Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bakondi menesztését követelik a kollégái 2013. március 16. szombat 13:36 Forrás: AN

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bakondi menesztését követelik a kollégái

Budapest – Nyílt levélben kérték a katasztrófavédelem vezetőjének menesztését kollégái a miniszterelnöktől, és belügyminisztertől. Nem most, hanem még a múlt év végén. A levél elolvasása után még érthetőbbé válik az a hozzá nem értésből fakadó  káosz és fejetlenség, ami március 14-én és 15-én a magyarországi utakon történt.

Orbán Viktor Úr,
Magyarország Miniszterelnöke
és
Dr. Pintér Sándor Úr,
Magyarország Belügyminisztere
részére

Tisztelt Miniszterelnök Úr, tisztelt Belügyminiszter Úr!

Mi, Magyarország készenléti szolgálatot ellátó és hivatali munkarendben dolgozó hivatásos állományú tűzoltói ezúton kívánjuk jelezni, hogy Dr. Bakondi György altábornagy Úrral, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főigazgatójával, – mivel szakmailag és emberileg egyaránt alkalmatlannak tartjuk e tisztség betöltésére – a továbbiakban nem kívánunk együtt dolgozni, illetve nem kívánunk az alárendeltségébe tartozni.

Indokaink a teljesség igénye nélkül a következők:
Szakmai alkalmatlanságához nyilván az Önök számára sem fér kétség, mivel közismert tény, hogy Bakondi Tábornok Úr semmilyen tűzoltósághoz, polgári védelemhez illetve katasztrófavédelemhez köthető szakirányú végzettséggel nem rendelkezik.

A tűzoltók meglátása szerint, – beleértve az „egyszerű”, vonulós tűzoltót és a legmagasabb szintű szakmai képesítéssel bíró főtisztet egyaránt – az általa irányított átalakítások kifejezetten károsak, szakmaiatlanok, esetenként a teljes dilettantizmust feltételezik.

Míg a beavatkozói állomány (a tűzoltásban, műszaki mentésben és egyéb kárelhárításban aktívan résztvevő beosztottak) létszámát megközelítőleg 20%-kal csökkentették, – veszélyeztetve ezzel az állampolgárok alaptörvényben rögzített biztonsághoz való jogát – addig a különböző hatósági osztályok aktív, vagy adminisztratív feladatokat ellátó személyzetét közel a kétszeresére duzzasztották.

Az úgy nevezett „PAJZS” rendszer – mely egy riasztást segítő, döntésirányító rendszer – bevezetésével, annak hiányosságai miatt, a káresethez történő vonulások megkezdése esetenként több percet késik, az irányítás pontatlan, szakmaiatlan, aminek az állampolgárok élet és vagyonvédelme látja kárát.
Az Önöké és családjaiké is, tisztelt Miniszterelnök úr, Belügyminiszter Úr.

Konkrét példa a fent említett problémára a pomázi eset, mely elég nagy médiavisszhangot kapott, aztán Isten tudja miért, egyik napról a másikra „elfelejtődött”.
Pedig ott, sajnálatos módon haláleset is történt.

Számos, olyan beosztást hoztak létre, melyet aztán hetek, hónapok múlva megszüntettek, vagy átalakítottak, felismervén, hogy ezen beosztásokhoz nem, vagy csak alig tudnak érdemi munkát hozzárendelni.

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy az ezen beosztásokba felvett, szinte kivétel nélkül civil végzettséggel rendelkező munkavállalók tűzoltó tiszti kinevezéssel kerülnek állományba.
Felháborítónak tartjuk, hogy egy 12 éves múltra visszatekintő, tapasztalatlan, részben kontraszelektált „műintézmény” (OKF) irányíthat egy közel 150 (!) éves múlttal és gyakorlattal rendelkező, kipróbált, kifejezetten hatékony, és a társadalom által megbecsült szervezetet, úgy, hogy az az adófizető állampolgárok számára jóval többe kerül, mint korábban.

Sajnálatos tény, hogy ezen átalakítások hatására az eddig szinte nem létező fluktuáció egyes térségekben megközelíti a 30%-ot, és ami még rosszabb, hogy a legtapasztaltabb kollégák hagyják el a pályát, mondván: „Én nem erre esküdtem fel”.

És sajnos, a leszerelési hullámnak előreláthatóan még nincs vége.
Bakondi Tábornok Úr valamilyen mélyről jövő, számunkra érthetetlen gyűlölettől vezérelve a TŰZOLTÓ szót minden áron ki akarja törölni a köztudatból.
Nagyon jó példa erre a Tűzoltóság Központi Zenekara és a Tűzoltó Múzeum elnevezés megváltoztatása, Katasztrófavédelem Központi Zenekara és Katasztrófavédelmi Múzeum névre.

Említhetnénk még az egyenruháink és gépjárműveink feliratozásának hasonló módon történő megváltoztatását is.
Ezt Bakondi Tábornok Úr átnevezésnek hívja, mi egyszerűen lopásnak.

Szerényen megjegyeznénk, hogy minket már jóval azelőtt is tűzoltónak hívtak, hogy a katasztrófavédelem „megszületett” volna, és valószínűleg akkor is annak fognak hívni, amikor a „katasztrófavédelem” szóra már senki sem fog emlékezni.

Bakondi Tábornok Úrral szembeni másik kifogásunkról, miszerint emberileg is alkalmatlan a pozíció betöltésére, annyit szeretnénk megjegyezni, hogy alárendeltjeivel szemben a legalapvetőbb emberi normákat sem tartja be.

Tudomásunk és esetenként tapasztalatunk szerint számára teljesen normális dolog, az alaki szabályzatnak egyébként teljesen ellentmondó, úgynevezett „csendőr-pertu”, (egyoldalú tegeződés), az alárendeltjeivel történő megalázó, lekezelő, káromkodó stílusú hangvétel.

Az is jellemző rá, hogy jelentések fogadásakor és egyéb hivatalos fórumokon nem csak az előbb említett alaki szabályzattal, de a Nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel sem különösebben foglalkozva, szinte állandóan ott lóg a cigaretta a szája sarkában.

Bővebben a szakmai kifogásainkat terjedelmüknél fogva most nem kívánjuk ismertetni (a médiában azért már több helyen fellelhetőek), de őszintén reméljük, hogy a több ezer aláírás meggyőzi Miniszterelnök Urat és Belügyminiszter Urat arról, hogy a probléma kizárólag szakmai alapon történő megvitatása az állampolgárok biztonsága és a tűzoltó társadalom megnyugtatása érdekében feltétlen szükséges.

Előre bocsájtjuk, hogy számunkra – mint azt fentebb jeleztük – a hívatásos tűzoltók szakmai becsülete nem képezi, nem képezheti vita tárgyát.

A Kormány intézkedésének záros határidőn belüli elmulasztása esetén kénytelenek leszünk az orvos rezidensekhez hasonlóan közjegyzőnél letétbe helyezni szolgálati viszonyunk megszüntetése iránti kérelmünket.

Tisztelt Miniszterelnök Úr, Belügyminiszter Úr!
Ne gondolják, hogy ez üres fenyegetés.
Ez nem fenyegetés, ez ígéret!

Mi tűzoltók az orvos rezidensekhez képest sokkal előnyösebb helyzetben vagyunk azáltal, hogy mindannyian rendelkezünk legalább egy civil szakmával, de a legtöbbünk 2-3, esetenként még ennél is több képesítéssel bír.

Mi ha kell, a civil életben is megálljuk a helyünket.
Ez idáig, a megalázóan alacsony fizetés ellenére is pályán maradtunk pusztán hivatástudatból, de ha műkedvelő amatőrök (elnézést a kifejezésért) az önbecsülésünktől is megfosztanak minket, akkor rákényszerítenek bennünket, hogy tovább álljunk.

Sajnos ennek azok fogják kárát látni, akik eddig bíztak bennünk, de meggyőződésünk, hogy ők is megértenek bennünket, és hasonló helyzetben ők is ugyanezt tennék.

Mi szeretnénk továbbra is tűzoltók maradni, de eljutottunk (eljuttattak minket) arra a szintre, hogy már nem minden áron.
Tisztelt Miniszterelnök Úr, Belügyminiszter Úr!
Várjuk megtisztelő válaszukat!

Tisztelettel:
Magyarország (egyelőre még lojális) TŰZOLTÓI és velük egyetértő magyar polgárok.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (143 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +225 ( 237 szavazatból)
Bakondi menesztését követelik a kollégái, 4.9 out of 5 based on 143 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

69 Reader’s Comments

  1. Bakondi, egy arrogáns, hozzá nem értő HÖR volt, és lesz, a katasztrófa védelemhez fingja sincs, akik meg értenének hozzá, és ilyen esetekben tudják mit kellene tenni, azokat cseszteti, és nem hagyja őket úgy dolgozni, ahogyan azt kellene, de a seggnyalás megy a belügyminiszternél, biztotítílak benneteket, még ki is fogják tüntetni, kiváló helytállásáért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (41 szavazatból)
  2. Monti,Hamond!
    Én is így értékelem ennek a pökhendi alaknak a határőr tevékenységét.Ott is alkalmatlan volt,de ha valaki ellent mondott neki annak jaj volt.Ha nem volt jó határőrnek hogyan lehet egy teljesen más terület főnöke:úgy hogy egy nagy seggnyaló.A hozzá nem értését kiválóan jelzi a jelenlegi állapot.A TV-ben csak a kiváló seggnyalásáról tett tanúbizonyságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  3. A teendőket nem a meleg irodában a vezetési ponton kell kiosztani, hanem a helyszínen kell felelősségteljes munkát végezni. Nem az álamfőt meg a belügyért kell kísérgetni a meleg folyosón, hanem időben intézkedni. Ha vakondi a helyén lett volna akkor pipitér sanyinak miért kellett visszamenőlegesen 24 órával ??? elrendelni a vészhelyzetet. Mi lett volna ha a riasztás nem csak az ország egy részét hanem teljes egészét érintette volna . A fasorba sem voltak és azoknak jár a köszönet akik ingyen szállítást, szállást meg étel adtak a bajban lévő EMBEREKNEK !!! Németországból, meg Hollandiából mindenki nyugodtan hazaért a magyar határig csak itt találta szembe magát a tehetetlen talpnyalók hadával akiknek halvány fogalmuk nem volt a szakszerű és határozott intézkedésről. Több mint két éve a Sajó árvíznél az akkori ügyeletes hebrencs arról beszélt, hogy a multik által épített bevásárlóközpontok miatt nagy a víz ( azokat is elöntötte ) csak arról feledkezett meg, hogy az autópálya építés során nem vették figyelembe, hogy mesterséges gátat építettek a Sajónak. Fényképek vannak róla, hogy az elöntött Felsőzsolcán magasabb volt a víz másfél méterrel mint a Sajó vízszintje, de a nagy okosok inkább hagyták elázni és tönkremenni napokig a várost mint átvágni a gátat ugyanis a Budapesten lévő vezetési pont !!!! ( nem a helyszínen !!! ) másképpen döntött. Meg is lett az eredménye csak az a baj, hogy csak a város vezetői vannak még mindig előzetesben a ” főokosok ” meg szabadlábon végzik – a mostani példa szerin is – áldásos tevékenységüket. Nekik miért nem jutott hólapát ???? Lehet, hogy avval is csak a gondot fokozták volna, mert nem ki hanem beásták volna az autókat ?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  4. Ez a Bakondi a miniszterével együtt most is megvédte a katasztrófát. Mind a kettő tökhülye. Olyan mint a többi csutisztáni állatférfi. (Nem álam! plagiul)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  5. Az önkéntes mentőcsapatok 8 órát buszoztak, hogy félórát lapátoljanak!
    A nagyok sem voltak a helyzet magaslatán és a kicsik sem….
    De!
    Jó az irány! Hajrá Viktor! Hajrá Fidesz! Hajrá Magyarország!
    Minél gyorsan dőlünk be, annál hamarabb végére érünk a rémálomnak!
    Teccettek volna….csak idéztem a klasszikust!
    Ja és elsikkadt a sok gubanc miatt egy hír:
    Zalai diáklányok robbantásról értekeztek egy közösségi portálon, a rendőrség ellenük most zárta le a nyomozást!
    Hát így tessenek írogatni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  6. Csakén
    Csak óvatosan. Értettük kérem alássan.:O Majd hoz a párom hamuban sültet. Ha valaki megteszi, az nem fog a NET-en írogatni, hanem cselekszik, mert nincs már veszítenivalója. Úgyhogy, ha többet nem írogatok, akkor ……, vagy lekapcsolták a NET-t, mert nem bírom fizetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Figyelik az internetet, ezt eddig is tudtuk. De a két diáklány esete bizonyosság.
    Papcsák szintén bizonyította, hogy figyelik!
    A telefonálást is!
    Egyet nem értek, hogy tudnak mégis elfelejtkezni arról, hogy a hazugságuk előbb kiderül az internet által, minthogy becsukják a szájukat!
    Csak figyelik, de nem figyelnek arra, hogy milyen hamar lebuknak általa?
    Én nem értem a fanokat, nem égés nekik ez sok hülyeség, amit ez a kormány elkövet?
    Csak a hsz-t írók kitartása miatt kérdezem, mert szerintük az EU-t az MSZP félretájékoztatja, a zembereket a zellenzék uszítja, szóval a hibák nem azért vannak, mert hülyék a dolgokhoz, hanem mert bánccsák és irigylik őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Miért kell a katasztrófát védeni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. CSAK ARRA A PRIMITÍV ARCÁRA KELL NÉZNI!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. BánkiSzilárd filmrendező

    A szocializmusban is a hatalom képviselői /kormány tagok/, mind-mind zömmel:::: szakképzetlen politikusuk voltak.Termeszetes ,hogy követik a peldát mindazok akik egyetemet stb végeztek az MSZMP uralkodása idején .Sok azonos jegy fedezhető Béla a fiúk magatartásán.Orbán úr vasmarokkal rendet csinálni mert rossz vége lesz! Önkontrolt! !! S. O . S

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. “Falra borsó, falra, nem ragad az arra.” Teljesen ráillik erre a kormányra ez a szólás. Bárki, bármit mondhat, tanácsolhat. Eltántoríthatatlanok. Aki mégis kinyilvánítja nemtetszését, természetesen a demokratikus rendszer ellen támad, és az is természetes, hogy idegenszívű, hazaáruló stb. Ah, kár is minden szóért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Valójában minek a Katasztrófa védelem?Mikor az irodájuk és a szóvivők hadán kívül,van néhány speciális eszközük és járművük!Igazából itt a Tűzoltóság a meghatározó testület!Ők kezelnek, minden nemű úgymond “Katasztrófa” helyzetet!Ezt a Katasztrófavédelmi igazgatóságot,az Országos Tűzoltó parancsnoksága alá rendelném!Hiszen ez az igazgatóság igazából csak szellemi munkát végez.Meg ellenőrizni járnak a tűzoltóság nyakára.Már annyira átélik a belügyi beosztást,hogy ma holnap már pisztollyal az oldalukon fognak flangálni.A rendőrség ruháját már átvették.De miért??????Azt hogy most amikor valóban országos szintű katasztrófa veszély volt,hát nem nagyon remekeltek a nagy elhárításban.A tűzoltók azok igen,azok szegények ott fagytak szét az utakon.Az én szememben a KAT.V-m csak egy másodrangú csoport,akiknek nem nagyon venni hasznát! Ugyan olyan feleslegesek,mint a TEK!Remélem a következő kormány megszünteti ezeket a felesleges “igazgatóságokat”És a felszabadult milliárdokat pedig az egészségügyre fordítják!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. Először a belügyminiszter mondjon le , Bakonyit is vigye, aztán meg a KORMÁNY.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Hoppá! Most ránéztem arra a videóra, amit Bubu64 ajánlott. És képzeljétek, már NEM ELÉRHETŐ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Ez a pökhendi barom most hazudik élőben az ATV-n Mészáros Antóniának. Egy primitív szemétláda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Viszont szép ruhába bujtatták a tűzoltókat wazze….vettek volna inkább új gázmaszkokat rajt’..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Szemeket becsukni, jön a nyál!
    .
    “Bakkondi: jól vizsgázott a rendszer.
    Sikeres beavatkozás, felkészült szervezet, időbeni autópálya-lezárás, megfelelő erők és eszközök.”
    http://index.hu/video/2013/03/17/pinter/
    .
    Az autópályán és egyéb helyeken elakadt embereknek személyesen kellene megköszönni ezeknek az “embereknek” áldásos tevékenységét, a parlament előtt, szemtörlés után.
    Ideje lenne már tisztán látni!
    Mielőbb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. guard58!
    Üdvözöllek!
    A TEK-re szüksége lesz az új kormánynak.
    Elszámoltatja azokat, akik létrehozták.
    Esküjük kötelezi őket a mindenkori kormány mellet, ha nem esküszegés, és akkor……!
    De csak akkor!
    Kövér is megérheti, hogy az általa létrehozott alakulat örökre kivezeti majd a
    kupola alól!
    Nem lennék biztos “köteles” helyébe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. guard58, nagyon igazad van. Csak annyi, hogy szerintem a katasztrófavédelemre, mint olyan, abszolút semmi szükség nincs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos