Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarország visszatér a parancsgazdasághoz 2013. március 28. csütörtök 6:48 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarország visszatér a parancsgazdasághoz

Budapest, Bécs – A magyar származású publicista a bécsi Kurier internetes kiadásának adott interjút. A cikk címe: Gulyás-orbánizmus nacionalista szósszal címmel. Lendvai szerint Magyarország nem diktatúra, de úton van afelé. Lendvainak pedig lehet, hogy volt esze, de az is elment, vagy valahol úton van afelé.

Az ausztriai bulvárlapnak nyilatkozva Lendvai egyebek közt azt mondta, hogy Magyarország nem diktatúra, mint Fehéroroszország vagy Kazahsztán. “Az ország azonban úton van egy olyan rendszer felé, amely vegyíti a Horthy-korszakot annak rasszizmusával és antiszemitizmusával együtt, valamint a tényleges problémákat elkendőző és kis engedményeket tevő Kádár-korszakot, úton van egy olyan rendszer felé, amelynek élén az erős ember áll”.

A publicista szerint a szerződések betartásának elvét Magyarország nem tartja tiszteletben. Szerződéseket hatályon kívül helyeznek, vagy módosítanak – hangoztatta Lendvai, aki szerint nemcsak az osztrák gazdák tapasztalják ezt, hanem nyugati bankokat, vállalatokat és kereskedelmi láncokat is hátrányosan megkülönböztetnek.

“Mindez nacionalista és populista. Visszatérés a parancsgazdasághoz, a határok nélküli Európában ez katasztrófa Magyarország számára”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +34 ( 42 szavazatból)
Magyarország visszatér a parancsgazdasághoz, 4.8 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

67 Reader’s Comments

  1. Nem tudom, megérkezik-e a hozzászólásom, mert a legutóbbi óta már egy másik országban élek. Tehát a név ua. az IPcím bizonyára más.
    Még két lábbal disszidáltam az előtt, h BLaci buzdított bennünket: az is meneküljön, akinek nincs lába!
    .
    Azt írja a Kurír: ” Ungarn ist keine Diktatur wie Weißrussland oder Kasachstan.”
    Ez az én olvasatomban azt jelenti: Magyarországon nem olyan diktatúra van, mint Fehéroroszo-ban vagy Kazahsztánban. Vagy: Magyarország nem olyan diktatúra, mint…. stb
    Tehát nem azt jelenti, h nincs diktatúra! A “wie” (mint) olyan szó, amit a hasonló összehasonlítására használnak.
    Ha azt akarta volna mondani, h egyáltalán nem diktatúra, akkor a “im gegensatz”-ot olvashatnánk.
    A “kein”-nak persze ismerjük mi, magyarok azt a jelentését, hogy “nincs” (pl: kein Problem – nincs probléma), de szerintem az idézett írásban erről mondatszerkezetileg szó sincs.
    A tisztánlátásért kérdezzetek meg német nyelvtanárokat is, vagy Ném.o-ban élő a nyelvet igazán jól értőket is.
    .
    Ezekért sem akarja ovi a tömegeket “tani-tani”, mert a végén még megértenénk, valójában mit is írnak-mondanak rólunk külhonban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  2. Én nem csodákozom Lendvain. Amikor a hazai ..potentátok is szemérmesen azt hazudják ez még nem az ami..
    Orbán és köztörvényes bandája felesküdött a köztársaság alkotmányára, aztán megpucsolta, a saját képére formálva az országot.
    Köztudott, már Orbán sem titkolja, minden hatalom egy kézben, az övében. Már odáig megy, hogy ezzel dicsekedni is mer. ..Egy perc alatt kilenne rugva, aki öt birálni merészelné a köz tv-ben. Az ország fél, vagy nyal, vagy hallgat. Mindent elöntött maga alá temetett a félelem. A szavak, elvesztették értéküket, a jelzök értelmetlenné váltak, ma már csak a nyilt hazugság minden szava a hatalomnak.
    Mindig felhuzom magam, amikor az un.baloldali médiák, és pártok ilyen szavakat használnak : kormány, parlament.
    Se parlament, se kormány. Van orbán, mindenki neki van alá rendelve és mindenki az ö akaratát hajtja végre. Nincs már egyetlen hatalmi ág sem ami ne a kezében lenne.
    Orbán az Unio szétesésére blaziroz ! Ez nyilván valo. Ugy számol, hogy az ujra felerösödö válság miatt, az Unio széthullik. A nééet párt családja ami szintén kereszténynek mondja magát, nem véletlenül nem hajlando kiállni Orbán ellen.
    Biztos vagyok benne, hogy folyik már egy egyeztetés, a Vatikán, és eus országok konzervativ prominensei között, egy Unio utáni Europa életre hivásárol.
    Ezért ilyen bátor ez a diktátor. Tudja jol nem lesz erö aki megállitsa !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  3. Kedves TanLala !

    ” Ungarn ist keine Diktatur wie Weißrussland oder Kasachstan.”

    Diktatúrának diktatúra, olyannak nem olyan, mint azok ott, – de ebben az irányban halad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  4. Jusef

    Én senkitől nem szeretem az összeesküvés elméletet. Neked is csak azt tudom mondani,hogy nem nőnek a fák az égig. Majd meglátod
    Egyébként meg ne orbánt hibáztasd. Kizárólag csak azt teheti meg ,amit a nép eltűr neki. Itt most nincs se Wermacht,se Red Army. Nekem ő semmilyen meglepetést nem okozott Az emberek se a”döntésükkel” leptek meg, nem is vártam mást ettől a sok suvernyák, irigy,
    és gonosz bunkótól. Ami meglep az ,hogy azóta már ezerszer magukhoz kellene térni, rájönni,hogy átvágták őket mint izét a palánkon.de nem ,az istennek se. Én már ha tehetem nem is járok emberek közé. ( Egyre jobban szeretem az állatokat ,de tényleg)
    Egyébként bazirozni( számitani, rájátszani) A blazir(t) az fapofa,kifejezéstelen, közönyös.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Eddig nem értettem ezt az írást. Bevallom azt se tudtam első blikkre, hogy mi, vagy ki az az Asztana. Moszkva tér gáz, Asztana Ok. Majd jön Borat is.:)
    “A közgyűlés legutóbbi ülésén teret nevezett el Kazahsztán fővárosáról, Asztanáról a VIII. kerületben. A városvezetés ennek visszavonását kezdeményezte, mivel indoklásuk szerint találtak egy kedvezőbb elhelyezkedésű területet. Az új helyszín a Városligeti körút középső része, az Olof Palme sétánytól a Hermina út és az Ajtósi Dürer sor sarkáig tartó szakasz.”
    Most már értem. Haladunk afelé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  6. “Lendvai szerint Magyarország nem diktatúra, de úton van afelé. Lendvainak pedig lehet, hogy volt esze, de az is elment, ő pedig úton van a végső szenilitás felé.”
    .
    A Lendvai-interjú eredeti német szövege teljesen korrekt. Semmi szenilitás, Lendvai jól tájékozott a hazai helyzetről – magyar feleséggel és családi háttérrel bizonyára otthon is téma a magyar aktuálpolitika.
    .
    A második mondat nélkül a cikk is korrekt lenne, feltéve, ha az MTI hiteles fordításban közli az eredeti szöveget, vagy nem az elferdített, kétfelé szabott mondatra alapozva vezetik félre a magyar olvasókat.
    .
    A folytatás így lenne korrekt (az idézőjelek pontos helyretételével):
    .
    Az ausztriai bulvárlapnak nyilatkozva Lendvai egyebek közt azt mondta, hogy “Magyarország nem diktatúra, mint Fehéroroszország vagy Kazahsztán. Az ország azonban úton van egy olyan rendszer felé, amely vegyíti a Horthy-korszakot annak rasszizmusával és antiszemitizmusával együtt, valamint a tényleges problémákat elkendőző és kis engedményeket tevő Kádár-korszakot, úton van egy olyan rendszer felé, amelynek élén az erős ember áll”.
    .
    Még egy apróság: A Kurier nem bulvárlap, hanem egyike a tucatnyi osztrák napilapnak.
    Az eredeti interjú itt olvasható:
    http://kurier.at/politik/ausland/lendvai-ueber-ungarn-gulasch-orbanismus-mit-nationalistischer-sauce/6.743.754

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  7. Ez így sem igaz. Magyarország nem tud olyan lenni még, mint Fehéroroszország, mert még négy éve sincs, hogy az Orbán-banda megszállta, és az első választási csalás előtt vagyunk. Egy dolog természete akkor is az, ha még nem fejlődött ki. A kígyó kígyó a tojásban is, akkor is kígyó, amikor két centis, és akkor is, amikor öt méter hosszú, és lenyeli a tehenet. Lendvai megtéveszt, amikor nem a dolog természetéről, hanem a jelenlegi stádiumáról beszél. Ártalmas ez. Nem akarom megbántani, mert idős ember, de az ő felelőssége sokkal nagyobb, mert nyugati demokráciában él, nincs belesülve a magyar valóságba. Igaz, Ausztria sem Amerika. De neki akkor is látnia kell egy rendszer természetét, még akkor is, ha a kígyó nem kifejlett példány, mert még fiatal. De attól még kígyó. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  8. Csillagszemű Szarvaslány

    girbegurba
    2013. március 28. csütörtök
    09:35
    .
    “Az általa éveken át módszeresen táplált indulatok ellene fognak fordulni.”
    Úgy legyen! Ámen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  9. admin
    2013. március 29. péntek
    01:40

    Bocsánat a véleményemért, de ha nem akarja megbántani azt ne azért tegye mert idős ember, hanem mert szükségtelen, anélkül is el lehet mondani a lényeget, ehhez az életkornak semmi köze. Amikor gyerek voltam engem is úgy tanított apám, lehettem vagy 4 vagy 5 éves, hogy az idős öreg embereket tisztelni kell.
    .
    Kérdeztem én erre, és ha hülye vagy gonosz, akkor most tiszteljem azért mert már hetven éve hülye vagy gonosz? Semmi köze ennek a korhoz, tanultam én felnőtt fejjel 6 éves kisgyerektől olyan életbölcsességet, hogy soha el nem felejtem.
    .
    Ha Lendvai tiszteletet akar és meg akarja őrizni a tekintélyét annak a legbiztosabb módja, ha ő maga nem játssza el. De hát hogyan lehet megbántani valakit azzal ha elfogadhatatlannak tartja amit az mond vagy véleményezi? Az is az ő felelőssége mint mindannyiunké ha beszédre nyitjuk a szánkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  10. nincs miről beszélni …orbán viktor diktátor
    erre nem kapott bizalmat a választóktól amit művel arra kapott 1 millio munkahelyet teremt és megszorítások nélkül jólét lesz magyar országon

    helyette gyerekek halnak éhen,orbánhoz kapcsolható fasiszta egyenruhásokkal fenyegetik az embereket
    elképesztő terror ,félelem van magyar országon mindenkit terrorba tartanak fenyegetnek az emberek hallgatnak ,félnek
    nincsenek ellenzéki tüntetéseken mert lefényképezik és egyenként azonosítják be az embereket …kirúgják a munkahelyekről apehet,kormányi szerveket küldenek rájuk
    sokszor koncepciós pereket zúdítanak az emberek nyakába a börtön9kbe veretnek agyon embereket
    Stholl András megmerte írni mi folyik a börtönökbe koncepciós per alatt áll

    ÉS AZ EU PÉNZELI EZT ,ENNEK A DIKTÁTORNAK ADJÁK A PÉNZT MIKOR MINDENT ELLOPNAK DICSŐÍTŐ HÍREK LEHETNEK CSAK A KÖZ TV-BEN
    AMIBEN A SIKERES ORBÁNT MUTATJÁK KÖZBE KÖZMUNKÁS SZÁZEZREI VANNAK KIZSÁKMÁNYOLVA ÉHBÉRÉRT JOGFOSZTOTTAN DOLGOZTASSÁK ŐKET
    HITLER MEGIRIGYELNÉ AZT MOCSKOT AMI OTT FOLYIK

    AMERIKA SEGÍTS HOGY VISSZAÁLLJON MAGYAR ORSZÁGON A DEMOKRÁCIA ,NE NÖVEKEDJEN ÚJABB KISHITLER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  11. A német gyerekek egyre többet tudnak Magyarországról.
    Mai hír:
    http://atv.hu/belfold/20130329_ujabb_nemet_gyerekmusor_orban_az_irodajaban_ugral

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  12. Kedves Barry1 .
    Nekem sem kenyerem az osszeeskuves elmeletek gyartasa.
    De. Az teny hogy a Vatikan soha tett le a hatalmi befolyas visszaszerzeserol.
    Az is teny, hogy az Eus orszagok novekvo gazdasagi bajai miatt, a csokkeno szolidaritas mar merheto. Konnyen eljuthat odaig hogy megelegelik a jobb gazdasaggal rendelkezok, hogy ok fizessek masok cehjet.
    Orban erre var, nem egyszer szolta mar el magat.
    Abban tokeletesen igazad van, hogy elkeserito, mennyi eszement ember van, aki beallt, az imadoi kozze, es birkakent hagyja magat vezetni.
    Olyat elkepzelni se mertem volna hogy mi a XXI. szazadban visszafele indulunk a multba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  13. admin
    2013. március 29. péntek
    01:40
    ++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  14. Szolid 2o13.o3.29.
    Jusef 2o13.2o13.29.
    “a Vatikán soha nem tett le a hatalom visszaszerzéséről”.
    Bizony!!MIt mondd Ferenc pápa?” a tanítványok közössége, vagyis az egyház úton van, tehát járni, haladni kell. Ezt kívánja a történelem és az élet,erre sürget az evangélium.” Erdő Péter idézte 2o13. március 22-éb a Szent István Bazilikában!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. ”Ungarn ist keine Diktatur wie Weißrussland oder Kasachstan.”
    .
    Megkérdeztem egy német tanárt. “Ungarn ist nicht so eine Diktatur wie…” lenne az a szabatos kifejezés, ami valóban azt jelentené, hogy “Magyarország nem úgy diktatúra, mint (nem olyan diktatúra, mint) …”
    Az eredeti mondat nem szabatos. Elvben lehetne úgy is érteni, hogy “Magyarország nem diktatúra, mint ahogy Fehéroroszország vagy Kazahsztán sem”. De a legvalószínűbb fordítása: “Magyarország nem diktatúra, mint ahogy (pl.) Fehéroroszország vagy Kazahsztán az.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. admin 2013. március 29. péntek 01:40 : “még négy éve sincs, hogy az Orbán-banda megszállta, ”
    Orbán már jóval 2010 előtt “megszállta” Magyarországot, különösen 2006-tól, a – náci segédcsapatai segítségével. 2002 után a “ballibes” kormány , és már minden politikai gazdasági tényező úgy ugrált, vagy úgy igazodott, ahogy orbán diktálta, már mindenki tőle félt. Akár azt is lehetne hinni, hogy orbán diktatúrájának hivatalossá válása önmagát beteljesítő jóslat.
    .
    Hozzáteszem, nincsenek mélyreható ismereteim Fehéroroszország vagy Kazahsztán történelmi-politikai helyzetét illetően.
    .
    Mindenesetre örülhet orbán, mert a kézivezérlésű, egycsatornás birodalmi médiájával sikeresen eléri, amit akar: az idegen nyelveket nem értőket (akik, mint tudjuk, Magyarországon sokan vannak) szuperül megtéveszti az eredeti forrás elferdítésivel. Nem is kell hozzá sok, elég egy pontot, egy vesszőt, idézőjelet más helyre rakni, és a nép máris orbánnak tetsző módon érti a “hírt”. Mit mondhatnék: .
    .
    Szeretett Nagy Vezérünk, fogadja gratulációmat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Nagy köszönet illeti azokat a kommenttársakat, akik az eredeti -német nyelvű – forrás alapján próbálták helyretenni a dolgot (bár a kommentcsóva szerint sikertelenül):
    .
    TanLala 2013. március 28. csütörtök 22:29
    proaktiv 2013. március 29. péntek 00:09
    girbegurba 2013. március 30. szombat 14:28
    .
    (elnézést, ha véletlenül kihagytam volna valakit, de elég nehéz a kommentcsóvát pásztázni – jelezzétek, ha valaki kimaradt volna. ).
    .
    És azoknak is köszönet, akik még ezután segítik a németül nem tudó olvasó- és kommenttársakat ráébreszteni, hogy az eredeti német nyelvű szöveget nem úgy kell érteni, ahogy az a fidesz birodalmi médiacsatorna emésztőrendszeréből ránk ömlik. Még egyszer az eredeti német nyelvű forrás: http://kurier.at/politik/ausland/lendvai-ueber-ungarn-gulasch-orbanismus-mit-nationalistischer-sauce/6.743.754

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos