Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Szanyi, az old school antifasiszta 2013. május 7. kedd 19:19

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Szanyi, az old school antifasiszta

Itt a coming out ideje. 48 éves vagyok, miskolci punk, proletár családból származom, és semmi bajom sincs Szanyi Tibor politikai kommunikációjával.

Kimondtam!

Nagy megkönnyebbülés ez nekem, mert már hónapok óta furcsán érzem magam, csak nézek, mint Vona Gábor a Zsidó Világkongresszus afterpartiján, és azon gondolkodom, hogy hol ronthattam el az életemet.

Kezdődött mindez azzal (pontosabban nem ezzel kezdődött, de itt éreztem először, hogy valami baj van velem), amikor Szanyi Tibor felszólalása után leült, és a beszólogató jobbikosoknak feltartotta középső ujját, jelezve, hogy elmélyültebb vitába most nem kíván bocsátkozni velük, azonban fontosnak tartja megjegyezni, hogy feldughatják maguknak a véleményüket.

A felhördülés némileg váratlanul ért, mert nem tudtam elképzelni, hogyan lehetne ennél világosabban, pontosabban kifejezni valamit fizikai érintkezés nélkül. Azt mégsem gondolhatja a művelt közönség, hogy a tagolt beszéd segítségével bármit is lehet közölni egy szélsőjobberrel?!

Tökéletesen egyetértek a német módszerrel, és hiszem: ha idejében leülünk fiatal nácikkal beszélgetni, elmagyarázzuk nekik, hogy a holokauszt mégsem valami korai Október Fest, hogy nácinak lenni nem csupán rendkívül igénytelen és kontraproduktív elfoglaltság, de még hülyén is néz ki, meg a csajok is lelépnek egy idő után, akkor nagyszerű eredményeket lehet elérni. Iskolarendszer, folyamatos nevelés, szemléltetés, a következmények ismertetése, szembesítés a borzalmakkal – ezek mind segítenek abban, hogy a tévelygő kis nácik észbe kapjanak, és elgondolkozzanak azon, hogy talán ideje lenne szakmát tanulni, kimászni a szélsőjobboldaliság bűzös pöcegödréből, lemosni a szart és elindulni a világba.

De felnőtt, ivarérett, konkrétan ebből élő náciknál mit érne ez a visszafogottság?!

Nem akarom megfejteni a Szanyi Tibor univerzumot, konkrét esetben nem érdekel párton belüli szerepe, demokratikus elkötelezettsége, vagy akár viszonya a liberális, zöld és harmadik utas mozgalmakhoz – most éppen arról az egyetlen momentumról értekezem, ahogy a nácikkal, nyilasokkal (nem tudom, minek kell őket éppen nevezni, de nem is érdekel) viselkedik, ahogy véleményt nyilvánít.

Teszteltem a Facebookon, hogy ki miért fanyalog Szanyi Tibor hallatán, de nem jutottam eredményre, mert azt nem fogadom el tromfnak, hogy Szanyi egy bunkó. Közepesen hosszú életem alatt számtalanszor jeleztem már feltartott középső ujjal véleményemet, használtam Szanyinál sokkal erősebb kifejezéseket, azaz magam is bunkó lennék ebben az egyszerű esetben. De amennyiben ez így is van, akkor mi a helyzet a többiekkel, akik finom elhatárolódással és visszafogott iróniával harcolnak a szabadságért és az elnyomás ellen, miközben röhögve gázolnak át rajtuk a sötétség tankhadosztályai.

Nekik így jobb?

Nem a hatékonyságról beszélek, mert könnyen előfordulhat, hogy az azsúrozott szarkazmus ugyanúgy hatástalan marad a nácikkal szemben, mint a pofánvágás, de mennyivel jobb a léleknek!

Képzeljük csak el azt a képviselőt, aki hazamegy a fáradságos munkanap után, és azzal fordul családjához: ma szemétkedtek a nácik a parlamentben, én meg határozottan és direkt nem vettem észre! Szemben azzal a természetes viselkedési formával, amikor szemétkednek, bemutatok, elkussolnak, kész is vagyunk…

Elfogadom, hogy okos törvényekkel, kollektív negligálással, a nyilasok totális elszigetelésével, semmibevételével és parlamentből történő kiszorításukkal sokkal jobban lehet kezelni az ország jövőjét, hogy felvilágosítással, megelőzéssel, zéró toleranciával a baj hatékonyabban orvosolható, de hol vannak ezek a törvények?! Hol van az egységes fellépés?! Hol a hatékony kezelés, a működő megelőzés?!

Nyilas dilettánsokat emelnek be a tananyagba, antiszemita seggfejekről neveznek el köztereket, előszedik a katolikus antiszemitizmus összes züllött figuráját, avas politikusokat ajnároznak és nyilas zugfirkászok folyamatos emlegetésével akarják elhitetni, hogy tudnak olvasni. De nem a nyilasok! A kormánypártról beszélek, aminek Kedves Vezetője éppen mostanában égette magát szénné a Zsidó Világkongresszuson, azzal, hogy NB II-es bullshittel akarta kidumálni magát olyan emberek előtt, akiknek már minden déjà vu.

Ebben az esetben tökéletesen felesleges minden nyafogás.

Nem állítom, hogy Szanyi Tibor feltartott középső ujja fogja a nagy magyar sötétség ezen tragikus fejezetét lezárni, mint ahogy azt sem hiszem, hogy a humánértelmiségi fanyalgás. Mindkettő vagy egyik sem, de ettől még igenis létjogosultsága van az erőteljes jelrendszernek, mivel a célközönség egységesen egyszerű, mint a vályogbrikett, és hamarabb levonja a következtetést, hogy talán túlment azon a határon, amit tényleges fizikai kontaktus nélkül megúszhat.

Nem filológusok háborúja folyik a Parlamentben.

A történelem folyamán a nácikat még sohasem győzték le érvekkel, hanem jöttek az oroszok (máshol amerikaiak), és addig lőtték őket, amíg mozogtak. „Kiket a ruszki puska lőtt rusztikusra” – ahogy azt Pajor Tamás megénekelte – , nem értenek a szóból. Fenyegetni akarnak, megfélemlíteni és megsemmisíteni másokat, ezért aztán csak a fenyegetésből és megfélemlítésből értenek. Ez már csak azért is jó, mert elkerülhetik a megsemmisítést.

Szanyi Tibor mindössze felismerte ezt, és él a lehetőséggel. Hogy közben még élvezi is, az csak a megérdemelt bónusz egy elgyötört és ellenzékben kicsit megfáradt politikusnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (116 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +167 ( 189 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Szanyi, az old school antifasiszta, 4.7 out of 5 based on 116 ratings

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

57 Reader’s Comments

  1. Igy igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (50 szavazatból)
  2. hogy én is érthető legyek:

    Ez kurvajó!

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (55 szavazatból)
  3. Tökéletes megfogalmazás!
    Bunkókkal szemben a jó modor ellenkezik a zéró tolerancia elvével!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (61 szavazatból)
  4. Lesz még Magyar Köztársaság!

    Ezért mondom már régóta, orKbán-patkánnyal is csak így érdemes beszélni, mindenkit a saját szintjén kell kezelni, le kell ugatni a mocskos náci patkányokat, mint OrKbán-patkány, WCkefebajszú-MSZMP-párttörténeti-intézeti-nyírőbújtató-kövér-patkány és bűntársaik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (51 szavazatból)
  5. az én coming out-om, most értek először teljes egészében egyet én is Szanyi Tiborral. Meg teljes egészében most először a miskolci öreg punkkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (46 szavazatból)
  6. “akik finom elhatárolódással és visszafogott iróniával harcolnak a szabadságért és az elnyomás ellen, miközben röhögve gázolnak át rajtuk a sötétség tankhadosztályai.
    Nekik így jobb?”
    Mert jól megélnek, de azért mi figyeljük a teljesítményt és lesz elszámolás .
    Nem hogy a fidesz de az “ellenzék” jó része is belőllünk él (vajon mit elleneznek? hogy ne legyen kevesebb a fizu!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (27 szavazatból)
  7. Hajrá Szanyi! Legalább Neked van vér a pucádban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (47 szavazatból)
  8. Ez telitalálat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (46 szavazatból)
  9. Jól van Para!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (41 szavazatból)
  10. a mutyifilter is

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  11. Szanyitól jött :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  12. Szép volt Imre, de mi ez a Sandokan frizura? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  13. én is bírom a kapitány stílusát! :)
    kicsit piálgat néha, de a szíve a helyén van, az biztos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  14. Szanyival nem az a baj, hogy integet, avagy sem, sokkal inkább, hogy akkor ütött léket az MSZP egységén, amikor a leginkább szükség lett volna rá. Egyik vezéregyénisége volt azoknak, akiknek személyes ambíciói fontosabbak voltak, mint a koalíciós kormányzás sikere. Ezt az öngólt nem képes az MSZP azóta sem elismerni, pedig ehhez képest Gyurcsány miniszterelnökként elkövetett hibái elenyészők voltak. De térjünk vissza az integetésre! Nem hiszem, hogy nincsenek más eszközök megsemmisítő vélemény kinyilvánítására. Abban egyetértek a cikk szerzőjével, hogy a demokratikus oldal ebben nagyon ötlettelen. De abban nem, hogy ha valaki bunkón viselkedik a parlamentben, akkor feltétlenül bunkósággal kell válaszolni rá. Ha senki nem mutat jó példát, akkor hogyan várjuk, hogy javuljon a stílus? És még egy záró gondolat Szanyiról! Amíg nem volt a DK -nak saját oldala, viszonylag sokat olvastam az MSZP, ha jól emlékszem Kapcsolat nevű oldalán a bejegyzéseket. Szanyitól egy eredeti gondolatot sem találtam – gondolom, nem véletlenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (33 szavazatból)
  15. Para változó fotói a romló állapotokat jelképezik. Így jeleníti meg képileg, egyre ziláltabban ábrázolt önmagára kivetítve az általános hanyatlást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  16. friedensreich

    Elmesélnék egy rövid életképet az osztrák tanterv azon hangsúlyos része kapcsán, amely a történelemtanítás kötelező elemévé tette a 3. gimnáziumi év megspékelését egy mauthauseni látogatással. A gyerekeket felvezették azon a lépcsőn, amelyen a raboknak ad hoc parancsra a mélybe, azaz a halálba kellett lökniük előttük botorkáló rabtársukat. A lányommal három napig nem lehetett beszélni, és szilárd meggyőződésem, hogy osztálytársai sem gründolnak ” Adj gázt” jellegű rendezvényt a jövőben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (40 szavazatból)
  17. tippan:

    magyaráznád meg ezt a (kissé zavaros) okfejtésedet kicsit érthetőbben? Konkrétan: ki is “teremtette” a nácikat? Akik nem akarják, hogy “felejtőssé” váljon a Holokauszt???? Mondd már meg, jóember, hogy a jó úristenbe lehet “felejtőssé” változtatni 6 millió ember előre kitervelt, iparszerűen végrehajtott legyilkolását?????? És kinek folyik be a pénz? Senki nem nevezett antiszemitának egy országot. Itt antiszemitának CSAKIS az antiszemitákat nevezzük, érted-e? De azokat ANNAK nevezzük: Hitlert, Göringet, Göbbelst, Horthyt, Wass Albertet, Prohászkát, Szálasit, Vonát, Orbánt, Hegedűs papot, Morvait, és még folytathatnám. A te szöveged alapján pedig téged is! Ha nem így van, bizonyítsd be: “elemezd” egy kicsit saját szövegedet, ha kérhetlek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  18. Aki OrKbánozik, annak az alternácinak én mutatok be mindjárt a középső újammal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -31 (35 szavazatból)
  19. Para remek. Nácik húzzanak a sunyiba, de Szanyi is-minden itt leirttol függetlenül- egy nagy f…igura.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  20. Egyaltalan mint keresnek a fasisztak a magyar parlementben ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  21. tízpertíz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  22. Szanyinak ez a megnyilvánulása, egy 15 éves kamasz lázadásával ér fel. Felnőtt emberként, és főleg ellenzékiként én komolyabb reakciókat várnék el úgy tőle, mint a pártjától! Nem azért mert a hely szelleme mást kívánna, hanem azért, mert az ország helyzete most komolyabb megmozdulásokat kíván.
    Kijöhetett volna ez úgy is belőle, hogy rendeznek egy nagy demonstrációt felmutatott középső ujjas táblákkal, és az nagyobbat szólt volna. Csakhogy azt meg sem merik reszkírozni! Ez a baj! Nem vagánykodni kell, hanem felnőtt módra tudatni a világgal ( akár egy nagy tüntetésen) hogy mi az ellenzék véleménye a kormány intézkedéseiről! ha már legnagyobb ellenzéki pártnak tartják magukat…
    Ami meg a Kövér reakcióját illeti… Számtalanszor elhangzik a fideszes meg jobbikos padsorokból alpári megjegyzés, ami egyenértékű egy felmutatott középső ujjal. Azokat nem hallja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (21 szavazatból)
  23. Gratulálok a profi, szellemes íráshoz. A „Szanyi– ujj” ma már a náci horda otromba üvöltözésüknél jóval hatásosabb ötvözete, elegáns pantomimmozgással. Az ősi kor rovásírásának a dinamikusabb jele. A legújabb pantomim mutatványa a népszerű Szanyi képviselőnek a táblájára írt igazság hangja volt, amitől ismét megvadult a népbutító úri gárda és primitív, sötét náci banda a Parlamentben.
    .
    Csakhogy végre megértik, a józanul gondolkodókat képviselő, Maestro Szanyi veszedelmes, néma kommunikációját!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  24. Para ez nagyon jó volt. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  25. Kedves kivanka, megkérlek, ne állj le véleményed (“Nem hiszem, hogy nincsenek más eszközök megsemmisítő vélemény kinyilvánítására.”) kinyilvánításánál, folytasd azzal, hogy szerinted milyen eszközöket kellene használni.
    Oly kíváncsivá tettél!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  26. Lehet-e, szabad-e finomkodni olyanokkal szemben, akik maguknak mindent megengednek, ha akarnak visszamenőleges törvényekkel is alátámasztják hatalommániájukat?
    Ha valaki puskával lő, annak mutassunk tiltó táblát, hogy ilyent embertárásával szembe nem szabad tennie?
    A fideszesek soha nem válogattak az eszközökben és soha nem is finomkodtak, ez a magyar embereknél bejött, lőn nagy győzelem, akiknél nem jött be, azok inkább nem mentek el szavazni….hát most akkor ideje eldönteni, finomkodunk tovább, vagy lemegyünk a szintjükre és megmutatjuk, hogy velük szemben csak a saját fegyverükkel lehet harcolni és megküzdeni!
    Köteleslaca meg a finom lelkűség – hát egyszerűen összeegyeztethetetlen!
    Szanyi beszéde alatt a jobbikosok és fideszesek folyamatosan bekiabáltak – a bemutatott ujj érthető volt, ezt voltak képesek felfogni, mit lehet tenni?
    Sajnos, hogy így kell kommunikálni, mert ezt egyből megértik, ki tehet erről?
    Mindenkivel a saját szintjén lehet értekezni – csak rá kellett már jönni végre!
    Már vártam Para cikkét, gondoltam, hogy ütős lesz és nem is csalódtam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  27. Amikor Prágában is megpróbáltak masírozni az ottani nácik akkor a prágai polgárok élükön az Érsekkel tiltakoztak. Amikor az sem volt elég akkor – híradóban lehetett látni- a falnak szorítva jól eldöngették a masírozókat. Nem a rendőrség, hanem az egészségesen gondolkodó igazi polgárok.
    Azóta nem is masíroznak ott a nácik.
    Na most Budapesten sem az Érsek sem a polgárok nem igazán tiltakoztak, és el sem döngettek egyetlen nácit sem.
    Az eredmény is különbözik. Mind életszínvonalban mind egészséges gondolkodásban. Itt azóta is masíroznak. Szóval lenne mit tanulnunk demokratikus viselkedésben, ha képesek lennénk rá. Ebben azonban vannak kétségeim. Parának meg gratulálok az írásaihoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  28. Szomjankórász

    Gratulálok, Para, ez remek!
    A Thomas Csimasz (Pajor) szöveget nem ismertem, de az is jó.
    Tudomásul kéne vennünk már: a sötét sikátorban késsel támadó gengszterrel szemben nem alkalmazhatjuk a kötött/horgoltfogású birkózás szabálykönyvét, nem Nekifutásból tökön kell rúgni, csakis ebből ért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  29. bumburi!

    A cikk arról nem szól, – nem tudom miért, hisz ez a kép előzte meg az általam említeni kívánt eseményt – hogy kövér nem engedte Szanyinak elmondani az interpellációját, amely a “pofátlan” trafikmutyiról kérdezte volna némethné őnagysága miniszterasszonyt. Erre is megérdemelte volna a kormány a középső ujjat. Sajnos nem csak Szanyinak, de szinte az egész ellenzéknek, a jobbikot kivéve úgy bánnak orbánék, mintha azok az emberek nem a népek döntése alapján lennének az ogy-ben. És az ellenzék is jó pénzforrás: lehet őket agyba főbe büntetni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  30. csatt

    2013. május 8. szerda

    06:46

    Kedves kivanka, megkérlek, ne állj le véleményed (“Nem hiszem, hogy nincsenek más eszközök megsemmisítő vélemény kinyilvánítására.”) kinyilvánításánál, folytasd azzal, hogy szerinted milyen eszközöket kellene használni.
    Oly kíváncsivá tettél!

    Kedves Csatt!
    Elég lenne az igazság hagoztatása és a bátor kiállás mellette. Az olyan szövegek, mint “demokrácia van, csak sérült egy kicsit”, meg “a Fidesz nem fasiszta” és ehhez hasonló sározások, még egy feltartott ujjal kiegészítve is csak arra elég, hogy az MSZP folyamatosan veszítsen egyébként is alaposan megcsappant népszerűségéből. Ha a mutogatás bármelyik választói csoportosulás számára szimpatikus lenne, annak már látnánk az eredményét is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  31. szemüveges
    Igazad van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  32. Csak úgy eszembe jutott, hogy tud valaki még olyan magyar nyilast vagy nácit, akit eddig nem emeltek volna piedesztálra a fidesznyikek?
    Mert horthy, wass, tormai, nyírő, prohászka, ezek mind szobrot utcát, vagy teret kaptak eddig.
    Van még ezeken kívül vállalhatatlan nagymagyar?
    Nem vagyok történész, de nekem nem jut eszembe több a XX.század első feléből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  33. http://www.peticiok.com/a_neonaci_jobbik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  34. kivánka
    Szanyi mutatóujja miatt veszít szimpatizánsokat az MSZP, nos ez meglehet….
    Csak kérdezem, mert olyan bizonytalan vagyok, hogy a Fidesz miért nem veszít szimpatizánsokat, amikor azt mondta a vezér, hogy ő még soha nem hazudott, vagy amikor azt mondta, ha módjában van megölni ellenségét, akkor nem gondolkozik, hanem megteszi, amikor azt mondta, hogy de ne mi nyerjük a legtöbbet, amikor azt mondta, hogy ti csak tegyétek a dolgotokat, majd jönnek a jogászaink és megvédenek, oszt jó napot – és itt van a volt miniszterelnököt amortizáló két “emberféle”, aztán itt van a buszos beszéd a kőbevésett törvénykezésről))), a föld mutyi és a trafik-mutyi?
    Talán csak nem tetszenek ezek a dolgok a jobboldali értékekre oly büszke nemzethyeknek? Talán csak nem ezért, mert ők is csak olyanok, mint akik mindezeket a dolgokat mondják és megteszik!
    Tehát röviden: ha Szanyit elítélik az MSZP szimpatizánsok (egyem azt a finom lelküket), a Fideszt miért nem ítélik el az ő szimpatizánsai a fent felsoroltak miatt, sőt még szaporodnak is? Szegény Magyarország…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  35. csakén
    A bunkókhoz nem lesüllyedni kell, hanem lehajolni hozzájuk. A mondandó legyen kemény és ne a stílus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  36. .
    .
    Nácikkal nincs mit, és nincs miről tárgyalni. A nácizmus tartalma ütközik minden pozitív eredménnyel, amit az emberiség tízezer év alatt felhalmozott.
    Nácikat csak kényszeríteni lehet, a meggyőzésük bármiről is reménytelen és nonszensz. Maximum, mutogatni nekik, “mint Szanyi a náciknak”…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  37. Pedig Nürnbergben még a nácikkal is tárgyaltak, nem is akárkik. És nem is mindenkit ítéltek halálra. De hogy valaki csak azért náci legyen, mert be mert szólni Szanyinak… Nem túlzás ez? A parlament tele van sötétlelkű, félig-, vagy adiig sem művelt antiszemitákkal. Miért kellene bárkinek is hasonlítani hozzájuk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  38. Jaj, kivanka! Mire utalsz azzal, hogy Nürnbergben a nácikkal is tárgyaltak? Csak nem a háború utáni perre? Az nem a nácikKAL, hanem a nácikRÓL folytatott tárgyalás volt. Másrészt háború idején igen keskeny az a mezsgye, ami elválasztja a “normális üzemmenetet” – fegyveres ellenség legyilkolása, saját életem védelmében a civil lakosságtól élelem, közlekedési eszköz zabrálása stb. – a háborús bűntettektől. A “parancsra tettem” kényszerét az “önként, dalolva öl” brutalitásától. Ha a főbűnösöket szó nélkül agyonlövik, azzal egyrészt nem derül fény az emberirtás iparszerűségére, másrészt nem igazságszolgáltatás, hanem egyszerű bosszú.
    Ezen kívül sem Para, sem a többiek nem a Szanyinak beszólókat nácizták le, hanem azokat, akiknek Szanyi bemutatott. Én nem gondolom, hogy a Párt valamennyi képviselője, tagja, szavazója náci lenne. De a hangadói, a megszólalói többsége bizony a náci eszmékkel igen erősen korreláló véleményeket hangoztat. (Elég finom voltam?)
    Szerinted hogyan lehetne bármit megértetni azzal az emberrel, aki a gerenda, a szög, meg a kötél együttes alkalmazását ajánlotta politikai ellenfeleinek? Aki szerint az a másfél millió, aki nem a Pártra szavazott, meg az a 3 és félmillió, aki senkire, az rohadt hazaáruló, de minimum büdös bunkó. Mivel lehet ennek az elszabadult főházmesternek érvelni? Szerintem csak egy hólapáttal…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. Igy feltàmadt a szél ? :)))
    ***
    Emlékszik még valaki Speedyre, a ‘80-as években skinhead-vezír volt Egerben ?..
    Akkoriban elég sûrûn hallottam róla, mivel egy csoporttàrsnômmel jàrt, egy csoporttàrsam ràadàsul szerelmes volt a lànyba, de ôt magàt soha nem làttam . A ‘90-es években talàlkoztam vele Pàrizsban, anélkül, hogy tudtam volna, kirôl van szó . Inkàbb szelíd hippire emlékeztetett úgy elsôre és késôbb is , odaadó, segítôkész , nagyon jólelkû sràc … Amikor hazament, elôször elhelyezkedett a szakmàjàban, aztàn sérült , fogyatékos gyerekekkel foglalkozott és levelezôn végezte a Gyógypedagógiai Fôiskolàt – itt vesztettük el a fonalat kb. öt-hat éve, nem tudom , most mi van vele .
    Màr hogy lenne reménytelen és nonszensz !!!
    Maceràs, hogyne, nagyon maceràs……
    De szükség van rà, nagyon igaza van az Iminek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. Lehet erről más megközelítésben is:
    http://varanus.blog.hu/2013/05/04/szanyi_zagyva_cicaharcot_most

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  41. Talalom!

    Nem tartalomról beszélek, hanem stílusról.

    Nürnbergben még a nyilvánvaló főbűnösöket is emberszámba vették, aminek megvolt az a jelentősége, hogy nagyobb esélyük volt felelősségük mélyebb átélésére. Ha csak simán lelövik őket, ezt az esélyt nem kapják meg.

    Ha egy arra rászolgálónak valaki beint a Parlamentben, legfeljebb az ellenállását váltja ki, de semmi érdemleges nem történik. (Azon kívül, hogy látja ország-világ a mindkét oldalról megnyilvánuló, elképesztően alacsony színvonalat.)

    Szerintem az általad említett embereket csak erőszakkal lehet eltántorítani attól, hogy agresszív megnyilatkozásokat tegyenek, de még akkor sem biztos, hogy bármit is érteni fognak a történtekből. (Ahogy Nürnbergben is csak az esély volt meg rá.) Ahhoz, hogy a helyzet hosszabb távon normalizálódjon, az erőszakot alkalmazó megkérdőjelezhetetlen morális fölénnyel és erővel kell, hogy rendelkezzen. Valami miatt ez nem jön össze a demokratikus oldalnak és van egy olyan érzésem, hogy se Szanyi vezető pozícióba ültetése, se az MSZP 2006 után képviselt nézetei nem tettek jót ennek a történetnek. A mutogatás csak hab a tortán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  42. Kivanka! Ebből a vitából én nem tudok jól kijönni, mert szívem szerint igazat adnék Neked. De. Emlékezzünk csak a 2002 óta történtekre. Sokan elfelejtik – mostanában pl. Bajnai tűnik igen feledékenynek -, hogy 2002-ben a Medgyesy vezette MSZP-SZDSZ kormány mennyi engedményt adott, hányszor nyújtott kezet az orbánistáknak. És? Medgyesyt lépten-nyomon hazaárulózták, mindenbe belekötöttek, hiába emelkedett az életszínvonal abban a 4 évben 35%-kal(!), a Kossuth téren már táborozott a b-közép. Én nem tartom a magyar jobboldal egészét teljesen hülyének: ov nem véletlenül válogatta ki a legostobább, legbunkóbb bugrisokat – ezek alkalmasak arra a sok aljas szemétségre, amit az országgal művelnek. Ezekkel meg nem lehet másképp beszélni – sőt, egyáltalán nem lehet beszélni. MInt a vezetőjükkel sem. Láttál Te már ov-től egyetlen olyan nyilvános fellépést, ahol kérdésekre válaszol? Ahogyan Horn, Medgyessy, Gyurcsány, sőt Bajnai is tette-teszi. Vajon miért nem tartott soha ún. lakossági fórumokat sem Antall, sem Boross, sem ov? Biztos az is bolsevik trükk. Szerinted mi az a “megkérdőjelezhetetlen morális fölény és erő”? A Párt állandóan ezeken a fogalmakon rugózik – teljesen alaptalanul, hamisan és álszent módon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Nemtom, hogy az olv, elv, bűn és cellatársak ismerik-é a középső ujj bemutatásának történetét..
    Merthogyámhameg azt vesszük alapnemzeti gyelképrendszerileg közerkölcsösnek, akkor az üzenet mindössze annyi volt: tudok lőni, íjjat feszíteni, vagyis: nem adom fel.
    Igaz, manapság már inkább a beretta, vagy a glock 22 a divat, de odahaza most úgyis keletje vagyon a múltbamerengésnek.
    Suba-subaru: a náciknak up urs ! (Ne reklamáld a spellinget, ez a tax üzenetek rövidítései miatt itt vidéken így szól..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. kivánka
    A lényegen átsiklott!
    Kik és mit ítélnek el – és leginkább melyik tábor az, amelyiknél a Szanyitól sokkal “bunkóbb” stílus nagyon is bejön, mondandóm lényege ez volt, nem a süllyedés vagy lehajlás.
    A Kossuth teret nyilvános WC-vé amortizáló hugyenottákról már majdnem megfeledkeztem, de most itt pótolhattam, mert nagy szégyen volt az is!
    Szegény Magyarország…
    talalom++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. talalom!
    Nem kell mindenkivel beszélni! Pontosan tudom, hogy a Fidesz tábor többsége észérvekkel meggyőzhetetlen. De legalább annak a néhány normálisnak, akiknek létezését Te is feltételezed nem kellene azt mutatni, hogy bunkóság dolgában nincs alternatíva. A morális fölény megvan, mert ezen az oldalon demokrációban gondolkodunk (de pl. a pártfinanszírozás területén a fölény megkérdőjelezhetetlensége sántít), viszont az erőnk vészesen kevés. És ahogy egyszer már ennek a cikknek kapcsán említettem: ha mutogatással lehetne bizonytalanokat megszólítani, az már látszana.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. csakén
    Szerintem Te siklottál át a lényegen. De ha már a példádnál tartunk: mélyen elszomorítana, ha a demokratikus oldal szimpatizánsai megmutatnák, hogy ők is össze tudják hugyozni a Kossuth teret. Szanyi dolga sem az lenne, hogy mutogasson, hanem annak segítése, hogy olyan MSZP -s közlemények ne láthassnak napvilágot, ami szerint demokrácia van, mert a Fidesz szabad választásokon leváltható. Vagy ha ezzel egyetért, akkor otthon a tükör előtt, amikor senki nem látja, mutogasson magának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Én a szavazótábort minősítem, mert a Fidesz már régen bukott volna, ha a szavazótáborának nem felelne meg a stílusa….erről szóltam.
    (Emlékeztető: az MSZP Szanyi miatt szimpatizánsokat veszít.)
    Más:
    Köteles stílusa azon a napon, amikor Szanyi nem szólalhatott meg, amikor a sötétség kiszólt lyukból: “ne óbégasson” – és még ő ítélkezik!
    Aztán a hozzászólásokat olvasva, totál elkeseredtem, mert ezt a ne óbégassont nem feszegetve csak Szanyiról és a szocikról ment a pocskondiázás!
    Szegény Magyarország…ahol a hamvakkal futkorászó tanítja az illemet, amidőn átesett egy vak komondoron….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. csakén
    A Fidesz vezetés és szavazótábor kérdésében nincs köztünk vita: megtalálta a zsák a foltját. Az persze fontos igazság, és a társadalom egy része számára még mindig nem nyilvánvaló, hogy a jéghegy csúcsán néhány magát értelmiséginek tartó bunkó uszítja a tábort egyik vélt ellenségtől a másikig, majd vissza. Bizonyosság tenni, hogy ez pótcselekvés, a demokratikus oldalon mindenkinek, minden fórumon, hosszú éveken keresztül kötelessége kellene, hogy legyen. Az MSZP nem elsősorban a mutogatás miatt veszít szimpatizánsokat, hanem azért, mert többre nem futja a munkíciójából. Éppen ezért amit Szanyi tett, nem csak helyteleníthető, hanem szánalmas is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Szanyi kiverné a biztosítékot, ha felolvasná a szövegét, de a ne óbégasson köteles beszólás az rendben van, mert az olyan tetszetős a hamvakkal futkorászótól.
    Szegény Magyarország…..
    A cikkhez:
    Orbán Győző: akit nem lehet nevelni, azt idomítani kell!
    Veréssel tehát idomítják a másik felet, azután majd azt nyilatkozza: hogy nekem jó uram van. Hát soha jobbat neki….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Bocs – a másik cikkhez kellett volna a hsz második része, még1xelnézést, nem akartam elvinni a témát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos