Ronai and Ronai
AMERIKAI

Itt a húsvét, itt a nyúl, Orbán Viktor önkényúr 2013. március 30. szombat 21:07 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Itt a húsvét, itt a nyúl, Orbán Viktor önkényúr

Budapest – A Fidesz titokban, félelemtől rettegve, egy nappal a valódi évforduló előtt ünnepelte a születésnapját. Már amennyiben ünnepnek lehet  nevezni azt, hogy az uralkodó elit néhány tagja összejött és a nyilvánosság megkerülésével emlékezett a régi szép időkre. Arra, amikor még demokraták voltak. Vagy, annak látszottak.

A 25 születésnapon a Fidesz vezetői és tagjai közül senki sem merészkedett a székház közelébe. Akik ott voltak, azok a Fidesz ellen tüntettek, és az egykori demokratikus értékeket kérték számon a ma 25 éves párton.

A Fidesz-székház előtti utcaszakaszt a Dózsa György útig megtöltő tömegben többen a hajdani népköztársaság címerét viselték, amelyen a Fidesz-felirat volt olvasható. Egy táblán az állt: “Ti vagytok azok ma, akik ellen 89-ben küzdöttetek!”

A Facebookon szerveződő civil demonstráció szervezői bejegyzésükben azt írták, arról a Fideszről akarnak megemlékezni, amely egykor az önkény ellen, a jogállamért küzdött, de mára az önkény pártjává vált, és kizárólagos hatalomra tör. A Mostantól az önkény ellen! Mostantól a jogállamért! mottóval megrendezett tüntetésen emlékeztettek arra, a Fidesz március 30-án ünnepli 25. születésnapját, április 1-jén pedig hatályba lép az alaptörvény negyedik módosítása. “Míg ők saját rendszerüket ünneplik, mi mutassuk meg, hogy ez a rendszer számunkra, magyar állampolgárok számára elfogadhatatlan, és harcolni fogunk ellene!” – írták a Facebookon.

Véleményük szerint az április 1-jén életbe lépő negyedik alkotmánymódosítás megsemmisíti a kommunizmus utáni Magyar Köztársaság összes alkotmánybírósági döntését, és megtiltja a bíróságnak, hogy szót emeljen az alkotmányozó hatalom következő lépései ellen.

“Mi, Magyarország állampolgárai, ezt nem hagyhatjuk. Mostantól tüntetünk és szerveződünk, sztrájkolunk, ha kell. Mindennap fel fogjuk emelni a szavunkat az önkény ellen! Nem nyugszunk, amíg újra jogállamban nem élhetünk. Ez az aktív állampolgári ellenállás első napja. Nem hagyjuk!” – fogalmaztak.

A rendezvényen szót kért Kőszeg Ferenc, a rendszerváltás demokratikus ellenzékének legendás alakja is, aki ugyancsak úgy vélte, nem hiszi, hogy a választás bojkottjával eredményt lehetne elérni, és az inkább a jobboldalnak kedvezne. Azt hangoztatta: Orbán Viktornak mennie kell, és előbb-utóbb menni is fog.

Mint mondta: a Fidesz az elmúlt 25 évben szinte mindenben megváltoztatta az álláspontját; szavainak alátámasztására Orbán Viktor korábbi mondatait idézte. A felszólalók arról is beszéltek, hogy a kormányfő – visszaélve a kétharmados országgyűlési többséggel – diktatúrává változtatja az országot. Mások azt hangsúlyozták, hogy az alkotmányt elvették tőlük, és ezzel együtt a tiltakozás jogos eszközeit is.

A tömeg időnként rigmusokat skandált, az egyik legnépszerűbb ez volt: Itt a húsvét, itt a nyúl, Orbán Viktor önkényúr.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +37 ( 41 szavazatból)
Itt a húsvét, itt a nyúl, Orbán Viktor önkényúr, 4.7 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

69 Reader’s Comments

  1. Sok sok felesleges szöveg. Mindenki elégedetlen, de senki nem tesz semmit. Ezer évig fog élni a magyar fasiszta állam! Ne bízzatok magatokban. Ne felejtsétek el: A hőkölés népe genetikusan alattvló. Egy tisztességes ember volt ebben az országban aki ezt szemetekbe merte mondani, Kertész Ákos, aki ma Kanadában él önkéntes számüzetésben. Elüldöztétek, mert tükröt tartott elétek és abban magatokra ismertetek. Lesitek mikor és ki fogja majd felemelni szavát értetek? Az ENSZ? az IMF? az EU? az USA? a német gyerekrádió? Merkel? külföldi értelmiségiek egy csoportja? Afelsoroltak mind tettek már valamit. Ti mit tettetek? Nézzetek széjjel a világban. A görögök, a spanyolok, a portugálok, akiktől néhány eurót el akartak venni, fellázadtak. Védték az érdekeiket. A magyarok hálás kézcsókra járulnak a csutihoz hálábol azért hogy kifosztja őket. A három évalatt volt egy rendes tüntetés a jogaitokért? Azért nem! A hálás békamenet viszont igazi tömegeket mozgatott meg. Amikor százezreknek kellene az utcán tüntetni a csuti és a fasiszta nagytanács allen, a diákoktól várják hogy megszebadítsanak benneteket ettől a rablóbandától? Ki próbált már általános sztrájkot szervezni? Senki. A magyar már ilyen”
    “ezer éve
    magával kötve mint a kéve,
    sunyít vagy parancsot követ.”
    Magatokra ismertek? Ne hivatkozzatok a tudatlan tömegre! A tudatlan tömeg is ti vagytok. A gyenge ellenzék is. Azt kapjátok amit érdemeltek: ebsorsot. Mindannyian magyarrá züllöttetek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  2. A diktatúra a szegénységből nő ki. Ezért is akarja ez a bűnbanda konzerválni a szegénységet mindenáron.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. Kordon Bluednek igaza van . Semmi más nem kell csak az ,hogy a krumplileves az legyen krumplileves.Tessék nevén nevezni a dolgokat,nem pedig kolozsvárra szaladgálni meaculpázni,mindenféle felhatalmazás nélkül. Elmebeteg, öngyilkos módon támogatni a rezsicsökkentési bohóckodást, és brüsszelbe futkározni,hogy megvédjék simicska lóvéját. Ez a mesterházy egy piti, max. járási helyettes
    szervezőtitkár szinvonal. És most az MSZP elemez. hogy mi az oka a visszaesésnek.Menjenek a q ….. a…….. ba. Az az oka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. csakén
    Nevén kell nevezni a gyereket, és megtagadni minden együttműködést!
    Nem furcsállod, hogy a fidesz ellenzékben meghatározta mindig a kormány lehetőségeit, ez az ellenzék meg úgy táncol, ahogy Orbán elvárja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. ” Mindannyian magyarrá züllöttetek!”
    Ez cseppet erôsnek tünik, de attól tartok, igaz !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Elég ha csak annyit kívánunk: hulljon rá vissza az összes kőzúzalék, amit apukájával együtt eladtak az államnak. Ha sokan kívánjuk, biztos bekövetkezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Hitlert a fél világ verte bele a földbe. A Kádár-rendszert Gorbacsov segített leépíteni. Franco természetes halált halt. Pinochet annyira elbízta magát, hogy a népszavazással saját magát húzta csőbe.
    A diktatúrákat nem az ellenzék buktatja meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Az ellenzék akkor fog megerősödni, amikor a rendszer már meggyengült, gazdaságilag, vagy külpolitikailag, vagy a vezérei lelépésével. Ez mindig így van. Amikor felerősödik a remény, hogy lehetséges a változás, akkor mernek előbújni az emberek. Már Tocqueville leírta ezt a jelenséget.

    Teljesen józan hozzáállás, ha valaki nem megy bele olyan harcba, amelyben biztosan veszít. Ha lát esélyt a nyerésre, és elég dühös, akkor felkel a nép. Másképp nem.

    Egy felkelés, vagy csőd, vagy akármilyen okból kialakuló krízishelyzetben a régi vezetők befolyása meggyengül, és helyi szinten meg is szűnik. Nem kell félni a káosztól. Az emberek helyben két nap alatt meg tudják szervezni az életet. Az ismeretlenségből kiemelkednek a jó szervezők, az új vezetők. A bürokratikus államrezsim kontraszelektált idiótái azonnal eltűnnek a süllyesztőben, mert nem képesek megszervezni a kenyérellátást sem.

    Ez történt 56-ban, én gyerekként megéltem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. épészmérnök

    56 -ot én is gyerekként éltem meg. Ráadásul a Köztársaság térnél laktunk. Mikor a tankok lőtték a pártházat , a konyhaszekrényünkben rázkódott és összetört néhány pohár és edény.
    De nem ezt akartam mondani.
    ” Ha lát esélyt a nyerésre,akkor felkel a nép”. Miféle esély volt ‘56 -ban?
    Te most viccelsz?(én tudom, a nagybátyámat két évig bujtattuk a vidéki rokonoknál.) Szóval , esély a ruszkikkal szemben ? Kb. mint nekem a Klicskó ellen. Ugyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Barry,

    56 nyarán leváltották Rákosit. Megerősödött a reformszárny. Nagy Imre például reformkommunista volt, ezért kaszlizták be, a mezőgazdaság reformjával foglalkozott, és a kolhozrendszer ellen volt. Hruscsov az szkp huszadik kongresszusán leszámolt a sztálini diktatúrával. Teljes joggal érezhették úgy, hogy már nem a sztálini szörnyeteggel állunk szemben.
    Nagyon sokan voltak, akik nem a Horthy-rendszer restaurációját akarták, hanem egy normálisabb szocializmust. Emiatt nagyon hamar sokfelé szakadt a felkelők egysége.
    Mindazonáltal megalakultak az üzemi munkástanácsok, és decemberig működtek is. Az önigazgatás minden szinten megindult. Ezt a folyamatot törte szét a szovjetek visszajövetele, és Kádár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. épészmérnök

    Azért ez ennél sokkal bonyolultabb volt. Én nem a belső szándékokat minősitettem, abban igazad van, hanem a külső lehetőségeket. Meg a
    “fegyveres ellenállást” . A ruszkik igazából ki se mentek ,csak 10 nap kellett nekik ,hogy rendezzék soraikat. Utána 0% esélyünk maradt.( hogy nem a sztálini szörnyeteg…. ez igaz ,dehát akkor is )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. építészmérnök, Barry1,
    A Magyarországon hosszabb ideje tartózkodó, ezért az itteniekkel barátkozó, következésképp “megbízhatatlan” csapatokat vonta ki a Szovjetunió, és helyette friss, kellőképpen félrevezetett csapatokat vetett be, azokkal verte le az ellenállást.
    Ugyanez történt Pekingben az emlékezetes tüntetések után. Amikor Pekingből kivonták a csapatokat (melyek harckocsioszlopát egy önfeláldozó diák is meg tudta állítani), rögtön világos volt, hogy friss és tájékozatlan, más vidékről való csapatokkal váltják fel őket. (Legalább is én rögtön erre gondoltam, mert gyanakvó természetű vagyok.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Brian, most nincsenek megszálló csapatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Ezt mondom én is, ezért nem lehet összehasonlitani a kettőt.
    Barry1 (ki az a Brian, A Graham Chapman?)
    girbegurba 56 -ról beszél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. bumburi
    Én csak azt írom, amit tapasztalok: a fideszesek mindig tettek mindenre!
    Demokrácia volt és elég messzire mehettek, pl. 72 órás ultimátum.
    Most ők vannak hatalmon, a 2/3-ra hivatkozva ők mindent megtehetnek, pl. visszamenőlegesen törvénykeznek, de az ellenzéket majd jól kivezetik, ha nem tartja be a Fidesz által semmibe vett demokratikus szabályokat!
    Amikor az MSZP kormányon volt, gúzsba kötve táncolt, mert olyan ellenzéke volt, most ők vannak ellenzékben és gúzsba vannak kötve, én így látom!
    Demokratikus ellenzék csak demokratikus eszközöket alkalmazhat, másként nem tehet – mert akkor felszámolják őket.
    A Jobbik kijelentette, hogy ők nem demokratikus párt – ők is nagy ívben, magasról tesznek a szabályokra és nem találnak a gárdájukon fogást…..
    Szóval, ha az emberek nem fognak magukért tenni, az ellenzék nem fog kardot ragadni helyettük….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. csakén
    Szerintem nem kéne, sőt nem kell megvárni, amíg kivezetik őket? be sem kell menni!
    Transzparenst a helyükre, hogy alkotmány nélkül alkotmányellenes a parlament működése! Persze előtte elhatárolódni a tákolmánytól!
    Ezt már rég meg kellett volna tenniük, és már utána volnánk a dolgoknak, és nem előtte.
    Valahogy úgy érzem mindig, mintha mentegetnéd az ellenzéket… Jól gondolom?
    A demokratikus eszközökkel meg ne viccelj már! Ki nem tartotta be a játékszabályokat? Akkor mástól se várják el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Én a demokratikus ellenzéket “mentegetem” – ebből nem is csinálok titkot, mert azt tudom, hogy azért nem ők a hibásak, hogy egy ilyen birka nép vagyunk, akik pl. 300 Ft-os vizitdíjat leszavaznak és pár ezer Ft-os rezsicsökkentésért megvehetők!
    Azért is mentegetem őket, mert a fiatalok nem kérnek a pártokból és ez sértő, mert pártok képviselnek bennünket és nem a diákok, ha ezt nem tudják, akkor mit tudnak?! Egyedül mit akarnak elérni, egyáltalán mit tudnak elérni?
    Az előző kormányokat összemosni ezzel a kormánnyal – tudatlanság vagy alattomosság, a diákoknak ezt kellene látniuk, hogy ilyeneket eddig még egy kormány sem tett!
    De nem tudom, hogy mit akarnak – az alkotmány nem játék és? Tovább mit lépnek, ha mégis lesz 5. 6. 7. módosítás?
    Azt gondolom, amit már sokszor leírtam, ha az emberek annyira elégedetlenek lennének, akkor mennének hívószó nélkül is, mint megannyi más országban megteszik magukért százezrek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. HÍR TV elkészítette a válaszcsapást a német kisfilmre!
    Ezek után megkérdezem, melyik percben repülnek a film készítői, önkényúr?
    Vagy amiért védelmükbe vették, mégsem reptetik őket, lám-lám, már megint visszanyalt az a qva fagylalt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. bumburi
    Ha az ellenzék nem megy be, akkor azt vetik a szemére, hogy nem képviseli a választóit!
    Volt már rá példa: pl. inkább a medencében múlatta az időt, mint szavazott volna, inkább a gyerekeivel volt, mint ezt vagy azt tette volna, hát nehéz is 10 milliónak megfelelni, elég ha bemennek és csak akkor jönnek ki, ha egyébként is reménytelen a szavazásuk….
    Vekkeres nem járt be a gyűlésekre és tőle az imádói ezt nem vették zokon!
    Ezt az ellenzék egyetlen vezetője sem teheti meg, mert akkor széttépik és nem csak a Fidesz, hanem a sajátjai is….
    Őket azért fizetjük, hogy ott legyenek és képviseljenek bennünket, azt hiszem ez nem lehet kérdés.
    Engedjük már meg nekik, hogy eldönthessék, mikor kell bent lenniük és mikor kell felállniuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Utcán provokálnak a diktatúra szekértolói 2012. január 11. szerda | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos