Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vendéghy Kornél: Néhány szó az MSZP-ről és egy ítéletről 2013. március 23. szombat 15:41

  • Hozzászólások(99)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
“Nem lehet a magyar embereket, Magyarországot büntetni azért, mert a kormány és a miniszterelnök rosszul cselekszik” – mondta Brüsszelben Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője.
.
Eddig csak a kormánypárt égette az országot. Most versenyre kelt vele az állítólagos ellenzék legnagyobb pártjának elnöke. Ha az EU eleget akarna tenni ennek az óvodás színvonalat messze alulmúló kérésnek, nemigen tudná, mit tegyen. Ha már kicsodálkozta magát, hogy az MSZP miért használja oly magától értetődően a Fidesz frazeológiáját („magyar emberek” – tessék mondani, a „lakosság” szó kihalt? És ki más él még ebben az országban, mint magyarok? És ha vannak itt nem magyarok, akkor azokat lehet büntetni? Nincs ennek a pártnak egy szakembere – na jó, „PR-osa” –, aki tud magyarul is, meg gondolkodni is?) – szóval, ha mindezen kicsodálkozta magát, rátérhet a kérés lényegének felfogására.
.
Adott ugye egy ország, amelynek lakossága a választásokon a Fidesznek szavazott többséget. Ez nem lett volna akkora baj, ha már korábban nem fogad el egy teljesen aránytalan választási rendszert, amely ötvenkevés százalék szavazatra kétharmados többséget eredményez.
.
Ez a kétharmadot kapott párt (a „koalíciós partnerét” felejtsük el, amely olyan, mint a pont: létezik ugyan, de kiterjedése nincs) a hatalom átvétele óta páros lábbal ugrál az EU képviselte értékeken, közben szívja az EU pénzét és cserébe még pimaszkodik is. Teszi mindezt úgy, hogy az állítólagos ellenzék ott ül a parlamentben, asszisztál ehhez a politikai és gazdasági ön- és közveszélyokozáshoz, és amikor nagyon tiltakozni akar, akkor félhangosan enyebejnyézik (végső esetben tüntizget).
.
Most úgy néz ki, hogy Orbán elérkezett a falhoz, az EU végre megelégelte a folyamatos szemenköpést, és kemény gazdasági szankciókon gondolkodik.
.
És ekkor az ellenzék kardot ránt népe védelmében. Lefordítom magyarra, hogy mit mondott: „Ne tesszék minket bántani, báci kéjem, mi szemmijől szem tehetünk. Mi cak hatalomba juttattuk és nem isz zavajjuk nadon a dakojlászában. Tesszék cakisz aszt a cúna Ojbánt bántani, ő tehet mindenjől!”
.
Lehet ezt cifrázni, árnyalni, hogy ne legyen ennyire bántó, de ezt történt. Amúgy ez a szegény ártatlan lakosság (a sok „magyar ember”) aláírt egy szédelgőnek egy biankó csekket, mert annyira bízott benne, hogy még kormányprogramra sem tartott igényt (meg úgysem olvasta volna el), és még mindig támogatja annyira, hogy ha ma választanánk, megint nyerne. Erre odaáll Mesterházy, és azt meri mondani, hogy ez a nép nem tehet semmiről. Ha ez a nép a saját hülyeségét büntetésként élné meg, igaz lenne, hogy „megbűnhődte már e nép…”.
.
De nem, Mesterházy szerint MAGYARORSZÁG, mint olyan, nem tehet semmiről. Nem tehet a butaságáról, a zsigeri gyűlölködéséről, egy diktátorjelölt még mindig lelkes támogatásáról. Hát ki más tehet róla?!
.
És Mesterházy azt kéri az EU-tól, hogy ne büntesse a „magyar embereket”? Akkor hogyan képzeli? Hogy az EU menjen oda Orbánhoz és fenekelje el?
*
A Fővárosi  Törvényszék 2013. március 22-én meghozott elsőfokú ítélete szerint a Jobbik nem minősíthető neonácinak. Az ítélet szerint Karsai László történész megsértette a Jobbik jó hírnevét, amikor neonácinak nevezte, és ezért pénzbüntetéssel és bocsánatkéréssel tartozik.
.
Adott egy párt, amely első közelítésben szélsőjobboldali, további vizsgálat alapján – az aljas tiszaeszlári vérvád tavalyi felmelegítése, zsidók listázása, Gyöngyöspata, folytathatnám sort – antiszemita, cigányellenes, melegellenes és gyilkos indulatokat szít.
.
És adott egy történész – tehát a kérdés megítélésére (a bírósággal ellentétben) definíció szerint alkalmas szakember –, aki ezt a pártot egy tévébeszélgetésben nevén nevezte. Aannak, ami: neonácinak.
.
A bíróságnak Karsai kijelentésével az volt a baja, hogy az „nem a Jobbik politikai-ideológiai besorolásáról folyó vitában hangzott el”.
.
Ez az idióta érvelés gyakorlatilag betiltja a jelzős szerkezetek civil beszélgetésben való használatát: az ítélet analógiájára például “súlyos” katasztrófáról csak katasztrófavédelmi, “meleg” napsütésről csak meteorológiai, “éles” késről csak fizikai összefüggésben szabad beszélni, egyébként nem.

.A bíróság döntése szerint egy értelmiséginek mostantól nincs joga kifejezni a véleményét, ha az nem szigorúan szakmai beszélgetésben hangzik el. Eszerint például Hitler egy történészvitában nevezhető fasisztának, de azon kívül nem, mert az „sértené a jó hírnevét”. Kéretik ezt nem viccnek venni, egyrészt mert vannak, akik szerint van neki jó hírneve, másrészt, mert ez az ítélet tágra nyitja a kaput akár a fasizmus teljes újrafestése előtt is. (Ez egyébként már javában zajlik, elég megnézni a Hadtörténeti Intézet udvarának falaira kitett – részben egészen új – emléktáblákat.)

.Ha ez az ítélet másodfokon is érvényben marad, akkor kijelenthetjük, hogy immár nem a Jobbik, hanem Magyarország neonáci voltáról kell beszélnünk. És külföldön már beszélnek róla.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (49 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +77 ( 85 szavazatból)
Vendéghy Kornél: Néhány szó az MSZP-ről és egy ítéletről, 4.9 out of 5 based on 49 ratings

  • Hozzászólások(99)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

99 Reader’s Comments

  1. Nagyon egyetértek.
    Mesterhazy iszonyu szereptévesztésben van. De nem meglepö.
    Csak kérdezek…
    Hány tüntetésre hivta eddig az MSZP élén Mesterházyval az MSZP szimpatizánsokat pl. :
    A magánnyugdij ellopásért, az alkotmány immár sokadszori megpucsolásáért,
    a fogyatékosok járandoságának megfelezéséért, a rokkantak kifosztásáért,a hajléktalanokkal valo gazember bánásmodért, a munkanélküliek rabszolga (közmunka)sosrba kényszeritéséért, a tanárok , diákok megalázásáért, …..
    Nem folytatom. Az Mesterházy szerint , a parlamentben kell elmondani, hajnal 3 oratájt, az ország sorsára vonatkozoan tök érdektelen véleményüket.
    Mesterhazy besegit Orbánnak, hogy a hatalmat megtartsa. Mesterhazy a választásra hivatkozva kiakarja tölteni, az ellenzéki 4 évet. Már belerokkantunk, de ez mellékes. Ö a választáson szeretne nyerni. Orbán, ha az EU hatására kicsit visszáb vesz, de a diktaturája elött közben minden falat ledönt. Mesterhazy nagyot fog bukni. Hatalmasat. Ez egy ilyen éretlen politikus esetén még kivánatos is, csak az ország is vele bukik. Ez a tragédia. Mindanyiunk tragédiája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  2. Szolid 2o13.o3.23.
    Egy tragédia Mesterházy! Annyit ért a polotikához, mint én.Csak én nem tolakszom oda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  3. Jusef
    2013. március 23. szombat
    16:05
    Mesterházynak két választása volt, vagy azt mondja,hogy ítéljék el és vonják meg a támogatásokat,akkor a jobboldali média magyarellenesnek nyilvánítja a hazaárulás mellé stb-stb,vagy pedig elmondja ezt a hülyeséget.
    Ha “csak” a szavazati jogot vonják meg, Orbán körberöhögi az EU.-t és itthon lekommunikálja a “szabadságharc üldöztetése” színdarabot.
    Orbán két dologból ért :- atyai pofon.
    – a választásokon kapott maflás,amikor 2006-ban nem választották meg(akkor bizony keményen összeomlott)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  4. Egyre szomorúbb látleletek készülnek országunkról, és az a nagy baj, hogy reálisnak tűnnek..
    Mesterházy Attila egymás után csinálja a hülyeségeket.. Először megköveti az erdélyieket mert nem engedtük felvenni azt az állampolgársági formát, mely alapján szavazati joguk lett.
    Most meg visszalépni kéri az UNIO-t, amikor az végre lépni akar.
    Tudomásul kell vennünk, hogy ha szankció lesz, az minket is érinteni fog (kisembereket), keményen, de ez hozzá tartozik ahhoz a megtisztulási folyamathoz, mely nélkül soha sem leszünk képesek ezen az átkozott helyzeten felül kerekedni.
    Pontosan úgy ahogy segítettünk belelavírozni saját magunkat. És itt nincs olyan, hogy, bocsi én másképp szavaztam.
    Együtt vagyunk benne az egyre nagyobb szarban. Vagy úszunk, és megpróbálunk partot érni, vagy alámerülünk. Más megoldás nem igazán van.
    Ha egy focimeccs alibinek szolgálhat a fajgyűlölet és a revizionizmus megnyilvánulására a hatalom félrenézése mellett, ott örüljünk ha még egyáltalán szóba áll még velünk valaki, és köszönjük meg a segíteni akarást, akkor is, ha fájni fog.
    A lapításnak, nyüszítésnek és oda nem figyelésnek nagyon rossz végeredménye lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  5. Na, vannak nekünk politikusaink. A sírban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  6. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Mesterházy Attila Chamberlain, az egykori angol miniszterelnök méltó utóda, aki anno “a maga módján” vívta ki Európa békéjét, amikor a Hitler által(is) aláírt aljas “béke szerődést”* ő is aláírta…
    .
    .
    *A szerződés “a béke” érdekében csak Csehszlovákiát dobta oda koncul a Hitlerájnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  7. Kecskeméti Károly

    A bírósági ítélethez:
    Kezdtünk kissé megnyugodni, legalább a bíróság am block a helyén van…
    Elhangzott vajon a tárgyaláson a Jobbik viszonya a nyilas idők vezetőihez?!
    Az ítélet szerint a pedofilt és a liliomtiprót is csak aktus közben szabad annak nevezni?!?
    Újabb légyszar az országképen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  8. *
    Mondom, mondom, már ki tudja hányadszor, hogy Mesterháziból csak a tehetség hiányzik. Túlságosan . m ű v i , és akkor még finom voltam… Ő tényleg nem középiskolás fokon, ő elemiiskolás fokon okoskodik.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  9. Jó cikk.Szóról szóra igaz.Az EU meg néz ki a fejéböl bután,hogy mi van itt.
    Miért nem kéri meg a Mesterházy az Orbánt,hogy egy picit változzon meg,és akkor majd mindenkinek jobb lesz.Kész röhej.Ez a kiutazás annyira kellett,mint a tanyára
    a fúvós ötös.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  10. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Amikor pedig, az Öszödi Beszédet kicsempésző . s p i o n o k . neveit tartalmazó cédulát nagy álbölcsességgel nyilvánosan iratmegsemmisítőben bedarálta, az már maga volt a hülyeség. És ezt a szót csak mentegetőleg használtam, nem akartam a baloldal árulója jelzőt ráaggatni… – talán még fejlődhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  11. zümm-zümm
    “Mesterházynak két választása volt,”
    Sokkkal több választásunk van, mindig sokkal több.
    Például Mesterházy választhatta volna azt is, hogy semmit nem mond. Vagy azt is, hogy részletekról beszél, vagy más szempontok szerint elemzi a helyzetet. Meg nem feltétlenül a “magyar emberek” kifejezést kellett használnia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. Bizony, nagyon is igazságos döntés lenne, ha a magyar válsztópolgárságot amúgy istenigazából megfincogtatnák, amiért “vezetőjeként” tart meg egy olyan alakot, akit tisztességes társaságokban már be se engednének.
    Aki minden ismerősének a háta mögött pont az ellenkezőjét mondja, mint szemtől-szemben…
    aki semmilyen házirendet nem tart be…
    aki minden pillanatát az éppen jelen nem lévők elleni klikkeskedésre használja…
    .
    És akik nem használnak ki minden pillanatot azért, hogy az ilyen alakokat a történelem szemétdombjára vessék, bűnpártolásként szintén ugyanoda kellene vetni, ahova valók.
    Szóval, ne sírjunk-ríjunk, nagyon megérdemeljük, amire rászolgáltunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  13. Egyetértek Szenzorral. Európa amúgy is bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy mit tegyen Magyarországgal.Nem mintha afelől lennének kétségei, hogy az ami itt folyik, az totálisan antidemokratikus és vesztébe sodorja az országot, ezzel mindenki tisztában van. Szerintem az Európai Néppárt sem azért védi a magyar kormányt, mert annyira szimpatikusak a tettei, pusztán azért, mert “a mi kutyánk kölyke”.
    Ami miatt nem léptek még, az egyrészt azért van, mert – pontosan a Néppárt miatt -
    nem biztos, hogy a megfelelő szavazatszám meglenne a szavazáskor. A nagyobbik probléma pont az, hogy amíg azt látják, hogy minden idióta intézkedés, törvényalkotás, jogtiprás nemhogy csökkentené a Fidesz népszerűségét, hanem még növeli a támogatottságukat – hát ilyenkor valószínű széttárják a karjukat és azt gondolják ” hja, ha nektek ez kell, akkor az más”. Menthetetlen ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  14. Talált, süllyed!!!!
    “Bíró uram, bíró uram, bevádolom magamat …”
    Igen jó írás. Gratula!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  15. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Tejesen világos, hogy egy ilyen nyilatkozat hivatkozási alapot szolgáltat azok számára, akik az Orbán rezsimre szimpátiával tekintgetnek, és megkímélnék a szankcióktól.
    Eljött az ideje a bili kiborításának, és akkor előáll ez a – nincs rá megfelelő kifejezés – és kiáll Orbán mellett. Mert ezt tette…
    Az EU nélkül nem buktatható meg a Csuti éra,márpedig az ő eszköztárukból csupán gazdasági szankciók jöhetnek számításba.
    Így aztán Mesterházy fellépésére csak az lehet a válasz: ha Magyarország “legnagyobb ellenzéki pártja” is igy nyilatkozik, akkor hadd menjenek tovább a különféle pénzcsomagok, akkor “éljen”tovább Orbanisztán… Miért is ne? Hadd osztogasson a despota, hogy népe még húsz évig hálálkodjon neki a gáz árak végett, elfelejtve 27%-os élelmiszer áfát…
    - Neked is köszönjük Attila!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  16. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    Girbegurba !
    .
    Úgy van.
    Mesterházy kollégái helyében én azt súgom a fülébe: – (ATTILA)
    …HA HALLGATTÁL VOLNA, BÖLCS MARADTÁL VOLNA.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  17. Ki volt a bíró?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. A cikkben felvetett téma már fojtogat mindannyiunkat!
    Mesterházy a kedvenc témám! Na nem ám azért hogy dicsérjem! Megválasztása óta kiabálom, hogy öreg hiba volt rábízni egy saját magát megtépázó párt vezetését!
    Telnek az évek, és ez az ember nem felejti el közölni velünk időnként, hogy az mszp a legnagyobb ellenzéki párt.Én meg hozzáteszem mindannyiszor, hogy csak szeretné!
    Ez ugyanis nem párt! Ez az alakulat a kollaboránsok pártja, akik jól megélnek az Orbán szélárnyékában!Ez a szélárnyék az éltető ereje, ennek védelmében tudja még kábítani az embereket a saját nagyságukkal!
    .
    Fel vagyok háborodva ezen! Fel vagyok háborodva, mert ezt a nagy pártot dugdossa előlünk! Ezzel a nagy párttal már kormányt lehetett volna dönteni!!! Ennek a nagy pártnak az ellenzéket összetartó erejével már elkergethettük volna ezt a patás ördögöt, aki meri magát min. elnöknek nevezni!
    .
    Aztán kijózanodom, mert ez a nagy párt, nem képes összefogni minden hátsó gondolat nélkül a többi ellenzéki párttal. Ennek a nagy pártnak a vezetője bebizonyította, hogy csak a halogatásban, csak a jó meleg irodákban képes lélegezni, és elvetélt ötleteket kitalálni!
    Ennek a nagy pártnak az elnöke még nem nőtt fel a feladathoz!
    Előbb talán összetartás címén egy jó hatalmas tüntetést kellene neki abszolválnia, – ok van bőven rá – hogy megmutassa, igenis erőt képviselnek, és nem is akár milyet!

    De minthogy ennek a nagy pártnak Ő az elnöke, nem tud mást tenni, csak azt amit az Ő kisszerű agya tanácsol.
    Elmegy Brüsszelbe, és megmutatja magát, mint e nagy párt elnöke.Az ok nevetséges! Nevetséges, mert egy nagy pártnak talán az lenne az elsődleges feladata, hogy odahaza megtegyen mindent,hogy a kiváltó okot legyőzze, vagy legalább mérsékelje! Lehetőség egy van a kezében.
    A tüntetés.
    Lehet hogy kimaradtam valamiből, de nem emlékszem, hogy ez a nagy párt összehívta volna a híveit, és a szimpatizánsait legalább EGY tüntetésre!
    Az ugyanis nem kis munkát, és nem kis felelősséget kíván.Amit ennek a nagy pártnak az elnöke, és társai sem bevállalni, sem megszervezni nem képesek!
    .
    Pótcselekvésképpen elmegy Brüsszelbe, és mivel jobb ötletet nem tud közvetíteni neki a kisszerű agya, megkéri az ottaniakat, hogy ” magyarokat” ne büntessék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    .
    Osztom a cikk írójának tökéletesen a véleményét. Annyit még hozzátennék., hogy hogy merészelt ilyet tenni?Ki, vagy kik döntötték el, hogy megtegye ezt a hazáját megalázó lépést?
    Ugye ezzel nem azt akarják prezentálni, hogy tele a gatya, és féltik a jól elvagyok munkahelyüket? Mert tüntetni, egyenesen kiállni ugyan nem mer a nagy pártjával, de szívesen megmutatja magát a Brüsszeli hivatalnokok előtt?
    Innen üzenem!
    Gyáva, megalkuvó, és kivárásra játszó szélhámos vagy Mesterházy!
    Nincs benned annyi harci szellem sem, hogy felvedd az eléd dobott kesztyűt! Inkább kuncsorogsz jóindulatért, mint ellenállj a ” balsors akit régen tép”-ettnek!
    Kikérem magamnak! Kikérem magamnak, hogy a nevemben, és sok ezer társam nevében ilyen megalázó helyzetbe lavírozd a demokrata érzelmű embereket!
    .
    Ha ennyi volt a megoldásra kieszelt ötlet, akkor tűnj el! Tűnj el a süllyesztőben, mert előbb, vagy utóbb, de ott fogod végezni. Ha mégsem, az a mi szégyenünk lesz!
    Nem eleget rak ránk Orbán, még Te is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  19. Szóval nem szakmai vitában hangzott el. Mert a nagyonfüggetlen, nagyonmagyar nagyonhandós bíróság szerint egy történésznek nem lehet magánvéleménye,
    Remek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  20. Kérem, a dolog roppant egyszerű. 2004-ben Magyarország (nem Orbán, nem Mesterházy, nem az MSZP, nem a Fidesz, nem a liberálisok, szocik, magyar emberek, stb.) belépett az Európai Unió nevű államközösségbe. A belépést Magyarország állampolgárai – nem a “magyar emberek”, hanem nemzetiségre, származásra, nemre, vallásra való tekintet nélkül a MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK TÖBBSÉGE – népszavazással fogadta el (ellentétben az alaptörvénynek csúfolt szánalmas, antidemokratikus fércművel…). Ezzel Magyarország önként vállalta, hogy magára nézve kötelezőnek fogadja el mindazokat a demokratikus normákat, törvényeket és szabályokat, amelyeket az Unió valamennyi addigi (és azóta belépett) tagállama elfogadott. Ezzel a gesztussal természetesen Magyarország – ugyanúgy, mint mint az összes többi tagállam – önként lemondott a hagyományos értelem be vett szuverenitásának egy részéről. Egyszersmind azt is tudomásul vette, hogy az említett demokratikus normák, törvények és szabályok be nem tartása esetén az Unió szankciókat is alkalmazhat (mint ahogy azt tette Ausztriával szemben, amikor a neonáci Haider pártja bekerült a kormányba). Jelenleg az a helyzet, hogy az Unió úgy látja, hogy Magyarország kormány sorozatosan és szándékosan megsérti ezeket az elfogadott normákat. Ezért az Unió fontolóra veszi, hogy szankciókat fog alkalmazni Magyarországgal (nem Orbánnal, nem a kormánnyal, nem is a “zemberekkel”) szemben. Ebben az esetben felesleges rinyálni (Mesterházy), vagy fenyegetőzni (Orbán). Meg kell próbálni tényekre alapozva bebizonyítani, hogy az Unió álláspontja nem a valós helyzetet tükrözi. Ha ez sikerül, semmiféle szankció nem fenyegeti az országot. A bizonyítás kizárólag érvekkel, és nem sírás-rívással, pláne nem handabandázással, “szabadságharccal”, vagy egyéb, ez elmúlt századokból importált akciókkal lehetséges csak.

    Van persze más megoldás is. Ki kell lépni az Unióból, és akkor senki nem fogja szankciókkal fenyegetni ezt az országot. Magától Orbán vezértől tudjuk, hogy Európában az “Unión kívül is van élet”. Van hát. Csak többnyire szar. És most nem okvetlenül Svájcra vagy Norvégiára gondoltam…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  21. bumburi: csillagos ötös, és rengeteg +++++!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. Observer
    Kösz, megtisztelsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. És miért ne lehetne ezt a buta népet Orbánnal együtt büntetni ???
    A jelen helyzetben már él a régi fideszes bölcsesség:
    “-Minél rosszabb,annál jobb”
    Mesterházi elárulta az ország érdekeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  24. “tisztelthölgyeimésuraim”
    2013. március 23. szombat
    17:02
    Chamberlain-nek legalább esernyője volt, mellyel a békét akarta megvédeni.
    Mesterházy Attilának e hideg polgárháborúban – többek között – még az sincs.
    .
    Tessék már megmondani, hogy azokat a hogyishívjákokat, mi a rospictől
    kellene megmicsodázni mifene ellen? Nem ez az elhülyített társaság
    szavazta meg 2/3-al a jelenlegi magyar kormányt? Ugyan kit büntethetnének?
    .
    Ismételten kérdezem: NEM LÁTTA VALAKI AZ ELLENZÉKET? Vagy egyes
    pártok nem oda tartoznak. Nagyon jól titkolják. Hideg polgárháborúban
    nem lehet demokráciásdit játszani! Úgy látszik, eddig csak a Gyurcsány,
    ezután már Szanyi is hibás lesz.
    .
    MIÉRT NEM LÁTÁTOK MÉG MINDIG, HOGY MI VAN, mRDDIG TALÁLGATJÁTOK:
    KI LESZ A LEVADÁSZÁS CÉLPONTJA EZUTÁN? (mert folyt. köv.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Bocsi! Nagyon felháborodtam. Talán azért, mert szerintem:
    NEM ELÉG PÁRTNAK LENNI, ANNAK IS KELL LÁTSZANI!!!!
    (ja, hogy nem vagyunk elég kövérek? erről nem a lakosság tehet)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. bumburi,
    A cikk folytatásaként, Neked is +++++++++++++++++++++++++++++++!
    Én is ezt mondom mindenhol, Mesterházy rátett egy lapáttal orbán védelmében. Minden normális ember tisztában van azzal, hogy a mocskot demokratikus eszközökkel leváltani szinte reménytelen. A vérontás borzalom lenne. De, senki nem akadályozta meg a sok károsult rétegek, a demokrata nézetekkel rendelkezők közül, hogy az Mszp nagyszabású tüntetést szervezzen.
    Mesterházy alkalmatlan ilyen feladatra, ugyan úgy, mint miniszetrelnöknek is.
    Ez az Mszp súlyos tévedése! Az Únió másképp nem tud az országon segíteni, csak azzal, hogy a szabályokat betartatja, ha nem megy, akkor szankcionál.
    Ez mindenkire nézve nem egy kellemes, sőt számunkra nagyon rossz (de jogos) döntés lenne, viszont még mindíg jobb annál a katasztrófánál, ami orbánnal vár ránk!
    Ráadásul, most hogy nyilvánossá vált a CÖF-ös (Széles, Bayer, Szaniszló, és más nácik kitüntetései)un. békemenet hogyan, kik által szerveződött “orbán védelmében”, az ellenzék meglovagolhatta volna! Ezek meg kussolnak!
    Most kellett volna százezres tüntetést szervezni!
    Nem akarom Szanyit dicsérni, de ő legalább hőbörög, nem finomkodik.
    Mesterházy finomkodva “miniszterelnök úr”-ként beszél orbánról. Hogy az ÚR-tól harapna a nyelvébe!
    Mesterházynak nem az Uniónál kell segédkezet nyújtani orbánnak, hanem a választóitól kell bocsánatot kérni azért, mert ezt a mocskos kormányt akarja maradásra bírni az Unió segítségével.
    Kintről az látszik, hogy itt minden rendben van, demokrácia van, jogállam van, néha-néha tüntetgetnek, de nincsenek tömegek az utcán.
    Az Mszp-nek nincs egy olyan kaliberű vezére, mint Gyurcsány volt. Ezt is maguknak köszönhetik! Töketlen, kollaboráló, megélhetési politikusok
    Puch-Simicska hátszéllel!
    Mesterházy ne a tökeit áztassa a wellness fürdőben, hanem edzzen a tömegtüntetés szervezésére!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  27. norbert
    Kösz. Amit kihagytam, Te leírtad.++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. bumburi,
    Lenne még sok, de már nem turbózom magam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. A romákat en bloc le lehet állatozni, egy szélsőjobbos pártról (eszméi alapján!) viszont nem szabad kimondani, hogy neonáci?!
    “Jogrend”…
    de nem az enyém.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  30. Remek gondolatmenet.
    A szóban forgó EU-szankciót abban az értelemben kifejezetten üdvözölni kell, hogy ez a legkisebb ár, amit egy diktátor miatt fizetni lehet. Mennél inkább ragaszkodnak ezekhez a szankciókhoz, annál nagyobb eséllyel kerülhetők el a súlyosabbak, amikre éppenséggel az idejében nem fejbe kólintott diktátorok miatt kell sort keríteni. (Lásd Chamberlain meg a Müncheni egyezményt Csehszlovákia koncként való odadobásával.)
    Konkrétan: ha idejében megálljt parancsolnak Hitlernek, talán nem kellett volna később sort keríteni Drezda szőnyegbombázására. Budapest és sok más csatlósi fennhatóság alatt levő város bombázásáról nem is beszélve.
    Az MSZP politikája egyébként tipikusan arra példa, hogy mire juthat egy politikai párt, amikor a diktatúra logikáján belül akar versenybe szállni a választók kegyeiért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  31. Mesterházy nyilván úgy érzi, hogy egy az EU ellen alaposan beizzított, nacionalista szellemű lakosságot kell megszóltíania, és ezért használ ennyi, a mi fülünknek igencsak fals érvet és szólamot. Persze korántsem könnyű a helyzete, mert ha helyeselné a szankciókat, akkor nyilván nemzetárulónak bélyegeznék meg. Sajnos a magyar nép igen fogékonynak mutatkozott a nyugatellenességre, ezért a baloldal próbálja ehhez az új helyzethez igazodva megfogalmazni a mondandóját. Nyilván úgy mérték fel a helyzetet, hogy magyarkodó szólamok nélkül nem rúghatnak labdába a választáson. A rossz hír az, hogy azokkal sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  32. Még, ha az uniós pénzből jutna minden állampolgárnak, de nem, csak az orbán-simicska csókos olligarcháknak. Erre biztatja Mesterházy az uniót?
    Nooormális?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Olvasom, nagyon egyetértek vele és eszembe jut az a régi vicc, amikor a cigàny úszni tanítja a fiàt:
    bedobja a mély vízbe, ràszól, hogy “ússzàl ! “, majd miutàn elsüllyedt, csalódottan legyint: ” àààà “…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Utozönge..
    Olvastam a véleményeteket. Látom egyformán gondolkodunk.
    Az Mesterhazy kihuzta Magyarország lába alol az egyetlen lehetséges pallot, amin visszahátrálhattunk volna egy Orbán mentes nyugatos valodi Unios eszméket vallo kulturált országgá. Nem segitett. megsegitette viszont Orbánt.
    Aki olvas nyugati sajtot, tudja jol, mindig is voltak kétkedök a nyugati vélemény formálok között, hogy akarja e ez a nép a nyugatos europai életformát. Hányzor hivták fel a figyelmet, hogy a magyarországi választok milyen nagy mértékben támogatják Orbán rendszerét. Nyilván ez nagymértékben visszatartotta a döntéshozokat. Mesterházy piruetje, hab a tortán. Most derülhetett ki , hogy nem csak a nép nagyrésze, de az ellenzéke sem kivánja, tronfosztását.
    Ez az MSZP, egy mü ellenzék. Az Unioban értetlenséget, Orbánban és hipnotizáltjiban pedig csal vigyort kelt.
    Jol irtátok, én is látom, nem volt eddig egyetlen MSZP tüntetés sem, pedig az ország már élhetetlen. Ez igy nem megy.
    Ma az országnak csak nem létezö értékekröl, körmondatokba felefulladt elvekröl hagymázolo, a tetteket végtelenségig tologato, irodameleg MÜ MSZP-je van.
    Az ellenzéki oldalon , Bajnai vélt büvköre körül dongo politikai pályára vágyo önjelölt civil proféták, az LMP-nek álcázott kihelyezett fidesz tagozattal, és egy a diktatura menyasszonyal flörtölö impotens MSZP nevü völegényel.
    Aztán ejtsünk szot még, a balga nép által is sokszor hibásan bünbaknak kikiáltott egyetlen Államféfiként viselkedö, tüntetö, éhségsztrájkolo Gyurcsány Ferencröl, akit volt pártja is remegö örömmel látna a politika szemétdombján.
    Az, csak egy dolog hogy a nép etüri orbánt.
    De hogy öfelsége ellenzéki vezetöje még kimegy, és meggyözi Europát hogy se a nép, sem az ellenzék nem kivánja anyira a demokráciát, hogy ezért nehézségeket is vállaljon,
    na ez maga a gyalázat.
    Ez többet mond el rolunk, mint bármilyen nyugati elemzöi értékelés.
    Valoszinüleg készült ilyen, az utolso mondata igy hangozhatott:
    A magyarországi fekleményeket értékelve,
    Magyarország számára a demokrácia nem kivánatos.
    A folyamatokat megállito beavatkozás, jelenleg nem aktuális, és okafogyottá vált. További, határozott lépéseket nem ajánlok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  35. Jusef
    Én is így érzem,és fel vagyok háborodva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Lehet, hogy tavaszi küldetésben járt Mesterházy. Februárban Bajnai futotta meg ugyanezt a kört Brüsszelben Orbán látogatása előtt pár nappal, és adta elő ugyanezt a szöveget, márciusban Mesterházy került sorra.
    .
    Mesterházy szóhasználata, “Nem lehet a magyar embereket, Magyarországot büntetni” közvetlen utalás a küldetés hazai megbízójára. Szinte már nem is kérdés, ki kinek dolgozik másodállásban – annyira árulkodó a szereposztás.
    .
    A hiteltelenné válás politikai fertője elérte az említett ellenzéki vezérszószólókat is. Már nem csak a kormányoldalon hiteltelenek, felzárkózott az ellenzék képzeletbeli elitje is.
    Az össznépi feladvány megoldása napról-napra nehezebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  37. Szomoruan mondom kedves bumburdi, de én is veled.
    Olvastam amit irtál.
    És inkább élek sok ezer kilométerre, inkább kinozzon a honvágy,
    mint sem éljek Orbanisztánban és fuldokoljak a szabadság vágytol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  38. Kecskeméti Károly

    Rosszkedvünk tele után elég pocsék tavasz kezdet!
    Néhány napja azt írtam egy másik cikk után, biztatónak éreztem az MSZP rendezvény üzenetét. Az elnök brüsszeli szereplése kijózanított, az ugyanis valóban védhetetlen,
    “Jusef” pontos összefoglalóját, és a többi hozzászólót, remélem nem alapos gyanúval toldom meg: mégis létezne a két pénztáros………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  39. Amikor a volt demokratikus ellenzék tagjainak sikerült az EP elé vinni a magyar antidemokratikus fejleményeket, az MSZP képviselője megvédte Orbánt. Én akkor ezért mélyen elítéltem Tabajdit. Kaptam érte is hideget, meleget.
    Most szintén az MSZP rohant (együgyű, látszatindokra hivatkozva) Orbánt és kormányát megóvni egy megrendítő vereségtől az EU-ban.
    Ezekután jó lenne tisztán látni, legalább annyian nem akarják a baloldal győzelmét az országban mint Orbánékét. Itt csak ábránd az “ellenzéki összefogás”. Annál is inkább, mivel a baloldal “politikusai” szeretnék meghatározni, ki vagy kik a támogatottságot képviselő ellenzékiek.
    A magyar politikai paletta nem kétpólusú! Ahogy kikérem magamnak, hogy Orbán rám hivatkozzon, mint a magyar népre, ugyanúgy kikérem magamnak, hogy Mesterházy, Bajnai rám hivatkozzon mint ellenzékre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  40. anonyme

    Teljesen egyetértek veled MSZP és főleg tabajdi ügyben.
    De te látsz ma bármilyen alternativát Mesterházy és Bajnai ellenében??
    Vagy inkább maradjon a csuti rém??? Vagy mi a megoldás szerinted?
    Remélem nem schiffer , juhász vagy a 4K!!! Az 1000% bukta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. bumburi

    Ahogy anonymmal ,úgy veled is egyetértek MSZP ügyben. tabajdi nyugodtan ülhetne a fidesz frakcióban is . Mesterházy meg ,hát……Nem tudom ,kinek a nevében és főleg miért kért bocsánatot Kolozsváron. ( pláne az azóta történtek ismeretében. A mostani brüsszeli izéje meg………. Inkább kussolt volna. Nekem azért van szimpatikus szoci is. Botka , a 2 Harangozó, Kórozs, Katona T. stb…. Ok ,mszp nem,akkor ki. Felőlem a sarki fűszeres is lehet min. elnök ,csak orbán ne. Van ötleted,hogy akkor ki??? És hogy???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. Barry1

    Az, hogy én látok e alternatívát semmit sem jelent. (Látok.) A kiábrándult szavazóknak kellene látniuk!
    Nincs nálam a bölcsek köve, nem tudom a megoldást. Talán az ellentétek, sérelmek sutba dobása, a teljes összefogás lenne célravezető. De mint látjuk, kivitelezhetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Ezt az orszagot hosszan tarto csoroságra alattvaloi szerepkörbe kényszeritették a politikusai.
    A vezetö elit, magára hagyta a népet. De legalább megszerezte a kassza kulcsot. Elvan foglalva a szabadrablással, vagy annak lehetséges reményével.
    Volt egy közülük, aki váltani akart. Valoban államférfiként, öszintén és normálisan vezetni akarta az országot.
    Ki is végezték erkölcsileg. Mind a két oldal részt vett benne.
    Mára nyilvánvalo számomra, ö az alternativa.
    Gyurcsány Ferenc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  44. A szocialistáknak van egy titkos szoftverük, aminek a segítségével mindig ki tudják választani maguk közül a leghülyébbet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  45. A VÁLASZT KERESSÉTEK A GYURCSÁNY ÚJABB PERT NYERT A MAGYAR NEMZET ELLEN CÍMŰ CIKKBEN ÉS KOMMENTJEIBEN !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. "tisztelthölgyeimésuraim"

    Csatlakozva KORDON BLŐD-höz : és annak folytatásához, az ORBÁN MÁR A MÚLT CSAK Ő MÉG NEM TUDJA c. cikk + annak kitűnő kommentjei adnak választ az itt föltett kérdésekre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Bocs’ a hiányzó szó: Csatlakozva…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. “Nem lehet a magyar embereket, Magyarországot büntetni azért, mert a kormány és a miniszterelnök rosszul cselekszik”

    .
    Nem azért büntetik, hanem azért mert a magyarok szívesen veszik Orbánt, támogatják, egyenlőre a népszerűségi listán az első helyen áll, továbbá jó étvággyal fogyasztják az antiszemita, fasiszta, szélsőjobbos megnyilvánulásokat, egyszóval a magyar nép nem bünteti Orbánt.

    Ha pedig a magyar nép nem bünteti Orbánt akkor az EU nak kell, majd jönnek mások büntetni, nem kifejezetten ártó szándékkal, hanem hogy önmagukat védjék, és ha ez a helyzet akkor nemcsak Orbántól kell megvédeni magukat, hanem a támogatóiktól, azoktól akik rászavaznak és mindenkitől akit megfertőzött.
    .
    Egyszer és mindenkorra, éppen úgy, ahogyan Attila a Hun vezér egy vöröskeresztes önkéntes ápolónővér volt Orbánhoz képest, az EU és mindazok az országok akiknek Orbán súlyos nyűgöt, egyben veszélyt jelent, azok sem önkéntes szeretetrendi dajkák, hanem ha kell keményen megvédik érdekeiket amibe Orbán könnyen belepusztulhat és vele együtt azok akik a saját országukban ezt eltűrték és ezt a szörnyeteget felhizlalták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  49. Barrty1
    Az általad felsoroltak közül van akit személyesen ismerek.Gyurcsánynak anno gazsulált rendesen, aztán a hátba támadásnál kussba volt. Maradt is ott a társai között, mert odavaló.
    Én egy megoldást látok, csak sajnos az kivitelezhetetlen!
    A NÉPNEK fel kellene oldoznia Gyurcsányt a fidesz által rárakott rágalmak alól,és rá szavazni. Persze tudom, hogy nem indul, mert szavát adta.
    Egyedül benne látok olyan egyenességet, és vehemenciát, ami Orbánt padlóra vinné. Egyébként is a mumusa, hiszen minden szinten még ma is gyalázni kell őt a híveknek..
    Tudod az az érdekes,- és ezen sokat gondolkodok – hogy én nagyon kritizáltam anno Gyurcsányt,mert olyan alázatos volt a pártjával szemben, és a koalíciós társától hagyta magát jégre vinni.Meg is bűnhődött érte úgy gondolom.
    Annak ellenére hogy még most is vannak kritizálható lépései, úgy gondolom egy ilyen kiállású ember tud csak segíteni ebben a szerencsétlen helyzetben.
    Gondolom én.És még páran itt.
    Aztán a nem nyilatkozók között ki tudja hányan…
    Ehhez viszont Magyarországnak “okosodnia”kellene. Most az uszítás mögött csak a lejmolás megy, és ez a hülye fideszes birkanépség nem veszi észre.
    Aztán ha majd rádöbben hogy kijátszotta a vezér őket, karóba akarják húzni.
    Csakhogy akkorra az egész országnak befellegzett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  50. girbegurba
    2013. március 23. szombat
    17:21
    A Fidesz-KDNP nem hagy ki ilyen ziccert, mellébeszéléssel (részletezéssel nem megy semmire). Feltették volna neki a jogászkérdést: igen vagy nem (csak igennel vagy nemmel válaszoljon(!). És minél többet beszél egy ellenzéki politikus,annál többet magyaráz bele egy kormánypárti.
    Félreértés ne essék,nem kedvelem Mesterházyt,nem védeni akarom, csak az eddig tapasztalt Fidesz-KDNP technikát írtam le. Az a pali olyan,mint a diétás fagyi,se íze-se bűze. Szanyi Tibort pl,jobban kedvelem nála,neki legalább van “stílusa”,még ha néha kicsit riasztó is a lelkesedése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos