Ronai and Ronai
AMERIKAI

Markó Beáta: Ej, ráérünk arra még! 2013. április 8. hétfő 19:42

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Markó Beáta: Ej, ráérünk arra még!

– Gondoljátok, ti, Attila, Gordon és a hozzátok hasonlóan gondolkodó demokratikus ellenzékiek. De óriási tévedésben vagytok, mert fogy az idő. Vészesen fogy az idő. Sokan és sokat várnak tőletek, szeretnének mellétek állni, de összefogás helyett széthúzást, egyetértés helyett parttalan vitatkozást, közös fellépés helyett külön szereplést látnak. Miért? Mit képzeltek? Nem érzitek, hogy máris iszonyú késésben vagytok? Ej, ráérünk arra még! – ezt gondoljátok?

Példát vehetnétek a Fidesz örökös elnökéről. Ő egy évvel a választások előtt, 2009 tavaszán már rég készen állt. Na, nem a kormányzásra, de az ország szétverésére. Egy évvel a választások előtt neki pontról pontra összeállított listája volt arról, miként dózerolja le a demokráciát, a jogállamot, milyen alkotmányt szavaztat meg az embereivel, melyik pártkatonáját melyik kulcspozícióba betonozza be, még a mezei gombnyomóit is a saját uradalmára berendelve, egyesével válogatta ki. És ti, Attila, Gordon, és a hozzátok csatlakozók, hogy álltok? Nem azt várjuk – sőt! épp ellenkezőleg! –, hogy hasonló módszerekhez folyamodjatok, de tudjátok már, mivel rázzátok fel az apatikus magyar társadalmat? Mivel akarjátok megszólítani az adóprés alatt nyögő, mindenbe belefáradt, kizsigerelt, porig alázott és megfélemlített embereket? Megvan már az a néhány hívó szó? Készen van az a pár, tömör mondatba fogalmazott üzenet? Az egyetemistáknak, a külföldre menekült fiataloknak és kevésbé fiataloknak, az itthon rekedteknek, akik nem akarják Fidesz-erkölcsre és hittanra, néptáncra, Wass Albertre oktattatni a gyerekeiket vagy az egészségügyi dolgozóknak, pedagógusoknak? Nincs? Nagyon hiányoznak már!

Tételezzük fel, hogy jövő tavasszal demokratikus választások lesznek Magyarországon. Ha így lenne, nektek már akkor is régen készen kellene állnotok programmal, jelöltekkel, listákkal, szlogenekkel. Megvan? Nincs? Miért nincs? A közvélemény-kutatásokból látnunk kellene az erősödéseteket, látnunk kellene, hogy egyre kevesebb a bizonytalan, a ’nem tudom’ választ adó potenciális szavazó, és egyre többen állnak mellétek. De sajnos, nem látjuk. Minél tovább marakodtok, minél tovább húzzátok az időt, annál inkább csökken a támogatóitok száma. Folyton az összefogásról hallunk, de sajnos a dunaharaszti időközi választáson nem ezt tapasztaltuk. Miért? Van még idő?!

A Fidesz populista aláírásgyűjtési akcióba kezdett. Tudjuk, mi célból. Attila, erre mit léptek ti? Aláírásokat gyűjtötök ti is? Megint kullogtok a Fidesz után ahelyett, hogy beelőznétek őket? Ezt tanácsolják a tanácsadóitok? Komolyan nincs más mondanivalótok a leszakadt rétegekhez, akikben a legnagyobb potenciálotok van? A munkanélküliekben, a közmunkásnak titulált rabszolgákban, a rokkantakban, a szénné adóztatott munkavállalókban, kisvállalkozókban, az egyre lejjebb csúszó középrétegben? Könnyű kézzel átengeditek őket a széljobbnak? Nem tudtok három világos tőmondatot megfogalmazni nekik, amivel lelket öntenétek beléjük, amivel felráznátok őket az apátiájukból? Miért?

És tételezzük fel – joggal –, hogy jövő tavasszal nem annyira demokratikus választások lesznek Magyarországon, hiszen a kormánypárt mindent elkövetett annak érdekében, hogy ő maga síkfutáson és száz méteres előnnyel indulhasson, miközben a ti pályátokra két méterenként akadályokat állított fel, ráadásul szavazókat akar importálni. Gordon és Attila, erre a helyzetre van már koncepciótok? Tudjátok már hol, melyik igazságtalanul megrajzolt választókörzetben, kit akartok indítani? A választók ismerik már a jelöltjeiteket? Látták legalább az arcképüket? Tudják a nevüket? Nem? Miért nem? Ej, ráérünk arra még?

És tételezzük fel, hogy hiába nem látni az egységet a soraitokban, a kormányzó mégis megijed, nem kockáztatja meg, hátha valóban összefogtok, és úgy dönt, előrehozza a választásokat. (Mert egyre több jel utal erre, sőt, mivel tagadják, szinte biztosra is vehetjük.) Tehát tételezzük fel, hogy beleírják az alaptörvényükbe, hogy a választás időpontját a mindenkori (ő) kormányzó határozza meg. Mivel feje tetejére állította az országot és mindent felforgatott az elmúlt három évben, miért pont a négyévenkénti tavaszi választási időpont szokását hagyná úgy, ahogy az elmúlt öt választáson volt? Például átteszi az időpontot idén őszre. És akkor már egy évetek sincs mozgósítani. Gondoltatok rá? Mit fogtok tenni? Erre a helyzetre kidolgoztatok már valamit? Szerintetek ráérünk arra még?

Attila, Gordon, és ti, demokratikusan gondolkodók, meddig küzdötök még egymással? Meddig huzakodtok? Meddig vitáztok azon, hogy ki az erősebb, kinek kell vezető szerepet betöltenie, kinek hány százaléka van? Paríroztok annak az embernek, aki két éve még kígyót-békát kiáltott minden pártra, de most rájött, egész jól meg lehet élni a politika körüli sertepertélésből, viszont márciusban alig ötezer embert tudott utcára vinni? (Persze emlékszünk, rossz idő volt.) És meddig küldözgettek könyörgő meghívólevelet a hárombetűs párt vezetőjének – aki már felszámolta a saját pártját –, és inkább kacsintgat jobb felé, aki már százszor elmondta, hogy veletek nem ül egy asztalhoz. Rá kell pazarolni az időtöket? Hány visszautasítást akartok még? Nem inkább a kormányprogram összeállításával kellene foglalkoznotok? Vagy, ha kész, annak megismertetésével? Egy ésszerű gazdaságpolitika kidolgozásával, a demokratikus jogállam helyreállításával? Egy emberséges és szolidáris társadalom megteremtésével? A fasizálódás hatékony megállításával, a külkapcsolatok javításának tervével, az ország iránti bizalom visszaszerzésével, a baráti hang megütésével az EU-ban, a sajtószabadság ismételt bevezetésével, a kulturális sokszínűség újjáépítésével? Valóban elég volt az az egy alkalom, amikor Gordon kifejtette idevágó elképzeléseit egy kisebb nézettségű ellenzéki tévében? Mikor lesz valóság az „együtt”-ből? Ráérünk?

Nem, Attila, nem, Gordon, és a hozzátok hasonlóan gondolkodó demokratikus ellenzékiek. Tévedtek. Nem érünk rá. Vészesen fogy az időnk. Még négy évet nem bírunk ki.

VN:D [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (46 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +67 ( 89 szavazatból)
Markó Beáta: Ej, ráérünk arra még!, 4.8 out of 5 based on 46 ratings

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

52 Reader’s Comments

  1. Szerintem úgy tartják, ráérnek: talán, érzékelvén, hogy a többség Verdrossenheittal áll hozzájuk, az MSZP úgy gondolja, az elégedetlenség majd úgyis összedönti Orbániát, és mivel úgysem lesz “vállalható” párt a romokká lett országban, mindenki beadja majd nekik a szavazatát. Szerintem úgy tartják, ráérnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  2. Kedves Markó Beáta,
    Jó írás, Érzelemmel és aggodalommal teli.
    Ezért nem szívesen írom, de mondd: szerinted ez a két ember kiket képvisel? Hol a tömegbázisuk? Ha van, miért nem szólítják meg őket? Nem csak a választásokra gondolok, hanem általában — egy párt nem csak éles helyzetekben párt, hanem állandóan.
    Azért kérdezem, mert úgy látom (ne legyen igazam), hogy csak önmagukat képviselik.
    Az MSZP elvileg nem a gazdagokat képviseli, ugye? Akkor viszont kit? Munkásosztály már szinte nincs (ahogy termelés is alig), csak lecsúszott alkalmazottak és lecsúszott parasztok vannak. Nyomorgó tömegek. De mikor szólította meg az MSZP a nyomorba süllyedteket? Soha. Mikor tette az ő bajukat a retorikája és a programja központi elemévé? Soha.
    Hol van Bajnai “Mérsékelt jobboldala”? Hány “mérsékelt jobboldali” van ma Magyarországon? Ki hallotta a hangjukat? És ha vannak is, legfeljebb két kézen megszámolhatók. Arról nem is beszélek, hogy Bajnai a mai magyar “jobboldallal” (értsd: náciközeli egyénekkel) ÖSSZEFOGVA akarja rendbehozni az oszágot. Milyen “mérsékelt jobboldali” párt az ilyen? Mit ha Németotoszág 1945 után a nácikkal összefogva akarta volna újjáteremteni az országot.
    Ezektől vársz Te bármit is? Egy dologban jók a saját politikai túlélésükben. Én speciel semmit nem várok tőlük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (35 szavazatból)
  3. Dehogyisnem tud a “demokratikus ellenzék” megfogalmazni három egyszerű tőmondatot! Azt mondja múltkor az Attila, nem lesz elszámoltatás, nem lesz “boszorkányüldözés!” Hadd fussanak a tolvajok a zsákmánnyal! Ez elég világos üzenet volt, annak aki érti…Közvetlen környezetemben legalább tíz választót vesztett ezzel az MSZP…70/30 ugyebár…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  4. Clarita (2013. április 8. hétfő 20:26)
    “Azt mondja múltkor az Attila, nem lesz elszámoltatás, nem lesz “boszorkányüldözés!” ”
    — Igen, ez az a mondat, amitől üvölteni tudnék. És amelyik párt száján kiesik ez a mondat, arra biztosan nem szavaznék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (36 szavazatból)
  5. Nagyon jó a cikk. Valamennyiünket ez foglalkoztat,és valamennyiünkben ezek a kérdések merülnek fel.
    Itt nem lesz változás! Ne reménykedjünk. A választás, ha lesz is, – az ellenzék nem tudja mit akar politikájával,- bezárja az embereket a 4 fal közé.Mert erre már nem akarnak szavazni,Attilára, meg Gordonra még nem akarnak szavazni.
    Miért? Mert több kell, mint amire ez a két ember képes! Kellene hiteles, kemény, fésületlen,magával ragadó beszéd, amire ők képtelenek.
    Összefogás, mondják!!! A lényeg elveszik a mindennapok alkudozásában, a ki ha én nem politizálásban, vagy a jól nevelt, úriember modorban elhangzó jövőkép felvázolásában.
    Kevés,mint mackósajtban a brummogás.
    Lássuk be! Összefogásra csak karakteres, kisugárzással rendelkező valaki lenne képes felszólítani az apátiába süllyedt embereket, mellérakva először is a demokrácia visszaállítását célzó elképzeléseit, mert minden csak ezután jöhetne…
    Ki meri ma kimondani a bűnösre, hogy bűnös? Ki meri ma kimondani, hogy ez nem mehet tovább? Ki tudná kimondani elsodró erővel,hogy takarodjon az Orbán banda???
    Addig amíg nem lesz ilyen személy,addig hallgassunk, mert hiába a szó, ha a megvalósítás megoldhatatlan, mert kutyaugatás, szamárbőgés, nem hallatszik az égig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  6. Bumburi!
    Nem kívánom én se Bajnaitól se mástól, hogy ragyogó szónok legyen. Ez egy képesség, valaki tud tömeg előtt beszélni, van aki nem. Nem is ezen múlik szerintem. Egyszerű, halk szavakkal is ki lehet mondani, amit az emberek hallani szeretnének. Hogyan, miképpen kívánják a gazdaságot talpra ráncigálni, mik ennek a financiális feltételei stb. Tőlem egy süketnéma is lehet a miniszterelnök, de könyörgöm, értse a dolgát!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  7. Clarita
    Hajlanék a véleményedre, de az első lépés mindig a lényeg. Márpedig ezt a konok tanácstalan tömeget meg kellene szólítani valahogy. Enélkül nem megy, minden más csak utána jöhet. Én sem bánnám, ha csak suttognának is,csak már haladnánk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  8. Ego!
    Látom másnál is kiütötte a biztosítékot ez az ominózus mondat…Az én szavazatomat nem vesztette el az MSZP, mert soha nem is szavaznék rájuk..Nemcsak az “emúttnyócév” miatt, hanem amiatt a gyáva lapulás miatt, amit idestova három éve művelnek…Lehet, hogy politikailag hasznos az, hogy kényelmesen hátradőlve szemlélik, hogy az égig érő trágyadomb, amit a fidesz épített ránk dől, csak arra nem jöttek még rá, hogy ők is szarosak lesznek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (28 szavazatból)
  9. Bumburi, félek magam is, hogy itt nem lesz változás. Összefogni nem akar igazán, legfeljebb szavakban Mesterházy. Egyedül akar győzni. Nem fog menni. Bajnai Gordon pedig a válságkezeléssel ugyan már bizonyította, hogy érti a dolgát, de róla azt harsogja a fidesz, hogy elvett ezt és azt a zemberektől. Ütősen kellene mondani és naponta mondani, hogy a fidesz mit és mennyit vesz el minden még itt maradt honfitársunktól. De nem hallok ilyesmit. Ha megszólal is az ellenzék, a fidesz valamelyik szócsöve rögtön nyomja agresszív hazugságait.
    *
    Clarita, sajnos, ma Magyarországon a populista hőzöngésnek, a nagy hangon előadott értelmetlen süketelésnek van közönsége, annak tapsolnak. Félek, szavazni is megint erre hazugsághalmazra, erre hőzöngő bagázsra fognak a legtöbben. :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  10. Az ellenzék helyzete kilátástalan, de nem hiszem, hogy ez csupán az ő hibájuk lenne. Persze a szocik nem kormányoztak jól, rengeteg hibát követtek el, de nem gondolom, hogy teljesítményükkel olyan nagyon kilógtak az európai átlagból. 2010-ben a véleményformáló értelmiség által csúful félrevezetett nép döntött úgy, hogy megsemmisíti a baloldalt, most pedig boldog-boldogtalan azon lamentál, hogy mennyire gyengék. Mitől lennének erősek? Az összefogás egyik legfőbb akadálya szerintem az, hogy az Együtt 2000 valójában az orbáni propaganda több pontját magáévá téve kritizálja a szocikat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  11. Most kellene szinre lépni és aláírást gyűjteni:
    Akarja-e a nép, hogy az elvett nmagánnyugdíj pénzt az igéret szerint saját számlán vezessék és örökölhető legyen.
    Vajon az ellenzék néha veszi a fáradságot és az itt megjelent hsz-t elovassa?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  12. bumburi 2013. április 8. hétfő 20:56)
    “ezt a konok tanácstalan tömeget” — Nem konok ez a tömeg, hanem magára hagyott. Azt érzi, hogy a kutya se törődik vele. Jól érzi. Egyik párt sem karolja fel az ő ügyüket, az ő nyomúságukat. A “baloldali” politikusok olyan nyelven beszélnek, amit az emberek nem vagy alig értenek. Akinek a szavát meg értik, az a magyar történelem egyik legnagyobb demagógja.
    .
    Clarita (2013. április 8. hétfő 21:05)
    Éns seme voltam soha MSZP-szavazó. De ha neadjisten létrejönne egy nekem tetsző párt, és ez a mondat hangzana el tőlük, akkor rájuk sem szavaznék.
    .
    hellseher 2013. április 8. hétfő 21:27)
    “Az ellenzék helyzete kilátástalan, de nem hiszem, hogy ez csupán az ő hibájuk lenne.” — Szerintem pedig igen. Egy világos elvek alapján kormányzó, karakteres baloldali pártot soha nem tuott volna Orbán a busz alá lökni. DE ez a baloldal már húsz éve nem tudja, kit is akar képviselni, ezért senkit nenm képvisel. A dolgok tehetetlensége nyújtotta ki ennyire az élettartamukat. Aztán jött Orbán, és a világos elvi alap és ideológia nélkül vegetáló baloldal összeomlott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  13. Ego
    Igazad van!
    Semmit nem tesznek. Éhségmeneten? Devizásokkal? Demonstrációkon?
    A napi sokszoros magas labda?
    Mind mind a tunyaságukat, és ötlettelenségüket támassza alá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  14. A zemberek fejével kell gondolkozni. Mégpedig a közgondolkodást venni alapul. Bajnai csak azokat nem zavarja, akik eleve jobboldali beállítottságúak és viszonylagos jólétben élnek. Tehát ők lazán elfelejtették, hogy Bajnai milyen brutális megszorításokat csinált, mint az MSZP miniszterelnöke. És részes az MSZP óriási bukásában, a Fidesz 2/3-os győzelmének.
    Az MSZP eleve szocialista, baloldali pártként definiálja magát. Vagyis fontos kellene hogy legyen a szociálpolitika. Ami Bajnai programjával nem összeegyeztethető. És itt a probléma, a tudatos baloldaliaknak, szociáldemokratáknak Bajnai komoly dilemmát okoz.
    Felmerül az a kérdés, ha Bajnai anno nem vallotta magát politikusnak és csak 1 évre vállalt kormányvezetést, akkor most miért bukkant elő? Kik vannak a háttérben, hogy személyével erősen megosszák a valódi baloldaliakat? Ugyanis ha vele hatalmasat bukott a baloldal, akkor mi az esély, hogy 2014-ben fordul a kocka? Szintén vele?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (18 szavazatból)
  15. kata234
    Amikor beharangozták, hogy nyilatkozni kell a manyup-taságról, akkor megszerveztek egy tüntetést, amin csak pár százan jelentek meg. Miért? A többbség valójában rövidtávú haszonlesésből hagyta magát kifosztani, a hozamért. Mint ahogy 300 ft-ért is eladták az ország jövőjét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  16. Kérnék szépen arra egy észérvet, miből gondolják az összefogás-pártiak hogy Bajnai+Mesterházy együtt nagyobb tömegeket fog mozgósítani a választásokon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  17. Valamit nagyon várunk. Addig amíg nem késő.
    Ahogyan a két fél közti egyetértés látjuk,az kb olyan, hogy azonos a véleményük abban, hogy nem értenek egyet a másikkal semmiben. Akkor már csak egy
    kérdés marad, melynek két oldala van.
    1. ha az MSZP annyira nem tud egyetérteni bajnaival, miért nem adtak túl rajta,
    úgy mint Gyurcsányon (hiszen őt sem támogatta senki amikor leginkább kellett)
    2. ha Bajnai nem tudott akkor sem megegyezni velük, akkor miért vállalta tovább,
    de legalább ő megmentette az összeomlani készülő gazdaságot.
    .
    Kár, hogy ez az egy kérdés két oldala sohasem fog eldőlni. Emberek ugyan
    vannak mögöttük, DE OLYAN PÁRTOT NEM LÁTUNK SEHOL SEM, AKIK
    SZÁNDÉKÁBAN ÁLL FELRÁZNI AZ ORSZÁG LAKOSSÁGÁT A DEMOKRÁCIA
    ÚJJÁÉPÍTÉSÉRE.
    Sajnos az országot RENDSZERVÁLTÁS CÍMÉN annyira “sikerült” tönkre tenniük,
    az eddigi vezetés valamennyi résztvevőjének, hogy jelenleg nincs ember, aki teljes erejét bedobva vállalkozna a kivezetésre. Azt hiszem ez a lényeg.
    .
    Orbanisztánban minden csendes. Újra csendes.
    Szétnézve a fejlett demokráciákban, egyet sem láthatunk az országok közűl
    ahol a zembereknek ennyire ölébe hullott volna a demokrácia, mint a volt
    Szovjet megszállás alatt lévő országoknak.
    UGYANIS NEM FELSZABADULTUNK, HANEM EGYI PILLANATRÓL A MÁSIKRA
    AZT VETTÜK ÉSZRE “JÉ SZABADOK LETTÜNK”.
    .
    Mit tudtunk eddig kezdeni ezzel a szerencsével? Látható, érezhető.
    MÁR, MÁR AZ LETT A VITA TÁRGYA, HOGY A NAGYOTMONDÁS
    HOZZÁADOTT ÉRTÉK-E VAGY SEM. ELDŐLNI LÁTSZIK, CSAK AZON
    NE MÚLNA, HOGY MÁRA MÁR NINCS MIT ÚJRAOSZTANI A NEMZETNEK,
    lEGFELJEBB EGY VASS ALBERT DÍJRA FUTJA NAGY FELHAJTÁS MELLETT.
    Hol van itt szó a HiTech-ről, ha a politikusokat hagyjuk azon vitatkozni, ki
    tud nagyobbat mondani, vagy kinek nem tetszik a másik fizimiskája és közben
    a lakosság egy része “elpárolog” a maradók egyik csoportja politikussá válva
    megszavazza mennyi jár neki, a többiek meg szájtátva várják azt a sült galambot,
    melynek a tojását ezután tojja meg az a galamb, melyet a multik és a bankok
    által behozott pénzből és az EU-s támogatásból készít valaki helyettük.
    Sajnos eddig még nem mutatta meg senki hogy kell galambdúcot készíteni.
    .
    No de majd jön Dub hadnagy, vagy Bigler kadét akikről senki sem tudja meg
    hogy ők kik, de majd ők megmutatják, hogy kicsodák úgy hogy arról koldulunk.
    KEZDEM AZT HINNI MÁR CSAK EZ HIÁNYZIK.
    .
    Miért kell elhinni, hogy a lázas semmittevés “serény munka” ?
    Miért kell elhinni, hogy a
    -75 000 HUF-ért végzett munka nagyobb értéket termel, ha azt ezután
    félmunkaidőben ketten végzik fél munkabérért és ezután ketten adóznak
    természetesen levonva a családi adókedvezményt. Kár tovább ragozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  18. Többször megírtam, nem győzöm ismételni magam. Az ellenzéknek két lépést kell megtennie:
    .
    1. Elzavarni Orbánt
    2. Helyreállítani az országot.
    .
    Az 1. ponthoz összefogás kell. Ha az 1. pont nem telesül, a 2. pontról álmodozni sem érdemes. Hogy mi lesz Orbán elzavarása után, hogyan állítjuk helyre az országot? Erről is lehet beszélni, de a prioritás messze az 1. pont elfogadását jelenti. És itt nincs szó baloldalról, jobbközépről, meg mindenféle irányzatról, pártról. Nem lehet megfordítani a sorrendet. És aki taktikázik az 1. pont teljesülésének rovására, azért, hogy a 2. pontra kedvezőbb pozícióba kerüljön – az hazaáruló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  19. http://nol.hu/lap/forum/20130405-kie_ez_az_orszag_

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  20. Nagy valószínűséggel Markó Beáta remek írása is süket fülekre talál. Attilánál és Gordonnál biztosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  21. Nem találom olyan remeknek a cikket, mert süt belőle a jobboldali felsőbbrendűség….értse meg a pórnép hogy össze kell fogni és el kell menni a burzsuj-menedzser Bajnaiékra szavazni.
    Ugyan, mit kap a pórnép Bajnaitól? Aki eddig csak elvett?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (22 szavazatból)
  22. Amíg az UNIÓ és az USA tapsol ahhoz amit Orbán Viktor művel,addig az ellenzék nem tud labdába rúgni. Ferenc pápa kinevezése után azt mondta Áder Jánosnak ,, Isten éltesse” vagyis gratulált a Fidesz ténykedéséhez,pedig Ő nem a Fidesz politikáját hirdette meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (10 szavazatból)
  23. Először is abban kellene megállapodni, hogy ilyen feltételek között a demokratikus ellenzék nem indul a választásokon. Rendes törvényt, rendes ellenőrzést, független választási irodát, a külföldön élők szavazati jogának tilalmát kell feltételül szabni. Ezzel ki lehetne kényszeríteni majdnem tisztességes körülményeket, mert persze a kormányoldal akkor is helyzeti előnyben van a kampánypénzek és a rendelkezésre álló propagandaeszközök korlátlan mivolta miatt. Érdekes, hogy ezt a kézenfekvő dolgot még mindig csak néhány ember látja be. Ez a kályha, ahonnan el lehetne indulni, minden egyéb próbálkozás a koalíciós egység megteremtésére hasztalan, reménytelen, felesleges és kártékony, mert a nyilvánvaló vereség utáni egymásra mutogatásban a maradék erkölcsi bázis is felőrlődik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  24. Rengeteg kérdés, mindegyikre a válasz/megoldás: ÁLTALÁNOS BOJKOTT !!!
    …pláne a tegnap ismét elfogadott választási(csalási) törvény miatt is.
    .
    Legtöbben azt mondják, a 2014-es országgyűlési választás esetleges bojkottálása egyben lemondás annak lehetőségéről, hogy ebben az országban leváltásra kerüljön az orbáni-diktatúra.
    .
    Az számomra nagyon feltűnő, ahogy a demokratikus ellenzék mindig “jólfűtött szobákban/fotelból” vízionálja esetleges választási győzelmének matematikai esélyeit. Jól elvan a parlamentben, egy kongresszuson, a sportarénában, Brüsszelben, stb.
    Legritkábban jelennek meg a nép és választóik nagytömegű körében, azaz az utcán. Érdemes észrevenni -ellentétben a civilekkel/diákokkal- 2012.okt.23. óta mennyire nem közösködnek velünk (,az álnáci tüntetés ehhez a gondolathoz nem sorolható…).
    A választások előtt 1 évvel és immár fél éve valójában nem kellünk nekik !!!
    .
    Ezt látva kell feltegyük a kérdést: nyerhet-e az ilyen ellenzék ???
    2014 után változik/változhat-e bármi is?
    .
    Pedig mi lenne a teendő egy ilyen helyzetben, a mai diktatúrában?
    Hogyan lehetünk mihamarabb egy normális ország?
    Mi jelenti a valódi népérdeket?
    .
    Én úgy gondolom, hogy ha a mai hatalmat a normális emberek (,mert hát azért csak mi vagyunk többségben…) magára hagyják és levegőnek nézik, akkor az ellehetetlenül és értelmetlenné válik.
    Mert annak aki csak önmagával beszélget, annak orvosi diagnózisa van…, ugyanez a helyzet nagyban is…
    .
    Kik tudnák legkönnyebben kirekeszteni a mai újfeudális/náci-diktatúrát, ha nem a szervezett és még demokratikus ellenzéki pártok?
    Kik nevezzék nevén a mai rendszert, ha nem a demokratikus ellenzék?
    A külföld is elitéli Orbánt, mi lenne ha a parlamenti demokratikus erők is magára hagynák őt az országgyűlésben és mindenhol?
    Megoldás érhető-e el azzal, ha a normális politika az utcai civilekkel/diákokkal fogna össze? Ha folyamatosan és békésen tüntetne?
    .
    Éppen úgy, mint az ez év februárjában Bulgáriában is történt…
    Miért nem jó ez a “minta”?
    Miért nem jó az általános bojkott gondolata ???
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  25. Kedves Beáta!
    .
    Ez jó. Köszönjük! Kérdés, hogy eljut-e (nem fizikailag) a címzettek részére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  26. Attila és Gordon egyszerűen politikai analfabéták. Na meg a bandáik is. Mert politikai pártnak csak igen nehezen lehet nevezni azt a két szervezetlen össze-vissza beszélő, leginkább egymásnak ártó csürhét, aki legfeljebb önmaguk lenullázására, nem a csuti_banda legyőzésére készülnek. Többszázezer ember vár arra, hogy valaki reményt adjon nekik, de a fent nevezett két birka legfeljebb az orbáni fasizmus aklába vezeti be őket, engedelmes szolgának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  27. Nyul György
    2013. április 9. kedd
    12:37
    Amit fentebb írtál az egyszerűen rosszindulatú, előítéletes kifakadás, szépen szólva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  28. @tisztaszívvel, érdekesen olvasol. hogy ebben a cikkben hol találsz “jobboldali felsőbbrendűséget”, azt kifejthetnéd bővebben. ahhoz meg gratulálok, hogy orbán tőled nem vett el semmit, úgy látszik, az oligarhák közé tartozol. te tényleg jól jártál velük, de 9,5 millió ember nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  29. @clarita és ego! teljesen megértelek titeket, de gondoljatok bele, mo-n csak két rossz közül lehet választani! és akkor mégiscsak érdemesebb a kevésbé rosszra szavazni, különben leadtatok egy voksot orbánra. ezt akarjátok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  30. Igaza van a cikkírónak! Szerintem még az is elképzelhető, hogy a Pató Pálság mögött tudatos megfontolás áll. Nem hiszem el, hogy ennyire nem tudják -ha akarnák- megszólítani a zembereket. Hülye értelmiségi frázisok repkednek a levegőben ahelyett, hogy egyszerű a zemberek szintjének megfelelő mondatokat mondanának. Példát lehet venni az ellenfelüktől. Évek óta csak egyszerű közérthető jelszavakat sulykolnak bele az egyszerű emberek fejébe. Tudomásul kell venni, hogy elemzések grafikonok és mindenféle számsorokat, hókuszpókuszokat a Mari néni és a Pista bácsi nem fog megérteni. Viszont ha azt mondják nekik, hogy a gaz akárkik a hibásak mindenért azt megértik mert nem kell gondolkodniuk. A nép olyan mint a kisgyerek. Bonyolult dolgokat nem ért meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  31. Én csak a birkákat sajnálom :)
    atv.hu
    A Fidesz kampánystábja három birkát vágott le, hogy megünnepeljék jászszentlászlói polgármesterjelöltjük győzelmét. Vasárnap estére azonban kiderült, nincs mit ünnepelni: a jelölt csaknem kétharmados vereséget szenvedett: a független rivális nyert. A helyiek szerint a fiaskóban nagy szerepe volt annak, hogy a helyben lakó Kapus Krisztián kiskunfélegyházi polgármester és országgyűlési képviselő politikai stílusa erősen megosztotta a falut. Az utolsó csepp a pohárban az ellenzéki jelöltet lejárató telefonhívás volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  32. Türelem Rózsát terem. (Hoffmann Rózsát.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. lencsi
    ” ahhoz meg gratulálok, hogy orbán tőled nem vett el semmit, úgy látszik, az oligarhák közé tartozol. te tényleg jól jártál velük, de 9,5 millió ember nem”

    Óriási tévedésben, sosem szavaztam a fideszre és előre tudható volt, hogy mi lesz, ha 2/3-ot kapnak. Úgyhogy nem rajtam kell levezetni a feszkót. Ezek szerint mióta választani járok, jól döntöttem. A többiek tévedtek, miattuk járt rosszul 9.5 millió ember.
    Arra még mindig nem jöttem rá, egy Bajnai+Mesterházy összefogás hogyan mozgatná meg pl. a tartósan munkanélkülieket vagy a közmunkásokat? Talán nem igazán felülről, netalántán kávéházban, egy Apple társaságában kellene ezt a dolgot nézni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. @tiszta szívvel, és orbán már megmozgatta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  35. Három éve ül a nyakunkon ez a bűnöző banda. Ezalatt mindent elvettek, amit csak lehetett. Az első nagy rablásnál, amikor a magánnyugdijakat simán lenyúlták, megtehették tiltakozás nélkül Alig néhány százan voltak ott.a Kossuth téren. Na, akkor jöttek rá, hogy itt mindent megtehetnek. Mert a sajtószabadság elvételét nem igazán fogta fel a jónép. De a zsebük csak akkor volt érzékeny, amikor a 300 forint vizitdijat kellett fizetni. A sajtószabadsággal annyit veszítettünk, hogy az ellenzék teljesen el lett hallgattatva, nincs médiája! Nem voltak képesek 8 évi kormányzás alatt úgy megerősíteni a saját médiájukat, hogy azt ne lehessen csak úgy megszállni. A fidesz ellenzékben felépítette a sajátját! Persze, nagy hátrány az ellenzéknek, hogy az ország leggazdagabb embereit maga mellett tudhatja a fidesz. Mert a háborúhoz pénz kell. Az pedig nincs az ellenzéknek, az egyetlen megmaradt ellenzéki rádiót is könyöradományokból lehet fenntartani. Milyen nép ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  36. lencsi írta (2013. április 9. kedd 14:58):
    “mégiscsak érdemesebb a kevésbé rosszra szavazni, különben leadtatok egy voksot orbánra. ezt akarjátok?”
    — Nem. Azt akarom, hogy elmúljon az, amit ma “ellenzéknek” hívnak, mert ez az “ellenzék” nem ellenzék”. Azért nem az, mert magán kívül senkit nem képvisel, és éppúgy az út szélén hagyja a szegényeket (az ország jelentős részét), mint Orbán (aki persze még árokba is löki őket, de nem ehhez kell viszonyítani). Ha valami hihetetlen mázli folytán hatalomra kerülnének, pontosan azt folytatnák, amit korábban csináltak, és pontosan ugyanúgy le tudná őket darálni egy Orbán II, mert semmit nem tanultak, pedig a gyökerükig meg kellett volna változniuk ahhoz, hogy kiérdemeljék az ellenzék szót. Ehhez persze nulláról kellett volna újraépíteniük magukat, kezdve a “miért/kikért vagyunk” megválaszolásával, egy vadonatúj ideológia kidolgozásával, az ideológia társadalmi/politikai következmények levonásával, és folytathatnám. Helyette csak annyit bontottak el a homokra épült házukból, amennyit feltétlenül muszáj volt, pedig azt egészet le kellett volna bontani és a bontott anyagot elásni, nehogy egy téglája is bekerüljön a felépítendő új házba.
    Egy szóval: opportunisták. Opprtunisták pedig még soha nem döntöttek meg diktatúrát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  37. @ego. értem. tehát te orbánt akarod továbbra is. lelked rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  38. @ego, sajnos nincs más ellenzék. ez van, ezzel kell főzni. olyan, amilyen. amiről te ábrándozol, annak sem realitása nincs, se idő nincs rá. és ha tartod magad az elveidhez, akkor marad orbán. az a baj, hogy 2010-ben is sokan gondolkoztak így, mint te, és ezért kaptuk meg azt, ami most van. persze lehet, hogy neked így tökéletes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  39. Nyul György:
    A csürhét rossz helyen keresi.
    A cikk jogos, nem kell ezért a véleményért messzire menni, tudjuk. Az a baj, hogy mindig hátrafelé nézegetünk aztán végül pofára esünk. Előre látható volt OV. nyolc éven keresztül történő az akkori kormányokat vegzáló és leminősítő, az embereket állandóan a kormány ellen való uszításával elérte amit akart, mert kicsinyesek az emberek, többet reméltek, rászavaztak. Ezt kell most helyrehozni és azon van a meditáció, hogy Gordon, Attila miért nem teszi úgy a választási előkészületeket, hogy hatásosan, a választókat megszólítva, biztos győzelmet garantálhasson.
    Van egy nagy bibi. Ebből a sarból az országot négy év alatt nem lehet kirángatni, annyira tönkretette ez a kormány. Nem valószínű, hogy ez a két – talán önjelölt- politikus fogja megoldani az ország gondjait. Szakértő kormány kellene és nem politikai. Ezt az emberek megértenének, ráadásul, ha a pártok ezzel az elhatározással fognának neki a választásoknak és garantálnák is, hogy így lesz,
    megfelelő program ismertetése mellett eséllyel indulnának. Bajnaiék és az összefogás jó úton járnak a MSZP-vel együtt, mert van már program. De a hatalom osztozkodásával elrontanak mindent. Ezt válthatá ki a szakértő kormány. Ugyanis, valakire szavazni kell és a fideszt a kormány közelébe sem szabad engedi soha többet. Kevés párt, összefogás, jó tájékoztatás. A politikusok szervezzenek, a hozzáértők meg kormányozzanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  40. lencsi 2013. (április 9. kedd 19:06)
    “@ego. értem. tehát te orbánt akarod továbbra is. lelked rajta.”
    — Nem érted. Először is, ez az ellenzék nem fog nyerni 2014-ben az előre elcsalt választáson. Az ellenzéknek — már csak a saját jól felfogott érdekében is — el sem szabadna indulnia egy olyan választáson, ahol ami szempont csak számít. az a Fidesz felé lejt, ahol a bebetonozott emberei akár a választás után is (!) lehetetlenné tudnának tenni egy baloldali kormányt.
    Igen, ha az ellenzék nem indul, akkor marad Orbán. Ha viszont indul, Orbán akkor is marad, csak attól kezdve senk sem nevezheti diktátornak, a rendszerét diktatúrának, mert indulásával az ellenzék legitimálta, törvényesnek és rendben lévőnek fogadta el azt a szemétséghalmazt, ami a mostani választási rendszer.
    .
    “@ego, sajnos nincs más ellenzék. ez van, ezzel kell főzni.”
    — Ha az erdőben csak mérgesgombát találsz, megeszed?
    .
    ” olyan, amilyen. amiről te ábrándozol, annak sem realitása nincs”
    — De van. Egy talajveszett ellenzék nem marad fenn végtelen ideig. Előbb-utóbb elsöpri egy igazi ellenzék, amely ennek az “ellenzéknek” is ellenfele lesz.

    “se idő nincs rá”
    — 2014-ig biztosan nincs, sőt, szerintem ennek az “ellenzéknek” a menthetetlen elrohadása akár 10-20 évig is eltarthat.
    .
    “ha tartod magad az elveidhez, akkor marad orbán.”
    — Bármibe fogadok veled, hogy marad, és ez nem az én elveimen múlik, hanem azon, hogy Orbán választási rendszerében csak a Fidesz nyerhet.
    .
    “az a baj, hogy 2010-ben is sokan gondolkoztak így, mint te, és ezért kaptuk meg azt, ami most van.”
    — 2010-ben más helyzet volt, és én baloldaliként szavaztam, mint mindig. Nem azok voltak a hibásak, akik nem szavaztak — azért nem szavaztak, mert joggal érezték úgy, hogy nincs párt, amelyre jó szívvel szavaznának, amelyről úgy érzik, hogy őket képviseli. Most sincs, és sokan most sem fognak szavazni. Azért kaptuk meg azt, ami most van, mert a sz*r jobboldalunkhoz van egy sz*r baloldalunk.
    .
    “persze lehet, hogy neked így tökéletes.”
    — Persze lehet, hogy te sunyi módon inszinuálsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  41. Lenne egy harmadik opcióm. Mi lenne, ha belépnétek már meglévő ellenzéki pártokba, ahol van infrastuktúra, vannak eszközök, és segítenétek óriási ötletekkel, bombasztikus jelszavakkal, a szomszédaitok meggyőzésével? Ahol beleszólhattok a programok alakulásába, a célok kijelölésébe?! Vannak programok – részletesek, hosszúak. A baloldali pártok küszködnek a káderhiánnyal, mert a baloldalon az a divat, hogy leszóljuk, bármit is csinál a “vezetőség”. Nézzétek meg a programokat – a honlapokon ott vannak, – szóljatok bele! JÖhetnek a mínuszok, meg a jujjujjuj, fujufujfuj párt! Akkor keressetek egy királyt, aki majd a varázslójával mindent mindenkinek megint megígér…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Ja, bocs: van negyedik opció is: alakítsatok új pártot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Kedves talalom,
    Ha politikus alkat lennék, lehet, hogy megpróbálkoznék a “belülről megreformálni” dologgal (bár nagyon kis esélyt látok benne), vagy akár egy új párttal is. De csak egy mezei szavazó vagyok, egy átlagember, nem politikus alkat. Nem tudok pártot csinálni, és azt hiszem, az emberek többsége is így van vele. A szomszédaim meggyőzésével nincs gond, de ennyire futja. Olyan ez, mint amikor a könyvesboltban megkérdezik, milyen könyvet keresek. Nem tudom, de ha találok jót, azt felismerem és megveszem. Az sajnos — szintén tehetség híján — nem opció, hogy írjak egy jót.
    Azt remélem, hogy a sok politikus csinál végre egy olyan pártot, amilyenre szívesen szavaznék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  44. talalom: Igen, a negyedik opció, ezt kell tenni. És ezt is fogjuk tenni. Mert most ez a teendő. De nem azért hogy elinduljunk egy eleve reménytelen választáson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. lencsi

    kisértetiesen emlékeztet a stílus a 2010 elötti időszakra, mikor ha valaki kételyeit fogalmazta meg a fidesszel szemben, akkor mindjárt lehazaárulózták és közellenségnek nyilvánítatták. “Aki nem velünk van, az ellenünk van”.
    Ha valaki nem szimpatizál a jobboldali, tőkéspárti és megszorító exminiszterelnök Bajnaival, az csakis Orbán-fan lehet. Na neeee…ne menjünk már le ennyire kutyába.
    Én csak egy értelmes, logikus magyarázatot kérek arra, mitől lenne tömegmozgató ereje egy jobboldali Bajnai, és a szocialista Mesterházy összefogásnak?
    Az, hogy Orbán ehhez is jobban értett, a nép fiának szerepében tetszelegve hazug, kommunista retorikájának volt köszönhető.
    Rajtam eztán sem múlik egy választás…megint jól fogok dönteni és megint kevesen leszünk, a fenébe is…:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. telekis
    2013. április 9. kedd
    08:36
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
    .
    Látva fenti hozzászólásom elutasítottságát, kérlek benneteket, a kommentemben feltett kérdéseimre válaszoljatok.
    Köszönöm!
    .
    Miheztartás végett -mennyire komoly a baj, és kikben nem kellene bíznunk akkor, amikor a hatalom nem bír magával- még egy adalék PuPu-blogjából is:
    “Már több mint kétezer értelmiségi, szimpatizáns és egyesület csatalakozott a Szellemi Honvédelemhez, azaz a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kiáltványához, amelyben elítélik, és nem tűrik szó nélkül, hogy bárki is gyalázza Magyarországot és a magyar kormányt.
    Fentieket Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke, a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) elnöke, a civilek részére juttatandó költségvetési pénzek felett diszponáló Nemzeti Civil Alapprogram teljességgel civil, minden pártelkötelezettség nélküli, nemzeti és civil elnöke tette közkinccsé.
    Ugyanitt megtudhattuk, hogy a CÖF megszervezte azt is, hogy a csatlakozók jelezhették, részt kívánnak-e venni a Szellemi Honvédelem napi munkájában.
    Több, mint ezren jelezték, hogy segítenek, és aktívan részt vennének a munkában.
    Mindez azt jelenti, hogy együttes erővel azonnal reagálni tudunk a támadásokra, és megvédjük hazánkat.
    Gyakorlatilag felállt egy civil honvédő hadsereg, mozgalom, s a jövőben egyetlen gyalázatos, lejárató megjelenést, megnyilvánulást sem hagyunk szó nélkül.
    A Legnagyobb Magyar Civil (Juhász füvész idegösszeomlást kap, ha ezt megtudja) leszögezte, a Békemenet mellett így már a Szellemi Honvédelem is egy erős, határozott civil etikai megmozdulás, amely kulturáltan, a tények mentén munkálkodik.
    Én ugyan jobban örülnék neki, ha szervezete jelenleg inkábba Tisza mentén munkálkodna, bizonyára több hasznot hajtana a homokzsákok töltése, az országnak, mint ez a gyermeteg katonásdi.
    Körülbelül hat évesek voltunk, mikor állandóan csapatokat szerveztünk, legyőzhető ellenségeket kerestünk, aztán a nagy többség kinőtt ebből, aki meg nem, arra ma beköszöntött az aranykor.
    Ez ugyan egy komolytalan gittegylet, de arra remekül meg fog felelni, hogy költségvetési szivattyúként működjön, a hatalom holdudvarába tartozó kisegzisztenciáknak lökjön valamit, hadd érezzék ők is, hogy valaki lett belőlük, hadd borzongjanak bele az izgalomba, hogy ők akkor most éppen védik a hazát.
    Olyan kisszerűen szánalmas ez az egész, az infantilizálódó magyar közélet szép példája: Lacika hősi harca a homokozóban – a tényekkel.
    Csak hogy tudd, kedves olvasóm, a te pénzeden is hízik a nemzeti főcivil és sleppje, merthogy ő osztja a pénzt, márpedig nyomtató nemzeti lónak nemigen lehet bekötni a száját, kívülnézetből meg nem látszik éppen fényevőnek, inkább olyan jóllakott napközis fazonja van.
    Mindenesetre érti az idők szavát, és ha a Vezér állandóan háborúst akar játszani, akkor ő majd biztosítja hozzá a katonákat, és ha kell, akár hősiesen fel is kiált: Tandiribili!
    A legújabb hadsereg felállását a főcivil és követői szerint az indokolja, hogy „ötven, magát értelmiséginek mondó osztrák és német, szakmájukat tekintve filozófus, publicista, zenész, tudós, képzőművész és költő kiáltványban buzdítja Európa polgárait a magyar kormány megdöntésére.
    Lázadást szítanak, Magyarországot a kontinens “rothadó gócának” nevezik.
    Mint írják, a magyar népet fel kell szabadítani, az Orbán-kormány egyre fasizálódó uralma alól.
    Íme, újra összenőtt, ami összetartozik: az internacionalizmus és a globalista kozmopolitizmus.
    A leginkább árulkodó mondat a kiáltványban az, amikor arról írnak, „az Orbán-kormány zavartalanul jobboldali rezsimmé alakítja át az államot.”
    Igen, itt a lényeg: az európai közvélemény e főgurujai, felkent véleménymondói számára a „jobboldaliság” főbenjáró bűn”.
    Hát erre most mit is lehet mondani?
    Hogy a filozófus, publicista, zenész, tudós, képzőművész és költő nem értelmiségi?
    Vagy, hogy a véleményüket nem mondhatják el szabadon?
    Hiszen a kétezer magyar értelmiségi és egyesület is elmondhatja véleményét, mondjuk, a román vagy szlovák nemzetiségi politikáról, de ettől még nem lesznek internacionalisták, csak idióták, de ez meg az ő dolguk.
    Hogy Orbán és az ilyen túlhabzó főcivilek Magyarországát a kontinens rothadó gócának nevezik?
    Ez a véleményük, de ehhez nem kell sem osztráknak, sem németnek lenni, ezt mi is nyugodtan elmondhatjuk, ezer érvünk van mellette, ellene meg senki nem tud érdemi érvet állítani.
    Még amikor a Vezér be akar puncsolni egy jó mélyet Európának, akkor is kilóg az önkényuralmi lóláb, hiszen a Nemzeti Érzelmű Motorosok provokatív vonulását betiltani messze nem az ő hatásköre.
    Ezt akár abból is tudhatná, hogy hosszú hónapokon keresztül vizsgáltatta, adott-e Gyurcsány konkrét utasításokat a Rendőrségnek 2006 novemberében, mikor szépreményű puccsa megbukott?
    Ami pedig az ország jobboldali rezsimmé alakítását illeti, abban nem a jobboldaliság, vagy a jobboldal kormányra kerülése a probléma, hanem a jobboldali uralom kizárólagossá és megdönthetetlenné tétele.
    A demokrácia nem egyetlen erős központi erőtérről szól, hanem az emberek érdekeinek sokoldalú és sokrétű artikulálásáról, plurális társadalomról.
    Dejszen tudja ezt minden jobboldali, csak játssza itt a hülyét, – igaz, a szerepet nagyon hitelesen adják, az kétségtelen…
    Felmerül még az a kérdés, hogy ez a hadsereg miképpen véli elérni a célját?
    Jön az ezer szellemi honvéd lábszártekercsben, Wass Albert köteteket és Orbán Viktor Összes Beszédeinek köteteit lóbálva, majd miután körbekiabálták, fejbecsapkodják velük a gaz ellent?
    Vagy addig küzdenek ellenük, mígcsak nem gyakorolnak nyilvános önkritikát?
    Nevetséges egy társaság ez, csak valahol nagyon siralmas is ez az egész.
    Orbán zsoldosai már annyi értéket devalváltak, egyel több vagy kevesebb már nemigen számít, de azt azért úgy gondolom, hogy civilnek lenni nem egy nagy kunszt.
    Civil, hát legyen, kit zavar?
    Marinéni is civil, meg a postás is, annak dacára, hogy egyenruha van rajta, oszt jónapot – legfeljebb mosolygunk a nagy civil felhorgadáson.
    De értelmiséginek lenni az más dolog, az már bizony felelősséggel jár.
    Az azt feltételezné, hogy gondolkodni is illene, nem csak beállni a sorba, oszt várni, mikor dől ránk a hatalom pénzestarisznyája.
    Aki nem képes felmérni, hogy mi a differencia az egyoldalú és kizárólagos jobboldaliság elleni támadás meg a demokrácia elleni támadás között, az ne nevezze magát értelmiséginek.
    Jobb mindahányunknak, ha szellemi honvédő marad.”
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. telekis: Nem tudom, miért mínuszoltak le. Illetve tudom. Az illúziók kergetése, a valósággal való szembenézés hiánya általános magyar betegség. Megakadályozza, hogy a helyes döntések megszülessenek. A vágyak, és a valószínűen bekövetkező események mindig összekeverednek a fejekben. Egy példa: Én minden választás előtt megérzem az eredményt, és el is mondom az ismerőseimnek. Sokszor azonnali letámadást kaptam miatta: Csak nem azt szeretnéd, hogy azok (vagy ezek) nyerjenek? Válaszom: Nem azt mondtam, hogy kit szeretnék, ha nyerne, hanem azt, hogy ki fog nyerni. Hát így van ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Egy régebbi összefogás-próbálkozás, SZDSZ-MDF: http://www.vg.hu/kozelet/politika/mdf-szdsz-osszefogas-bejohet-a-szamitasuk-302491

    A végeredmény ismert. Vajon a jobboldali Bajnai és szocialista Mesterházy összefogásnak mik az esélyei?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Régen írtam ide, most megteszem. Igen, ez az írás a szívemből szólt! Teljesen egyetértek a mondanivalójával! Én már Mohácsról beszélek, modernkori mohácsról! Csak most nem a török az ellenség, hanem a Viktor! Igen, ellenség, nem ellenfél!
    Én tavaly is azt írtam az egyik hsz-emben, akkor megyek, írok ide is, ha egy tömeggyűlés jelszava az Orbán takarodj lesz, és ezt a valóságban meg is teszi!
    A tavaly okt23-ai nagygyűlésen TGM azzal kezdte, hogy Viktor menj el?! Ugyan már! Ha nem lett volna tömeg körülöttem, otthagytam volna az egészet, annyira gyenge volt az egész! Gyerekek vagytok még!
    Én ezt várom az ellenzéktől, amiről a cikk is írt, cselekvést, de nagyon gyorsan, az egész kormány elzavarását, minél előbb, nem csak programokat! Azonnal cselekedni, nincs idő!
    Itt a meleg, lassan éjszakákon át tartó virrasztást és milliós tömegtüntetést lehet szervezni, amíg a kormány le nem mond! Ehhez viszont összefogott ellenzék kell jelöltekkel, programokkal, egyértelműen megfogalmazott célokkal!! Gyerünk már, nem akarok éhen halni a saját hazámban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Mellesleg fenntartom a véleményem, hogy mindazok, akik a rendszerváltás óta a Parlamentben ültek és még most is ottvannak, semmiképpen nem engedném többet oda őket! Az eltelt elszúrt 2 évtized a bizonyíték a teljesítményükre. Egyenként lehet, hogy sokat tettek az országért, de ha az összteljesítményt nézem, kudarc az egész!
    Egyszerű polgárként az életszínvonalamon és sok egyéb, engem közvetetten és közvetlenül érintő hatásokon, a tapasztalatokon, az ország, a lakosság, a gazdaság állapotán, végső soron a közérzetemen mérem le munkájuk hatását. Jó itt élni? Van jövő, perspektíva, kiszámíthatóság, stabilitás, egészségügy, szolgáltatás, nyugdíj, megtakarítás stb.? Büszkék lehetünk magunkra egyénként és közösségi tagként is? Háááát…na ugye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos