Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bakondi menesztését követelik a kollégái 2013. március 16. szombat 13:36 Forrás: AN

  • Hozzászólások(72)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bakondi menesztését követelik a kollégái

Budapest – Nyílt levélben kérték a katasztrófavédelem vezetőjének menesztését kollégái a miniszterelnöktől, és belügyminisztertől. Nem most, hanem még a múlt év végén. A levél elolvasása után még érthetőbbé válik az a hozzá nem értésből fakadó  káosz és fejetlenség, ami március 14-én és 15-én a magyarországi utakon történt.

Orbán Viktor Úr,
Magyarország Miniszterelnöke
és
Dr. Pintér Sándor Úr,
Magyarország Belügyminisztere
részére

Tisztelt Miniszterelnök Úr, tisztelt Belügyminiszter Úr!

Mi, Magyarország készenléti szolgálatot ellátó és hivatali munkarendben dolgozó hivatásos állományú tűzoltói ezúton kívánjuk jelezni, hogy Dr. Bakondi György altábornagy Úrral, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főigazgatójával, – mivel szakmailag és emberileg egyaránt alkalmatlannak tartjuk e tisztség betöltésére – a továbbiakban nem kívánunk együtt dolgozni, illetve nem kívánunk az alárendeltségébe tartozni.

Indokaink a teljesség igénye nélkül a következők:
Szakmai alkalmatlanságához nyilván az Önök számára sem fér kétség, mivel közismert tény, hogy Bakondi Tábornok Úr semmilyen tűzoltósághoz, polgári védelemhez illetve katasztrófavédelemhez köthető szakirányú végzettséggel nem rendelkezik.

A tűzoltók meglátása szerint, – beleértve az „egyszerű”, vonulós tűzoltót és a legmagasabb szintű szakmai képesítéssel bíró főtisztet egyaránt – az általa irányított átalakítások kifejezetten károsak, szakmaiatlanok, esetenként a teljes dilettantizmust feltételezik.

Míg a beavatkozói állomány (a tűzoltásban, műszaki mentésben és egyéb kárelhárításban aktívan résztvevő beosztottak) létszámát megközelítőleg 20%-kal csökkentették, – veszélyeztetve ezzel az állampolgárok alaptörvényben rögzített biztonsághoz való jogát – addig a különböző hatósági osztályok aktív, vagy adminisztratív feladatokat ellátó személyzetét közel a kétszeresére duzzasztották.

Az úgy nevezett „PAJZS” rendszer – mely egy riasztást segítő, döntésirányító rendszer – bevezetésével, annak hiányosságai miatt, a káresethez történő vonulások megkezdése esetenként több percet késik, az irányítás pontatlan, szakmaiatlan, aminek az állampolgárok élet és vagyonvédelme látja kárát.
Az Önöké és családjaiké is, tisztelt Miniszterelnök úr, Belügyminiszter Úr.

Konkrét példa a fent említett problémára a pomázi eset, mely elég nagy médiavisszhangot kapott, aztán Isten tudja miért, egyik napról a másikra „elfelejtődött”.
Pedig ott, sajnálatos módon haláleset is történt.

Számos, olyan beosztást hoztak létre, melyet aztán hetek, hónapok múlva megszüntettek, vagy átalakítottak, felismervén, hogy ezen beosztásokhoz nem, vagy csak alig tudnak érdemi munkát hozzárendelni.

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy az ezen beosztásokba felvett, szinte kivétel nélkül civil végzettséggel rendelkező munkavállalók tűzoltó tiszti kinevezéssel kerülnek állományba.
Felháborítónak tartjuk, hogy egy 12 éves múltra visszatekintő, tapasztalatlan, részben kontraszelektált „műintézmény” (OKF) irányíthat egy közel 150 (!) éves múlttal és gyakorlattal rendelkező, kipróbált, kifejezetten hatékony, és a társadalom által megbecsült szervezetet, úgy, hogy az az adófizető állampolgárok számára jóval többe kerül, mint korábban.

Sajnálatos tény, hogy ezen átalakítások hatására az eddig szinte nem létező fluktuáció egyes térségekben megközelíti a 30%-ot, és ami még rosszabb, hogy a legtapasztaltabb kollégák hagyják el a pályát, mondván: „Én nem erre esküdtem fel”.

És sajnos, a leszerelési hullámnak előreláthatóan még nincs vége.
Bakondi Tábornok Úr valamilyen mélyről jövő, számunkra érthetetlen gyűlölettől vezérelve a TŰZOLTÓ szót minden áron ki akarja törölni a köztudatból.
Nagyon jó példa erre a Tűzoltóság Központi Zenekara és a Tűzoltó Múzeum elnevezés megváltoztatása, Katasztrófavédelem Központi Zenekara és Katasztrófavédelmi Múzeum névre.

Említhetnénk még az egyenruháink és gépjárműveink feliratozásának hasonló módon történő megváltoztatását is.
Ezt Bakondi Tábornok Úr átnevezésnek hívja, mi egyszerűen lopásnak.

Szerényen megjegyeznénk, hogy minket már jóval azelőtt is tűzoltónak hívtak, hogy a katasztrófavédelem „megszületett” volna, és valószínűleg akkor is annak fognak hívni, amikor a „katasztrófavédelem” szóra már senki sem fog emlékezni.

Bakondi Tábornok Úrral szembeni másik kifogásunkról, miszerint emberileg is alkalmatlan a pozíció betöltésére, annyit szeretnénk megjegyezni, hogy alárendeltjeivel szemben a legalapvetőbb emberi normákat sem tartja be.

Tudomásunk és esetenként tapasztalatunk szerint számára teljesen normális dolog, az alaki szabályzatnak egyébként teljesen ellentmondó, úgynevezett „csendőr-pertu”, (egyoldalú tegeződés), az alárendeltjeivel történő megalázó, lekezelő, káromkodó stílusú hangvétel.

Az is jellemző rá, hogy jelentések fogadásakor és egyéb hivatalos fórumokon nem csak az előbb említett alaki szabályzattal, de a Nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel sem különösebben foglalkozva, szinte állandóan ott lóg a cigaretta a szája sarkában.

Bővebben a szakmai kifogásainkat terjedelmüknél fogva most nem kívánjuk ismertetni (a médiában azért már több helyen fellelhetőek), de őszintén reméljük, hogy a több ezer aláírás meggyőzi Miniszterelnök Urat és Belügyminiszter Urat arról, hogy a probléma kizárólag szakmai alapon történő megvitatása az állampolgárok biztonsága és a tűzoltó társadalom megnyugtatása érdekében feltétlen szükséges.

Előre bocsájtjuk, hogy számunkra – mint azt fentebb jeleztük – a hívatásos tűzoltók szakmai becsülete nem képezi, nem képezheti vita tárgyát.

A Kormány intézkedésének záros határidőn belüli elmulasztása esetén kénytelenek leszünk az orvos rezidensekhez hasonlóan közjegyzőnél letétbe helyezni szolgálati viszonyunk megszüntetése iránti kérelmünket.

Tisztelt Miniszterelnök Úr, Belügyminiszter Úr!
Ne gondolják, hogy ez üres fenyegetés.
Ez nem fenyegetés, ez ígéret!

Mi tűzoltók az orvos rezidensekhez képest sokkal előnyösebb helyzetben vagyunk azáltal, hogy mindannyian rendelkezünk legalább egy civil szakmával, de a legtöbbünk 2-3, esetenként még ennél is több képesítéssel bír.

Mi ha kell, a civil életben is megálljuk a helyünket.
Ez idáig, a megalázóan alacsony fizetés ellenére is pályán maradtunk pusztán hivatástudatból, de ha műkedvelő amatőrök (elnézést a kifejezésért) az önbecsülésünktől is megfosztanak minket, akkor rákényszerítenek bennünket, hogy tovább álljunk.

Sajnos ennek azok fogják kárát látni, akik eddig bíztak bennünk, de meggyőződésünk, hogy ők is megértenek bennünket, és hasonló helyzetben ők is ugyanezt tennék.

Mi szeretnénk továbbra is tűzoltók maradni, de eljutottunk (eljuttattak minket) arra a szintre, hogy már nem minden áron.
Tisztelt Miniszterelnök Úr, Belügyminiszter Úr!
Várjuk megtisztelő válaszukat!

Tisztelettel:
Magyarország (egyelőre még lojális) TŰZOLTÓI és velük egyetértő magyar polgárok.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (149 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +234 ( 246 szavazatból)
Bakondi menesztését követelik a kollégái, 4.9 out of 5 based on 149 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(72)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

72 Reader’s Comments

  1. Kiváncsi volnék a válaszlevélre, ha egyáltalán méltatták őket válaszra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (56 szavazatból)
  2. Ez mégiscsak üres fenyegetés volt, vagy már letétben vannak a szolgálati viszony megszüntetése iránti kérelmek, esetleg még nem jött el a záros határidő?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  3. Hát ha eddig nem hittek a levélnek……
    Akkor most a legfelsőbb hatóság által küldött időjárás lehetőséget adott neked, bakondi (te nem tegezhetsz) hogy bizonyíts!
    Megtetted és most takarodj. Nem szeretnénk a következő problémánál a te szaktudásodra alapozni.
    A polgárok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +76 (76 szavazatból)
  4. Kecskeméti Károly

    Aligha lesz következménye a levélnek, olyan kedvenc kádert vádolnak, akit a miniszterelnök és a belügyminiszter már tegnap megdicsért derék helytállásáért.
    Ők változatlanul csak a 2006. őszi rombolásokat megakadályozni próbáló vezetőket tekintik alkalmatlannak, sőt bűnözőknek.
    Ez most egy ilyen ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (54 szavazatból)
  5. Múlt év végén küldték a tűzoltók. Annyi munka és gond van mindkét címzettnél, hogy még talán elolvasni sem volt idejük, Pláne válaszolni! Arra meg gondolni sem merek, hogy magasról lesz…ják az embereket, mint mindenkit.
    Azt rebesgetik a BM-ben, hogy állítólag Bakondi a kijelölt új miniszter Pintér helyett.
    Valami nagyon bűzlik! Ki, kinek akart betenni? Mert, hogy a zemberek szívták meg ismét a disznóságaikat, az tuti!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (46 szavazatból)
  6. Bravó ! Bátor Tűzoltók !
    Szókimondó levél! Igy tovább :
    Felkészül : rendőrség es katonaság

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +68 (70 szavazatból)
  7. Valamikor nem is túl régen, a rendszerváltáskor arra is szavaztak az emberek, hogy a tehetségtelen, szakmailag alkalmatlan, de a semmittevésben és a sógor komasági viszonyok fenntartásában igen megbízható pártemberek tűnjenek el a vezető pozíciókból. Jobb, rosszabb évek után most azzal kell szembesülnünk, hogy orbán szép sumákban visszacsempészte a hatalomba ezeket a régi elvtársakat, akik a seggnyalásig, vagy még annál is nagyobb mértékben hűek hozzá. Ezek közé az egyedek közé tartozik Pintér S., Bakondi Gy., Hoffmann R,. Némethné, és még napestig hosszasan folytathatnám a díszes névsort.

    Magyarországon ma nem a szakértelem, a tudás számít, sem a vezetői készség, hanem a feltétlen hűség a vezérhez. Nyilván orbán megalapozta a hűségüket, hiszen feltehetőleg sokat tud a nevezett hölgyek és urak múltjáról, előéletéről, és persze arról is, hogy némelyek hogyan, milyen módon szerezték néhány rövid év leforgása alatt nem hétköznapi vagyonukat. Ezzel a tudással felvértezve kellő zsarolási potenciállal rendelkezik velük szemben.
    S mivel a hűség a döntő szempont, ezek a káderek maguk is kizárólag gerinctelen csúszó-mászókkal veszi körül magukat, akik soha nem kérdőjelezik meg főnökeik emberi, vagy szakmai alkalmasságát.

    Amikor “helyzet” van, rendszerint kiderül az igazság!
    Mert a tegnapi katasztrófahelyzet után ne csak az utakon rekedt több, mint 5000 autóról, és azok szerencsétlenül járt utasairól essen szó, hiszen a vonatok, és a távolsági buszokon étlen-szomjan vacogók, a pályaudvarokon, állomásokon órákon át tájékoztatás nélkül hagyott várakozók majdnem úgy szívtak, mint az autópályán, és az utakon fagyoskodók. A városok egy részében teljesen leállt a közlekedés, néhány száz település vált megközelíthetetlenné.
    Összességében több százezer, de inkább a millióhoz lehet közelíteni azoknak az embereknek a számát, akiket valamilyen formában sújtott az ítéletidő, és az azt követő brutális káosz. Az a legkevesebb, hogy ezek az emberek alkalmatlanok a vezetésre, hiszen 20 órán keresztül cselekvőképtelenek voltak.
    És mi történt ezután?
    Jól megdicsérték saját magukat, persze az időjárást, és a lakosságot hibáztatva a történtekért.

    Korábban Hoffmann Rózsika bizonyította, hogy mennyit ér, most Pintér és Bakondi elvtárs mutatta be mindannyiunknak tehetségtelenségét, és azt, hogy kik is ők valójában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +97 (97 szavazatból)
  8. Nem gond.
    Orbántól megkapja a Dr. úr az sms-t: “űljön át egy másik autóba”
    izé: “Üljél át Dr. Bakondi barátom egy másik állásba” Ugyan úgy mint Plagizáló Palikát akarják kitolni a külügybe. – Ezek nem hagyják egymást cserben!
    Aki hű a pártoz, ahhoz hű a párt is! Mint a nácik, mint az SS … ffujjj

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (56 szavazatból)
  9. Ennek a levélnek a bizonysága az a káoszt, ami kialakult.
    Ennél több nem is kellene, másutt már magától mondana le a felelős!
    Ja, hogy nem ő, hanem az emberek meg az időjárás a felelős – akkor így már rendben is van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (45 szavazatból)
  10. Majd a kollégáknak kell másik munkahelyet keresniük, mivel nem lehet ennyire , “sikeres” szakembert leváltani orbanisztánban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  11. Orbán Sosem Téved Viktor véleménye:
    Dr. Bakondi György altábornagy kiváló pártkatona, lojális Orbán Viktor örökös miniszterelnökhöz, ezért nála alkalmasabb személy nem képzelhető el a posztra.
    Téma lezárva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (49 szavazatból)
  12. Érdekes, hogy ez itthon tavaly sem kapott elég médiafigyelmet!!!! :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  13. A.z este látni lehetett a VIKTOR mellet ülve , alig lehetett érteni amit beszél meg az arcán,hogy baj van

    Biztos,hogy ez a levél hiteles forrásból származik,mert nem lehet tudni milyen megtévesztés lehet.?

    Óvakodjunk a farkasoktól ,mert igen sokan vannak, nehéz időkben élünk!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  14. A bolgár rendőrök, élükön a főparancsnokkal, egységesen átálltak a tüntetők oldalára, mondván nekik is ugyanaz a céljuk! Csak ezt a magyar média agyon hallgatta! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (49 szavazatból)
  15. Nagyon helyes, Bakondi menjen és vigye magával Pintért is! Normális országban ez lenne a következménye annak, hogy tehetetlenek voltak, mikor intézkedni kellett volna. Ja, vagy nem mertek Orbán nélkül? Van már telefon, internet – csak fel kellett volna venniük a kapcsolatot – vészhelyzet van, lépnünk kell mielőbb. Más kérdés persze, ha fogalmuk sincs arról, mi a teendő – bár a fizetésüket (ami nem kevés) ezért kapják.
    Az osztrákok hókotrót küldtek, a Belügyminisztérium sms-t. Én ma délelőtt kaptam meg – már le is tettem arról, hogy rám is gondolnak :-). Itthon ültem a meleg lakásban, kocsim, jogsim nincs. Kérem őket, azokon segítsenek, akik még az utakon vannak, ha már eddig elmulasztották az időbeni intézkedést !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  16. Szolid 2o13.o3.16.
    Bebizonyosodott, hogy Bakondi alkalmatlan a feladatára, tehát aki kinevezte már hibázott így ő is alkalmatlan és így tovább, nyugodtan mondhatjuk ez a kormány alkalmatlan a kormányzásra!!!!!!
    Nagyon ideje lenne, ha ők is rájönnének végre!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  17. mintha az egész apparátus így dolgozna, kérdés, minek kell történnie, hogy a sok eszetlen fidess rajongó legalább a saját szemének és fülének is elkezdjen hinni merni ? Mivel, milyen pszihotróp anyaggal vannak ezek bekábítva, milyen tudatmódosító szert szedetnek ezekkel a 2/3 – os eszementekkel ? Erre kellene az ellenzéknek nagyhírtelen rájönni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  18. egy c kimaradt pszichotróp

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  19. Vekkerviktor Brüsszelben volt, Plagizsolt elment lovagolni, a másik amortizáló hol lehetett?
    Tulajdonképpen ebek harmincadjára hagyták Magyarországot?
    Nincsenek a helyzet magaslatán – a vezető helyettesének a helyettese is házon kívül van, azer az nem országvezetés!
    Nem értek hozzá, csak kérdezem…
    Ronald Reaganről láttam egy filmet, amikor kórházban volt a merénylet miatt, micsoda gondot okozott, hogy mennyi ideig nem volt magánál (elaltatták) és az már problémát jelentett kormányzásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  20. Bocsássatok meg, csak azt jegyezném meg: Ha annyira töketlenek vagytok, hogy egy rakás szart nem tudtok eltakarítani, mint Bakondi György, akkor megérdemlitek a sorsotok. Miért nem üvöltötök ennek a bűzölgő tetűnek az ablaka alatt? Miért nem hallja Orbán a Cinegeutcában, vagy a felcsúti disznóólban a véleményetek?
    Ennyire be vagytok szarva?
    Nyelvet ki! egy c sapás jobbra, egy csapás balra, mélyre dugni, szívás, nyelés!
    Na még egyszer!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  21. Bakondi eltárs jó eltárs!

    És ami a lényeg, egyáltalán nem lóg ki a sorból, korrupt, hozzá nem értő, nagypofájú. Az isten is fideSSnyiknek teremtette!

    Hogy még mindig nem indultak el az M1-en a kamionok, ha meg elindultak, elakadtak? Hátosztán? Orbánisztán, Abuszdisztán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  22. Én szarok rá, hogy Bakondi jó elvtárs, vagy csak egyszerűen hülye, én csak azt kérdezem, hogy miért nem veritek pofán?
    Erre feleljetek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  23. Sajnos, minden más területen is ugyanez, a párthoz hű emberek kinevezése folyik, ezek alkalmatlanok, ezért aztán semmi sem működik, ugy sz@r ahogy van !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  24. Pintér szerint nem volt ok a katasztrófariadóra.
    Megfoghatnák egymás kezét oszt felballaghatnának a Sándor Palotába…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  25. Norbert:
    .
    Jók az értesüléseid.
    .
    Pintér hamarosan átveszi az óbudai keresztapa, Vizoviczky László korábbi érdekeltségeit, ezzel is bővítve a kínai piacok felett gyakorolt felügyeletet. Így megy ez Orbaszintánban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  26. Mennyire nem meglepő. Mondjon valaki egyetlen embert az orbánc-kormányban, állami vezetésben, aki fikarcnyit is ért a seggnyaláson és a lopáson kívül bármihez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  27. Csodálom, hogy a Pintér menesztését nem kérték, mi több, hozzá is intézték a levelet. Egyik dilettáns debil nem fogja leváltani a másikat. Diktatúrában a diktátor IQ-ját egyik szolgája sem lépheti túl….. – pedig nem lenne nehéz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  28. Orbán már-már POL-POT-hoz kezd hasonlítani, katasztrófába, vérfürdőbe viszi az országot. Csak hogy ő és haverjai uralkodjanak 10 millió emberen és azok vagyonán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  29. orbán szerint már pénteken meg volt mentve mindenki és jó étvágyat kívánt.
    Pintér minden pereputtyával meg van elégedve, csak az állampolgárokkal nem.
    Bakondi biztosan hasonlóan elégedett a saját fajtájával.
    Meglátjátok, egy sima műszak nem lesz elég, ezek túlórában fogják egymásra tűzködni a kitüntetéseket, hogy gerincferdülést kapnak tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  30. A zorbán kommunikáció már dolgozik. Azért nem működött a dolog, mert ezek a renitensek így akartak betartani Bakondinak. A vezetés mindent megtett, a katasztrófa ezen senkiháziak (aláírók, tehát terroristák – a TEK is miattuk ment oda) miatt vált ilyen súlyossá. Ha minden alkalmatlant leváltanának, a jelenlegi kormányból senki nem maradna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  31. “commandante” hozzászólásához csatlakozva emlékezetetek a pár évtizeddel ezelőtti 3 betűvel jelzett és alkalmazott elvekre. Ebből a legismertebbek egyike a 3 T elve: a Tiltani, Tűrni, Támogatni elve. A másik elv, amelyet mára már kezdünk elfelejteni, sőt el is felejtettünk, a 3H elve: Hülye Hülyét Hoz, vagy a mai gyakorlat szerint pontosabban: Hülye Hülyébbet Hoz. Tessék végiggondolni: egy, csak az erőszakhoz, diktatúrához értő személynek milyen egyéb módszere lehetne ahhoz, hogy az általa létrehozott világban igazán kellemesen és biztonságban érezhesse magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  32. Rákerestem a Google-ban arra, hogy
    Bakondi meneszteni
    .
    Három releváns találat: AN, szendamondja, kurucinfo.
    Az online napilapok, hetilapok híreiben egy hang se.
    .
    Ennyit ér a kollaboráns “baloldali” média.
    Szabad Európa Rádió, hol vagy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  33. Akkor a tények 1.:
    .
    “Lánglovagok.hu: a TEK és a katasztrófavédelem is megbukott pénteken
    2013. március 16., szombat, 01:20
    Sem a TEK, sem a Katasztrófavédelem embereinek nem vették hasznát az M1-es autópályán a mentés során, amelyre “a teljes fejetlenség volt a jellemző” a Lángovagok.hu beszámolója szerint.
    .
    Egyedül az önkéntes tűzoltók helytállásának volt köszönhető, hogy az M1-es autópályán sikerült átvágni a szalagkorlátokat és ezzel valamelyest enyhíteni a sztrádán kialakult kritikus helyzetet a Lánglovagok.hu helyszíni beszámolója szerint.
    .
    A tűzoltók szakmai honlapja a következőképpen értékelte a pénteki eseményeket: “az OKF-ről lement egy busz egy rakat katasztrófavédővel. Kb. egy használható ember volt közülük. A katasztrófavédelem csak okoskodott néhányszor a helyszínen, és az egész mentésre a teljes fejetlenség a jellemző. Az önkéntes tűzoltóknak volt köszönhető, hogy át tudták vágni a szalagkorlátokat. A TEK jelenléte pedig csak PR volt. Az, hogy egyáltalán volt valami mentés, a tűzoltóknak és a polgárőröknek volt köszönhető.”
    http://hvg.hu/itthon/20130316_Langlovagokhu_a_TEK_es_a_katasztrofavedel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  34. Tények 2.:
    .
    “Pintér hárítja a felelősséget és átírta a hókáosz történetét
    2013. március 15., péntek, 20:18 • Utolsó frissítés: 19 órája
    .
    A kiszámíthatatlan időjárást és az óvatlan, felelőtlen autósokat is hibáztatta pénteken a belügyminiszter azért, mert a havazás és a viharos szél miatt lebénult a fél ország. Pedig a kormány is sokat hibázott: a katasztrófavédelem nem vette figyelembe az időjárás-jelentéseket, melyek időben figyelmeztettek arra, mi várható, majd a hatóságok akkor tájékoztatták a lakosságot, amikor már sok százan a hó fogságában fagyoskodtak az utakon. A kabinet veszélyhelyzetben elvileg bármit megtehet, leállíthatja akár a teljes közlekedést is, ám a kormány nem élt a jogosítványokkal, amelyekkel egy évvel ezelőtt felruházta magát.
    .
    „A hétvégén átmenetileg visszatér a tél: fagyok várhatók, ismét hó borítja majd az ország nagy részét, helyenként több mint 15 centiméter hó hullhat” – így figyelmeztetett már kedden kora este a várható rendkívüli időjárásra az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az állami időjárás-előrejelző szolgálat a következő két napban folyamatosan jelezte, hogy több megyében hófúvás, havas eső, viharos szél lesz, csütörtök estére még „a keleti határ mentén is a havazás lesz a jellemző”.
    .
    Hogy a tavaszias időt március közepére hideg váltja fel, már a múlt héten lehetett tudni, ehhez képest az utóbbi években erőteljesen központosított rendvédelmi, katasztrófavédelmi szervek működése – az eddig nyilvánosságra került adatok alapján – csak csütörtök estére, részben a már megtörtént balesetek hatására pörgött fel. Pintér Sándor belügyminiszter péntek délelőtti sajtótájékoztatóján azt mondta, elégedett a rendvédelmi szervek munkájával, amelyek felkészülten várták az eseményeket. Arra az újságírói kérdésre, hogy miért nem figyelt jobban az előrejelzésre a rendvédelem, azt mondta: “a meteorológusokat kell megkérdezni, miért lett ilyen az időjárás”
    Tovább:
    http://hvg.hu/itthon/20130315_Pinter_havazas_kormany_hibazott

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  35. Viszonyítás:
    .
    “A Fidesz vádol – de nicsak, mit felejtenek el megemlíteni
    .
    Nekiesett a Fidesz-frakció az MSZP elnökének, amiért az parlamenti vizsgálóbizottság elé vinné a havazás következtében kialakult káosz során nem tapasztalt kormányzati intézkedéseket. Csakhogy a kétharmad pártja egy apróságról megfeledkezik: az internet emlékszik arra, amire ők nem szeretnének.
    .
    Gátlástalan politikai haszonlesésnek nevezte pénteki közleményében a Fidesz Mesterházy Attila nyilatkozatát arról, hogy vizsgálni kell a felelősséget a rendkívüli időjárás nyomán kialakult helyzetért.
    .
    A szocialisták parlamenti vizsgálóbizottság felállítását sürgetik a felelősség kivizsgálására, és belső vizsgálatot várnak a kormánytól is.
    A Fidesz-frakció erre reagálva azt írta: a jelenlegi rendkívüli helyzetben “ízléstelen pártpolitikai nyilatkozatok helyett most összefogásra van szüksége az országnak”.
    .
    2006. augusztus 20-án az esti tűzijáték alatt hatalmas vihar csapott le a fővárosra. A gyorsan, ám szintén nem előrejelzés nélkül érkező természeti csapásnak öt halálos áldozata volt.
    .
    Az akkori legnagyobb ellenzéki párt ezt követően mai szavaik szerint “gátlástalan politikai haszonszerzésre” vetemedett:
    .
    2006. augusztus 22.
    A Fidesz felszólítja a miniszterelnököt, állítson fel végre egy független szakértői csapatot a vasárnap este történtek megvizsgálására, és azon belül térjen ki Szilvásy György és Demszky Gábor jogi és politikai felelősségére – mondta a kormányszóvivői tájékoztatóra reagálva Cser-Palkovics András.
    .
    Cser-Palkovics András a kormányszóvivői sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva kijelentette, hogy amit ma Szilvásy Györgytől hallottunk, az nem volt más, mint gyáva és szánalmas magyarázkodás. A Fidesz helyettes szóvivője emlékeztetett, hogy a kormányszóvivői tájékoztatón semmiféle konkrétumot nem hallhattunk a vasárnap történt tragédia körüli felelősségre vonatkozóan.”
    Tovább:
    http://www.stop.hu/belfold/a-fidesz-vadol-de-nicsak-mit-felejtenek-el-megemliteni/1131334/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  36. Hogy az adminisztrációs, irodai létszámot duzzasztották fel? Persze. A Kubatov-lista alapján tudták pontosan kik szavaztak rájuk. A hű alattvalókat pozícióba kellett helyezni. A HÖK-ös, fidelitasz-os csapatnak jól fizető állásokkal kellett meghálálni az akciózásukat. A múlt héten a Földhivatalban jártam, ott is láttam ilyeneket. És más hivatalban is ott vannak.
    A választás előtt már legalább 1 évvel lehetett olvasni az interneten, hogy folyik az új államigazgatási gárda kiképzése Lakitelken.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  37. Bakondi egy tetu volt mindig ,eltaposott mindenkit mindig a hatarorsegnel is csuszo maszo gatlastalan emberszabasu moslek volt !! Minden rendszerben nyalt oda ahova kelett , elvei soha nem voltak nem is lesznek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  38. Csak olvaslak benneteket, és ámulok!
    Mégis mit képzeltek?
    Egy diktatúrában sosem a diktatúrát kiszolgáló a hibás, hanem a számon kérő.
    Mégis hogy merülhet fel bárkiben a gondolat, hogy a Pintér, meg a Bakondi nevezetű szolga felelős bármiért is?
    Ők nem a felelősség viselésért vannak ott ahol, hanem a hárításnak.
    Mit nem mondott a Pintér nevezetű! Hogy ők már csütörtök éjszaka, meg hogy, meg igen,és a zemberek a hibásak!
    Meg a jó nemtudoménmicsodáját!
    Az emberek példát mutattak, amit ők nem mondhatnak el magukról!
    Tehát, csak azt akarom mondani, hogy ne várjunk semmit ettől az operett huszároktól! Ha bajban vagyunk, csak egymásra számíthatunk…
    Ja, kering a neten egy videó, a HVG-n láttam. Orbán Viktor MAGA vezeti a kocsit, és felvesz egy fiatal párt. Nézzétek csak meg. nem is volt megrendezve, csak úgy történt a majdnem hómentes úton.
    Fidesz hívők szerint, ha odahaza Romániában megtudják hogy ki vette fel őket, majd elámulnak biztosan….
    Eldobom az agyam!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  39. Azt is lehet(ne) tudni, hogy a levél megfogalmazói közül hányan maradtak meg eredeti munkahelyükön, hányan lettek kirúgva, és hányan távoztak önként, amikor kiderült, hogy a levélnek semmilyen foganatja nem lett?
    Mert ez mutatná meg a tényleges képet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  40. http://www.youtube.com/watch?v=PUp7da7_2xo&feature=youtu.be
    Ha valaki már betette, akkor bocsi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  41. Minden ami az orszagban törtenik Miniszterelnök a felelös.
    (Szijjarto Peter 2006)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  42. bubu64
    2013. március 16. szombat
    21:37

    Szuper jó ez a video – a kormány éppen aktuális baklövéseit felhasználva újabb és újabb frappáns magyar szövegeket csatolnak hozzá :-). Legalább 3-4 változatot láttam eddig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  43. Katasztrófális ami kis hazánkban történik.A “katasztrófavédelem” helyett netán katasztrófa-elhárításra lenne szükség. Mert a fülkeforradalom alapján a hatalmat bitorlók katasztrófát, folyamatos katasztrófát jelentenek amíg hatalmon vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  44. Mintha kezdene talpra állni az ellenzék:

    “Orbánt osztják: A király meztelen, és a mogyorói is összementek
    Ellenzéki össztűz: számot kell adni a felkészületlenség okáról
    .
    Az ellenzék szerint a szemérmetlen sikerkommunikáció mögé búvó, két napig bénult kormány példát vehetne állampolgárairól – ahelyett, hogy őket hibáztatja. A kormány megbukott a rendkívüli hóhelyzet kezelésében, az idei március 15. a polgári önsegítés és szolidaritás ünnepe lett.
    MSZP: Megbukott a katasztrófavédelem új szervezete és vezetője
    .
    Az MSZP szerint felelős kormánynak nyoma sem volt, a katasztrófavédelem új szervezete és vezetője pedig megbukott az elmúlt 36 órában. A szocialisták továbbra is vizsgálatot sürgetnek a rendkívüli időjárás okozta problémák nem megfelelő kezelése miatt. Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: mielőbb választ kell találni arra, hogy a katasztrófavédelem új rendszere „alkalmatlan arra, hogy éles helyzetben megvédje” az embereket, vagy „emberi mulasztás, vezetői felelőtlenség okozta a káoszt”. (…)
    .
    DK: A polgárok jelesre vizsgáztak, a kormány megbukott
    Pintér Sándor belügyminiszter és Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató rendkívüli parlamenti bizottsági meghallgatását kezdeményezi a Demokratikus Koalíció (DK), mivel szerintük bár a polgárok és a hivatásos állományok tagjai jelesre vizsgáztak, a kormány megbukott a rendkívüli hóhelyzet kezelésében.
    .
    Ezt Vadai Ágnes, a Gyurcsány Ferenc vezette párt alelnöke jelentette be szombaton. Azt szeretnék, ha a kormány illetékesei az Országgyűlés honvédelmi és rendvédelmi bizottsága előtt számolnának be a történtekről – tette hozzá. Hangsúlyozta, a testület ülésén tisztáznák, miért omlott össze az elmúlt napokban az állami tájékoztatási rendszer, a kormány erejéből pedig miért futotta mindössze egy „ostoba és idegesítő” sms-re, miközben a „sokszor ajnározott tartalékos rendszert” például be sem vetették. Vadai Ágnes emellett nehezményezte, hogy pénteken a kormányfő mellett két helyettese is külföldön tartózkodott, hasonlóan a honvédelmi miniszterhez. (…)
    .
    4K!: A király meztelen
    A párt szerint a március 15-ei havazás lebuktatta a kormányt: „Orbán szemben azzal, amit mutat, nem erős, hanem kifejezetten gyenge államot épített magának. Bár a hírek egyfolytában a hatalomkoncentrációról szólnak, ami létrejött, az a magyar történelem egyik leggyengébb államhatalma. A király meztelen, és a mogyorói is összementek a hidegben. Orbán Viktor hatalma valójában csak a kétharmados törvények szintjén létezik. Nincsen szervező ereje, a mindennapi ügyekre való ráhatása, magyarul nincs valódi hatalma. Orbán állama csak két dologban hatékony: a fenyítésben és rablásban. Azzal a hatalommal azonban nem rendelkezik, hogy működtesse az országot és közintézményeit, noha a közösség erre választotta meg őket.” (…)
    Tovább:
    http://www.168ora.hu/itthon/a-kiraly-meztelen-es-mogyoroi-is-osszementek-hidegben-111551.html
    .
    Orbánék most már tényleg minden réteget magukra haragítottak. Aki az ellenzéki pártok közül kártérítési pertársasagot hoz létre, szerintem az lesz a nyerő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. Etus
    Én is láttam párat, de egyre több a beletenni való eset. A magyar humor páratlan.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  46. Bakondi elvtárs az évek során semmit nem változott, csak öregebb lett, és a rangja, pozíciója lett magasabb. 30 évvel ezelőtt határőr voltam a ferihegyi repülőtér határőr különleges egységénél. Ő volt ott a második legnagyobb tiszt őrnagyi rangban, törzsfőnöki beosztásban (soha nem derült ki, hogy ez a beosztás mit takar). Ugyan olyan dilettáns, undorító, jellemtelen, pökhendi, pozőr szarjankó volt, mint, ahogy azt a tűzoltók leírják. Se a határőrizethez, se a reptérvédelemhez nem értett, csak páváskodott. Természetesen párttag volt és a párt képviselőjéhez dörgölőzött. Nem volt ember, aki ne gyűlölte volna. A tiszti kar, az altiszti kar, a sorállomány. Leszerelések idején napokra eltűnt, mert félt, hogy rajta is bosszút állnak a leszerelők, mint más tiszteken, akik közül nem egy a kórházat is megjárta ilyenkor. Ilyen múlttal természetes és magától értetődő volt, hogy a fidesznél köt ki és tör felfelé. Az ilyen férget nem meneszteni kell, sem leváltani, hanem lelőni, mint egy veszett kutyát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  47. Nem tudjátok…..A hó a hibás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  48. bub64
    Eddig ez a legjobb ebből a filmből, ahogy fokozódik a fokozhatatlannak tűnő lejtmenet, ez most nagyon ütős! Pintér pulcsija, szoláriumlady vaníliás karikája, a pólós mezei HÍRTV-s tudósítás, labancok ne segítsenek – hát, nagyon, nagyon jó – reméljük sokan megnézik!!!!!!!!
    Ez a hó nagyon betett a megtépázott tekintélynek, mert a zemberek most elgondolkozhatnak, hogy egy ettől nagyobb gond esetén, ha az ország vezetői ki tudja merre lovagolnának szerte a világban, az ország és nem csak az emberek voltak az út szélén hagyva, hogyan oldanák meg, egyáltalán a szájtépés helyett tudnak-e konkrétan valamit jól csinálni?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  49. Nem vagyok járatos a fegyveres erők életében. Én arra emlékszem, hogy ez a Bakondi nevű figura a vörösiszap katasztrófa idején tűnt fel, és rögtön a MAL államosításán ügyködött, ami mára valóra is vált nagyjából. Ezután kezdett el meredeken emelkedni a karrierje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  50. Japánban már rég’ harakirit végzett volna a felelős. Bár itt is úgy lenne!. Nem sok szemét lenne már a kormányban, nem aludnának a parlamentben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos