Ronai and Ronai
AMERIKAI

A kilakoltatások ellen tüntettek a devizahitelesek 2013. március 10. vasárnap 1:26 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A kilakoltatások ellen tüntettek a devizahitelesek

Budapest – Bár Orbán Viktor és kormánya azt ígérte, hogy senkit sem hagynak az útszélén, vagyis, magyarra fordítva, érzékelhetően segítenek a devizahiteleseken, ebből egyelőre szinte semmi sem látszik. Az ócsai lakóparkot a köznyelv máris Ócska lakótelepnek nevezi, a devizahitelesek pedig az Orbán-Matolcsy gazdasági ámokfutása miatt megemelkedett árfolyamveszteséget nyögik.

Ráadásul a téli idényre meghirdetett kilakoltatási moratórium is véget ért, emiatt tüntettek devizaadósokat képviselő civil szervezetek szombaton Budapesten. A demonstrálók a végrehajtások azonnali leállítását és a devizaalapú tartozások teljes eltörlését követelték.

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet és több más civil tömörülés által szervezett demonstráció résztvevői a József nádor téren gyülekeztek, majd a Magyar Rádió épülete elé vonultak, megtöltve a Pollack Mihály teret, hogy követeléseiket eljuttassák a médiának.

Követeléseik között szerepel a kilakoltatások és a végrehajtási eljárások azonnali leállítása, továbbá a közjegyzői végrehajtási záradékok kiállításának megtiltása. Követelik továbbá a devizaalapú tartozások teljes eltörlését.

Közleményük szerint “a deviza tőketartozás nyilvántartásáról szóló jelzáloghitelezés tulajdonképpen csak devizában elszámolt pénzügyi konstrukció, ahol a korlátlan kockázatok névlegessége miatt a pénzügyi szolgáltatónak uzsora mértékű árfolyamnyeresége keletkezhet és keletkezett is”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 19 szavazatból)
A kilakoltatások ellen tüntettek a devizahitelesek, 4.7 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

48 Reader’s Comments

  1. Sok hűhó semmiért! Igen, semmiért! Az ígéretet megkapták, többet nem várhatnak!
    Meg lehet nézni, hogy kiken segítettek a devizahitelesek közül! Magukat, meg a bandájukat!
    A kisember ezeknek nem számít… Mit mondott a Bogár nevezetű közgazda? Hogy Orbán leírt 3 millió szegény embert… Még csak segíteni sem akar nekik, csak a kommunikációt nyomatják, hülyítik az amúgy is megvezetetteket.
    Innen üzenem nekik: szavazzanak újra Orbánra!Járait meg kapják el ahol senki nem látja, és beszéljék meg vele, hogy miért találta ki ezt a konstrukciót…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  2. Valamikor, egy romák által elfoglalt székesfehérvári ház bontása körüli hercehurca idején a helyi önkormányzat konténerházakat akart felállítani a házfoglalóknak. Rögtön megjelent néhány önjelölt jogvédő és elhangzott a varázsszó: gettó. Függetlenül a jószándéktól, a lehetőségtől és persze attól, hogy még ezt sem kellett volna tennie az önkormányzatnak.
    Ócsa egy ócska gettó, de katolikus gettó és kormányzati gettó. Kirekesztő, elkülönítő gyüjtőhely és ami a legrosszabb: élhetetlen.
    Kíváncsian várom, hogy mikor jut eszébe a hatalmasoknak kerítéssel is körbevenni a területet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  3. Kufirc
    Kerítés nem lesz… Lesz helyette őrző védő,meg szimpatizáns,akinek nem lesznek skrupulusai, ha bűntettet kell elkövetni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  4. Aki sokat markol, keveset fog. Ténylegesen megkapták a kölcsönt forintban folyósítva. Hogyan követelhetik annak “teljes elengedését”? A bank a betétesek
    pénzéből hitelez. Akkor ne fizesse vissza a betéteket?
    Maximum a forinthitelként történő kezelését kérhetik: akkor meg csak az utóbbi időben kezdenek jobban járni, hiszen a forinthitel 60 %-al nagyobb törlesztéssel járt volna! És olyan nagyon biztonságban forinthitelnél sem lesznek: ElTolcsy el fogja szabadítani az inflációt. Ami a “szegény emberek adója” és erre a rétegre prímán rápakoltak már eddig is minden terhet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -20 (54 szavazatból)
  5. A devizahitelesek némelyike azért komoly tévedésben van!
    Tegnap láttam olyan feliratokat a demonstrálóknál, amelyeken azt követelik, hogy a bankok mutassák meg, hogy hol van az a CHF, aminek az árfolyama alapján fizettetik a törlesztéseket.
    Megértem a kétségbeesést, de értelmesebb érvekkel kellene operálni, az talán több sikerrel járna!
    Ez a megközelítés legalább akkor butaság, mintha az EUR alapon elszámolt bérleti díjért cserébe bérbe adott ingatlannál, az árfolyam emelkedésekor visszamenőleg elkezdené vitatni a bérbevevő a bérleti díj összegének jogosságát azon az alapon, hogy számoljon el neki a bérbeadó azzal a valutával, amiért az ingatlant vásárolta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -29 (61 szavazatból)
  6. Ja, és ha hitelt vesz fel valaki, nem árt gondolkodnia előtte egy kicsit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -24 (58 szavazatból)
  7. Ezeken az alapokon a forint hitelesek is kérhetnek jóváírást, mert a deviza hitelesnek sokáig olcsóbb volt a hitel.
    Kérik a különbözetet. Na most akkor mi van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (42 szavazatból)
  8. Valamit nagyon a helyén kellene kezelni!
    Miért is tüntetnek a devizahitelesek? Hogy engedjék el a hitelt, mert nem tudják fizetni. Amikor felvették, nagyon klassz konstrukciónak tűnt, senki sem állt mögöttük korbáccsal. Most nem tudják fizetni a részleteket, mert nincs munkájuk, vagy kevés a fizetés.
    .
    Akkor miért is kellene most tüntetni a devizahiteleseknek?
    Hogy legyen olyan gazdaságpolitika, mely munkahelyeket teremt, hogy legyen a munkához méltó fizetés.
    .
    És ezzel a követeléssel egyet lehet érteni, lehetne csatlakozni.
    A munkahelyek a Fid.esznek nevezett csúfság alatt szűntek és szűnnek meg folyamatosan.
    ..
    És máris az alap problémánál tartunk!!!!!!!!
    .

    Emberek, tessék gondolkodni!!!! Ideje lenne!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -18 (54 szavazatból)
  9. Tíz évvel ezelőtt vásároltak lakást, volt munkahely, olcsóbb volt a hitelrészlet, mint az albérlet, két gyerek, két viszonylag jól kereső házaspár, gondoskodtak maguknak lakásról, nem 30 milliósról, hanem egy panelről, 5 millióért!
    És boldogok voltak, büszkék, hogy nem kuncsorogtak, megoldották a gondjukat, a maguk erejéből.
    Aztán jött a válság, bezárt a munkahely, a Ft-ról már nem is beszélve, hová is romlott!
    Az járt jól, aki az önkormányzat nyakára járt és kapott önkormányzati lakást, aki pedig akart magáról gondoskodni, az ráfázott!
    Önkormányzati lakásokban olyanok laknak, akik nem voltak rászorulók, a saját lakásuk pedig ki van adva albérlőnek és nuku adózás utána!
    Sok ilyen van!
    Az igazsághoz ez is hozzátartozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (33 szavazatból)
  10. Szenzor
    A kezdeti devizahitelezés idején vettünk fel lakásvásárlásra kölcsönt. Ft alapút. Körberöhögtek, hogy milyen magas kamattal vettük fel.A devizások mulattak a 2 lükén, hogy a saját pénzük ellen vannak. Hiába mondtuk hogy a kockázat az árfolyammal keresztbe tehet nekik, nem hitték!
    Mit lehet akkor erre mondani???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (40 szavazatból)
  11. bumburi
    Nekem is van olyan ismerősöm, akinek annak idején szóltam, hogy ez egy kétélű fegyver.
    Akkor kinevetett, most jajgat, és magán kívül hibáztat mindenkit.
    Ez van!
    De ha az “állam” kisegíti őket, akkor az akaratodon kívül, a Ft. hiteled törlesztése mellett az ő devizahitelét is finanszírozod, természetesen mindenki mással.
    És valahogy ezt nem akarjuk még felfogni, és megérteni, hogy mi mi pénzünket osztogatják (FOSZTOGATJÁK).
    Az AN olvasói természetesen kivételek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (37 szavazatból)
  12. A fotó véletlenül nem az Alkotmány utcai tüntetésen készült? Ott voltunk kb. ennyien, ami nagyon szomorú. Megérdemli a magyar a sorsát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  13. Azért azt látom hogy igen igen felületesen mondtok véleményt néhányan…itt nem az a lényegi pont hogy felvették a devizában nyilvántartott hitelt hanem ebben a formában nem adhatták volna ki hisz ez egy befektetés alapu ügylet…és hogyan tehettek ki egy korlátozott teljesitő képességgel biró(hitelérték-fedezet arány)hitelfelvevőt egy hosszutávu korlátlan kockázatvállalásnak…mivel a bankoknak kötelessége a kockázatok kezelése ezt meg is valósitják a háttérben egy rövid távu fx swap ügylettel..de ezt eltagadták az adósok elől…te mint hitelfelvevő nem tudod kezelni a kockázatokat ..te nem vagy pénzügyi szakértő…és vannak elemző csoportjaik a bankoknak..azt ne mondja senki hogy nem lááták előre az árfolyam alakulását …mert én nekem birtokomba van egy 2004-es!dokumentum a Befektetési Értéktözsdei előrejelzés ..és már akkor le irták elemzés szintjén előrevetitve hogy 2012 -ben a frank 234 ft lehet…és a válságot bele sem kalkulálhatták..ugyhogy leghet bármit mondani eztekre a megvezetett emberekre de azt hogy felelőtlenek voltak azt nem …az ügyintézők azt mondták max 15 százalékig meghet feljebb a frank…erre eltörölték az intervenciós sávot és megszünt a 15 százalékos korlát…tehát kedves emberek mélyebben is belelehet nézni a problémát mi illetve kik okozták…szivesen veszek bármilyen véleményt…épitő jelleggel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (57 szavazatból)
  14. DI
    Ezzel sokan nem foglalkoznak, csak felelőtlennek mondják a hitelt felvevőket.
    Én írtam egy történetet – kicsivel előbb – abban írtam arról, ha maradt volna a házaspárnak a munkahelye az aránylag jó bérükkel, még most sem lenne megerőltető a részletük kifizetése az 5 millió Ft-nál, csak az új munkahelyük minimálbéres, ami ugye nem a közepes kereseti kategória és azóta az árak is jócskán emelkedtek, a gyerekek középiskolások lettek, szóval szerintem a hitelkonstrukciótól függetlenül a munkahelyek és a bérek és persze az árak jelentik az embereknek a legnagyobb problémát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  15. Sajnálatos, hogy ennyi buta ember van. Irigyek.
    Úgy ítélkeznek, hogy nem tudnak az egész “devizahitel”-nek nevezett sallangról semmit! Ha egy kicsit is utánajárnának, rájöhetnének, hogy ez egy nagy népi átverés volt. Devizahitelnek álcázott befektetést írattak alá az adósokkal. Egyre inkább köztudomású, hogy ez egy előre megfontolt átverés volt. Merthogy deviza egyáltalán nem volt mögötte.
    Szándékosan felvitték a forinthitelek kamatait és a devizahitelekét pedig lent tartották.
    Bár a bankokban sok helyen nem is adtak forinthitelt. Amikor már jó sok embert beleugrasztottak, elkezdték emelni a devizahitel kamatait. A forint jegybanki alapkamata 12,5%-ról 5,5%-ra, a svájci jegybanki alapkamat 2-3%-ról 0,2%-ra csökkent, de a devizahitelek kamatai a duplájára növekedtek.
    Európában ezt hívják UZSORÁNAK!
    Angliában, Németországban, Olaszországban és pár hete Ausztriában is komoly kártérítéseket ítéltek meg a bíróságok a devizahiteleseiknek! Csak Magyarországon akarja a kormány, hogy a középosztály jórészéből hajléktalan legyen.
    2007-ben, a 25 milliót érő ingatlanomra felvettem 10 millió forintot és jelen állás szerint 55 milliót kell visszafizetnem. Közben az ingatlanom értéke 15 millióra csökkent a túlkínálat következtében és a bank szerint tartozom 18 millióval, miközben már 8 milliót befizettem! Na, akkor tessék már elmondani, miért jártam olyan jól a forinthitelesekhez képest?
    A nagyhangú, megmondóemberek bezzeg akkor nem siránkoztak, amikor a devizahitelek miatt pörgött a gazdaság! Mert én kifizettem a kőművest, akinek a felesége elment fodrászhoz. De ez csak egy egyszerű példa. Hány embernek lehetett azáltal munkahelye, hogy a munkáltatója (kis- és középvállalkozók) felvett fejlesztésekre devizahitelt?
    De tévedés azt is hinni, hogy az állampolgárok adójából kéne kártalanítani a devizahiteleseket! Ezeket a pénzeket a devizahitelesek már rég befizették a bankoknak!
    Hibáztatják a kisembereket, hogy miért voltak felelőtlenek? Csak, mert élni szerettek volna, emberhez méltón!
    De az önkormányzatok, ahol van pár pénzügyi, közgazdasági végzettségű ember, vajon miért volt felelőtlen? A kormány most átvállalja a felelőtlen önkormányzatok (de most még az egyházak) hiteleit is!
    A kormány megsegítése pedig szintén csak egy nagy hangzatos mutatvány. Mert a végtörlesztés kinek volt jó? Annak, akinek amúgy is volt pénze! Tehát a legkevésbé rászorultaknak.
    Az ócsai lakópark kinek is jó? Valamelyik kormányközeli vállalkozónak. Szégyen, hogy igen gyenge minőségű házakat építettek csillagászati áron! A puszta közepén.
    Tehát el lehet gondolkodni!
    Aki nem hiszi, járjon utána!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (53 szavazatból)
  16. Emberek egyszerű paraszti ész: Ha megvette volna a sváci pénzt a bank, és annak akkori forint értékét nekem ide adja, akkor az az erős deviza megvan neki amin komoly árfolyam nyeresége lenne, csak abból, hogy a széfjében ott a fedezet. De nincs semmi, mert nem is volt. Látom az előttem véleményt írók akik, nem tudnak együtt érezni a deviza hitelesekkel, sajnos látszik, hogy nincsenek tisztában a bankok működésével.
    Nincsenek tisztában a problémával. Itt egy csalás történt amit tények támasztanak alá, ezért kártérítés jár azoknak akik elvesztették a lakásaikat.
    Aki tudja fizetni azt is egy olyan spirálba rakták bele, hogy soha nem fogja tudni kifizetni, csak még nem tudja. Ez a nagy csalás egyik része.
    A bankok nem a betétesek pénzét helyezte ki mert nem is tudja, meg nem is így működik. A forinthiteleket szándékosan adták irreálisan magasan, ez volt a trükk, hogy deviza alpú hitelt vegyenek fel az emberek. Kedves Szenzor ön tévúton jár a gondolataival, mivel a bankok meglopták az embereket ezért kártérítéssel tartoznak az emberek felé. Az államnak nem kellene fizetni a bankok helyett, hanem a bankoknak kell megtéríteni a károkat. A kormánynak és a PSZAF-nek kellett volna megfékezni ezt az egészet. ja és az állami cégek is és az önkormányzatok is buták voltak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (38 szavazatból)
  17. Döm,ös Imre
    2013. március 10. vasárnap 15:42
    Akkor sem tartom normális elképzelésnek a devizahitelek elengedését.
    Ha visszamenőleg visszaszámolnák Ft alapúra, még többet kellene fizetniük.
    Vagy tévedek?
    Az ócsai lakópark szintén egy nagy hülyeség volt.
    A végtörlesztés lehetősége miatt miatt miért nincs reklamáció? Az nem a bajbajutottaknak segített!!
    Annak a költsége sokat segített volna a tényleg bajbajutott, és csak egy lakást vásárló embereken!
    Amit elképzelhetőnek tartanék, az, hogy helyben vegyen az állam eladó lakásokat, és adja bérbe.
    A magán-csőd intézményét is el tudnám fogadni, bár a visszamenőleges intézkedések nagyon irritálnak.
    De talán egy három fele osztott felelősséggel elmenne. (bank, állam /azaz mi mindenki/ és a hitelfelvevő).
    Ami a válságot illeti, azzal senki sem kalkulált, mert nem tehette.
    De alapvetően a gazdaságpolitikán kellene változtatni, munkahelyteremtések tömegével.
    Ekkora gond nem lett volna, ha tudatosan nem szűkítik a gazdaságot.
    Ezért megismétlem.
    Mindenütt hirdetni: A választási csalás lehetősége fennáll!!!!
    üdvözlettel Szenzor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (16 szavazatból)
  18. Maris
    2013. március 10. vasárnap 16:30
    Lázár János szavaira emlékszem, hogy milyen jól jártak a deviza alapú hitellel.
    Persze ezt még annó mondta.
    .
    Most itt nagyon sok okos, nálam tényleg okosabb, és szakembernek kinéző emberek írtak.
    Egyetlen egy kérdésem lenne. Miért csak most? Akkor miért nem? Gondolom akkor is értették, hogy csalás. Vagy nem?
    Üdvözlet mindenkinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  19. Kedves Szenzor! Azért, csak most, mert ezekre a csalásokra csak nemrégiben derült fény. Bár miniszterelnökünk és több vezető politikus már másfél éve is megmondták:
    “A devizahiteleseket becsaptál, átverték”.
    Szívesen keresek Önnek erről cikket, ha érdekli!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  20. Maris
    2013. március 10. vasárnap 17:06

    Miniszterelnökünk helyezte az MNB elnökévé azt a Járai Zsigmondot, aki nem engedte a Ft. kamatának csökkentését, mely miatt inkább a devizaalapú hitelt vették fel az emberek.
    És mint tudjuk, az általa hatalomba helyezett emberek azt tették, és teszik amit hatalomba helyezőjük mond.
    üdvözlettel Szenzor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  21. Itt az egész (és nem csak a mostani) kormány felelős ezért a kialakult helyzetért.
    Ajánlom figyelmébe a Youtube-n Róna Péter és Damm Andrea videóit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  22. Kedves Imre! Ön egy igen okos ember, felnézek Önre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. Ja, és elég nagy hiba, hogy más demonstráción készült fotót raktak fel ehhez a cikkhez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. A megoldás a http://devizarabszolga.5mp.eu/ oldalon nyomtatható

    …………évi …… számú Törvény

    A devizában nyilvántartott hitelszerződések rendezéséről

    MI, A MAGYAR NEMZET TAGJAI által választott országgyűlési képviselők, a devizában nyilvántartott hitelszerződések áldozataiért érzett felelősséggel – a szerződéseket az emberiség elleni bűncselekménynek minősítve – törvénybe iktatjuk az alábbiakat:

    l. § A pénzintézetek által kibocsátott, devizában nyilvántartott hitelszerződéseket a szerződéskötés napjáig visszamenőlegesen forintban – a szerződésben rögzített kamattal – kell elszámolni.

    2. § A törvény hatálya kiterjed azokra a szerződésekre is, amiben a hitelt már visszafizették, vagy „végtörlesztéssel”, „árfolyamgáttal” szerződést módosították.

    3. § A hitelek forintban történő elszámolását 2013. december 31-ig végre kell hajtani:

    (1) ha a hitel visszafizetése megtörtént, akkor a túlfizetést vissza kell téríteni, a szerződésben rögzített kamattal együtt.

    (2) ha a hitel visszafizetése nem történt meg, akkor a túlfizetést, előtörlesztésként kell elszámolni.

    (3) ha a hitel visszafizetésében – forint alapon történő elszámolás szerint is – hiány van, akkor a hiányt – a szerződésben rögzített kamaton felül – a jegybanki kamattal azonos késedelmi kamattal kell megfizettetni az adóssal.

    4. § A hitelek végrehajtásakor értékesített vagyontárgyakat, ingatlanokat – függetlenül az eladási ártól – a szerződésben rögzített forgalmi értéken kell elszámolni.

    5. § A hitelező pénzintézetek – egységesen – az igénybevett tőke 25 %-k megfelelő összegű általány – erkölcsi, anyagi – kártérítést kötelesek fizetni az adós részére.

    6. § A devizában nyilvántartott hitelelszámolás szerinti, teljes korábbi, és jövőbeni befizetései a magyar államot illetik bűnjel jogcímen.

    7. § Ha a hitelt kibocsátó pénzintézet 2013. december 31-ig nem végezte el a forint alapon történő elszámolást, és nem utalta át a korábbi bevételeit bűnjelként, akkor az eredeti tőketartozás 25 %-t köteles pénzbüntetésként megfizetni az állam javára.

    8. § A törvény hatályba lép, amikor az országgyűlési képviselők 50 %-t meghaladó létszámmal megszavazták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  25. A devizaalapú hitelkonstrukciónak annyi köze van a devizához, hogy a hitelfelvételekor a hitelfelvevő részére az átadott forintot az alacsonyabb ( vételi) árfolyamon írták jóvá, amikor pedig az adós törleszt, a forintot a magasabb )eladási) árfolyamon terhelik rá. Ez már önmagában is vérlázító, és természetesen jogtalan is, mint ahogy azt a bíróság megállapította. Ennél csak az z eljárás felháborítóbb, hogy a 10-20 év futamidő alatt bekövetkező mindennemű – az adós által nem befolyásolható – esemény káros hatását kizárólag az adós viseli, mintha csak ő tehetne pl. a válságról.
    Holott a bankoknak valamivel több köze volt ahhoz.
    Ennek következtében olyan helyzet alakult ki, hogy a tartozás az egyre emelkedő törlesztő részlet mellett is folyamatosan nő. A devizahiteleseknek még az unokáik is ezt fogják fizetni. Most akkor gondolkodjunk! Lehet ez jó banki termék? Persze a banknak igen! De ki nem sz…a le őket! Rablóbanda sz őket kiszolgáló politikusokkal együtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  26. Az elmúlt három év ami vérlázító és az ,hogy alig pár ezer ember megy el bármiféle tüntetésre.Ígéret országban élünk ahol a hatalom mindent megígér az elfelejtés ideje meg mindig körülbelül fél év.A sok hülye vagyis mi meg akik minket úgy általában képviselnek még el is hiszi ,hogy majd egyszer beváltják ami sose gondoltak úgy mielőtt az időt elkezdték húzni.Sajnálom a hiteleseket sok ismerősöm van köztük,és nem igaz hogy felvilágosították őket azt mondták maximum 20 forint az árfolyam ingadozás ami azóta minimum 100 forint lett,mármint a különbség………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  27. Szenzornak…Köszönöm szépen a kulturált észrevételt,reagálást…igy is kell..sok mindenben egyetértek…a felvetettekkel…de kb 1 éve felügyxeleti eljárásban kapta meg Falus Zsolt a devizatőke nyilvántartását és bizony hiba csuszott a számitásukba nem is kevés…szóvá tette a pszáfnál is…és közben kapott egy másikat hogy bocs tévedtünk…kérte a Pszáf vizsgálja ki melyik az igazi és hitelées okirat…mert nem hajlandó ezt elfogani…erre a Pszáf álláspontja hogy nem kompetens és menjen a biróságra ha vitatja…és elkezdődőtt az egymásra mutogatás,senki nem illetékes…logikusan gondolkodva akkor miért fizessek olyan banknak aki ráüt a hasára és azt mondja ez pedig ennyi…ha nincs kontroll felette ..aki megmondja hivatalosan hogy oppá az még sem annyi..és utána másik banktól is nyilvánosságra került egy bizonyitó erejü okirat..erre Zsolt beleásta magát a pénzügyi dolgokba hisz a családjáról is szó van…pénzügyi könyvek,jogszabályok,ügyletek…és bizony kibujt a szög a zsákból…a forint hitelek nagyon magas kamattakl voltak ezért már nem sokan vették fel….ez volt a baj..igy bedobták a csalit a devizában nyilvántartott hiteleket alacsony kamatra…de ugye önkormányzatok és igen tisztelt képviselők is beleestek ebbe a csapdába…nem beszélve hogy nagyreményü vállalkozások is…ennek következtében …de Ying Yang professzor egyértelmüen leirta hogy ez a pénzügyi termék müködhet sőt elég jól…de a kockázatkezelést végre kell hajtani..és amig egy halandó nem láthatja -kivéve ha beleássa magát a pénzügyi dolgokba és meg is érti azokat-mi az a rövid távu swap ügylet illletve a carry trade ügylet -addig csak azt érzi hogy nagyon emelkedik az árfolyam és nem tud már ezért fizetni…de nem tudja azt sem hogy kockázatkezelik a háttérben az egész ügyletet…hát logikusan gondolkodva ha a bank érzékelte hogy tömegesen dölnek be a hitelek az árfolyam emelkedése miatt akkor miért nem lépett azonnal a forintositás irányába…megtehette volna..és rendelkezik egy egyoldalu szerződés módositással..-megkapta….a kormánytól…tehát mivel egy társadalmi réteg dől be igy ez nemzetbiztonsági kockázatot jelent,nem kell ecsetelnem miért…és ennek ellenére viszik az ingatlanokat…árvereznek…rátelepül illetve kiépül egy iparág ….behatjó cégek…végrehajtók akik közben milliárdosok..azt csinálnak amit akarnak…nem fizetnek adót..és a fiatalabb rendőrkorosztályt aki még éppen most végzett felhasználják mert az idősebb aki még szolgál és véd az is hiteles…vagy a rokona ismerőse gyereke is hiteles…tehát messze összefonodás van itt bankárok és állam között…de ez sem tart a végtelenségig..de lehetne erről reggelig elmélkedni…köszönöm a türelmet….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  28. És azokkal mi lesz akinek elvették a házát önhibáján kívül elvesztette a munkahelyét és nem talál munkát 1.éve?És ha talál is nagy nehezen(vidék!)annak 50%-ot levonnak a béréből.szóval !elvették a házat….(rendbe raktam)..befizettem több milliót…és még a pénzemet is leveszik egy életre kérdem én na hogy tovább ?Akasszam fel magam? MERT ÍGY MÁR MI ÉRTELME VAN AZ ÉLETEMNEK!!!!ÁÁÁ NAGYON GUSZTUSTALAN MOCSOK ORSZÁG EZ! EURÓPA MOCSADÉKA.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  29. Kedves Brigi és Többiek!
    .
    “Mi lesz azokkal, akiknek elvették a házát önhibájukon kívül és nem talál munkahelyet akár több éve?”
    .
    Megkérdezhetem, kint volt akár csak egy tüntetésen? Ha nem, akkor Önnek nincs joga még kérdezni sem. Amíg a magyarok nem jönnek rá arra, hogy a sorsuk a kezükben van, amíg nem magukat hibáztatják ezért a helyzetért, hanem másokat, addig a sorsuk nem fog jobbra fordulni.
    .
    Én 2011-ben Salzburgból jöttem haza 1-1 tüntetésre. Nekem nincs lelkiismeretfurdalásom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  30. Csak sajnálni tudom, aki a feje helyett valaki másnál tartja az eszét.
    Soha sem volt, ma sincs, ezután sem lesz INGYEN leves.
    .
    Ha könnyelmű voltál vannak új törvények, azokkal akarod megvédetni
    magad, vagy másokat? Mi biztosítja jogaidat, ha már az alkotmányt is
    megszüntették és te még mindig a bankot okolod. Okold csak nyugodtan
    majd másokkal együtt mi is megfizetjük mások kárát amivel téged csaptak be.
    Melyik is több valóban a 3%, vagy a 11%, 20-30 évre, hol lesz már az aki
    neked ígért valamit? Vagy talán akkor amikor rájöttél az átverésre akkor
    a pillanatnyilag “illetékes elvtárs” fog kárpótolni.
    .
    Észrevehetnéd 23 éve megtörtént a rendszerváltás. Nézd meg ki milyen
    módon jutott vagyonához! MÉG MINDIG ELHISZED, HOGY A MÚLT HIBÁS?
    .
    VAGY MÉG MINDIG NEM LÁTOD MIBŐL LETT MÁSOKNAK VAGYONA,
    - AMI LEHET HOGY SVÁJCI BANKBAN VAN LETÉTBE – AMIKOR A TIED ITT TŰNT EL AZ ORSZÁGBAN. (ezért a bank hibás, hiszen ő segített, ha munkád
    lenne, ki törődne vele, azt hiszem te sem, vagy közmunkából akarsz fizetni?)
    .
    MÉG MINDIG NEM LÁTSZIK, HOGY ÖTSZÁZEZER EMBERT ANYAGILAG
    ELÜLDÖZTEK! (nem hiszem hogy Bartus úr is a bankok miatt távozott)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  31. Nem ismerem részletesen a swap meg egyéb ügyletek hátterét, és azt is tudom, hogy a fogyasztóvédelem évek óta képtelen a pénzügyi szolgáltatások területét helyrerakni, pedig nagyon kellene. De. Elegem van abból, hogy örökké az “ügyesek” helyett fizessek. Annak idején az állami kamattámogatott forinthitel törlesztő részlete csaknem kétszerese volt a svájci frankban felvett kölcsönének. Akkor most azt várom hogy a devizahitelesek osszák meg azt a HASZNOT, amit az évek alatt besepertek, aztán majd beszélhetünk. Elegem van abból, hogy a vállalkozók egy jó része is, (én is vállalkozó vagyok) a nagy haszon idején elsősorban magára költ, aztán a recesszió beköszöntével a közösségre mutogat, hogy segítse meg! Ez nem szolidaritás, ez az előrelátó, pontosan fizető balekok megvágása.
    Birginek: Ha elvesztette a munkahelyét valaki,a forinthitelét sem tudja fizetni, úgyhogy ilyen esetekben nem a devizahitelest emelném ki, hanem azt, aki önhibáján kívül nehéz helyzetbe került, akár forintban, akár másban van hitele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  32. Persze kedves Maris! Minden kormány, minden bannk felelős a hitelért, csak az nem, aki felvette…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  33. Maris, ha te kinézel magadnak az áruház polcán 100 Ft-ért egy árút.. szívesen veszed, hogy mire odaérsz a pénztárba már 200Ft-ba kerül? Azután megegyezel a pénztárossal, hogy részletben fizeted vissza, és láss csodát a havi törlesztőd emelkedik 100 %-osan valamint a 200 Ft helyett, már 400 Ft amivel tartozol. GONDOLOM ERRE ELHÚZNÁD A SZÁDAT . Vajon megérné-e ez neked, vagy csak nem vagy a képben akkor meg minek szólsz hozzá? Hát így jártak a deviza hitelesek, na és még egy megjegyzést … vajon valóban devizahitelesek-e, vagy csak nagyon átvert forint hitelesek? Ma sem tudjuk , mert a bankok nem kívánnak nyilatkozni ez ügyben. Megtehetik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. Bocs , a címzett a TALALOM nevű user, neki szól . de neki nagyon : a Vica 2013 márc.11 hétfő 18:33 hozzászólásom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. Azért jó lenne, ha mielőtt valaki leír valamit, tájékozódna is egy kicsit

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  36. Vica
    Vásárlás előtt illik tájékozódni! Ámde! ha a pénztárhoz érve drágább az ár mint a feltüntetett, akkor nem kell megvenni!
    Minden szerződésnél vannak, voltak kisbetűk ( pénztár) el kellett volna olvasni, és értelmezni!
    Én is azt tettem!
    Azért vettem fel a Ft alapút…
    Könyörgöm! Gyakoroljanak már az emberek egy kis önkritikát! Mindig más a hibás ebben a qrva országban? Aztán a tanulópénzt meg mindenkinek fizetni kell?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  37. Vics
    Kimaradt
    A kisbetűk hivatottak arra, hogy a rizikót tudassák veled.Jó magyar szokás szerint!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Vica! Persze, én meg a többi balek a lúzer, hogy mindenki helyett fizetünk. A hitel önmagában nem káros, (már a legnagyobb magyar is megmondta), csak akkor, ha képtelen vagy felmérni a likviditásodat (cca. fizetőképességedet). Én csaknem mindenemet hitelre vettem, egyszer fáztam rá: mivel 200 forinttal többet kerestem, soha nem kaptam tanácsi lakást, ezért szövetkezetit vettem, 5%-os kamatra 35 éves törlesztőre. Ezt a ‘90-es évek elején felemelték piaci kamatra (igaz elengedték az adósság felét, ha ezt vállaltam), volt olyan év, hogy 33%(!) os kamatot fizettem, mert persze nem volt pénzem az egész kifizetésére. Na, az volt a kib…szúrás! Akik meg a jó pozíciójuk okán tanácsi lakásban üldögéltek, megvehették a lakásukat sz-h-ért, kamatmentes! kölcsönre, ugyanebben az időben. Ez dühít. Az, aki munkanélküli lett és ezért nem tudja fizetni a hitelét, azon segítsünk, de akkor akár deviza, akár más hitele van. Ehhez képest milliárdokat szórtunk el már eddig is azokra, akik befektetési céllal vették az ingatlant, és most 10-20 milliót kerestek rajtunk a végtörlesztéssel. Az a baj, hogy a devizahitelesek többsége ezt sem látja át, csak sír bele a világba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  39. Az önkormányzatok helyett,most ki fizet?Ott van a legtöbb deviza alapú hitel.Ők nagyon okosak voltak!?Szándékosan nem adtak forint hitelt,de ezt nem részletezem.Aki nem ismeri a történéseket,minek tör pálcát más ember feje felett?Dr Léhmann György,Kásler Árpád tudja mi a dolga!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  40. Ja, egyébként én is rosszul használtam: mert nem devizahitelt vettetek fel, hanem DEVIZAALAPÚ FORINTHITELT. És ebben volt a csapda, amit én is, meg ezek szerint még sokan észrevettek, holott nincs pénzügyi végzettségünk. A devizahitel az, amikor a devizát kapod meg és devizában is törlesztesz. Pl. van valahonnan svájci frankod (pl. a nyugdíjadat abban kapod), akkor kapsz svájci frankot. Aztán fizeted vissza CHF-ben a hitelt, a megállapodott kamatfeltételek mellett. (Vigyázz, a magyar bankoknál van kamatperiódus is, nem mindegy, hogy milyet vállalsz!) Ekkor nincs árfolyamkockázat.
    Egyébként meg változatlanul tisztességtelennek tartom, hogy évekig hasznot húztatok az előnyökből, de a hátrányokat fizesse valaki más helyettetek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  41. KEDVES VICUSKA
    Ha az áruházban kosárba teszed, a pénztáros előtt még kiveheted belőle,
    de a más pénzéből megvett dolgokat MÁR HASZNÁLTAD! Az már nem ér
    annyit, mint amiért vetted. Az infláció és a klf államok pénzeinek relativ
    értékváltozása sem biztos, hogy a javadat szolgálja. Vannak akik ebből
    jól megélnek.
    .
    MINDIG VOLTAK, VANNAK ÉS LESZNEK VALUTÁZÓK.
    .
    HA NEM LENNE ERRE KERESLET MIÉRT TENNÉK?
    Ez nem mindenkinek kár! Sajnálom, hogy ezt nem akarod tudomásul venni.
    Vagy ha neked hoz sikert az jó, ha másnak akkor becsapva érzed magad.
    Ugyan miben laktál, autóztál volna eddig, ha nem használhattad volna más
    pénzét. REMÉLEM NEM KÉNYSZERÍTETTEK A HITEL FELVÉTELÉRE.
    HA IGEN, AKKOR A TÖRVÉNY MEGVÉDHETNE. NEM GONDOLSZ ERRE?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Kisbihódi
    Nekem Káslár egy kalandornak tűnik. Megnéztem az életrajzát, azt a videót, amelyikben autóban beszél. Röhög a szeme, mint Orbánnak, amikor gúnyos félmosoly ül a pofáján.Ne haragudj, tudom, hogy a devizahitelesek minden szalmaszálba kapaszkodnak, de vigyázzatok vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Még egy. A vezéres szövegétől pedig feláll a szőr a hátamon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Maris kollegina hozzászólása következtében mevvilágosodásom támadt , rájöttem hogy mi a szitu :
    A Kormány azt akarja hogy a gaz Gyurcsányi és annak bandájában megbízó emberek ( hiszen az Ő idejében vették fel a deviza-hiteleket ) , váljanak földönfutóvá , pártállástól függetlenül.
    Örök mementónak a jó magyar emberek elé, hogy így jár aki gaz Gyurcsányiakban bízik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Úgy látom, itt is frankón működik a turáni átok. Gratulálok. Annyira okosnak hiszik sokan magukat, eddig azt hittem, hogy tényleg azok. Meg demokraták. Meg baloldaliak. Picit legalább. Meg szolidárisak. Pedig nem. Csak szimplán magyarok! Pont úgy, ahogy Bartus és Kertész ír rólunk. Hajtsátok csak bele ezeket az átvert embereket a szélsőjobb halálos ölelésébe. Majd ők melléjük állnak. Mert ők már felismerték, hogy itt 3 millió SZAVAZÓ érintett! Adnak nekik ügyvédeket és a Koppány csoport megvédi őket a kilakoltatástól. Majd nézzetek jó erősen 2014-ben. Mindezt azért, mert most annyira szuperül megmondjátok nekik, hogy mennyire hülyék voltak. Miközben nem néztek utána semminek, csak zsigerből kioktatjátok őket. Hát én vettem a fáradságot, aminek tudtam, utánanéztem, leellenőriztem, nektek is ezt ajánlom, mert ha nem ezt tesszük, itt óriási baj lesz. Mikor értitek meg?
    Már megkaptam itt, hogy demagógia, meg úgy érvelek, mint Novák Előd.(DK-tag vagyok, hihi) Nem érdekel. Szerintem meg ő érvel úgy, mint én,, és ez az életveszély. Felismerték, hogy ha a devizások mellé állnak, több millió szavazót nyerHETnek. Ha a Jobbik is azt mondja, hogy a Nap Keleten kel, attól az még igaz. És én ezt akkor is így gondolom, ha utálom, őket, mint a …t! Egyetlen baloldal politikustól nem hallom, hogy mit szeretne tenni értük, viszont szombaton Szily Katalin(nagy valószínúséggel az egyik öszödi fidesz tégla!!!) megígérte, hogy benyújt egy egyéni indítványt a héten a kilakoltatások megállítására.
    Nem azt mondom, hogy a bankok a hibásak csak, de azt mondom, hogy csaló, a törvényt be nem tartó bankokat nem szabadna engedni működni. Azok húzzanak innen, és jöjjenek olyanok, akik betartják a törvényt
    És néhány tény, amit találtam:
    -a dev.hitelesek NEM AKARJÁK a költségvetésből megoldani, megoldatni a problémájukat! A bankokkal akarják lerendezni a dolgot. Ha és amennyiben jár nekik a felvételkor HATÁLYOS TÖRVÉNYEK szerint kártérítés, azt a bankokon, és nem a ti adótokból követelik.(
    -a hitelek 90%-a deviza alapú hitel volt. Ez a szám nem a fogyasztók felelőtlenségére utal jogászok és közgazdászok szerint. Egyszerűen nem volt más. A 10 % örüljön, hogy olyan szerencsés volt, hogy fölvehette ( egyáltalán a bank lehetővé tette neki) a Ft hitelt, amelynek a kamatát indokolatlanul tartották magasan.
    -Uniós fogyasztóvédelmi törvények kimondják a szolgáltató felelősségét. Ezzel kapcsolatban már uniós bírósági határozat van, a fogyasztó javára. Osztrák bíróság jogerős bírósági ítélete kimondja a bank kártérítési kötelezettségét dev. alapú hitellel kapcsolatban.
    - A Ptk. akkor hatályos 261§: Természetes személy – ide nem értve az egyéni vállalkozót – devizában nyilvántartott, vagy nyújtott (deviza alapú) kölcsönszerzõdésébõl keletkezõ hitelezõi követelés biztosítására, természetes személy tulajdonában álló ingatlanon, vagy ingatlannak természetes személy tulajdonában lévõ tulajdoni illetõségére jelzálogjog nem alapítható, a felek ettõl eltérõ rendelkezése semmis. Magyarul nem lehetett volna bejegyezni a jelzálogot??!
    !- jogerős bírósági ítélet a semmiségről, a fogyasztó javára,mert a bank nem tudja bemutatni az általa indított perben a számviteli törvény szerint közelező pénztári bizonylatokat
    -törvénytelen szerződések sorozata, (többet most nem írok ide,dolgozztok ti is, ha már véleményeztek :) )szinte az összes dev. alapú hitelszerződés, ahol a fogyasztó nem tehető felelőssé, hogy be lett húzva a csőbe, nem várható el tőle, hogy olyan ismeretei legyenek, mint a szolgáltatónak(eu-s törvény).
    -Doubravszky pénzügy jogok biztosa tegnapi sajtóközleményéből: “…a forintban folyósított és forintban törlesztett deviza alapú hitelt valós tartalma alapján devizában nyilvántartott forinthitelként kell-e kezelni. Amennyiben ez így van, s ezt az állítást a készülő szakértői anyag részletesen alátámasztja, akkor a devizában nyilvántartott forinthitel hibás terméknek kell kinősíteni.
    Márpedig a hibás termékért a gyártó, a forgalmazó és az engedélyező egyaránt felelősséggel tartozik. A hibás terméket pedig a fogyasztónak joga van a folyósítás napjának dátumával a folyósító bank által forgalmazott másik termékre, vagyis forinthitelre váltani…Mivel a folyósítás időszakában a pénzügyi fogyasztóvédelem hiányosan működött, de életbe lépett már az európai uniós szabályozás, ezért az így választható forinthiteleknek is ehhez a szabályozáshoz kell igazodniuk.”
    És tök mindegy szerintem, hogy melyik kormány alatt éppen mennyi az árfolyam, a törvényeket be kell tartani. A kereskedelmi bankoknak is.
    Ajánlom még figyelmetekbe a Róna Péter közgazdász által is támogatott Magyar Szociális Fórum 8 pontjá.t
    Az összeesküvéselméletekkel szándékosan nem foglalkoztam(pl. a bankok szándékosan hajtották adósrabszolgaságba a magyar népet, és hasonló hülyeségek)
    Hát többek között ezek alapján próbálom én kialakítani az álláspontomat, és nem vagyok hajlanó beállni a jobb-bal, magyar-nemmagyar, hívő-ateista, melós-egyetemista, nyugdíjas-aktív, dev.hiteles-Fthiteles stb. között szított “játékba”
    Nektek sem kéne hagyni.
    Igen, biztos volt olyan, aki eldicskedett anno, mert azt hitte, hogy jó üzletet csinált. De ezért most dögöljön meg? Milyen baloldali demokratikus szolidaritás ez?? Nem is értem. Mennyivel vagyunk így különbek Viktor nyájánál? Szégyen. És ami a legfontosabb, és nem győzöm hangsúlyozni, bármerre járok, ostobaság. A végsőkig elkeseredett, elszegényedett emberek nagyon befolyásolhatóak.(lásd hitleri Németország) Kásler Árpád már alkotmányozni akar,a nagymagyarországos idiótákkal együtt. Mit fog csinálni Bajnai, Mesterházy, Gyurcsány, ha 2 millóan melléjük állnak??? Ne legyen igazam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. szgabi
    2013. március 12. kedd
    12:34
    Sajnálom a félrevezethető embereket. (köztük téged is)
    Érdekes ez a sokféle nézőpont.
    .
    Én soha sem akartam más pénzéből erőmön felül jól élni! ERŐMÖN FELÜL!!!!!!
    Azt hiszem, azok sem akik nem CHF, hanem HUF hitelt vettek fel, hiszen ők,
    ennek ellenére még mindig nagyobb sz.r-ban vannak, mint a CHF hitelesek!
    .
    KÖNNYELMŰ EMBEREK MINDIG VOLTAK.
    Éppen e pillanatban mondták be a hírekben, hogy a CHF értéke 307 HUF-ot is
    elérheti.
    .
    Nem gondolod, hogy a kormány hibás politikájáért a lakosság és a bankok
    felelősek.
    .
    1946-ban 1 CHF értéke 2,69 HUF volt. Én már akkor éltem és azóta a bőrömön
    érzem a változásokat, melyek következményeiért mindig másokat tartottak hibásnak. Talán a szolidaritás miatt az várod, hogy a nyugdíjcsökkentéssel
    kell megoldani a kormány problémáját. Ugyanis egyesek nyugdíját már elvették.
    A HELYETT, HOGY ELZAVARNÁNK ŐKET?
    .
    Sajnos a rendszerváltozás után csaknem minden kormány azt a hibát akarja
    kijavítani, amit ő, vagy elődje okozott. Pedig rendszert változtattunk.
    TALÁN A RENDSZER GAZDASÁGI ALRENDSZERE NEM RÉSZRENDSZERE
    A RENDSZERNEK A POLITIKAI ALRENDSZERÉVEL EGYÜTT?
    .
    VAGY TALÁN EZ MELLÉKES, MIVEL CSAK AZT A NÉHÁNY MILLIÓ EMBERT
    ÉRDEKLI AKI A RENDSZERVÁLTOZÁS KÁROSULTJA.
    .
    Hozzuk vissza azt az állapotot, amikor aránylag jó fizetésem mellett húszezer
    forint személyi kölcsönért – még protekció mellett is – kanosszát kellett járnom?
    Ez lenne jó, hiszen akkor nem lenne annyi adós? (de szombaton kenyér se)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Kedves Mindenki!
    Tény, hogy nem szabad százezreket az utcára tenni.
    Tény, hogy ez nem csak a deviza alapú hitelt felvevőkre kell hogy vonatkozzon.
    Tény, hogy alapvetően a gazdaság szűkítését produkáló unortodox politika ront ….mindenki helyzetén
    Tény, hogy a Ft ugráltatása, árfolyamának rontása tudatosan történik, és negatív ….irányban befolyásolja a deviza hitel alapú tartozásokat, és mindenki élet ….színvonalát.
    Tény, hogy a végtörlesztés azoknak segített, akiknek nem volt szükségük ….segítségre.
    De az is tény, hogy amíg a deviza alapú hitel kedvezőbb volt a Ft hitelnél, valahogy ….senkinek sem jutott eszébe a termék minőségét vizsgálni.
    .
    Egyezzünk meg, a megoldás Orbán elzavarásával kezdődhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. “– Az elmúlt években a végrehajtási ügyek döntő többsége közüzemi tartozás, be nem fizetett bírság, magánhitel vagy számlatartozás miatt indult el – mondta Schmidt Zoltán. A kilakoltatások esetében 15-20 százalék kapcsolódik a devizahitelezéshez, az arány pedig vélhetően idén is hasonlóan alakul majd”
    Ez a mai Metropol újságban volt. Orbán még mindig kiváló populista. Elterelve a figyelmet az alapvető állampolgári és emberi jogok elvételéről, a rezsi csökkentésről beszél. Ennek persze a fele sem igaz, de nagyon ráhajtott. A közüzemi tartozás sokkal több, mint a devizahiteles, persze sokan lehetnek mindkettőben érintettek.
    Szgabinak igaza van. Nagy hibát követ el a baloldal.Szerintem munkamegosztás van az “egy a tábor, egy a zászló alatt”. Figyeljétek, hogy hallgat a Jobbik, hiszen Orbán az ő programjukat viszi végig. A rezsicsökkentés duma Orbáné, a devizahitelesek a Jobbiké. Már le is fedték a lakosság négyötödét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos