Ronai and Ronai
AMERIKAI

Riogatja a londoni konzulátus a magyarokat 2013. április 22. hétfő 5:40 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(83)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Riogatja a londoni konzulátus a magyarokat

Budapest – Azt gondolnánk, hogy egy konzulátus dolga, hogy hazájának polgárait segítse. Segítse, ha bajba kerülnek, és akkor is, ha nem kerültek bajba, de kérdéseik vannak és információkra várnak. A londoni magyar konzulátus sajátosan értelmezi feladatát: tájékoztatás helyett az Angliában nagy számban munkát vállaló magyarokat ijesztgeti.

Az még rendben lenne, ha a várható nehézségekről is szó esik. De hogy csak ezekről szóljon a tájékoztatásnak kinevezett szöveg, ahelyett, hogy a lehetőségekről, a feltételekről, jogokról és kötelességekről informálnák a hazai lehetőségek híján munkát vállalni készülőket, helyette elijesztik őket, az finoman fogalmazva is: nem korrekt.

Íme, néhány csemege a fentiek illusztrálására:

A londoni konzulátus munkatársai Facebook-oldalukon a Nagy-Britanniában munkát vállalni készülő magyarokat figyelmeztetik a várható nehézségekre, egyebek mellett kiemelve, csökkent az esélye, hogy találnak munkát.

Mint írták: jelentősen csökkentek annak esélyei, hogy a kiutazó magyarok találnak munkát. A kiutazók komoly problémákkal szembesülhetnek, különösen akkor, ha a hosszabb tartózkodásra nincs megfelelő anyagi fedezetük. Nagy-Britanniában az álláskeresőnek kell gondoskodnia saját és családja fenntartásáról már a munkakeresés ideje alatt is, ha pedig próbálkozásai nem járnak sikerrel, magának kell fedeznie hazautazásának költségeit.

Külföldi munkavállalásra csak azok vállalkozzanak, akik elfogadható szinten beszélik az angol nyelvet, munkavállalási terveiket alaposan előkészítették, megbízható szerződés van a kezükben, és elegendő pénzzel rendelkeznek a munka megkezdéséig, illetve az első fizetés folyósításáig – hangsúlyozták. Megjegyezték: az induláshoz szükséges pénzösszeg a tartózkodási helytől, valamint a szálláshely minőségétől függően hozzávetőlegesen 350-500 ezer forint, ez az összeg azonban csak akkor elég, ha az álláskereső a kiérkezést követő első hónapban elkezd dolgozni, a szállásköltséget ugyanis előre kell kifizetni.

Úgy fogalmaztak: “még egy biztos munkalehetőség esetén is érhetik kellemetlen tapasztalatok a munkavállalókat”, ezért célszerű legalább annyi pénzt tartalékolni, amennyiből szükség esetén haza lehet utazni. Ha a hazaút költségeit az álláskereső nem tudja fedezni, akkor “kizárólag (magyarországi) rokonaira, ismerőseire számíthat, mivel a konzulátus a hazajutáshoz nem tud anyagi segítséget nyújtani, és átmeneti szállást sem tud biztosítani”.

Állításuk szerint a konzulátusnak nincs lehetősége arra, hogy egy munkalehetőség valódiságáról vagy egy konkrét cégről információkat szerezzen, ezért javasolják, hogy a kiutazás, illetve a munkaszerződés aláírása előtt az álláskeresők próbáljanak meg az interneten minél több információt gyűjteni a munkáltatóról, illetve internetes fórumokon lépjenek kapcsolatba olyanokkal, akik az adott vállalatnál dolgoznak.

Beszámoltak arról is: több magyar állampolgár találja magát olyan helyzetben, hogy a munkáltató az aláírt szerződés ellenére sem hajlandó kifizetni a teljes munkabért, vagy más módon szegi meg a megállapodást. Ilyen esetekben a konzulátusnak nincs módja az ügyben eljárni, hanem a brit munkaügyi tanácsadó szervezet (ACAS) nyújthat felvilágosítást.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 12 szavazatból)
Riogatja a londoni konzulátus a magyarokat, 4.3 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(83)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

83 Reader’s Comments

  1. Ezekrol a dolgokrol fontos hogy tudjanak akik belevagnak. Termeszetesen mindenki nagy optimizmussal indul neki a dolognak de jobb ha elotte felmeri a lehetosegeket.
    Termeszetesen nem csak a negativ hanem a pozitiv oldalat is be kellene mutatni, de teny az hogy sokan csak a napos reszet latjak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  2. Eddig se lehetett elvárni semmilyen segítséget a kozulátustól. Nagy képû bürokraták voltak régen is a segítô szándék jele nélkül, most csak kimondták nyíltan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  3. Még ilyen körülmények között is kecsegtetőbb Angliában megpróbálni, mint itthon 47 ezer Forintos közmunkából, kecsketartásból vagy gombászásból tengődni.
    Hogy a konzulátus “nem tud” segíteni – miért, eddig segített? Azok közül akiknek van munkájuk és megtalálták a számításaikat egy sem a konzulátusnak köszönheti.
    Mindenkinek az volna a legjobb, ha a fiataljaink itthon maradnának, de ehhez az üres frázisoknál és hazug ígérgetéseknél azért több lehetőséget kellene biztosítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (42 szavazatból)
  4. Egy küldetéstudatos államnak, amelyik leszámol idősebb korosztályával, a fiatalokat pedig a saját képére kívánja formálni, átnevelni annak a konzulátusa is így viselkedik. Nem az állampolgárok segítése a feladata és hivatása, hanem kormánya kritikátlan kiszolgálása. Magyarország ma ilyen állam. A konzulátus nem a magyar állampolgárolnak, hanam a konzult kinevező kormánynak kíván megfelelni, amelyik nem szabadsága és emberi jogai kiszélsesítésével, jólétének emelével, hanem a más országoktól való elriasztással kívánja polgárait maradásra bírni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (46 szavazatból)
  5. Itthon talán nincs olyan veszély, hogy a munkáltató nem fizeti ki a bért? Itthon nem kell tartalékolni, számítva arra, hogy 1-2 hónapig nem fizet a munkaadóm? Lehetne erről is tájékoztatni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (41 szavazatból)
  6. A konzulátus nem segít, senki ne is álmodozzon ilyen balgaságról. Rokonom egy másik európai fővárosban került bajba nemrég és jobb híján bement az ottani konzulátusra tanácsot/segítséget kérni.
    Első meglepetés az ügyfélfogadási idő volt, a második, hogy gyakorlatilag elhajtották, semmi segítséget nem kapott.
    Azt mondta ha újra születne, konzul szeretne lenni: állami pénzen úgy él mint egy kiskirály és az égvilágon semmi dolga :)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (42 szavazatból)
  7. Úgy néz ki, hogy a Túró Rudi projekt nem jött be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  8. “Mint írták: jelentősen csökkentek annak esélyei, hogy a kiutazó magyarok találnak munkát. ……. komoly problémákkal szembesülhetnek, ………………………………….gondoskodnia saját és családja fenntartásáról……………Úgy fogalmaztak: “még egy biztos munkalehetőség esetén is érhetik kellemetlen tapasztalatok ……… több magyar állampolgár találja magát olyan helyzetben, hogy a munkáltató az aláírt szerződés ellenére sem hajlandó kifizetni a teljes munkabért” stb, stb.

    .
    Először azt hittem a magyar állapotokat írják le, de tévedtem mert azok sokkal kedvezőtlenebbek mint az angliai, tehát ÚTRA FEL MAGYAROK!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (37 szavazatból)
  9. A konzulatusban rablok dolgoznak. Barmikor, amikor ugynevezett hiteles forditast kellett csinaltatnom, akkor az az volt, hogy én készitettem a forditast, øk ratették a pecsétet, de az arat busasan megkérték, és persze nem szeretik, ha sürgetik øket, a konzul mindig elfoglalt.
    Egyébként eléggé szokatlan, hogy hirtelen ennyire szivükøn viselik a kinti magyarok sorsat.
    «Beszámoltak arról is: több magyar állampolgár találja magát olyan helyzetben, hogy a munkáltató az aláírt szerződés ellenére sem hajlandó kifizetni a teljes munkabért, vagy más módon szegi meg a megállapodást. » Magyarsztanban ez eléggé szokvanyos, akkomeg??, mar hozza vagyunk szokva, itt még a nyugdijat sem kapjuk meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  10. “…kiemelve, csökkent az esélye, hogy találnak munkát…”
    .
    - Ez úgy ahogy van, hazugság. A többi része viszont igaz a közleménynek, melyet egyébként napokkal ezelőtt már olvastam.
    .
    Egyébként itt valóban az a gáz, amit már a többiek is említettek, hogy az egész közlemény célja elijeszteni mindenkit a külföldi munkavállalástól. Hogy maradjon csak mindenki Mordorban. Mi a reteknek, azt nem tudom, de maradjanak…
    .
    A közleménynek kötelessége lett volna bemutatni a pozitívumokat is, valamint, pontosan hogy is működik ez a külföldi (itt UK) munkavállalás.
    .
    Mivel ezt a “konzulátus” elmulasztotta, Eldrad majd megteszi;
    .
    - Akit érdekel, írjatok erre a címre: kongadolphus@freemail.com
    .
    Ezt a címet nyilvános helyről szoktam megnyitni, hetente- kéthetente egyszer, bár, legutóbb már egy hónapja is volt. Ha látom, hogy van érdeklődő itt, gyakrabban fogom nézni. Alapos tájékoztatás, rengeteg hasznos konkrétummal.
    .
    Jöjjön csak ki minél több ember – természetesen, csak akkor, ha megfelel a levelemben leírt követelményeknek, aztán, ha megvan az egzisztencia, jöjjön a család is. Mordor meg eredjen a fekete fenébe a konzulátusával együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  11. Korábban írtak már vagy tízen, de ha látom, hogy megint elkezdtek írni, gyakrabban nyitom meg azt a címet megint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  12. “…a munkáltató az aláírt szerződés ellenére sem hajlandó kifizetni a teljes munkabért…”
    .
    - Ha valaki legálisan dolgozik, akkor ez a veszély tudtommal nem valós. Olyan van, hogy egyszerűen elszámolják – főleg, ha olyan helyen dolgozik az illető, ahol több száz másik is van egyszerre vele.
    .
    Ilyen esetben viszont utána kell járni, ki hol rontotta el a számolást, és bizonyítani a ledolgozott órákat. Nem nehéz, viszont angoltudás nélkül nem megy. Jaj, igen,. és érdemes írni minden nap, pontosan mettől meddig dolgoztok, mikor van szünet, stb.
    .
    Sokan ezt fölösleges aprólékosságnak tartják, pedig nem az; nekem már többször segített, és mindig kifizették a maradék pénzt, szó nélkül. Mondom, ritka, hogy elszámolják, de előfordul, és akkor jó, ha pontosan tudjátok, óra pontossággal, mikor dolgoztatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. Több ismerősöm ment ki és él Angliában és más nyugati országban pár éve. Volt aki alulról kezdte akár diplomával is (babysitter, pincér), közülük néhányan már léptek a ranglistán. Sorsukat a magyar konzulátus semmiben nem segítette.
    Mások, diplomával, nyelvtudással, szakértelemmel és szakmai múlttal el tudtak helyezkedni, nem a magyar követség segedelmével, hanem azzal, hogy próbáltak helytállni, szerényen bizonyítani, beilleszkedni, tisztelni azt a közeget, ahová kerültek.
    Bizonyára vannak ellenkező esetek is, sőt el is tudom képzelni.
    Senki nem gondolja, hogy ez egy luxus-lehetőség, de alkalmazkodni mindenhol kell. Aki ahhoz van szokva, hogy munka nélkül lehet lopni, csalni, érdemtelenül gazdagodni, kihasználni akárkit is, az jobb, ha itthon marad és támogatja ezt a rezsimet, amíg még vannak. Viszont hosszú távon ez sem kifizetendő!
    Tény az, hogy aki tud és akar dolgozni, van kinti munkalehetőség ellentétben a hazai viszonyoktól, az ellenkező negatív propaganda, hazug hazacsábítás nem tudja eltántorítani a kivándorlást.
    Ha itthon nem lesz sürgősen megoldva a normális piacgazdaság, a munkaerőpiac, a jogállami biztonság megteremtése, munkahelyek teremtése, ezáltal a munkaerő becsületes megfizetése, addig ne várjuk, hogy ezek a kivándorlók visszatérjenek (mondjuk a 47 ezer forintért), vagy elinduljanak tömegesen.
    Azt ne felejtsük el, hogy az idő sürgető, akik kint egzisztenciát teremtenek maguknak, beilleszkedtek, családot alapítottak, azoknak majd akkor örülhetünk, ha nyugdíjasként (ha!) hazatelepülnek. Addig pedig becsületes adózó polgárai lesznek egy olyan országnak, ahol megbecsülték őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  14. http://www.eurodesk.org.uk/work/work_in_europe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. Ahhoz képest, hogy ilyen fideSS gyanús agitproppal átitatott,

    ” ne induljatok útnak!”

    híreket lehet olvasni, egyre többen pattannak meg az országból. Biztos nem hisznek a tündérmesékben…

    fideSSnyikék azt hiszik, hogy az osztrák katasztrófaturistásat játszhatnak SMS-el, amíg a világ világ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Jó dolog lenne az ilyen figyelmeztetés egy légmentesen elzárt világban olyanok részére, akik nyelvtudás és előzetes tájékozódás után
    NEKIVÁGNAK A NAGYVILÁGNAK
    Tagadhatatlan, hogy vannak ilyenek is, DE A PROBLÉMA NEM ŐNÁLUK VAN!
    .
    Nem tudom mivel tudná jobban riogatni AZ ITTHON MARADT MAGYAROKAT.
    Vigyázz, mert csak közmunka van, az is az ország másik felében és a szállást
    meg az útiköltséget neked kell fizetned, melyre nem elegendő az osztott
    munkaidőre fizetett munkabér, melyből még levonhatják az eddig fennálló
    tartozásaidat is, de a család közben otthon éhezik? Közben távolról ügyelj arra,
    hogy gyermekeid iskolába járva ne múlasztjonak, mert ugorhat a családi
    pótlék, amellett még büntetést is fizethetsz, mert nem gondoskodsz róluk.
    Arra js kell vigyázni, ha hosszabb ideig nem kapsz munkát és nem fizeted az
    egészségügyi hozzájárulást – családod után is – akkor az ellátás költségeit
    neked kell állnod.
    .
    Jó lenne, ha a konzulátus tagjai ismernék az itthoni viszonyokat is, hiszen
    itthon sem tud hazautazni a munkanélküli, jegy nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  17. “…Ha itthon nem lesz sürgősen megoldva a normális piacgazdaság, a munkaerőpiac, a jogállami biztonság megteremtése, munkahelyek teremtése, ezáltal a munkaerő becsületes megfizetése…”
    .
    - Nem lesz. Soha.
    .
    Sőt, mondok rosszabbat: Mordorban ez SOHA NEM VOLT MÁSKÉPP az utóbbi 500 évben. Tessék ezt figyelembe venni, mikor valaki csodára vár, hogy hátha egyszer jobb lesz. Mitől lenne? Volt pár hamvábaholt kísérlet ezekre, de mind elbukott. Mordorban utoljára talán – 1848- 49- et leszámítva – a hunyadiak idején volt normálisnak mondható államszervezés, és ezekben a korokban nem volt embertelen, mindent megkötő korrupció.
    .
    Igen… rengetegen elbuknak a külföldön munkavállalók közül, ezek egy része nem tehet róla, de ismereteim szerint a többsége ha elbukik, maga a hibás.
    .
    Pár jó és gyakori példa:
    .
    Nem dolgozik jól, el lesz küldve mindenhonnan.
    .
    Narkózik (rengetegen), vagy masszív alkoholista (szintén rengetegen)
    .
    Nem beszéli a nyelvet és nem is tanulja kint sem, előbb- utóbb ebből baj lehet
    .
    El… a pénzét hülyeségekre (“utazgatás”, értelmetlenül drága ruhák, stb),
    .
    Nem hajlandó segédmunkát végezni, vagy mindig továbbáll, mert neki “jobb kell”… ez végképp agyrém, mert egy nyelvet alig beszélő tag, mindenféle itteni szakmai referencia nélkül miért gondolja, hogy neki “több jár”? Hagyjuk már…
    .
    …meg még rengeteg egyéb ok, ami elkerülhető.
    .
    “…akik kint egzisztenciát teremtenek maguknak, beilleszkedtek, családot alapítottak, azoknak majd akkor örülhetünk, ha nyugdíjasként (ha!) hazatelepülne…”
    .
    - Garantálom, hogy akik ezt így megcsinálták, azok nagyon kis százaléka fog “haza” települni. Főleg, ha az egész családdal kijönnek. Azok a büdös életbe többé nem mennek “vissza”. Vissza, hová? Oda, ahol kizárólag csalódások, megaláztatások érték őket? Ugyan már.
    .
    Nyilvánvaló ennek a piszok, szemét, rohadék mordori vezérbandának az újabb, kicsit sem átlátszó disznósága:
    .
    - Összeszedték az összes buktatót a külföldi munkavállalással kapcsolatban, és AZT adták oda a konzulátusoknak, hogy így közöljék le. De egy büdös szót ne szóljanak a másik oldalról, hogyan lehet jól megcsinálni a dolgaikat külföldön a munkavállalóknak.
    .
    Ilyen módon akarnak mindenkit elrémiszteni Északnyugat- Európától, és bent tartani a hezitálókat Mordorban. Hogy minek, azt nem tudom, mert munka ott többnyire nincs, állami segítség… na ezt tudjuk, oktatás odavan, fogyasztói és egyéb árak olyanok, hogy északnyugat- európai szintű jövedelem kell, hogy ha valaki nem akar reménytelenül eladósodni kb. egy hónapon belül, az általános mentalitás immár egy ősemberét is alulmúlja… folytassam?
    .
    Hitvány orKbán- prostituáltak, semmi több.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  18. Ahoz képest hogy túl vannak fizetve a mi adó forintjainból, jól leírták hogy kerűlik ki a rájuk bízott munkát !!!!
    Élősködő firgek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  19. Akinek van egy kis ralatasa a Brit munkaero piacra es lakhatasi egyebb korulmenyekre az tudja hogy bizony igaz amit a konzulatus irt.
    Jozanul kell nekiallni a dolognak es nem ugy hogy ” kiemegyek aztan majd ugyis lesz munka”
    Plane nem akkor ha ezt a gondolatot csak magyarul tudja a delikvens vegiggondolni.

    Abszolut nem tulzott a konzul.
    Van lehetoseg de ma mar nem ugyan az London mint volt akar csak 1-2-3 evvel ezelott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  20. ubul:
    .
    “…Abszolut nem tulzott a konzul…”
    .
    - Jó, hogy többen, világosan leírtuk, hogy a közlemény valós dolgokat tartalmaz (leszámítva, hogy “már nincs sok munkalehetőség az UK- ban”, mert ez orbitális hazugság).
    .
    Még jó, hogy én külön hangsúlyoztam, hogy ezt leszámítva IGAZ, ami a közleményben van… és az is még jó, hogy megírtuk azt is, nem ezzel van a baj, hanem amit a cikk is leír:
    .
    Hogy az egész közlemény valószínűleg elrémisztés céljával készült, ÉS egy szót sem szól a pozitívumokról, pedig vannak bőven.
    .
    “…Van lehetoseg de ma mar nem ugyan az London mint volt akar csak 1-2-3 evvel ezelott….”
    .
    1, Itt eleve nem csak Londonról van szó, hanem az egész UK- ról
    .
    2, Én nem vettem észre, hogy az említett 1,2,3 évben különösebben változott volna a munkaerőpiac jellege és felvevőképessége, pedig naponta figyelem ezt a dolgot, figyelem a vonatkozó híreket, és beszélek néha brit munkatársakkal is.
    .
    Szóval, aki akar, és tud, az jöjjön, minél előbb (lehetőleg 2015 előtt), de ne csak úgy a vakvilágba, ez így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  21. Mennek a fiatalok külföldre és egyre többen.Valahogy meg kell ebben őket akadájozni.A kozzul bben szorgoskodik.Ez is egy megoldás a fiatalok ideheza tartására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (6 szavazatból)
  22. Tapis32
    Igazad van, de a helyesirasod…
    Mondjuk az en gepemröl meg hianyoznak az ekezetek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  23. Ubul, a konzul ezt honnan tudja? Ö is keres munkat a UK -ben? Öt a magyar allam fizeti, és ezzel mindent el is mondtam. Remélem, hogy a konzul egy kicsit jobban beszél angolul, mint mondjuk Matolcsy, aki szintén londoni tapasztalatokkal dicsekedik.
    Amit Eldrad ir az több fokkal tünik realisabbnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Eldrad 12:55
    Igazad van abban is, hogy aki kint befutott, az már haza nem jön, az egész családja is kint él. Vannak kivételek, nem sok. Csak egy példát említek:
    - elismert diplomás mérnök, aki “trógerként” kezdte kinti pályafutását, de kitartása, szorgalma és szakmai tudása révén elérte azt a szintet, hogy ma tervező cége virágzik, megrendelésekkel árasztják el Európából és a tengeren túlról. Talán a honvágy hozta haza, épített itt egy úszómedencés házat magának, 2-3 hónapot itt tölt. A hazaszeretetét ez a mostani helyzet hamar elfeledteti, besokall és “elhúz, mint a vadlibák”.
    Ha beteg, visszamegy, mert nem bízik a magyar egészségügyben. Volt szerencséje megtapasztalni. Ugyan úgy a hivatali bürokráciát, a csalásokat, átveréseket, a totális káoszt, arroganciát, rendezetlenséget és a mérhetetlen korrupciót. Ő nem ilyen hazában akar élni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  25. Azt szoktam írni, hogy nem tudom, igaz-e, de már mindent elhiszek.
    Hogyan küldjük el azokat is, akik nem mennének el végleg.?
    Az okát csak sejtem, de nagyon durva ha igaz.
    Ez már igazi, unortodux hülyeség.

    http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/fel-ev-kulfoldi-munka-utan-ugrik-a-magyar-szemelyi-igazolvany-494084#p2

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. A hazaszeretet definíciója érdekesen más lesz attól függően hogy kit kérdezel, van aki szerint azt jelenti, hogy akkor is otthon élsz ha éhendöglenek a porontyaid. Van aki szerint azt jelenti, hogy a gyerekeidnek átadod a magyar kultúra szeretetét, van aki szerint azt jelenti, hogy minden eszközt megragadva harcolsz az idegen befolyás ellen magyarországon, ámbár itt az “idegen” meghatározása sem konzisztens az országon belül. Pl: szerintem Rejtő Jenő meg Radnóti Miklós nem idegen, de van aki szerint meg az. Ennek megfelelően pártállastól erősen függ ki mit ért hazaszeretet alatt.
    Nyilván van olyan aki szerint hazaáruló az aki elmegy külföldre dolgozni. Van aki szerint meg haza csak ott van ahol jog is van, és ez alatt nem az éhenhalásra meg a kussolásra való jogot érti.
    Ez mind mind belefér egy demokráciába, a gond csak akkor van, ha csak a szélsőséges vélemenyek, és annak is csak az egyik oldala kap hangot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Állítólag,az utóbbi két évben,többen pattantak le itthonról,mint ‘56-ban!!!!
    Erre varrjál gombot vitézfelcsúticsünngőhsúmaradóna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  28. NEMCSAK A LONDONI KONZULÁTUS RIOGAT
    http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/fel-ev-kulfoldi-munka-utan-ugrik-a-magyar-szemelyi-igazolvany-494084/lp
    .
    EZ MÁR TÉNY

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. A fiúk dolgoznak: most épp nem a bányában, de folyik a kitermelés.

    http://nol.hu/belfold/20130219-tiborczra_panaszkodnak

    Kende már 11 megírta,

    http://rippercsavo.uw.hu/kende.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Én is úgy vagyok evvel a dologgal, mint a konzul. Próbáltam hazacsalni az unokámat Angliából, mert úgy gondoltam, hogy itthon is ugyanannyit tudna keresni mint odakint, ugyanis nagy multinacionális amerikai vállalat termékeivel épített nemzetközi mlm. hálózatot. Ezt a munkát a világ bármelyik országából el tudja végezni az interneten. Amikor elmondtam neki hogy szeretném ha hazajönne, elképedt a tudatlanságomon. Ö nem csak végzi az mlm munkát, hanem tanítja is. Ugyanis közgazdaságtanból és filozófiából is szerzett diplomát, és aszisztensi állást kapott egy angol egyetemen, ahol mlm-ből is van felsőfokú képzés. Ebben a szerény állásban többet keres, mint Magyarországon egy professzor. Ezt a keresetét egyébként egy olyan alapítványnak adja támogatásként, ami külföldi egyetemisták tanulását támogatja. Az itthoni állapotokat egyébként jól ismeri, és azt mondja, hogy ez az ország a visszafordíthatatlan gazdasági leépülés útján elismerésre méltó előrehaladást ért el. Halott ország, ahol az viselkedik okosan aki elmenekül. Szerinte kedvező körülmények esetén legalább tizenöt évre van szükség, hogy a mai európai átlag szintjére jussunk. Azt gondolom hogy aki el akar indulni, ne ilyedjen meg a konzulátus riogatásától. Alap szinten tanulja meg valami normális ország nyelvét, és menjen amíg lehet. Mert ha így folytatjuk, ismét lesz vasfüggőny a magyar határokon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  31. Elfelejtettem leírni: kívülről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. A konzul azt írja le, hogy miben tud segíteni !!! Az meg nulla, így a fizetését miért is veszi fel ??? Ezért !!!! Amúgy meg már mindenki tisztában van vele, hogy a második legnagyobb város London mivel több százezren dolgoznak ott a magyarok. Kár, hogy a korom már nem engedi meg, de én is inkább ott élnék mint ebben a szennyben amit egyesek még országnak neveznek és legalább ott van értelme a rabszolgaságnak !!! Tisztességes bér tisztességes munkáért és nem úgy mint itt, hogy egyesek kijelentik, hogy havi 47 ezer forintból meg lehet élni mikor neki nap 47 ezer a jövedelme és úgy adózik ahogy akar és senki nem vizsgálja, hogy miből telik luxusvillára meg új útra a házáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  33. Majd azt vartatok, hogy kijottok, es a konzulátus meg a bratyi, teso, jó haver mindent elintez? A repülőjegyet ne fizessem már ki??? Nem az a baj, hogy a konzulátus “elriasztja”, bár szerintem csak a legrosszabbra felkészít, hanem hogy aki ki szeretne jönni, azoknak a 99%-a azt hiszi, itt kolbászbol van a kerítés, és hogy majd állambacsi eltartja, meg hogy majd itt is ugyanannyiba kerül sorba állni – a segélyert – mint otthon. Lószart! 1.5 éve élek kint, 3. munkahelyem gyurom. Lehet munkát találni, de nem máról holnapra (előfordul ez is). A másik: gondold magad egy kicsit a helyzetükbe: egy cég vezetője vagy magyarországon. Te felvennel egy olyan embert, aki egy büdös szót nem beszél magyarul? Miért olyan rohadt nehéz megérteni, hogy nem egy ország fog alkalmazkodni a Gibsz Jakabhoz mert ő magyar, hanem fordítva! Aztán: pénz. Gondolod, pl. Londonban, aminek a lakossága több, mint egész magyarországé, csak a két szép szemedert fognak adni a segged alá egy szobát/lakást? Nem. ;) Pénz beszél, kutya ugat! ;) A végére pedig egy jó tanács: ha nem egetsz fel magad mögött mindent otthon (haverok, hobby, munkahely, bankszámla, lakcimkartya, tb, stb stb stb), felesleges kijönni: mindig lesz valami, ami visszahúz, és egyről a másfelre sem jutsz, nemhogy a kettőre! Jo utat: Én

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. A londoni magyar konzulátus munkatársai: ingyenélő paraziták, pontosan azokból az itthonról elüldözött tisztességes magyar állampolgárokból élnek nagyon is jól, akiket ijesztgetés helyett éjjel-nappal szolgálniuk kellene. Olyanok, amilyen a magyar kormány, az aljas, alattomos diktatúra emberei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  35. sydney
    2013. április 22. hétfő
    18:18

    egyet értek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Mára Magyarországon az a helyzet alakult ki, hogy a “sikeresek” több mint kétharmada állami megrendeléseken és a magyar munkavállalók kiszolgáltatottságából él. Nem is olyan rosszul. orbán jutalmazza őket csupán a státuszuk miatt, remélve (sajnos nem is alaptalanul) hogy ezért őt hatalomban tartják. Mo.-n megfigyelhető a rabszolga kontra fizetett munkaerő kérdése. orbán és bandája a rabszolgatartás mellett döntött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. tapis32 15:03 Hogy a kivándorlók Mo.-n Maradjanak az nem konzuli propaganda dolga. Ahhoz nem az mszmp propaganda technikáján felnevelkedett orbán banda rafinériáira van szükség. Ahhoz felelősséget kellene vállalnia azoknak a hatalomba visszatért “elvtársaknak”, akik lenyúlták a magyar gazdaságot és propaganda célokra használják az egykori úgy ahogy működő tőkét. De nem nekik a 16% szja a fontos, hogy érdemi munka és befektetés nélkül is tudjanak gyarapodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Vélhetően ez is a FIDESZ_KDNP Göbbelsi propagandájának része.
    Nincs ezen mit csodálkozni, ha más alternatívájuk nem marad, képesek akár a határokat is lezárni.
    Ne higgye senki, hogy viccnek szántam!…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  39. Az uj vasfüggöny elökeszitese, Orban csufos bukasa utan konzulatusokat is rendbe kell tenni. Pontosan definalni feladatukat es szigoruan ellenörizni, szancionalni ha nem vegzi pontosan feladatat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. A kedves konzul tajekoztat mindenkit az angliai munkavallalas nehezsegeirol. A magyarorszagi kormany milyen alternativat ajanl a az otthon maradoknak? havi 47 ezerert kenyszermunkaban csicskazni az uj uri osztalynak? Igaz, mindenki nem tud elmenni onnan. Hany elfogadhato allast teremtettek Orban es tarsai? Mi lett a jol prosperalo allami cegekkel amiket elloptak az un. privatizacioval, es a dolgozokat szelnek eresztettek, megtartva az ingatlanokat, amiket az ertekuk egy szazalekaert vagy kevesebbert kaparintottak meg. Mi van? Nem Perez nyulta le a magyar termofoldeket, nem Perez tart igenyt a vizre es a “jo levegore”. Ami a levegot illeti, azt mar csak a rohadas buze jarja at. Mindent elloptak, meg azt is ami oda van betonozva, az orszagot lezullesztettek ugy financialisan mint erkolcsileg, bevezettek a robotot es a munkanelkuliek most a fidesznyik arisztokracia magantulajdonat muvelik ehberert. A jo konzul miert nem arrol beszel, miert nem termtenek allas lehetosegeket a magyar ugaron, miert kell a lakossag egyharmadanak a nyomorszinten vagy az alatt elni, miert nincs hatara az uj nemzeti arisztokracia kapzsisaganak es habzsolasanak, miert nincs remenye a nemzet jelentos reszenek, fiatalnak, oregnek arra, hogyemberi meltosagban eljenek, mikozben a Magyar Demagogia Kiralysag felkent vezetoi allitolag nemzetben gondolkoznak? Ezt a nehany apro kerdest kellene a konzul urnak megvalaszolni, es ha mindenre pozitiv valaszt talalt, akkor nem kerdezem, hogy magyar allampolgaroknak miert kell a sajat hazajukban mostohabb korulmenyek kozott keresni allast es megelhetest, mint idegenben. A konzul ur egy kis figyelmet fordithatna az orszagra, amit kepvisel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Úgy gondolom, jó, ha minél többen tudják, mire számítsanak. Eddig rendben, valszeg a devizaalapú forinthitelnél is jobban kellett volna ordítani, hogy az nem “jár”, hanem “visszajár”!
    Azt viszont nem tudom elfogadni, hogy a konzulátus ne tudna segíteni a munkahelyek (persze nem az összes, hanem a nagyobbak) megválasztásában: mondjuk egy pozitív listával, hogy üzletrontás miatt ne kerüljön nehéz helyzetbe.
    Az urraknak nyilván más a dolguk:mostanában kell pátyolgatniuk az állampénzen kiutaztatott agitprop. titkárokat, akik majd meggyőzik a külföldieket, hogy ov-ra kell szavazni.
    Sajnos, én csak ezt a fajta munkát tudnám vállalni: öreg vagyok és rozzant, meg angolul sem beszélek, és már egy ropogós csárdás leadása is nehezemre menne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Bocs, lemaradt: talán beszerzek egy K… akarom mondani fidesz-igazolványt, hátha segít:))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. A konzul ur esetleg bemutathatna a nepnek mennyit is keres havonta.Mondjuk visszamenoleg is szeretnem latni ,talan onnantol ahogy elkezdte a “palyafuttatasat”.
    Eskuszom nem sirom vissza a multat ,de Kadar legalabb a havi keresetet a Foti gyerekvarosnak adta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. A NER valódi arculata…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Igen van olyan hoggy nem fizetnek ki. Elöfordult tobb ismerosommel Magyar orszagon. Velem Magyarorszagon nem fodult elo, de dolgoztam egy Jamaicai nonek aki hivatalosan felvett 10 bevandorlot Kanadaban, ahol kethetente van fizetes altalaban es meg volt sertodve amiko regy honap utan reklamalutnk a love miatt. Osszesen 6 hete dolgoztunk neki, $11.5 orankent a legtobben tobb diplomaval rendelkeztunk es osszesen kb 600 $t fizetett ki. Adott persze tobb csekket is de nem lehetett oket bevaltani mert nem volt mogotte fedezet. (Fly a kite – fedezetlen csekket bocsajt ki valaki).
    Aztan dolgoztam 2 magyarnak is az egyik 9$ volt kepes fizetni, a masik meg minden honapban lecsalt 5-10 $-t Nem az osszeg hanem az igazsaferzetemet sertette ezert hamar le is pattantam.
    Dolgoztem egy kanadai roman fickonak is, de aztan becsodolt a megremdelo ceg igy a melo (miutan 90%ban kesz volt) es a penz is kutba esett. Megtartottam a fejleszto cuccokat, PC, szoftverek, de igy is rafizetes volt.
    Amikor azonban tosgyokeres kanadainak vegeztem alkalmi munkakat, vagy mas igazi cegnel dolgoztam soha semmi problema nem volt a fizetessel.
    Fontos megnezni hogy kinek dolgozik az ember de esznel kell lenni es ha barmi sunyisag van a dologban azonnal le kell allni kulonben nagyobb lesz a feszteseg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Kedves fringe tok mindegy hogy Kadar mennyit keresett vagy mennyit adott, O nem a fizetesebol elt, ugye tudjuk, ahogy a mai urimuri ficsurok sem csak a fizesbol elnek. Korrupt disznok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Ne legyenek senkinek hiu abrandjai, senki ala nem tesznek barsonyos szeket, es lehet hogy kezdetben nehez a beilleszkedes, de..
    1. Ha valaki akar es nem finnyaskodik, akkor talal allast.
    2. A tisztesseges munka hosszutavon kifizetodik, rovid tavon nem biztos.
    3. Ha valaki rovidtavon akar megkazdagodni (erts tisztessegtelen/korrupt) akkor maradjon MO-n mert ott adottak a feltetelek, nem kell mas orszagokba exportalni a sajat szemetunket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Jó reggelt Mindenkinek! Megint egy csont, amin ragodunk: aki közületek kulfoldre “deportált”, ki nézte meg az adott ország magyar konzulátusanak a kozlemenyeit? Szerintem semelyikotok! Szóval jo magyar szokás szerint megint azon “vitázunk”, ki mennyit keres, mennyit költ, honnan van az neki, stb. Az, hogy évente pár alkalommal el kell csattognod a kobzulbacsihoz/nénihez, es ki kell csengetned pár 10 fontot, szerintem egyikonket sem vagja foldhoz. Nekem választanom kellett: vagy konzulátusnak fizetek a hitalesitesert 56 fontot, vagy mem tudok 1 hétig utazni, mert nem marad pénzem a bérletre. (56 font mellett döntöttem.) Szóval itt a következő, kicsit derűsebb téma: Londonban ma végre tavaszodik: 15-16 fok lesz! Szép napot Mindannyiótoknak: Jani

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Gyerekek én kint élek kb. 5 honapja de a munkanelkuleseg most tenyleg nagyon nagy, es nagyon nem egyszeru melot talalni. Nekem munkatarsaim vannak akik fel evig kerestek melot es eredeti angolok. Arrol meg nem is merek beszelni hogy amikor kijottok az angol tudasotokkal besz….. mert nem fogjatok erteni az itteni embereket.Azt hiszitek en ertettem oket? Nem kis szokinccsel rendelkezte de amikor itt elkezdtek piritani az arcomba az eredeti kis angol akcentusukat csak pislogtam es orultem ha az ototet megertem es akkor add el igy magad. Nem egyszeru es pontosan ezert kell velemenyem szerint a felmillio/ fo. Ez eleg kb 3 honap itt tartozkodasra kajaval egyutt.Ez ido alatt minden nap az angol csatornat kell nezned minden nap az angolkonyvedet kell forgatno mindamellett hogy folyamatosan irod a jelentkezeseket a neten vagy esetlegesen folyamatosan jarhatod a varost annak fuggvenyeben hogy milyen munkaban szeretnel elhelyezkedni.Ez a 3 honap eleg arra hpgy talalj munkat megertsd a nyelvet tenylegesen es valamilyen szinten megismerkedj az itteni szokasokkal. Es ki azt monda hogy tulzas ez a penz es ez az ido hat akkor nezzuk mirol van szo?Legolcsobb alberlet minimium 100 ezer egy honapban es akkor ebben az esetben vagy nagyon rossz kornyeken lax vagy ugyanugy meg kell venned a heti figyelem heti 8ezer forintos buszerletet ami havi szinten megintcsak egy harmincezer.Maradt meg 110 ezred de azert a harom honap alatt enned is kell nem igaz?Mondjuk mivel a kaja nem dragabb mint odahaza sot vannak azert olcsobb dolgok is termeszetesen dragabbak is igy mondjuk 20 ezerbol kijossz havonta es maradt meg 50 ezred ami pont oda vissza kifutja a repulojegyed arat.Es miert a harom honap? Azert mert jelenlegi munkanelkuliseg az egeket veri Angliaban soha megkozeliteni nem kozelitettek meg meg ezt az erteket es ezt nem a konzulatus mondja hanem az Angol kormany hivatalos kimutatasai. De! Harom honap alatt ha kitarto vagy es nem adod fel ami nehez ez teny foleg ha egyedul is vagy melle biztosan talalsz munkat es a befektetett penzedet maximum 3-4 honap alatt visszakeresheted.Termeszeteses ehhez kitartas kell mind tanulas es mind munkakereses teren.Szoval ha megvan az emlitett osszeg es ugy erzed te otthon is megalltal a labadon kellett barhova is menj az orszagban akkor itt is megfogod, de ha odahaza is csak lebecoltal es anyuek nelkul meg nem igazan voltal meg akkor azt kell mondjam ne dobj ki feleslegesen ennyi penzt mert annak tenyleg hazamenet a vege igen nagy szazalekban es hat alapozhatsz a szerencsere is megprobalvan ebbe a par szazalekba tartozni de akkor mar biztos hogy nem igazan az okos emberek koze tartozol es megintcsak hazamenet a vege :) Ertekeljetek magatokat, mire vagytok kepesek, milyen szemelyisegek vagytok, mert nem konnyu sot igazabol baromira nehez de mint mondtam ha kitarto vagy a vilag a tied!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. Orbán meg a magyarokat riogatja, nem gyógyul a fickó, nem tudja behúzni a nyelvét.

    http://d4.yimg.com/sr/img/1/d04c5376-6212-3048-8f78-c5becede2c0e

    http://d4.yimg.com/sr/img/4/6ffc7894-ce74-34dd-8f00-2f769e41fa5c

    ha meg behúzza akkor kitör rajta az őrület.

    http://d1.yimg.com/sr/img/4/5a1e9e54-5eef-32da-862b-2bef9a035bfe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos