Ronai and Ronai
AMERIKAI

Pistának jó lesz – Szávay képviselő úr titkos élete 2013. március 1. péntek 16:15 Forrás: AN

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Pistának jó lesz – Szávay képviselő úr titkos élete

Budapest – Még el sem ült a HÖK listázós botránya (érdekes, a Jobbik hallgat, mint fekália a fűben, igaz, a többi párt sem töri magát, hogy verje a palávert), máris újabb érdekesség került napvilágra a Jobbik és az ELTE HÖK kapcsolatairól. Szávay István, aki ma a Jobbik színeiben országgyűlési képviselő, néhány évvel ezelőtt az akkori HÖK prominenseként egy vicces felvételen péniszpumpával mutatkozott. Mint az alábbi, egykori hallgatótársa által írott levélből kiderül, ennél jóval több is van a rovásán.

Azt mondták, Pista majdnem szívrohamot kapott, annyira kikészült a választási kampányban – 2008 májusában Szávay István HÖK-elnök napi 24 órát dolgozott, hogy jelöltje fusson be a HÖK-elnökválasztáson. Nemes László útja ki volt taposva, de elindultak ellene, ami teljesen váratlanul érintette. 2008-ban volt az első kemény HÖK-választás, amikor két csapat egymásnak feszült. A kampányban én is részt vettem, de nem szeretném, ha megjelenne a nevem a nyilvánosságban. Hangsúlyozom, amit írok, maga a színtiszta igazság, de nem vállalom a nevem, ennek oka, hogy jelenleg is jogviszonyom van az egyetemmel. Öt év távlatából viszont azt gondolom, hogy érdemes megemlékezni az akkor történtekről. Én Szávay-ék kampányát segítettem, nem voltam ott a „tűzvonalban”, de nem is kellett, a HÖK dohányzóban, a bulikban vagy a Bástyában minden kiderült. Az elején még lelkesen támogattam Pistáékat, de a kampányban kiderült, hogy az ELTE BTK HÖK valójában miről is szól.

 

Még mielőtt valakinek illúziói lennének, szó sincs arról, hogy a BTK HÖK konzervatív, jobbos fiatalokból állt volna, itt Szávay érkezésétől kezdve pártépítésről volt szó. Szélsőséges nézeteket valló, a Nagy-Magyarországért rajongó fiatalokat gyűjtöttek be, kiábrándult gyerekeket, akik főleg vidékről érkeztek. Szávay perspektívát mutatott nekik, a politikát: a felemelkedés legegyszerűbb és leggyorsabb eszköze. Mai napig biztos vagyok benne, hogy egyes követői nem is akkora nagymagyarok, csak hamar felfogták, hogy történész diplomával így tudnak a leggyorsabban olyan életszínvonalat elérni, amiért tanárként 20-30 év munkával sem. A HÖK-vezérkar ott volt a 2006-os tüntetéseken, „ki voltak vezényelve”, ahogy többen mondták később, egyesek még a szovjet emlékmű megrongálásában is részt vettek, állítólag – erről nincs konkrétabb információm. Az biztos, hogy az akkori „hőstettekkel” (TV-ostrom, Ferenciek téri blokád) sokan dicsekedtek. Sőtér Dávid történész hallgató, ma HÖK-alelnök ma is a Vasas ultrák egyik vezére például, akkor is nagyon aktív volt.

 

Először érthetetlen volt számomra, Szávay miért veszi ennyire a szívére az utódlását, aztán ő maga vallott színt: „nem veszthetem el az ELTÉ-t, mert nem kapok listás helyet”. Akkor már a Jobbikkal készült a 2010-es választásokra, az ELTE BTK HÖK-ben nem csak sok szavazót megnyert, de munkaerőt is a pártnak. Bedolgoztak a programba, segítették a propagandát. Az őt követő Nemes László például miután elnyerte mandátumát, tudván, hogy nincs kihívója, félévvel korábban lemondott, hogy a HÖK erőforrásait a Jobbik választási kampányára fókuszálhassák. Ez nyílt titok volt az önkormányzatban. De térjünk vissza 2008-ra.

 

Nemes Lászlót jelölte meg utódjának Pista, ezt egy vezetőképzőn jelentette be, az ötlettől nem volt mindenki elragadtatva, de amikor kiderült, hogy Veres Dániel is összegyűjtötte a jelöléshez szükséges aláírásokat, akkor összezárt a jobbikos HÖK-mag. Azt tudni kell, hogy sokan attól tartottak, kiderül, mik történtek Szávay elnöksége alatt. A HÖK alapítványokon keresztül és közvetlenül is támogatta a Jobbikot, ennek utána lehet nézni. Az elnökség tagjai nem készítettek vagyonnyilatkozatot, üres papírokat adtak le egy borítékban. A listázás is igaz, „libsi, zsidó és cigány” nem kerülhetett kollégiumba, az iwiw-adatlapokon keresztül pedig a Gólyatáborba jelentkezőkből szűrték a megfelelő kádereket. Az „iwiw volt a legjobb”, régebben alig lehetett az adatlapokat levédeni. Ezenkívül Szávay rendszeresen Balkán-túrát is szervezett, ez volt a belső mag igazi ideológiai nevelőtábora. Az egykori HÖK-elnök már akkor sem rejtegette a Jobbikkal való kapcsolatát, amikor erre a Népszabadság rákérdezett, sőt, párttagként írt cinikus válaszlevelet, melyben minden kapcsolatot tagadott. A Jobbikkal Szávaynak a soltvadkerti önkormányzaton keresztül volt kapcsolata, odavalósi, ugyanis. Állítólag sok önkormányzati ügyet intéztetett el az elnöksége tagjaival, vagy ha nem tudott valamit, felhívta valamelyik HÖK-ösét, hogy nézzen utána a dolgoknak. Meg nem érthetem, miért gondolja az egyetem vezetése, hogy nem volt a HÖK-ben politika, mikor nyilván tudtak róla, hogy Pista a Jobbik alapítótagja, előtte a MIÉP-nek is tagja volt. Elnöksége alatt nem mondott le párttagságáról, nem igaz, hogy politkaileg inaktív volt, már csak azért sem, mert soltvadkerten bizottsági tag volt az önkomrányzatban, nem mint szávaypista, hanem mint jobbikos politikus.

 

Szávay rendszeresen járt az egyetemi bulikba, itt mindig addig itta magát, amíg ki nem jött belőle a” jobbikos propaganda vezér”, semmit nem titkolt, 2008-ban egyértelmű volt már, hogy a Jobbik stratégiájában fontos szerep jutott a BTK HÖK-nek, a cél egyértelműen a parlamentbe jutás volt, Szávay meg is kapta érte aztán a jutalmát. A bulikban aztán rendre bealudt, ilyenkor „barátai” leginkább vicces fotókat készítettek róla, és innen a beceneve is: Börni.

 

Nehéz lesz ellene bármit is találni, jól felépítette az őt védők érdekrendszerét, az egyetemen ugyanúgy, mint később azon kívül. Zárójelben jegyezném meg, talán érdemes vele foglalkozni, hogy a diplomamunkáját nem ő maga írta (szerzője ma egy konzervatív blog főszerkesztője…), ez ki is derült az államvizsgán, a dolgozatot pedig leosztályozták kettesre vagy hármasra. Ami fura, hogy ezek után új „elbírálási szakaszt” hirdettek ügyében, a dolgozata így már 4-es lett, meglehet azt sem tudta, szakdolgozata milyen forrásokból készült. Ilyen eljárás amúgy nincs, teljesen nonszensz, ami történt. A 100%-osan elcsalt dolgozatával is megkapta volna a diplomáját, de ennyivel nem érte be, pártfogóinál kijárta, hogy vegyék fel a doktori iskolába, ehhez viszont legalább 4-est kellett szereznie. Ezt az apróságot csak azért említem meg, hogy lássák, ebben az országban semmi, de semmi nem változott. Miben különbözik ez az arcátlanság attól, amit a volt köztársasági elnök megengedett magának? A politika csúcsára törőknek nincs idejük a haszontalan tanulmányokra, kapcsolatokat kell építeniük, pénzforrásokat szerezniük, hogy a csúcsra érhessenek, onnan pedig tök mindegy.

 

Szávay egyetemi évei erről szóltak, pénzért íratta a kollégiumban dolgozatait, akárcsak pénzért vasaltatta ugyanitt öltönyeit az egykor toprongyos soltvadkerti diák, aki makkos cipőben, fehér zokniban és suhogós nadrágban lépett először be a BTK campusára. A román szakot is csak azért vette fel később a nagymagyar képviselő, hogy megtarthassa még jogviszonyát és höközhessen.

 

2008-ben tehát elindult egy másik csapat, ekkor még a háttérben intéztek mindent a fiúk, nem úgy mint a legutóbbi eredménytelen, majd később Garbai győzelmével záruló választáson. A HÖK-elnököt a Szakos Hallgatói Érdekképviseleteken (SZHÉK) keresztül választott küldöttgyűlési tagok választják meg. A Küldöttgyűlés összetételében akkor még a fő szempont az volt, hogy lehetőleg az összes szak képviseltesse magát, a tagokat nem cserélgették akkor még, Szávayék ezzel nem mertek játszani. De „megdolgozták őket”, sokaknak pozíciót ígértek, aki keményebbnek ígérkezett attól pedig megkérdezték, ugyan kíván-e MA-szakra menni vagy Erasmus-ösztöndíjat nyerni, mert ha igen és jól szavaznak, Nemes nem lesz hálátlan. Volt, hogy tagokat megfenyegettek. A HÖK kezelésében lévő adatbázisokat amúgy mindkét tábor használta, a kihívók a KGY-tagok e-mailcímeire juttatták el a programjukat (nem tudom, ez mennyire szabályos), Pistáék viszont mindenhova elküldték.

 

A szavazás májusban volt. Hogy az ELTE BTK mennyire határolódott el a közpénzekből egyre nyíltabban pártot gründoló Szávaytól, arra ez az este igen jó példa. Dezső Tamás, aki azóta is dékán, például rangos díjat adott át a távozó Szávaynak épp a szavazás előtt, beszédében pedig a folytonosságot hangsúlyozta, egyértelmű volt, hogy miközben pártatlannak mondja magát, szavaival a régi vezetés jelöltjét támogatja. A kihívóinknak nagy ellenszélben kellett dolgozniuk, én magam a szavazás napján már nem gondoltam, hogy megnyerhetjük. Az oldalunkon teljes volt a kétségbeesés, végül szűk többséggel, de behúztuk. Nemes első intézkedése volt, hogy tisztogatást rendezett a szenátusban, a másik oldal képviselőit így vagy úgy de sorra kicsinálta, vagy legalább is megpróbálta. Nem hiszem, hogy a KGY-t elcsalták, de az biztos, hogy a küldöttek egy része nyomás alatt szavazott. A tét pedig nem az volt, hogy minél jobb legyen a kari HÖK-vezetése: a tét rengeteg pénz és politikai hatalom volt. Úgyhogy amikor az ELTE vezetői (Dezső, Borsodi) azt mondják, hogy semmi köze a Karnak a Jobbikhoz, akkor bizony hazudnak. Pontosan tudták mi folyik az alagsorban, ahol a HÖK-iroda működik.

 

És ez még nem minden. Kutakodjanak csak.

 

Egy kiábrándult hallgató

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +46 ( 54 szavazatból)
Pistának jó lesz – Szávay képviselő úr titkos élete, 4.8 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Az ELTE-BTK képzi Magyarország számára az újnácikat! Gratulálok Dezsőnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (42 szavazatból)
  2. Ez a kép mindent elmond a jobbikról, meg a HÖK-ről, a maga undorító valójában!
    Mocskos hányadék egy társaság…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (53 szavazatból)
  3. Túl a politikán, a HÖK listázásoknak más célja is van. Nyílt titok, hogy az úgynevezett gólyatáborokban üzemszerűen, beavatás címszóra folyik az elsőévesek megalázása, és szexuális zaklatása. Itt nyernek értelmet a listákon fellelhető, a lányok küllemére, és egyéb más jegyeikre utaló megjegyzések. Aki látott már ilyen tábort, az azt is tudja, hogy leginkább az alkohol, valamint különféle más tudatmódosító szerek hatása alatt zajlik a tábori élet. Aki erkölcsi, vagy más kifogással él, esetleg nem vesz részt a “táborozás” mókáiban, azt minimum kiközösítik. De természetesen a HÖK a kezében lévő zsarolási potenciállal (kollégiumi helyek, ösztöndíjak elosztása, jól fizető diákmunka) komolyan hátrányos helyzetbe is hozhatja, és hozza is a neki nem parírozó gólyákat egyetemen töltött éveik során.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (38 szavazatból)
  4. Milyejn szép is lenne, ha az ellenzéknek lenne annyi esze, hogy MINDEN ilyen ügyet kinyomozzon/kinyomoztasson és ügyet csináljon belőle — nem három napra, hanem hosszú távra (lehet tanulni Orbántól).
    De nincs ennyi esze, vagy tán nem is érdeke (akkor meg minek van?).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (38 szavazatból)
  5. Kecskeméti Károly

    Ne tessék csodálkozni! Mindössze pl. emlékezni a nagyszerű Ötödik pecsét című filmre. Latinovits, mint tapasztalt nyilas azt kérdezni az újonc, túlbuzgó követőtöl, aki véres megtorlást javasol: “- Mondja, maga bölcsész?!”
    (A magam védelmében is: mindössze arról a többszörösen igazolt tényről van szó, miszerint a kellő élet-tapasztalat nélküli/filozófikus humán emlőn nevelkedettek félelmetes tévedésekre képesek.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  6. Ego
    Én is ezt kérdezem, de már évek óta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  7. Nekem már csak egy kérdésem van. Hogy lehet azt a Dreher sört meginni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  8. Szolid 2o13.o3.o1.
    Kecskeméti Károly
    Tévedni emberi dolog, de a szándékosság már egészen másként nevezendő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. Ez az erkölcsi hulla/nulla Szávay merészelte nagy vehemenciával letorkollni a józan, normális gondolkodású DK-s képviselőt a parlamentben :-( . Hova süllyed még a képviselői nívó ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  10. Kecskeméti Károlynak nagyon durván igaza van.
    commandante,erről sokat tudnék mesélni.Az tényleg közismert,hogy vannak ilyen listák,de itt arról van szó,hogy faji,vallási és világnézeti alapon is listáztak embereket ez pedig személyiségi jogok megsértése amit a törvény büntetni rendel,akár letöltendő szabadságvesztéssel is.Ebből van a botrány és nem abból,hogy melyik leányzó a könnyen kapható,melyik srác a jó fej,stb.Alap,hogy a gólyatáborokban a közösségépítő játékok szinte mindegyike az alkoholról szól,pl:kéz nélkül kiinni a poharat stb.Aki nem akar berúgni arra ráfogják,hogy bomlasztja a közösséget.Kiábrándító módon le tudnak állatiasodni a srácok egy-egy ilyen bulin és az a legdurvább,hogy a lányok is.Ezek az úgynevezett IHB partik(Iszunk,Hányunk,Belefekszünk).Én is szeretek szórakozni,iszok is néha de a jó ízlés határain belül.
    Ego most nem szidhatjuk az ellenzéket,folyik a nyomozás az ügyben.Biztos megpróbálják majd eltusolni,a fidesz-jobbik mindig falaznak egymásnak,maj elválik,hogy mi lesz.
    Magáról az ügyről viszont az a véleményem,hogy a baloldal is tehet arról,hogy ide jutottunk.Nem sokat tettek kormányzásuk alatt a hátrányos helyzetűek felzárkóztatásáért és azért,hogy a szegények is tanulhassanak.Ezért van,hogy Magyarországon a cigányok szinte teljesen ki vannak rekesztve az egyetemekről.A felsőoktatás a tehetős emberek kiváltsága lett,mint a Novák Előd,Dúró Dóra féle budai milliomos csemeték.Ha utánanéz valaki a jobbikosok hátterének láthatja,hogy mindegyikük igen jó módú családból származik,Szávay is meg ez a Garbai gyerek aki ellen most nyomoznak.A jobbik ezen a karon alakult,ezek innen jöttek.Amerikában ha jól tudom a kisebbségeknek biztosítanak helyet a felsőoktatásban és a világ legjobb egyetemei Amerikában vannak.Magyarországnak meg-most olvastam nemrég-nincs egy darab olyan egyeteme ami világviszonylatban benne lenne az első százban.Még a kelet európai egyetemek is leelőznek minket magyarokat akik annyi Nobel díjast adtunk a világnak.
    Ezen is érdemes lenne elgondolkozni egy kicsit,hogy vajon miért van ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (25 szavazatból)
  11. Ahová csak nézünk kis hazánkban, erkölcsi züllésbe, csalásba, szélhámosságba ütközünk. A BTK esetében ez azért különösen súlyos körülmény, mert egy bölcsészkaron elvileg az egyetemes humanista szellemi örökséget kutató szakembereket képeznek, nem pedig egy emberellenes ideológia képviselőit. Elvileg a bölcsészkarról a kritikai értelmiségnek, a társadalmi igazságosság szószólóinak kellene kikerülnie. Ehelyett a neonáci vezetők utánpótlásáról gondoskodik. És persze a kar vezetése erről mit sem tud. Tud egyáltalán valamiről? Vagy esetleg nincs is ellenére? Ennél sötétebb bizonyítványt nem lehet kiállítani egy országról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  12. Elôször magàn próbàlta ki aztàn hozzàfogott a térképhez !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. És higgyük el, hogy erről az egyetem vezetősége nem is sejtett semmit?
    Ebből is lesz egy operett per, valahogy nem lesz vizsgálható ügy.
    Börtönben kell rohadnia ennek az egész bandának. Ott dirigálhat nekik a vona meg az orbán, és osztogathatja kokit meg a sallert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  14. Most már csak azon tűnődöm, hogy VAN-E EGYÁLTALÁN ELLENZÉK????
    Vagy talán ők mindig “máshol” járnak.
    .
    Évek óta azt halljuk a felmérésekből, mint ami itt is látszik!!!
    .
    Feltétlenül egyszer csak – egy újságcikkből – RÁJÖVÜNK, hogy mi történt évek
    óta a környezetünkben. Hiszen azt hiszem mindenki van mindig valahol és mások
    veszik észre azt, aminek őt kellene bántania.
    NEM LEHETÜNK ENNYIRE LIBERÁLISAK. Vagy ez nem a mi kárunk?
    .
    BEZZEG ŐK MINDEN BOLHÁBÓL TUDNAK ELEFÁNTOT CSINÁLNI.
    Mi meg azon nevetünk, hogy ők milyen hülyék?
    .
    MOST AKKOR MI ÚJSÁG?
    Nem látom, hogy politikusaink – egyáltalán – észrevették volna.
    Vagy ez kizárólag bűnügy és NEM POLITIKA?
    Vagy talán az a jó, ha elintézi helyettünk valaki más?
    Mondjuk:
    -a főügyészség
    -az AB, vagy
    -az EU
    (de hol vagytok ellenzékiek ilyen ügyekben?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  15. Stofi: a legjobb egyetemek az USA-ban vannak, de azok is gazdagoknak(Harvard, Yale, Princeton-mellesleg a legtobb amerikai milliomos otthagyta az egyetemet).
    Minden HOK hasonlo modon mukodik, a kommunizmusbol maradtak fenn csak atbillentek a masik szelsosegbe (a BTK-n es a Jogon inkabb jobboldaliak, mashol mas “bandak”). Semmi kozuk az igazi egyetemi demokraciahoz, mint ami pl. az USA-ban van. Ezek tehetsegtelen emberek, akik a politikaba menekultek. Sajnos mar megvolt tobb precedens is arra vonatkozolag, hogy milyen politikus lesz ezekbol: jo partpolitikus, pocsek nemzetpolitikus(anno a Fidesz 1989.-ben mint kozvetlen elod-bar az szakkollegiumbol). Jok lesznek valasztasok lebonyolitasaban, kilenturaepitesben, sikkasztasban, listazasban, se semmi egyeb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  16. Sajnos lattam kozelrol, hogy mi folyt a hires-hihedt orban fele kollegiumi kozegben. A fiuk egyszeruen nem tudtak es a mai napig sem tudjak feldolgozni az urbanus-nepies konfliktust. El tudja kepzelni barki, hogy mit erezhetett az a videki orbanviktor, koverlaszlo, aki a kollegiumbol jar egyetemre es megerzi a szabadgondolkodo levegot? Ezek a fiuk ott szembesultek eloszor a masodosztaly fogalmaval, azzal, hogybehozhatatlan kulturalis hatranyuk van. (Meg is maradt.) Azt a kozeget csak irigykedve elte at es egesz eletere bosszut eskudott ellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  17. Stofi,
    jó, hogy kiegészítettél, de valamit nyilván félreértettél, mert én azt írtam, hogy más célja IS van a listáknak. Amíg a HÖK nem került teljesen a jobbik politikai befolyása alá, ez inkább a kanos egyetemista fiúcskák kisded szexista játéka volt. Bár már akkor is sértette az érintettek személyiségi jogait, de amint politika célokra használják fel a listákat, megcímkézve, származási, vagy faji alapon megbélyegezve az abban szereplő hallgatókat, sokkal súlyosabb az eset. Ráadásul a HÖK vezetői ahogy elvégzik az egyetemet, rendszerint távoznak onnan, kivéve azokat, akik oktatóként bent maradnak az intézményekben, míg a listákat éveken át tárolták a rendszerben, így azokba az újabban megválasztott HÖK-ösök is betekintést nyerhettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  18. FlashBack
    Mert könnyebb volt nekik gyűlölködni, irigykedni, mint tanulni, kulturálódni, színházba járni, behozni a lemaradást.
    Szították magukban és társaikban a gyűlöletet, így maradtak bugrisok!
    Az a “modor”, ami bennük van, az a kiadajcstompi-szerűség, ezt fogalmazták meg róluk így:
    “A DIPLOMÁCIAI KÖVETELMÉNYEK MEGHALADJÁK ORBÁN ÉS MUNKATÁRSAI KÉPESSÉGÉT.”
    Finoman becsomagolva elmondták, hogy a pávatánc, a sallerek osztogatása
    a bugrisság következményei és nem a kulturáltság jelei!
    A legszomorúbb ebben pedig az, hogy ezek a vezetők megfelelnek a magyarok embereknek nagy részének (ők is ilyenek?!), de a magyar értelmiségnek is, akkor mitől tanult értelmiségi, akikről beszélünk?!
    Ezt lehet látni az ATV-ben is, ahol a modortalanságot úgy nevezik, hogy sokszínűség!)))))
    Gondolom, aki nézője ennek a tévének, tudja miről beszélek….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  19. és gondoljunk bele, hogy ha ez ment az ELTE-n, akkor mi mehet a vidéki egyetemeken. Budapest szellemileg, értelmileg mindig messze az ország előtt járt, a vidék pedig sajnos manapság már a jobbik és az újfasiszták szállásterülete… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  20. (Kép alávaló :)
    *
    Sörreklám: Na mi van az üvegben ???
    *
    *
    *
    ( Magyar sörgyárak imádják úgy hirdetni magukat, hogy a szereplők a magyarságukra büszke fiatalok: íme. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  21. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    ITT NEVELIK AZ ÉRTELMISÉG JAVÁT

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  22. Ne áltassuk magunkat!
    Az ötvenes évek elején jött a Fényes Szelek nemzedéke, de ennek a tehetségesebbje vagy kiment 56-ban, vagy az intrikusabb falka felfalta őket.
    A Kádári időkben a párt küldött kádereket az egyetemekre, és ezeket az Isten sem menthette meg a diplomától. Ezek lettek a vállalati csúcsvezetők, és rabolták szét az ország vagyonát 1990-től.
    A késő Kádári korban jöttek a SZET-esek, és ezek -tisztelet a kevés kivételnek mindhárom nemzedékben- nagyokat haraptak a közös kenyrünkből a varjúváltás után (Mret igazán nem rendszerváltás volt, hanem kezdődött a felelőtlen kótya-vetye!).
    Ezekután kérdezem: Mit várunk a humán értelmiségtől? Miért gondoljuk, hogy nekik kellene felismerni a veszélyt?
    Lássuk be, hogy a vezető humán értelmiségiek vagy a bunkó múltjuk, vagy pedig a mellőzöttségük miatt eleve sértődöttek, világ életükben a demokrácia ellenségei voltak.
    Országot vezetni csak tiszta fejjel, és tisztességgel megszerzett, biztos, -politikától független- anyagi alapokkal rendelkezve lehet.
    Ez hiányzikaz országból! Ez az igazi oka a kritikán aluli vezetési színvonalnak! Ne hablatyoljunk valamiféle “Magyar Átok”-ról!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  23. Öreg pg-vel egyetértek. Nem szokásom mások szavait idézni, igyekszem a sajátomat előadni, de eszembe jutott egy Demjén Ferenc idézet, amit nagyon idevágónak érzek és egyébként a magyar valóság élethű ábrázolásának tartok: “Ott lakunk, hol a víz küzd a tűzzel, árnyakkal terhelt az ég. Hol a szelíd a pénzzel, a jó szív az ésszel nem talált egymásra még. Bölcsőnk a föld, hogy emberré nőjjünk, ha megszültek, miért adnánk fel?” /V.Moto Rock/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  24. Aki járt az ELTE BTK-ra, az előtt mindez nyílt titok volt. Dezső T. és Borsodi Cs. meg mentik a bőrüket, mert kínos, hogy a “politikamentes” ELTE a Jobbik bölcsője.

    A HÖK pl. évekig sikeresen torpedózta meg a közismert balos Krausz Tamás professzori kinevezését. Vagy az akkor még csak baráti társaság jobbikosok a 2002-es választási kampányban Magyar Nemzetet és Demokratát osztogattak a büfében…

    A Fidesz 2002. március 15-i nagygyűlése idején az akkor még átépítés alatt álló BTK főépületbe ismeretlenek hatoltak be, és feltörték az összes MSZP-s és SZDSZ-es tanár irodáit. De csak az övékét. A portaszolgálat “persze” nem látott semmit…

    Dezső szüntette be (sajnos csak egy időre…) a PBÚ nevű egyetemi újságot, aminek az egyetemen felejtett jobbikos főszerkesztője 2006 szeptemberében vezércikkben ÁVH-sozta a rendőrséget, és a rendőrség elleni erőszakra uszított.

    A HÖK-kel barátkozás, meg a ivós bulikon részvétel nem volt szükséges az előmenetelhez. Én sosem voltam ilyenben, mégis rendszeresen nyertem ösztöndíjakat. Az ilyen piás haverokra azoknak van szüksége, akik 2-es, 3-as eredménnyel bukdácsolnak, 10 évig járva egy öt éves szakot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  25. A “magyarok nagyasszonya”, Morvay Krisztina nem itt “tanít”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos