Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vendéghy Kornél: Európa elmeosztálya 2013. március 30. szombat 23:01

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Ez az az ország, ahol Szaniszló Ferenc ufó- és zsidóbevándorlás-kutató Táncsics-díjat kaphat.

Ez az az ország, amelynek lakossága elhiszi, ha elvettek tőle 100 forintot és visszaadtak 30 forintot, akkor jól járt.

Ez az az ország, amelynek kétharmados pártja és vezetője harcban áll a világgal, mert a valóságot egy csak általa ismert párhuzamos világegyetemből szemléli.

Aki azt gondolja, hogy ez már maga az őrület, annak egyrészt igaza van, másrészt optimista. Optimista, mert van még tovább.

Széles Gábornak van egy álma.

Saját szavai szerint: „Van egy álmom: Ha ez bejön, akkor végre Magyarország olyan növekedési pályára áll, amin már vagy ötszáz éve nincs!”, és amelynek hatására Orbán megint kétharmaddal nyeri a választásokat.

A páratlan lehetőséget leíró Facebook-bejegyzése az „éterből” Tesla-tekercsekkel nyerhető ingyen energiáról és egy 100 százalékosnál nagyobb hatásfokú rendszerről szól. Széles szerint „Tesla találmánya az Univerzum kifogyhatatlan energiájához, az éterhez biztosít hozzáférést”. Leírása szerint a Tesla-tekercs „kibocsátott impulzusai gyorsabban terjednek, mint a fény, minden anyagon képesek áthatolni” és „nagy távolságokra képesek utazni gyengülés nélkül, mely drótnélküli energiaátvitelt tesz lehetővé, valamint ingyenenergia kinyerésére képesek”. Ez nagyjából Szaniszló Ferenc után kiált.

Szélest láthatólag nem zavarja, hogy örökmozgót vizionáló nagyralátó tervéhez és Orbán ennek köszönhető kétharmados újraválasztásához mindössze a fizika alaptörvényeit kell semmibe venni. Ez érthető: ez a politikai és gazdasági rendszer egyszerűen nincs hozzászokva ahhoz, hogy bizonyos törvényeket nem lehet áthágni. Talán már készül is egy ötödik alaptörvény-módosítás, amely felülírja Einstein elméletét.

A világ már eddig is gyanakodva méregetett minket: folyamatosan szembe megyünk a józanésszel és saját jól felfogott érdekeinkkel, és dühödten vagdalkozunk, ha erre figyelmeztetnek: mindenki rosszul tudja, tájékozatlan vagy ártani akar. Mindenki szembe jön az autópályán.

Szélessel ez a politikai és gazdasági ámokfutás teljesen új szintre érkezett: a szélsőjobb egyik emblematikus alakja már nem csak az európai értékrenddel, mindenki más véleményével, a puszta gazdasági és politikai realitásokkal megy szembe, hanem immár a tudománnyal is. Az őrület, mint a kis gömböc, felfal mindent, mert fel kell falnia, különben marad a világnak egy szeglete, ahol nem az ő véleménye érvényes, ez pedig tűrhetetlen.

Ezek után Magyarországra már nemcsak, mint önkényeskedő, erőszakos, törvénycsavargató országra fognak tekinteni, hanem harsányan fognak röhögni rajta, és nem is merek gondolni a német Kika újabb gyermekműsorára.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +76 ( 82 szavazatból)
Vendéghy Kornél: Európa elmeosztálya, 4.8 out of 5 based on 41 ratings

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

63 Reader’s Comments

  1. Függetlenül attól, hogy a hivatkozott hatalomforrás ötlete hülyeség-e, maga a tény, hogy csodáról álmodoznak, azt jelzi, hogy már vesztüket érzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  2. Szerintem nem csodáról álmodoznak, nyájat etetnek.
    Hazudoznak, semmilyen olyan dokumentum nincs a kezükben (már rég kijátszották volna a “világmegváltó felfedezéseket”, sokkal kapzsibbak annál, hogy várnának vele), de birkaországban elég hivatkozni, ámítani, azonnal beindul a bégetés.
    Ugyanaz kezd lejátszódni, mint amikor mindenféle programismertetés nélkül (mert nem is volt semmilyen programjuk a hatalom megszerzésén kívül) önmagukat Messiássá nevezték ki, Kánaán-építővé, kolbászból lesz a kerítés is varázslókká…
    Elhintik, hogy minden tudnak, és ha ők maradnak továbbra is, lesz itt rezsicsökkentés, mert ingyen szerzik be a világűrből, megszűnik a függés a burzsujoktól, csak “adjatok még négy évet teljhatalommal Viktornak, majd meglátjátok, elhozza nektek a mennyországot!”
    Pont az történik, mint Adolf esetében.
    … Hát majd megnézhetjük magunkat, ha leszünk még…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. csatt
    2013. április 1. hétfő
    10:55
    Érdekeset írsz. Én ugyanis életemben több mint tízszer láttam megismátelt
    Tesla kísérleteket. Mégsem hajtatott egyik bemutató társaság vele autót.
    (de azért jó bevételt értek el, az hajtotta az autót, különben nem csinálták volna)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Túlavasúti, amennyiben ugyanarról a Tesláról beszélünk, aki 1943-ban távozott az élők sorából, és személyesen a kedvedért megismételte azokat a kísérleteit, amelyekből csak annyit mutatott meg, hogy nincs üzemanyag, és összesen kettő darab tekercs hajtja az autót, miközben világkörüli úton volt és sehol nem vett magához semmilyen üzemanyagot, akkor feladom a vitát.
    Ha azonban nem azt láttad, aminek a titkát magával vitte a sírba, akkor azt kell hogy mondjam: akik nem ismerik a titkát, azok annyiszor ismételhetnek, próbálkozhatnak, amennyiszer akarnak, az nem jelent semmit.
    Nem ugyanarról beszélünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. Hitler és lakájai is csodafegyverrel hülyítették a népet.Orbánnak sincs ellenére ez a marhaság,Széles meg jól megél belőle.Tesla a Föld és az “éter” rezonanciáját felhasználva hatalmas energiákat akart szállítani vezeték nélkül a Föld legtávolabbi pontjaira is,sőt azt sejtette,hogy a Tunguzka meteornak tulajdonított robbanást ő okozta.Erre már Orbán is képes,Magyarországon már eddig is hatalmas pusztítást okozott.Csak míg Tesla fantasztikus elméjű fizikus volt,Orbán addig csak egy elmebajos politikai szélhámos,akinek Széles a fantáziája.Európa rajtunk röhög,s ha megnyeri a választást,meg is érdemeljük ezt a majmot és barátait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Nos, Hitler lakájainak volt némi alapjuk az akkori gyakorlati tudományhoz képest “csodafegyverről” beszélni. Repülőgép nélkül eljuttatni akkora távolságból robbanószerkezeteket, az nem piskóta teljesítmény volt. (Van olyan nézet, hogy ha Hitler nem állít le évekkel korábban bizonyos fejlesztéseket elbizakodottságában, hamarabb birtokolják az atomfegyvert, mint az USA.)
    .
    Visszatérve Teslára, nem tudhatjuk, milyen felfedezéseknek volt valójában a birtokában, mert mindent megsemmisített, amit nem volt képes szabadalmaztatni.
    De pusztán azért semmi okunk elbizakodottan azt hinni, hogy nem birtokolt olyan erőket, melyekről fogalmunk sincs, már csak azért sem, mert bizony akadnak, akik akár évszázadokkal megelőzik saját korukat. (Meglehetősen nehéz lett volna elhitetni abban a korban, amikor a füstjeleket tekintették a legnagyobb távolságra eljuttatható legbiztonságosabb hírközlésnek, hogy létezik ennél sokkal hatékonyabb megoldás is, pedig nem is oly régen nagyon is sokan esküdtek a füstjelek “legfejlettebbségére”…)
    És rémlik, olvastam valahol, hogy a görögtűz létrejöttéről sem tudunk többet, mint azok, akik először alkalmazták.
    A “Vernék” is sorozatban álmodtak olyanokat, amik megvalósultak…
    Szóval nem Széles Gábor álmaival van a legnagyobb gond, hanem azzal, hogy az ország érdekével szöges ellentétben állanak az álmai (szerintünk), ráadásul önmagát az ország érdekével azonosnak hazudja. Nem az a hazugság, amire Tesla felfedezéseivel kapcsolatban hivatkozik, hanem hogy a jólétet Orbán irányításával érhetjük csak el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  7. Kedves Csatt
    Írtam már, aki hisz az üdvözül. Én ilyen elfajzott, csak két diplomás
    egyik gépjármű, intek mindenkit attól, hogy mindenféle mendemondának
    felüljön. Az energia megmaradás törvénye máig is érvényes az átalakuláskor
    keletkező veszteséggel együtt. Amit az emberiség eddig mindig használt az
    mindegyik az előtte más formában meglévő energia átalakulása folytán
    “keletkezett”. Tehát valamiből.
    Mára világszerte annyian feltalálták már az “örökmozgót”. Úgy hallottam,
    egyik a hősök terén, valamilyen időkerékként állva mutatja az időt. Ha az
    tényleg ott van – én ugyanis nem láttam – ez bizonyíték lehetne. Sajnos
    a többi közül egyet sem valósítottak meg.
    Mitől mozgott Tesla autója azt biztosan látták akik a könyveket írták róla.
    Én nem hiszem! (habár jól jönne széles e világon, nem csak SZG-nek)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Kedves Csatt
    Egyébként, csak remélni tudom, hogy nem veszed zrikálásnak, de
    KÉRLEK NÉZD MEG A NAPTÁRAT IS.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Kedves Túlavasúti, én a véleményt sosem tekintem piszkálódásnak.
    A naptár ugyan tréfálkozásra hajlamosíthat most, de amit feszegetünk, én komoly dolognak tartom.
    Hidd el, nem vonom kétségbe az energiamegmaradást, meg a többit, ráadásul ilyen irányultsági diplomáim nincsenek is, tehát ilyen téren műkedvelőnek minősülök, de…
    Szóval hiszek a fejlődés leállíthatatlanságában. Pontosabban: csak abban hiszek, hogy szinte semmit nem tudunk még abból, aminek megismerése céljából itt vagyunk a földön.
    Nagyon messze vagyunk még attól, hogy a létező (ám számunkra még ismeretlen) energiákat gyakorlatban használhassuk, hiszen azokat se használjuk, amiket ismerünk…
    De pár száz évvel ezelőtt elképzelni is istenkáromlás volt vezeték nélkül idehozni a képet, a hangot a távolból, dédnagyanyám állítólag kereste a tévében a kis krapekokat.
    (Tesláról az ismereteimet egy Érsekújvár környékéről itt járt Tesla-gyári főmérnök előadásából származtatom, nekem nincsenek kétségeim afelől, hogy nagy távolságról is lehet úgy működtetni szerkezeteket, hogy a helyszínen úgy látszik, mintha magától mozogna, megállás nélkül, azaz: örökmozgónak vélhető. Persze nem energiafelvétel nélkül, de a laikus számára mégis “perpetum mobile”-ként felfogva.)
    … Azt pedig, hogy az érdekek gyakran felülírják a legnemesebb szándékokat is (azaz megakadályozzák olcsóbbá és könnyebbé tenni mások életét, mert hiszen haszonélvezésű a világ berendezkedése) nagyon is érthetőnek tartom.
    A kőolajkitermelőknek és az autógyáraknak (de idesorolható a gyógyszeripar is) inkább érdeke, hogy semmilyen hatékonyabb energia ne legyen felhasználható, sőt 5-6 évenként lehetőleg szoruljon cserére minden, azaz addigra romoljon el, mert másképpen ugrik a profitjuk.
    Mese habbal kategória, hogy fogorvosoknak valóban a lakosság ép fogazata lenne az igazi érdekük…
    Miből élnének meg, ha senkinek nem fájna a foga?
    Persze, megeshet, hogy túl egyedien szemlélem a világot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Nem lényegtelen:
    Miből élne a fogyasztói társadalom, ha nem azt fogyasztanánk, amit elénk raknak?
    .
    Eddig az ellenzék is azt “fogyasztotta”, amit a fizeSS élénk rakott.
    Ha így marad, mi leszünk elfogyasztva. Most övék az ország, hatalom és dicsőség!
    Olyan nagyon várunk már egy kis kezdeményezést is. Nem csak a gyerekektől.
    .
    Az ilyen fogyasztás legfeljebb csak a súlycsoport miatt a sportolóknak való.
    Nem hinném, hogy az ellenzéket erősíthetné.
    .
    Még mindig sehol egy Orbán takarodj?
    Ki mondhatná ezt el helyettetek, a Pártonkívüliek Pártja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. Hungarian citizen

    “Ezek után Magyarországra már nemcsak, mint önkényeskedő, erőszakos, törvénycsavargató országra fognak tekinteni, hanem harsányan fognak röhögni rajta” 1998-tol rohognek orbanon, mert mindenki tudja, hogy egy agyalagyult, frusztralt kis gorcs. Az ismerosei meg plane azok, ez sem volt titok eddig. A titok az, hogy tenyleg honnan van 1 millio teljesen imbecillis idiota magyar(?) ebben az orszagban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. Eléggé szeles ez a széles.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Megkapó és jellemző az is, hogy Széles mintegy végcélként jelölte meg OV újabb kétharmados győzelmét a terv sikeres végbemenetele esetén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos