Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Írd alá, Jani! 2013. március 12. kedd 23:41

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Írd alá, Jani!

Gyorsan leszögezem, hogy nem a tiszteletlenség, hanem az elvtársias, már-már forradalmi légkör miatt használom a tegező formulát, én munkás vagyok, te paraszt, nem beszélve a velünk szövetséges értelmiségiekről! De nem ezért ragadtam.

A Fidesz írt magának egy alaptörvényt, amihez neked alig volt közöd, ezért elmesélem az előzményeket, hátha nem értesültél mindenről Schmitt Pál emlékezetes elnökösködése alatt.

Született egy pártalkotmány, amit magyar nótákból, a régi Alkotmányból és néhány párthatározatból állítottak össze egykori párttársaid, sokat beszélgettünk róla, de annyira nyilvánvalóan tákolmány volt, hogy senki sem törődött volna vele ennyit, ha nem barmolják a fideszesek folyamatosan. Ha már annyit emlegetitek a sztálinista magyar alkotmányt, akkor elmondom, hogy maga Sztálin sem írta át minden alkalommal a szöveget, amikor kivégeztetett valakit, mert volt annyi esze, hogy csak általános baromságokat pakolt bele, amit mindenki kedve szerint értelmezett (félre). Kiröhögték volna a szovjetek, ha belegyömöszöli a passzust, miszerint Trockij mától nincsen, de nem is volt, és ha volt is, akkor rossz elvtárs volt.

Egy diktátornak legyen stílusa!

Az a romhalmaz, aminek negyedik módosítására készülsz, már így sem ér semmit, bármelyik párt nyeri a következő választásokat, dobja rögtön a szemétbe, mint ahogy ti is minden alkalommal, amikor beleütköztök, miért bánnának vele mások finomabban? (Itt jegyezném meg, hogy a megjelenésekor kértem egy dedikált példányt, ami meg is érkezett, de Kövér László kézjegyét csak rányomtatták. Remélem, ettől még érvényes! Szóval, amennyiben megoldható lenne, visszaküldeném, és azt szeretném, ha te vezetnéd bele az összes változást, mert nem akarok újat, értékkel bír számomra az eredeti! Köszönöm, szólj, ha mehet!)

Ezek után teljesen értelmetlen számomra azok óhaja, akik arra kérnek, ne írd alá a módosításokat tartalmazó papírt. Most komolyan: mit ér egy módosítás? Mit számít egy olyan dolog módosítása, ami már azelőtt is csak egészségügyi célokat szolgálhatott volna? Egy (22) módosítástól most rosszabb lesz?! Dehogy lesz!

Írd alá, János!

Kiváló jogász voltál, és mint ilyen, klassz karriert csinálhattál volna Csornán, ahol születtél, de még a fővárosban is, nagy pénz, jó lakás, boldog család, de te a politikát választottad, és a politika ilyen dolog. Néha alá kell írni.

Ha mást tennél, egykori haverjaid eltipornának, az meg ugyan menő dolog, ha valaki egy időre népi hős lesz, de gyereknek ruha kell, kaja és drága iskola, az unokákra is gondolni kell. Senki sem fizet azért, ha egy fideszes köztársasági elnök tisztességes.

Megírja a Magyar Narancs, hogy milyen tökös csávó vagy, esetleg a Népszabadság is, behívnak az ATV-be, Klubrádióba, oszt akkor mi van?! Abból nem lehet megélni, hogy az emberről jót ír a Népszabadság, tudom, mert ismerek ilyeneket.

Húsz évesen még számít a menőség, de ötven felett semmit. Biztonság, nyugalom, kiszámítható napok és évek, békés környezet. Ez az, amit Magyarországon tisztességgel nem lehet elérni, és igazad van: nem a Fidesz miatt, nem miattad.

Írd alá, János, hamar túl leszel rajta!

Egyszer már majdnem kinyírtak a pártban, most biztos ki fognak, akkor is, ha csak egy pillanatra megáll a toll a kezedben, ezek a fiúk nem viccelnek. Ha ez segít, elmondom, hogy tényleg semmit sem számít, mert a XXI. század legröhejesebb alkotmánya ezektől a mérhetetlenül nevetséges és aljas módosításoktól nem lesz kevésbé vagy jobban tűrhetetlen, ezekkel vagy ezek nélkül is a lehető leghamarabb meg kell semmisíteni, ha lélegezni akarunk ebben a kurva országban. Nem rontasz a helyzeten semmit, János, írd alá!

Gyilkos verseny folyik a befutó helyekért, te pedig egyelőre biztonságban vagy, hülyeség ugrálni. Aláírod, nem adsz interjút, egy évre bezárkózol a kecóba, nem lesz semmi gáz, ha vidékre kell menni, megnézni valami baromságot vagy átadni, kinevezni, felavatni, majd mennek veled a terrorlegények, senki sem lesz a közeledben, aki leköpne. Meg egyébként is, miért csinálna valaki ilyesmit?! Tudod, hiszen folyamatosan erre játszol te is, meg a kormány is: a baloldali-liberális csőcselék nem tör, nem öl, nem gyújtogat. Ettől még lehet fárasztó, buta vagy elviselhetetlen, de erőszakot nem alkalmaz, nem köp le akkor sem, ha leköphetne. Nem mintha lenne miért, hiszen te csak a munkádat végzed.

Írd alá, János, ezért kapod a fizetést, amire nincs is szükséged, szóval tényleg nem a pénzért, hidd el nekem: én elhiszem.

Az Orbán-Simicska kormány túléli a te ellenállásodat, te viszont nem. Ezek tényleg komolyan gondolják, annyi időd sem marad, hogy megfésüld bajszodat, máris betonba kell mártanod a lábaidat. Természetesen a magyar családok érdekében, de akkor is kellemetlen.

Írd alá, Jani!

Semmivel sem lesz vacakabb ez az ország a módosításoktól, semmivel sem lesz kevésbé suttyó, aljas és gyáva, de okosabb, bátrabb és tisztességesebb sem. Nem múlik rajtad semmi. Mert mindenki annyit ér, amennyije van, neked speciel most ez az egyetlen aláírás, gazdálkodj jól vele!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (369 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +547 ( 583 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Írd alá, Jani!, 4.8 out of 5 based on 369 ratings

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

73 Reader’s Comments

  1. Kegyetlen ! És kegyetlenül jó (írás)!
    Egyenként honnan veszi Pára hogy Ádler jó jogász volt?
    Ezek a fiúk dolgoztatják valaha is egy percet?
    Szájer ugyan római jogot tanított az ELTE-n, de szerintem Hamza tanár úr megtagadta már, mert a Tákolmány egy fércmunka, ezt még a jobboldalon is bevallják, hogy tele van jogi hibákkal es színvonaltalan vacak. A tartalmat most hagyjuk, végülis a szemétben sem turkallok..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +90 (98 szavazatból)
  2. Para, nagyon jó irás( és még nem is gyurcsányoztál. )
    Szuper! Gratulálok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +83 (85 szavazatból)
  3. “Gyilkos verseny folyik a befutó helyekért, te pedig egyelőre biztonságban vagy, ”
    Nem biztos.Mi van, ha Orbán pályázik a helyére?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (53 szavazatból)
  4. Para for President!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (66 szavazatból)
  5. Zseni vagy Para! Meg még igazad is van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +64 (66 szavazatból)
  6. Jancsit agrarernokkent tudom elepzelni vhol videken!! Koztarsasagi elnok csak egy ilyen elfuseralt orszagban ,diktaturaban lehet csak kozt elnok !! Valyon erzi ezt nap mint nap? Felteszi maganak a kerdest mikent tortenhetett ilyen ?? Sajnos nalunk rengeteg alacsony kvalitasu politikus van magas pozicioban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  7. Szerintetek nincs egy (kövér mintájára) egy Dr.Áder János játék bélyegző??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  8. Pazar a cikk ! Telitalálat! Köszönöm !
    De ha már a “tákolmány”-nál tartunk, a napokban a facebookon találtam egy idevágó hozzászólást, ami épp erről szól, vagyis az Alaptörvény Közjogi érvénytelenségéről. Ide másolom. Érdemes elolvasni !
    ___________________________________________________
    AZ ALAPTÖRVÉNY KÖZJOGI ÉRTELEMBEN ÉRVÉNYTELEN!
    *
    mégpedig az alábbi okok miatt :
    *
    1./ A Magyar Köztársaság Alkotmánya (de az Alaptörvény is) deklarálja a Népfelség elvét, miszerint a demokratikus hatalom forrása a Nép, (népakarat, melynek kinyilvánítása a népszavazás).
    *
    2./ A jelenlegi 2/3 többségű Fidesz-Kdnp, és kormánya a Magyar Köztársaság Alkotmányára esküdött fel ! Tehát a Köztársasági Alkotmányra tett esküt a kormányfő, a kormány, és a törvényalkotók egyaránt!
    *
    3./ A Magyar Köztársaság Alkotmánya kimondja ( amit változatlan formában átvett az Alaptörvény is,) hogy: 2.§.(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.
    *
    4./ A jelenlegi 2/3 többségű Fidesz-Kdnp, és kormánya NEM Alkotmányozásra, NEM rendszerváltoztatásra kapott népi felhatalmazást, mivel választási programjukban nem tették közzé ezen szándékukat. Ezt elhallgatták a választók elől. A népfelség a népszavazáson így csak a kormányváltás ügyében hozott (hozhatott) döntést! Csak erre kapott a jelenlegi kormányzópárt 2/3-os felhatalmazást! EZ KÖZJOGI TÉNY !
    *
    5./ A kormánypárt és a kormányfő megszegte az Alkotmányra tett esküjét azzal, hogy visszaélve a népfelségtől CSAK a KORMÁNYZÁSRA kapott felhatalmazással, azt a jogállami demokrácia felszámolására, a szétválasztott hatalmi ágak központosítására, olyan átideologizált Alkotmányozásra használta, amivel egy új rendszert, egy autokratikus (érthetőbben szólva diktatórikus) rendszert hozott létre. Mindezzel megvalósították az Alkotmány 2.§.(3) bekezdésben fent idézett, “a hatalom kizárólagos birtoklására irányuló tevékenység” tényállását! – és ez nem más, mint ALKOTMÁNY ELLENI PUCCS, más szóval ÁLLAMCSÍNY, vagyis b ű n c s e l e k m é n y !
    *
    6./ A “hatalom kizárólagos birtoklására irányuló tevékenységen” túl, a “hatalom erőszakos megszerzésére és gyakorlására és birtoklására irányuló tevékenység” is tetten érhető. Ez esetben azért minősül erőszakosnak, mert a népfelség akaratával ellentétesen, azzal való jogi visszaéléssel, a parlamenti Házszabályok kijátszásával, megváltoztatásával jött létre, ill. ezen túlmenően az Alaptörvényt nem a parlamenti 4/5-ös szabály szerint fogadták el, sem pedig népszavazás nem erősítette meg! Az erőszak nem csak fegyveres erőszakként értelmezhető, hanem jogi erőszakként is. A jogi erőszak pedig mindenképpen megvalósult!
    *
    7./ Az 5. és 6. pontban leírtak megvalósításával a kormánypárti képviselők és a kormány tagjai együtt is és külön-külön személyesen is ESKÜSZEGÉST KÖVETTEK EL, ami szintén
    b ű n c s e l e k m é n y !
    *
    8./ Az Alkotmány fent idézett 2.§.-a kimondja, hogy : “Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni!” Tehát magyar állampolgárként nem csak jogosult, hanem köteles vagyok ezzel szemben fellépni !
    *
    9./ Mindezek alapján egyértelmű, hogy Alkotmányellenes puccs történt Magyarországon !
    Az Alaptörvény ezért KÖZJOGI ÉRTELEMBEN É R V É N Y T E L E N!!!
    *
    10./Egy Közjogilag érvénytelen Alaptörvényt nem vagyok köteles elfogadni érvényesnek magamra nézve. Ezen túl a Köztársasági Alkotmány, ( de még az Alaptörvény is) felhatalmaz, sőt kötelez arra, hogy magyar állampolgárkén FELLÉPJEK EZ ELLEN !!! A fellépés minimum jelenti azt, hogy felszólalok ez ellen, mások figyelmét is felhívom erre, és azt is jelenti, hogy NEM VETEM ALÁ MAGAM EGY KÖZJOGILAG TÖRVÉNYTELENÜL HOZOTT, NÉPSZAVAZÁSSAL MEG NEM ERŐSÍTETT
    ALAPTÖRVÉNYNEK !!!
    *
    Sajnos arra már nem lehet számítani, hogy a Közjogi érvénytelenséget Alkotmánybíróság mondja ki az Alaptörvény fölött, mivel az Alkotmánybíróság is a diktatúra eszközévé vált! Ennek hiányában is igaz, hogy :
    AZ ALAPTÖRVÉNY K Ö Z J O G I L A G ÉRVÉNYTELEN!!!
    *
    Hívjuk fel erre mindazok figyelmét, akiknek csak tudjuk !!!
    *
    Ateistáknak, keresztényeknek, és más vallásúaknak egyaránt csak egy ideológiailag SEMLEGES, hitvallás nélküli Alaptörvény, vagy Alkotmány fogadható el !
    _______________________________________________

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +121 (125 szavazatból)
  9. Nagyon szeretem a cikkeit.
    Ezt is , köszönöm szépen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  10. Koszonom,sok ilyet!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  11. Szenzacios.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  12. De hol van Columbo felesége?

    +1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  13. “Írd alá, Jani!”
    Csak hogy a nevedhez tudjuk kötni XXl.századi magyar fasizmus kezdetét dátummal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (57 szavazatból)
  14. Írd alá Para !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  15. Mindig magas színvonal. Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  16. Áder káder.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  17. Para, ez még a szokottnál is jobb! És de jó lenne, ha az érintett olvasná!
    Bár ezeknek tök mindegy…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  18. És figyeljétek meg: tényleg aláírja !!!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  19. Alá fogja írni, Egygerincűek.
    Megismertük már akkor, amikor mezei parlamenti képviselő volt, Mitől változott volna? Csak most megtollasodva, kistafírozva bátrabb lesz!
    Pénz beszél, kutya ugat, a karaván halad, oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  20. Bugrisok közt. elnöke – kitől annyi tellett, hogy egy miniszterelnöknek beszólt a Parlamentben, hogy úgy áll, mint egy rakás szerencsétlenség.
    Feltört belőle a “kulturáltság”, mint a szennyvíz a pöcéből.
    Írja alá, mert ők így lesznek egy egészek – a nagy művük,amiért emútnyócéven át ellehetetlenítették egy kormány munkáját, egy ország normális működését, népszavaztattak ha kellett, ha nem, hogy most megteszik ami ellen küzdöttek, arra fátylat borítanának….
    Ezt itt most PKI nagyon-nagyon jól megírta, fájdalmas, hogy nekünk ilyen lények jutottak….és még elmegy Berlinbe és kijelenti, hogy rosszul vannak informálva – magyarul, tök hülyék, mert nem értenek semmihez ott a kedves vendéglátói!
    Szerencsénk, hogy ők mindenhez annyira értenek: 3xbóvli.
    Diplomáciai analfabéták, sallerosztogatók=bugrisok gyülekezete!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (47 szavazatból)
  21. Nem tudom egyesek miért gondolják azt hogy kÁder különb lenne, mint fülkeforradalom-társai, az egész eddigi tevékenysége alapján azt lehet előrejelezni, hogy aláírja.
    Megjegyzem _minden_ Fideszes & Kdnp-s kpviselő aláírta, még azok is (Pokorni, Ángyán), akikről az a legenda kering, hogy kilógnak a Fideszből.
    .
    Persze nem lehet kizárni, hogy kÁderben dr. Jekyll legyőzi Mr. Hide-ot.
    .
    Azok akik arra szólítják fel kÁdert, aki egyébként a teljesen elfogadhatatlan választási törvényt írta, hogy ne írjon alá, olyan tulajdonságokat feltételeznek róla (becsület, tisztesség, humanizmus, stb.), amikkel ha rendelkezne, nem jutott volna ebbe a fontos tisztségbe, a fülkeforradalom rendszerében.
    .
    Amúgy mit is vesztünk, ha kÁder aláírja?
    A Háromszor Módosított Gránitszilárdságú Alaptörvény mennyivel jobb mint a Négyszer Módosított Gránitszilárdságú Alaptörvény? Semmivel.
    .
    Így legalább saját kezével állít ki magáról a fülkeforradalom bárcát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (37 szavazatból)
  22. A világot nem a gonosz fogja elpusztítani, hanem azok, akik végignézik a gonoszságot és nem csinálnak semmit! (A. Einstein)
    Vagy aláírnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (45 szavazatból)
  23. Kis Pál
    Ehhez kellenek az EP-ben lévők is, elnézik, amivé kinőhette magát a fülkeforradalmár, páviántáncot járhatott és sallereket is oszthatott!
    A történelem addig ismétli önmagát, míg végre megtanulja az emberiség, hogy mit kell már csírájában elfojtania vagy annyi lesz neki!
    Nem volt elég lecke a II. vh. több milliós áldozata, hogy honnét indulhatott és dagadhatott éveken át, mire kitört lett volna rá idő, hogy tegyenek ellene, hogy mindaz ne történhessen meg!
    Einstein azt is mondta, hogy nem tudja, hogy a III. vh-t mivel fogják megvívni, de a IV. vh-t botokkal fogják vívni….
    Kis ország vagyunk, nagy marhákkal – akik nem látják, azokra nincs jelzőm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  24. Bubu64 egyetértenék veled, ha nem “tudnám”, hogy Orbán leginkább király, de legalábbis császár akar lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  25. Azok a lelkes “hazaffyak”, akik rögvest igényelték az alaptörvényt otthoni használatra – pl. meghitt családi körben történő tanulmányozásra, “alaptörvény félórák” rendszeresítésére a család időbeosztásában – azóta megkapták-e folyamatosan az újabb és újabb módosításokat?
    Hogyan tudtak ezek nélkül naprakészek lenni?
    Azok a tavaly érettségizettek, akik iskolájuktól ajándékul kapták, most hol kérhetik majd a frissített változatot?
    Talán az aláírás ellen tiltakozó fiatalok is gondoltak ezekre a szempontokra, mekkora pazarlás lenne az idei végzősöket az újranyomott tákolmánnyal ellátni, a vagyont érő díszkiadású kötetet folyamatosan újítgatni a még hátralévő, több, mint egy évben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  26. markgraf gabriella

    zsenialis!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  27. Dr. Szilágyi Ferenc

    A mai magyar állapotokról csak ilyen vitriolba mártott tollal lehet igazán találót írni. Nagyon jó a cikk. Csak az a baj, hogy még nincs vége, jönnek újabb ötletek, mert ez a társulat minden korábbin túltesz. A magyar politikai elit erkölcsileg még nincs a gödör legalján. Lesz még miről írni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  28. Egy aláírás. Határvonal. A tisztesség és a tisztességtelenség között. A becsület és az aljasság között. A demokrácia és az önkényuralom között. A párthűség és a hazaszeretet között. Egy politikusi életpálya sosrfordulója. A történelem itélőszéke előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  29. bumburi
    Ritkán dicsérek, de most le a kalappal a cikk előtt!
    Miért csak ezeken az oldalakon találkozom az újságírás kiválóságaival?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  30. Alá fogja írni, íme, egy példa, hogy mit:
    .
    http://atv.hu/belfold/20130312_rogan_a_birosagon_sem_lehet_megtamadni_az_energiahivatalt
    .
    Áááh.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. Ez az írás több mint jó: igaz. Ezúttal Para világosan mutatott rá a fidesz egész működésére, belső kohéziójának természetére. A fideszt – vagyis orbánt – egyáltalán nem érdekli, hogy ki mit gondol jogállamról, demokráciáról. Az a legjobb, ha semmit, sőt, ha egyáltalán nem is gondolkodik. Ha mégis eszébe jutna kérdéseket feltenni, akkor majd jön a birkamenet, élén a frissen szabadultakkal – ki innen, ki onnan szabadult -, és a kétharmad keményen álló cövekével veri a fejébe, hogy mi jár az árulónak. Ahogyan ezt a “családokban” szokás. És a Sándor palota előtti tér bizonyára szabad lesz a “spontán” tüntetés számára.
    Áder választása: a közemlékezetbe a “magyar Hindenburgként” kerül, vagy kap egy (esetleg nem is képletes) jégcsákányt a fejébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  32. Ne írja alá!
    Ez az egész hajcihő csak a Matocsyról meg az euróról tereli el, osztja meg a figyelmet. Majd egy hétig gondolkodik, jól nem írja alá, visszaküldi, a fidesz meg lenyeli és kihirdetik, hogy meghajoltunk. Ezzel Jani nyer, a fidesz valamennyit visszahoz. Az eltelt 3-4 hétben pedig meg bebetozozzák a pártot az MNB-be. Az olcsó hitelből meg Simicska re-re-privatizál mindent, amit eddig sikerült felvásárolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  33. Ez most szuper lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  34. hazafi 00:29
    Orbán olyan alkotmányra esküdött,amiről azt nyilatkozta nincs benne semmi amit tisztelni tudna,az ilyen eskü érvénytelen.A tákolmányon az aláírás hamis,mert aki aláírta jogtalanul használta a doktoti címet.Ez a kormány és tákolmány valóban illegitim.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  35. “Az a romhalmaz, aminek negyedik módosítására készülsz, már így sem ér semmit, bármelyik párt nyeri a következő választásokat, dobja rögtön a szemétbe”

    - ez sajnos nem igaz, mert a FIDESZ minden fontos törvényt 2/3-ossá tett, tehát amíg 1/3-ot tudnak szerezni a jövőben, addig leszavazhatnak minden változtatást.
    Tehát meg lesz kötve a jövőbeni kormányok keze, és így a jelenlegi állapotok maradnak addig, amíg nem jön egy 2/3-os egyetértés abban, hogy ezt le kell cserélni.

    A FIDESZ valószínűleg még sok cikluson át meg fogja szerezni az 1/3-ot, szóval szerintem még legalább 8-12 évre marad a jelenlegi állapot. Ez az alaptörvény-módosítás már a nagyon sokadik 2/3-os törvény (amit ráadásul az alkotmányba írnak), tehát a rendszer alapjai már le vannak fektetve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. Imre! (engedtesd meg nekem, hogy így szólítsalak)
    Eddig ez az írásod számomra a legkiválóbb. Minden benne van.
    Legfeljebb annyit: semmit nem ér – legyen az alkotmány, törvény, szerződés – amit egy esküje megszegése miatt illegitimmé vált kormánypárt, képviselő, miniszter, minielnök, vagy kt. elnök ír alá, hoz, vagy szavaz meg. Az új kormánynak ezért mindent semmisnek kell tekintenie, ami így lépett életbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  37. “a baloldali-liberális csőcselék nem tör, nem öl, nem gyújtogat.”

    Szeretném, ha nem adnánk további olajat a fideszesek kezébe. A mostani tüntetők között nemcsak baloldaliak és liberálisok vannak, hanem olyan jobboldaliak, akiknek az értékrendszerük jobbra húz, de mégis soknak találják már azt, amit a FIDESZ csinál.

    És sok olyan ember is van, akinek eddig nem volt pártpreferenciája, tehát nem is “vádolható” elkötelezettséggel bármely irányba is.
    Valamint szerintem eleve hülyeség egy pártot vakon követni. Mindig meg kell vizsgálni, hogy mit tesz, mit tervez, mit hogyan csinál, és ha az már nem fér bele az értékrendünkbe, akkor felemelni a szavunkat ellene, akár szimpatizál(t)unk vele, akár nem.

    A pártok a népért vannak, és nem fordítva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Nagyon jó írás, mint mindig, és igen, Jani is annyit fog érni……..se többet, se kevesebbet.
    Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy a látszat kedvéért valami jelentéktelen dolgot megkifogásol benne, így nem azonmód, hanem kis kitérővel írja alá.
    Orbán egyik legrégebbi, leghűségesebb pártkatonája, mit várunk tőle. Ugyan mááááááár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  39. Macskaszem
    Ezt írtam le tegnap én is, hogy jegelni fogják.
    És ha visszaküldi, akkor a parlament úgy tudom akkor veszi napirendre amikor akarja.
    Addig mennek visszafele, mig a pénzcsap nyitva maradhat.
    És az indok megint a demokráciára való hivatkozás lesz.
    És közben egyre másra hozzák azokat a rendeleteket, törvényeket, melyek egyre szűkítik a betekintés a és bírósághoz fordulás lehetőségét.
    –Még az is államtitok, de legalábbis meg nem szerezhető információ lesz, hogy hány magyarországi lakhellyel nem rendelkező állampolgárunk ..van, és ők hol élnek.
    –A rezsicsökkentés ellen a cégek nem fordulhatnak bírósághoz
    –és még amiken gondolkoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  40. Kiváló írás!

    A családi házam rezsije (áram, víz, gáz,szemétdíj)
    2010-ben 420 eFt volt
    2012-ben 584 eFt volt, tehát 39 %-al növekedett.
    A rablóbanda most visszaad belőle 10 %-ot, de ez sem biztos.
    Remélem, a nép többsége nem annyira hülye, hogy a rezsicsökkentést beveszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  41. Há-há! Ez igen coool volt Para! Kösz! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Érdemes elolvasni:
    - http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=154255
    Nagyon jól látják nyugaton a helyzetetünket. Ha ezek után is Ader aláír, akkor egy szar ember.
    Para! Baromi jó a cikked, humorod, várjuk a többit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  43. keddi
    De, sokan ollan hülyék!
    Amikor az első “csökkentett” rezsiszámlák megjöttek, másról nem szóltak a betelefonálós műsorok, mint erről – tettek az emberek a tákolmányozásra, őket ez érdekelte.
    A pár ezer Ft, hiába voltak közöttük olyanok, akik elmondták, hogy akiket ez 10 és 100 ezres nagyságrenddel érint, azok a gazdagok, tehát úgy, mint a 16%-s SZJA, a devizahitel kifizetése egy összegben csak a gazdagoknak igazán kedvező, az átlagnak átverés, csak egy mézesmadzag!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  44. A magyar közvélemény elég feledékeny. Utánanéztem, 2006-ban az akkori kormány is alkotmányozni akart, készült tervezet is. Természetesen az ellenzék dühödten támadta a szándékot.
    A szocialista kormány lényeges módosításokkal biztosítani akarta, hogy a következő kormány ne tudjon olyan egyszerűen változtatni. Csak egy pár mondat a tervezet tartalmából:
    “A legfőbb ügyész nem interpellálható, az alkotmányt a parlament fogadja el, nem pedig népszavazás erősíti meg. Az alkotmányt csak úgy lehet megváltoztatni – vagy helyette újat elfogadni –, ha azt a parlamenti képviselők négyötöde két alkalommal is, legalább fél év eltéréssel megszavazza. A Gyurcsány–Petrétei-tervezet is tartalmaz közpénzügyi fejezetet; nem az adósság csökkentését írja elő, hanem az adósság növelésének lehetséges mértékét határozza meg.”
    Ennek ismeretében nyilván különösen fájó a mostani helyzet a mostani ellenzék számára.
    Ugyanakkor az értelmes magyar állampolgár számára az fáj, hogy az Alkotmányhoz minden kormány hozzá akar nyúlni, és mindenképpen a népakarat kikerülésével. Néha arra gondolok, hogy pártok nélkül lehetne akár egységes is a Nemzet, ahelyett, hogy vérig menő ellenségeskedés választ el embert az embertől. Amíg csak pártok mentén lehet hatalomba kerülni, addig alapvető érdekük lesz, hogy megosszanak minket. (Egy tartós békeidőszak megkérdőjelezné a pártok létezésének szükségességét.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  45. Magyarország megszűnik demokratikus jogállam lenni. ill nem is nagyon volt az soha.Totális káosz a jogrendszerben van és lesz senki nem ért semmit………
    Megyünk Hágába mindenféle kis szar dolog miatt. Na !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  46. Még a mondatainak a ritmusa, s az egész szöveg szerkesztése is tanítandó, nemcsak a mondandója. Tankönyvbe való írás.

    (A cikk nem születhetett volna meg a Fidesz, Orbán Viktor, szűkülő és hamarosan szűkölő környezete, a magyar komprádor burzsoázia és a kishitű polgárság, a tétova értelmiség, az ijedt munkanélküliek és az őket készségesen, lobogóként bármikor keresztre feszítő álkeresztények, valamint a mindenünnen előmászó nagyszájú dilettánsok (= politikusok) zajos közreműködése nélkül.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  47. “magyar nótákból” – alighanem a legmegalázóbb, amit e tárgyban kigondolni, mondani lehet.
    Purlitzer-Emlékgyűrű Díjat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  48. Drága Attila (és kisebb mértékben ZZ)! Úgy hivatkoztok a népakaratra, mintha lenne ilyesmi. Attila még azon is elábrándozik, hogy milyen békés lenne pártok nélkül. Orbán legszebb álma lenne! Nem kéne viaskodni hülye ellenzékkel, meg meg-megrendülő hívekkel: ő egymaga megmondaná, mit, hogyan kell csinálni miről, hogyan kell gondolkodni, és itt van maga a béke, boldogság. Az emberek – még az egy nemzethez tartozók is – szerencsére nem egyformák, különféle érdekeik vannak, más-más elképzeléseik szépről, jóról, hitről, erkölcsről. Ezeket a különféle hiteket és vágyakat kell(ene) összehangolniuk a pártoknak, amelyek egy egész – jelen esetben a nemzet – részeit képviselik eredeti nevük szerint is. Pl: én ateista vagyok, de egyetlen vallásos embertől sem várnám el, hogy tagadja meg istenét, ne gyakorolja a hitét kedve szerint. De elvárom, hogy ne legyen kötelező mindenki számára egy azonos isten imádása, sőt azt sem szerettem, hogy az ateizmus volt kötelező.
    Kicsit bonyolultabb példa: valóban megváltozott a helyzet, például az 1982-es magyar szakszervezeti törvénnyel minden gazdasági fejlesztést meg lehetne torpedózni, minden csődbe ment céget meg kellene támogatni stb. A ló másik oldalán vagyunk: most a szakszervezet – de a munkavállalók más csoportjai is – mondhatnak, amit akarnak, “a jog asztala” erősen a munkaadók (tőkések) oldalán van megpakolva minden jóval: indok nélküli felmondással, a szerződéses kötelezettség mértéken túli lazításával, a sztrájkjog megnehezítésével stb.
    Van tehát a “nép”, ami viszont ateistából, katolikusból, zsidóból, reformátusból stb. áll, meg munkaadóból és munkavállalóból, férfiből és nőből, tulajdonosból és bérmunkásból – folytathatnánk a sort.
    Szóval, gondoljátok át még egyszer az egységes népakarat diadalát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Köszönöm mind a két cikket. Elolvastam. Örültem, hogy szép magyar nyelven, megfogalmazott írást olvashattam. Minden szembrebbenés nélkül alá fogja írni. A hatalom, s a pénz nevében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  50. Ha semmi mást nem olvastam volna eddig itt, már ezért az egy cikkért is érdemes volt beregisztrálnom.
    Ez a mai történések magyar valósága.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos