Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Orbán és a németek 2013. május 21. kedd 17:46

  • Hozzászólások(120)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Orbán és a németek

Orbán lenácizta Németországot. Ez akkor is világbotrány lenne, ha Magyarország nem az „utolsó csatlósa” lett volna annak a Németországnak, amellyel a mai Németország nem azonos. Ez akkor is arcátlanság lenne, ha Magyarország csak fele annyira szembenézett volna a II. világháborús szerepével, mint Németország. Diplomáciai szempontból Orbán szavai értékelhetetlenek, mert miniszterelnök ilyen kocsmai stílusban nem nyilatkozhat, különösen a legfontosabb szövetségeséről nem. Ez az ember nem szalonképes.

Szavai igazságtalanok is, mert Németország valóban elítélte náci korszakát, és feldolgozta a múltat. Szembenézett saját felelősségével, a holokauszttal, az antiszemitizmussal és a náci eszmékkel, míg Magyarország nem. Orbán Viktor úgy emlegeti a németeknek a náci múltat, és veti azt a mintademokrácia Németország szemére, hogy ő ma hasonló ideológiát képvisel, kódolt antiszemita és náci eszméket terjeszt, nácikat támogat, kitüntet, rehabilitál. Ő a nyilasok mindennapi kenyere, annak a Horthy-rendszernek az újraélesztője, amely a hitleri Németországgal szövetséget kötött. Adolf Hitlernek nem azért kellett bevonulnia Magyarországra, mert a magyar vezetés nagy részének antiszemitizmusa és fasizmusa nem lett volna a nácik számára megfelelő vagy megváltozott volna, hanem azért, mert a háború vesztésre állt, és ők a veszteségben már nem akartak osztozni, csak a nyereségben, a csavaros magyar észjárás nagyobb dicsőségére. Megpróbáltak kiegyezni a szövetségesekkel, hogy a következményeket elkerüljék. Meg kell nézni a filmhíradókat, hogyan beszéltek előtte az ellenségről, amíg a nácik zsoldjában mentek nyári ruhában télen harcolni. El kell olvasni a zsidótörvények parlamenti vitáját, a korabeli sajtót, hogyan beszéltek a zsidókról. De amikor a fenékbe rúgás közeledett, akkor jó szokásuk szerint megpróbáltak a győztesek mellé állni. Érdekes jellemre vall.

Nem azért kellett tankokkal lerohanni Magyarországot, mert nem volt megbízhatóan fasiszta, antiszemita és náci ideológiával átitatott az ország vezetése, hanem azért, mert csak addig volt a német nácik megbízható szövetségese, amíg abból hasznot remélt. Amikor úgy látták Orbán Viktor “keresztény-nemzeti”  példaképei, hogy a vesztesek oldalára kerülnek, és viselni kell a következményeket, akkor próbáltak átállni a másik oldalra. Ezek nemcsak fasiszták, antiszemiták, hanem jellemtelen emberek is voltak, miközben a népet is sanyargatták. Megtestesítették azt a szellemiséget, amelynek semmi köze a kereszténységhez, hanem azt ugyanolyan fügefalevélnek használták, mint Orbán. Nem azért próbáltak kiugrani, mert mást gondoltak a nácizmusról, a fasizmusról, a zsidókról, hanem azért, mert nem volt bennük annyi tisztesség sem, hogy vállalják a felelősséget a tetteikért. Ha lett volna bennük tartás, akkor lemondanak, és vállalják annak minden következményét. Horthy nélkül a németek nem tudtak volna csaknem ötszáz ezer zsidót deportálni, ahogyan ezt ők maguk is elmondták. Nem véletlen, hogy a nyilasok rémuralma alatt sokkal kevesebb zsidót öltek meg, mint Orbán példaképe, Horthy alatt. Orbán nácizza Németországot, de a Hitler-Horthy kézfogások szereplői közül nem a németek állítanak szobrokat Hitlernek, hanem Orbán emberei Horthynak.

Téved, aki azt hiszi, hogy felelőtlen elszólásról van szó. Orbán fordított világot fest a magyarok elé. Magyarország nem nézett szembe saját felelősségével, a holokausztban játszott szerepével, nem ítélte el szívből a náci eszméket, nem számolt le az antiszemitizmusával. Ezért lehetséges, hogy a náci ideológiára épülő Nemzeti Együttműködés Rendszere kompatibilis lehet a magyar néplélek mélyén nyugvó érzelmekkel. Orbán rendszere sok magyar antiszemitizmusának köszönheti a létét és a támogatottságát. Orbán Viktor minden beszéde ezekre az antiszemita érzelmekre hat és azokat táplálja. Ezeknek a magyaroknak a hamis identitása a tagadásra épül: nem vagyunk antiszemiták, nem vagyunk fasiszták, nem vagyunk nácik, miközben a szívükben azok. Csak meg kell hallgatni a tagadás után következő első mondatot, amely minden esetben színtiszta náci szöveg. Az Orbán-rendszer a zsidóknak tulajdonított liberális demokráciák és a szabad piacgazdaság, a kapitalizmus ellen jött létre, azzal vív szabadságharcot. Az antiszemita érzelmű magyarok azért tűrik el a jogtalanságokat, mert azokat a zsidókkal szembeni háború és szabadságharc részének tekintik. Nem baj, ha Orbán Viktor a saját embereinek osztja ki a trafikokat, a földeket, a cégeket, az állásokat, és az egész országot, mert akkor nem a zsidóké lesz. Erről szól a Nemzeti Együttgyűlölködés Rendszere.

Ezért fontos, hogy Orbán lenácizza azt a Németországot, amely a demokratikus és liberális Európa vezető állama, hogy a magyar antiszemiták identitását erősítse: nem mi vagyunk a nácik, hanem a németek azok, akik kritizálnak. Orbán antiszemita, fasiszta és náci ideológiára alapuló rendszert épít, a goebbels-i propaganda pedig azzal kábítja a magyar tömegembert, hogy még mindig a németek a nácik, nem ők. Amikor Orbánt támogatják, jó ügyet szolgálnak. Nem kell szembenézni saját mivoltukkal. Le lehet tagadni. Megnyugszik sok magyar szívében a benne lakozó antiszemita, és hálás azért, hogy ettől a tehertől Orbán Viktor felmenti. Aki még nem járt a Fehérlófia könyvesboltban Budapesten, sétáljon el, és nézzen bele, hogy a tipikus nácik mindig így védekeznek. A legalja is. Orbán ezzel a nemzetet pusztítja, és a megsemmisülés felé viszi.

Kedves barátaim! Közlöm veletek, hogy Magyarország közel áll ahhoz, hogy megszűnjön. Soha nem állt még ilyen közel hozzá. Fajgyűlölő, barbár és primitív nemzetek eltűntek a történelemben. Ha Orbán a magyar néplélek kifejezője, és a magyarok ezt a beteg embert nem rúgják le magukról, hanem vele azonosulnak, akkor a világ a magyarokat fogja elsöpörni, és igaza lesz. Orbán ellenkező irányba viszi a magyarokat, mint amerre a civilizáció és az emberiség halad. Ők ezt az irányt rossznak mondják, mert a zsidóknak tulajdonítják, miután az ideológiájuk 1500 éve ezt a gyűlöletes képet sugallja a zsidókról. Ha nem zsidók élnének közöttük, akkor mások lennének a hibásak, soha nem ők. Egy felmérés szerint a magyarok elutasítják a pirézeket is, pedig pirézek nincsenek. Az antiszemitizmus sem a zsidókról szól, hanem egyes emberek beteg lelkéről.

A demokratikus Németország kancellárja arra figyelmeztet, hogy az Orbán-vezette Magyarország a fasizmus és a nácizmus útján indult el. Erre az Orbán-vezette ország (egészen pontosan: maga Orbán) lenácizza ezt a Németországot. Goebbels tapsolna a gyönyörűségtől. Mindez szervesen illeszkedik abba propagandába, hogy senkinek nincs erkölcsi alapja bármit is szóvá tenni a magyaroknak, akik tökéletesek. Az „amerikaiak ne pofázzanak”, mert hol vannak az indiánok? Nincs erkölcsi alapjuk szólni, mert imperialista háborúkat viseltek. A németek ne beszéljenek, mert nácik voltak. Hallgassanak a franciák, az angolok és a németek, mert náluk megtámadnak zsinagógákat, Orbán zsidóinak zsinagógáit pedig nem. Neonáci zavargások vannak német városokban. Csupa-csupa arcátlan csúsztatás, hazugság, mert az Európai Unió országaiban üldözött és kriminalizált szélsőség az, amely Magyarországon kormányhatalmat bitorol. Orbán Viktor szövegét utoljára Bosnyák Imrétől hallottam ilyen szépen kifejtve a Jurta Színházban. Bosnyák Imre a hírhedt nyilas Bosnyák Zoltán rokona, Szálasi munkatársainak egyike volt. Ha élne, tapsolna a gyönyörűségtől, ahogyan Csurka, az ország első számú antiszemitája tapsolt is Orbánnak. Vajon miért? Csurkában meg lehet bízni, antiszemitizmus kérdésében, ő nem tévedett.

Az Egyesült Államok és Németország lett Magyarország legfőbb ellensége a nemzeti-magyarok előtt. Ez nagy szégyen. A demokratikus Nyugat szitokszó. Ez mindennél többet elárul. A nyilasok is bűnözők voltak, ezért nem lehet az Orbán-rendszer maffiajellegét és antiszemita, náci ideológiai tartalmát elkülöníteni egymástól. Egy nácit nem lehet meggyőzni, nem lehet lebeszélni, nem lehet megállítani. Egy nácit csak kordában tartani lehet. Ha valaki elolvassa Navracsics Tibor írását, ahogyan mellébeszél, hazudik egy külföldi újságnak a kettős mércéről, a külföldi cégek érdekeiről, a magyarok elleni összeesküvésről, az ütés után kiált. Minden szava hazugság, aljas kiforgatása a tényeknek. Minden betűjét cáfolni lehet, de egy nácinál ez nem számít. Nem érdekli, ki mit mond. Nem lehet érvekkel meggyőzni, nem lehet paragrafusokkal jó belátásra bírni. A magyar miniszterelnök és kormányának tagjai minden írását, beszédét és megnyilvánulását közölhetné teljes terjedelmében a Szittyakürt. Ezek nyilasok beszédei. Aki nem hiszi, olvasson Szittyakürtöt, és a második mondat után felkiált, hogy ez az Orbán Viktor.  Minek tartjuk a sok kiváló történészt, ha nem vesszük figyelembe, mit írnak? A legkiválóbb történészek tanulmányai azt mondják, a “keresztény-nemzeti” jobboldali eszme alapja nem a kereszténység, hanem az antiszemitizmus volt és maradt. Miért nem lehet erről tudomást venni? Mi szégyelljük kimondani, hogy ezek nácik?

Azért kellett volna még akkor üvölteni, amíg lehet, addig tiltakozni, amíg volt Alkotmány, mert az első lépésben kell a nácikat megállítani, később már nem lehet. Államellenes bűncselekményt hajtottak végre, amikor az alkotmányos rendet megváltoztatták. Az Orbán-rendszernek nincs törvényes alapja. A jogi helyzetet kell tisztán és megalkuvástól mentesen képviselni, számon kérni, ország és a világ elé tárni. Nem lehet az Orbán-rendszert megállítani másképp, csak úgy, ha a törvénytelen hatalmukat elutasítjuk és bojkottáljuk. Ezzel lehet kikényszeríteni a rendszer igazi arcát, és akkor már vannak megfelelő jogi alapok a velük szembeni fellépésre.

Angela Merkel, aki egy ízig-vérig demokrata és “államférfi”, aki mindig hitelesen utasította el a nácizmust, ítélte el a holokausztot, az antiszemitizmust, szemben a mi gyöngyvirágos antiszemita Orbánunkkal, mondott egy fontos mondatot: azt mondta, hogy azért nem kell az Európai Unióból kizárni az orbáni Magyarországot, mert akkor ellenőrizhetetlen folyamatok indulnának el. Nem azért kell benn tartani őket, mert mai állapotában Magyarországnak bármi keresnivalója lenne a civilizált Európa országai között, hanem azért, mert ha az európai kontroll is megszűnik, akkor Magyarországon rémuralom alakulhatna ki. Ez a felismerés is bizonyítja, hogy Angela Merkel rendkívül okos nő, és a magyarok többségével (felelőtlen ellenzékével) szemben pontosan látja, mi történik Magyarországon. Bízzunk benne, hogy egy német, aki meggyűlölte a hitlerizmust, biztos kézzel ismeri fel Orbánban a veszélyt.

Ez a stratégia időhúzásra elég mindössze. Orbán nem akar az Európai Unió tagja lenni. Ha erről beszél, akkor a pávatánca annak szól, hogy Magyarországot ne fosszák meg az uniós támogatásoktól. Addig tűri az Uniót, amíg szüksége van a pénzükre, és amíg esély van arra, hogy megkapja. De ez a folyamat várhatóan szakításhoz vezet majd, mert az Unió Merkel szellemében finanszírozza az országot, hogy ne durvuljanak el még jobban a viszonyok. Orbán viszont a finanszírozásért cserébe nem tart be semmit, hanem tovább építi a diktatúrát, ami egy idő után kritikus ponthoz és végleges szakításhoz érkezik. Magyarországot ez az ember ki fogja vinni Európából, hogy átélje azt a pillanatot, amikor semmiféle kontroll nem működik, és semmi sem áll az útjában. Ez az ő beteg elméjének a szabadságharca.

Egyébként Orbán arra horkant fel, hogy Merkel éppenséggel megvédte. Hűtötte a kedélyeket, hogy nem kell Orbánnal szemben mindjárt a legdurvábban fellépni. Orbán ezt nem vette észre. Ez butaság. Az alkohol ül, butít és nyomorba dönt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (66 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +126 ( 146 szavazatból)
Bartus László: Orbán és a németek, 4.6 out of 5 based on 66 ratings

  • Hozzászólások(120)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

120 Reader’s Comments

  1. Különben tényleg nevetséges már ez a hurráoptimista idétlenkedése a szalon-ellenzéknek.
    Hogy aszomgyák , idézem :
    ” nem elég megnyerni a választást , minimum kétharmaddal kell megnyerni ! ”
    Hát igen.
    Meg még jó lenne elutazni a Holdra is , onnan szép a kilátás a Földre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  2. Barry1
    .
    22:27-kor ugyan nem nekem válaszoltál, de mivel ebben a kérdésben én is benne voltam…
    .
    Azok a csalók (most többféle csalási műfajra is gondolok), akiknek a viselkedését én itt annyira elítéltem, és el is fogom, nem a betevő falatért csaltak. Hanem pl. azért, hogy (vidéki város lakójaként) a lányukat megajándékozhassák egy pesti lakással. Vagy hogy minden gyereknek külön kocsija legyen.
    .
    Tévesen olvasod ki a soraimból, hogy én egy olyan mániákus nézetet szorgalmaznék, mely szerint csak nyugodtan dögöljön éhen valaki, de ha egy gyufaszálnyi csaláson kapjuk, akkor egy életre tönkre kell tenni.
    .
    Ha én fogalmaztam félreérthetően, az én hibám, ha te olvastál ki a szövegemből olyasmit, ami (remélem) nem lehetett benne, a te hibád. (No most én *legalább* :-)) újraolvasom majd, hátha csiszolódnak a verbális formáim…) Remélem, túl vagyunk rajta. Foglalkozni az ilyesmivel azért tartom fontosnak, mert ahogy még Gyurcsány idején fogalmazott egy államtitkár, ahogy akkor mondták, „provokatívan”, mindnyájunk sok kis közös csalásának összegződése okozza a bajainkat, valahogy így, és ez akkor is igaz volt. Azt hiszem, hogy a tipikus magyar kisember élete (is) nagyon fertőzött a kis mocskos csalásokkal, és ezeket ok nélkül is szereti úgy beállítani, hogy az éhhalál ellen, no néha szeretnék én úgy éhen halni, mint közülük jó sokan. És sok kicsi tényleg sokra megy. Igenis más etikai érzéknek kell elterjedni, ez is feltétele az itteni viszonyok javulásának.
    .
    Amit fontossági sorrendekről írtál, Zsiga Marcellről, vagy szórványosan, kényszerhelyzet közepette megejtett néhány „könyörületességi”, életmentő leszázalékolásról, jó, abban sincs köztünk vita.
    .
    Remélem, hogy mi általában ugyanazon dolgok mellett fogunk érvelni, ahogy talán többnyire eddig is, a félreértéseket pedig tisztázni kell. Üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Kedves Bartus László!
    Én nem Orbán legyőzését látom lehetetlenek, sőt Ö és a FIDESZ legyőzhető. Azzal, hogy az ellenzék győz még nem tud kormányt alakítani mert a Fidesz Jobbikkal már fog tudni. Ezt még az ellenzék nem ismerte fel, tehet az ellenzéknek nemcsak a Fideszt kell legyőznie hanem el kéne érnie, hogy a Jobbik ne kerüljön be a parlamentbe amire ugye 0 % az esély.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. Egy saját maga által deklaráltan nem demokratikus párt mit keres a demokratikus választáson??????????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Miért nem lehet a Kohányi társaság számlájára Euróban utalni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Kedves katalin42
    2013. május 23. csütörtök
    15:55
    Én közel két éve utalok havi ~7$ -nak megfelelő forintot:
    Magyarországon forintban készpénzben vagy átutalással erre a bankszámlára lehet fizetni:
    Olivia Media and Publishing Corporation
    Citibank 10800007-80000000-12023006

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Én legutóbb EUR számláról utaltam, gond nélkül. Át lehet számolni az összeget tetszőleges beváltható pénznembe. Célszerű úgy megadni, hogy az átváltás költségét az utaló fél fizeti, vagy az ő számláját terheli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Marcus Aurelius

    Bizony félreérthetően fogalmaztál. Lehet ,hogy vannak személyes ismerőseid ,akik lakást vettek a gyereknek ,de az tuti,hogy nem a rokkantnyugdijból ,hanem az illető jó módú lehet egyébként is. Vagy rokkantnyugdijasok (tiz) ezrei nyomakodnak ,hogy lakást vehessenek a lányuknak vagy autót a többi gyereknek: ?? Egy rokkantnyugdijból röpke pár évtized alatt egy előszobát se lehet venni ,nemhogy lakást. Látom hatott a szüntelen aljas manipulálás , hergelés!” Kis mocskos csalásokkal” A hideg kiráz ezektől a hangulat szitó kifejezésektől. A lényeg ,hogy ezekről beszéljünk és ne az igazi MOCSKOS csalásokról!
    Már te is fiam ,Marcus Aurélius?
    Az pedig ,hogy a nyugdijas dolgozhat e nyugdij mellett ( szerintem ,mi az,hogy
    nagyon is!) , és hány éves koráig ahhoz az államnak semmii köze.
    Ezek ben az ügyek ben + a visszamenőleges törvénykezés ben rejlik a NER
    lényege. Ezzel az erővel nyugodtan mondhatják,hogy ha pl: egy nyugdijas nyer a lottón ,akkor válasszon a nyeremény vagy a nyugdij között. Persze a NER
    nyugdijas cseszegetései nem érvényesek Pintérre, Martonyira, Szapáryra, A 132 éves Réthelyire ,meg erre a bibircsókos szörnyszülött Klinghammerre.
    Ha valaki ezekben a dolgokban bármilyen kis mértékben ,de egyetért a Fidesszel az semmivel se különb náluk. Mi köze van hozzá ,hogy ki mit csinál a magántulajdonával vagy ha mondjuk 93 évesen is dolgozik???
    Aki ezt nem érti AZ SEMMIT NEM ÉRT!!!!!!!
    Kedves Marcus Aurélius , Véletlenül sem akarlak megbántani ,ismerem a “munkásságodat”" ,és nagyon sokra becsülöm . Szerintem ezeket a dolgokat nem gondoltad át eléggé és kicsit elragadott az indulat is és az is lehet ( már megbocsáss) ,hogy valamennyire hatott rád (tudat alatt) a szándékos manipuláció is. De az is lehet ,hogy én látom rosszul. Üdv.özlettel: Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Barry1
    .
    Akkor most egy számvetésre redukálom le a vitánk folytatását, mert még a végén olvasókat riasztunk el ezzel a tengeri kígyóval, amit itt ketten írunk.
    .
    Valaki több, mint napi nyolc órára leköti magát egy áltagbérrel díjazott munkával, így mondjuk, hogy napi max. 2-3 órája marad egy megterhelő, de az átlagbér 4-5-szörösével megfizetett munkára, olyanra, amit nem intézményi keretek között szoktak végezni, hanem szabadúszóként.
    .
    Ha viszont sikerül „nyugdíjaztatnia” magát, akkor napi 10-11 órában végezheti azt a kb. négyszeres átlagbért hozó munkát, mert felszabadult az alig fizető robotja alól.
    .
    Nyugdíjasként könnyebben meg tudja oldani azt, hogy a jövedelme egy részét elrejtse az adóhatóság elől. Továbbá kissé bátrabban mer manőverezni a versenyszféra viszonyai között, mert ha szünetel a kereslet a munkája iránt, és amit korábban keresett, azt már le is kötötte, akkor is van egy csekély, de biztos jövedelme. Versenyelőnye van, eggyel több lábon áll, mint a riválisai, még ha nem is túl erős az a láb.
    .
    Tehát egyáltalán nem arról volt szó, hogy a rokkantnyugdíjából vett ezt vagy azt, hanem arról, hogy ezt eszközül használja fel arra, mégpedig valós indok nélkül, hogy kedvezőbb pénzkereseti körülményeket teremtsen a maga számára, mint az etikusabb versenytársai.
    .
    Ez a jéghegy csúcsa. És vannak a közbenső fokozatok, legalul vannak azok, akiknek tényleg a rokkantnyugdíjukból kéne megélniük, ami néha a lehetetlenséggel egyenlő. Ők az igazi áldozatok.
    .
    A rám ható manipulálás legfeljebb annyiban működhet közre, hogy az egyes rokkant-típusok arányát nem a valóságnak megfelelően becsülöm meg. Valóban, az általam személyesen látott példák halmaza nem éri el a reprezentativitás mértékét. Tehát a sajtóból, stb.-ből származó adatokkal is kénytelen vagyok a képet kiegészíteni, és lehet, hogy a végeredmény eltér a valóságtól, a hideg logikának ezt kell mondania.
    .
    .
    Egy logikus és konzisztens nyugdíjrendszer megteremtéséhez legelőször is bizonyos etikai alapvetéseket kell lefektetni, és ezekből levezetni a többit, a korhatárokat, kedvezményeket, engedményeket, méltányossági szempontokat, a párhuzamosan is igénybe vehető ellátási és kereseti formákat, a felfüggesztés feltételeit, a még aktívak befizetési kötelezettségeit, stb. Előttem világos, hogy mi ezek fölött az alapelvek fölött is vitatkoznánk, és ez az oka annak, hogy amit az említett alapelvekből levezettek (levezettek a …, káosz, rögtönzés, kifosztás, ez van), afölött is vitatkozunk.
    .
    A jutalmunk: aki sokáig vitatkozik, az sokáig él :-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  10. Marcus Aurelius

    Ez egy tipikus se füle ,se farka okoskodás ,amelyben komoly szerepet játszik a sárga irigység faktor. . Igenis mindenki “ügyeskedik” valahol,csak van akinek nem igazán sikerül, az ilyen azutá nagyon n tud “elitélni”. Ahogy Hofi mondta: Korrupció az, amiből téged kihagynak!
    Azonkivül nagyon szelektiven válaszolgatsz.ázok közül mit AKARSZ megválaszolni és mi az amit “észre sem veszel.” Csipegetsz. A másik megérzésem ,hogy neked nincs is bajod ezzel a “Majd az állam megmondja, előirja ,eldönti,kitalálja ,hogy mi is legyen ill. mi nem. Na, pont ez az ami elviselhetetlen ebben a rendszerben. Én világ életemben jogkövető voltam . Minden adót ,járulékot befizettem,és kikérem magamnak ,hogy az állam ,a kormány ,a hatalom BELEPOFÁZZON mindenbe.Hagyjanak békén!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Köszönöm a kioktatást, mester.
    .
    De van, aki most ezt írná: „Szebben is mondhatta volna, kis lovag”. Szóval elegánsabban, kevesebb lekezeléssel is kijelenthető, hogy adott esetben két ember eleve más alapállásból ítéli meg a vitatott kérdésnek szinte bármely oldalát, így valójában törvényszerű, hogy kárba veszett „egymás mellett elbeszéléssé” válik egymás után minden tisztázási kísérlet.
    .
    Én Némedi Mária Margarétának nem fejtettem ki, hogy mi a különbség egy „kiszámolás” és egy „megoldás” között. És ezt azóta sem bántam meg. Te megteheted, hogy nekem nem mutatsz rá arra, pl. mi az, amit a csipegetés közben nagy óvatossággal félek észrevenni.
    .
    „Igenis mindenki “ügyeskedik” valahol,csak van akinek nem igazán sikerül, az ilyen azután nagyon tud “elitélni” –írod.
    .
    No hoppá, hoppá. Ezután jobb, ha nem jössz valamely fideszes ügyeskedés elítélésével, háta eszünkbe jut a fenti mondatod, vele együtt az, hogy talán csak azért ítéled el, mert neked vagy valakidnek valami hasonló nem sikerült, ill. kihagytak belőle.
    .
    Remélem, hogy ebben a … szóval a tied lesz az utolsó szó, és a magam részéről ismét gyakorolhatom a partner válaszát utolsóként regisztráló fél hidegvérét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  12. Marcus Aurelius

    Eszem ágában sincs kioktatni, lekezelni meg pláne.
    Úgy érzem ,hogy valami személyes rossz tapasztalatod volt(van) ez ügyben és ezt az egyébként marginális jelenséget vetited ki az egészre ,mint jellemzőt. Amit meg nem a súlyának megfelelően kezelsz ill (nem) reagálsz le az a NER -es állami belepofázás mindenbe.Csak egy példa: A nyugdij melletti párhuzamos foglalkoztatás feltételeinek az állam (parlament) általi meghatározása. TOTÁLIS NONSZENSZ!!!( Félreértés ne essék engem vagy a családomat nem érinti!!!!!) Ez igy a FÉLREÉRTETTSÉG maga. Semmi, hangsúlyozom semmi közük hozzá. Majd a piac eldönti.
    És az utolsó . orbánnak a pocakos tábornokok a halála. Nekem meg az ő (ők) dolgainak a BÁRMILYEN bagatelizálása,relativizálása. Abban a pillanatban hajlandó vagyok a kamu rokkantositással foglalkozni ,ha ezeknek a brigantiknak az ezerszer súlyosabb dolgait már megoldottuk. ,de amig ezek ( a nagy többségében ) szerencsétlenek csak és kizárólag terelésre szolgálnak,addig szó se lehet róla. Nem megyek bele ebbe a csapdába: NEM ÉS NEM!!!!
    Ja és még valami . Az eszedbe se jutott ,hogy valaki pozitivan is lehet ügyes???? ( Kreativ, innovativ, gyors ,pontos ,megbizható, vág az agya , ötletes, és millió egyéb dolog!!! Marcus? mielőtt megsértődsz, gondokozz egy kicsit.És igenis mindenki”ügyeskedik “valahogy ,még a legapróbb dolgokban is. Ne legyünk már farizeusak. Te még sohasem “ügyeskedtél”? Mint ahogy orbán még sohasem hazudott!! Hagyjuk ezt az óhéber süket dumát. És ezt kéretik NEM összekeverni a legmocskosabb, szemét aljasságokkal.
    Üdv Barry1 Have a nice weekend!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  13. Merjünk felébredni!
    Mindenből van kiút, csak meg kell találni, csak el kell indulni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Szerintem téved a szerző a cikkében az ellenzékről szólva.
    Molnár Csabához képletesen intézett zárósora:
    “Ez van kódolva abban az ideológiában, amiről ti nem akartok tudomást venni.” pedig téves.
    Szerintem tudják ők, hogy nem nyerhetnek és azt is, hogy tehetetlenek.
    (Vagy én tévedek óriásit!)
    Azért nyögvenyelős az összefogás mert érzik, esélyük sincs. Az más kérdés, hogy ezt az érzést ízlésesebb formában is lehetne közölni, mint eljátszani a buzgó ellenzékesdit.
    Valószínűsítem, ők a szerző által is felvázolt “végelgyengülésben” bíznak.
    Ismerek valakit, aki meglehetősen “benne van a sűrűjében”.
    Mindig azt mondja, hogy már nincs sok hátra, “kész” van a pali olyan beteg, és nemsokára “kivonják a forgalomból” és “eltüntetik a süllyesztőben”.
    Ezzel csak az a baj, hogy tizenegy éve mondja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  15. Varga István
    Tudják ők ezt és felismerték, hogy Fidesz+Jobbik legyőzhetetlen.
    Nem azért, mert nagyon okosak, hanem mert ez egy teljesen egyszerű matematikai képlet.
    Ennyire azért nem buták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  16. na megint rajtunk röhög a német TV…

    nem egy Chaplin Diktátora, de azért…

    http://most.444.hu/2013/05/25/pedig-orban-meg-is-kinozhatta-volna-oket/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Bartus László “fájdalmas igazságot” írt le…
    Mindig ahhoz kell a legnagyobb bátorság, hogy szembenézzünk önmagunkkal…
    Nem vagyunk(vagytok) túl “bátor” nép… magyarok…!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. A Horthy rendszerben létezett egy oligarchia, amely önzésének a következménye volt az elképesztően rossz nemzetiségi politika. (Mellesleg annak múltja is volt, már Kossuthtól kezdve.) Ilyen értelemben bizony okozója is volt a trianoni tragédiának. Orbán Horthy-”nosztalgiájának” velejárója, hogy egy mai, az ő szintjének megfelelő “oligarchiát” akar létrehozni. Meg is fizeti őket rendesen. Nem utolsó sorban uniós pénzekből. Ez az “oligarchia” azonban egy önző rablóbanda, amely nem fog örülni annak, hogy ha Orbán kivezeti az országot az EU-ból, akkor elapadnak a leggazdagabb források.
    A Cosa Nostra módszere ilyen esetben az, hogy valami “baleset” éri a keresztapát. A belső problémájuk viszont az, hogy ki legyen az utódja. (Lennének tippjeim.) A főnökségre esélyes dolga lenne a “keresztapa” kikapcsolása is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. A nyögvenyelős “ellenzéki összefogásról”:
    Örüljünk annak, hogy bármilyen esélytelen is Orbánék megdöntése 2014-ben, VAN aki vállalkozott arra, hogy megkísérel egy ilyen összefogást összehozni: Bajnai Gordon. Mi mást hirdethetne egy ilyen vezér-egyéniség, mint azt, hogy VAN erre esély. Én tisztelem azért, amit felvállalt. Mit mondhatna egy külső szemlélő a mai belpolitikai helyzetünkről, ha még egy mégoly reménytelen kísérletet sem tennénk?
    Bajnai Gordon úriember-politikus, akinek nincsenek eszközei Orbán és bandája övön aluli módszereivel szemben. Persze igaz, amire Bartus László hívta fel a figyelmünket, vagyis, hogy aki egyáltalán elmegy szavazni, az az Orbán rendszert legitimálja. Bajnai pedig ellenzéki szavazásra hívja az embereket. Akkor most mi is a helyzet?
    Mesterházy, mint politikus – szerintem – nem számít tényezőnek. Az MSzP-nek volt egy zseniális politikusa, Gyurcsány Ferenc, az egyetlen akitől Orbán mindig is tartott. A saját pártja hátrált ki mögüle és védtelenül hagyta Orbán aljas, karaktergyilkos politikája ellenében. Mesterházy – úgy látszik – pontosan megfelel a mai MSzP-nek.
    Más: Varga István nak arra a megjegyzésére bizony nagyon is oda kell figyelni, hogy a pakliban benne van, hogy a Fidesz a Jobbikkal alkot koaliciót. Még ha félreteszik is Orbánt, vajon ki lehetne ilyen esetben kormányfő? Én nagyon nem szeretném, de bizony Vonának lenne rá esélye. Neki van esze, de nekünk, a “túszoknak” bizony jaj lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. A Himnuszról:
    Bartus László egy másik cikkében már idézett a Himnusz első versszakából és vitatta azt.
    Bevallom, nekem régen böki a csőröm a következő két sor:
    “Megbűnhődte már e nép, a múltat s jövendőt”
    Hitem szerint a bűneink “bűnhődése” de leginkább “ítélete” nem evilági dolog. Az igaz megbánás ugyan fontos, de nem lehetséges valamiféle vezekléssel letörleszteni, amit elkövettünk. Ez, persze, nem zárja ki azt, hogy egy népnek, nemzetnek bizony valamiképp fel kell dolgoznia a múltban elkövetett bűneit.
    Mégis itt az idézett második sorra utalok: Nem lehet a jövőben elkövetett bűnöket előre megbűnhődni, letörleszteni s ezzel mintegy szabad kezet kapni azok jövőbeli (büntetlen) elkövetésére. Erre még a keresztény egyház legmélyebb erkölcsi züllése idején sem volt lehetőség, amikor “bűnbocsájtó cédulákat” pénzért lehetett vásárolni. A reformáció ennek véget vetett és a hatása a Katolikus egyházban is érvényesült.
    Egyszóval jó tudni, hogy SEMMIFÉLE FELMENTÉSÜNK NINCS JÖVŐBELI BŰNÖK ELKÖVETÉSÉRE. de még azok inaktív, szótlan eltűrésére sem.
    Az ATV 2013 május 27-i esti műsorában (konkrétan a TÉT-ben) felemlegették, hogy ha egy hazai érdekcsoport tüntetett is mint pl. a diákok, a pedagógusok, az egészségügyiek, vagy más), egyetlen alkalommal sem csatlakozott hozzájuk támogatólag a szolidaritása jeléül valamilyen más szervezet. Ez pedig baj, nagy baj. Mondhatnám, hogy az “ellenállásunk” rákfenéje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos