Ronai and Ronai
AMERIKAI

Milliók helyett néhány ezren tüntettek 2013. március 10. vasárnap 9:41 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Milliók helyett néhány ezren tüntettek

Budapest – Ezrek tüntettek szombaton délután az Alkotmány utcában az alaptörvény tervezett, immár negyedik módosítása ellen. S bár a kormány többször is gránitszilárdságúnak nevezte az alaptörvényt, úgy tűnik, még egy műanyag bevásárlószatyor is többet bír el, mint a Szájer József laptopján összeeszkábált tákolmány. A tüntetés jelentős megmozdulásnak számt, miközben néhány ezer ember a kétmilliós Budapesten megalázó kisebbség. Ez nem tartja vissza a negyedik és a huszadik alkotmánymódosítást sem. Külföldi cikkek és nyilatkozatok nem tudják megvédeni a magyar népet, ha az nem védi meg önmagát.

Az alaptörvény tervezett negyedik módosítása ellen tartott demonstráció néhány ezer résztvevője közül mintegy ezren az Alkotmány utcából a Képviselői Irodaházhoz vonultak, ahol hangosbeszélőn részleteket olvastak fel a Fidesz 1989-es programjából, majd a demonstrálók elindultak az Alkotmánybíróság épülete felé.

Az Alkotmánybíróság épületének bejáratát a rendőrség hármas sorfallal védte. Az épület előtt a felszólalók a többi között arról beszéltek: azért gyűltek össze, mert “ezek az utolsó napok, amikor még létezik az Alkotmánybíróság”, illetve azért, mert álláspontjuk szerint az Ab-t, illetve valamennyi magyar állampolgár jogát megsértik azok, akik negyedszer módosítják az alaptörvényt.

Az egyik felszólaló szerint, amit 1989-ben akart a Fidesz, azt akarják most ők, és a jelenlegi Fidesz most éppen ezt akarja “eltiporni”. Fiatalok vagytok? – kérdezte egy másik szónok, amire a tömeg igennel válaszolt. Demokraták vagytok? – kérdezte ezt követően. A tüntetők erre is igennel feleltek. Akkor készítsünk egy új alkotmányt – biztatta a jelenlévőket a kérdező. Többen Áder János államfőnek üzentek: “Jani ne írd alá!” – skandálták. Mintha “Jani” nem az ő emberük lenne.

A rendezvény azzal ért véget, hogy elhangzott: a tiltakozást hétfőn a Sándor-palotánál folytatják annak érdekében, hogy az államfő ne írja alá az alaptörvény módosítását.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +29 ( 39 szavazatból)
Milliók helyett néhány ezren tüntettek, 4.4 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. Mint már többször említettem, az USA alkotmányát 1879 óta 27-szer módosították. Az első 3 évben nem volt szükséges bolygatni… A módosítások olyanok voltak, hogy bőrszín, vagy nem alapján nem zárható ki állampolgár a választójogból, azaz inkább hozzáadtak, mint elvettek volna az állampolgári jogokhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (43 szavazatból)
  2. Alá fogja írni. Elkötelezett a szobatársak felé, és azt hiszi ez az egyetlen módja a helyén maradásának.
    A falkavezér feltétlen engedelmességet vár el a barátaitól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (37 szavazatból)
  3. bumburi
    A másik lehetőség, hogy lemond. És gondolom akkor Orbán lesz az Elnök, csak kissé faragnak hozzá az alkotmányon, hogy prezidenciális legyen a rendszer.
    És az Elnököt nem a lakosság választja (hála a magasságos Szdsz-nek!) hanem a Parlament 2/3-al. Azaz ha Orbán nem akar világbotránnyal választást csalni – ez az utolsó lehetősége, hogy ezt elkerülje. Akkor a fidesznek lenne esélye, hogy egy kissé konszolidálja a kormányzását. De mivel ez ésszerű lépés lenne, majdnem kizárt, hogy egy hatalom-mániás meglépje. De én azért tarthatok ettől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  4. Hogy ebben az országban mindig a tollal van gond!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  5. kekec
    Hogy mondana le? Gondolod azért jött haza családostól,hogy lemondjon?
    A többivel egyetértek. Csak az első mondatom zárja ki a lehetőségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  6. Jani házhoz megy…!
    Na nem a Betlen, hanem az Áder.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  7. “…Alá fogja írni…”
    .
    - Még jó, hogy aláírja.
    .
    Ez a retek, szemét alak, aki jelenleg a köztársasági elnök székében ül, nem több, mint egy a sok fitymesz- kitartott közül. OrKbántől van hűbérúri függésben, így azt tesz, amit orKbán megenged/ parancsol neki.
    .
    Undorító egy zország az…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (41 szavazatból)
  8. Szerintem is aláírja.
    Különben nem lenne diktatúra, aminek ő is a szekértolója…
    Mindennap tüntetnünk kell !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  9. Holnap Berlinbe utazik Áder /németül akar tanulni, majd utána könnyebben megtanulja az angolt ))))/ – tárgyalni fog a külügyminiszterrel, azzal a külügyérrel, aki másik három ország külügyminiszterével együtt az EU-felé tette meg azt a javaslatot, hogy amely országtól elveszik a szavazati jogot, annak a pénzcsapokat is zárják el!
    Szerveranti pedig ehhez annyit szólt, semmi nem indokolja, hogy hétfő ne írják alá….
    De most, de tényleg, nem kell a hét évre szóló pénzmag, ki akarnak lépni az EU-ból vagy mi a jó büdös franc van?! Bomlott agyak gyülekezete – mi lenne velünk az EU nélkül, jönne haza 500 ezer kint dolgozó közmunkásnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  10. kekec
    2013. március 10. vasárnap 10:14

    Vagy ez, vagy a királyság.
    De a választási cirkusz utánra gondolom.
    Attól függ szerintem, hogy a nyugati oldal meddig tűri el.
    De már kiskapunak ott a keleti nyitás is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  11. Na es ha nem irja ala ? Majd keresnek mast aki alairja. Ez az egesz dolog csak a demokracia tettetése. Nem ezt erdemeljuk…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  12. Jani, tenyleg, ne ird ala. Mutasd meg vegre, hogy van sajat akaratod, nem csak egy huseges partkatona, hanem igazi KÖZTARSASAGI ELNÖK. Tudod, olyan. mint Europa nyugati felen több orszagnak van mar. Vagy felsz OV megtorlasatol? Erre korabban kellett volna gondolnod, mert a nagy vezer nem ad semmit ingyen; elöbb-utobb behajtja a tartozast a vazallusokon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  13. Ők még fiatalok és remélhetőleg demokraták is.
    Ezzel szemben a fityisz már rég nem fiatal és nem demokrata, sokkal inkább középkorú, despota, kaparcsi egyedek érdekszövetsége a zsíros konc reményében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  14. Áder a nemköztársaság köztársasági elnöke. Ettől függetlenül annak ellenére, hogy nem tagja a fideSSnek, valójában fideSSfan. Szerencséjére a pozíciójából a csuti képtelen őt elmozdítani. El tudom képzelni, úgy itéli meg a jelenlegi helyzetet, hogy nem írja alá. Én úgy hallottam, hogy Merkel és Holande kiadták a csuti kilövési engedélyét. Ez arra az esetre vonatkozik, ha nem hunnyászkodik meg. Ne felejtsétek, Merkel jövőre szeretne választást nyerni, és a németeknek már tele van a cipőjük a magyarokkal. Elképzelhetőnek tartom, hogy elhalasztják a hétfői szavazást, és megvárják a Velencei Bizottság döntését. Aztán a csuti majd megint ellejt egy pávatáncot, és a fasiszta csutiland épül tovább a tervek szetint. Legfeljebb beleegyeznek hogy az ő alkotmánybíróság azt vesz figyelembe amit akar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  15. Ader a langyos?? Orbantol o is fel mint mindenki akirol van dosszie! Orban mindenkrol mindent tud , piszkosan szerzi infoit is de ez segiti ot a tetejen maradasban! A szarkupac tetejen , amit o hozott letre aljas szemet modszerekkel!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  16. Stumpné Bekes Margit

    Áder!! Most mutasd meg,hogy mire vagy képes!!!! Állj ellent Orbánnak,mert csak igy tarthatod meg becsületedet..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  17. Telekis
    “Mindennap tüntetnünk kell !!!”
    Ezt komolyan mondod? Szép idő volt tegnap, ehhez és téma komolyságához képest alig voltak kint. Saját gyerekeikért nem állnak ki az emberek. Majd a fiatalok elintézik. Aha. Fogjuk meg és vigyétek. Ócska ország, szolga nép.Menthetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  18. A cikket olvastam, én addig voltam ott, amíg néhány civil elmondta a követeléseiket. Utána zenélt egy dzsessz együttes. Senki nem mondta, hogy nincs vége az eseménynek. Sokan hazamentek. Ki ment az AB-hoz? Én is mentem volna, ha tudom, hogy ez következik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  19. “amit 1989-ben akart a Fidesz, azt akarják most ők” – vagyis szélsőjobbos diktatúrát kialakítani? végtére, Akarnok Viktor célja mindig ez volt, ma már látszik, hiszen “ne arra figyeljenek, amit mondok”…
    Magyarán, a tüntetők elkéstek. Ez a Rip van Winkle-izmus a “demokraták” és az USA részéről, vezeti őket az orbáni életműben egy “ideológiai törés” elméletéhez. Orbán nem azért volt a szoci ellen, mert jófiú lett volna! Az kommunizmusellenesség hitleri ügy: az jó? A parszimonia elve szerint az “ideológiai törés” elméletét valószínűbben válthatjuk fel a kontinuitás elméletével: Orbán mindig is azt akarta, ami most van. Semmi baloldali vagy kommunisztikus benne nincs: pur sang náci az úr. Ennyi.
    Csak a sok szocigyűlöletre kondícionált ghoul kellene ezt felismerje végre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  20. Kedves Ellenzékiek!
    Vigyázó szemeteket
    A fiatalokra vesstek!
    Hajrá Magyar fiatalok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  21. nem tüntetni kell, leváltani. de gyorsan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  22. Még egy. Figyelmeztet minket az ET, USA, Velencei bizottság. A hülye magyar áll báván. Akkor mit akarunk mi az EU-tól, milyen segítséget? Oldja meg a mi problémánkat? Röhöghet is Orbán. Igaza van. Én is azt tenném.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  23. Voltam a “babazsúr”-on.
    Valóban ov szerinti babazsúr minden tiltakozás.
    Az elsőt kellett volna végigvinni, mikor a rendvédelmisek tüntettek.
    Pintérnek is teli volt a gatyája, szinte támogatták.
    Ezzel lett a kocka elvetve!
    Akkor ott lehetett volna valamit fordítani a kormányon, és nem azzal jönni
    “hétfőn nem ezzel jövünk” és a pódiumon odaverte a zászlót.
    Amit reagáltam, nem tűri a nyomdafestéket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  24. "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    Azt “Az Alkotmány nem játék” szlogent annak a f@alap(törvényes) Kerényinek varrnám a nyakába…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  25. bumburi
    Szép kiemelt nyugdíjas állás ám leköszönt elnöknek lenni! Smittpali is egészen jól megél belőle! Válogathat a villák között, kap gépkocsit, titkárnőket, stb.
    És még csak a munkával sem jár!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  26. Szenzor
    Mindenképpen a választás ELŐTT, ha nem akarja kitenni magát a kockázatnak. Szerintem is most még idő előtt lenne – de jó alkalom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  27. kekec
    Áder még fiatal a nyugdíjhoz! Sima képviselőnek meg nem ül be az aki KE lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Kint voltam az Alkotmány utcában – nem voltunk többen, mint amikor GyF ügyészségi beidézése ellen tüntettünk.
    Lehet, hogy a civilek kezdik kapisgálni, hogy pártok nélkül nem fog menni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. most az ab-on a sor. magyarország alkotmányos rendjét, ami jogbiztonságot, jogi precedensek figyelembevételét, nemzetközi egyezmények, döntések alkalmazását, valamint olyan alapvetően lényeges paragrafusokat, mint pl. az emberi méltósághoz való jogot tartalmaz, puccs fenyegeti. mihelyt egy alkotmánynak minősülő jogi normát alapelveivel, vagy ezek részével szöges ellentétben álló normákkal egészítik ki, akkor az az új változat akár illegélissá is válhat, ha az eredetivel szembesítjük. ezért az ab egyértelmü állásfoglalása rendkívül fontos lenne abban az esetben, ha ez az alkotmányos puccs megtörténik. döntésével, amely kötelező érvényűnek kell legyen megmenthetné mind az alkotmányosságot, mind e testület függetlenségét és becsületét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. De nem fogja az AB megtenni, amit javasolsz “imbrea józsef”. Nem fogja megtenni, mert az OVis emberei vannak többségben (ott is). Ebben az országban úgy tűnik rengeteg a gerinctelen élőlény (én nem tekintem embereknek az ilyeneket!). Szóval sok ilyen élőlény van, és sajna még ennél is több gyáva ember. Gyáva népnek pedig nincs hazája!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Szerintem a kétharmados többségi küszöbbel van baj azt kell eltörölni mert jól látszik mire képes egy párt amikor a hatalommal vissza él.Ennél még az is jobb lenne ha az éppen aktuális párt mindig át ír mindent,minek ide kétharmad ,csak azért ,hogy bonyolítsuk az egészet.Évszázadokig nem fog felltünni ilyen gerinctelen párt mint a Fidesz már mint a hatalom közelében……………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. “Jani ne írd alá!” – skandálták. Mintha “Jani” nem az ő emberük lenne.
    A rendezvény azzal ért véget, hogy elhangzott: a tiltakozást hétfőn a Sándor-palotánál folytatják annak érdekében, hogy az államfő ne írja alá az alaptörvény módosítását.”
    .
    A Sándor-palotában éppen nem lesz bent Áder, mert hétfőn és kedden Berllinben tárgyal vele Angela Merkel és a CDU egyik vezetője. Fejmosás garantálva, ennek függvényében az újabb tákolmány módosítás aláírása, de a megszavaztatása is minimum kétes.
    .
    Orbánék majd kitalálnak valami mást helyette. Ha nem, Orbán hétvégi brüsszeli útja lesz nagyon kellemetlen – az utóhatása pedig káros a közelében tartózkodókra nézve. Meneküljön előle, ki merre lát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Németországban várhatóan kemény kritikát kap, és Orbánéknak egy kódolatlan elváráslistát hoz magával Áder. Az előzmények szombaton jelentek meg a német sajtóban:
    .
    “A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap azzal a levéllel kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal szombaton, amelyben Dánia, Finnország, Hollandia és Németország külügyminisztere a jelenleginél erősebb mechanizmus létrehozását sürgeti az európai alapértékek védelmében. Az EU-mechanizmus a jogállamiság megsértése ellen című beszámolóban a szerző, Nikolas Busse úgy vélekedett: a José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság (EB) elnökének címzett levél apropóját “a jogállamiságnak az utóbbi időben Magyarországon és Romániában történt sérelmei adták, akkor is, ha ezt kifejezetten nem említik meg” a levélben.
    .
    Nikolas Busse felidézte: Guido Westerwelle német külügyminiszter és Michael Link, a német külügyminisztérium államminisztere korábban a FAZ-ban megjelent vendégkommentárokban is sürgették a beavatkozás lehetőségének megteremtését az EU számára a jogállamiság sérelmének esetére. A politikusok ezekben az írásokban arra hivatkoztak, hogy “mindkét esetben” bebizonyosodott, hogy az uniós jog korlátozott lehetőséget biztosít az EB számára, hogy fellépjen egy kormány ellen, amelyről “úgy tűnik, hogy semmibe veszi az emberi jogokat, a demokráciát és a jogállamiságot” – áll a német konzervatív lap beszámolójában.” (MTI)
    http://profitline.hu/hircentrum/hir/283520/Kulfoldi-sajto-a-Barroso-Orban-beszelgetesrol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. “Két figyelmeztetés a magyar kormánynak
    A magyar alkotmánymódosítással kapcsolatban már az Európai Tanács és Washington is aggodalmát fejezte ki, az Európai Bizottság pedig közölte, hogy kiemelt figyelemmel követi az eseményeket. Thorbjorn Jagland, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács főtitkára is felszólította a magyar kormányt, hogy halassza el a jövő hétfőre tervezett szavazást az alaptörvény módosításáról, és tegye lehetővé, hogy a javasolt módosításokat megvizsgálhassa a Velencei Bizottság. Victoria Nuland amerikai külügyi szóvivő pedig közleményben tudatta: az Egyesült Államok arra ösztönzi Magyarország kormányát és parlamentjét, biztosítsa, hogy az alkotmánymódosítások mérlegelésének folyamata tiszteletben tartsa a jogállamiságot és a bírósági felülvizsgálatot, nyitott legyen az egész magyar társadalom más érintettjeinek nézeteire, valamint hogy továbbra is fogékony legyen az Európa Tanács Velencei Bizottságának szakértelmére.”
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/levelet_kapott_barroso_az_unios_alapertekek_vedelmere_szolitja_fel_negy_kulugyminiszter.547448.html
    .
    Mindezek – és Áder berlini raportja – után a közeljövőben nullával egyenlő az esélyük végigvinni a tervezett tákolmánymódosítást. Esetleg össznemzeti éhenhalás árán sikerül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Proaktív:
    .
    Orbán igyekszik eljátszani az erős politikust – ezért mindig fejjel megy a falnak. Eddig semmitől sem visszakozott magától – számára nem kérdés a „kerül, amibe kerül” szituáció – mindenkor csakis egyszerűen az erőnek engedett. A fejemet teszem rá, hogy nem lesz elhalasztva a parlamenti szavazás.
    .
    Ami Ádert illeti – kár csodát várni tőle. Vagy visszaküldi a módosításokat megfontolásra (majd később azt aláírja), vagy kicsapja a problémát az Alkotmánybíróságnak. Ahol mától szám szerinti Fideszes többség van – és amely szervezet így már nem fogja szembe köpni Orbánt. Még akkor sem, ha a történések az alkotmánybíráskodás végét jelentik is. A bírók majd felveszik a havi apanázst és ugyanúgy el fogják fektetni a kényes kérdéseket, mint tették ezt a magánnyugdíjjal.
    .
    Orbánt jogi eszközökkel nem lehet megbuktatni, mert ő visszaél a joggal – és mindig talál magának mentséget. Érzésem szerint az EU intézkedései sem lesznek hatásosak, legalább is kommunikációs szempontból. Ha az EU elzárja a strukturális alapok folyósítását, akkor Orbán elő fog állnia szabadságharccal és lazán túl fogja lépni például a GDP hiány korlátját. Ha már úgysem kap pénzt, akkor legyen inkább magas hiány, meg infláció. Kuszaszem vezetésével az MNB pedig alá fog játszani.
    .
    Kövér megint gyűlölködni és lázítani fog: mert ne feledjük el, hogy kiknek a kezében van a kassza kulcsa. És azt hiszik, ép bőrrel meg fogják úszni mindezt – pedig végső soron nem így lesz. Az egyetlen kérdés, mikor jön el ez a bizonyos „végső soron”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Nem az számít hányan mennek, ezer is megfordíthatja Magyarországot, de ezek az emberek fáradtak, levertek, kimerültek, energiátlanok, és békések.

    Ez nem tüntetés ez csak egy enervált táblás sétamenet. Nem lelkesíti őket semmi, nem hisznek a győzelembe, csak ott vannak.

    De ne becsüljük le az erőfeszítésüket. Ez is sok a mai ocsmány viszonyok között. Kívánok nekik sok sikert.

    -
    Ne adjátok fel, folytassátok majd közben megjön az erő is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. neroka
    Heller Ágnes nevezte ezeket humán zöldségeknek=gerinctelenek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Kedves Csacsicska, azt nem kellene számításon kívül hagyni, hogy az oligarchák nem elégszenek meg a politikai hatalommal. Amint elvesztik a pénznek saját zsebükbe áramlását (márpedig a tökéletesen visszaeső gazdaság itthonról semmilyen utánpótlást nem jelent számukra), nem lesz érdekük olyan fószert hatalomban tartani, aki nekik nem hoz hasznot…
    Orbánnak birkaország polgárain van hatalma, de az ő mogyorói az oligarchái markában vannak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Tévednek, félreértelmeznek, nem ismerik a folyamatokat úgy foglalnak állást – hallani a kormánypárt érveit az Alaptörvény tervezett negyedik módosításával kapcsolatos hazai és nemzetközi tiltatokások kapcsán.

    A tévedés az övék.

    Tévednek ha azt hiszik ez a módosítás csak formáljogi kérdés. Egyszerű helycsere az átmenetiből a végleges szövegbe. Ennek tartalmi jelentősége van. Véglegesen Alaptörvényben rögzíteni olyan rendelkezéseket melyeknek semmi közük egy Alaptörvényhez az már a bűn kategóriája.
    Ezért a tiltakozás.
    Tévednek ha azt hiszik, hogy Alaptörvényben úgy lehet a múltat rögzíteni, hogy egy generációt vagy kettőt morálisan és büntetőjogilag kivánnak elitélni s kirekeszteni a társadalomból. Ezt senki nem fogja tűrni.
    Tévednek ha azt hiszik politikai büntetőhadjáratok alapjait lehet egy Alaptörvényben úgy rögzíteni, hogy az korlátlan leszámolást tegyen lehetővé a jelenlegi demokratikus ellenzékkel szemben jogfolytonossá téve ál általuk bünnek minősítendő múltbeli cselekedetek következményeit.
    Tévednek ha azt hiszik, hogy az Alaptörvényt aktuálpolitikai érdekek szolgálatába lehet állítani és benne , a fiatalok röghözkötésétől kezdve a köztársasági elnök hatáskörének csorbításáig mindent be lehet írni.
    Tévednek ha azt hiszik, hogy meg lehet szüntetni a hatalmi ágak különválását és el lehet vonni további hatásköröket az Akotmánybíróságtól megvonva minden jogi kontrollt a parlament felett ahol kétharmaddal az szeretnének csinálni amit éppen kitaláltak . Szétzüllesztve egy demokratikus jogállam összes megmaradt stabil elemét.
    Tévednek ha azt hiszik a módosítás után már azt tesznek kontroll nélkül ebben az országban amit akarnak.
    Tévednek ha azt hiszik az a jó taktika amit az elmúlt három évben követtek vagyis előbb lépnek, intézkednek aztán hazudozva magyarázkodnak amig a hazugság ki nem derül. Ez a pávatáncos figurát már senki nem veszi be. A nemzetközi tiltakozás ezt mutatja.
    Tévednek ha azt hiszik nem lehet őket elzavarni. Készülnek is . Lassan már csak a cseresznyefa mellé nem állítanak örséget . Már a kormányfőtól kezdve a házelnokön keresztül mindenkinek van örsége s most bűnözőkből a pártnak is lesz saját védserege. Márcsak egy lépés az SA és az SS.
    Tévednek ha azt hiszik ha közmédiában nem beszélnek a Bulgáriában zajló eseményekről akkor annak hírei nem jutnak el hozzánk. Arról, hogy az utca pillanatok alatt hogy tud egy kormányt elzavarni ha megérett rá a helyzet.
    Szóval történelmi tévedések áldozatai vagyunk. Talán nem sokáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Én már elkészitettem a menekülési tervemet ebből az országból.A szakmámból kifolyólag könnyen találok bárhol munkát a világban.Itt az van hogy ha még sikerülne is leváltani 2014-ben ezt a kormányt az csak nagyon minimális különbséggel történne mert még mindig jelentős a támogatottsága elegendő szimpatizánsa marad ahhoz hogy egy kormányváltás esetén az új kormánynak ott tegyen keresztbe ahol csak akar mert akkor is fog tudni tömegeket mozgósitani hogy megbénitsák az országot és akkor még ebben nincs bent a jobbik szimpatizánsainak a száma.Ez van.Itt csak anarchia lesz és marad is.Vége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Kisértet

    Nem értek egyet. Ha ezek most veszitenek, teljesen szét fognak esni,a führer meg megy a gumiszobába.
    Ne felejtsd el 2006 még az orwelli nagy rémálom előtt volt. Most mivel kampányolnának ? A tandij és a vizitdij eltörlésével ?meg selmeci igérgetne mindenféle védelmet .MANYUPOSAT is? Ugyan, ezeknek végük ,ezt ők is tudják.
    Ugyanúgy el fognak tűnni,mint a kisgazdák vagy az mdf.
    Abban igazad van ,hogy meg kell akadályozni ,hogy anarchia legyen . Az új kormánynak keménynek kell lennie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Kedve kísértet, valóban arra hajtanak, hogy ha esetleg mégis vesztenének, ott tarthassanak be, ahol kedvük tartja, az egész hosszú távú stratégiája Orbánnak erre épül…
    Ha a reménybeli “győztesek” lehetővé teszik számukra a betartást, meg is érdemlik.
    Én azonban inkább azt a jövőt sejtem, hogy Navrától Kósán keresztül Lézerjaniig, de még a kiflitolvaj is azt fogja bizonygatni, hogy évek óta belső reformerként Orbán ellenzéke voltak. (Mint Pozsgai-Szűrös és társai “tették” Kár ellenében).
    Mint a patkányok, úgy elhúzzák a csíkot, ha már nem remélhetnek hasznot Viktoruktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Bocs, pár betű beragadt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Szerintem Áder nem írja alá (a viktátor bele egyezésével), és Áder a mennybe száll, a Fidesz megint győzött. Mert a magyarok hazai és külföldi ellenségei hiába állítják az ellenkezőjét, nálunk demokrácia van, működik a fékek és ellensúlyok rendszere. A bakelit politológusok és “középen állók” sisere hada tömjén füstjétől fog fuldokolni az ország, Orbán láncoskutya sajtója szerint a megüdvözült demokrácia hazája leszünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Nem tudom hogy emlékeznek-e a kedves kommentelők, amikor 2000-ben az Európai Unió politikai és diplomáciai szankciókat vezetett be Ausztria ellen.
    Ugye akkoriban is alkalmazták a nizzai egyezményt egy úgynevezett TEU 7. cikkelyének megfelelően a tagállamok 4/5 része az Európai Parlament abszolút többségének támogatásával figyelmeztethet egy országot a közös elvek megsértése miatt. A figyelmeztetett ország szavazati jogát ezt követően felfüggeszthetik ha a Tanács minősített többséggel így szavaz és egyuttal az EU parlament képviselőinek 2/3-a is, akik egyben a parlamenti tagok abszolut többségét is alkotják.

    Ennek tükrében , ha minden igaz, vizsgálni fogják Magyarországot, attól függően, hogyan is szavaz a Parlament !
    Vigyázó szemeiteket a Parlamentre vessétek!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Egy fontos hírt szeretnék nektek bejelenteni!
    .Az €U Bizottság szóvivője, Pia Ahrenkilde Hansen elmondta napi sajtótájékoztatón hogy az EU Bizottságnak is lesz egy válasza, ha azt látják, hogy megszavazzák a módosítást, de egyértelművé tette, hogy a Bizottság nem fog habozni, CSELEKEDNI FOG ,ha Magyarország nem tartja be az európai normákat és szabályokat és az uniós joggal szembe megy!!!!!!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Vajon Ángyán József, Bencsik János és a KDNP-s Szalma Botond megszavazzák-e a gránit szilárdságú tákolmány újabb módosítását?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. “A határozathozatalok sorából kiemelkedik az alaptörvény negyedik módosítása, amelyet valamennyi kormánypárti képviselő előterjesztőként jegyez.”
    Ezzel Orbán megosztotta a felelősséget és rájuk is tolta egyben. Orbán rájuk fog mutogatni,nem ő akarta, hanem a képviselők.
    Mindenki jól jegyezze meg ezt a kétszázvalahány Fidesz- KDNP képviselőt a hazaárulókat, és a magyar nép, (a fideszre szavazók sem kivételek), a magyar nemzet tönkretevőit. Mindenki jól jegyezze meg saját választó kerületének fideszes parlamenti képviselőjének a nevét és a fideszes polgármesterek nevét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. http://atv.hu/cikk/20130310_oriasi_balhe_volt_budapesten_felvetel
    Én jól megjegyeztem, 2:34-nél van a drága, aki teljes mellszélességgel támogatja a maffiát. Minden bőrt lenyúz rólunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. A parlament kormánypárti többsége ELFOGADTA az alaptörvény negyedik módosítását!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Viszlát €U , VISZONTLÁTÁSRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    A nizzai egyezményt úgynevezett TEU 7. cikkelye hatályba lép MAGYARORSZÁGGAL SZEMBEN!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos