Ronai and Ronai
AMERIKAI

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik” 2013. március 13. szerda 0:19 Forrás: mariablog.hu, huppa.hu

  • Hozzászólások(83)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
"Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik"

Budapest, Erdély – “Ez nem magyarság. Ez egy fogyó nép pökhendi felfuvalkodottsága” – írja a határon inneniekről egy határon túli magyar. Mit gondol egy erdélyi az anyaországi magyarok pökhendi, kirekesztő, melldöngető magyarkodásáról? Kommentben megírta.

Már elnézést, de aki azt hiszi, hogy az erdélyi magyarok majd tömegesen mennek szavazni a magyarországi választások megrendezésekor, az súlyosan téved. Elutasítjuk TÖMEGESEN a magyarországi gondolkodásmódot és örülünk annak, hogy TÖMEGESEN visszatelepülnek az erdélyiek Romániába.

Elegünk van az állandó civakodásból, a románozásból, a lélektelenségből, a szabályokhoz való görcsös ragaszkodásból, az emberi kapcsolatok elsivatagosodásából, a keresztyénség teljes hiányából. Mindez nekünk NEM kell Erdélyben. És nem akarunk összeveszni a románokkal sem.

Eddig, amíg nem ismertük a ti viszonyaitokat, rendre azt gondoltuk, Istenem, mit is veszítettünk… Magyarország… édenkert. De most, hogy megismertük, miként is gondolkoztok, rémülten hálálkodunk, hogy Erdély Romániához tartozik, mert ha nem, ezt is olyanná tettétek volna mint a ti országotok, ahol csak az számít magyarnak, aki gyűlöli a másikat és jól tud cigányozni meg zsidózni.

Na hát ehhez, nekünk TÖMEGESEN semmi közünk. Ennek a mentalitásnak megálljt parancsolunk Románia nyugati határán. Tudjátok, ha mindkét országban éltetek volna, igen, Romániában is, amit annyira képesek vagytok szidni, akkor szerintem nagyon szégyellnétek magatokat. Tisztelet a kevés kivételnek. [...]

Magyar vagyok, bármilyen meglepő. A te parciumi ismerőseid csak látogatóba mennek Magyarországra, de nem élnek ott. Én éltem. Négy évet Magyarországon és 37 évet Romániában. Magyar vagyok, de nekem az a magyarság, amit az anyaországban annak értenek, teljesen idegen.

Megmondom, nektek mi a magyarság, legalábbis Borsodban mi az. Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó. Összeesküvés elméletekben hinni és azt állítani, hogy magyarok találtak fel a világon mindent ami jelentős dolog. Más népeket állandóan pocskondiázni, a franciáktól a románokig, az oroszoktól a négerekig. Állandó cigányozás. Viccben és komolyan is. Állítani, hogy a magyar isteni nyelv. Mindenféle marhaságot elhinni, hogy a zsidók Magyarországot akarják új hazájuknak, az ivóvízkészlet miatt (csak megjegyzem, Békés és Hajdú Bihar megye Romániából importálja a vizet, mert az ottani ihatatlan).

Szóval egy nyelvet beszélünk, de nem vagyunk egy nép. Közöttünk olyan hatalmas különbségek vannak, hogy a kezdeti eufória után, az erdélyi magyar rémülten néz körbe a kultúrsokk és megaláztatások meg vállalhatatlan gondolatok hatásától még reszketve: Te jó ég, hova kerültem…

Veletek ha beszélget az ember, kezdetben úgy tűnik minden rendben van, de aztán olyanokat mondtok, hogy megáll az óra a falon. Akkor rájövünk, kegyetlenül csalódtunk és nem gondolkozhatunk ugyanígy.

A magyar társadalomban van egy romlás. Nagy romlás. Az emberek nem házasodnak, nem vállalnak gyereket. Bár ezt nem mondják, de mégis úgy élnek. A Jobbik azért terjed mint a rákfene, mert olyanokat mond, amit az emberek nem mondanak ki, de úgy gondolnak. paramilitáris szerveződések, fasiszta portálok tömege, ismétlem tömege mérgezi az embereket.

Ez az, ami nekünk nem kell. Ez nem magyarság. Egy fogyó nép pökhendi felfuvalkodottsága. Ha ennek nem lesz vége, Magyarország fel fogja számolni önmagát. Az a nép, amely nem képes beismerni a hibáit és állandóan másokra mutogat, elveszi magától a gyógyulás lehetőségét.

A gyógyulás bűnbánattal kezdődik, nem pökhendiséggel. Erdély nem követi ezt az utat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (105 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +192 ( 230 szavazatból)
"Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik", 4.7 out of 5 based on 105 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(83)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

83 Reader’s Comments

  1. A FIDESZ kormányzási technológiája kibővült.
    – A képviselői indítvány gyártása mellett megjelent
    – A kérdésre adandó válasz kiküszöbölésének új eljárása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  2. proaktiv
    2013. március 13. szerda
    12:41
    Igazából nem vártam magyarázatot, mert maga is tudom, de biztos nem vetted észre az írásomba az iróniát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  3. Kedves Ego 2013. március 13. szerda 10:07 , Igazad van, de….
    Persze értem a versek tanitó hatását de itt a PI (3.1415926 ennyi megy nekem fejből) 740 tizedesjegyet mutatja be, de ugy hogy a versben levo szavakban található betuk száma adja a PI kovetkezp jegyet. Ez azert nem ugyanaz mint a versekkel tanult adatok.

    Itt a kezdete a dolognak:

    Poe, E. : Near a Raven Midnights so dreary, tired and weary
    3, 1 4 1 5 9 2 6 5 3 5

    Szerintem egyszerüen szuper, es nagyon jol szemlélteti a magyarok által annyira lebecsült angol nyelv gazdagságát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  4. tisztelthölgyeimésuraim”
    2013. március 13. szerda
    12:33 .

    “Viszont, a jobboldalnak nem “az ember” számít, csak a “magyar ember”.
    Bár jobboldalinak vallom magam, szivesen tennék egyenlőségjelet ember és ember közzé, hiszen mindnyájan Isten teremtményei vagyunk. (Ezt át lehet fogalmazni ateista felfogáshoz is. Szóval: ember = ember) Mégis, bármerre járok a világban, mindig megörülök, ha magyar szót hallok. Büszke vagyok magyar sikerekre, legyen az sport vagy bármi más. Szomorúan hallom, ha egy határon túli magyar ember arról panaszkodik, hogy az utódállamok hatóságainál másodrendűnek számít, bármely vitás ügyben a gazdaország saját nemzetiségű polgárának adnak igazat. Nálunk ez bizonyos esetekben már fordítva van sajnos. Látni azt, hogy pl Erdélyben vadonatúj falvak épülnek, csillogó-villogó tetőkkel, hatalmas ortodox templomokkal mindegy demonstrálandó, hogy Magyarok! Vegyétek tudomásul, itt mi vagyunk az urak! Én nem vagyok háborúpárti, meg írtani sem akarok, de ilyenkor jut az eszembe, hogy ha a magyarok is jobban szaporodnának, akkor lehetne védekezni a más nemzetiségű túlsúly ellen. Miért is? Az eltérő kultúra, mentalitás miatt. Talán még ez is hagyján lenne, ha nem társulna valamiféle gyűlölködéssel. (Bocs, ha ez a kifejezés erős.) Vannak persze pozitív példák is a békés együttélésre, szerencsére. Nekem személy szerint turistaként nem volt még negatív élményem Erdélyben, amire utaltam, azt emberekkel való beszélgetésekből “jött le” számomra. Valószínűnek tartom, hogy létezik ilyen vélemény is, amilyen a témaadó cikk, de létezik ennek ellenkezője is. Ahogyan írta is valaki, majd meglátjuk, mi lesz a szavazás eredménye jövőre.
    A hsz többi részével egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (19 szavazatból)
  5. Egy már tisztán látszik!
    Mi akiknek az, hogy itt születtünk és a magyarságunkat soha (eddig) semmi külsőséggel nem kellett bizonyítani, eddig olyan természetes volt, mint a levegővétel, mára sokad rangú állampolgárrá, mondhatnám senkivé lettünk a hazánkban, abban a hazában, amelyet építettünk, ahol adóztunk, ahol gyerekeket neveltünk!
    Mára jóformán maradtak a kötelességeink, oszt jó napot!
    A kedvezményezetteket pedig az itthoniak kifosztásából finanszírozzák!
    Aki itt él, annak ezeket nem kell magyarázni, láthatja és érzi a bőrén!
    Rokkantak, bányászok, stb., stb……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  6. Gondolom, ezt a cikket Erdélyben is sokan olvassák. Hallgatják a magyar rádiókat, nézik a DunaTV-t, ahonnan a hatalom ontja a mi pénzünkből a hazugságait 24 órában. Mint ahogyan az un. “rezsicsökkentés”-ről a parlamenti közvetítést is élőben lehett látni, hadd lássa a magyar, milyen egy tökös vezetője van az országnak, aki megvéd mindent és mindenkit.
    Nem véletlen, hiszen számít az erdélyi magyarok szavazataira, hogy hatalmát megtartsa. Szavazataikkal aztán tovább manipulálja a választásokat, csalásaikat.
    Felhívnám a kinti jóérzésű magyar embereket, hogy olvassák el, milyen vélemények vannak Európában rólunk, a kormányról és arról az igaz magyar emberről, aki hazánkat végveszélybe sodorja!
    http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=154255
    Ezekről a magyar médiák nem beszélnek, hallgatnak, elhallgatnak. Többek között tehát nincs médiaszabadság sem, mint ahogyan nincs vallásszabadság, ahol megszűnt a jogállam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  7. a csúti törpe elérte, hogy nem 10 millió hanem 16 millió MAGYART néznek le a világban és sajnos azonosítanak evvel a klinikai esettel. Ez a önképzős szabadságharcos elérte, hogy Moszkvában még meg sem említették igen rövidre sikerül megbeszélését, rajta röhög egész Európa, és már a Magyar Bíróság sem ad neki igazat !!!! Még néhány hónap és a szabadságharc bukásáról vörös Erik meg a vikingek tehetnek majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  8. Hát ez érdekes!
    Az írásban megjelenő kritikával egyetértek, de szabad legyen megjegyeznem, hogy Orbán Viktor apai nagyszülei Erdélybő települtek át! A fő úszító tehát erdélyi magyar.
    Nos kedves szerző, Ön ehez mit szól?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  9. Jó pár évvel ezelőtt – azt hiszem a második szabad választások előtt – jelöltette magát egy “úriember” képviselőnek a parlamentbe (neve most mellékes, bár azóta ismert politikus lett). A falu jelentős része azon a véleményen volt :-Rá kell szavazni majd, mert Őt ismerjük! Apukám picit más véleményen volt :- Én nem szavazok rá majd, mert én is ismerem alaposan. S minden jobb lehet, a nem Ő lesz a képviselőnk!
    Sokáig nem foglalkoztam a politikával, de van ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül, azt hiszem el jött az ideje, hogy elmenjek én is. S arra szeretnék buzdítani minden Magyart, határon innen és túl :Menjünk el a parlamenti szavazásra!!!! Ott a leadott szavazatunkkal, nem csak egy párt mellett adhatjuk le a voksunkat, hanem “egy” ELLEN is!!!! S ki is kellene nyilvánítani véleményünket, mert régóta élünk úgy mint a struccok -fejünk a homokban!
    S csak zárójelben jegyezném meg itt a végén : Vicces lenne, ha kormányunkat azok “váltanák” le akiknek szavazati jogot adtak, a határon túli magyarság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  10. Amit a fidesz, meg a jobbik csinál, akár idehaza, akár határainkon túl, az Agyarkodás, de nem magyarkodás!
    Ha magyarnak tartanák magukat, akkor nem ilyen tisztességtelen politikát folytatnának, hanem az országért dolgoznának!
    Ma már ott tartunk, akár elhiszik az erdélyiek, akár nem, hogy a határon belüli magyar gyerekek éheznek 10 000 számra, hogy ez a dicső kormány tudja pumpálni a pénzt a határon kívülre, a reménybeli szavazataikért!
    Szégyen! Annak is aki adja, de annak is aki kapja!!!
    Ha nem veszik észre hogy mire használják fel őket, akkor szégyelljék magukat!
    Emlékezzenek ‘89-re! Emlékezzenek, hogy a Kárpátok Géniusza mit csinált Romániából!!!
    Most ugyanazt műveli Orbán Viktor Magyarországon! Ha ehhez segédkezet nyújtanak, akkor ők is bűnrészessé válnak! A Tőkés nevű emberüket már nem is említem! Gyalázata az országának!
    Nem akarunk mi civakodni, románozni, mert távol áll tőlünk! Mindezeket Orbánék generálják, mert nekik mindig kell egy ellenség, aki ellen harcolni lehet!
    Maradjunk meg egymás megbecsülésében, és akkor nem lesz semmi probléma. De ne üljenek fel az országrontó Orbán ígéreteinek, mert úgy tényleg meggyűlöltetik magukat, mert mindennek mi isszuk meg a levét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  11. Fürtös 1954
    Ezen már annyit töprengtem, hogy a nagyon mély, nagyon nemzeti magyarok, itthoniak és kintiek, hogyan élik meg Magyarország, a hazájuk leamortizálását!
    Hogy a magyar lassan egy megvetett, lesajnált szó lett.
    Hol a büszkélkedésük, de pláne, mire föl – ezek ismeretében, hogy külföldön mit mondanak:
    Pl. egy kiadajcstompi, egy urnával futkosó kultuszminiszter, egy hamvakkal futkorászó köteles házelnök, egy turulban született, sallerosztó, pávatáncos miniszterelnök, egy piros pöttyös ülepű unortodox közgazdasági zseni, az IMF-t megvezető csontvázkereső – most komolyan, erre büszkék?!
    Hogy komcsiznak ezerrel és közben a pártjuk belőlük tevődik össze!
    Mert ezek a tények a kormányzópárt tagjairól!
    SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT, hogy ilyenek vezetnek egy országot és vannak akiknek ez tetszik és úgy érzik, hogy Magyarországnak ilyenekre van szüksége!
    Azt, hogy a vekkerest mindenütt lekezelik, hogy kötelest nem fogadják – még mindig azt képzelik, hogy Gyurcsány Ferenc hosszú keze van a dologban?
    Tudom, vannak, akiket a tények nem zavarnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  12. hamond
    Ugyan a kommentedre hivatkozva írtam, de vedd úgy, hogy az olvasóknak – is – szól. Nem mindenki profi minden témában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  13. CommonSense
    “PI (3.1415926 ennyi megy nekem fejből)”
    .
    Nekem a “Bír-e, érez-e ember nyugalmat” kezdetû strófa ugrott be, de van más is. Talán nem Edgar Poe-i magasság, de azért magyarul töbször is kreáltak már egy-két tucat számjegyre való szöveget. Ez hogy teszik?
    .
    Nem a régi s durva közelítés,
    Mi szótól szóig így kijön
    Betűiket számlálva.
    Ludolph eredménye már,
    Ha itt végezzük húsz jegyen.
    De rendre kijő még tíz pontosan,
    Azt is bízvást ígérhetem.
    .
    Több nyelven is megtalálható:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Piphilology#Hungarian

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  14. Én itteni magyar vagyok, de szeretném megszorítani e levél írójának kezét!

    Teljes mértékben egy vagyok a gondolataival, és határozottan elutasítom azt a szellemiséget ami fekélyként terjedőben van kicsiny hazánkba az átkozott megosztó, gyűlölet szító politika miatt!
    A rendszerváltás hajnalán hittem egy határtalan Európa része lehetünk, de mára már megfogyatkozik a hitem, mert önmagunkat rekesszük ki Európából nem fél Ázsiányira, hanem jóval azon túlra!

    Már lassan lassan csak szégyenkezem a magyarságom miatt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  15. Ahol rothadás van, ott rothadás van.

    Kíváncsi vagyok március 15-ére.
    A “Bátrak ünnepére” -, mert 1848 nem “nemzeti” ünnep már, hanem a “bátraké”.
    Itt majd valami nagyon unortodox büntetésre lesz szükség.

    S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
    Népek veszik körűl,
    S az ember miilióinak
    Ajkán gúnyos mosoly ül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  16. gusztávnagy
    Nem akarom elkeseríteni, de egy-két fecske nem csinál nyarat.
    Nagyon sok idetelepültet sikerült megismernem és bérhazzaffyakat…..khm!
    Kérdezzen miskolciakat, debrecenieket és a keleti részen élőket is, ha teheti, de lehet elég elolvasni a Zsiga Marcell-félék sikertörténetét.
    Aztán azok a bérmenetesek, akik hálásak a polgársággal járó kiváltságokért, és ránk haragszanak 2004. dec. 5-ért!
    Szóval, ez egy apró öröm csak a sok ürömben……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  17. csakén!

    köszöntelek!
    Erdélyi menyem van, aki épp most jött vissza másfél hónapos kint létéből, amikor rákérdeztem a székelyzászlós balhékra, csak tolmácsolta kinti magyarok véleményét és meg kell nyugtassalak szinte szóról szóra egyezik azzal ami ebben a levélben megfogalmazódik!
    A békemenetes, meg az itt maradó segélyre áhítozó ember csak maroknyi az erdélyi magyarokhoz képest, úgyhogy még Viktorkán pora eshet, ha rájuk számít!
    Nem kell az ottani többségnek az itteni megosztó politika!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  18. pofára eshet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  19. Azért nem kellene mindannyiunkat összemosni. Én sokad magammal, nem érzem magam annak, amit a komentelő taglal. El vagyok keseredve, hogy egy olyan “elit” kerülhetett hatalomra, amely ilyen szemlélettel működik, akik miatt mindent elveszítünk, de leginkább az önbecsülésünket.
    Nem vagyok kíváncsi az ilyen komentekre, épp elég a saját bajunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  20. gusztavnagy
    Az a maroknyi az azer elég sok….de én nem vitatkozom olyanokkal, akik ott láttak és hallottak, tapasztaltak, hanem azt kívánom tiszta szívemből, hogy úgy legyen, igaza legyen! A remény hal meg utoljára….
    Nekem a rendszerváltásig mindig az volt a véleményem, hogy le a kalappal a kinti magyar emberek előtt, akik vállalták az azzal járó hátrányokat.
    Aztán átjöttek és ők fújták a passzát szelet….ezt viszont én tapasztaltam és tapasztalom azóta is!
    Aztán mostanra megjelentek a megélhetési hazzaffyak és ami jár, az jár….
    Az, hogy gyerekek éheznek, fáznak, családok nélkülöznek nem a kintiek hibája, de mi tudjuk, hogy mire megy ki a játék, ők nem tudják – milliárdok egyetemekre itt pedig kemény tandíj.
    Nem az irigység szól belőlem, hanem a fájdalom, mert nehezen viselem, hogy a kifosztott emberektől elvett pénzekből olyanokat támogatnak, akik nem tettek a közösbe semmit, csak ezért, mert a politika használhatja őket, a fejüket, a menetelő lábukat és majd a kezüket, mellyel ikszelnek!
    Hogy mi ilyenekkel foglalkozunk, azért a kintiek is sokat tettek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  21. Ronániai magyar polituikust idézek:
    - A magyarországiak ne szóljanak bele az erdélyi politikába. Nincs szükség rá. Mi ismerjük a románokat, majd mi elintézzük velük.

    Amerikai székelytöl idézek:
    - Nem volt nekünk a román néppel soha semmi bajunk. Ök ott fennt az erdöben kivágták a fát, lehozták, mi megvettük, kifizettük, ittunk egyet és kezeltünk. Aztán jöttek Magyarországról a hivatalnokok, azok a nagy hazafiassággal megvadítottak mindenkit. Román, magyar, szász, zsidó élt ott együtt békében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  22. Köszönöm az írást, már azt hittem egyedül vagyok ebben a vérgőzös országépítésben, aki nem úgy látja a magyarságát, ahogy a “nemzeti” kormány óhajtja. Anyaországi birkák pénzéből uszítják most is az erdélyi “testvéreket” mindenkire, akik nem ők. Keresztények? Gyújtogatók. Gyűlöletkeltés a kenyerük.
    A “Nemzeti Együttműködés” kihirdetése óta én megszűntem magyarnak lenni, ezzel a fantáziadús névvel illetett bomlasztásukkal nem csak engem, hanem mindenkit előrelátóan kirekesztettek a magyarságból, akinek nem tetszik a vérgőzös “keresztény” ámokfutásuk.
    Hajrá magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  23. Élvezet olvasni ennek az embernek a véleményét. Tudom, hogy istennek hála Kertész Ákos még él, de de nekem olyan az érzésem mintha az ő reinkarnációja szólalt volna meg. Mi tagadás mi TÖMEGESEN ilyen hitványak vagyunk.. Hitványak, felfuvalkodottak. és leginkább önmagunk ellenségei. Páriák Európában, lenézett bunkók, akik disznóként zabáljuk az orbáni moslékot és tudomást sem veszünk arról, hogy már a csuti és a fasiszta nagytanács. (fideSS-kdnp frakció) a nemköztársaság elnöke együttműködésével terelnek bennünket a vágóhídra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  24. Hadd kérjem: ne csak írjátok és mondjátok, hanem mutassátok is, amit gondoltok a bálványimádó és masírozásra hajlamos “magyar” honfitársainkról! Az nem lehet, hogy a “Békemenet” tábora hatszor akkora legyen, mint a valódi demokratáké! Ne csak az ólmeleg klubban morgolódjatok, legyetek OTT!!! Kint! Velük szemben! Pl. március 15-én, de máskor is, a “kicsi” tüntetéseken is. A diákok mögött is! Sokan, sokkal többen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  25. Sajnos a hatalom rendszeresen olyan helyzetet teremt (szóban, tettekben), amivel összeugrasztja magyart a magyarral. Ez az egyik legaljasabb tettük a sok között. Hatalma stabilitásához kihasznál sok szerencsétlent, tudatlant, akiknek identitása a legfontosabb, érzelmekre hatóan szembeállít határon inneni és túliakat.
    A hatalom képtelen az országot irányítani, a gazdaságot, egészségügyet, oktatást, kultúrát korrekt módon vezetni, ezért az ellenség látszatát keltve keres mindíg valamit, valakiket, amire hivatkozhat. Meglovagolva az állampolgársági népszavazást, sikerült határon túlra is vinni a gyűlöletkeltést.
    Mi itteni magyarok, semmi gondunk, ellenvetésűnk nincs a magyar állampolgárság ellen a határon túliaknak. Ezt természetesnek tartjuk azt hiszem.
    A fideszes “látszatmagyarokkal” ellentétben viszont úgy érzem, hogy szavazati joggal csak olyan állampolgár éljen, aki itt él, itt adózik, itt érzi a mindennapi gondokat, bajokat. Olyan emberek, akiknek fogalma nincs az itteni helyzetről, ne szavazzanak.
    A Fidesz saját hatalma érdekében mindent megtesz, hogy szavazatokat nyerjen. Miért is a székely zászló? Miért nincs kint a Parlamenten a többi kisebbségi zászlÓ? Az EU zászlajáról nem is beszélve!
    Én bízom abban, hogy ezt azért az erdélyi magyarok is végiggondolják, ha van önbecsülésük, szeretnének magyarként békességet, nem pedig gyűlöletet, akkor ránk bízzák az ország sorsát, itteni magyarokra és távol maradnak a szavazástól. Ezt bízzák ránk, mi élünk itt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  26. Ez így nem igaz! Ami igen, az a gyűlöletkeltés és megosztás.
    Csak hogy kedves erdélyiek!
    Ezt a ti hitbeli testvéreitek teszik nap mint nap. Az Orbán rablóhorda.
    Ezt a nagy keresztényi meg család dumát pedig tartsátok meg magatoknak.
    Hány gyerek is van átlagosan nálatok?
    Kettő se egészen.
    Akkor ti miről is beszéltek?
    Tipikus orbáni duma.
    Mindenki erkölcsi és ideológiai nulla, aki nem keresztény.
    Én pedig azt mondom, aki nem képes elfogadni azt, hogy nem isten hívő mindenki, az maradjon is Erdélyben!
    Aztán meglátjuk mire mentek.
    Ha nektek a román kedvesebb, mint a magyarországi magyar, és nem tudjátok elfogadni, hogy a miénk nem csak a keresztényekből álló ország, akkor ti többé nekem ne beszéljetek magyarságról.
    Maradjatok ott, ahol vagytok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  27. csakén!
    Igazad van, mert azok a romániai magyarok akik otthagyták hazájukat, azok valóban zömmel itt osztják az észt, vagy itt élősködnek!

    de ezek bizony alapos kisebbségbe vannak a tisztességgel hazájukba szülőföldjükön maradt magyarokkal szemben! Ez így van akkor is ha sokan kaptak magyar állampolgárságot.
    Ami pedig tény, hogy Románia már akkorát fejlődött, hogy azt el sem tudják az itthoniak képzelni!
    A határvidéken már nagyobb a magyarok átvándorlása munkáért, mint fordítva!
    Egyre kevesebben kívánkoznak életvitel szerűen közénk, az itteni állapotok miatt!
    De hát csak az adatokat kel nézni, mekkora sikereket ért el a az Orbáni hatalommal támogatott néppárt a választásokon!
    Ott igenis békében és egyenlő eséllyel akarnak egymás mellett élni az emberek, és nem kíváncsiak arra hogy idegenek ellenségképet állítsanak nekik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. Fura ez.Én is jártam Romániába egyetemre 2 évig.És ugyanúgy éreztem ott magam,mint az író itt.A beszélgetések elején azt gondoltam ugyanolyanok vagyunk az ott élő Magyarokkal.Aztán hamar kiderült,hogy van gond a fejekben bőven.Tisztelet az igen kevés kivételnek. Én magyarországi magyar vagyok,ettől függetlenül nem ócsárlok népeket ok nélkül.Sok negatív élmény ért Erdélyben,Magyarok közt.Még sem gondoltam soha rájuk úgy,hogy jobb lenne tőlük távol maradni.Sajnálom és rendkívül szomorúvá tesz,hogy elszakadtunk egymástól.
    Majdnem száz év eltelte után,ne is csodálkozzunk azon,hogy az ott élő Magyaroknak az a természetes az itt élőknek pedig ez.
    Én azért adok hálát,hogy ahol én lakom Magyarország része és nem Romániáé.
    Viszont abban egyet értek,hogy a Kárpátia koncerten hőbörgő részegek nem is igazán értik,miért hőbörögnek.Valamint felhívnám a figyelmet,hogy a magyar lokálpatriotizmus mintapéldányai nem ők.
    Ők nem mások,mint gyűlölködők,rendkívül egyszerű jellemek.Ilyenek pedig minden országban vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  29. Ha Orbán felmenői Erdélyből települtek át akkor az a nagy teknővájó dinasztia leszármazottai. De kutatásaim alapján valaha tudjuk József főherceg nagy nyelvész lévén a bibliát kívánta lefordítani lovári nyelvre, és az alcsúti birtokára fel vett 50 fő, romát aki jól beszélte a lovári nyelvet no azok között volt egy Orsós nevű roma származású aki később, a főherceg udvarában maradt mint szolgáló. Azt hogy Erdélyből származtak é vagy sem arra utalás nincs. De tudjuk, hogy e népcsoport kb. több mint 600 éve Indiából indultak el és szétszóródtak a világba, ennek kapcsán Erdélyben is élhettek felmenői. Már nem találom, de itt olvastam, hogy a MIN.ELNÖK ÚR felmenői, Erdélyből származtak, hogy törje ki a ROSSZ BAJ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  30. Semjén tegnapi, Horthyt majmoló kézdivásárhelyi lótúrája előtti felmérés eredménye:

    “A románok leginkább Magyarországot tekintik ellenséges országnak
    .
    A románok leginkább Magyarországot tekintik Romániával szemben ellenséges országnak – derült ki csütörtökön a kolozsvári IRES közvélemény-kutatásából, amely szerint ugyanakkor a megkérdezettek többsége jónak ítéli a két állam kapcsolatait.
    .
    Az IRES márciusi felmérésből kiderül, hogy a romániaiak 41%-a tartja Magyarországot ellenséges országnak, második helyen Oroszország áll, amelyről 27% nyilatkozott hasonlóan.
    .
    Magyarországnak ellenségként való megítélése főként a 65 év fölötti életkorúak körében figyelhető meg, és legkevésbé a 18 és 35 év közötti fiatalokra jellemző ez a vélekedés. A románok nagy többsége Olaszországot és Spanyolországot tekinti baráti államnak. Az utóbbi tíz évben ebben a két országban telepedett le a legtöbb román állampolgár munkavállalás céljából.” (…)
    http://itthon.transindex.ro/?hir=32401

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. “azok “váltanák” le akiknek szavazati jogot adtak, a határon túli magyarság!”
    Ezt meg nem ismerheted, nem publikus, csak a választási feldolgozóknak.
    Tehát a visszaélés lehetősége elintézve! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Igazán sajnálom, hogy nem merte a nevéd adni írományához a szerző (persze megértem), mert most nem tudom kin röhögjek.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. apám, mennyi jóindulatú igazi okos magyar ember írását olvashatjuk itt.
    Egyetértek a cikk írójával és a kommentárokkal is. 100% ban

    Csak én pökhendi senkiházinak Szanyi kapitányt látom, továbbá árulónak Mesterházyt aki a román Ponta-val együtt bulizik.
    Ponta az a román aki elbuktatta a magyar egyetem visszaszolgáltatását.
    hosszú a lista, és mi tudjuk Erdélyben.
    Csókolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos