Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Fock Jenő Louis Vuitton hátizsákja 2013. május 2. csütörtök 1:05

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Fock Jenő Louis Vuitton hátizsákja

Amikor teljes szépségében, mondhatnók: pompájában kibontakozik előttünk a Nemzeti Együttműködés Rendszere, még mi – cinikus – újságírók is csak lenyűgözve állunk, és csodáljuk a mennyiség és minőség ezen építményét, az unorthodox Bábelt. Az Orbán-Simicska kormány megmutatta a világnak, hogy szarból igenis lehet várat építeni!

Nyilatkoznak, és nem remeg meg a hangjuk, nem érzik a vesztüket, biztosak benne, hogy a három éve előkészített választási csalás megóvja őket a következményektől, hogy nem lesz számonkérés, nem lesznek letöltendő ítéletek, nem követi teljes vagyonelkobzás az elvesztett választást, mert nem lesz elvesztett választás.

A magyar lakosság hallja és érzi ezt.

Az alternatíva világos: ha hajlandó vagy együttműködni, kussolni és aláírni, esélyt kapsz a boldogulásra, minden más esetben szívni fogsz. Extrákért külön pontok járnak, énekelgetés és táncikálás Fidesz-rendezvényeken trafikot ér, százmilliók kampányba történő pumpálása komplett megyéket.

Ne becsüljük alá a közös tolvajlás társadalomépítő szerepét!

Ha már egyszer loptál fideszessel, örökre lekötelezett maradsz, benne leszel a brancsban, rajta leszel a listán, soha többé nem éhezel.

A csúcsra persze kevesen jutnak el, ott, ahol százmilliárdokat lopnak, menekítenek külföldre, ott csak páran lebzselnek, de a járások szintjén (külön köszönet Navracsics Tibornak, a Hülye Járások Minisztériumának vezetéséért) gyakran leesik valami, hol egy trafik, hol egy polgármesteri cím, színházigazgatói állás, hol egy nagybirtok, a jövőben esetleg nemzeti benzinkút, nemzeti posta, nemzeti gyógyszertár – a lehetőségek korlátlanok.

Focistáknak butikot, műkörmösöknek szántót, parasztoknak stadiont, mindenkinek érdemei és igényei szerint. A rendszer ellenségei mennek a levesbe, és akik mentek a levesbe, a rendszer ellenségei lesznek, de pont erre az esetre álltak fel a magánhadseregek, szellemi honvédők, savazó békementesek, a mindig mozgósítható idióták, hogy ha valaki felemeli a szavát a nyilvánvaló gazságok ellen, odarohanjanak és nyelvcsattogtatásuk elnyomja a tiltakozást.

Nálam jobban senki sem utálta a létező szocializmust, de most kénytelen vagyok megjegyezni, hogy Fock Jenő nem árverezte el a Louis Vuitton hátizsákját. Két okból. Az első az, hogy nem volt neki. Azért nem volt, mert ízlése viszont volt, és pontosan tudta, hogy – az akkor még létező – Csepel, esetleg Angyalföld elég határozottan érdeklődne a miértek iránt. Megengedhette volna magának? Persze.

A másik ok a nyilvánvaló tahóság, ami először eszünkbe jut egy luxustáskával virító képviselő láttán: ilyen az, amikor egy proligyerek túl fiatalon lop túl sokat, aztán a fészerben tartja a kokaint, mert a kastélyban nem fér el. És ebben az új-bolsevik pártban nincs senki, aki rászólna.

Minden normális gengszterfilmben elhangzik a figyelmeztetés, hogy a nagy bankrablást követően az elkövetők ne vásároljanak drága kocsikat, nercbundát a feleségüknek, hanem kussoljanak, amíg elülnek a hullámok.

Ha valaki a másnapi találkozón vadonatúj Cadillac-kel érkezik, azt lelövik és elássák az erdőben, mert lebuktatná az egész bandát.

Kétségtelen persze, hogy a Cosa Nostra egy működő rendszer, míg a Fidesz pedig hirtelen felindulásból elkövetett lopásra építi jövőjét, ami aztán ilyen gyáva és szánalmas PR-akciókba fullad, mint Rogán Antal táska-árverése.

A magyar országgyűlés összetétele szórakoztató, de vállalhatatlan, egy lojalitás-alapú kiválasztási rendszer természetes módon szüli meg az asszonyverő, zsidózó, label whore, bunkó és beszámíthatatlan képviselőket, ha csak és kizárólag az a feltétel, hogy szeresse Orbán Viktort, parancsra nyomja a gombokat, akkor nem filozófusok, színháztörténészek és egyéb független értelmiségiek fognak tolongani az állásért, hanem rendes kétkezi büdös tahók, akik nem kérdeznek, nem okoskodnak, csak lopnak és szavaznak.

Az a tény, hogy még nem készültek könyékig orrukban érdeklődő, hereigazgató, pörköltet zabáló képviselőkről fényképek az ülésteremben, kizárólag annak köszönhető, hogy korlátozták a fotósok működését.

A magyarok pedig asszisztáltak a földek ellopásához, asszisztáltak a demokratikus alapintézmények szétrombolásához, asszisztáltak az Alaptörvénynek nevezett fogalmazvány elfogadásához, most éppen asszisztálnak a trafikok kiosztásához a csókosok között, így aztán bízvást állíthatom, ha Orbán Viktor holnap kitalálja az elsőszülöttek általános legyilkolásának szükségességét, a magyar nép – duzzogva ugyan, de – elballag a központi kivégzőhelyekre, és átadja a gyermekeket, nehogy már valami bajuk legyen, elvégre ez a nagyszerű ember biztos jobban tudja, mit csinál.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere csúcsra járt.

Lázár János képviselő rendkívül szórakoztató megszólalásában már arra sem ügyelt, hogy összefüggően hazudjon, csak beszélt és beszélt, majd nyugodtan távozott, mert biztos volt benne, hogy senki sem állítja meg.

Visszasírom a beszari Sólyom Lászlót, mert ő legalább nem volt aljas. (De az volt – a Szerk.)

Ha a végén még Gyurcsány Ferencet is vissza fogom sírni, sohasem bocsátom meg ezeknek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (88 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +129 ( 131 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Fock Jenő Louis Vuitton hátizsákja, 4.9 out of 5 based on 88 ratings

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

52 Reader’s Comments

  1. szuper iras, pontos diagnozis.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  2. Ez egy CT lelet. Ez van, ebben lehet gondolkodni, Gordon Ramsay-vel szólva ebből kéne főzni valamit. Nem semmi feladat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  3. Kecskeméti Károly

    ” Hacsak nem előítélettől végképpen elfogult valaki, ma este hallgatva őt végre el kell ismernie, akkor lehetnénk megbecsült és igazán emelkedő nemzet, ha Gyurcsány kétezernégytől megteheti azt, amit fontosnak érez, és nem gáncsolja el folyamatosan a szűkebb és tágabb környezete,” – írtam itt néhány órája az ATV-ben készült beszélgetése után. Régi meggyőződésem ez, és furcsámak érzem, hogy kiváló elmék is hajlamosak elfelejteni, mennyire nem voltak II. Józsefi lehetőségei, és nem viszolyognak eléggé a féltékeny senkik büfögéseitől.
    Az utolsó sor nélkül ezúttal is maradéktalanul örülnék a szerző újabb pompás opusának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +65 (67 szavazatból)
  4. Pontos kórkép.
    “Ha a végén még Gyurcsány Ferencet is vissza fogom sírni, sohasem bocsátom meg ezeknek.”
    — Vissza fogod sírni. Az egész díszes társaságból ő az egyetlen, aki tényleg tanult a történtekből. Az egyetlen, akinek a beszédei vállalhatóak. Az egyetlen, aki nem paktált le így vagy úgy. Az egyetlen, aki a lényegről beszélt már a rajta esett aljas karaktergyilkosság előtt (Öszöd). Az egyetlen, aki vitában felmosta Orbánnal a padlót. Az egyetlen, akitől Orbán annyira tart, hogy karanténba zsuppoltatta. Az egyetlen, akinek politikusként is emberi az arca. Az egyetlen, akit a szélsőjobbtól a “baloldalig” mindenki megtaposott, leírt és politikai hullának nyilvánított. Nem Orbánt, aki minderre és sokkal többre rászolgált, hanem az egyetlen lehetséges alternatíváját.
    Jobb és “bal” összezár a húsosfazék körül.
    Duma van, morál nincs. Szerintük van élet a demokrácián kívül is.
    Van, és ilyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +124 (124 szavazatból)
  5. “Az Orbán-Simicska kormány megmutatta a világnak, hogy szarból igenis lehet várat építeni!”
    .
    Valóban azt kell látni, hogy ezek a kolesz-szobatársak annak idején nem egyszerűen átmentek az egyetemi vizsgáikon (úgy ahogy egy egyetemistával lenni szokott: megtanulják a tananyagot, levizsgáznak belőle, utána “elfelejtik”), hanem a történelem tudományok, a politológia tudományok, a társadalom tudományok ismeretanyagát újraértelmezve, azt kiforgatva képzelték el, majd valósították meg azt az újmagyar társadalmi-modellt, aminek így aztán 2010 óta hivatalosan is “élvezői” vagyunk.
    Deviáns agyak megszülték ezt nekünk !!!
    A Horthy-rendszerhez leginkább hasonlítót…
    .
    Mindenkinek javaslom, keressen magának egy jó ki dokumentumfilmet Hitler hatalomra jutásáról, és nézze azt meg…
    Vegyük észre azt a “húzd meg – ereszd meg” politikát (ma pávatáncnak hívjuk), amivel mindenki átverhető volt, a mai magyar-tömegek pedig újra!
    .
    Ha ezen nem változtatunk, lesz ez még rosszabb is!
    .
    A helyzet megoldásának semmi köze nincs a 2014-es választáshoz, hiszen a szitu nem egyszerűen választási-ügy, ezért mielőbb bojkottálni kellene ezt az újfeudális-diktatúrát. Minden pártnak és szervezetnek nevén kellene neveznie ezt az újfasiszta-maffiát, tájékoztatni kellene a hazai közvéleményt és az uniós-kormányokat, már régen a tüntetéseket kellene szerveznie és lebonyolítania.
    .
    Messze nem ez történik!
    A parlamentben is már csak bohócok (annak minden hozadékával együtt…).
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (38 szavazatból)
  6. Caretero ” Ez van, ebben lehet gondolkodni, Gordon Ramsay-vel szólva ebből kéne főzni valamit. Nem semmi feladat!”
    Nem, ebből főzni nem lehet és nem is kell! Ki kell önteni az egészet és sürgősen új szakácsot keresni, mert a régi folyamatosan belecsinál a levesbe és megpróbálja elhitetni velünk, hogy mindez “hungarikum”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  7. “Ha a végén még Gyurcsány Ferencet is vissza fogom sírni” – azt hiszem, lehet kezdeni.
    Nos, én nem vagyok Gyurcsány fan, nagyon taszított, amikor – nem az ő szándéka szerint – neki is kialakult a rajongói tábora, de rajta kívül senkit nem látok, aki képes lenne felrázni, mozgósítani az embereket.
    Sajnos, a Navracsics-Semjén párosnak kiadott amortizálási feladat túl jól sikerült és , még messze nincs vége. A mai napig ő az egyetlen, akitől félnek és nemcsak Orbánék. Mesterházy, Bajnai egyaránt ellenfelének tekinti, mert meg sem tudják közelíteni Gyurcsány lendületességét, retorikai adottságait, amit pusztán hangos szóval , haverkodó szöveggel nem lehet túljátszani.
    Bajnai technokrataként nyilván jobban teljesít, de karizmatikus vezetőnek, aki képes magával ragadni a hallgatóságát, követőket, szavazókat állítana maga mögé – elképzelni sem lehet.

    Ego véleményét teljes mértékben osztom, tetszik, nem tetszik, egyelőre nincs jobb Gyurcsánynál. Nagyon-nagy bukta lesz jövőre a baloldal számára, ha továbbra is csak az egyéni érdek és az országvezető pozíció megszerzése a legfőbb motiváló erő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +58 (58 szavazatból)
  8. Igencsak hajlok arra a gondolatra, hogy a Gyurcsány-kormányzás bukását alapvetően az okozta, hogy nem tudott a háromfrontos harcban sikeres lenni. Volt egy – ha jól emlékszem még a régi SzDSz nevét bitorló, de politikailag és szakmailag kiüresedett, viszont korrupt koalíciós partnere, aki már két valamirevaló saját minisztert sem tudott delegálni (az egyik miniszterük az ősszocialista Persányi volt), egy retrográd, begyöpösödött, valamint korrupt figurákkal terhelt saját pártja, és a gazdaságilag, morálisan szétzilálódott, protekcionista eszméktől megfertőzött, saját termelőképességét és piacát korábban már jórészt felszámoló ország egy semmiről vissza nem riadó ún. ellenzékkel, utóbbi, mint kormányzati feladat. A sorrend nyilván a saját párt rendbetétele lett volna, de ezt pártszakadás nélkül egyszerűen lehetetlen lett volna végrehajtani. Már itt megbukott a mutatvány. Mindez nem változtat azon, hogy Gyurcsány emberből van, aki megpróbálta, és most is megpróbálja a lehetetlent. A kormányzása nem volt jó (én borzalmasként éltem meg), de egy orbán és medgyessy éra után csak valami nagykoalíciós, vagy nagykoalíciós megállapodáson alapuló kisebbségi szakértői kormányzás lehetett volna sikeres. Olyat meg ugye képtelenség volt létrehozni. Úgy tűnik mindenesetre, hogy Gyurcsánynak tiszta a lelkiismerete, és ezzel a derék O. (Nulladik) Viktor nem tud mit kezdeni. Egyelőre a zemeszpé sem. (Hogy a zemeszpé milyen, azt jól jellemzi, hogy nem következett be a tömeges átigazolás a DK-ba.) Én tehát Gyurcsányt, nem visszasírom, hanem előre. Ha már Para nem akar miniszterelnök lenni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (47 szavazatból)
  9. Túl az egész maffia történeten, a lopásokon, és Para közismert Gyurcsány fóbiáján, a baltafejű rogán kétségbeesetten próbálkozik, hogy sikeresen hozza a belvárosi zsúrfiú figuráját!
    De hiába aggat drága cuccokat magára ez a nyalonc, csak úgy néz ki szegény, -hogy a közismert népnyelvi fordulattal éljek-, mint Szaros Pista Jézus neve napján.
    Talán egyedül a “cselédsorból” kiemelt ifjú felesége látja világfinak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (43 szavazatból)
  10. ++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Qrva ország, még qrvább politikusokkal!
    Tudatos a gyűjtő meghatározás!
    Amelyik meg nem qrva, az lépjen ki határozottan ebből a posványból,és nem fogják annak tartani!
    Az egész országot egy kuplerájjá tették, ahol nem normális a madám.
    Csodálkozik ezek után bárki bármin?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  12. Csúcs,minden szó igaz.Ahogy a dolgok most állnak,egy darabig még
    statisztálhatunk ennek a gyökér társaságnak az ámokfutásához.
    Még nem vertek mindent szét,van még dolguk.Beteg ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  13. emigrant: Kérlek áruld már el, hogy mi volt az a “borzalmas”, ami a Gyurcsány kormányzását jellemezte szerinted? Ha tételesen leírod (és nem csak úgy általánosságban), meg fogod magad is látni, hogy O. V. az ezerszeresét elkövette már. És tedd majd hozzá, hogy O. V. gyáva, cinikus, hazudozó, bunkó, képmutató és aljas. Gyurcsányr bátor, egyenes, tisztességes és szociálisan érzékeny.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (40 szavazatból)
  14. Gyurcsányra fokozottan érvényes a mondás: “Nincs tökéletes tett, csak tökéletes szándék.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  15. Baromi jó a cikk!
    .
    “Ha a végén még Gyurcsány Ferencet is vissza fogom sírni, sohasem bocsátom meg ezeknek”
    .
    Én nem Gyurcsányt hibáztatom egyszemélyben, hogy ezek az elmebetegek, tolvaj maffiózók ide juttatták az országot, hanem a volt pártjának, Szdsz-nek, a fideszes főkolomposoknak, a fasiszta söpredéknek és az általuk felheccelt, megvezetett zembereknek. Gyurcsány is hibás volt, mint bármelyik elődje, de összehasonlíthatatlan a mostanival.
    Én az OPNI-nak, valamint e témában tanult tudósoknak nem bocsátom meg ezeket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  16. már most kezdheted visszasírni gyurcsányt! Van még
    Egy évük
    -ezalatt még zokoghatunk eleget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  17. Még egy kormány sem rombolta ennyire az ország “imázsát”, melynek helyrehozatalára milliárdot költenek azok, akik lerombolták, de az emberek ellen sem követett el ennyi gonoszságot még egy rendszerváltás utáni kormány sem!
    Horn Gyuláról utcát neveztek el Németországban, Gyurcsány Ferencet egy amerikai Nobel-díjas közgazdász hívta meg a könyvéhez.
    Orbánról mit is tudhatunk?
    Kontár, nagy EU-ellenességében tartja a markát és küzd a EU állampolgáraitól áramló pénzekért (oda pottyant, ahonnét enni kap!), Pinokkió, pávatáncos, 3xbóvlis, stb, stb, stb!
    Daniel Cohn-Bendit:
    Orbán úr, Ön hitvány árulója lett annak, aminek a karrierjét köszönheti!”
    Szóval miért nem látszik ami nyilvánvaló?! Nem értem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  18. norbert

    “Gyurcsány is hibás volt, mint bármelyik elődje”
    Mutass nekem egy hibátlan embert, persze Orbánon kívül :-)
    Ja igen, és mutass egy olyat, – Gyurcsányon kívül – aki képes volt beismerni, méghozzá nyilvánosan a hibáit, amik nagy részben nem is a saját, hanem pártjának az évtizedek óta rögzült hibái, netán bűnei voltak.
    Azt hitte, hogy az MSZP (és persze a vezetősége) szembenéz önmagával, régi mintára “önkritikát gyakorol” és hipp-hopp változtat a személyes érdekeik ellen?
    Nos, ez volt a legnagyobb hibája, tévedése, melléfogása Gyurcsánynak, megteremtve ezzel a lehetőséget mindkét oldalnak, hogy soha nem tapasztalt egyetértéssel próbálják politikailag megsemmisíteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (40 szavazatból)
  19. “Ha a végén még Gyurcsány Ferencet is vissza fogom sírni, sohasem bocsátom meg ezeknek.”
    Para! Kezdhetsz ZOKOGNI!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  20. “Kétségtelen persze, hogy a Cosa Nostra egy működő rendszer, míg a Fidesz pedig hirtelen felindulásból elkövetett lopásra építi jövőjét,”

    Súlyos tévedés! A Fidesz nevű “tiszteletre méltó társaság” legalabb olyan jol, sőt jobban szervezett és irányított, mint a Cosa Nostra, viszont a céljai és eszközei aljasabbakk, gyalázatosabbak. Szó sincs holmi “hirtelen felindulásból elkövetett lopasról”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  21. Kedves Para!
    Igazad van mindenben, DE: igen vissza fogod sirni Gy.Ferencet, mint még sokan mások is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  22. Már megint az a bibliai történet?
    .
    Arogás Tóni mIkó hazaméne vala A NAGY ÁLDOZAT UTÁN megkérdé felesége:
    TÓNI
    HÁT IZSÁK HOL VAN?
    .
    Mondjátok meg, a történelem nem ismétli magát?
    Micsoda áldozat egy anyagilag általunk tehetségessé tett embertől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  23. Bibó István írta valahol, a kékcédulás választások után, hogy ez olyan volt mint egy kártyajáték, ahol a nyertes úgy változtatja meg a szabályokat,hogy utána már csak ő nyerhessen.
    Ma mit mondana?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  24. hmm..nem hívhatnánk be megint az oroszokat?
    kissebb kár lenne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  25. Zorka 10:01
    Hát erről beszélek, ill. írok. Nincs hibátlan ember. Aki annak képzeli magát, az csak egy egoista barom, vagy nem normális.
    Gyurcsány egy belevaló, vagány, agilis, őszinte ember. Ilyen politikusa nem volt az országnak, talán nem is lesz (?). Áldozattá vált egy olyan országban, aminek népe nem érdemli őt meg.
    A mostani kisstílű, pitiáner suttyó, a maga által összegányolt szemétdombján kukorékoló arra hajaz , hogy majd történelmet ír. Hát, ha egyáltalán lesz róla pár szó, arra sem lesz büszke az utókor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  26. Siraly :-)
    Én azert belevettem volna a szotyolahej köpkögetést, amit nem illik, de nemsokára úgyis kötelezően látni fogunk a zorszaghazban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  27. Nagyon bírom Parakovács stílusát, de sajnos ő is beleesett abba csapdába, amit a fidesz ásott Gyurcsány Ferenc részére.
    Nem Gyurcsány Ferenc volt rossz miniszter, hanem a pártja volt aljas vele szemben, amikor hagyta, hogy gyalázzák.
    Sajnos úgy tűnik, hogy a mostani mszp-sek is ugyanúgy félnek tőle, pedig az őszödi beszéd nem másról szólt, mint arról, hogy.. bizony barátaim, ha nem kezdtek el ésszel dolgozni, hanem tovább dagonyáztok ebben a mocsokban, akkor megyünk a levesbe.. ! És lőn !!!!!!
    Most sajnos még nem fog visszajönni, mert ennél több esze van, de remélem, hogy még az én életemben tapsolhatok neki mint az ország első vezetőjének.
    Amúgy meg tényleg jók a “para” Írásai és egyéb megnyilvánulásai is, rendszeres hallgatója is vagyok !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  28. Amig az EU vezetői, kikre nem terjed ki a magyar ügyészség jogköre, élvezik Orbán páva táncát, sőt tapsolnak neki, addig a helyzet nem fog változni.
    Amig a német tőkések profitot tudnak termelni hazánkban, addig oszt jó napot van!
    Hitler hatalmát sem a német nép döntötte meg. Sőt az európai országok hasznot próbáltak húzni Hitler hatalmából.
    Aztán, az angolok bekeményitettek, Amerika meg önfeláldozóan kihúzta Európát az eszement Hitler jármából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  29. Bamajusi: Nem írom le részletesen. Röviden: Az elmaradt gazdasági és államszervezeti reformok, a töketlenkedés, az alkalmatlan miniszterek és a szabadon tenyésző (és pártokon átívelő) politikai korrupció. Utóbbihoz tegyük hozzá, hogy az egyetlen időszak volt, amikor megpróbáltak tenni ellene valamit. Teljesen egyetértek: semmiféle összehasonlítást nem lehet tenni a fideSS érával. Az demokrácia volt, ez meg fasiszta diktatúra. De a mások gazembersége nem menti a saját hibáinkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. az utolsó mondat kivételével egyetértek, én ui. már visszasírtam és soha nem bocsátom meg, hogy visszasírnom kellett , nem pedig el sem engednem!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  31. Ego
    2013. május 2. csütörtök
    06:23
    +++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Igazi Para-Kovács

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Sokat kell még a demokrácia játékszabályait tanulni ebben az országban. Sokan és sokat fognak még sírni a hatalom mániás bitorlóitól kapott lecke miatt. De a tanulás rögös útján végig fogunk menni, akik még itt maradtunk az országban.
    Gyurcsányt persze máris sokan visszasírják, mert Ő igazán rendíthetetlen európai demokrata. Az Ő idejében fejlődött az ország (infrastruktúra, oktatás, szociális ellátások ). Emlékszem, (mert ott voltam) egy szolnoki lakossági fórumon a résztvevők faggatták, miért mondott le? Elmondta, hogy nem a harctól futamodott meg, hanem amikor körbetekintett és hátranézett és látta, hogy nem jönnek vele és utána, akkor lemondott a vezetői pozícióiról.
    És milyen igaza volt. Mert egyedül és akarata ellenére senki nem tudja megváltani ezt a népet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  34. Remek írás, mint mindig, csak az a Gyurcsányozás ne lenne!!
    .
    Nagyon csodálkoznék azon, ha Para nem tudná, hogy a Puch-Simicska paktum, az elfuserált magyar értelmiséggel karöltve, valamint az őket sok – sok pénzért támogató – kiszolgáló, kisszerű média munkások siserehada tette (ill.akarta) politikai halottá Gyurcsány Ferencet!
    .
    Megnyerte a választást az mszp-nek akik örültek, hogy lesz még négy évük a jól bevált mutyira, de az új min.elnök látni akarta a kasszát, na de Puch és körei nem adták a kulcsot, ez megbocsájthatatlan volt!
    .
    Gyurcsány megakarta szüntetni a gazdasági háttérhatalmak befolyását, a további rablás megakadályozása céljából, itt aztán betelt a pohár, az őstulkok ott tettek keresztbe neki, ahol csak tudtak, az szdsz-el karöltve!
    .
    A fidesz ezekre csak ráröpült, de tönkre nem tudták volna tenni a saját koalíciója “támogatása” nélkül!
    Az szdsz-től jött az is, hogy Medgyesit megpuccsolta Gyurcsány, pedig úgy emlékszem, hogy az szdsz csinálta ki Medgyesit, aki meneszteni akarta Csillag Istvánt, miszerint az szdsz tele van korrupciós ügyekkel! Ekkor kérte fel az mszp Gyurcsányt min.elnöknek, aki megpróbált a széllel szemben pisilni, hát az ugye senkinek sem sikerül!
    .
    Valóban Gyurcsány nem hibátlan, de nincs hiba nélküli ember, aki most van arra már nem lehet jelzőt találni sem!
    Fejtő Ferenc véleményét jobban eltudom fogadni Gyurcsánról, mint naponta a médiában, habzó szájjal Gyurcsányozó senki kis politológusok, gyenge kis ficsúrok véleményét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  35. Focistáknak butikot, műkörmösöknek szántót, parasztoknak stadiont, :)

    Kiváló igaz írás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  36. Para, nem akarlak untatni, de megint baromi jót írtál!(hogy csinálod? :) ) gratula!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Para Kovács cikkének utolsó, Gyurcsányt inszinuáló mondata jobban nem is sikerülhetett volna, hatalmas szimpátiahullámot indított el a hozzászólók körében. Egyébként joggal. Para Kovács frappáns akart lenni (némi rosszindulattal azt mondhatnám: „jópofizni” akart), az ötlete visszafelé sült el.
    Volt egy fontos mondat a hozzászólások között: Gyurcsány mégis „emberből” van, ez a mai magyar politikusok között egyedülálló. Így igaz. Hibáit csak ehhez képest szabad számon tartani.
    Igen, egy ilyen kiváló szónok, debattőr nem fogalmazhat félreérthetően. A 21. század legjobb és legtisztességesebb magyar politikai beszédében, az Őszödi Beszédben szarvas hiba volt ahelyett, hogy ámítottuk magunkat, azt akartuk elhitetni magunkkal, hogy megúszhatjuk reformok nélkül pedig nem úszhatjuk meg, azt a kifejezést használni, hogy „hazudtunk”. Akinek Orbán az ellenfele, még a feleségének az ágyban sem súghatja a fülébe azt, hogy „hazudtuk”, írta akkor egy publicista. Orbán a teljes állampuccs stratégiáját arra alapozta, hogy Gyurcsány bevallottan hazugsággal nyert választást, tehát a kormánya illegitim. Orbán végső soron ezzel a jelszóval szerzett kétharmadot 2010-ben, ezzel kezdődött el a pokol.
    De Gyurcsány a legnagyobb hibát azzal követte el, hogy amikor lemondott, nem tűnt el a közéletből három évre. Ha Bajnai helyett Gyurcsány tért volna vissza tavaly (három évi szünet után), ma lenne az ellenzéknek vezetője sőt: talán még ellenzék is volna… Orbán két bukás után is maradt Vezérnek a csapata élén pofátlanul, de ez nem Gyurcsány stílusa (hála istennek), és ennyi önismerettel – akármilyen hiperaktív alkat, akármennyire is nehezére esik visszavonulnia – kellett volna, hogy rendelkezzen.
    Továbbá: Orbánnak volt és van csapata, az a maffia, amit kifelé Fidesznek hívnak. Gyurcsánynak nem volt csapata. Az úgynevezett Gyurcsány fanok nem „csapat”. A visszatérő Gyurcsánynak újra kellett volna verbuválnia csapatot, és az, véleményem szerint, sikerülhetett volna, annyira hiányzik az ellenzéki oldalon egy igazi vezető, egy hallható és hiteles hívó szó.
    De ehhez nem lett volna szabad Gyurcsánynak a lemondása után elkoptatnia magát, nem lett volna szabad odadobnia magát a maffia karaktergyilkosainak.
    Az MSZP-mögött állókat pedig minősíti, hogy nem tódultak tömegesen a DK zászlaja alá (ha nem is azonnal, de az elmúlt esztendő során, hisz Gyurcsány azóta bizonyított) – ebben is pontosan fogalmazott egyik hozzászóló társunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  38. Valahol igaza van Parának.
    .
    Gyurcsány éppen úgy a múlt része – légyen tisztességes, vagy sem – mint ahogy része a múltnak és a jelennek teljes politikai „elit”. Szükség lenne egy Mózesre, aki kivezeti a népet 40 évre a pusztába – hogy elfeledje mindazt, ami vele történt az elmúlt 70 évben.
    .
    Azt hiszem, teljesen újra kellene kezdeni mindent, mert az biztos, hogy ez így nem megy, nem mehet tovább. Orbán és maffiája egy zsákutca, aminek a végén nincs tovább, de nincs visszaút sem.
    .
    „Új műsorhoz új férfi kell…” – tessék ezen spekulálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  39. a mai lopás:
    http://444.hu/2013/05/02/kozgep-vitorlaskikoto-balatonfured/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Azt hiszem, teljesen újra kellene kezdeni mindent, mert az biztos, hogy ez így nem megy, nem mehet tovább. Orbán és maffiája egy zsákutca, aminek a végén nincs tovább, de nincs visszaút sem.
    .

    hmmm…ahhoz kéne egy új nürnbergi per…. meg ami ott volt a Háború után. Igazolási rljárások, etc… nem volt százszázalékos ügy, sőt… de…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Folyt…
    de honnan a fenéből akasszunk most le négy megszálló országot:(?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Csacsicska Tamás
    Sajnos nekem nics újabb negyven évnyi időm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Kár, hogy nem oszthatom meg……… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Orbánnak a felvilágosodással van baja. Elhitették vele, hogy ugyan az Isten teremtett egy akkora követ, amit már maga sem tud felemelni, de szerencsére mára teremtett egy olyan lényt is, aki viszont lazán. Az ő küldetése visszaforgatni az idő kerekét. Egyelőre ugródeszkának a Horthy kor is elegendő, de nem lehet megtorpanni az út elején, mert a cél a balladai homályba vesző 16. századi aranykor, és a trentói zsinat megerősített hét szentsége. Állam és egyház legyen újra egy. Ki más egyesíthetné őket, mint a rafkós barbár, elvégre, ha egyszer-másszor Rómát is megszívatták, akkor tán Brüsszellel csak elbánnak. Azzal a volteriánus söpredékkel.
    http://tamlanelkuliszek.blog.hu/2013/05/02/orbannak_a_felvilagosodassal_van_baja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. Tisztelt Oldber!

    Teljesen egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Nagyszerű írás! Kivéve Sólyomról a megjegyzést. Igenis aljasság volt egy olyan választási színjátékkal elfogadni az ország 1. számú főemberének székét.

    Magyarország államformája: a Nemzeti Együttlopás Rendszere.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  47. Annyatok.
    Igazad van, és az teljes elemzés, a Támla nélküli szék blogon, szintén remek, érdemes ráklikkelni, ajánlom másoknak is.
    Kellenek az ilyen általános, átfogó, a napi híreknél kissé távolabb mutató elemzések.
    Gratulálok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. Gondolkodtam azon, hogy mi irritáló Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökben a tömeg számára? Főképp meg a politikusok számára? Az én következtetésem: Gyurcsány magabiztos. Van hite, vannak elképzelései az országról, a világról, a becsületről és tisztességről. A szolidaritásról és a hazaszeretetről. Lehet ezekkel vitatkozni. De igen kínos, amikor egy gerinctelen, hiányos erkölcsökkel bíró bugris szembekerül egy határozott, érvelő nézetrendszerrel, és nem tud mást, csak nyökögni a magyarságról, meg a turulhoz hasonló baromságokról. Gyurcsány “hibája”, hogy rosszul mérte föl: ennek a népnek demokrácia, polgári tisztesség kell. Sem az ellenzék, sem a párttársai árulása nem ért volna semmit, ha a kiváltságaikat, meg az adómentes borítékjaikat féltő orvosok nem fúrják meg az eü. rendbetételére tett kísérleteit. Emlékeztetnék: a magánbiztosítókkal folyó kemény tárgyalások tétje az volt, hogy a készülő törvény szerint nem mazsolázhatták volna ki a jól fizető, fiatal korosztályt, be kellett volna vállalniuk megfelelő számú nyugdíjast, gyerekest is. Ez még sikerülhetett volna. Az orbáni ámokfutás a kórház-ügyben azonban világossá tette előttük: minden befektetésüket egy pillanat alatt elfújhatja a demagógia. Sok szó nem esik erről, de előkészületben van, hogy a tehetősebbek járulékait külön biztosítókhoz utalhatják, ehhez megkapják a legjobb eü. intézményeket. A tb-seknek meg marad a resztli.
    Nem sikerülhetett volna, ha a pedagógusok többsége megérti végre: az oktatás szolgáltatás, nem szolgálat. A szolgálatért hálásnak kellene lennünk, a szolgáltatástól viszont elvárhatunk egy bizonyos minőséget.
    Ha a zemberek felfogják: ahhoz, hogy csökkenjenek az adók, ahhoz többeknek kellene fizetniük. Emlékszünk a számla-akcióra? Amelyben nem a számlanélküliek büntetését forszírozták, hanem a számlát kérők-adók jutalmazását?
    A “megmondóemberek” meg kéjes örömmel siránkoztak a “petrezselymet áruló nénikék” jólétén. Biztos nem járnak piacra, honnan tudnák, hogy az árusok – standbérlők – túlnyomó többsége “őstermelő”: mert így nem kell adót fizetniük. Zokogtak a nyugdíjasokon, akiket “nyomorba dönt” 300 forint kifizetése – évi maximum 6000 forint erejéig -, és nem vették észre, hogy ma már a háziorvosok döntő többsége is kap “zsebbe”.
    Szóval kedves Para! Itt az ideje a “visszasírásnak”, sőt a saját glória megszaggatásának is.
    Egyébként az írás megint nagyon jó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  49. talalom+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Kedves Para! Én a Gyurcsányt már most visszasírom, pedig örültem amikor menni kellett neki, mert azt mondtam , hogy ilyen hülye, aki elmondja az öszödi beszédet. (amiben igazat mondott) egy politikus nem lehet. Akkor azt gondoltam, hogy szépen visszavonul a miliárdjaihoz, és elkezdi szaporítani azokat. Néhány év mulva már az elsők között lenne. Most, amikor látom a Bajnai-Mesterházi párharcot, és az egész ellenzéki bagázs teszetoszaságát, azt hiszem, hogy a Gyurcsány lenne az ellenzék lehjobb vezetője. Az igazság azonban az hogy nem érdemeljük meg. Maradjon a csuti hundertundzwazig. Ez a hitvány bagázs aki szót sem szól a csuti rablógyilkos banda tobzódása miatt, sőt maga kínálja nekik a rabolni valót, ebsorsra való. Majd hálás lehet ha kap egy darab csontot az asztal alá, és megy a templomba hálaimát mondani a csutiért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos