Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Amerikai Népszava pert nyert a Magyar Nemzet ellen 2013. április 10. szerda 21:55 | AN

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Amerikai Népszava pert nyert a Magyar Nemzet ellen

Budapest – 2011. december elején a Magyar Nemzet több cikkben foglalkozott az Amerikai Népszavával. A cikkek azt sugallták, hogy az Amerikai Népszavát kiadó cégek képviseletében Bartus László tulajdonos nem fizet adót. Ezért azt állították, hogy a cégek ellen végrehajtás indult és az adóhivatal a számláikra inkasszót vetett ki. Azt is állították, hogy cikkük megjelenése előtt megkérdezték Bartus Lászlót, de ő nem válaszolt. Amikor a bíróság előtt bizonyítani kellett volna, hogy a Magyar Nemzet az állításaival kapcsolatban megkérdezte az érintett felet, akkor a lap képviselője azt állította, hogy azért nincs meg a levél, mert a levél elküldése után a Magyar Nemzet információs rendszere összeomlott, és minden – köztük a New Yorkba küldött email is – elveszett. A rendszer összeomlásáról azonban semmi más nyom vagy bizonyíték nem volt, csak egyedül ennek az állítólagos emailnek az eltűnése.

Az Amerikai Népszava kiadását végző két cég, az Atlantic Publishing and Holding Corporation és az Olivia Media and Publishing Corporation, valamint a cégek tulajdonosa, Bartus László által indított helyreigazítási perben jogerős ítélet született, amely a Magyar Nemzet című lapot helyreigazításra kötelezte. A Magyar Nemzet 2013. április 10-i számában az alábbi helyreigazítást tette közzé:

“Lapunk 2011. december 3-i számában, a „Vége az Amerikai Népszavának?” című cikkben azt a hamis látszatot keltettük, hogy Bartus László két cégével szemben végrehajtásra került volna sor. Ezzel szemben a valóság az, hogy velük szemben végrehajtás nem indult. Valótlanul állítottuk, hogy az adóhatóság inkasszót vetett ki a lapot előállító cégek számláira. Ezzel szemben a valóság az, hogy inkasszót ezen cégek számláira sohasem vetettek ki.

Valótlanul állítottuk, hogy Bartus László főszerkesztő lenne. A valóság ezzel szemben az, hogy Bartus László a kiadást végző cégek tulajdonosa és képviselője. Valótlanul állítottuk, hogy az újságíró megkérdezte Bartus Lászlót, de tőle válasz nem érkezett. A valóság ezzel szemben az, hogy az újságcikk az ő megkérdezése nélkül készült el.

A lapunk 2011. december 5-i számában megjelent „Amerikai Népszava: Bartus elhárít” című cikkben valótlanul állítottuk, hogy Bartus László nem fizet adót.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (77 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +105 ( 109 szavazatból)
Az Amerikai Népszava pert nyert a Magyar Nemzet ellen, 4.8 out of 5 based on 77 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

63 Reader’s Comments

  1. Magyar Nemzetet kitüntette a rezsim korrekt tajekoztatasert, miközben minden honapban valaki jogerösen pertnyer ragalmazasert az ujsag ellen.
    Nem szabad hagyni ragalmazast, vilaga kell kürtölni milyen hazug, becstelen lap.
    Miert csak helyreigazitas, töbmillios karteritesert kellene perelni, mert minden marad a regi, tovabra is ragalmaznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  2. A hazai Népszava főszerkesztője is perel:
    .
    “Beperli a minisztert a Népszava főszerkesztője
    Jó hírnév megsértése miatt pert indít Balog Zoltán ellen Németh Péter – írja a Népszava. .
    Németh Péter azért perli be az emberi erőforrások miniszterét, mert sértő kijelentést tett rá és több más újságíróra, akik Szaniszló Ferenc kitüntetése elleni tiltakozásul visszaadták Táncsics-díjukat. Balog Zoltán egy írásbeli kérdésre válaszolta azt, örömmel tölti el, „hogy Németh Péter és Bolgár György példáját követve több, önmagát arra érdemtelennek tartó újságíró adta vissza Táncsics-díját”.
    .
    A miniszter korábban a parlamentben azt mondta a Szaniszló Ferenc kitüntetése miatt a saját díjukat visszaadó újságírókról: „Egy rossz döntésnek, amit én hoztam, jó következményei lesznek, mert mégiscsak tisztul a Táncsics-díjnak a névsora.” Ezt követően kérdezte a minisztertől Lendvai Ildikó (MSZP): mivel szennyezte eddig a díjat Bolgár György, Hardy Mihály, Horváth Zoltán, Márványi Péter, Nej György, Németh Péter, Rangos Katalin, Rédey Ferenc, Révész Sándor, Tamás Ervin, Tóth Ákos, Vincze Mátyás, Zalai István? A szocialista képviselő szerint Balog válasza az eddigiekre is rátesz még egy lapáttal, ugyanis a miniszter örömét fejezi ki, hogy megszabadult ezektől a díjazottaktól.
    .
    A Népszava megkérdezte Bolgár Györgyöt is, tervez-e jogi lépéseket a miniszterrel szemben, mire a rádiós-televíziós újságíró közölte: fontolgatja, hogy ő is beperli Balogot.”
    http://www.168ora.hu/itthon/beperli-minisztert-nepszava-foszerkesztoje-112569.html
    .
    Így kell, ezt kell csinálni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  3. Ne gyerekeskedjetek már a kártéritési perekkel. A Magyar Nemzet a FIDESZ érdekcsoport fizetett csicskása, a Párt állami pénzből simán kifizeti az aprópénzt. Az igazi érdeksérelmet a mindenkori rágalmazó személy nevének és összeköttetéseinek feltárásával lehet elérni. Az a Szaniszló nevű fószer nemsokára kénytelen kitálani a Hirlaptól, lesz itt csemege. Ő tudja, hol van a Gyurcsány dolgozat. Rossz nyelvek szerint FIDESZ közeli páncélszekrényekben.Meg a külföldi bankszámla számok is kiderülnek a Kövér Lacika családjáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Gratulálok!
    Bartus Úr, az Ön és munkája rágalmazásáért, jó hírneve megsértéséért, rágalmazásért – ha még nem indított – érdemes lenne perelni, nagy összegű nem vagyoni kártérítést kérni. Annak ellenére, hogy a kártérítés összegét a lap gazdája saját vagy állami pénzből kifizetné (ez utóbbiból különösen könnyedén).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Az a sok buta, tudatlan, aki még “kajálja” a magyar nemzet /kis betűvel/ c.förmedvény irományait, azt nem fogja érdekelni a helyreigazítás! Viszont az is igaz, hogy kártérítést a mi pénzünkből fizetnének! Pedig valamit ki kéne találni, mert ezek azt csinálnak amit akarnak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  6. Perelni kell! A pénzt nem erre szedik tőlünk. Elszedik enélkül is. Így csak kevesebb marad!
    Perelni kell, de nem helyreigazításért. Kártérítésért. Sok millát! Ha ezt külön odaadják a Balognak, az akkora összeg, amelyet úgyis felderít valaki. És akkor újabb botrány lesz. És azt is be kell tetetni a MN-be meg a MH-ba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. Még egy per, Tóta W. interpretálásában:
    .
    “Tóta W.: Úgy hápog, mint egy náci, mi az?
    2013. április 11., csütörtök.
    Ha nácizni becsületsértés, akkor mennyit ér a cionistázás és a komcsizás? Nem volna egyszerűbb észrevenni, hogy nácinak lenni butaság?
    .
    Nagyon udvarias idők készülődnek.
    Vona Gábor feljelentette Balavány Györgyöt, amiért az náci- és nyilasszimpátiával vádolta meg őt, továbbá azt kívánta neki, hogy a rák egye ki az ő belét. Egyébként tényleg nem volna szép, ha a kollégából az ilyen szitkozódás csak úgy spontán törne elő. Viszont aligha lehet figyelmen kívül hagyni, hogy ezek a minősítések azután kerültek nagy nyilvánosság elé, hogy Vona a cigányok állítólagos szaporodását háborús veszélynek nevezte, majd előadta, hogy az államnak kellene korlátozni a születésszámukat. Tehát valahogy elérni, hogy a büdös cigányok belét a rák még megszületésük előtt kiegye.
    .
    Mármost ezek után elégtételt követelni amiatt, hogy a felületes és ingerült szemlélő a szónokot első közelítésben nácinak vagy valami hasonlónak titulálja, az azért rendkívüli arcbőrt feltételez.” (…)
    http://hvg.hu/w/20130411_Ugy_hapog_mint_egy_naci_mi_az

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. proaktiv
    “Mármost ezek után elégtételt követelni amiatt, hogy a felületes és ingerült szemlélő a szónokot első közelítésben nácinak……”
    Szerintem ez olyan mint a “próba ulti”, vagyis kísérlet arra, léphet-e eggyel tovább
    annál, ahol EDDIG MÉG ELNÉZTÉK HOL ÁLL? Eddig is így “fejlődött” az az állapot
    ahol jelenleg állunk. Csalóka remény azt várni, hogy megáll e fejlődés. Nagyon
    nagy a probléma. Ugyanis a fejlődés egyirányú. Visszaút nincs!
    (kismalac legalább a jobb lábamat engedd be……FORRÓ VIZET A KOPASZRA!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  9. A győzelemhez gratulálok. Örülök neki.
    .
    Megjegyzem, nem tudom, Amerikában hogy van, Magyarországon mindenesetre “inkasszót kapni” nem bűncselekmény, nem szabálysértés. Semmi különös jelentősége nincsen.
    .
    Volt idő, amikor csak több évnyi adó- vagy járuléknemfizetés után inkasszóztak, akkoriban lehetett belőle levonni következtetést. Manapság 1-2 hónap csúszás után vonnak. És mivel elég macerás az X adónemet számlánként külön utalgatni – nekem korábban keletkezett ebből néhány túlfizetés -, kifejezetten praktikus megoldás hagyni, hogy “leinkasszózzák” a számláról.
    .
    Akinek nincs vállalkozása, az esetleg nem érti ezt. Én már csak amolyan csoportos beszedési díjként tekintek rá. Az meg, gondolom, világos, hogy önszántamból az életben nem utalok a magyar állam felé a magánnyugdíjpénzem elrablása óta.
    .
    Ez persze a magyar helyzet, az amerikait nem ismerem, de inkasszót kapni szerintem ott sem bűncselekmény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  10. Nem értem, ugyan józan ésszel mit remélhetnek egy ilyen primitív akciótól? Ennyire lenézi a másikat és bénának, önvédelemre képtelennek tartja, vagy ő ennyire hülye, vagy valami hatalmas nagyszabású dolgot tervelt ki de menet közben elfelejtette? Vagy az olvasókat nézi hülyének és gondolja, hogy bizonyíték nélkül bármit be lehet adni nekik? Az emberek meg elolvassák, és gondolkodás nélkül beveszik, játsszák a jólértesültet a ” te figyelj most bajban van az AN meg a Bartus”. !!?? na ilyen szokott lenni.
    .
    Nem tudom, tényleg az eszetlenségnek ezt a fokát már nem tudom követni. Valószínűleg az lehet, hogy csak a pillanatnak élnek, képtelenek előre gondolkozni a következményekkel kalkulálni, vagy ennyire azt képzeli, hogy felelősség nélkül már bármit megtehet? Még észt sem képes belevinni. Ilyen az egész ország mentalitása. Egyébként is megfigyeltem , amikor még tolmácsoltam a magyaroknak, hogy nincs koncepciója, mindig beszéd közben gondolja ki mit fog mondani. Nem tudom, biztos vannak olyanok is akik többre képesek és nem ilyenek, de azokat nem ismerem, mert azoknak nem kellett tolmácsolni, beszéltek maguktól is nyelveket. Egyszóval, szerintem ezeknek halvány gőze sincs arról, hogy mit csinálnak. De egy idióták. És ezek kezében a hatalom, a média, minden.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  11. Eagle: “Nem értem, ugyan józan ésszel mit remélhetnek egy ilyen primitív akciótól?”
    .
    Csak a szokásosat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  12. Villa Negra!
    Azt irod,hogy “Az igaz,hogy kártéritést a mi pénzünkből fizetnének.”Na és?Hát fizessenek a “mi pénzünkből.”Az már ugy sem a mienk,hanem azoké,akik rola döntenek.”Latyimatyi”-val értek egyet.”A pénzt..elszedik ennélkül is.”Azonban,ha sok milióra büntetnék ezt a magyar nevet méltatlanul viselő lapot a valótlan állitásokért,a pénzelője előbb-utobb megunná a büntetések kifizetését,vagy egyszerüen elfogyna a pénz igy az ujságnak adott támogatás is megszünne a lappal együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. Nepszava egy igazi szennylap, raadasul mindig csak uszitjak az olvasoikat ezzel is nyalva a szemet aljas megoszto felcsuti bunozonek ! Mint ujsag egy nagy 0 . Szerintem egy normalis ujsagirojuk sincs, ha nem penzelnek mar reg csodben lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A Magyar Nemzet gyalázza Amerikát 2014. február 10. hétfő | AN

Gyurcsány ismét pert nyert a Heti Válasz ellen 2014. január 23. csütörtök

Megint hazudott a Magyar Nemzet 2014. január 19. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos