer valaki (Steiner) a megfelelő időben valamit mondott, a hülyék meg azóta is csókolgatják a saruja nyomát. Pedig Steiner nagyságrendekkel okosabb volt ennél.

Már ha látta valaki Bryan életét…

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.9/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 47 szavazatból)
Török Monika: Biomami beindul, 2.9 out of 5 based on 33 ratings

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

67 Reader’s Comments

  1. Azert ez egy eléggé intoleráns írás. Az un csendes szülés egy nagyon jo irány h a begyepesedett orvosokat egy kis változtatásra kényszerítsék. Es az miert is baj ha az anyának us könnyebb es telenyomjak hormonnal hanem egy kis szemleletvaltassal megkönnyítik a szülést neki, jo nem biztos hogy 16 órát kell vajúdnia, de lehet h van jobb megoldás mint oxitocinnal telenyomva kizavarni a gyereket. Es akkor meg arról nem id beszéltünk h tonnányi irodalma van annak hogy a megszületés módja pillanata mennyire hagy nyomot egy kis lenyben az élete során. Azt gondolom nagyon sok minden van egy kalap alá vonva es csak ugy lesoporben ebben a cikkben. Főleg egy nőtől , gondolom anyától is :-) ez nagyon fura hozzáállás. Nyilván a full huje nepbutitas elkerülendő, de meg egyszer több leszólt dolog több toleranciát érdemel meg mint ahogy itt előkerült. Love peace happiness :-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (30 szavazatból)
  2. Ne tessék rossz néven venni, kedves Mónika, de azoktól a waldorfosoktól, akik szerint egy gyerek 8(!) éves koráig nem elég fejlett motorikusan, hogy egy ceruzát megfogjon(!) (csak tudnám, hogy mi, kb. négy éves óvodások anno miért voltunk képesek rá, és még sok nemzedéknyi) ez a fajta kispolgári felfuvalkodottság – “mi jobban tudjuk” – illetve idiotizmus – “a tűktől lesz autista a gyerek”, stb. – már nem olyan meglepő szerintem.
    Bár, egyetértek a ki nem mondott premisszával: a modern kori mérgek ellen nem az a gyermek megvédésének módja, hogy a védőoltást vonják meg tőle. (Már, ha ez volt a rejtett premissza.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  3. Még egy gondolat: remelem nem azert hívja a szerző szektanak a waldorfot mert az azt megalapozó nevelési módszer atyja ugyanaz a (szerintem zseni) Rudolf steiner, aki az antropozofia megalapítója. Ő szerintem a modern szellem történet egyik legnagyobb befolyású es kaliberű gondolkodója volt, irányzata egyfajta keresztény vallás , az ő látnoki adottságaira alapozva. En oelotte teljes bugyutasagnak tartottam a kereszténységet, írásai mint pl az ötödik testamentum, viszont nagyon jo magyarázatot adnak hogy ha volt anno egy ember (krisztus),aki valami miatt mondhatott értelmes dolgokat a vilag folyasarol az akkor hogyan is lehetett. En ő előtte nem olvastam engem megfogó spirituális keresztényt, persze vannak a misztikusok, de ő nagyon mai es érthető. De csak annak ajánlom aki el tudja fogadni hogy van testtől külön lelek, van akasha krónika (azaz ami történik annak van a világban lenyomata). Nem könnyű, de tényleg zseni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (18 szavazatból)
  4. Technikai kérdés: Ha hosszú ideje nem volt szamárköhögés, hogyan, hol tudott a kórokozó megtelepedni, hogy tudta átvészelni ezt a szakaszt, s mitől támadt fel újra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  5. HIstvan: Csak szólok, hogy a filozófiai szakma mélyen hallgat Steinerről, mert a hülyeségeit éppúgy nem lehet komolyan venni, mint Bayer Zsoltéit, Müller Péteréit, Hamvaséit, L. Ron Hubbardéit, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (18 szavazatból)
  6. Kalous Antal: csak szólok h a B. Zs nevű egyen nem filozófus :-) en egyébként nem foglalkozom bármely “szakma” véleményével , mert olyan nincs, a filozófusok egymást is hujenek tartják, es azóta nem hiszek a “szakmának ” sem, amióta a (lecserelt) szülészorvosunk kevesebbet tudott a magzati rendellenes fejlődéséről mint en, egy órás utánaolvasas utan. De ne térjünk el a tárgytól : Müller Péter nem tor a filozófusok babérjaira, Hamvas bar segédmunkásként el, de többet tudott a keleti filozófiákrol es vallasokrol, mint a “szakma” együttvéve, igaz voltak olyan ex catedra kijelentései amiket nem illett komolyan venni. Hubbard egy szetdrogozott kókler volt, ot hagyjuk is ki, de nagyon erős absztahacios vénája volt, de legfőbb baja az volt, hogy egyik (általa bedolgozott) filozofiaba sem melyedt el, mondjuk ugy nehéz is, ha valaki magát Buddhakent kezeli. De Rudolf steinert a filozofusok (gondolom) azert nézik le, mert nem ” tudományos” nem is akart az lenni, ő olyan tudást akart átadni, mely nem könyvtári, hanem a “megismerés más dimenziojaban” elérhető. En megértem ha valaki nem hisz ebben, nyilván nem is kell, sok ember hívő sok meg nem, de hogy nagyon jelentős gondolkodó volt, azt nem lehet elvitatni tőle, tessék vallás történészeket megkérdezni (KDNP Zsoltit most hagyjuk ki).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  7. Kalous Antal: csak ugy kíváncsiságból rákérdeztek Rudolf steiner 2 hujesegeket mondjuk, amit a “szakma” nem vesz komolyan – érdekelne h ugyanazon dolgokról beszélünk-e

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  8. A köz érdekében már régen kötelezővé kellett volna tenni a gyerekbetegségek elleni védőoltásokat. Magam például nem kaptam MMR-t, mert még nem volt kötelező 1991 előtt a mumpsz elleni kombinált oltás, és bár mindent megtettek a szüleim hogy átessek rajta, vagy immunis vagyok rá (amire igen kicsi az esély), vagy csupán kimaradt. Ebből adódóan 2013-ban, immár kora középkorú felnőttként potenciális veszélyforrás számomra egy oltásellenes szülő gyereke. Jogosan várom el hogy ne veszélyeztessék az egészségemet a mániájukkal, és szerintem vagyunk ebben a cipőben jó páran.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  9. elmondo
    Magam nem vagyok ab ovo oltás ellenes, de itt a kerdes az: hogy lehet hogy Európában talán a csehek kivételével nálunk (egy fasisztának mondott országban) van a legtöbb kötelező gyermekoltás. A németeknél es más művelt nemzeteknel kevesebb. Szerintem a kerdes az: h a kozegeszsegugyileg tényleg igazolható határvonal, nehogy az legyen hogy az állam megint beleszól olyan kérdésbe amihez nincs köze, mert az részben v teljesen magánszféra. Ez a kerdes ! Érdekes módon a bcg oltást mar nem nyomják be minden újszülöttnek azonnal, régen igy volt. Az orvostudomány is fejlődik :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  10. Girbegurba, simán túlélnek évtizedeket is egyes humán-patogén bacik pl. mosdatlan ruházatban, ágyneműn, ágyon, gyerekjátékokon, a Bordatella sem kivétel. A waldorfos gyerekek immunrendszere a “normál” sulikba járókhoz viszonyítva terhelt, egy legyengült immunrendszerű gyerek pedig simán elkapja és terjesztheti a szamárköhögést is, elegendő ha az aluljáróban vagy tömegközlekedési eszközön ráköhög egy életmódjából adódóan (akár önhibáján kívül) fertőzött személy. Szorosan kapcsolódik hogy rendszeres szűrővizsgálat kellene a hajléktalanellátókban, a szamárköhögés ugyanis kutyafüle a rezisztens TBC-hez képest…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  11. Te jó ég… ennyi tudatlaság! Sajnos, kezdődik Török Mónika megnyilvánulásaival. Más írásaiban is érzékelhető az egydalú, csak a személye véleményre és meggyőződésére alapuló vélemény-alkotás, ebben a cikkben azonban nálam legalábbis kiverte a biztosítékot. Úgy nyilatkozni Steinerről, a Waldorf-pedagógiáról, az ott folyó oktatásról, valamint az otásokról, hogy egyoldalú ismeretekkel, és városi legendákkal táplálkozik valaki – nos, ezt magánemberként szíve joga megtenni, ám újságíróként ez inkorrekt. A cikkben leírtak messze nem felelnek meg a valóságnak, és pont azt a reakciót eredményezik, amit a kommentelők többsége ostobaságában kiengedett a szellemi palackjából. A waldorfos gyerekek nem, hogy terheltek a “normáis” iskolába járókhoz képest, hanem jóval egészségesebbek, mind fizikailag, mind lelkileg, mind szellemileg. A szamárköhögést ha jól értelmezem a sajtó “kifogásaln” információi – nem a gyerekek kapták el, hanem elvilg a szamárköhögés ellen oltott felnőttek – ez nem tűnt fel sekinek? Nos, pont ennyit ér egy oltás. Kokrétan semmit, ha a védelmet keresné valaki. Aki pedig a saját kis életét félti a be nem oltottakkal szemben, nos, ez akkora tudatlaság és téves önző álláspont, hogy erre már nincs vita alap sem, amiért érdemes lenne felvilágosítani a kommentelőt. És igen, furcsa módon Európa emberbarátabb oszágaiban már régen nincsen az a túloltás, ami Magyarországon van, mivel rájöttek, hogy az oltásokkal komoly baj van, komoly, súlyos mellékhatásokkal, amikben gyermekek százezrei szenvednek. És milyen furcsa, hogy pl. Ausztriában nem hallunk járványokról, pedig ott alig van kötelező oltás, míg nálunk 18 hónapos korára 36 féle oltóanyagot kap egy kisgyermek! Azt már egyenesen barbárságnak tartják, ami nálunk mindennapos gyakorlat, hogy a pár órás újszülöttet oltják, olyan oltóanyaggal, amit Ausztriában betiltottak, mert bebizonyosodott, hogy súlyos idegrendszeri károsodást, akár halált is okozhat. Nagyot csalódtam Török Mónikában, mert olyan népcsoportok ellen uszít a cikkével, amely csoportok egyszerűen másképp gondolkodnak az életről, egészségről, gyermeknevelésről, mit ő. Ez szomorú, és pont ezen az oldalon, ahol eddig nem ilyen cikkek születtek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (23 szavazatból)
  12. HIstván: Nem tudom, ki volt az a Rudolf steiner, és miért kell kis betűvel írni a nevét. Abból, amit elmondott róla, nem is vagyok rá kíváncsi. Én Monikával értek egyet. A Waldorf egy szekta, rendkívül egoista emberek kockáztatják általa gyermekeik életét és jövőjét. Miközben kötnek és folyamatosan hülyeségeket beszélnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (25 szavazatból)
  13. Emigrant
    A gyors es prediktiv szovegbevitel miatt lett Steiner neve kis betű . Ennyi. Természetesen joga van hujenek (direkt írom igy) nézni a waldorfosokat es hívhatja szektanak is, en nem ismerem őket annyira hogy ilyen kijelentéseket meg merjek fogalmazni róluk, remelem ön mélyrehatóan ismeri őket, es módszereiket is részletesen hogy ennyire elítélő. Még az is lehet hogy igaza van, de azt gondolom hogy ő sem tud róluk többet, mint én. Én azert fogom pártjukat igy távolról mert nagyon fontosnak tartom, hogy ebben a poroszos, tekintély központi iskolarendszerben legyen olyan kezdeményezés, iskola ahol a gyerekek egyéni adottságait van mód figyelembe venni, politika es ideológia mentes , a gyermekeket nem masszakent kezeli, hanem egy szabad önálló lénykent kezelik es az életkorra jellemző fejlődésüket tiszteletben tartják. Pont a fordítottja mint az orban Hoffmann fele raeroltetos, álszent vallásos mázas szörnyűség, mint ami most épül ki. Ott több huje gyerek fog kijönni az iskola ajtaján ezt garantálom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  14. A Waldorf nem egy szekta, és Rudolf Steiner nevét és filozófiáját, oktatási elveit szerencsére nem a tudatlanoknak kell megítélniük. “… kötnek és folyamatosan hülyeségeket beszélnek” – miért, ott volt valamelyik Waldorf-iskola óráin? Vagy csak a szombati családi sütögetésen nem volt jobb téma, mint szidni az alternatív szomszédék “hülyewaldorfos” gyerekeit? Egyáltalán: hogyan lehet összemosi az otthon szülés, oltás-kritikusság és Waldorf-pedagógia ügyét ilyen rosszinulatú hangnemmel? Honnan szedik emberek az ismereteiket? Borzasztó butaságok hangzottak el a fenti hozzászólásokban. Ismételve önmagamat: meghökkentő módon egy olyan oldalon, ahol az elfogadás és megértés, egymás életének, gondolatainak, a másként élők és gondolkodók elfogadásának friss lélegzethez hasonló sorait olvasom – többnyire. Ilyen ostobaság ellen nem hiszem, hogy használ a felszólítás: mielőtt ítélkeznek, mégpedig ilyen keményen, talán után kellene nézni, miről ítélkeznek. Akár Waldorf-pedagógiáról, akár az oltásokról van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  15. Ha valakit tényleg érdekel a téma, olvassa el, mit mondanak a gyereke es azok szülei akik odajárnak/tak. Ez független forrás

    http://www.gyermeksziget.hu/forumvalasz.php?kerdesid=109

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Ez a cikk és a kommentek többsége nagyon nem illik az AN szellemiségéhez.
    Mónika! Ez a cikk nem méltó az Ön eddigi írásaihoz.
    Jobb lenne eltávolítania innen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  17. Nekem egyes egyedul az influenza oltassal van tapasztalatom. Amikor az olta sbekovetkezett a kovetkezo heten szamos kollegam betegedett meg, az influenzanak egy sulyosabb fajtajaval, akik nem kaptak oltast azok kozul volt aki egyaltalan nem, vagy csak enyhe lefolyasu betegseggel kuzdottek. A gyogyszerkutatok/gyartok sajat bevallasa szerint annak az eselye hogy a megfelelo virustorzs-nek megfelelo oltast kapjon az illeto max 6%. Vagyis a gyogyszergyartok nem tudjak az oltas beadasakor hogy ponotsan mit is kellene beadni, mert ha az oltasban levo “legyengitett” virus nem azonos a “levegoben” levo virus fajtaval az oltas sz@rt sem er. Ez persze eben az esetben nem igaz. A szervezet az oltas hatasara elkezdi termelni a vedekezhez szukseges anyagot, csakhogy az igy elfoglalt szervezetet amikor egy masik fajta pl egy tusszentesbol) szarmazo virus tamadja meg a szervezetnek ket ellenseggel (jo estben is 1.5 -el kell megkuzdenie. Ponotsan emiat a mechanizmus miatt esenek sokan sulyosabb betegsegben mintha nemkaptak volna ugynevezett vedo oltas.
    Az emberi test amennyiben jol van ellatva, minosegi etelek es italok (nem gyorsettermek), egeszseges kornyezet, megfelelo alvas egyszoval egeszseges eletemod es az eros immunrendszer jatszva legyuri az influenzat.
    Pl A kanadaban felelmetes swine flu semmivel sem kovetelt tobb aldozatot mint az elozo evekben elterjedt “altalanos” influenza. AMikor azonban az embereket elkezdtek ilyesztgetni a gyogyszergyaraknak tobbszorosen megugrott a bevetele, amelett hogy a betegek szama is nott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  18. Rudolf Steiner jelentős gondolkodó volt.
    Hogy nem értek vele egyet, az a magánügyem.
    Hogy a nevében mit képesek művelni, az viszont már közügy.
    Mint mindenhol, itt is, ott is vannak jó és kevésbé jó pedagógusok.
    Aprócska különbség, hogy a “poroszos iskolarendszerben” – te jó ég, nincs is már olyan, még csak most akarják visszaállítani – nem a tutifrankó letéteményese a pedagógus.
    Egy waldorfos pedagógus bármikor bealáz bármilyen szülőt, hogy rosszul csinálja, mert azt nem úgy kell. A szülő pedig, mivel jót akar a gyerekének, inkább elhiszi. Innentől két lépés a nemezelés gyertyafénynél.
    Rengeteg személyiségközpontú iskola van. Elkötelezett pedagógusokkal.
    Igen, még állami is, amíg hagyják.
    Egyik jobb, mint a másik.
    Odafigyelnek, igény szerint alakítják a dolgokat, meg amit még kell.
    Valahogy mégiscsak úgy alakult történelmileg, hogy pont a Waldorf nem képes megújulni.
    Nagyon egyszerű a magyarázat rá.
    Steinert prófétának látják.
    Prófétákat pedig nem korrektúrázunk.
    Pedig kéne.
    Ami jó volt közel száz éve, egészen biztosan nem jó most.
    Vagy persze el lehet menni amishnak is.
    Francba a zippzárral, ha lehet gombot varrni.
    Csak hát az élet nem így működik.
    A Waldorf szekta.
    Mert pillanatnyi kétség nélkül elhiszi, hogy ez vagy azt így vagy úgy kell csinálni.
    És nem máshogy.
    Kétségkívül rengeteg jó dolgot is csinálnak. (Melyik pedagógus esküdött fel arra, hogy rosszat akar a gyereknek…)
    Csupán a gyereket és a szülőt nem kérdezik meg, akarja-e így.
    Mert ők tudják a tutit. Gratulálok. Én nem vagyok ennyire bölcs a pedagógusi végzettségemmel és a négy gyerekemmel, bár egyik sem érv, sőt.
    De valahogy más személyiségközpontú iskolákban nem a bigottság ül tort.
    Valamiért a Waldorfban gyűjtik ezeket.
    Miközben hetente meg lehet rágicsálni, hogy akkor pontosan hogyan legyen.
    Hát úgy, ahogy tantónéni mondja, nem máshogy.
    Ha egy hétig kell hullámvonalakat rajzolni, akkor egy hétig hullámvonalakat rajzolnak a szerencsétlenek, hiába akarnának focizni, mert az úgy jó, én meg, hülye szülő, ne ugassak bele. Ezt persze szebben.
    A mezei általános iskolában höröghetek, hogy valami ne úgy legyen. Waldorfban soha, mert negédesen elmondják, hogy ez az akasha-krónikákban is meg van írva. Aha.
    A második, javított kiadást kérem.
    És rákanyarodhatunk az oltásokra.
    De, van beteg gyerek.
    És van beteg pedagógus.
    A szar, szemét, poroszos (aha…) iskolarendszerben a védőnő úgy kikapja a nyájból a beteget, mint a sicc.
    Itt nincs olyan, itt égre emelt szem van.
    És igen, én is kérdezem: hogyan betegedtek meg a tanárok?
    És igen, kérdezem: mi is volt ez a nagy elhallgatás?
    De majd biztos gyújtunk gyertyát a szülői körön.
    Ahelyett, hogy orvoshoz mennénk, akik nyilván arra esküdtek fel, hogy eltegyenek láb alól.
    Meg a gyógyszermaffia, még az lehet a háttérben, simán.
    Miközben baromi sok elkötelezett, hozzáértő és felelősségteli pedagógus dolgozik a Waldorf-iskolákban, az odajáró gyerekek pedig nem elégedetlenek.
    A vége meg úgyis mindig ugyanaz: felnő, megtanulja, amit megtanul, oszt csókolom.
    De nem lehetne mindezt kicsit korszerűbben? Orvos, számtógép, tévé, rádió, telefon?
    Steiner, ha élne, egészen biztosan leüvöltené a waldorfosok fejét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (26 szavazatból)
  19. Persze mivel ezek a dolgok a tudomany neveben tortennek, a halado szelelmisegu emberek azoonal benyaljak , anelkul hogy barmilyen szempontbol is megvizsgalnak a kerdeses temat. Ennek az egyik oka hogy egyalatalan nincs vagy nagyon keves az az eszkoz amelyekkel ezeket a tudos allitasokat ellenorizheti az atlag ember, ezert aztan inkabb hisz benne mint hogy konzervativnak/elmaradottnak vagy hulyenek tartsak. A kollegam beoltatta magat a kovetkezo heten nem jott dolgozni, nagyon beteg volat. Azota eltelt tobb mint het ev, nem oltatta be magat es mit tortent, egyszer sem volt beteg ? Persze van aki inkabb beteg csak ne nezzek hulyenek ! Mashogy fogalmazom. Van aki inkabb hulye, csak nem akarja hogy lassak is rajta ? Aki akarja oltassa be magat aki meg nem akarja az ne. Ez is a szabadsag egy mero foka. Ha valaki akar az utcan szoptatni vagy otthon szulni akkor az legyen az o dolga. Még Török Mónika se szólhasson bele, nem hogy a gyógyszergyárak marketing osztálya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (14 szavazatból)
  20. mindez abból indult ki, hogy egy iskolában legalább soktíz éve nem létező járvány ütötte fel a fejét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  21. bété
    2013. május 12. vasárnap
    21:51
    .
    “Te jó ég… ennyi tudatlaság! ”
    .
    Ezt ugye magadra értetted.
    .
    Írod: ” A szamárköhögést ha jól értelmezem a sajtó “kifogásaln” információi – nem a gyerekek kapták el, hanem elvilg a szamárköhögés ellen oltott felnőttek – ez nem tűnt fel sekinek? Nos, pont ennyit ér egy oltás. Kokrétan semmit, ha a védelmet keresné valaki.”
    .
    Elég sima újságolvasónak lenni ahhoz, hogy többé-kevésbé rendszeresen beleszaladj olyan, visszatérően közzétett tényekbe, amilyen pl. az, hogy a gyermekkorban kötelezően megkapott védőoltások egy része az évtizedek múlásával elveszíti a védő hatását. Az immunrendszer “elfelejti” a védőoltással kapott felkészítést. És felnőttkorban tünetmentesen is hordozhatja, és akár terjesztehi a szamárköhögés baktériumát.
    .
    “Nos, pont ennyit ér egy oltás. Kokrétan semmit,…”
    .
    E kijelentés után csak olyasmit vegyél védelmedbe, aminek ártani akarsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  22. HIstvan
    2013. május 12. vasárnap 20:54

    ” nehogy az legyen hogy az állam megint beleszól olyan kérdésbe amihez nincs köze, mert az részben v teljesen magánszféra.”

    Erősen vitatom, hogy a védőoltások beadása kizárólag a magánszférába tartozna. Aki emlékszik még az 50-es években tomboló gyermekparalízis járványra, a járvány halálos áldozataira, vagy az életük végéig, több évtizeden át vastüdőben élő emberekre az nem állíthat felelősséggel ilyet.
    Akkor még nem létezett ez ellen a szörnyű betegség ellen védőoltás, de már szerencsére régóta van. Lehetett olvasni pár éve olyan szülőkről, akik a cseppek beadását sem engedélyezték a gyermekük számára.
    Hogy miért nem tartozik kizárólag a magánszférába? Ki a felelős, ha egy oltatlan gyermek valahol megkapja és továbbfertőz vele olyan felnőtteket, akik koruknál fogva még nem kaphattak szérumot, ki viseli adott esetben az évtizedekig tartó kórházi tartózkodás költségeit?
    Netán az az okos,aki egy védőoltás beadását, vagy megtagadását magánügynek tekinti?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Ez a cikk felidegesített. Legfőképpen azért, mert ugyanazzal a hozzállással írodott, amit a mindent jobban tudó biomamában kritizál a szerző. Ő is jobban tudja. A biomama talán érzelmileg és indulatból, ő pedig a rációra hivatkozva, indulatból. Pedig a Waldorf kapcsán a lényeget illetően teljesen egyetértek. Másfél évig járt az egyik gyerekem Waldorf iskolába, van tapasztalatom a szülői beszélgetésekről, és éppen amiatt váltottunk iskolát, mert nem akartam Steiner tanárok szerinti értelemzésben berendezni az életemet. Igaz, gyertyafénynél nem kellett nemezelnem. És igen, nekem is az volt az érzésem, hogy nem ártana a mai élethez alakítani a százéves iránymutatásokat. Ugyanakkor az oltásokat egyáltalán nem szívesen adatom be a gyerekeimnek, előfordult már velem, hogy nyilvánosan szoptattam, sőt szültem már gyereket is otthon. Meg kórházban is. A dolgok nem ilyen fekete-fehérek, sem a bioanya, sem Török Mónika nem tudja jobban. Meg én sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  24. Elnézést, hogy a csapos közbeszól, de én az otthoni szülést és a védőoltások negligálását nem venném egy kalap alá.
    Az, hogy egy leendő anya hol akar szülni, teljes mértékben magánügy és a felelősség sem osztható meg mással.
    Más a helyzet a védőoltásokkal, aminek megtagadása nem csak a saját gyereke egészségét veszélyezteti, de mindenki másét is, akivel élete folyamán találkozik.
    Vegyünk egy egyszerű példát, amikor egy 20+2 felnőtt bölcsődei gyermekközösségbe bekerül egy oltatlan. Adott esetben a potenciálisan
    fertőzhetők száma 21. (Azért beszélek bölcsődéről, mert a védőoltások korosztályhoz kötődnek, tehát nagyon is elképzelhető, hogy az ott lévők egyike sem rendelkezik védettséggel.) Feltételezve, hogy minden gyermeknek van otthon még legalább egy testvére, a fertőzésnek kitettek száma megduplázódik…
    Szamárköhögés (pertussis) elleni védőoltást már a ‘30-as években széles körben alkalmazták Amerikában, Magyarországon ‘54-ben vezették be kötelező jelleggel.
    Ha van valakinek kedve, érdemes megnézni, hogy pl. a fekete himlő, vagy a TBC hogyan szorult vissza – a védőoltások következtében – az egész világon. Ajánlom a WHO adatbázisát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  25. Zorka
    Nem akarok senkit sem meggyőzni az oltasellenessegrol, de jo magamnak nagyon sok kételyem van a miértek tekintetében. Mégegyszer fejlett országokban ez nagyon máshogy működik mint nálunk
    http://antalvali.com/oltas.html
    Török Mónika
    Azzal egyetértek hogy minden tannak es rendszernek fejlődnie kell.
    Ami nálam az ön cikkében kiverte a biztosítékot az az intoleráns hozzáállás, nem csupán a waldorf kérdésben. Pont azt hiányolom benne amit ön is szamonker rajtuk hogy egy adott témát jobban es okosan járjunk körül mielőtt ítéletet mondunk. Mondom magam is elítélem a nepbutitast en sem gondolom h a gonosz kormányok biochipet ültetnek belénk az influenza oltassal, de az en alapállásom az, es ezért vagyok AN olvasó , mert azt gondolom hogy egy befogadobb civil társadalomban kívánunk élni , melyet sem egy diktátor sem egy iparág (gyógyszergyárak) nem monopolizalhatnak, azok működése felett sokkal nagyobb civil kontroll kell. Ennél többet nem tudok hozzátenni. Mindenkinek szép napot :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. De tudok…
    Török Mónika
    Volt egy vicces feltűnése hadd üssem le ezt a ziccert: mindketten tudjuk h sz akasha krónika nem Asoka király kézzel írott visszaemlékezései, hanem egyfajta kollektív tudattar ahol minden történés nyomot hagy. Mi a 2.0? Az internet, gondoljon bele! ezek szerint ez legalább halad a korral :-) üdvözlettel HI

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Én nem járatnám Walfdorfba a gyerekemet, ezeknek az intézményeknek semmi közük nincs Steinerhez. Csak szeretnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  28. HIstvan
    2013. május 13. hétfő 09:30

    Kételyem, ellenérzésem nekem is van némely oltást tekintve, de erre konkrét okom is van, mivel 1969-ben az akkor 3 éves kislányom majdnem belehalt az akkor még kísérleti stádiumban lévő kanyaróoltásba.
    Meghirdették, hogy lehet kérni, önkéntesen. Ezzel szemben a bölcsődében a körzeti gyermekorvos önhatalmúlag beadta minden kicsinek a szülők tudta és beleegyezése nélkül. A kislányom szérummérgezést kapott, 2 nap múlva tele volt a László kórház összes kórterme a szérummérgezett gyerekekkel, akiknél gégeödémásodás lépett fel. Nagyon sok kisgyerek meghalt, megfulladt a mérgezés következtében még a következő évi oltások után is, akiknél a szülők nem vették észre időben, esetleg az éjjel jelentkező tüneteket.
    Megjegyzem, az oltást Schulteisz Emil minisztersége alatt a Szovjetunióból hozták be és a magyar gyerekek voltak a kísérleti nyulak.
    Óriási csönd volt a megbetegedések és az elhalálozások körül, jóformán letagadták az egészet, a kislányom 1 hétig volt kórházban, ebből 3 nap volt kritikus és utána a “bronchitis” diagnózis került a zárójelentésére.
    Nagyon sokan ma sem tudnak erről a történetről, többnyire csak azok, akiknek a családjában, vagy ismeretségi körében valaki érintett volt.
    Ennek ellenére szükségesnek tartom a legtöbb oltást, az említett esetben sem az oltás volt a bűnös, hanem azok az emberek, akik átengedték a magyar gyerekeket egy még kísérleti stádiumban lévő oltóanyag kipróbálására.
    Senkinek nem kívánom azt a 3 napot, mire bizonyossá vált, hogy túléli a “védőoltást” a kislányom.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  29. Zorka
    Nekem is ilyen jellegű fenntartásaim vannak a védőoltásokkal szemben. Sokszor pusztán hatalmi szóval nyomták keresztül őket, rendes kutatás es kockázat hatás felmérése nélkül , persze pusztán a közjót szem elott tartva. Ez megengedhetetlen. Arról nem is beszélve hogy rengeteg eset tanúsítja hogy a védőoltások beadása es bizonyos életen at tartó betegségek bekövetkezése egyértelműen összefügg időben egybeesik. Olyan beszámoló is van, ahol védőoltásokkal foglalkozó kutatok mesélik el h mennyi szemet kerül az oltóanyagba vagy hogy az oltások hatás mechanizmusa pontosan meg most se ismert. Vagy hogy maga az EU állapította meg hogy az influenza oltások szükségességének statisztikáját a gyógyszergyártók hogyan manipulálták. Es továbbra is vesszoparipam h az állam meddig mehet el talmi vagy valós veszélyhelyzetre hivatkozva

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  30. Talán a legelgondolkoztatobb összefoglaló egy ORVOSTÓL h milyen bajok vannak az oltasokkal kapcsolatban.
    http://www.nebancs.hu/miert-ne-oltsunk/ervek-az-oltasok-ellen.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. legeslegujabbkor

    HIstvan
    Amit idelinkeltél az egy katasztrófa. Ez az homeopátiás orvos azt állítja, hogy a járványos gyermekbénulás oltás nélkül is megszűnt volna, mert a rovarírtó miatt halmozódott az 50-es években?
    A himlő ellen is vízcseppeket kellett volna szednünk? HIV fertőzöttként az AIDS ellen meg szűz lányokkal kell nemi életet élni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  32. Legeslegujabbkor
    Nem azt mondja. Hanem azt mondja hogy NEM az oltások miatt lett kevesebb a gyermekbenulas, hanem mert előtte trükköztek v az orvosok tévedtek, mert a rovarirtószer mérgezést is annak hittek es számolták.
    De ha az a baj hogy ő egy homeopata orvos, vagy hogy szerinted azok a kis bogyok csak víz akkor nyilván nehéz lesz közös nevezőre jutnunk.
    De itt egy másik tanulmány is
    http://naturahirek.hu/hivatalosan-is-bizonyitott-az-oltasok-karosodasokat-okoznak-az-oltatlanok-sokkal-egeszsegesebbek-a-nemet-kiggs-tanulmany-alapjan/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  33. legeslegujabbkor

    HIstvan

    Pont ezért kérdezem meg azt, hogy te komolyan hiszel-e abban, hogy halálos fertőző betegségek maguktól elmúlnak, és egy tökéletes példát hoztam a himlő oltással, amit Európából sikerült kiszorítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. Nem hiszek benne hogy a halálos fertőző betegségek maguktól múlnak el. Egyáltalán nem. De nem is s védőoltásoktol. A fennálló köz hittel (es józan logikával) ellentétben ezek a jarvanyok az ivóvíz minőségének, nagy általánosságban a higiéniás körülmények javulásának es az immunrendszer megerősítésével tűnnek el. Ha nem igy lenne akkor nagykn egyszeru lenne a keplet: akir belltanak az vedett lesz, akit nem, az meg megbetegszik, de ez örténelmi adatok alapjan nem igy van, pont a himlo eseteben hogy Angliában többen betegedtek meg a betiltottak között. Ez mindenképp elgondolkodtató. Vagy hogy a beolvas több betegség eseteben nem javítja szignifikánsan az esélyeit h ne kapd el a járványt. Ez hogy lehet? Ezek csak kérdések en is keresem a választ. Azt gondolom hogy az igazi veszély az h a védőoltások sokkal nagyobb kart tesznek a be juttatott mérgekkel es a nem ismert hatás mechanizmussal mintsem jót a sokszor nem egyértelmű védettséggel szemben. Es ezt egyre több orvos ismeri fel. Egyébként en vagyok az utolsó aki szereti az összeesküvés elméleteket de nagyon sok egyéni tapasztalatom is arra utal hogy a dolgok nem ugy vannak ahogy azt nekünk elmesélik. Ja, en is beiktattam a gyermekemet, mert meg a belém diktált felelem nagyobb, mintsem hogy megkockaztassam hogy ” nehogy beteg legyen “, miközben ha Németországba élnénk akkor a bcg-t meg se kaphatta volna a többit meg csak ajánlott de nem kikényszerített oltás lenne. Es ég nagyon elgondolkoztatott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  35. rendben. mindenkinek van pro és kontra véleménye az oltásokat illetően. csak a lényeg sikkadt el: mennyire lehet elhallgatni a fertőző betegség jelenlétét egy iskolában?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  36. Semennyire. Ezzel egyetértek.
    Már csak egy dologban vitatkozunk: hogy azt még a végállomás is belátják hogy néha nem rossz egy kis bécsi szelet:-)

    Azt hiszem az a közös alapvetesunk hogy ne legyenek nagy csodavárások es nepbutitas, bár Einstein óta tudjuk hogy csak ket dolog végtelen … Ugyanakkor azt is gondolom hogy több a cikkben említett “mozgalomban” több igazság(mag) van, mintsem azt az írás sejtetni engedi. Üdvözlettel HI

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. … Vegák is belátják …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. http://www.ofi.hu/tudastar/masfele-iskolak-talan

    A lényeg valóban elsikkadt kedves Mónika, mert Ön is elkanyarodott a fentebb lényegnek minősített témától a Waldorf- mődszer sommás fikázásával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. bármikor bármit képes vagyok sommásan fikázni. kivéve talán a bécsi szeletet – már ha jól van elkészítve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  40. A Waldorf az nem valami salata? Elnézést, hogy belekotyogok. Ja, én utalom a Waldorf salatat.
    Ha lenne Orban elleni oltas, akkor a lakossagot beoltatnam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  41. Rudolf Steiner azt mondta, hogy ha undorodva nézünk egy különbözö börszinü embert, akkor biztosak lehetünk, hogy ebben a «rasszban» reinkarnalodunk.
    Hat én nem vagyok biztos, de az antropozofiahoz sem konyitok.
    Érdekes, hogy Rudolf Steiner életét egy olyan betegség szakitotta meg, amit a maga modszereivel nem tudott meggyogyitani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  42. Szerintem Molnar F Arpad is közel all a teozofiahoz sajnos… de mit keres itt Gyurcsany?
    http://index.hu/bloghu/kepviselofunky/2013/05/13/gyurcsany_talalkozott_az_emberrel_aki_nala_is_rosszabbat_gondol_orbanrol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Azt tartják hogy ő abba betegedett bele hogy ugy erezte az őt követő tarsasag nem jo úton halad es ezt nem értette ebbe betegedett es halt bele. Ő mondta hogy a betegség meg nem értés es ezek szerint, mint halandó embernek, neki is volt meg nem értése. Egyébként meg nincs olyan ismert gyógyító rendszer amely minden betegséget gyógyítani tudja. Es ennek sokszor egyik gátja maga a beteg. (Jo sok Dr. House epizód szólt erről)
    Azt hiszem kijelenthetjük hogy az emberi élet egy ponton megszakad es ez sorszeru:-) azt meg tényleg mindenki sajat izlesere bízom hogy mit gondol, ott véget is ér minden, vagy a halál csak egy megálló (illúzió) es nem egy uj lét kezdete

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Tudjatok annak idejen a szociban nem volt igazan semmire sem garancia. Kesobb a rendszer valamennyir efejlodott es mar visszavettek, nagy nehezen a hibas dolgokat.
    Ma ha nem tetszik egy ruhadarab, vagy egy elektronikus eszkoz, vagy nem vagy megelegedve a szolgaltatassal vissza lehet kapni a befizetett osszeget. A jobb helyeken ! Nem igy az orvosnal. Kapsz egy oltast rosszabul leszel…. nincs garancia. Az orvos felre kezel… nincs garancia ? A meregdraga gyogyszer nem hasznal, es kellemetlenek a mellekhatasai… nincs visszaterites nincs garancia.
    Termeszetesen sok haszna van az orvostudomanynak, es sok sok eltet mentenek meg, de valojaban mi mind annyian kiserleti nyulak vagyunk, mert ha nem sikerul a kezeles akkor bocsika ez enm jott be. Nincs felelos, es a dokik egymasnak falaznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  45. Monika szoba hozta az otthon szulest. Ez aranylag uj (megujult ) dolog Magyarorszagon de Kanadaban es az USA-ban is nagy multra tekintenek vissza. Az ottani Midwife-ok (bábák vagy szulesznok) egyetemet vegeznek, es ugyanazt az anyagot tanuljak mint az orvosok. A korhaz amint a neve is mondja a betegseg háza, oda a beteg emberek mennek. A terhesseg es a szules azonban nem betegseg, es otthon is elvegezheto. A problema akkor merul fel amikor problema van. (Ez egy nagy igazsag, akar en is mondhattam volna :). Nagyon sok szulest levezetnek a szulesznok es elenyeszo a problemak szama. Magyarorszagon azonban nincs kulturaja az otthon szulesnek es az osszetarto orvosok tuzzel vassal irtani akarjak ezt a lehetoseget. Amikor tragedia tortent Gereb Agnes-t meghurcoltak, de hany tragedia tortenik a korhazakban, ahol bizonyitottan orvosi hibe eredmenye a tragedia es nem tortenik semmi. Persze lehet hogy kicsit ki kellene tekinteni a nagyvilagban mert a Magyar (balkani) fenyben ezt nem lehet annyira latni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  46. Histván: Na ez nekem sok, én egy egyszerű lélek vagyok. Azt hiszem kiszállok. Ha még egyszer vitába szállnék önnel, figyelmeztessen, hogy ez nem az én dimenzióm. Nem tehetek róla, de elhatalmasodott rajtam az érzés, hogy kettőnk közül valamelyik tudálékos, álművelt és veszélyes hülye. Valószínűleg én. Bocsánat, hogy még élek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Ez az írás annak a bizonyítéka, hogy létezik intolerancia baloldali változatban is, és miként a fundamentalista jobboldali társa, ez sem erőlteti magát különösebben a distinkciót igénylő ítéletekben. Egy füst alatt említeni a fényevőket a háborítatlan szülés híveivel és a waldorfiánusokkal. Ehhez csak gratulálni lehet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  48. Egy példát szeretnék felhozni a védőoltások beadása melett.Annak idején én nem kaptam kanyaró elleni oltást mert még nem létezett.meg is kaptam annak rendje módja szerint ahogy illett.Hát szívesen kihagytam volna az életemből arra emlékszem voltam vagy 13 éves.Nagyon sokat kínlódtam amire szövődmények nélkül megúsztam az egész betegséget.A gyermekeim már megkapták a kanyaró ellni védőoltást mert akkor már létezett.Eszembe nem jutott,hogy különböző baromságok miatt nem adassam be nekik.A szamárköhögést is csak édes anyám emlékei alapján hallomásból ismertem szerencsére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Kedves emigrant
    Elnézést ha megbántottam volna, mert nem tudom mivel tehettem, az biztos h ilyen szándékom nem volt. En nem haragszom ha lehujez, simán lehet hogy igaza van, valami biztos kiváltotta, de tiszta a lelkiismeretem, mert a szándékom tiszta, z egy forum ahol különböző beállítottságú emberek mondjak el véleményüket egy adott téma kapcsán. En egyfajta ismeretet v nézőpontot szerettem volna megosztani, nyilván tevedhetek, de lehet h igazam van. Baráti üdvözlettel. HI

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  50. Hogy a témahoz is hozzaszoljak : ez a polgarmester egy seggfej, nem is kérdezem, hogy fideSS-es -e . Az ilyenek csak arrol hallottak, ami nekik tetszik.
    Az oltasoknal van pro és kontra, de globalban több a mellette, mint az ellene szolo érv.
    A masik probléma a gyogyszeripar. Gyogyszerekre azért altalaban szükségünk van, de egyrészt a gyogyszeripar etikatlan magatartasa miatt, (példa: egy ismerösöm egy gyogyszeripari cégnél kisérletezett ki egy uj gyogyszert, amikor bemutatta és jelezte, hogy a gyogyszernek nincs mellékhatasa, akkor a felettesei azt mondatk, hogy ez igy nem jo…sic) masrészt az orvosok tulzott gyogyszer felirasai miatt hibak csusznak a rendszerbe. De nem az elv a hibas, az, hogy a gyogyszerek, oltasok életet mentenek, hanem az ezekkel valo visszaélés.
    .
    Egyébként én nem otthon, de vizben( egy medencében) szültem és fajdalom csillapito nélkül, de nem gagyi kuruzslok tarsasagaban. Igen, ahogy commonsence mondja, a bàbàk egyetemet végeznek, az unokaöcsém is szülésznö (hehe, vannak férfi szülésznök is), Brüsszelben végzett. De azért bizonyos hatart nem kellene atlépni a hülyeségben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos