Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Orbán és a németek 2013. május 21. kedd 17:46

  • Hozzászólások(120)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Orbán és a németek

Orbán lenácizta Németországot. Ez akkor is világbotrány lenne, ha Magyarország nem az „utolsó csatlósa” lett volna annak a Németországnak, amellyel a mai Németország nem azonos. Ez akkor is arcátlanság lenne, ha Magyarország csak fele annyira szembenézett volna a II. világháborús szerepével, mint Németország. Diplomáciai szempontból Orbán szavai értékelhetetlenek, mert miniszterelnök ilyen kocsmai stílusban nem nyilatkozhat, különösen a legfontosabb szövetségeséről nem. Ez az ember nem szalonképes.

Szavai igazságtalanok is, mert Németország valóban elítélte náci korszakát, és feldolgozta a múltat. Szembenézett saját felelősségével, a holokauszttal, az antiszemitizmussal és a náci eszmékkel, míg Magyarország nem. Orbán Viktor úgy emlegeti a németeknek a náci múltat, és veti azt a mintademokrácia Németország szemére, hogy ő ma hasonló ideológiát képvisel, kódolt antiszemita és náci eszméket terjeszt, nácikat támogat, kitüntet, rehabilitál. Ő a nyilasok mindennapi kenyere, annak a Horthy-rendszernek az újraélesztője, amely a hitleri Németországgal szövetséget kötött. Adolf Hitlernek nem azért kellett bevonulnia Magyarországra, mert a magyar vezetés nagy részének antiszemitizmusa és fasizmusa nem lett volna a nácik számára megfelelő vagy megváltozott volna, hanem azért, mert a háború vesztésre állt, és ők a veszteségben már nem akartak osztozni, csak a nyereségben, a csavaros magyar észjárás nagyobb dicsőségére. Megpróbáltak kiegyezni a szövetségesekkel, hogy a következményeket elkerüljék. Meg kell nézni a filmhíradókat, hogyan beszéltek előtte az ellenségről, amíg a nácik zsoldjában mentek nyári ruhában télen harcolni. El kell olvasni a zsidótörvények parlamenti vitáját, a korabeli sajtót, hogyan beszéltek a zsidókról. De amikor a fenékbe rúgás közeledett, akkor jó szokásuk szerint megpróbáltak a győztesek mellé állni. Érdekes jellemre vall.

Nem azért kellett tankokkal lerohanni Magyarországot, mert nem volt megbízhatóan fasiszta, antiszemita és náci ideológiával átitatott az ország vezetése, hanem azért, mert csak addig volt a német nácik megbízható szövetségese, amíg abból hasznot remélt. Amikor úgy látták Orbán Viktor “keresztény-nemzeti”  példaképei, hogy a vesztesek oldalára kerülnek, és viselni kell a következményeket, akkor próbáltak átállni a másik oldalra. Ezek nemcsak fasiszták, antiszemiták, hanem jellemtelen emberek is voltak, miközben a népet is sanyargatták. Megtestesítették azt a szellemiséget, amelynek semmi köze a kereszténységhez, hanem azt ugyanolyan fügefalevélnek használták, mint Orbán. Nem azért próbáltak kiugrani, mert mást gondoltak a nácizmusról, a fasizmusról, a zsidókról, hanem azért, mert nem volt bennük annyi tisztesség sem, hogy vállalják a felelősséget a tetteikért. Ha lett volna bennük tartás, akkor lemondanak, és vállalják annak minden következményét. Horthy nélkül a németek nem tudtak volna csaknem ötszáz ezer zsidót deportálni, ahogyan ezt ők maguk is elmondták. Nem véletlen, hogy a nyilasok rémuralma alatt sokkal kevesebb zsidót öltek meg, mint Orbán példaképe, Horthy alatt. Orbán nácizza Németországot, de a Hitler-Horthy kézfogások szereplői közül nem a németek állítanak szobrokat Hitlernek, hanem Orbán emberei Horthynak.

Téved, aki azt hiszi, hogy felelőtlen elszólásról van szó. Orbán fordított világot fest a magyarok elé. Magyarország nem nézett szembe saját felelősségével, a holokausztban játszott szerepével, nem ítélte el szívből a náci eszméket, nem számolt le az antiszemitizmusával. Ezért lehetséges, hogy a náci ideológiára épülő Nemzeti Együttműködés Rendszere kompatibilis lehet a magyar néplélek mélyén nyugvó érzelmekkel. Orbán rendszere sok magyar antiszemitizmusának köszönheti a létét és a támogatottságát. Orbán Viktor minden beszéde ezekre az antiszemita érzelmekre hat és azokat táplálja. Ezeknek a magyaroknak a hamis identitása a tagadásra épül: nem vagyunk antiszemiták, nem vagyunk fasiszták, nem vagyunk nácik, miközben a szívükben azok. Csak meg kell hallgatni a tagadás után következő első mondatot, amely minden esetben színtiszta náci szöveg. Az Orbán-rendszer a zsidóknak tulajdonított liberális demokráciák és a szabad piacgazdaság, a kapitalizmus ellen jött létre, azzal vív szabadságharcot. Az antiszemita érzelmű magyarok azért tűrik el a jogtalanságokat, mert azokat a zsidókkal szembeni háború és szabadságharc részének tekintik. Nem baj, ha Orbán Viktor a saját embereinek osztja ki a trafikokat, a földeket, a cégeket, az állásokat, és az egész országot, mert akkor nem a zsidóké lesz. Erről szól a Nemzeti Együttgyűlölködés Rendszere.

Ezért fontos, hogy Orbán lenácizza azt a Németországot, amely a demokratikus és liberális Európa vezető állama, hogy a magyar antiszemiták identitását erősítse: nem mi vagyunk a nácik, hanem a németek azok, akik kritizálnak. Orbán antiszemita, fasiszta és náci ideológiára alapuló rendszert épít, a goebbels-i propaganda pedig azzal kábítja a magyar tömegembert, hogy még mindig a németek a nácik, nem ők. Amikor Orbánt támogatják, jó ügyet szolgálnak. Nem kell szembenézni saját mivoltukkal. Le lehet tagadni. Megnyugszik sok magyar szívében a benne lakozó antiszemita, és hálás azért, hogy ettől a tehertől Orbán Viktor felmenti. Aki még nem járt a Fehérlófia könyvesboltban Budapesten, sétáljon el, és nézzen bele, hogy a tipikus nácik mindig így védekeznek. A legalja is. Orbán ezzel a nemzetet pusztítja, és a megsemmisülés felé viszi.

Kedves barátaim! Közlöm veletek, hogy Magyarország közel áll ahhoz, hogy megszűnjön. Soha nem állt még ilyen közel hozzá. Fajgyűlölő, barbár és primitív nemzetek eltűntek a történelemben. Ha Orbán a magyar néplélek kifejezője, és a magyarok ezt a beteg embert nem rúgják le magukról, hanem vele azonosulnak, akkor a világ a magyarokat fogja elsöpörni, és igaza lesz. Orbán ellenkező irányba viszi a magyarokat, mint amerre a civilizáció és az emberiség halad. Ők ezt az irányt rossznak mondják, mert a zsidóknak tulajdonítják, miután az ideológiájuk 1500 éve ezt a gyűlöletes képet sugallja a zsidókról. Ha nem zsidók élnének közöttük, akkor mások lennének a hibásak, soha nem ők. Egy felmérés szerint a magyarok elutasítják a pirézeket is, pedig pirézek nincsenek. Az antiszemitizmus sem a zsidókról szól, hanem egyes emberek beteg lelkéről.

A demokratikus Németország kancellárja arra figyelmeztet, hogy az Orbán-vezette Magyarország a fasizmus és a nácizmus útján indult el. Erre az Orbán-vezette ország (egészen pontosan: maga Orbán) lenácizza ezt a Németországot. Goebbels tapsolna a gyönyörűségtől. Mindez szervesen illeszkedik abba propagandába, hogy senkinek nincs erkölcsi alapja bármit is szóvá tenni a magyaroknak, akik tökéletesek. Az „amerikaiak ne pofázzanak”, mert hol vannak az indiánok? Nincs erkölcsi alapjuk szólni, mert imperialista háborúkat viseltek. A németek ne beszéljenek, mert nácik voltak. Hallgassanak a franciák, az angolok és a németek, mert náluk megtámadnak zsinagógákat, Orbán zsidóinak zsinagógáit pedig nem. Neonáci zavargások vannak német városokban. Csupa-csupa arcátlan csúsztatás, hazugság, mert az Európai Unió országaiban üldözött és kriminalizált szélsőség az, amely Magyarországon kormányhatalmat bitorol. Orbán Viktor szövegét utoljára Bosnyák Imrétől hallottam ilyen szépen kifejtve a Jurta Színházban. Bosnyák Imre a hírhedt nyilas Bosnyák Zoltán rokona, Szálasi munkatársainak egyike volt. Ha élne, tapsolna a gyönyörűségtől, ahogyan Csurka, az ország első számú antiszemitája tapsolt is Orbánnak. Vajon miért? Csurkában meg lehet bízni, antiszemitizmus kérdésében, ő nem tévedett.

Az Egyesült Államok és Németország lett Magyarország legfőbb ellensége a nemzeti-magyarok előtt. Ez nagy szégyen. A demokratikus Nyugat szitokszó. Ez mindennél többet elárul. A nyilasok is bűnözők voltak, ezért nem lehet az Orbán-rendszer maffiajellegét és antiszemita, náci ideológiai tartalmát elkülöníteni egymástól. Egy nácit nem lehet meggyőzni, nem lehet lebeszélni, nem lehet megállítani. Egy nácit csak kordában tartani lehet. Ha valaki elolvassa Navracsics Tibor írását, ahogyan mellébeszél, hazudik egy külföldi újságnak a kettős mércéről, a külföldi cégek érdekeiről, a magyarok elleni összeesküvésről, az ütés után kiált. Minden szava hazugság, aljas kiforgatása a tényeknek. Minden betűjét cáfolni lehet, de egy nácinál ez nem számít. Nem érdekli, ki mit mond. Nem lehet érvekkel meggyőzni, nem lehet paragrafusokkal jó belátásra bírni. A magyar miniszterelnök és kormányának tagjai minden írását, beszédét és megnyilvánulását közölhetné teljes terjedelmében a Szittyakürt. Ezek nyilasok beszédei. Aki nem hiszi, olvasson Szittyakürtöt, és a második mondat után felkiált, hogy ez az Orbán Viktor.  Minek tartjuk a sok kiváló történészt, ha nem vesszük figyelembe, mit írnak? A legkiválóbb történészek tanulmányai azt mondják, a “keresztény-nemzeti” jobboldali eszme alapja nem a kereszténység, hanem az antiszemitizmus volt és maradt. Miért nem lehet erről tudomást venni? Mi szégyelljük kimondani, hogy ezek nácik?

Azért kellett volna még akkor üvölteni, amíg lehet, addig tiltakozni, amíg volt Alkotmány, mert az első lépésben kell a nácikat megállítani, később már nem lehet. Államellenes bűncselekményt hajtottak végre, amikor az alkotmányos rendet megváltoztatták. Az Orbán-rendszernek nincs törvényes alapja. A jogi helyzetet kell tisztán és megalkuvástól mentesen képviselni, számon kérni, ország és a világ elé tárni. Nem lehet az Orbán-rendszert megállítani másképp, csak úgy, ha a törvénytelen hatalmukat elutasítjuk és bojkottáljuk. Ezzel lehet kikényszeríteni a rendszer igazi arcát, és akkor már vannak megfelelő jogi alapok a velük szembeni fellépésre.

Angela Merkel, aki egy ízig-vérig demokrata és “államférfi”, aki mindig hitelesen utasította el a nácizmust, ítélte el a holokausztot, az antiszemitizmust, szemben a mi gyöngyvirágos antiszemita Orbánunkkal, mondott egy fontos mondatot: azt mondta, hogy azért nem kell az Európai Unióból kizárni az orbáni Magyarországot, mert akkor ellenőrizhetetlen folyamatok indulnának el. Nem azért kell benn tartani őket, mert mai állapotában Magyarországnak bármi keresnivalója lenne a civilizált Európa országai között, hanem azért, mert ha az európai kontroll is megszűnik, akkor Magyarországon rémuralom alakulhatna ki. Ez a felismerés is bizonyítja, hogy Angela Merkel rendkívül okos nő, és a magyarok többségével (felelőtlen ellenzékével) szemben pontosan látja, mi történik Magyarországon. Bízzunk benne, hogy egy német, aki meggyűlölte a hitlerizmust, biztos kézzel ismeri fel Orbánban a veszélyt.

Ez a stratégia időhúzásra elég mindössze. Orbán nem akar az Európai Unió tagja lenni. Ha erről beszél, akkor a pávatánca annak szól, hogy Magyarországot ne fosszák meg az uniós támogatásoktól. Addig tűri az Uniót, amíg szüksége van a pénzükre, és amíg esély van arra, hogy megkapja. De ez a folyamat várhatóan szakításhoz vezet majd, mert az Unió Merkel szellemében finanszírozza az országot, hogy ne durvuljanak el még jobban a viszonyok. Orbán viszont a finanszírozásért cserébe nem tart be semmit, hanem tovább építi a diktatúrát, ami egy idő után kritikus ponthoz és végleges szakításhoz érkezik. Magyarországot ez az ember ki fogja vinni Európából, hogy átélje azt a pillanatot, amikor semmiféle kontroll nem működik, és semmi sem áll az útjában. Ez az ő beteg elméjének a szabadságharca.

Egyébként Orbán arra horkant fel, hogy Merkel éppenséggel megvédte. Hűtötte a kedélyeket, hogy nem kell Orbánnal szemben mindjárt a legdurvábban fellépni. Orbán ezt nem vette észre. Ez butaság. Az alkohol ül, butít és nyomorba dönt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (66 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +126 ( 148 szavazatból)
Bartus László: Orbán és a németek, 4.6 out of 5 based on 66 ratings

  • Hozzászólások(120)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

120 Reader’s Comments

  1. Kicsi az esélye annak, hogy 2014-ben az ellenzék győzzön, de annak nulla az esélye, hogy “az európai szövetséges békefenntartó csapatok felszabadítóként megérkeznek”.
    Ne ringassuk vágyálmainkba magunkat! Merkel pártja támogatni fogja a Fideszt amíg a Vatikán és az Opus Dei akarja. Nem Merkel vagy a CDU támadta Orbánékat, hanem a szociáldemokrata ellenzék. Merkel felszólalásában “éppenséggel mértéktartásra intette az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét” (ahogy a Spiegel fogalmazta).
    .
    A pápa személyes prelatúrája – az Opus Dei – a fasiszta Franco Spanyolországában jött létre. A titkosszolgálatként működő szervezet politikával, bankokkal és a médiával éppúgy foglalkozott, mint fegyverkereskedelemmel, maffiával és szabadkőműves-páholyokkal. Ahol a katolikus egyház jelen van, ott a pápa Opus Dei prelatúrája is jelen van és ott mindenhol hatványozottan terjednek a fasiszta–náci eszmék és csoportok: Olaszországban, Franciaországban, Németországban és Ausztriában éppúgy mint Magyarországon.
    .
    Németországban ugyanazok a folyamatok zajlanak le mint Magyarországon. A náci szélsőjobb egyre erősebb és a CDU-ban is nagyon sok náci szimpatizáns van. A náciellenes demokratákat terrorral félemlítik meg, miközben.a német titkosszolgálat rengeteg pénzzel látta el a nácikat, állítólagos “informátori” tevékenységükért. A jól fizetett nácik az állami pénzeket szervezetépítésre és náci propagandára fordították, az “alkotmányvédő” titkosszolgálat pedig megvédte őket a bűnvádi eljárásokkal szemben.
    .
    Ez az európai “keresztény”-fasiszta Néppárt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (27 szavazatból)
  2. @ego. Vitatkozunk rajta, hogy 20 év vagy ötven.Az a félbolond matolcsy kiszámolta, hogy pontosan 2032-ben fogjuk elérni az EU átlag GDP-t. Ehhez képest hallgatom József Attila versét Koncz Zsuzsa CD-jéről: Egyszerű ez.
    Rongyos mindegyik zsebünk,
    Rossz a magyar zsebe rég,
    Egyszerű ez,
    Elveszett az ezerév

    Szóval csak óvatosan a belátható idővel.Ami itt kialakult, az nem az emúlt nyócévben történt, nem is a Kádár rendszerben lett olyan, amilyen.Sőt most már ideje átértékelni a Kádár rendszert, sok szempontból.Különösen oktatás, kultúra, egészségügy, iparpolitika, mezőgazdaság.Nem nosztalgia, csak tények.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  3. “Téved, aki azt hiszi, hogy felelőtlen elszólásról van szó…………………………………Ezért fontos, hogy Orbán lenácizza azt a Németországot, amely a……………”
    .
    Véleményem szerint, lehet, hogy Orbán hülye és nem bírja tartóztatni átkozott kekec természetét, de túlmenően mindazon amit a fenti kezdetű fejezetek taglalnak, én még gyanítom, hogy egyszerűen már a nemzetközi közvéleményt teszteli, lázít, uszít és besegít az Európában szórványosan ébredő náci irányzatoknak.

    Célja mint mindig a zavarkeltés, a provokáció, a törésvonal létrehozása, az európai államok beleértve a belső mozgalmakat, egymás ellen uszítása, megosztás, gyűlöletkeltés, vagyis az otthon jól bevált receptet exportálja.
    .
    Itt jut eszembe @Gonoszka egyik találó meghatározása, engedélye nélkül idézem, bocsánat Gonoszka:

    ” Meg valahol egy agytrösztnek is kell lenni, mert a haszonélvezők legtöbbje il primitivo.”.
    .
    Tehát Orbán alakított, vagy megint az agytröszt működik? Látható, hogy a végső cél már nem Magyarország. Orbán teljhatalmú és Magyarországot az EU ból kiragadni készülő törekvésein túlmenőleg, kinek és kiknek állhat érdekében az EU rombolása, Magyarország likvidálása és egy esetleges európai háború kirobbantása.
    .
    Egy biztos, Orbán most túlnyúlt a magyar határokon és beleköpött az európai politikába a maga tahó módján.
    .
    A lechfeldi csata után a magyarokat nem likvidálták, sőt később választhattak, hogy észhez térnek és felveszik a kereszténységet, vagy kiirtják őket. Mindenesetre a portyázások kora véget ért és Géza megkezdte a nyugati politikai és társadalmi modell építését és Magyarország Európába való integrálását. Magyarország túlélte.
    .

    Most jön Orbán és megérteti nyugat Európával, hogy hiba volt bízni a magyarokban akkor kellett volna kiirtani az írmagjukat is, de nem késő most sem ő majd ad rá alkalmat.
    .
    Miben bízik? Hogy akkora baj kever, hogy minden ország belepusztul vagy vesztes lesz és meghasonlik egyedül az ő szent vezetését élvező Magyarország kerül ki győztesen.
    .
    Vagy , hogy olyan kényes az az európai katonai, gazdasági és politikai egyensúly, hogy senki sem mer kezet emelni rá és Magyarországra tehát büntetlenül gyújtogathat a közös házban?
    .
    Vagy, hogy kiszakítja Magyarországot az unióból mert az szerinte úgyis halott amióta eljátszotta azt a fényes lehetőséget, hogy neki adja Barroso székét és megmutatja, hogy az ő általa vezetett Magyarország az első?
    .
    vagy csak követőkre vágyik a szomszédos országok náci mozgalmai és ilyen beállítottságú politikusai közül?
    :
    nagyon veszélyes játék egy ostoba embertől és valószínűnek tartom és is, hogy a nyugat nem követi el mégegyszer azt a hibát amit az augsburgi csata után elkövetett, hogy még egy lehetőséget adjon a magyaroknak.

    Szomorú eset, szomorú cikk, kár, hogy Bartusnak igaza van, de már megszoktam tőle. valószínűleg a szakadék felé száguld Magyarország vonata.

    Én ehhez csak annyit tudok szomorúan hozzátenni, hogy nyomhatják már a féket, hiába, még sebesen fut a sínen a vonat, még esznek az urak az étkezőkocsiban, de a vonat már rég féktávolságon belülre szaladt a szakadék felé. Nyomhatják már a féket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  4. imbrea józsef: Azért én kíváncsi lennék, mégis, hogyan taszította Merkel fél Európát nyomorba! Ha részletezné, lekötelezne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  5. Ha érdekelnek valakit a német neonácik és összefonódásuk a német titkosszolgálattal itt van a ZDF tényfeltáró riportja:
    http://www.zdf.de/ZDFinfo/Brandstifter-im-Staatsauftrag-27919504.html
    .
    Természetesen a ZDF kérdőjellel állít dolgokat, de a magyar modell ismeretében mindenki megértheti (aki tud németül), hogy Merkel pártjának demokratikus paravánja mögött ugyanaz zajlik mint Magyarországon, legfeljebb kis fáziskéséssel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. hunyadi
    2013. május 22. szerda
    09:40

    A ZDF nem szolgáltat bizonyítékot és nagyon óvatos, de amennyiben alapja van az állításának, márpedig ez lehetséges, akkor érdemes megvizsgálni, hogy Orbán mint írtam nem csak kiknek a reakcióira játszik rá, de már esetleg kikkel áll kapcsolatban és milyen csatornákon keresztül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. Kecskeméti Károly

    “emigrant”-hoz csatlakozva én ezt is kérdezném “imbrea” úrtól: a demokratikus jogok elvételét említve arra gondol, hogy Merkel (és más felelős vezetők) szerint meg kellene akadályozni, hogy a nemzeti gazdaságok versengő populista kalandorok hatalmi játékainak, majd pocsék pénzügyi politikájuk áldozatai legyenek? Ön szerint meddig fogja (tudja) az EU kassza pótolni a veszteségeket, a jól teljesítő országok polgári a végtelenségig tűrik a gazdag nagybácsi szerepet?
    Kérjük a részletezést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  8. Sajnos szinte mindenütt a világon vannak fasiszta törekvések. Ha Angela Merkel sikeresen felveszi a harcot a saját pártján belül működő náci ellenzékkel, akkor semmi alapunk leszólni őt. Ha pedig arra is futja az erejéből, hogy megpróbálja Orbánt megregulázni, azért kifejezetten köszönet illeti. Sajnos a Magyarországot elözönlő eu -s tankokban én sem hiszek, de még a hathatós békefenntartásban sem, ha nálunk bármilyen összetűzésre kerülne sor. Nem tartom rossz gondolatnak, hogy az ellenzék ne vegyen részt a választásokon, sőt, talán már a mostani parlamentből is ki kellene vonulnia, de nem vagyok biztos benne, hogy ez automatikusan odavezet, hogy a népharag könnyedén elsodorja a Fidesz-KDNP-Jobbik tengelyt és szimpatizánsait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  9. Eagle
    Orbán – és Semjén, a “horgonya” – a pápa személyes prelatúrájának, a titkosszolgálatként is működő Opus Deinek a szolgálatában állnak. Már Antall József és az MDF is az Opus Dei szolgálatában álltak. Az egész Európai Néppárt ezernyi szálon kötődik az Opus Deihez és a Vatikánhoz. Merkel és mások lehetnek akár jóhíszeműek is, de pártjaik függnek az Opus Dei által ellenőrzött médiától, bankoktól és nem utolsó sorban a milliónyi katolikus szavazótól.
    .
    Vajon miért tűrik, védik és nyelnek Merkelék Orbánnak, miután bankjaikat és óriásvállalataikat Orbán pofátlanul fosztogatja? Jókedvükben teszik vagy kényszerből, egy nagyobb politikai cél érdekében?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  10. @hunyadi
    .
    “horgonya”? Mint valami francise némi önállóságot kapva? Mennyit?
    .
    Mi a tét? Mi most Magyarország szerepe? Ha neked van igazad akkor szerintem csak egy eldobható, egyszer használatos eszköz. De akkor van e kiút egyáltalán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. francise = franchise

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. Orbánnak az Eu parlamentjében elmondott beszédéből: ” Európa vagy keresztény lesz,vagy NEM LESZ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. Horthy alatt alkották meg a numerus clausus törvényeket. Ha becsületes lett volna, és bátor, ezt nem engedi meg, mivel volt vétójoga. A turulista gazember egyetemisták pedig verték az egyetemista zsidó társaikat, amire gróf Teleki Pál vizsgáztató kiüzente, hogy Őt ez egyáltalán nem zavarja a vizsgáztatásban, sőt, éppen ellenkezőleg. Mára újra előfordult, hogy megvertek az utcán zsidónak vélt embereket. Ha Magyarországot kizárják Európából, vagy kilép az Unióból – itt elszabadul a pokol. Ugyanis itt semmi nem változott Horthy óta, legfeljebb a “vezér” lovat vált, nem fehérre fog ülni, hanem talán barnára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. Ego
    2013. május 22. szerda
    00:56
    ++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. gets, látod erről írtam pár napja.
    Admin megint 2 litert akar tölteni egyliteres kancsóba. Megint szabadjára engedte magát.
    A mérték, a mérték! Nem lesz több, ha mindent egyszerre dob a tűzre, hogy lángjánál messzebbre látsszon! Mondhatnám: világítani kell, nem elvakítani.

    ” Magyarországot ez az ember ki fogja vinni Európából, hogy átélje azt a pillanatot, amikor semmiféle kontroll nem működik, és semmi sem áll az útjában.”

    Ugyanezért a mondatomért valszeg én voltam az első, akit kírúgtak a kormányalakítás után. orbánnak 2006 után már mindenhol teljesen kiépített besúgóhálózata volt. És a dilettáns balkormány tűrte, hiába tudta mindenki, kik azok. GyF egyik legsúlyosabb államférfiúi alkalmatlansága, hogy képtelen volt megvédelni választói ráruházott hatalmát. Emiatt nem lesz újra állami vezető.
    Megkapta – nem tudott élni vele, sőt évtizedekre tönkre tette. Higgyen bármit, megcsalta a baloldalt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  16. http://hacsaknem.blog.hu/2013/05/20/a_nemet_tankok_fenyegetese_es_byealex_12_pontja?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_05_22&utm_campaign=index

    Már nem csupán annak nincs tudatában amit két szabadságharcos kardsuhogtatás között mond, hanem képtelen értelmezni azt is, amit olvas. Annyi fáradságot sem vett, hogy megértse Merkel kijelentésének körülményeit, ellenben attól nem riadt vissza, hogy a kancellár Magyarországra vonatkozó politikáját az ország hitleri megszállásával állítsa párhuzamba. Mérlegelés, gondolkodás nélkül. Aki a „nem kell rögtön fegyverhez nyúlni, ahogy meghalljuk az Orbán Viktor nevet”, egyébként nem túl bonyolult mondatszerkezetet úgy értelmezi, hogy a másik már a kést a torkához szorította, annak érdemes lenne fontolóra venni önmagát. Az a jó benne, hogy senki nem fog semmit fontolóra venni. A legkevésbé azt, hogy az agyament szabadságharc hevében már mindenre és mindenkire lövünk, aki él és mozog, nem csak akkor ha vélt vagy valós ellenségről van szó, de – a fenti ábra szerint – a szövetségesek sem képeznek kivételt ez alól. Szerencsétlen időzítésű és mellélőtt hasonlaton alapuló üzenet, diplomáciai szarvashiba, az önkontroll elvesztésének ideáltipikus példája.

    Semmiképpen nem fenyegetőzésképpen mondom, de ha ez a primitív utcai harc így megy tovább, a legtürelmesebb pártfogónak is elborul az agya. Guido Westerwelle német külügyminiszter is viszonylag szépen fogalmazott, egyelőre csak “sajnálatos kisiklásnak” nevezte az utolérhetetlen orbáni bölcsesség ilyetén megnyilatkozását. Azonban ez az európai értékektől fényévekre eső, folyamatos, gumicsizmás, pacalpörköltet kézzel evő szabadságharc oda fog vezetni, hogy nem könnyűlovasággal, hanem tank hadosztályokkal pakolnak ki arra a turulba zárt szemétdombra.

    Fene tudja, hogy ezt a salleren jóval túlmutató suttyó beszólást éppen a túlzottdeficit-eljárás alóli kikerülés sikertelenségének biztos tudatában ejtette el Orbán, hogy aztán lehessen vinnyogni? Vagy egyszerűen csak a Jobbikkal közös hatalomra kerülés előkészítő terepén vagyunk, ahol a szélsőséges alakulat kussolásának hátterében a „vállalható” együttkormányzás forgatókönyve íródik? Vagy mindkettő esetleg? Akárhogy is van, fontos, hogy minél többeket haragítsunk magunkra, mert akkor van ki ellen megvédeni Birkaországot. Rezsicsökkentéssel, munkahelyekkel, nyugdíjakkal, nemzeti trafikokkal, és hátrányos helyzetű csoportokkal együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. Igazad van “böhömbika”.A mi “értelmiségeink???”elmehetnek a busba.Nagyon roszul folyásolják be a rájuk tekintő kérdő szemüeket.Sőt a legrosszabb irányba terelik azt.Vigyázó szemünket jó lesz roluk levenni.Bele értve az un “tudosokat”is.Mind ezeket csak az a bizonyos “üveggömb”érdekli,a hazánk,és a magyarság sorsa nekik mitsem számit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. Címkék:Orbán-kormány, dal, trianoni békeszerződés

    A nemzeti összetartozás napján este hat órakor mindenki énekelje együtt a Barackfa című dalt – kéri a kormány. Az emléknapra készült dalban feltűnik a magyar tehetségkutatós műsorok több szereplője is.

    Bársony Bálint és Gergely Éva Barackfa című szerzeménye lesz a nemzeti összetartozás napjának zeneszáma, azaz az Összetartozás dala. A szerdán Budapesten bemutatott dalhoz a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a június 4-i nemzeti emléknapon közös éneklést is szervez. A dalt hallgassa meg ezen a linken!

    A dalban közreműködik az MR Gyermekkórusa, szólót énekel Csizmadia Anna népdalénekesnő. A dalban feltűnik több, tehetségkutató versenyből ismertté vált fiatal művész is, például Antal Timi, Bencsik Tamara, Baricz Gergő és Kállay-Saunders András. A nemzetiosszetartozas.kormanya.hu honlap szerint az énekesek szerepvállalása az Összetartozás Dalában is mutatja: bárhol is szülessünk a világban, a közös nyelv, a közös kultúra mindenhol és mindenkor összeköt bennünket.

    A KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy június 4-én 18 órakor minden magyart az Összetartozás dalának közös éneklésére buzdítanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  19. aristeides
    Amit Gyurcsányról írsz, nem gondolhatod komolyan. És akkor mi a helyzet az öszödi beszéd kiszivárogtatójával, vagy Szili Katalinnal, vagy a hozzá lojális jelenlegi MSZP vezetéssel? Az MSZP éppúgy reformbuktató és reformellenes párt, mint a Fidesz-KDNP, csak jóval szerencsétlenebb. A választókat ez a magatartás zavarta meg 2010 -ben: ha mindenki a reformok ellen van, csak Gyurcsány akarja őket az SZDSZ -szel, akkor vesszen Gyurcsány, vesszen a liberalizmus. És ezzel a magatartással az MSZP ellehetetlenítette a teljes baloldalt. Abban a várakozásukban tévedtek nagyot, hogy őket elkerüli a Fidesz által gerjesztett és általuk támogatott indulat. Hát tévedtek! És hihetetlenül nagy tévedésben van minden gyurcsányozó és liberalistázó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  20. aristeides
    2013. május 22. szerda
    12:18
    Sajnos igazad van, mert az egész MSZP felült az akkori destruktív fideSS-kdnp erkölcstelen “kampányának” – 2006 arra volt jó nekik, hogy kikiáltsák, hogy GyF diktátor, meg hataloméhes, a birkák meg bevették, mert talán már akkor is fizettek a galád viselkedésért.
    GyF-nek komolyan kellene venni ma is a titkosszolgálatokat, mert rendszerváltás óta osztódással szaporodtak, erről Vadai Ágnes alighanem sokat tudna mesélni – lehet, hogy őt kellene DK minielnökjelöltnek felépíteni. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  21. http://atv.hu/cikk/video-20130521_balazs_peter
    Balázs Péter: a németeket nehéz megsérteni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Marcus Aurelius.
    Nagyon sok mindenben igazad va n, de sok dologban nincs, ráadásul elnagyolod a dolgokat vagy nem ismered a tényeket. Csehországban és általában mindenütt egy rokkantnyugdijas,ha eléri a nyugdijkorhatárt ,onnantól kezdve már nem számit rokkantnak ,hanem sima nyugdijas, nálunk pedig nem igy számolják!!!
    “004 -ben egy nagyon közeli ismerősöm elvesztette az állását , és minden követ megmozgatott ,hogy leszázalákolják. 1 millió kp-t szánt rá (!!!!)+ elég magas szintű ismeretségi körrel rendelkezett ,és képzeld ,még csak igéretet sem kapott senkitől ,nemhogy sikerült volna a rokkantositás.
    Amit meg ezek csinálnak e téren ( nemzeti mengele programm) az tömény hányinger. Nem csipem a tiedhez hasonló hozzászólásokat sem ez ügyben ,ez is olyan ” jól rugjunk bele a legelesettekbe” nemzeti társasjáték része. ( kisebbségek ,munkanélküliek és legtöbbször a nyugdijasok ellen hergelik a birkákat. Marcus, maradj ki ebből. Ha süllyed a Titanic , ne azzal legyünk elfoglalva,hogy a korlát nincs szépen lefestve.” Ezek egy nap (vagy egy óra alatt többet lopnak ,mint amibe a kamu rokkantak kerülnek. Félreértés ne essék .én nem azt mondom,hogy ezzel nem kell foglalkozni ,de most millió fontosabb dolgunk van.
    A másik dolog az EU-ból való kilépés ill. kizárás.
    Olyan nem lesz!!! Ezt a tetüt percek alatt fogják elsöpörni a bandájával együtt.
    Ugyanis ha kizárnak , az nem old meg semmit és még csak egy kicsit se szabadulnak meg tőlünk.Sőt, akkor lesz ereszd el a hajam…..
    Ego, rajtad nagyon csodálkozom, te ennél sokkal okosabb vagy. Több tizezer milliárd forintról is szó van . Hogyan magyarázza meg az aktuális ország vezető a saját adófizetőinek (VÁLASZTÓINAK!!!!!!!) ,hogy hát oda a LÓVÉTOK?!
    Ez megint a tipikus példája annak ,amikor alaptalanul és átgondolatlanul felértékelitek ezeket!!Nyugi ,nem eszik olyan forrón a kását,bár van aki forrón szereti

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  23. gets
    Egyetértünk. Vadai kitűnő miniszterelnök jelölt, szerintem is. És még mindig nem lenne késő átvenni a kezdeményezést a két legerősebbnek mért, de a lényeg szempontjából alkalmatlannak bizonyuló Bajnaitól és Mesterházytól. (És természetesen a pártjaiktól.) Egyszerű, jól érthető üzenetekkel és nem háttértárgyalások hírével operálva, ahogy ez a két szerencsétlen teszi. (És akkor még finom voltam.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  24. kivánka.

    teljesen egyetértek de ez csak úgy lenne lehetséges,hogy a DK mostantól abbahagyná ezt az “úriemberséget” ezekkel a haramiákkal szemben és innentől kezdve mindent a nevén nevezne és nem lenne se PARDON se kivétel.
    Ez még nem zárná ki,hogy a két másikkal választási szövetséget kössön. De az biztos ,hogy a bizonytalanokat sem Meisterhauser sem Bajnai nem képes megszólitani ezzel a langyos ,pipogya, tetye-fosza motyogással.
    A DK -nak bele kellene csapni a lecsóba! Na, mit veszithetnének?? Na ,mit??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  25. Erős gyomrúaknak:
    http://mno.hu/kulfold/mindent-megragadnak-hogy-tamadjak-magyarorszagot-1162305

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  26. http://demokrata.hu/cikk/nyilt_level_europa_polgaraihoz/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  27. barry1
    Jól látod!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. Mit veszíthet a DK???!!!
    “Hivatalosan” felsorakozva csak az Orbán-birkák amortizálják Gyurcsányt. Persze a háttérben besegít mindenki, mert kivétel nélkül Gyurcsánytól fél mindegyik (ő az egyedüli, aki könyörtelen lenne a megélhetési lébecolókkal szemben. Mint ahogy abban is ő az egyedüli, aki már a tetteivel igazolta, hogy számára valóban az ország sorsa a legfontosabb. A többi önfelkent ígérgető az égvilágon semmit nem igazolt eddig, de birkanyáj esetében a tapasztalatnak nincsen elsőbbsége a vakhomály-jövővel szemben)…
    Ám ha tengelyt akaszt Mesterházyval – Bajnaival (akik még arra sem méltók, hogy az aktatáskáját vigyék felváltva), minden csapból az fröcsög majd, hogy Gy.F. miatt hiúsul meg Orbán leváltása.
    Gyurcsány soha nem fogja felvállalni azt a vádat, hogy ő miatta választják újra Orbánt. Ez az oka, hogy nem fogja meghirdetni a totális bojkottot sem.
    Sajnos ennek a népségnek saját kárán kell sokadszor is tapasztalnia a tökéletes jog- és anyagi kifosztottságot, mert képtelenek még saját kárukból is tanulni.
    Van pár icce borom: most zökkenők nélkül lezajlik majd a választási csalás, újra trónra ültetve Orbánnal, és csak akkor próbálkoznak négy éves felkészüléses összefogásban gondolkozni (szervezkedni), amikor már a parlamenti díszleteket is kivágja Orbán, mint a macskát.
    Igaz, addigra már a passzív ellenállás minden formája is hazaárulásként lesz megtorolva, de amíg a megélhetési politikusok biztos megélhetése nem kerül veszélybe, marad a tülekedés Orbán kegyeiért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  29. csatt
    Amit most leirtál ,az a válasz arra, hogy mit is veszithet a DK. Semmit:
    Azzal most sem értek egyet,hogy lesz itt következő négy évük “ezeknek”
    Még egy két -ilyen Merkeles beszólás, ‘oszt jó napot.
    Hidd már el ,nagyon piti kis tétel ez az analfabéta suttyó, meg az egész horda.
    Gyurcsány értékelésed hibátlan. Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  30. Az a baj, hogy a “civileket” is a sárga földig fertőzte ovi két amortizáló csicskása (lásd milla) ráadásul a fideSStől ered az is, hogy a pártok és a politikusok is ártalmasak! A civilek felmutattak már egy alkalmas, általuk elfogadható politikust? Vagy nem tudták, hogy a profi politikus kell, hogy művelje a politikát?
    CSAK A FIDESS! A többi pártra nincs szükség – ECHTE FASISZTA TEMPÓ!!!
    A politika lejáratásában az MSZP sara sem elhanyagolható, lásd Pártfinanszírozás! Már 94-98 között meg kellett volna szabályozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  31. Csak megértitek végre,hogy miért írtam már többször is, hogy a DK-nak nincs veszteni valója,és éppen ezért kellene elől járnia a szókimondással.
    De ki kellene mondani végre!
    Aztán tolják előre Vadait, ha Gyurcsány az ígérete végett nem vállal komoly szerepet.
    Ezt is addig kellene megtenni,amíg nem hoznak újabb jogszabályokat ellenük!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  32. Abban az értelemeben, hogy “ha van rajta sapka…” valóban nincs vesztenivalója, mert mindenképpen ott tartanak be nekik, megélhetési részről, ahol tudnak.
    De Gyurcsányt már rég nem egykori “elvtársai”-nak véleménye és viselkedése befolyásolja, hanem a “zemberek” megítélésére gyakorolt befolyásképződményük. És sajnos birkaország polgárainak gondolkodás-hajlandósági alulképzettségét nem egyedül Orbán használja ki, hanem Mesterházy – Bajnai köre is. A lakosságnak az a része, aki tőlük van elájulva, éppen úgy megelégszik a “Beeee-eee!” ismételgetéssel, csak ők M-B -tól akarja hallani a bégetést.
    Ha tehát ezek (balról) ordibálják, hogy Gyurcsány miatt nem lehetséges Orbánt leváltani, akkor megközelítőleg duplázódik azok létszáma, akik minden baj okozójaként Gy.F-t fogják köpködni…
    … Sajnos ez a nép kiérdemelte, hogy kénytelen kiinni a keserű poharat. Saját erőből soha nem zavarjuk el Orbánt. Az ugyan reménykeltő, hogy piti tétel lett, de kire cseréljék le?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  33. csatt

    Nem teljesen úgy értettem,hanem ha egy párt állitólag 1% -on áll,na abból mit veszithet??? ( Nem hiszek az 1 %-ban, aki ellenzékivel beszélek ,meg amit a neten ,köztük itt az AN-n ill. az ellenzéki médiában -megbeszéljük, fórum- tapasztalok, az ellenzéki beállitottságúak massziv többsége Gyurcsány szimpatizáns.Ha Mesterházy és Bajnai azt hiszi ,hogy populizmusban , és parasztvakitásban ( pl: rezsi izé….)felveheti a versenyt a fidesszel ,akkor elment a józan eszük.
    Esélyük annyi ,mint hintalónak az epsomi derbyn.zinte mindenki faktumként fogadja el ,hogy Gyurcsány “ki van nyirva”. , pedig ez nem igaz.
    Hogy orbánt meg kire lehetne lecserélni? Ezt komolyan kérdezed???
    Például a kutyámra. Bár lehet ,hogy igazad van. orbán meg némethné tényleg pótolhatatlanok. Ha jól belegondolok.
    Az a baj ,hogy ebben az országban s

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. “Amikor úgy látták Orbán Viktor “keresztény-nemzeti” példaképei és barátai, hogy a vesztesek oldalára kerülnek, és viselni kell a következményeket, akkor jellemtelen férgek módjára próbáltak átállni a másik oldalra.”
    Ennek a résznek az olvasásakor az jutott eszembe, hogy a Fidesz bedarált más pártok embereit, akik önös, mocskos, egyéni érdekből akarták is, hogy bedarálják őket.
    Vagyis árulók voltak.
    Egy áruló – mindig áruló marad.
    Ezt Bartus így fogalmazza meg: “Amikor úgy látták Orbán Viktor “keresztény-nemzeti” példaképei és barátai, hogy a vesztesek oldalára kerülnek, és viselni kell a következményeket, akkor jellemtelen férgek módjára próbáltak átállni a másik oldalra. Ezek nemcsak mocskos fasiszták, rohadék antiszemiták, hanem jellemtelen és gerinctelen emberek is voltak.”
    Vagyis árulók voltak.
    És ezek az árulók így jók a Fidesznek.
    Ideje lenne, hogy a jók elnyerjék méltó büntetésüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Marcus Aurelius

    Barry1
    2013. május 22. szerda
    13:27
    .
    „…ráadásul elnagyolod a dolgokat vagy nem ismered a tényeket. Csehországban és általában mindenütt egy rokkantnyugdijas,ha eléri a nyugdijkorhatárt ,onnantól kezdve már nem számit rokkantnak ,hanem sima nyugdijas, nálunk pedig nem igy számolják!!!”

    .
    Tehát „… nálunk pedig nem így számolják.
    .
    Újabban tényleg nem. A hatályos jogszabály 2011 végén változott a mai állapotára. A korábbi állapotot még nem tudtam kideríteni, lehet, hogy nem is fog menni. De egy HVG-cikk is tartalmaz erről felvilágosítást:
    .
    „Nem jár öregségi nyugdíj a rokkantsági ellátásban részesülőknek, a rokkantsági nyugdíj helyett bevezetett ellátás ugyanis nem számít bele a szolgálati időbe, és nem fizetnek utána nyugdíjjárulékot – derül ki Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter egy írásbeli kérdésre adott válaszából. „
    .
    De ez alig több mint egy éve van így. Korábban a rokkantsági nyugdíjban részesülők után a folyósító nyugdíjjárulékot is fizetett, és aki így elérte az öregségi nyugdíjkorhatárt, megfelelt a jogosultságszerző szolgálati idővel kapcsolatos követelményeknek, abból öregségi nyugdíjas lett. Vagyis a továbbiakban már nem mint rokkantnyugdíjast tartották számon, azaz nem miattuk olyan magas a rokkantnyugdíjasok aránya a magyarországi lakosság körében.
    .
    A cikkből: „A 2011. végéig érvényes korábbi rendszer szerint lehetőség volt arra, hogy a rokkantsági nyugdíjban eltöltött éveket figyelembe vegyék a nyugdíjjogosultság megállapításánál, így sokan hosszú évek óta folyamatosan rokkantsági nyugdíjban részesültek, majd így érték el az öregségi nyugdíjkorhatárt is.” Vagyis öregségi nyugdíjas lett belőlük.
    (http://hvg.hu/itthon/20120531_rokkantak_nyugdij)
    .
    Azt is írod: „Amit meg ezek csinálnak e téren ( nemzeti mengele program) az tömény hányinger.”
    .
    Itt talán te nagyolod el a dolgokat. Az egy dolog, hogy a Fidesz kiszolgálására törekvő hivatali szféra túlzásokba és embertelenségekbe csúszik. Természetesen elítélendő, a számlájukon rögzítendő, és sajnos mondhatjuk, hogy rájuk jellemző dolog. De ennek semmiféle vétségcsökkentő összefüggése nincs azokkal az esetekkel, amikor igenis a csaló ál-rokkantnyugdíjas térfelén van a vétség. És engem nem érdekel, hogy te ez utóbbi típusról nem tudsz, nem akarsz, vagy nem vagy hajlandó tudomást venni. Sem így, sem úgy nem maszatolhatod el ennek a sportágnak a létezését azok előtt, akik itt realisták. Értsd meg, olyan esetekről van szó, amikor valaki a számára lehetséges formában megvásárolta a rokkantosítást, hogy legyen egy biztos jövedelme, egyben pedig felszabadítsa a teljes munkaerejét egy másik, nagyon is jól jövedelmező, keresőképes tevékenysége számára, amelyben, nem egyszer feketén, akár másfél ember munkáját is elvégezte, ezzel arányos díjért. Egy olyan versenyelőnyt élvezve, amit neki a rokkantnyugdíja nyújtott. No aki ezek lebuktatására törekszik, azzal én egyetértek. Pártállástól függetlenül. Az itt leírt csalót ugyanis mindenki tolvajának, a köz tolvajának tartom. Akárcsak azokat a nyugdíjasokat, akik élve a 2000-es évek végén fennálló lehetőséggel, közalkalmazottként 60 évesen nyugdíjba mentek, de már másnap, a nyugdíjuk (talán) 60%-ának felvétele mellett „visszafoglalkoztatottként” folytatták a munkájukat, a korábbi teljes bérükért. És ne gyere azzal, hogy elnagyolom, meg nem ismerem a tényeket, sokáig nem is tudtam, hogy a munkahelyemen asztalszomszédja voltam olyan nyugdíjasnak, akiről a legtöbben, velem együtt, nem is tudták, hogy ők nyugdíjasok. (A nyugdíjat nem arra találták ki, hogy egy kis jogi csiki-csuki után ugyanazért a munkáért másfélszeres bért kapjon valaki, az ugyanazon munkát végzők közül. Hanem arra, hogy amikor már elhasználódott, és nem várható el tőle, hogy megtermelje a létfenntartása költségeit, akkor is legyen egy emberhez méltó létet biztosító anyagi forrása.)
    .
    Tudod, van egy olyan fogalom, hogy szabálykövetés. (Nem pontosan ugyanaz, bár majdnem, mint a normakövetés.)
    .
    „Nem csipem a tiedhez hasonló hozzászólásokat sem ez ügyben ,ez is olyan ” jól rugjunk bele a legelesettekbe”” – írod.
    .
    Nem hiszem, hogy ki tudnál preparálni a szövegemből olyan részeket, amelyek ezt a „” jól rugjunk bele a legelesettekbe” nemzeti társasjáték szellemiségét mutatja.
    .
    Általában, a megfigyeléseim szerint kevesebb indulattal szoktad írni a hsz-eidet. Hidd el, úgy a jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. Kedves Barry1, nem az a probléma, hogy a kutyád nagyságrendekkel kevésbé gyűlöletesebb figura Orbánnál, hanem az, hogy még Merkel sincs feljogosítva a jelenlegi kormány direkt formátumú elzavarására. Kizárólag abból a körből meríthetnek, akik pillanatnyilag a hatalmat birtokolják.
    Rogán? Szíjjártó? Navra? Tömjén? Pokorni? Áder? Kövér? …
    … Nos?
    Amennyiben a háttérben elkezdik kicsinálni a “piti” tételt, konszenzusra kénytelenek jutni az Orbánt követő személy kijelölésében.
    Nemde?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Marcus Aurelius

    “Az egy dolog, hogy a fidesz kiszolgálására törekvő hivatali szféra (sic!!!!) túlzásokba és embertelenségekbe CSÚSZIK (!!!!????)” Ez meg mi???
    Na ,hát ettől vagyok ilyen indulatos. Lehet ,hogy neked ez csak”egy dolog” ,más meg
    BELEDÖGLIK !!!! Ha pontosan olvastad volna el ,amit irtam,akkor azt is látnod kellett volna ,hogy azt mondtam,hogy persze ,hogy foglalkozni kell ezzel a témával is!!!! De!!!!! van egy fontossági sorrend!!! Ennek a jóval többszörösét lopják el szinte naponta. NEM !!!!!!! mondom ,hogy a kamu rokkantság helyes,nem mondom ,hogy ne foglalkozzunk vele ,de engedd meg nekem ,hogy jobban bosszantson a manyup lenyúlása és eltüntetése a trafikügy és a hasonlók .Egyébként te olvastál a témában szociológiai tanulmányokat ,amelyek elmondják ,hogy nagyon sok régióban egyszerűen semmilyen munkalehetőség se volt és most sincs és az orvos azért rokkantositja a szerencsétlen nyomorultat,hogy éhen ne dögöljön,nem pedig azért mert korrupt!!!
    Az meg egy tipikus orwell-fideszes újbeszél hozzáállás ,hogy a nyugdijas válasszon a nyugdij vagy a bér között! Hát már miért??? Van ilyen nyugat európában??? Fel se merülhet!!
    Kedves barátom , a nyugdij NEM AJÁNDÉK vagy KEGY!!!! AZ ki van fizetve előre.!!! Vazze!!!!MAGÁNTULAJDON!!!! You know!!!!Ez az amiről beszélek ,ezek szép sunyin megmérgeznek mindent és mindenkit szembeforditanak mindenkivel ,úgy ,hogy az illetők észre se veszik (mint ahogy te sem. )Félelmetes!!!
    Tudom ,hogy van olyan ,hogy szabálykövetés. Egyetértek veled. Tartsák és tartassák is be. Nagyon helyes. DE!!! Előbb a Zsiga Marcellal tartassák be., a q… életbe!!! Nem , nem vagyok sem demagóg sem populista, CSAK IRTÓZATOSAN DÜHÖS!!!!!!! Üdvözlettel: Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. csatt
    Mind a két kutyám nagyon tündéri és aranyos.
    Ha 2014 ig nézzük a dolgokat ,persze,hogy igazad van. Egyetértek. Csak nagyon remélem ,hogy jövőre ez a téma már nem lesz aktuális.
    orbánhoz még annyit ,hogy abban nem vagyok biztos ,hogy “klinikailag” kihúzza a választásokig!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Barry1
    Biztos lehetsz,mert kihúzza!Jó orvosai vannak,és remek a háttér,amit az ország biztosít neki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Bocs, hogy betolakodok, a jogkövetést nem elég elvárni az állami oldaltól, tudomásul kellene venni az állampolgári kötelességeket számonkérését is…
    Egészen más kategória a manyup lenyúlása és a rokkantsági visszaélések (megvásárlások eredményekénti ingyenélések) felszámolása.
    Minimum azonosságjelet illik a két tolvajlás közé biggyeszteni. Bár az nyilvánvaló, hogy kiszolgáltatottság tekintetében lényeges a különbség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Orvosként megerősítem, hogy egyre jobban látszanak rajta a személyiség szétesésének jelei. Ez a folyamat gyorsul. Már koherens, egyértelmű és logikus összefüggések átlátására is kezd alkalmatlanná válni. Szövegértési problémái ezt mutatják. Arca eltorzult, tardyve dyskinesia tünetei megvannak, paraszimpatikus tünetek csakúgy (pl.d. szájnyalogatás, nyelvöltögetés a nyálelválasztás csökkenése okán). Megalomán, narcisztikus, agresszív, türelmetlen, kompromisszumra képtelen gondolkodás, teljes kritikátlanság, elharapózó gyanakvás és paranoia, a valóság és önnön mentális hanyatlása belátásának teljes hiánya. EGy saját maga által elképzelt világban él, kezd térben és időben dezorientálódni.
    Szeme az emlékezetes Tarlós-féle buszozás során olyan vérágasnak látszott, hogy csak egy dologra tudtam gondolni. Ez az ember vagy be van rúgva, vagy még mindig másnapos. Nárpedig az etanol nagyon rosszul interaktál ezekkel a (gyaníthatóan) nagyobb dózisban szedett antipszichotikumokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  42. Astaroth
    Nem vitatom.”teljes kritikátlanság”!
    Azt mondja ” nincs vitánk Angela Merkellel”.Miután köszönte szépen,de nem kért a német tankokból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Kedves Barry1

    Mi történik akkor , ha 2014-ben mégis a Fidesz nyeri a választást, nem 2/3-al , hanem 4//5-el?
    Én 4 évet nem fogok kibírni ebben az átkozott országban!!!
    Nekünk nem segít senki, az ellenzék olyan amilyen, a kormány pedig véget nem érő baromságok tömkelegét hajtja végre!
    Ez a trafik ügy legújabb fejleménye, hogy a vidéki falvakban, akik nem nyertek koncepsziót, azokat majd a kormány kijelöli ki árulhat és ki nem !
    Ezek után számtalan kiskereskedő fog bedőlni !!!!
    Tehát a kérdés még mindig adott és aktuális is egyben, hogyan tovább 2014-től ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. “európai “keresztény”-fasiszta Néppárt”
    “Merkel pártjának demokratikus paravánja mögött ugyanaz zajlik mint Magyarországon, legfeljebb kis fáziskéséssel” (Hunyadi)
    Lehet, bár eredménye egyelőre kétséges (kétesélyes). Mindenesetre, ha igaz ez az észrevétel, akkor jó, ha egész Európát mihamarabb messziről nézzük. Nem úgy értem, hogy kiválunk, hanem hogy személyesen nagy térbeli távolságot létesítünk magunk és az Európa között.
    De egyelőre remélem, hogy nem így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. magunk és Európa között
    bocs

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Kedves sedona
    Rövid leszek: Hát akkor sehogy tovább , akkor konyec filma!! MEGÉRDEMELTEN!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Sedona

    Ez egyébként arra vonatkozott,ha fölényesen nyernek.
    Szerintem nem fognak ,se fölényesen ,se sehogy.
    Ha pedig igen, akkor tényleg nincs miről beszélni,.
    Ha kell ,itt döglök meg ,de akkor se megyek sehova!!!!
    Azért se!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. csatt

    Az az “ingyenélés” bizonyos esetekben inkább túlélés volt (van).
    Persze tudom ,hogy Zsiga úr és a kamu rokkantositás az nem ugyanaz a kategória. EZT MONDOM ÉN IS!!!!
    Persze ha valaki egy Ózd melletti faluban elveszti az állását és szabályszerűen éhezik a családjával együtt ( hány százezren vannak igy?), a legfontosabb ,hogy szabálykövető legyen. Az irgalomból kapott fekete munkáért is adózzon, az a legfontosabb. Hadd jusson még több a századvégnek meg stadionokra.Én világéletemben fegyelmezett ,jogkövető állampolgár voltam ,mivel multinál dolgoztam ,még ha akarom ,se tudtam volna kikerülni az adófizetést.De áruljátok már el nekem ,hogy a fenébe van az ,hogy maffiaállamról meg kifosztásról ,jog nélküliségről papoltok, miközben szabálykövetést vártok el az éhhalálra itélt kifosztottaktól? Hogy is van ez? Már kezdem kapizsgálni ,hogy mi is a baj nálunk az ellenzékkel!Ez ugyanaz ,mint mikor Mesterházy kint rinyál Brüsszelben a simicska pénzéért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  49. Kedves Barry1

    Köszönöm a válaszodat !
    Lehet hogy én is maradok ,- bár úgy utálom a Fideszt, hogy itt számomra nem fog teremni babér – de az olyan lesz , mintha nem is itt élnék!
    Inkább csak az fáj, hogy kegyvesztett , szomorú ipse leszek e nyomorult országban !
    Szomorúan fogok vergődni a vértelen, velőtlen, tartalmatlan és értelem nélküli kis hazánkban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Éppen zajlik a nácik pere Németországban.
    Most ott tartanak , hogy kiderült : a három lefogott aljanáci fejes terrorcselekményeket tervezett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos