Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vendéghy Kornél: Bajnai mesél 2013. április 2. kedd 21:50

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

A Der Standard interjút készített Bajnaival az orbáni Magyarországról és Bajnai jövőképéről. A Standard lényegre törő kérdéseket tett fel, amelyekre Bajnai jórészt a lényeget elkenő válaszokat adott.

Standard: Hol áll Orbán politikailag?

Bajnai: Bár Orbán fidesze az Európai Néppárt tagja, erős jobboldali és államkapitalista beütésű populista párt. A Fidesz lényege azonban jelenleg a hataloméhsége: a Fidesz minden intézkedése, minden ötlete mögött csak az van, hogy azzal biztosíthatja-e a hatalmát, mégpedig mindegy, milyen áron.

Standard: Nem unfair minden problémát Orbán számlájára írni? Hiszen Magyarország nem csak az ő kormányzása óta van válságban.

Bajnai:  Az ország egy saját maga által létrehozott bizalmi válságban van. Ha megnyerjük a 2014-es parlamenti választást, elsőként a bizalmat fogjuk helyreállítani.

Standard: Mi lesz a bankokra és más vállalatokra kivetett magas különadókkal?

Bajnai erre azt mondta, hogy a különadókat megtartja, de alacsonyabb mértékben és fokozatosan csökkenti, feltéve, hogy a vállalatok újra befektetnek itt vagy hitelekkel támogatják a gazdaságot.

Standard: Magyarországot az EU  nyakas politikai irány miatt szankciókkal fenyegeti, nem utolsó sorban a támogatási pénzek megvonásával – támogatná-e a szankciókat?

Bajnai: Nem. Nem szabad az embereket büntetni azért, mert rossz kormányuk van. Magyarországnak a fejlődéshez szüksége van az EU-pénzekre, és az ország – ha voltak is beavatkozások a választási rendszerbe – továbbra is demokrácia. Amíg szabad és titkos választások vannak, a mi dolgunk az ország politikai irányának megváltoztatása. Ezért minden külső beavatkozás és befolyásolás káros lenne.

Eddig a részletek. Bajnai Fidesz-jellemzéséből teljesen hiányzik annak legfontosabb vonása, hogy fasizálja az országot. Ha Bajnai csak ennyit mondott volna, abból egyenesen következne az, amit helyette mondott. Így lényegében csak annyit jelentett ki, hogy a Fidesz egy jobboldali hataloméhes párt, olyat meg ugye, láttunk már, nincs itt semmi látnivaló, tessék továbbmenni.

Bajnai egyáltalán nem válaszolt a Der Standardnak arra a kérdésére, hogy nem unfair-e minden problémát Orbán számlájára írni. Ha válaszolt volna, el kellett volna ismernie, hogy a lakosságnak is van némi része a Fidesz hatalomba segítésében és hatalomban tartásában, nem is szólva az ellenzék szánalmas szerepléséről. Egyszerűbb volt átsiklani a kérdés felett.

Amit arról mondott, hogy “az ország egy saját maga által létrehozott bizalmi válságban van”, az egyszerűen értelmezhetetlen, a helyzet totális elkenése. Bármilyen válságot nem egy ország, hanem annak vezetése hoz létre. Egyébként meg: ki az „ország”? A nép? A Fidesz? Benne van az ellenzék is? Ki iránti bizalmi válságról beszél? Külsőről vagy belsőről? A kormány irántiról? Az ország irántiról? Egy önjelölt miniszterelnök egy egyenes kérdésre mellébeszélő választ adott. Ami pedig válaszának második részét illeti: egy remélt nyertes választás utáni elképzeléseit vázolja. Egy szót sem ejt arról, hogy itt egy kiépült totális hatalmat kell leváltani, ami nem sima kormányváltást jelent, hanem az 1945 utáni Európában eddig soha nem történt jellegű hatalomváltást. Fel sem merül benne, hogy eleve nem nyerhet, hogy egy esetleges nyerés után sem kormányozhatna (államelnök, ügyészség, média, 9 évre bebetonozottak stb.).

Meglepő volt az a kijelentése, hogy ha remélt győzelme után a Fidesz által elaknásított terepen a totálisan működésképtelen új kormányú országban nem ruháznak be külföldiek (bolondok lennének), akkor megtartja Orbán fojtogató vállalati és bankadóit. Miután Bajnai messze elkerüli a Fidesz kapcsán a „diktatúra” fogalmát, a Fidesz leváltását egy demokráciákban szokásos sima választási győzelemben látja. Márpedig mivel az Orbán-rendszer gyökeres és teljes megszüntetése nélkül az ország egy ellenzéki győzelem esetén is kormányozhatatlan és instabil lesz, a befektetők messzire el fogják kerülni. Ez esetben viszont Bajnai is megtartaná a különadókat, ami a tőke további menekülését fogja okozni. A Bajnai-féle elképzelés tehát nem kiút, mert hamis előfeltételezéseken alapul, és azt a hatást kelti, mintha Orbán nem is járna olyan rossz úton, és itt csak szakpolitikai hangsúlyokról van szó.

És végül a legrosszabb, mert megszégyenítően buta válasz: az emberek nem hibásak a kormányukért, ne büntessenek bennünket, Magyarországon továbbra is demokrácia van, hagyjanak minket békén. Azt állítja, hogy Magyarországon szabad és titkos választások lesznek. Titkosak csak annyiban lesznek, hogy nem lehet tudni, kik szavaztak és kik nem, milyen szavazatokból áll össze a végeredmény.

Ez az ország egy délibáb-világot megvalósítani akaró kormánypárttal és a valóságról tudomást venni nem akaró ellenzékkel van megverve. Összeillenek.

Bajnai vak vagy cinkos, nem tudom, melyik a rosszabb. Ha cinkos, akkor nagyon jól csinálja.

Ha vak, akkor légvárakat épít, amelyek össze fognak omlani, és ezzel azokat a keveseket is kiábrándítja majd, akik hisznek neki. Ha eddig külföldön azt képzelték, hogy a magyar ellenzék jelent bármiféle szellemi vagy hatalmi súlyt, akkor most már tudhatják, hogy nem. Bajnai ezzel az interjúval totálisan lejáratta mind a Fidesz teljes ellenzékét, mind saját magát – elég megnézni, milyen kommenteket írtak a Der Standard cikkéhez az olvasók. Mi az oka, hogy Bajnai nem veszi észre, hogy akik a támogatói lennének, akik úgy várták, mint a messiást, most elfordulnak tőle, és felháborodnak rajta. Nem gondolja, hogy valamit nagyon nem jól csinál?

Olyan ez az ország, mint a halálos beteg: már mindenki tudja, hogy haldoklik, csak ő hitegeti még magát képzelt csodákkal. Ez azonban sajnos nem változtat a kimenetelen.

A Bajnai-interjút  András Szigetvari jegyezte, forrása: http://derstandard.at/1363706586659/Das-Wesen-der-Fidesz-ist-ihr-Hunger-nach-Macht

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +33 ( 39 szavazatból)
Vendéghy Kornél: Bajnai mesél, 5.0 out of 5 based on 21 ratings

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

54 Reader’s Comments

  1. Milyen igaz…
    A cikk utolsó mondata kapcsán megkérdezem, bár a válasz egyszerű.
    Miért van az, hogy a cikkiró látja, én látom, a komentelők látják, csak Bajnai és a stábja nem, hogy ebből igy csak iszonyato bukta lesz ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  2. Bajnai a széplélek.
    Jusef
    Kérdezed hogy miért van az… Hát addig ( a választásig) úgy gondolja, összehoz annyi szimpatizánst, hogy nyerhessenek. Azt sem látja, hogy képtelenség nyerni. Nem merik kiélezni idehaza a helyzetet, inkább kenegetik ide oda a trutymót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  3. Lássátok kiben bíztok. Ez a Bajnai foglja leváltani a csutit? Aki ilyen hülye, azt a csuti reggelire megeszi. Kortesbeszédet tart a csuti választási győzelme érdekében! Mivel a választásokat a csuti nyeri jövőre, bajnai meg az egész mostani magát ellenzékinek tartó bagázs mehet a levesbe. Az egyetlen reménységünk az államcsőd. A csuti gazdaságpolitikűája következtében ez biztosan bekövetkezik. Bár nem látok olyan politikai erőt, akik az ország szanálásában közre tudnának működni. Van egy vízióm: Az osztrák- román határt a Tiszánál, vagy a Dunánál kellene kijelölni.Északmagyarország pedig lehetne a szlovákoké. Másik lehetőség: Rezervátumot létrehozni a magyaroknak a mostani határokon belül. ( Mint annak idején az indiánoknak az USA-ban. ) Végrehajtani a magyarok által oly hően áhított nemzetegyesítést ezen a területen. aztán túristautakat szervezni. a magyar rezervátumba és mutogatni a nyereg alatti húspuhítást meg a háttrafelé nyilazást, amire ez a nép kiválóan képes. Na meg bemutatni hogy értenek a turultenyésztéshez. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (29 szavazatból)
  4. Teljesen érthető Bajnaitól, amit mond, csak néhány illúzióval kellene hozzá leszámolni.
    1. Bajnai NEM baloldali politikus. Nagyon nem. Egy kőkemény neokon-neoliberális mixet valósított meg a válságkezelésben, egy az egyben a Reformszövetség javaslatait ültette át a gyakorlatba. Volt néhány igen embertelen és nem baloldali húzása, pl az “egy család egy segély” elv, és a rokkantnyugdíjasokat is ő (meg Gyurcsány kezdte vegzálni)
    A fő kérdés a válság mélypontján a hitelesség visszaszerzése volt, és a külföldi befektetőket ezzel a módszerrel lehetett megnyerni. Gyurcsány azért mondott le, mert ő túlságosan baloldali volt egy ilyen program végrehajtásához (hatásában dermesztő…. vagy valahogy így határozta meg a lényegét a lemondásakor)
    2. Bajnai NEM politikus. Nagyon nem. Még soha nem kellett frakciók között lavíroznia, mindenki elfehéredő kezekkel kapaszkodott és nem borogatták a csónakot, mert tudták, hogy záros határidőn belül megszabadulnak tőle. Na ez nem menne 4 éven keresztül.
    3. Bajnai belemászott a pártpolitikai iszapbirkózásba, ezzel lemondott az ernyőszervezet gründolásáról és a pártok felett álló státuszról. Ideje lenne egy ilyet keresni (azt a bizonyos harmadikat Bajnai és Mesterházy helyett)
    4. Nem ártana a “mindegy, csak Orbánt ne” helyett némi kis jövőképet is felvillantani. A nép nagy többsége azt sem tudja, hogy a demokráciát eszik vagy isszák, ezzel a “jogállam visszaállítása aztán majd meglátjuk” programmal nem lehet tömegtámogatást szerezni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  5. Megette a fene ezt a Gordon fiút.
    Pedig hogy bíztam ( bíztunk ) benne !
    Azzé is mondom mindég:
    Nincs más a gáton , csak a Feri.
    -
    CSAKAAAAFERIIIII,,,,,
    -
    ( Mijafene…kezdek jelszavakat alkotni ? )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (37 szavazatból)
  6. “Magyarorszag fejlodesehez szukseg van az EU penzekre.” Nos ez az egy mondat mindent elmond. Magyarorszag fejlodeskeptelen az EU segitsege nelkul, es tudjuk hogy ami nem fejlodik az elsorvad. A buszke , pokhendi magyar nep az EU-ra van szorulva.

    Nem az Eu penzekre van szukseg, azt Magyaroszagon akarcsak Afrikaban, vagy a palesztin arabok kozott a mindenkori vezetok ellopjak igy aztan se penz se poszto.
    Magyarorszagnak erkolcsi felemlekedesre van szuksege. Arra hogy a jot nem mondja rossznak es forditva. Ha ezt a helyzet fejlodik ami most van akkor jobb ha most rogton megvonnak minden tamogatast mert a fejlodes hatasara egy pusztito szornyeteg jonne letre. Miert varunk barmi pozitiv valtozast , h amindig is ugyanazt a sz@rt csinaljuk. Ha nem tetszik az output (kimenet) akkor meg kell valtoztatni vagy az inputot (bemenet) vagy pedig a processt ( a bels[o folyamatokat). Lehet a dolgot kozmetikazni, de a festek alol mindig is elofog utni a szag ;s az eredeti szin .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  7. *
    Ő csak egy szakpolitikus, ami a szemléletét illeti, egy naivsággal díszített szemellenző.
    *
    Hát nem érdekes, hogy ugyanarra leegyszerűsített következtetésre jutott, mint Mesterházy, hogy “ne bántsd a magyart!” ? Ez már 1848-ban is kevés volt. Akkor is kiderült, [mint annyiszor a történelemben], hogy kellő erő, esetleg fegyver nélkül nem megy, mert az egyre felgyülemlő, megoldhatatlan kérdések halmaza előbb, vagy utóbb, de erőszakért kiált. S ha már a kettő közül, választani lehetne – és . m a . m é g . lehet – akkor természetesen az európai “kohéziós alapok” csapjainak az elzárása – a maga nemében ez is erőszak – az egyetlen alternatíva az Orbán-rendszer [ ! a rendszer és nem a nép ! ] megfojtásához, majd leomlasztásához. Mert itt már leváltásról beszélni és azt sugallni, hogy Orbán leváltható, naivság… A naivság pedig bizonyos férfikor után már a bűn kategóriáját súrolja különös tekintettel arra, hogy bizonyos esetekben a gyávaság álcázására szolgál. Jó politikus pedig csak bátor ember lehet.
    *
    E két ellenzéki vezető politikusi természetét, vagyis az alkalmasságát tekintve félő, hogy nem állják, nem állnák ki a tűzkeresztség próbáját. Sajnos.
    *
    *
    ui.: Bocs’, nem pontosan a témába vág, de talán még egy alternatíva létezik OV megbuktatására, az pedig egy belső, jobboldali puccs, amelynek a legnagyobb rizikója amennyiben az szélsőjobboldali lenne, ám az is csak az erőszak fentebb taglalt szükségszerűségét igazolná.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  8. Áruló!!!
    Ütni kéne őt! Ostorral!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  9. “Bajnai vak vagy cinkos, nem tudom, melyik a rosszabb. Ha cinkos, akkor nagyon jól csinálja.” – írja Vendéghy Korlnél, s ebben a rövid mondatban kiválóan összefoglalja Bajnai politizálásának lényegét, mert mindegy, hogy vak vagy cinkos, mert az ellenzéket megosztó politikájával mindkét esetben Orbán hatalmának időtlen időkig való bebetonozásán munkálkodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  10. Bajnai valóban nem politikus. Válságmedzserként vezette egy évig a kormányt, és kizárólag gazdasági kérdésekkel foglalkozott. Úgy látszik, nem ért a politikához, ezért nem elég magabiztos, sőt kifejezetten bátortalan, ebből következnek a cikkben idézett rossz nyilatkozatok. Lehet, hogy kormányt vezetni tud, de kampányt megnyerni így nem lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  11. Na végre! Valaki ki meri mondani, amit én gondolok!
    Januárban volt a nagy összefogás-tárgyalás, mi lett belőle? Egyedül az LMP-ből kivált PM-et vette be.
    A dunakeszi választáson az ellenzékiek közül ők értek el több szavazatot (Dunakeszi amúgy is kőjobboldali). Tehát fennáll a veszély, hogy Bajnai csak elszívja baloldalról a szavazatokat! Lesznek még itt pofáraesések!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  12. Widder Gábor++++++++++++++++
    Ne felejtsük el, nem tudjuk miről beszélt ős és Mesterházy az EU-s vezetőkkel, amit elmondtak, annyit tudunk, de a kulisszák mögött nem tudjuk miről lehetett szó.
    Nem mondhatja ki egy ellenzéki vezető sem, hogy ne adjanak pénzt az országnak, ezt csak a vekkeres mondhatta, a híveinek ez nem volt hazaárulás, most az lenne, egyenesen a nemzetre rontás lenne!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. kekeckém, 10 pont!!!!!!!!!! amikor ez a gordonka újra zenélni kezdett, a filhallásom igen-igen megsínylette. hiszen a díszmagaros embernyúzást a szürkeöltönyössel cserélné fel! a neolib amőbák szokásos mantráját hangoztatva csutitörpe uralmát hosszabbítja meg az örökkévalóságig. ma a neolibet az ún. mértékadó körök is egyre inkább nyűgnek, mint panaceának nézik, mert a kapitalizmus megélhetését veszélyezteti. gordonka drága, mikor szakadnak el húrjaid?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  14. A fenébe is! Már megint Gyurcsánynak volt igaza tavaly novemberben, mikor óva intette Bajnait, hogy rossz vonatra készül felszállni. Kár, hogy nem hallgatott az okos szóra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  15. "tisztelhölgyeimésuraim"

    imbrea józsef !
    .
    Szerinted az Orbán-rendszer csak megelőzi a fejlettebb “szocialista” gazdaági rendet? Ugyanis ők egyre másra államosítanak, illetve kisajátítanak, “társadalmasítják a termelőeszközöket”. Hiszen, mint Te is, ők is elvetnek mindenféle versenyt és csakis az erő nyelvén, a központilag elhatározott és a rendeletileg irányított többségi uralom nyelvén értenek.
    Az általad felvázolt jövő esetleg ennek lenne a szerves folytatása, avagy ugyanazt kínálja, mint ők, csak kicsit másképp?
    Kérlek, ábrázold a jövő magyar társadalmát már, ahogy azt a jelen diktatúra valósága közepette Te magad megálmodtad!
    Előre is köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Bocsánat !! Tisztelt “imbrea józsef” !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  17. Sajnos ki kell mondani, hogy Bajnai fatális tévedésben van. A bizalom helyreállításához, véleményem szerint legalább három dolog szükséges és ráadásul a sorrendet sem lehet felcserélni.
    1. Az alkotmányos rend és jogállam helyreállítása oly módon, hogy soha többé semmilyen 2/3 ne tudja naponta megváltoztatni. Példa lehet az USA ahol -ha jól tudom – az alkotmánymódosítás csak két választási ciklus után lép hatályba. Hozzátenném, hogy olyan alkotmányra van szükség amely nem tartalmazza csak a főbb elveket.
    2. Mindazoknak akik részt vettek a jogállam lebontásában távozniuk kell a politikai közéletből annak érdekében, hogy soha többé ne jusson egyetlen politikai pártnak az eszébe ilyesmi.
    3. Hiteles gazdasági és társadalmi politika kialakítása.

    A sorrend azért fontos, mert csak és kizárólag egy jogállam képes garantálni, hogy egy befektető biztonságban érezze befektetését és nem kopasztják meg mikor a befektetése termőre fordul. Persze kell a jó gazdaságpolitika is ami kedvet csinál a befektetéshez.
    Végül ami az uniós tagságunkat illeti. Magyarország polgárai 2004 óta kettős állampolgárok. (Magyar és EU). Ebből az is következik, hogy minden ami itt történik az uniós belügy. Téves tehát az a hozzáállás amikor Brüsszelt Moszkvához vagy Bécshez hasonlítja. Sajnos ebbe a hibába még általam tisztelt komoly emberek is beleesnek. Nem tudok mást mondani, beszopták a Fidesz Elnökének nagyon ócska szövegét. Végre meg kell érteni, hogy az EU tagállamai külön-külön biztosan bukásra vannak ítélve, de együtt sikerre vihetik az egész kontinens ügyét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  18. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    T.”i.j” !
    .
    És még egy. A nácizmus is csak mazsolázott a kisajátítandó javak, illetve termelőeszközök között, akárcsak Orbán teszi azokkal az eszközökkel amelyek az ő megítélése szerint stratégiai fontosságuak. Valamint az is elmondható arról a gyalázatos rendszerről, hogy az is hivatalból gyűlölte az egyéni kezdeményezést és a liberalizmust, az ő Führerük vérszívónak, míg Te amőbáknak minősíted a liberális politikust…
    Akkor áruld már el – de tételesen – mi a különbség a te álmaid és a Hitleráj álmai között!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

    IMBREA JÓZSEF helyett magam vállalkozom egy általa képzelt jövőzagyvalék leírására, azzal együtt, hogy a leírásban lesz egy formabontás, amely nem illik bele IMBREA JÓZSEF társadalomképébe. Ha a leírás egyéb vonatkozásban sem egyezik I.J. ködös elképzeléseivel, az sem a véletlen műve.

    I.J. szerint sem a neoliberális alapvetésű társadalom nem jó, sem a nacionalista-náci-fasiszta ideológián alapuló irány nem követendő. Hát akkor milyen lenne az ideális gazdaság, kultúra, szociális helyzet, egyszóval a társadalmi viszonyok mely esetben lennének optimálisak?
    Formabontással oda lyukadok ki, hogy a KÁDÁR JÁNOS nevével fémjelzett, de politikailag-ideológiailag semleges berendezkedés lenne szerinte/m/ ideális. Vagyis van egy jó, egy megfontolt állam, egy paternalista vezetővel, a termelési eszközök lényegében ezen állam tulajdonában vannak, illetve az ő irányítása alatt állnak. Van egy semleges státuszú Magyarország, amely megtanul kicsi lenni, de alkalmazkodó képességével, meglévő kevés természeti-gazdasági adottsága jó kihasználásával, kiszámítható gazdasági és politikai rendjével szerény, de méltó partnere az Uniónak, vagy ha tagja marad, lojális az Unió értékrendjéhez. Kölcsönös előnyök alapján kereskedik, termel. Nem politizál, dolgozik. Szorgalmasan dolgozik. És szem előtt tartja a bibliai-kádári jelszót: “AKI NINCS ELLENÜNK, AZ VELÜNK VAN!!!”
    E szövetségesi, belső közmegegyezésen alapuló politikát, fenti jelszó szellemiségét mindenáron betartja, illetve betartatja, akár erőszakos eszközökkel is. Betiltja ez a képzeletbeli államképződmény a szélsőségeket, mindenek előtt a JOBBIK MAGYAR HUNGARISTA PÁRTOT, a másik oldalon pedig a szélsőbalt. /Ilyen azonban nincs, nem létezik már hazánkban/ Ebben az értelemben ez a leendő állam nem lenne demokrácia.

    Zászlajára tűzheti, igen: “JELSZAVAINK VALÁNAK, HAZA ÉS HALADÁS”, igen, kedves Bajnai Gordon, ám sokkal célszerűbb lenne egy másik Kölcsey-idézet:
    “HASS, ALKOSS, GYARAPÍTS, ÉS A HAZA FÉNYRE DERÜL!!!” Mert még mindig igaz a marxi alapvetés: A MUNKA AZ EMBER LÉTALAPJA, A MUNKAVÉGZÉS TETTE EMBERRÉ AZ EMBERT, A MUNKA AD EGZISZTENCIÁT, A MUNKA AD CÉLT A MINDENNAPOKBAN AZ EMBERNEK.
    Tehát “DOLGOZNI CSAK PONTOSAN, SZÉPEN, AHOGY A CSILLAG MEGY AZ ÉGEN, ÚGY ÉRDEMES!!!”

    Hát ilyen lenne az általam és nem I.J. által elképzelt, talán nem is annyira ködös, bár igen távoli jövőkép, teljesség nélkül.

    Köszönöm, hogy akik érdemesítettek rá, elolvastak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  20. A Bajnai-csomag részei
    - Nem fizetik ki a 13. havi nyugdíj második részét, 2010-től teljesen eltörlik.
    - A közszféra 13. havi juttatását eltörlik.
    - A közszférában két évre rögzítik a nominális bruttó kifizetéseket.
    - 2012-től több lépésben 62-ről 65 évre emelik a nyugdíjkorhatárt.
    - A 2010-es nyugdíjkorrekciót elhalasztják.
    - 10 százalékponttal csökkentik a táppénzt.
    - A családi pótlék összegét két évre rögzítik mai értéken.
    - Két évre csökkentik a gyes és a gyed időtartamát.
    - 23-ról 20 évre csökkentik a gyes és a gyed korhatárát
    - Július 1-től felfüggesztik a lakástámogatási rendszert.
    - 5 százalékponttal csökkentik a minimálbér kétszereséig a munkaadói terheket.
    - Az szja 18 százalékos adókulcsához tartozó sávhatárt kitolják 1,9 millióig. – 25 százalékra nő az áfa.
    - 18 százalékos áfa lesz a tejtermékeken, a pékárun és a távhőn.
    - A jövedéki adó 2009-ben átlagosan 5-6 százalékkal emelkedik.
    - 2011-től megszűntetik a gáz- és távhőár-támogatást, addig is csökkentik.
    - 2010 decemberéig megmarad a magánszemélyek különadója.
    - 2010-től megszűnik a tételes eho.
    - Az adóalap mértéke összbruttósítás lesz 2010-ben.
    - Az szja-kulcsok csökkennek 2010-benn: 17 és 33 százalékra, az alsó sávhatár pedig 4-5 millió forint lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  21. Bajnai szövege a cserkeszőlői korcsma este fél kilences színvonalát sem éri el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  22. tárgyilagos, 2013. április 3. szerda, 10:20
    Inkább ne. “Betiltja ez a képzeletbeli államképződmény a szélsőségeket, mindenek előtt a JOBBIK MAGYAR HUNGARISTA PÁRTOT, a másik oldalon pedig a szélsőbalt. ” Sajnos a felvázolt “jövőzagyvalék” is a szélsőbal elképzelése.
    Maradjunk inkább a szabadelvű jogállam mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  23. T. Gordon Bleau! Úgy is, mint nagyon finom húsétel, mely abban hasonlít az Unióhoz, hogy sokféle ízt foglal magába, tölteléke egység a sokféleségben!
    Hajnali 4:37-es megszólalásához van hozzáfűzni valóm.

    ˙˙˙˙
    Orbán ámokfutásának véget vetni csak erőszakkal lehet. Rejtett erőszakkal, melynek nem szabad az Uniótól erednie, nem szabad, hogy a magyar nép, sajnos leghangosabb, legaljasabb retrográd erői az Unióban Magyarország ellenségét látva, kapnának egy uniós erőszakvétel tényén, és felzárkóznának Orbán mögé. Vagy, amit szintén vizionálsz, önjáróként átvennék a hatalmat, és szélsőjobbról buktatnák Orbánt, természetesen kiléptetve Magyarországot az oly megátalkodott ellenség táborából, az Unióból.

    ˙˙˙˙
    Nem, ennek az ú.n. erőszaknak egy összefogásból kellene táplálkoznia. No nem a belső ellenzék percemberkéinek összefogásából, a demokratikus ellenzék sajnos képtelen az összefogásra, és gyáva, mi több, ostoba egy hatékony erőszak megszervezésére.

    ˙˙˙˙
    A NEMZETKÖZI TŐKÉNEK /bármennyire is vannak visszataszító tulajdonságai/, A NEMZETKÖZI˙/nem kizárólag az uniós/ GAZDASÁGI ERŐKNEK KELLENE ÖSSZEFOGNIUK A DEMOKRÁCIA VÉDELME ÉS MAGYARORSZÁG VONATKOZÁSÁBAN UGYAN NEM SZÁMOT TEVŐ, DE MÉGIS MEGLÉVŐ, ÉLŐ ÉS HATÓ ÉRDEKEI JEGYÉBEN, NEM AZ UNIÓS REGULÁKAT CITÁLVA, NEM AZ UNIÓ SZABÁLYAIRA HIVATKOZÁSSAL, NEM. EGYSZERŰEN BE KELLENE FAGYASZTANIUK A MAGYAR ÁLLAMPAPÍROK, KÖTVÉNYEK, PRÉMIUM-KÖTVÉNYEK VÁSÁRLÁSÁT, BÁRMEKKORA HOZAMÍGÉRETTEL BÍRNAK IS AZOK. GONDOLJÁK MEG! EGY ANTIDEMOKRATIKUS, AUTORITER, NEKÜNK MINDENT SZABAD-DIKTATÚRÁBAN MILYEN GARANCIÁK VANNAK ARRA, HOGY AZ ÍGÉRT HOZAMOK A FUTAMIDŐ LEJÁRTÁVAL REALIZÁLÓDNAK? NINCS ERRE SEMMILYEN GARANCIA.
    A NEMZETKÖZI PÉNZPIACOKAT AZ ORBÁN-ELLENES NEMZETKÖZI ÖSSZEFOGÁS GAZDASÁGI ERŐINEK EL KELLENE ÁRASZTANIA FORINTTAL, HOGY A MEGNÖVELT KÍNÁLAT KÖVETKEZTÉBEN A MATOLCSY-FÉLE MAGYAR NEMZETI BANK az árfolyam stabilitás megőrzése érdekében kénytelen legyen forintot vásárolni nagy tételben, a DEVIZATARTALÉK KERETÉBŐL, annak kimerültéig. Az árfolyam hamarosan a 400 Ft/Euro szintet súrolná. Hogy ez mit jelentene inflációban, a belgazdaság területén, nem kell ecsetelnem.

    ˙˙˙˙
    Ennek eredménye képen, ezt követően MAGYARORSZÁG A CSŐD SZÉLÉRE KERÜLNE, EGY NEM CSUPÁN VIZIONÁLT, DE VALÓDI SZAKADÉK PEREMÉN ÁLLNA. A lakosság, a betétjüket féltő, a megharcolt életszínvonalukat elveszni érző tömegek, a tömegesen munkájukat veszítők végre az utcára mennének, mert csak egzisztenciális mozgató rúgókra mozdulnak.

    Az egész egyébként nem tartana tovább egy-két hónapnál. Az állampapír-vásárlás befagyasztásának kezdetétől.

    A csőd hűvös leheletét immár valóban nyakán érző FIDESZ-banda kétségbe esve tenné le a fegyvert, hagyna fel ú.n. szabadságharcával, a nem szokványos, unortodox furmánnyal, és segítségért folyamodna az Unióhoz, az IMF-hez. Amely szervek, intézmények immár súlyos feltételeket szabva lennének készen Magyarország megmentésére. Első és legfontosabb feltételük az lenne, hogy az Orbán-kormány, a Fidesz, mint politikai erő vonuljon háttérbe, mondjon le, Orbán Viktor tűnjön el a magyar közéletből.
    És akkor néhány hónap alatt, egy bevezető gyorssegély folyósításával mindenek előtt megmentve a csőd bekövetkeztétől az országot, hazánkat a nyugati közösség visszaállítaná az együttműködés, a normalizált gazdasági viszonyok útjára.
    És a “magyar” név megint szép lenne, jól hangozna Európában, a világban, a magyar munka és szorgalom, az összhangba kerülő öntudat és lojalitás elnyerné gyümölcsét.
    ˙˙˙˙

    Köszönöm, hogy elolvasott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  24. Kiegészítés:
    Természetesen Orbán távozását bármivel indokolhatná, nem kéne beismernie pávatánc-politikája, “unortodox” gazdaságpolitikája vereségét, hiszen az elképzelhetetlen az ő esetében. Egyszerűen megromlott egészségi állapotára hivatkozhatna.

    Ami egyébként, akár istenítéletként, bármikor bekövetkezhet… Mondja ezt, de nem kívánja, egy nem vallásos istenhívő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Girbegurba!
    Weimari Köztársaság, rendszerváltozást követő szocialista-liberális jogállami berendezkedés, virágozzék minden virág, a hír szent, a vélemény szabad…
    Mire mentek mindezzel, mire mentünk mi mindezzel???
    SEMMIRE! Csak kiengedtük a gyűlölet, a gyűlölködés, a kirekesztés, a rasszizmus és antiszemitizmus szellemét a nem eléggé mélyre ásott, így könnyedén újra felszínre került palackból. És most nem tudjuk visszagyömöszölni.

    Véleményem szerint, igenis helye van a magyar életben egy jó és erős államnak, amelynek van tekintélye polgárai /és nem alattvalói/ előtt. Egy jó értelemben vett államkapitalizmusnak. Amely jó törvényekkel és egy azokat megtámasztó arányos és mérsékelt erőszakkal bánik el minden nemzetmérgező szélsőséges fasisztoid kísérlettel, mely nem nézi tétlenül, nem hallgatja közönyösen a gennyömleny megnyilvánulásokat, a gyűlöletrigmusokat, a néha már tettekbe torkolló verbális agressziót. A létalapunkat jelentő gazdaságban pedig nem parttalan liberalizmust valósít meg, hanem szigorúan szabályozott, nemzeti protekcionizmust sem nélkülöző vegyes tulajdonú szociális piaci berendezkedést.

    Ez a véleményem.

    És ha ez kicsit, nem nagyon, de hasonlít a meghaladott Kádár-formulához, sajnálom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Bajnai alkalmatlan, Mesterházy sem jobb Gyorsan kell valakit találni, mert az idő sürget!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  27. Rájöttem, hogy Imbrea Józsi tulajdonképpen szélsőbaloldali emberke.

    A neolibeket amőbának, öltönyös-galléros népnyúzóknak, a csutitörpét és hatalmát dögvésznek titulálja. Mint írja, egy a közös bennük: mindkettő a kapitalizmus túlélését célozza. /Ez benne a szélsőbal elem/
    Ám lehet ez a katyvasz a szélsőjobb, a Jobbik hangja is. Hiszen a JOBBIK MAGYAR HUNGARISTA PÁRT kapva kap a “csutitörpe” nemzetdícsérő antimultiságán, harcos bank- és unióellenességén. A bankellenesség pedig a szélsőjobb olvasatában a “zsidó karvalytőke” elleni kirohanás.

    Ily módon tehát Józsika egyszerre szélsőbalos és szélsőjobbos.

    A szélsőbalos legalább egy vélelme szerint jobb, haladóbb társadalmi rendszerről, a kommunizmusról álmodozik, ám a szélsőjobb gyalázatos, írtó-pusztító nacionalizmusa, fasizmusa csak gyászt, vért, verítéket, könnyeket hozhat az embereknek.

    Be is vallják ezt ezek az antidemokraták, szelektálni kell, ki kell rekeszteni sorainkból, aki nem magyar, akit MI NEM TARTUNK magyarnak. Aztán jöjjön a dögvész, a pusztulás akár, a földig rombolt házak, a felrobbantott hidak, de mindebből majd kiemelkedünk, mint árpádsávos tarajú turulkakas, és megteremtjük a mi tiszta fajú világunkat.

    Hogy mit építünk benne? Koncentrációs táborokat, nemzeti átnevelő lágereket, büntető apparátust teljes palettával, személyeket illető ideológiai kutató intézeteket, szűrő, tisztogató programokkal.

    És házat, erőművet, hidakat, farmokat, gyárakat, azokat nem?

    De nem ám, azokat elvesszük a nem-magyaroktól, a zsidóktól, más fattyú népektől, mert jogunk van rá. A NÉP NEVÉBEN. A TISZTA FAJÚ MAGYAROK NEVÉBEN!

    Igazam van, kedves I.J.???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. tárgyilagos
    Akit az Isten el akar veszejteni annak előbb az eszét veszi el….nos, a munka első fele már elvégeztetett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Csakén! A munka második felét, a visszavonhatatlant, Isten nálad folytatja, és fejezi be. Oszt jó napot!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Az a legnagyobb probléma, hogy Bajnai vagy önmagának is hazudik akkor, ha elhiszi azt a maszlagot, hogy mindent megtagadva, amit tett az országért, minisztersége és miniszterelnöksége alatt, az széles tömegeket vonzana magához! Vagy nem hazudik önmagának, mert tudja, hogy eredményei, nemcsak az ő eredményei, hanem közös Gyurcsányéval, csupán taktikázni próbál. Más nem lehet! Bármelyik igaz, a tisztességes nevét adja ahhoz a politikához, amelyből az embereknek elege lett. Elege lett abból, hogy hülyének nézik, elege lett abból, hogy nemcsak hülyének nézik, hanem a legminimálisabb elvárásnak sem tesznek eleget, nem védi meg őket a kormányzat ámokfutásától azzal, hogy a szélsőjobbot kivéve, mindenkivel összeálljanak, ez ellen a rezsim ellen! A legprimitívebb dolog a részéről az, hogy nem veszi észre, hogy ezzel a mentalitással, eszközévé válik a szélsőjobbnak és a kormánykoalíciónak egyaránt, a Millán keresztül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Valaki irta, és való igaz.
    Uj alkalmast nem látva, csak egy ember van, aki megfelelő képességekkel bír,
    szembe szállni a mai maffiával.
    De arról meg a …versenytársak gondoskodtak, hogy neve hallatán, a köpködés legyen a reakció. Nem véletlen, valóban egyedül valós veszély a tülekedők számára. Kvalitásban mindenképp.
    Szerintem csak és egyedűl Gyurcsány Ferenc.
    Kövezzenek meg, de mindig is így láttam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  32. “A Bajnai-csomag részei”
    Ilyen részletes programot gyártani önkényuralom közepette őrültség.
    Aki ezzel fogllkozik, az NEM AKARJA látni, hogy itt önkény dúl, és semmi esélye programokkal versenyezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Itt a következő pávatáncos mesélő: Eörsi Mátyás
    .
    “Orbán pávatáncol, miközben roskadozik a demokrácia”
    A volt szabaddemokrata képviselő szerint Magyarország egy kellemetlen fekély az Európai Unió testén.
    .
    Az Európai Unióban akkor válhatunk komoly fenyegetéssé, ha a magyar antidemokrácia egyfajta vírussá változik, és egyre több ország gondolja úgy, ha Orbán Viktor megteheti, akkor ők is – mondta Eörsi Mátyás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politikus szerint a magyar kormány jogilag rendkívül innovatív. Orbán Viktor ügyesen pávatáncol, miközben roskadozik a demokrácia – fogalmazott.
    .
    A volt szabaddemokrata képviselő úgy véli, hogy nincs diktatúra Magyarországon, csak nem működik a demokratikus intézményrendszer. Szerinte az uniónak van jobb eszköze arra, hogy szabályozzon minket, mint a jogállamisági felügyelet. Most azonban a gazdasági válsághelyzet jobban érdekli az EU-s politikusokat, mint a politikai – tette hozzá.
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/04/03/eorsi-orban-ugyesen-pavatancol/
    .
    Az elején Eörsi azt mondja, roskadozik a demokrácia, a végén pedig kijelenti: nincs diktatúra. Mi ez, ha nem egy politikai töltetû pávatánc? Vagy van demokrácia, vagy nincs, vagy diktatúra van, vagy demokrácia.
    .
    Ennyire félnek a prominensek kijelenteni a diktatúra tényét? Netán mindenki szabadon – és ki-ki másképpen – értelmezi a jogi, a törvénykezési diktátumok és a diktatúra fogalmát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. proaktív
    Mindenki fél elsőnek beülni a fekete autóba…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Próbáltam végigolvasni minden hozzászólást, és most ki vagyok akadva: Külön külön annyi bölcsességet összehordotok, hogy abból istenbizony talán még egy jó választássi program is összejönne. De ha az egészet egyesítem, úgy egy oltári nagy marhaság. Na ezért él meg a csuti-birodalom bis hundert und zwancig. Két dolgot mindenképen le kell szögezni. Az első, hogy magyarországon nincs baloldal. Filozófiai értelemben. A baloldal ma mondjuk TGM nézete a világ jövőjéről. Eltakarítani a világ erőforrásainak kilencvenkilenc százalékát birtokló egy százalékot, és létrehozni egy teljesen új globális gazdasági rendszert. Ez az emberiség továbbélésére alkalmas egyetlern lehetőség. Ha leegyszerűsítem az amit az Occupy hirdet. Ma Magyarországon egy szélsőjobbra pozicionált magát nemzetinek nevző fasiszta párt építi a hatalmát. Velük szemben egy rendkívül homogén neokonzervatív és neoliberális eszméket valló, egységes politikai cselekvésre még kénytelen demokratikus ellenzék próbálja magát megszervezni. Nem sok sikerrel. Ennyi! A pillanatnyi reménységünk az lehet, hogy az EU, elsősorban a németek, belátja hogy a csuti-fasiszta szabadságharca, ami már a NATO-ból való kitekintgetést is megengedi magának a keleti nyitás jegyében, veszélyes az Unióra nézve, ezért simán megvonja támogatását a csuti Magyaroszágtól. Orbán és bandája mehet a levesbe. Persze a magyar gazdaság is. Aztán majdcsak megleszünk valahogy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. A NOL-on aszalják azt a cikkemet, ami éppen arról szól, hogy mikent lehetne ezt a balfék ellenzéket sikerre vinni. Nem Bajnaival, az biztos!,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Szia EMA,
    de jó, hogy látlak! Miért nem az AN-nek küldöd a cikkedet? Szerintem itt is megjelenhetne, mert általában logikusak a levezetéseid, amit díjaznak az itteni olvasók. Ugyan más közönsége lenne, mint a NOL-on, de bizonyára értékelnék a fejtegetéseidet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Amichay
    Az írásod linkjét feltehetted volna, ha már utaltál rá, hogy ne kelljen mindenkinek keresgélni. A nevedre például azt írja ki a nol.hu: Nincs találat.
    Hozd ide a linkjét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Törődjetek bele, hogy az ellenzék nem akarja átvenni a kormányzást. Mi a fenét kezdjenek ezzel a kuplerájjal. Elolvastam Debreczeni József, A politika fertője és a 2006-os ősz c. könyveit. Undorító az egész ország úgy, ahogy van. Commonsense véleményével értek egyet. EU támogatást meg kell vonni, minél előbb dűlőre kell vinni a dolgot. Minek nyújtani a kínlódást, mint Görögország esetében? A maffiának a pénz kell, ehhez megszerezték az országot. Az állam pénzén híznak. El kell zárni a csapokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. Ahol “nem működik a demokratikus intézményrendszer”,az már pedig DIKTATÚRA,ha nem is a fogalom sztálinista avagy náci értelmében… Jelenleg! De 2014-ben a Fidesz győzelme esetén TOTÁLIS DIKTAÚRÁVÁ válik,ha HAGYJÁK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Megy a vita arról, hogy Orbán rendszere vajon már most diktatúrának tekinthető, vagy csak úton van a diktatúra felé. Meg arról, hogy ha már most is diktatúra van, az vajon “totálisnak” tekinthető-e, vagy csak “részlegesnek”. És ha csupán “részleges”, vajon “totálissá” válik-e, és mikor? Mindez szerintem köldöknézés, üres fecsegés, hasznossága vetekszik azzal, ami a középkorban volt divatban a “homouzion_homoiuzion” szópáros értelmezésével kapcsolatban. Nincs igaza Bajnainak (sem), amikor arra hivatkozik, hogy demokrácia van, hiszen vannak (lesznek) szabad, demokratikus választások, amelyen az ellenzék legyőzheti Orbán Viktort. Egyrészt: ez nem igaz, csak a vak, süket és hülye (valamint az elvakult Fidesz-hívő) gondolhatja azt, hogy 2014-ben valóban szabadon és demokratikusan választhat Magyarország népe. Könyörgöm, tessenek alaposan áttanulmányozni, mit művelt a Fidesz a választási rendszerrel röpke 3 év alatt! Soroljam? Állampolgárság megadása a határon túl élő magyaroknak (ezen belül az ú.n. “magyarság” feltételeinek való megfelelőség külön megér egy misét…), választójog megadása olyanoknak, aki életvitel-szerűen nem Magyarországon élnek, az ezzel kapcsolatos “kékcédulázás” veszélye, a parlament létszámának lecsökkentése, az egyfordulós rendszer bevezetése, az érvényességi határ csökkentése, a töredékszavazatok elosztásának új rendszere, az egyéni képviselők relatív többséggel történő megválaszthatóságának beiktatása, a körzetek “átszabása” – ennyi elég, Bajnai úr? Ja, hogy a Fidesz (és Bajnai) ezt demokratikusnak mondja… Jelzem, Kádárék is szabadnak és demokratikusnak titulálták az ő választási rendszerüket… Szerintem tehát a demokrácia egyik (valóban fontos) ismérve, a szabad választás lehetősége gyakorlatilag megszűnt. A második dolog, hogy a Fidesz három év alatt tönkrezúzta a demokrácia másik pillérét, a fékek és ellensúlyok rendszerét. (Itt most hely és idő hiányában nem részletezem ezt, oldalakat tenne ki maga a felsorolás is). A harmadik, nem kevésbé fontos dolog, hogy gyakorlatilag minden (fontos és kevésbé fontos) döntés egyetlen ember kezébe került, aki – horribile dictu! – odáig merészkedett, hogy nyíltan megfenyegette a (némileg még független) bíróságot, amikor annak volt mersze, és olyan ítéletet hozott, amely nem nyerte le a Legfőbb Méltóság tetszését, majd ezután kinyilatkoztatta (persze szigorúan a “nép nevében”), hogy “csak azért is úgy lesz, ahogy ő akarja”.

    Mindent egybevetve: ez diktatúra, még akkor is, ha (egyelőre) még nem zárják börtönbe (csak rendőrileg vegzálják) a rendszerellenes embereket, és ha (egyelőre) formailag még többpártrendszer van. Szerintem ugyanis nincs olyan, hogy “kicsit” diktatúra, vagy “nagyon” diktatúra. Ami nem demokrácia, az diktatúra, minden más üres szócséplés. Tudjátok, ha egy kondér ízletes gulyáslevesbe akár egy ici-pici szar is belekerül, az már nem gulyásleves többé. Hanem szar…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  42. Observer

    Még egy fontos dolog. A mihez képest. Nyilvan Európa kellős közepén egy
    EU tagállamban másképpen néz ki egy diktatúra ,mint mondjuk Belaruszban,Zimbabvéban,
    Nicaraguában vagy Burmában. Mert mindig azt halljuk ,hogy még ezt is szabad meg azt is. És akkor mi van.? Persze ,hogy nem vagyunk Irán ,ahol nyilvánosan akasztgatnak ( és valószinüleg nem is leszünk.) Meg hát ,nehogy már az ex- szovjet közép ázsiához hasonlitsuk magunkat, bárhogy szereti őket a führer és a “fogós fejű”
    külgazdasági államtitkára. NEKÜNK MINIMUM AUSZTRIA a hasonlitási alap.
    Ezt Rambónak (Bajnai) is igy kell!!!!!!! ( és nem pedig kellene) értelmeznie.
    Az istenit neki!!! Nem elég ,hogy ez a sok tapló ránkszabaditja orbánt és a bandáját, pluszban még kikapjuk ezeket a tipikus Nyúl Béla (bocs, Nyúl György)
    ellenzéki vezetőket is. Ez az igazi tragédia.Csak egy alkalmas van,arra meg azt mondja a fidesz ,hogy le van járatódva, mi pedig helyeslően bólogatunk ,hogy persze ,mi tudjuk aztat…… Hát meg is érdemeljük. Itt a legújabb Medián kutatás , szárnyal a csuti banda!!!! Matolcsy ma neki ugrott a devizatartalékoknak és mi van.?. Óriási kussolás. Lehet ,hogy mi látjuk rosszul, hol van az a sok állitólagos “vesztes”? Én a mai napig dühöngtem, állandóan, ugrottam mindenre. okoskodtam ,variáltam ,álmélkodtam Most kissé visszavaszek………
    Lehet ,hogy ez az ország CSAK ezt érdemli.? Egyenlőre nagyon úgy néz ki
    még a márc 15 -i ” BAKONDIZÁLÁs” is növelte a táborukat! Kérem szépen,ezt legyen szives magyarázza meg valaki . Kérem…. bitte….. please……prego
    Nem akarok hülyén meghalni………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. –> Barry1 2013. április 4. csütörtök 14:49
    |
    Nem te meg az itt fórumozók fognak hülyén meghalni, hanem azok a magyarországi választók, akik nem mennek el választani, meg a Fideszre szavaznak.
    És ne mondja nekem senki azt hogy akinek csak a közmédia fogható azt félrevezetik. Annak is feltűnhetne, hogy csak hülye szöveget sugároznak az m1+m2+Dunán normális politika helyett.
    Sajnos be kell látni, hogy ezekkel a választókkal túl sokra nem lehet menni. Meg kell nézni hogy sikerült a demokráciaexport Afganisztánba, Irakba, Iránba, stb. hosszútávon nagyjából arra lehet számítani ebben az országban is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Yeti . lovag
    Csak azt nem értem ,hogy a bakondi (pintér) féle bénázás ,hogy hozhat szavazatot, vagy a havi 832 ft rezsibohóckodás.
    A média izéről tud hazudozni ,amerikáról meg kináról, de hogyan tud hatásosan hazudozni az én saját ,személyes dolgaimról, tapasztalataimról,az engem közvetlenül körülvevő világról? Hát ,nincs saját szemem ,saját bőröm,amin érzem? Nincs saját csirke far-hátam, saját (nem)tandijam, saját eü. problémám? Ezt hogy a francba lehet elhazudni?? Kádárék kezében volt az akkori média min. 90% -a (kivéve szabad európa, detsche welle, bbc stb)
    Mégse nagyon találkoztam olyannal aki hitt nekik, aki pedig igen azon meg kilóméterről látszott,hogy kamuzik. Ezt a mait tényleg nem tudom felfogni.
    És most sincs 20% -nál több fideszes. Ez a nép 2002-ben elhajtotta ezeket a francba, pedig apait-anyait beleadtak. 2006 -ban újraválasztották a szocikat
    ( pláne Gyurcsányt). Aztán amikor a massziv (máig) kisebbség elkezdett randalirozni meg ment a” public pis”, meg az astóriai fejhangon való rikács ,na azóta átok ül ezen az országon. Egy európai nép,hogy az istenbe eheti meg az orwelli újbeszélt? Nem csak tettetem magam, tényleg nem értem azt ami történik.Hogy lehet NYERNI a hókáoszon??????????????????????,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Barry1
    Idézek neked egy közismert történetet, nem mai a dolog, van vagy 2000 éves. Izráel földjén Pontius Pilátus, Róma helytarója elé citáltak két embert. Az egyikük Barabás volt, közönséges rablógyilkos. A másikuk bizonyos Joshué, egy názáreti ács fia, aki ellen az volt a vád, hogy Izráel királyának (INRI) mondja magát. Akkor a helytartó fennhangon szólt a tömeghez: “Egyikőjüknek megkegyelmezek, a másik a keresztfán végzi. Kit bocsássak hát szabadon?”. És bár egyenként mindenki Joshué nevét mondta, a tömeg mégis Barabást kiáltott Pilátus felé. És a tömeg természete semmit sem változott az eltelt 2000 év alatt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Barr1
    Nem bosszantásként írom. A mai HVG-ben jelent meg egy hír: Bajnai nem venné vissza a magyarok szavazati jogát címmel.
    Ezek szerint nem lehet szerzett jogot visszavenni. Így állampolgárságukat és szavazati jogukat is tiszteletben kell tartani 2014 UTÁN!!!!
    Pávatánc ez a javából egy lehetséges nyerés reményében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Bajnai ,pontosabban Szigetvári felejtő. Valaki mást kell találni villámgyorsan.
    Azt meg nem Bajnai dönti el,hogy ezzel a szavazati joggal mi legyen.De egyáltalán ,mit képzel ez az ember? Október óta egyetlen normális megnyilvánulása nem volt. Népszavazás és kész!!!! majd az emberek döntenek.
    Ez a pávatánc meg a totális buktához lesz elég. Remélem.
    Hogy a rosseb enné meg. Férfiatlan, makog, motyog,puhaizé. Rosszul vagyok még a látványától is. És októberben még úgy vártam mint a messiást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Barry1
    Bocsánat, most látom, hogy a nevedet rosszul írtam.
    Ami a témát illeti. Én is fel vagyok háborodva nagyon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Bajnai eddig csak egyszerűen hülyeségeket mondogatott.
    Most már elkezd aljasságokat is makogni!
    Mert ennyire hülye nem lehet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. A cikkben írtakkal tökéletesen egyetértek. Az azonban, hogy a lakosságnak része van a Fidesz hatalomra kerülésében, csak féloldalú igazság. Része van, de nem ő a felelős, hanem az álkeresztény, gyáva értelmiség egy része, – az egyházakkal együtt, akik engedték, hogy a hazug neonácik félrevezessék az emberek többségét. El kellene olvasni a magukat kereszténynek nevező álkeresztény értelmiségnek a Bibliában Isten szavát arról, hogy kik a felelősek a társadalmi problémákért. Ezékiel könyve 33. és 34. fejezetét többször, és átgondolva kellene elolvasni.
    Egyébként a cikk kiváló.
    -gróf Széchenyi István már annakidején is leírta:
    “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére Küldi.
    De , ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba.”
    Ezt jó lenne, ha az ellenzés “vezérei” végre komolyan figyelembe vennék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos